Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Banka ile ilgili soru

coder
24-09-2013, 22:56
Merhabalar,

aciliyetten dolayı kredi çekmem gerekiyor ancak bir kaç soru var aklımda.
8 sene boyunca ziraat bankasından maaş aldım. (annem vefat ettiği için maaş bağlandı)
onun dışında hiç bir şekilde banka ile hiç işim olmadı hep nakitti.
Son 1 aydır bir şirkete ortağım ve teb bankası ile çalışıyorum bana kredi kartı çıkartmış.
Bu şirkette bağkurum var. Ancak kredi kartı kullanmıyorum.

Şimdi sorum şu 7-10 arası kredi vermeleri mümkün mü? Belirli bir miktara kadar sanırım şube onayından geçiyor sadece..

By_HaNNibaLL
24-09-2013, 23:01
Hangi bankadan düşünüyorsaniz tc kimliğinizi yazip mesaj atin size zaten gerekli bilgi gelicektir.

coder
24-09-2013, 23:03
Hangi bankadan düşünüyorsaniz tc kimliğinizi yazip mesaj atin size zaten gerekli bilgi gelicektir.

Şöyle bir durum var ancak puan sistemi olduğu söyleniyor eğer olumsuz olursa bu puan eksi olarak düşüyormuş.

melihyilmaz
24-09-2013, 23:34
aynen öyle gidip herhangi bir bankanın bireysel müşteri bölümünden bilgi alabilirsin eğer şirkette resmi ortaklıgın varsa şirket üzerinede çıkarabilirsin

coder
24-09-2013, 23:42
aynen öyle gidip herhangi bir bankanın bireysel müşteri bölümünden bilgi alabilirsin eğer şirkette resmi ortaklıgın varsa şirket üzerinede çıkarabilirsin

Resmi olarak ortağım ancak şirket 1 aylık ve gelir bilançosu yok çıkacak olsa şirkettende çıkartırız kişisel de. Merak ettiğim konu ne kadar derece olumlu

Firat.M3
24-09-2013, 23:44
teb kolay verir. ben ilk şirketi kurduğumda vergi levhasında matrah olması gerektiğini söylediler. fakat yine de bir başvuru yapabileceklerini belirttiler. 15000 tl için başvurmuştum, 6000 tl çıkmıştı. Mersin/Pozcu teb ile görüşmüştüm. Gidip bir görüş istersen.. Buradan net birşey öğrenmen zor.

coder
24-09-2013, 23:47
teb kolay verir. ben ilk şirketi kurduğumda vergi levhasında matrah olması gerektiğini söylediler. fakat yine de bir başvuru yapabileceklerini belirttiler. 15000 tl için başvurmuştum, 6000 tl çıkmıştı. Mersin/Pozcu teb ile görüşmüştüm. Gidip bir görüş istersen.. Buradan net birşey öğrenmen zor.

Teşekkür ederim abi, ancak şuan şirket İstanbul da olduğu için İstanbul'u denemem gerekiyor. İstanbul da ne olacak bir bakalım. Şirketin matrah'ı yok ancak problem orada..

Firat.M3
24-09-2013, 23:48
benim de yoktu gidip şansını dene..

coder
24-09-2013, 23:49
benim de yoktu gidip şansını dene..

Abi peki senin şirket şahıs şirketimiydi?

Firat.M3
24-09-2013, 23:53
evet şahıs şirketi. hala da öyle. limited için deli olmak gerek.

coder
24-09-2013, 23:55
evet şahıs şirketi. hala da öyle. limited için deli olmak gerek.

Biz limited'iz abi belkide sana kişisel +lar yüzünden verilmiş olabilir her neyse deneyeceğiz artık :o inşAllah olur.

TarikS
24-09-2013, 23:56
Daha once hic kredi veya kredi karti gecmisin yoksa (-) puanda degilsindir bu iyi bir sey, eger duzenli kullanimin gorulseydi ve bununla beraber duzenli gelirini belgeleyebilirsen cok rahat alirsin krediyi.

Bir subeye git bak bakalim ne diyecekler, normalde kefilsiz veya teminatsiz vs. zor olur senin durumunda ama kesin birsey diyemem.

Mesela bizim ING'nin Migroslardabir kampanyasi var sut sisesindeki sifreyi gonderiyorsun kredi cikiyor falan :D Hangi Migroslarda var bilmiyorum internetten bir bakabilirsin

coder
24-09-2013, 23:58
Daha once hic kredi veya kredi karti gecmisin yoksa (-) puanda degilsindir bu iyi bir sey, eger duzenli kullanimin gorulseydi ve bununla beraber duzenli gelirini belgeleyebilirsen cok rahat alirsin krediyi.

Bir subeye git bak bakalim ne diyecekler, normalde kefilsiz veya teminatsiz vs. zor olur senin durumunda ama kesin birsey diyemem.

Mesela bizim ING'nin Migroslardabir kampanyasi var sut sisesindeki sifreyi gonderiyorsun kredi cikiyor falan :D Hangi Migroslarda var bilmiyorum internetten bir bakabilirsin

Gelir belgeleyemiyorum çünkü ortağım. Kefil istenilirse memur kefilde bulabilirim sıkıntı değil.

TarikS
25-09-2013, 00:06
Gelir belgeleyemiyorum çünkü ortağım. Kefil istenilirse memur kefilde bulabilirim sıkıntı değil.

Kefil istediklerinde sunabiliyorsan sorun olmaz, yeter ki banka kendini guvende hissetsin :icon_tup:

Birkac farkli subeye ugra, oranlari kiyaslayip en isine gelenden kullanirsin kredini

Dookan
25-09-2013, 00:32
ltd ustune kredi su an cekemezsiniz her bankada degisir ancak 1 donem bilancosu gecirmek zorunda ve o halde bile teminatsiz nakit kredi almaniz olanaksiz gibi bisey.sirket 1 yilini doldurmadan kredilendirilmez zaten puan sisteminden gecmesi gerekir ki yinede ticari kredilerde teminat sarti aranir.

bu isin en temiz yolu memur kefil getirebileceginizi soyleyerek bundan once kredi cktiginiz ya da kredi kartini kullandiginiz banka ve subesine giderek kredi talebinde bulunmaktir.memur kefil varsa sorun olmaz.tabiki kefilinde moralitesinin cok kotu olmamasi kosulu ile..

typh10
25-09-2013, 07:40
KKB(kredi kayıt bürosu) puanınızı herhangi bir bankanın herhangi bir şubesinden öğrenebilirsiniz. Şube insiyatif alıp kredi onaylayabilir ama alınan bir kredi kartı var ve kullanılmıyor(kullanılmayan limit kkb'ye pozitif yansır),daha önce herhangi bir çalışma olmamış beyan edilecek gelir yok,şirket yeni %99 kredi onaylanmaz( bankacıyım). Kart limiti yüksekse onun limitinin %75'ini kredi olarak kullanabilirsiniz.

Kahn23
25-09-2013, 07:46
Şöyle bir durum var ancak puan sistemi olduğu söyleniyor eğer olumsuz olursa bu puan eksi olarak düşüyormuş.

Öyle bişey yok :)

mert_can 41
25-09-2013, 08:10
Evet öyle bir şey var benimde çok baş vurum olduğu için skorum düşmüştü bankada kredi bölümüne git birinden rica edin skoruma baktırabilirmiyim diye giriş yapmadan o zaman puanın etkilemiyodu :)

tremx
25-09-2013, 08:25
ben 3 aylık çalışanken maaşımda fena değildi ama kredi kartı siftahım yoktu, banka çalışanının bana söylediği şey kredi kartı ile bir ciklet dahi alsaydın şimdi kredin onaylancaktı oldu :S

Kahn23
25-09-2013, 11:54
tc no > kredi tutarı > vade bilgilerini pm yolla bakalım istersen..

driftboy
25-09-2013, 12:25
yavrum büyük ihtimalle alırsın. benim yeni şirkete ortaklığımdan ötürü sürekli bankalar arıyor. bu şirkette 1 sene olmadı bizim yani matrah vs yok. fakat yüksek meblaglarda para döndüğü için olabilir kefilsiz 20 bin lirayı telefon ile alabiliyorum hesabınıza geçelim diyolar. sen dene bi şansını

coder
25-09-2013, 16:29
tc no > kredi tutarı > vade bilgilerini pm yolla bakalım istersen..
Attım Abı

yavrum büyük ihtimalle alırsın. benim yeni şirkete ortaklığımdan ötürü sürekli bankalar arıyor. bu şirkette 1 sene olmadı bizim yani matrah vs yok. fakat yüksek meblaglarda para döndüğü için olabilir kefilsiz 20 bin lirayı telefon ile alabiliyorum hesabınıza geçelim diyolar. sen dene bi şansını

Öylede kanka bizim şirket yeni sıkıntı orada ama denedik şansımıza garanti bankasından is veren olarak yarın donecekler

mmustu
25-09-2013, 16:29
3-5 bizede ateşlesene nan :D

coder
25-09-2013, 16:31
3-5 bizede ateşlesene nan :D

Sen beni arasana Abı reklamı ne yapıcaz hala bi bilgi yok

mmustu
25-09-2013, 16:31
Sen beni arasana Abı reklamı ne yapıcaz hala bi bilgi yok

fuar bitti :D :D

dur akşam ararım seni

brs852
26-09-2013, 00:36
akbank'tan düşünürsen kredi yardımcı olurum maaşının 10 katına kadar kredi alırsın çok aksi bir durumun yoksa kredi kartına bağımlı kalmayın hesap hareketleride önemli maaşınız banka üzerinden yatmış sonuçta sorunsuz bir şekilde kredi alırsınız...

TUGCA
26-09-2013, 02:10
teb kolay veriyor denmiş en zor verenlerden biridir, iş şubede bitmez miktar ne olursa olsun gen.müd. gider onaya. puan sistemi yok denmiş, var. fakat olsumsuz sonuca göre değil. kredi başvurusu yaptığınız anda ( onay verilsin verilmesin) kredibilite puanınız düşer. gelir belgeleyemezseniz kredi çıkmaz. Şu anki durumunda çıkmama ihtimali %99. bilgiler kesin ve nettir :) Ssk veya bağkur ödemeleri çok ama çok önemli. Vergi levhasında matrah olmadıgı için de çıkmaz. Ltd için 1 yıl gerekir. Yani özetle kesinlikle çıkmaz diyebilirim :D Ama denemeye değer, içinde kalmasın :)

coder
27-09-2013, 23:06
Şuan garanti bankasından haber bekliyorum ama olumlu olacağını sanmıyorum..

EmrGti
27-09-2013, 23:46
yaaa bugün gördüm gazetede bilgi verdim tc kredi çıktığını kımlık fotokopısı ve maas bodrosu gerektıgını soledıler acaba yollasam fax ıle sıkıntı cıkar mı benım yerıme kredı cekebılırler mı 1 gun sonra gelıceksın kredı cekıcez dıyolar

coder
28-09-2013, 00:22
yaaa bugün gördüm gazetede bilgi verdim tc kredi çıktığını kımlık fotokopısı ve maas bodrosu gerektıgını soledıler acaba yollasam fax ıle sıkıntı cıkar mı benım yerıme kredı cekebılırler mı 1 gun sonra gelıceksın kredı cekıcez dıyolar

Olayı ben tam aNlayamadim

EmrGti
28-09-2013, 08:59
ya gazetede bir ilan gördüm emeklilere falan kredi çıkarıyorlarmış araç kredisi çıkarıyolarmış aradım tc verdım yarım saat sonra bır mıktar kredının cıktıgını maas bodrosu ve kımlık fotokopisini fax yapmam gerektıgını söledıler bende guvenemedım ben getırıyım yerınıze dedım ve onuda kabul ettıler ertesı gunde kredıyı cekmeye gıdıcekmısız nedır acaba bır maas bodrosu ve kımoık fotokopısı ıle benım yerıme cekemezler dımı kredıyı