Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Crv hararet problemİ

Talih.b16
24-09-2013, 22:48
2000 model crv aldım babama.yağ yakma duman atma hiç bir problemi yok ama hararet problemi var.kalorifer sıcakdayken yapmıyor ama soğuk yani maviye çevirdiğimde hararet cıkıyor.varmı daha önce başına gelen.nette baktım sağlıklı bi cevap yorum bulamadım

Seven7
24-09-2013, 22:52
Araç fan açıyor mu?

Talih.b16
24-09-2013, 22:55
fan acıyor sıvılarıda tamam eksilmiyor

overblack
24-09-2013, 22:59
araç tüplüyse termostata gelen hortuma t parça koyup koymadıklarına bak

Talih.b16
24-09-2013, 23:02
araç tüplüyse termostata gelen hortuma t parça koyup koymadıklarına bak

benimde aklıma gelen ilk bu oldu montajla alakalı olabilir diye düşündüm.bi bakıcam

XSi
27-09-2013, 21:57
termostat yapışıp kalmış olabilir, açmıyordur (yada tam açılmıyor)

havalandırmayı sıcağa alınca ordaki minik radyatörde su soğuyabiliyor ama onuda devre dışı bırakınca hiç soğuyamıyor anladığım..

termostat ucuz bi parça ama aracın sağlıklı çalışması için çok önemlidir, siz ustanın gerek yok demesine aldırmayın orjinal servis parçası ile değiştirin.

xcel
27-09-2013, 22:14
öncelikle lpg sistemini incelet. yanlış montaj yüzünden crvde conta yaktık üst kapak yenilendi.

MeRtCaN
27-09-2013, 22:33
aracın on kısmını yukarıya kaldırın
radyator kapagını acıp bır hunı koyun ve yarıya kadar su doldurun
arac fan acana kadar aracı calsıtırın
tabı hararet yapmamasını dıkkat edın
egerkı hunı ıcındekı suda su kabarcıkları balonlar olusuyor ıse aracınızın contası yanıktır

sılındır kapagının sokulmesı gerekır

LeKLeK
28-09-2013, 16:49
bazı araclarda hava alınır crv de var mı bılmıyorum ama sıstemde hava olabılır hararet 80 90 derecedeyken radyator kapagını bı ac eger suyu dısarı ufuruyosa hava var demektır

Talih.b16
29-09-2013, 19:50
arkadaşlar nette baya araştırdım bu işten cok sıkıntı yaşayan arkadaşlar var,aslında hiç bir sıkıntı yokken motor yaptıran ve hala problemi cözemeyen var,sorun aslında tamamen lpg sistemi ile alakalı.owerblack inde yazdığı gibi.brc marka lpg var aracımda başatada yazdığım gibi yağ yakma duman atma su eksiltme yok gayette düzgün calışıyor araç,landirenzo sakarya bayii cok yakın arkadaşım ona gittim sorunu anlattım baktı sistem cok kaliteli ve cok iyi montaj yapılmış dedi,bende sorun sensörler veya motorda diye düşündüm servisten ayrılma sakaryalılar bilir honda sinana gittim,hatta gittiğimde hararet cıkmıştı biraz hemen baktı ve yalancı hararet bu dedi borulara falan baktı hiç sıkıntı yok aracında dedi,daha önce başımıza geldi cok sorun yarattı dedi.lpg bayii arkadaşımı aradı ve birkaç sey tarif etti boru arasına t diilde vacum mu neydi tam hatırlamıyorum bi aparat takıcaz dedi.ne olduğunuda yarın yaptırdıktan sonra paylaşıcam

XSi
01-10-2013, 18:27
hala termostat diyorum :) en son ne zaman değişti belli mi? 2 senede bir değişmesi önerilir..

PPR engineering
03-10-2013, 08:20
Termostat buyuk ihtimalle degistirin zaten uygun fiyatlari ilersi icinde rahat edersin.

VteC_MaNiaC
03-10-2013, 08:27
Termostat buyuk ihtimalle degistirin zaten uygun fiyatlari ilersi icinde rahat edersin.

aynı sıkıntıları 1 ay önce yaşadım..

aracım 98 model civic ve daha önce termostat ve fan müşürü değişmemişti.

dediğiniz gibi hararet yapmaya başladı...

önce termostatı değiştirdim... sorun azaldı ama gene devam ediyordu.

daha sonrada fan müşürünü değiştirince problem ortadan kalktı :)

bu arada sıcak havalandırmayı çalıştırarak rahatça gezilebiliyordu benim aracımdada :)