Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu kadar teknoloji gereklimi?

Maxi
27-09-2013, 07:40
Şahsen artık bazı şeyleri zorluyorlar gibi geliyor bana.
otomobil o kadar elektronik dolduki..

bu kadar elektrik-elektronik sistemler, hidro mekanik yapılar sonunda artık otomobilimiz ile bizim aramızda görünmez bir duvar oluştu farkındamısınız?
tamam, güvenlik konusuna itirazım yok
hava yastığı-abs-esp gibi sistemlerden bahsetmiyorum.

mesela gaz teli yok artık
tabiki bu yakıt ekonomisi sağlıyor ama gaza ben basmıyorumki, ecu basıyor!
beyin, o anda karar verirse,hoşuna giderse,uygun görürse mejesteleri gaz veriyor
ama benim ayağım halıda o anda! sen istediğin kadar debelen :o

herşey elektrik motorlu
eskiden hidrolik desteği vardı artık o da yok
motor var arada
sen direksiyonu çeviriyorsun çevirdiğin kadar tekerlekleri çeviren şey elektrik motoru
yani gene arada birşey var
yol ile temasın azaldı, his yok :(

selespeed ?? dsg ?? falan
sen tık tık vites büyütüyorsun eminmisin?
hayır vites kolunun orada 2 tane switch var onlar kısa devre oluyor
gerisini hidrolik alt yapılı selenoidler-sensörler yapıyor
yani viteside ele geçirdiler :(
vites atarken o titreşim o sallantı o ses, debriyaj geçişi hatta koku bile yok..

ya izolasyon?
yuhannesburg biraz kapı fitillerinden rüzgar girip ses yapsın be kardeşim
yoook o da yok, fısss
240km hızla gidiyorsun sanki bizim mahallede 40 yapıyoruz

ne hızı hissediyorsun, ne araba kullandığını anlıyorsun, ne de zevk alıyorsun :(
opel insigniada el freninide ele geçirdiler biliyormusunuz?
buton var basıyorsun vıııırrrr diye el freni çekiliyor elektrik motoru vasıtası ile..
ağız tadıyla yanlamakta tarih oldu. hoş esp var hayatta rahat vermez zaten o..

yakında ne olacak merak ediyorum?
"hey mayk çek bakalım ortaköye.. Al ben bire attım gerisi senin işin koçum" :D

B.Battal
27-09-2013, 07:46
:) Abi çok duygusal yaklaşmışsın ama her kelimesine katılıyorum. Arabayla aramıza birşeyler girdiği kesin bir hissizleşme var.

Day Walker
27-09-2013, 07:50
Park destek sistemi var abi onu unutmuşsun sen sadece gaz ve freni ayarlıyosun yada senin tabirinle halıya basıyosun direksiyon açısını kendi ayarlıyor :)

Walla katılmıyorum değil ama iyi olduğu kısımlarda var.

5500
27-09-2013, 07:51
Şahinden inip Golf'e binen biri olarak, teknoloji gerekli diyorum. Özlediğim tek şey ısıtması ve koltukları.

yavuz364
27-09-2013, 07:57
Evet yaa tam olarak derdimi yazıya dökmüşsün Hakan abi :)

Arabamın modelini yükseltsemmi die düşünüyorum bazen ama bunları görünce hiç canım istemiyor..

Çok zevksiz ve en ufak problem de insanı çileden çıkartacak şeyler..

gurcell
27-09-2013, 07:58
Abi, sen yaslandin artik kabul et. Tuylerin kadayif oldu :)

burkaykalyon
27-09-2013, 08:01
Elektronik donanımlı araba oldum olası bana saçma gelir. Güvenlik ekipmanları dışında tabii. Onlar şart. Mesela sıfır bilgi ile benim öküzde(E34) klima kontrol panelini kendim değiştirdim. Full mekanik ve soketli. Sıkıyorsa değiştirin bakalım golf'te veya audi'de mercedes'te bmw'de. Teknik bilgi olmadan çok çok zor.

O yüzden mekanik araba foreva!! :D Her şeyi ile kendim uğraşabiliyorum. Hiç bir teknik bilgi sahibi olmasam bile. Sök, parçala öğren taktiği uygulayabiliyorsun. :D

ghibli06
27-09-2013, 08:04
bence birden fazla araç sahibi olmak gerekiyor tabii ki imkanlar yetiyorsa... teknolojiden kaçma şansımız yok, onun da rahatlığı var, ama bir tane arıza araba şart :)

Burak Mehmet
27-09-2013, 08:05
sene 1993-araçta tekleme var çekiş düşük ne yapıcaz-1 tane düz tornavida ile karbüratör ayarı yap 15 dk sonra sorunsuz devam et.

sene 2013-araçta tekleme var çekiş düşük napıcaz-aracı servise götür-diagnosa bağlat-partikül filtresi tıkalı değişmesi gerek garanti varsa 15 gün bekle.Yeni partikül filtresi gelsin 15 gün işe otobüsle git ama senin teknolojik aracın var bunuda unutma.Aracın garantisi yoksa 2000 tl ver Yeni partikül filtresi gelsin 15 gün işe otobüsle git ama senin teknolojik aracın var bunuda unutma.

sene 1993 aracının yakıtında pislik var- üzerine biraz daha yakıt koy azcık gaza aban problem bitti.
sene 2013 aracının yakıtında pislik var- aracı servise çektir depoyu boşalttır yakıt pompasını yakıt yolunu enjektörleri değiştir devam et.....

Maxi
27-09-2013, 08:17
Abi, sen yaslandin artik kabul et. Tuylerin kadayif oldu :)
ahahaha aksini idda eden yok zaten :p

fakat dediğim doğru
günümüz süper sport araçlarına bak, asp-esp-abs dışında pek sürüşü etkileyen o anlattığım tarzda birşey yoktur değilmi.

farkındamısın?
artık pure drive bir araç alabilmen için (yani üzerinde daha az malzeme-ekipman olan) daha çok para ödemen gerekiyor :D

M U R A T
27-09-2013, 08:29
benim golf 7 bunlara ek olarak beni fırçalıyor :D camı kapat vites değişim uyarılarına uy vs

SGTI
27-09-2013, 08:43
Arabalarin kendi kendine park ettigi onumuzdeki kisa zaman icinde otomatik arac cagirma ve oto pilot uygulamasida geldigi zaman arabadan keyif almak sadece eski model araclar icin olucak.bende dsg yi sevmiyorum mesela hane bana sikinti cikarmadi cok ekonomik cok hizli ama ne bilim 3-2 yaptigim zaman arabanin onu hissettirmesini isterdim.kontrollu kaymaya calisiyorum oyle limit disindada degil zaaart bi fren sol lastige zaart bi fren sag lastige.nerde kaldi keyfi.esp ye karsi degilim ama yeni nesil araclarda kapatma fonksiyonu kaldirilmaya basladi.artik ureticiler arabayi size satiyor fakat keyfini ecu suruyor.

Low-Rider
27-09-2013, 08:43
camı niye kapat diyor yaw tüketimlemi, alakalı :D

gurcell
27-09-2013, 08:45
Audilerde de var o cami kapat uyarisi. Sol on ve sag arka cam acik olursa uyari cikiyor ekranda, ekonomik ve guvenli surus icin lutfen capraz camlari kapatin diye.

M U R A T
27-09-2013, 08:45
aynen rüzgar direnci uyarısı:D

Gko
27-09-2013, 09:07
Golf 6dan sonra ej9 civici ozledim yemin ederim.

Gazq basiyorum elek. gaz kelebegi saolsun sanki turbo basinci bekler gibi hizlaniyo.
230la gidiyosun dedigin gibi sokak arasonda gider gibi his hic kalmadi yeni arabalarda

mcy
27-09-2013, 09:09
ben araçtaki teknolojinin kullanıcıya o otomobil tutkusunu hissettirmediğini düşünüyorum. ne kadar çok manuel müdahale o kadar çok daha büyük keyif veriyor. teknolojinin karşısında duran biri değilim. hatta mesleğim programlama olmasına rağmen hafta sonu garajında otomobile bir dünya elektronik aparatlarla müdahale edeceğine bir anahtar bir tornavidayla müdahale etmek daha keyif verici.

yusufiii
27-09-2013, 09:13
Bu yüzden Polo alacaktım vazgeçtim... Sürücü araçtan üstün olmalı , ona hükmetmeli ;) Cam kapa , vites at , kemer bağla :icon13:

SGTI
27-09-2013, 09:17
Bizim golf hiç öyle nazik değil audi deki gibi falan.Klima zaten açık camı kapat diyo direk suratına.Sanane la:beuj:

Onrcn
27-09-2013, 09:17
Bu yuzden 2005 S2000 aldim :D Arkadas 5 tane elektronik ekipman var; elektrohidrolik direksyon devamli hata veriyor, baskada hata veren birsey yok.. simdi ben bu elektronigin neresini seveyim, cozebilende yok.. 3 senedir boyle gidiyor, kafasina gore bagzen cok bagzen az hata veriyor geciniyoruz iste.

Geri kalan sistemlerde radyo, kadran, elektrikli tente motoru, klima :D

Ayagimiz zaten supersonik sanziman olmus, birde ona mi para verecegiz tik vites degistir.. E ben eglenmek istiyorum tiklamak istiyor olsam gran turismo oynarim yani onuda oynamam forza oynarim ama anlayin gari :D

Yigit-Y
27-09-2013, 09:20
teknoloji hala yetersiz diyorum.

nedeni ben hala yoruluyorum :D

Onrcn
27-09-2013, 09:25
teknoloji hala yetersiz diyorum.

nedeni ben hala yoruluyorum :D

asdafds ya yapsalar soyle bir araba binelim, suraya gitcez hiammina diyip icine yatsak o goturse ona lafim yok :D

mcy
27-09-2013, 09:28
videonun sadece başını izleyin anlayacaksınız. :D

5ZtQ-LKIpWI

Oto-Park.Com | Mercedes A250 Sport (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5ZtQ-LKIpWI)

mcy
27-09-2013, 09:37
verdiğin bu saniye linkinden sonrada sensörlerin spor bir otomobilde ne kadar rahatsız edici olduğunu yorumluyor. mutlaka izleyin.

Oto-Park.Com | Mercedes A250 Sport (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5ZtQ-LKIpWI#t=483)

Firat.M3
27-09-2013, 09:48
Elektronik anlamında eğer güvenlik gelişimlerini saymazsak 1996-2005 arasınki araçların elektronikleri yeterli seviyede. bence de çok fazla abartıyorlar. Yıllardır bmw kullanan birisi olarak yine bmwden örnek vereyim,

bana göre E39 bmw için en ideal elektronik donanıma sahip. Güvenlik ile ilgili unsurlarda mutlaka gelişimler olmalı fakat fantaziye de gerek yok. Bir de şöyle bir durum var, bizim gibi az gelişmiş ülkelerde arabalar tam dolu opsiyonlarla alınmakta. Almanya'daki amcalar hala kapaklı sac jant, kumaş döşeme gibi opsiyonlarla alıyorlar sıfır araçları. bizim gibi toplumlar seviyor böyle şeyleri..

Firat.M3
27-09-2013, 09:53
benim de aklıma şu video geldi, isyan etmişti :D

vnZVkdzXzFQ

Maxi
27-09-2013, 10:07
birde önemli nokta: teknoloji demek para demek.
esp-abs bir yana burada konuştuğumuz tarzdaki ekipmanlar feci pahalı + tamir ücretleri inanılmaz + kasko fiyatları çok yüksek.

servisler bayılır buna
dsg şanzıman bozuldu diyelim, varmı tamiri ?
benim arabada dişli kırdınmı dağıtıp değiştiriyorsun, yada senkromenç eskidimi
olsun 250 -300 tl tutsun.
ama dsg ? en ufak birşey olsun "abi değişecek bu" = 5000 tl ? (bilmiyorum kaça)
direksiyon sistemi bozuldu = oooo fena kaçtı = 4500 tl ?
arka kaliperlerde sıkma var = komple değişecek ne tamiri? =3500 tl ? (içinde el freni motoru falanda var ya)

fiyatları bilmiyorum ama böyle yani, haliyle kasko fiyatları uçmak zorunda
yani aracın ortalama 1 senelik kullanım bedeli inanılmaz yüksek

KMR2-GT
27-09-2013, 10:09
orta ayar teknoloji iyidir diyenlerdenim.abs esp hız sabıtlıyıcı otomatık cam hıdrolık dıreksıyon yeterlı :D

fırat turkcesını bulabılırmıyız top gearın o bolumunu ya :D

16EC813
27-09-2013, 10:10
benim rexsle aramda hiç duvar yok ,ben herşeyini hissediyom :D

turci
27-09-2013, 10:14
katılıyorum, araçlar araçlıktan çıkmaya başladı artık.
güvenlik ekipmanları gelişsin çoğalsın tabi ki ama geriye kalanlar olmasa da olur.
bana bir klima,bir de koltuk ısıtma olsun yeter yaz gördüğümüz yok çünkü :D

bu gidişle garajda herkesin 95-00 arası bir araç saklaması gerekecek :)

edit;
yağmur sensörü bile tembellik, alışıyorum diğerinde sonra smarta binince silecek çalıştırmayı unutuyorum :D

tylan
27-09-2013, 10:31
valla benım toyota donanım fakıri oldugundan hiç bir sıkıntı çekmiyorum :D

mcy
27-09-2013, 10:33
Elektronik anlamında eğer güvenlik gelişimlerini saymazsak 1996-2005 arasınki araçların elektronikleri yeterli seviyede. bence de çok fazla abartıyorlar. Yıllardır bmw kullanan birisi olarak yine bmwden örnek vereyim,

bana göre E39 bmw için en ideal elektronik donanıma sahip. Güvenlik ile ilgili unsurlarda mutlaka gelişimler olmalı fakat fantaziye de gerek yok. Bir de şöyle bir durum var, bizim gibi az gelişmiş ülkelerde arabalar tam dolu opsiyonlarla alınmakta. Almanya'daki amcalar hala kapaklı sac jant, kumaş döşeme gibi opsiyonlarla alıyorlar sıfır araçları. bizim gibi toplumlar seviyor böyle şeyleri..

kesinlikle katılıyorum. 2005 modellere kadar tam tadında.

EM-RE
27-09-2013, 10:47
Eski amerikan alın saklayın bütçeniz varsa ,arada sırada kullandiginiz zaman konuda ki gerceklik payini hissediceksiniz.Bugün herkes araba kullandigini yada kullanabildigini zannediyor ama yanlış gercekten son 2013 lerde özellikle asiri luxlerde,şehir içi icin konuşuyorum resmen kendi kendine gidiyor arabalar.

Gunes G.
27-09-2013, 10:47
birde önemli nokta: teknoloji demek para demek.
esp-abs bir yana burada konuştuğumuz tarzdaki ekipmanlar feci pahalı + tamir ücretleri inanılmaz + kasko fiyatları çok yüksek.

servisler bayılır buna
dsg şanzıman bozuldu diyelim, varmı tamiri ?
benim arabada dişli kırdınmı dağıtıp değiştiriyorsun, yada senkromenç eskidimi
olsun 250 -300 tl tutsun.
ama dsg ? en ufak birşey olsun "abi değişecek bu" = 5000 tl ? (bilmiyorum kaça)
direksiyon sistemi bozuldu = oooo fena kaçtı = 4500 tl ?
arka kaliperlerde sıkma var = komple değişecek ne tamiri? =3500 tl ? (içinde el freni motoru falanda var ya)

fiyatları bilmiyorum ama böyle yani, haliyle kasko fiyatları uçmak zorunda
yani aracın ortalama 1 senelik kullanım bedeli inanılmaz yüksek

Adamlar dunyanin sistemine ayak uyduruyorlar, su an ki sistem beynini kullanmayi birak, biz size ne guzel diyorsak onu al, dusunme, uretme, sadece tuket. Biz sizin icin uretiriz...

Bu sisteme kimse karsi gelemez su an, ne BMW ne MERCEDES ne TOYOTA ne de digerleri...

Bu yuzden adamlar herseyi otomatize ediyor artik, yaptiklari sey bir tasta iki kus vurmak aslinda.

Neden?

Sebebi basit. Dusunmeye dusunmeye analiz sentez yetenegini kaybetmeye baslayan insanogluna hem yeni teknoloji diyerek urun itelemek kolay ve bozulunca yedek parca itelemekte ayri guzel bir ticaret, hemde beyin gittigi icin insanoglunun bu tarz otomatik sistemlere ihtiyaci gercekten var.

Adam elinde cep telefonu, facebook'tan kari kaldiracam diye kopru girisinde 120 ile giderken onune bakmak yerine mesaj atmaya calisirsa, gotunu kurtarmak icin EBD'de lazim olur, VSA'da lazim olur, ASR ASC ABS ne varsa lazim olur. Ki buna ragmen kurtaramiyorlar, cunku beyin o kadar zombiye baglamis ki, o mesaji atmak icin hayati risk aldigini bile unutturmus adama.

Yanliz takdir ediyorum, teknoloji sayesinde ureme ic gudusunun hayatta kalma ic gucusunden daha baskin oldugunu goruyoruz. Kocaman bir deney gibi aslinda su an insanoglunun durumu, yeter ki icinde yasadigimiz resme biraz uzaktan bakmayi becerebilelim...

SULTANOGLU
27-09-2013, 10:49
Aynen emre eski amerikan rocks. Hidrolik direksiyon var, otomatik cam var, klima var :D tek elektronik farlar :D odabozulunca degistiriyoruz bitti gitti :D

Absinthé
27-09-2013, 10:55
E39 iyidir. Sırf bu anlattığınız yüzden e39 manuel kullanıyorum :D

fascination
27-09-2013, 10:57
20-30 yıl sonra hepsi çöp olacak ama mekanik araçlar hala yürümeye devam edecek.

63owen63
27-09-2013, 11:00
Dünya da ki herşeyde eskiye olan özlem gittikçe artıyor..
Gelişimin hızına ayak uyduramıyor, gelişim derken bir cok alan da kendimize zarar veriyoruz..
Otomobil bile bir zevk olmaktan çıkıyor.

Güvenlik vs demiyorum tabi ki..

cemsultan
27-09-2013, 11:04
Konu çoğu kişinin duygularına tercüman olmuş, yazılacak çok şey bulunur ama uzun lafın kısası;

"Analog candır hocam"

CooLeqenD
27-09-2013, 11:10
Bizler için elektronikler pek bir şey anlam ve ifade etmiyor. Ama yaşlanmış kişiler için elektronik araba onlara daha güzel geliyor, oh be diyorlar herşeyi kendisi yapıyor ne güzelmiş.. Babam' dan biliyorum, 180 ile giderken 120 ile gidiyorum sanıyor araba hiç his yok, kendim kullanırken agrasif kullanayım diyorum yine bana his vermiyor allahtan manuel araçta vites değiştirirken bi ivme falan veriyor anlıyorum az buz bir şeyler.. O Elektronik Gaz Kelebeğinin allah belasını versin, en nefret ettiğim konu odur diğerleri umrumda bile değil.. Babama kalsa araba mükemmel :D

16EC813
27-09-2013, 11:18
20-30 yıl sonra hepsi çöp olacak ama mekanik araçlar hala yürümeye devam edecek.

bknz:siyarixs :D

powERS
27-09-2013, 12:48
ecu nun heryere zıplamasını bende sevmıyorum.

en basıtı kardesım kornaya basıyorum o tepkıme neden gecıkıyo ?

Gaz tepkımesı aynı sekılde..

Mekanık candır..

Emre Ekrem
27-09-2013, 12:53
Oldiscool , i love oldskool :D

ToNy
27-09-2013, 12:59
Karadüzen zamanların gözünü seveyim, :) Bende karşıyım arabalarda teknolojiye... :D

erdem325
27-09-2013, 19:57
peder beyin 73 mercedesinn gozunu seveyim :)
arabadaki en elektronik sey role.. otesi yok..
ayrica o aracta can guvenligimi daha iyi hissediyorum neden bilmiyorum..
ayrica etrafi gorme acisi muazzam, kor nokta yok gibi bisey arabada, neye binersem bineyim kor nokta farkediyorum mercedesten sonra..
we love oldskool :D

GÖKTÜRK
27-09-2013, 20:03
cem yılmazın dediği gibi analog cihaz iyidir bi aç kapa yaparsın kendine gelir :D

streetracer_nos
27-09-2013, 20:30
herşeye prezervatif taktılar:)gereğinden fazla elektronik doldu artık benim de kafamdan konu sahibiyle aynı şeyler geçiyo bi süredir

Anu
27-09-2013, 20:31
Bu yüzden yeni araba almam :) Hatta 2000 sonrası alacağımı pek düşünmüyorum. Şimdiki arabamın yanına hava soğutmalı zincir ya da şaft aktarmalı V motorlu karbüratörlü bir motorsiklet almak hedefim.

mehmetRS
27-09-2013, 20:36
adamlar bu hafta, hurdaya ayırılacak f-16 ları alıp denemeler yaptılar.. Uzaktan kumanda ile pilotu olmadan 12000 feet'a kadar yükselip, inişli kalkışlı sortiler yaptılar.. Ayrıca pilotun yaptığı her manevrayıda yapabiliyor.. tabi bunu yine o kumandanın başında yapan bir pilottur belkide ama, ileride tamamen otokontrollü birşeyler çıkarsa şaşırmamak lazım. Filmlerdeki Yapay Zeka laneti gerçek mi olacak diye düşünmüyor değil insan.

coder
27-09-2013, 20:37
Bilgisayar teknolojisinden para kazanan biri olarak bu olayı hiç sevmiyorum, konuşmakta istemiyorum konuşursam ağır konuşurum..

painkller
27-09-2013, 20:41
ben seviyorum ihtiyarımı ya direksiyonu yoldaki herşeyi hissettirir, artık ömrünü tamamlayan debriyaj geri viteste vırr ses yapar. en ufak bir uyumsuzlukta, çıkan en küçük bir şeyde ekrandaki lambadan, ekrandan anlamazsın. ya motorun sesinden çalışmasından çıkarırsın, yada sen anlayana kadar o sorunu gizler hemen söylemez :D

bence arabalar teknoloji ile yüklenirken, duygusuzlaştılarda yani kusursuz bir araba istemem ben ses gelicek, bana derdini anlatıcak araba. gaza bastığımda debriyaja, frene dokunduğumda durumunu anlayabileceğim, rolantideki sesi bana bişeyler duyurucak arabanın. kara düzen arabayla büyüyünce yeni arabalara binince garipsiyorum gerçekten. bir ton düğme, bir çok ekran, bir çok kısıtlama.

volkan23
27-09-2013, 20:46
benım babam tır soforudur kendısının bı lafı war bır ısın ıcıne ne kadar elektırık gırerse o kadar bozulur ama ne kadar mekanık olursa o kadar saglam olur kendısının surdugu eskı bı tır aynı sırkette yenı tırlarda war onlar daha cok yolda kalıyor daha cok arza werıyor we daha gucsuz ama babamın kullandıgı tır daha saglam daha cok guclu daha az arza werıyor.. sanırım sozu dogru

a.colak
27-09-2013, 20:51
zaten araç kullanmak diye bişey kalmadı bizler sürücüyüz sadece vitesi atıyo, hava kararırsa farları yakıyo , yağmur varsa silecekler çalışıyor anahtarsız kapı açılıyor bagaj kendi açılıyor aynalar otomatik kapanıyo kendi park edenler takip mesafesine göre fren yapanlar

nedir bu yaaa

fatihtemizer
27-09-2013, 20:52
Gorecelı bır konu ama katılıyorum..ben aracı kullanırken hissetme taraftarıyım.ruzgarın sesını duymalıyım gıttıgımın farkında olmalıyım

Quantum
27-09-2013, 20:54
Rüzgar sesi FD6 larda itinayla içeri alınır, kaç km ile gittiğini sesle tahmin edebilirsin :)

pirasa
27-09-2013, 21:08
Ruzgar sesi degilde motor sesi isterim ben, ister kir kir ses yapsin ister redline :D

emir91
27-09-2013, 21:17
Bizim gibi araçlardan ve araç kullanmaktan keyif alan insanlar tabiki daha çok mekanik düzen seviyor olsada amacı sadece biyerden başka biyere gitmek olan ama hem toplu taşıma kullanmıyım kendi aracımla seyahat ediyim hemde minimum yoruluyim düşüncesindeki insanları giderek memnun ediyor bu teknoljik kolaylıklar sektörde bu beklentiye cevap vermek durumunda

Onurkk06
27-09-2013, 21:21
Artık araç sürmek yada bi otomobilinizin olması bakkalden ekmek almak gibi sıradan bi hal aldığı için artık araçlar sadece erkeklere değil bayanlara da hitap ediyor çünkü kocaman range roverin içinden 60 70 yaşlarında bi teyze çıkıveriyor yada tam tersi 17 18 yaşlarında bi kız o ne anlar sürüş hissinden arabanın verdiği tepkilerden araba şekil duruyor mu duruyo araç firimaları da artık cocuk oyuncağı gibi araç üretiyorlar ki herkes takır tukur alsın tüketsin sözün özü 80 ler 90 lardaki araçları çok özleyeceğiz.

Ers
27-09-2013, 21:21
düşündümde fd6 da elektronik gaz pedalı dışında herşey tadında sanki. yağmur sensörü , katlanır ayna falan yok. gerekte yok :) incem arabadan aynaları kapatcam , kapıları kollarını kontrol edicemki bileyim park ettiğimi :)

Seven7
27-09-2013, 21:26
düşündümde fd6 da elektronik gaz pedalı dışında herşey tadında sanki. yağmur sensörü , katlanır ayna falan yok. gerekte yok :) incem arabadan aynaları kapatcam , kapıları kollarını kontrol edicemki bileyim park ettiğimi :)

O kadran bir kere ofsayt bu konuya. :rolleyes:

Ae86
27-09-2013, 21:48
Mekaniğin eskilerin gözünü seveyim.Bu sadece araç değil eski olan herşey daha dayanıklı.Örnek 1970-80 yılının deck sistemleri şimdiki müzik sistemlerini hem dayanıklılık, hem güç olarak katlar.Eski araçlar mekanik, arabayı kullandığınızı hükmettiğinizi anlıyorsunuz.Lego gibi sök tak yenile devam et.Yeni alın dayanıklılığı yok.Eskilerin herşeyi candır :)

Biraz eskilere götüreyim,

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Detailing/DSC_0168_zps01892f75.jpg

1971 yılında yerli viagramız varmış :D

http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Ev%20Dekorasyon/kuvvet_zps7328c0c2.jpg

MK8800
27-09-2013, 21:57
ABS ve ESP çoğu kez kaza yapmamı önlemiş olduğu için bu sistemlerin olmasini kesinlikle gerekli buluyorum . Bunun dışında ise el freni olmamasi bana da dokunmadi değil :) A3 ile mahallede parkta el freni çekerek yanlamaya adim atmistim zamaninda :)

fascination
27-09-2013, 22:04
Mesela bir eski amerikan araçlarına bakın 64 70 59 impala lar bel air lar. Bu araçların birde şimdiki hallerine bakın. O arabaların yolda yaylana yaylana giderken verdiği keyifi bu gün hangi donanım ya da teknoloji verebilir ki ?

İbrahim Erdem
27-09-2013, 22:17
Mercedes-Benz 2014 S-Class Presentation HD Film - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qKJ41kOghH8)

Bu araçtaki çoğu sistem gereksiz. Hatta yotube yorumlarında yazdığı gibi bu araç zengin araba süremeyen evsizler için üretilmiş.

Donanım olarak sayarsak şunlardan fazlası gereksizdir.

ABS,park sensörü,cruise control,çift yönlü dijital klima,elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuklar,tüketimi ortalamayı gösteren yol bilgisayarı, Belki ade asr.

Bunlardan daha fazlası 90larda üretilmiş araçlarda mevcut zaten.

Ama fazlasına pek gerek yok. Özellikle aracın içini teknoloji mağazasına çeviren ekranlar.Sürüş güvenliği adına aracı hissizleştirme faaliyetleri vsvs.

Aslında bu motorsporlarında da farkediliyor. Eski nesil 70-80 lerde grup b deki hiçbir elektronik olmayan 900 kilodan hafif 500-600 beygirlik makinalara zamanında hükmetmiş amcalar şuankileri bile hala cebinden çıkarıyorlar.

ek olarak

The proper way to race a GTR - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=TJmGkWRYWrk)

mrtysn
27-09-2013, 22:34
Bosuna old is cool dememisler :) Eski iyidir, bana gore en azindan otomotivde.

ABS ve ESP çoğu kez kaza yapmamı önlemiş olduğu için bu sistemlerin olmasini kesinlikle gerekli buluyorum . Bunun dışında ise el freni olmamasi bana da dokunmadi değil :) A3 ile mahallede parkta el freni çekerek yanlamaya adim atmistim zamaninda :)

Agir apaci detected :D

Gimifayf
27-09-2013, 22:52

Ulan Mikooo! Hakikaten apacisin lan xdrive arabayla yan vermeye calisan hayvan Miko! :D

doush
28-09-2013, 02:49
forumda sürekli dönen bir muhabbet aslında işte 300 le viski içenler vardı ya hani direksiyon bırakmalı falan :) his yok hiisss dediğimizde koltuk ısıtmamız var diyorlardı, nerelerinden hissediyorlarsa :)

honda accord dan sonra seat ibiza ya geçince fazladan dijital klima hız sabitleyici yol bilgisayarı var.. ibiza donanım olarak tamamen yeterli, güçlü bir araba olsa esp isterdim sadece.. sorun şu ki direksiyon elektrikli ve accord a göre hissiz geliyor..

güvenlik ekipmanları dışında ( 35 tane airbagli araba alıp kemer takmayan arkadaşlara da sevgiler ), benim için hız sabitleyici, klima, sunroof- cam tavan, ortalama bir müzik kalitesi, mümkünse atmosferik motor, manuel şanzıman, hidrolik direksiyon, koltuk yükseklik ayarı ve direksiyon yükseklik- derinlik ayarı, bu arada göğüs aşağıda, oturma pozisyonu da yere yakın olmalı.. bunların azı olur fazlası benim için boş ağırlık :)

cookies
28-09-2013, 02:54
Adamlar dunyanin sistemine ayak uyduruyorlar, su an ki sistem beynini kullanmayi birak, biz size ne guzel diyorsak onu al, dusunme, uretme, sadece tuket. Biz sizin icin uretiriz...

Bu sisteme kimse karsi gelemez su an, ne BMW ne MERCEDES ne TOYOTA ne de digerleri...

Bu yuzden adamlar herseyi otomatize ediyor artik, yaptiklari sey bir tasta iki kus vurmak aslinda.

Neden?

Sebebi basit. Dusunmeye dusunmeye analiz sentez yetenegini kaybetmeye baslayan insanogluna hem yeni teknoloji diyerek urun itelemek kolay ve bozulunca yedek parca itelemekte ayri guzel bir ticaret, hemde beyin gittigi icin insanoglunun bu tarz otomatik sistemlere ihtiyaci gercekten var.

Adam elinde cep telefonu, facebook'tan kari kaldiracam diye kopru girisinde 120 ile giderken onune bakmak yerine mesaj atmaya calisirsa, gotunu kurtarmak icin EBD'de lazim olur, VSA'da lazim olur, ASR ASC ABS ne varsa lazim olur. Ki buna ragmen kurtaramiyorlar, cunku beyin o kadar zombiye baglamis ki, o mesaji atmak icin hayati risk aldigini bile unutturmus adama.

Yanliz takdir ediyorum, teknoloji sayesinde ureme ic gudusunun hayatta kalma ic gucusunden daha baskin oldugunu goruyoruz. Kocaman bir deney gibi aslinda su an insanoglunun durumu, yeter ki icinde yasadigimiz resme biraz uzaktan bakmayi becerebilelim...

Benzer şeyler yazacaktım toparlayamadım kelimeleri bu saatte.. Düşüncene sağlık olayın genel özeti buna yakın bence de..

HondatugraL
28-09-2013, 03:04
Daha bunlar iyi günler artık araca bindigimizde navigasyona haritayi girip hicbiseye dokunmicaz koltukta bos bos oturucaz soylediklerini surekli kendi kendime soyler dururm ve hakli oldugumu dusunurum bu yuzden sanada hak veriyorum. Belkide bu yuzden biz ve bizim gibiler 90 larin araclarindan vazgecemiyor

ENGean
28-09-2013, 03:21
satılık boş paket 1.4 war beyler :D

S.Özeren
28-09-2013, 03:25
astradada var o elektrikli el freni olayı

bi kere çekim dedim çok canım çekti :D gittiği yerde çakılı kaldı araba :D:D:D

esp i ben çok eğlenceli buluyorum kafayı yiyip ne yapcağını şaşırdığı zaman dahada zevkli oluyor bence

initial-D
28-09-2013, 11:01
arasıra boşluk yapan bir gaz telim

4 adet karbüratörüm

abs siz frenlerim

çatır çutur geçişleri olan,bazen çıkardığı sesle içimi parçalayan sıralı şanzımanım ve hidrolik debriyajım

çekiş kontrolsüz,asr,esp siz bir ecu ki ecum bile yok

hidrolik olmayan bir direksiyonum,hatta direk ona bağlı ön süspansiyonum

rüzgar sesini hertürlü alan bir kaskım var

:D:D

hehehe, bu dediklerimi yaşatabilecek 95-2005 arası hacimli motosikletler var :D

Gunes G.
03-10-2013, 10:00
Benzer şeyler yazacaktım toparlayamadım kelimeleri bu saatte.. Düşüncene sağlık olayın genel özeti buna yakın bence de..

Bende bu kadar toparlayabildim zaten, carpici olmadi belki ama mesaji vermistir :icon_tup:

metin
03-10-2013, 10:31
1998 sonrası arabaları hiç sevemedim hep soğuk kaldım

sanctuary35
03-10-2013, 11:40
Mercedes-Benz 2014 S-Class Presentation HD Film - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qKJ41kOghH8)

Bu araçtaki çoğu sistem gereksiz. Hatta yotube yorumlarında yazdığı gibi bu araç zengin araba süremeyen evsizler için üretilmiş.

Donanım olarak sayarsak şunlardan fazlası gereksizdir.

ABS,park sensörü,cruise control,çift yönlü dijital klima,elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuklar,tüketimi ortalamayı gösteren yol bilgisayarı, Belki ade asr.

Bunlardan daha fazlası 90larda üretilmiş araçlarda mevcut zaten.

Ama fazlasına pek gerek yok. Özellikle aracın içini teknoloji mağazasına çeviren ekranlar.Sürüş güvenliği adına aracı hissizleştirme faaliyetleri vsvs.

Aslında bu motorsporlarında da farkediliyor. Eski nesil 70-80 lerde grup b deki hiçbir elektronik olmayan 900 kilodan hafif 500-600 beygirlik makinalara zamanında hükmetmiş amcalar şuankileri bile hala cebinden çıkarıyorlar.

ek olarak

The proper way to race a GTR - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=TJmGkWRYWrk)

bunu alcak amcanın istediği sürüşü hissettircek tarzda arabasıda istediği an olabilir bence s serisi konu dışı :D