Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arac muaine koltuk sorunsali

TanerErbay
25-09-2013, 11:49
Merhaba arkadaslar,

daha evelden yazildi bu konu ama su anda bulmiyorum, arama motoruda site icersinde calismamakta oldugundan, tekrar konu actim

arac muaineden kaldi, sebep koltuk sayisi

simdi bu koltuk sayisini 5 ten 4 de düsürmek icin ne yapmak gerekir

bana yardimci olursaniz sevinirim

arac su anda Catalcada

Cem.B
25-09-2013, 11:52
muaine.... ?

MPower's
25-09-2013, 11:57
Neden son günlerden herkes aynı problemi yaşamaya başladı ki? Dün kuzenimde aynı sebepten kalmış muayeneden. Renault Megane Coupe ile.

orhan_guney
25-09-2013, 11:58
bende dün şile ye gittim ruhsat 5 kişi arabada ise 4 emnıyet kemeri var kusur olarak bile yazmadı.

DoguErdogan
25-09-2013, 11:59
Muayene için trafiğe giderek ruhsatı değiştirecek sonra tekrar muayeneye gireceksiniz.

matthardy
25-09-2013, 12:01
millet götüyle iş yapıyor.

s2000 gittik arabada koltuk sayısını 4 yazmışlar ya.
orda ek 9 mu ek 1 ne bişe verdiler muameleci doldurdu.
geçtik gittik.

Umut melek
25-09-2013, 12:08
Araç sınıfı M1 olarak gecen arabalar icin 1995 sonrası koltuk sayısı kadar emniyet kemeri isteniyor arkadaşlar bende muayeneye gireceğim icin herşeye kulak asıyorum bilgileniyorum bu tarz konularda ve şöyle bi bilgi daha var 95 öncesi araçlarda arka koltukta emniyet kemeri istenmiyor .... Zorunlu değilmiş artık konuyu açan arkadaşım snn konun ile ilgili şöyle bi bilgim daha var emniyete gidip ruhsatı yenilemen gerekiyor daha sonda tüv e gidip yenilenen ruhsatı bakıp işlem yapıyorlar

MPower's
25-09-2013, 12:12
Şimdi benim aracım 93 model e36 coupe. Eski tip ruhsat var ve orda kişi haddi 4 yazıyor fakat araç satışına ilişkin belgede (aracı yeni aldım, henüz ruhsat gelmedi) 5 kişi yazıyor. Ben muayeneye giderken tam olarak 4 kemerle mi 5 kemerle mi gidicem? arka koltuğun altında kemer var gerekirse onu çıkarıcam.

Umut melek
25-09-2013, 12:30
http://t1309.hizliresim.com/1f/t/t036d.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Benim aracım da 90 model M1 sınıfı arka koltuklarda deri döşeme olduğu icin hiç kemer yok resmi sitesinden özellikle baktım arkadaşlar 95 üstü araçlarda zorunlu kılmışlar ... Koltuk sayısı da dediğim gibi emniyete gidip yeni ruhsat alıp öyle işleme tutuyorlar

aliaslanim
25-09-2013, 12:42
Arka koltukta Ortadaki emniyet kemeri tokasıyla mekanizmasını koltugun altına sok öyle gir muayneye. Arka kolyuktaki oturagı sökmen lazım ki kemerle toka görünmesin :)

suprolla
25-09-2013, 12:58
Tokalari sokerse direk kalir.son muayenede tokalar koltugun alti kalms diye biraktilar hemen durumu duzelttim tamam deyip yolladilar

onursumer
25-09-2013, 13:05
benım pıcantonun ruhsatta hem rengı hemde kısı sayısı yanlıstı

ılk muayeneye normal gırdım eksıklerı tespıt yaptırıp agır kusurla kaldım

ordan verılen tespıt kagıdı ıle emnıyetten randevu alıp basvurdum 2gune cıkıyor ztn pesınden tekrar muayene yaptırdım

ben ıkı nushayıda degıstıgımden muayene sonrası tekrar gıdıp ıslem yaptırdım renkten dolayı

TanerErbay
25-09-2013, 15:43
Simdi Catalca/B.Cekmece civarinda en yakin nereye gidebilirim bilgisi olan varmi?=

onursumer
25-09-2013, 18:22
muayene istasyonunda gerekli bilgi veriliyor olması lazım

elindeki tespit tutanağı ile sana en yakın emiyet biriminden

https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/

adresinden araç bilgilerinle randevu alıcaksın

randevuyu alırken tescil ve trafik belgesi tedbil i seçebilirsin

zaten oraya gittiğinde durumu soylesen hemen hallediyorlar

erdem325
25-09-2013, 18:27
ayni sorun bizde de var.
daha oncede yazmistim gerci ama hala cozulmedi sorun.
arac 2003 corsa c 1.7dti. istanbuldan aldik araci ve plaka degisikligi yapip ankaraya getirdik, yani suan plaka 06.
muayeneden bizde koltuk sayisi sorunu yuzunden kaldik.
emniyet ise arac istanbuldan gelmis, bizde herhangi bir dosyasi yok diye islem yapmiyor yani ruhsata mudahale etmiyor. bunun icin yetkiliden uyumluluk belgesi istedi, gittik parasini odedik bir hafta bekledik ve yetkiliden gelen kagit ise bize arac 2 kisilik diyor. ***** arac tr ye girdiginde van dan hususiye cevrilmis.
tuv diyor ruhsatta 5 kisi yazarken ben muayeneden gecirmem.
emniyet diyor burasi ankara biz bunla ugrasmayiz.
yetkili diyor arac 2 kisilik..
vs vs..
sacma sapan bir durum yani..

en son emniyetten gayet gevsek bir sekilde olmuyosa gidin yeniden proje cizdirin cevabi aldik..
zaten projesi cizilip hususiye cevrilmis araca neden yeniden proje cizdireyim anlamiyorumki..
sanki ben yazdim o ruhsata arac 5 kisilik diye..