Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover gümrük işlemleri
Uzakdoğudan aracıma coilover getirmek istiyorum. Şahsım adına getirtcem ürünü. Gümrükte ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Faturayı düşük tutmamın, hediye ya da numune yazdırmamın bir anlamı var mı, yoksa çözüyolarmı o işi artık? TSE belgesi tarzı bişeyler okudum nette, uyumluluk belgesi gerekiyor mu coiloverda artık? Birde hangi kargo firma ile TR ye getirmek en temizi olur? (EMS, FEDEX, TNT...) Yakın zamanda getiren arkadaş varsa deneyimlerini paylaşırsa çok yardımcı olur.
En temizi ptt ile getirince oluyor. Artik sistem biraz degisti ptt evine kadar getiriyor urunleri kapinda gumrugunu oduyosun eskisi gibi gunrujten cekme yok. Pakette ne yazarsa yazsin kutu buyuk ve agir olucagi icin acicaklardir o yuzden normal fiyati yazsin mumkunse. Sahis adina getironce pek sk ti olmuyor. 1 tane getiriyosun cunku asil sknti 10 15 tane getironce cikiyor o zaman tse istiyolar.
En temizi ptt ile getirince oluyor. Artik sistem biraz degisti ptt evine kadar getiriyor urunleri kapinda gumrugunu oduyosun eskisi gibi gunrujten cekme yok. Pakette ne yazarsa yazsin kutu buyuk ve agir olucagi icin acicaklardir o yuzden normal fiyati yazsin mumkunse. Sahis adina getironce pek sk ti olmuyor. 1 tane getiriyosun cunku asil sknti 10 15 tane getironce cikiyor o zaman tse istiyolar.
Şu ana kadar PTT ile ne geldi?
Kapıya kadar getirdikleri zaman gümrük komisyoncusu kullanılmıyor sanırım.
Ürün 100 kg olsa bile PTT kapıya getiriyor mu?
hakan308
27-09-2013, 13:26
Şu ana kadar PTT ile ne geldi?
Kapıya kadar getirdikleri zaman gümrük komisyoncusu kullanılmıyor sanırım.
Ürün 100 kg olsa bile PTT kapıya getiriyor mu?
Benim bildiğim PTT 50 kg üstü gönderi kabul etmiyor..
Geçen 20 kg tutan arka reflektör , stoplar ve bagaj çıtasını ptt kapımıza getirdi , 250 euro bedeli vardı , 70+2 lira aldılar , çıktılar gittiler :)
kapı çalınca postacı diyince vay a... gümrük kağıdı geldi demiştim ama paket geldi :)
Bu Ptt'nin eve kadar getirmesiyle ilgili sınırlandırmalar ve prosedürleri anlatan bir referans yazı varmıdır ?
sinanbaysal
27-09-2013, 13:53
Konu takıpdeyım ....
bu bilgi kesin doğruysa ve artık kapıda gümrük ödüyorsak çok iyi haber
onurgoyunc
27-09-2013, 14:09
Siteden bir arkadaş için Almanya'dan coil geldi. Yazışmaları ben yaptım. Almanya içi Dhl çıktı Türkiye'de Ptt ye teslim edildi. Düşük bedel 200€ fatura ile gümrüğe ürün geldi ve takıldı. Ürünü almak için gittiklerinde memur firmanın internet sitesine girip ürünün fiyat farkını görmüş. 900küsür €dan vergisini almış, ceza ödemeden yırtmışlar
Düşük fatura şans işi
hasan çağri
27-09-2013, 14:12
Siteden bir arkadaş için Almanya'dan coil geldi. Yazışmaları ben yaptım. Almanya içi Dhl çıktı Türkiye'de Ptt ye teslim edildi. Düşük bedel 200€ fatura ile gümrüğe ürün geldi ve takıldı. Ürünü almak için gittiklerinde memur firmanın internet sitesine girip ürünün fiyat farkını görmüş. 900küsür €dan vergisini almış, ceza ödemeden yırtmışlar
Düşük fatura şans işi
Artık memurlar direk sitelerden emsal fiyat bakıyor şüphelendikleri ürünlerde yada büyük kutularda. Düşük beyan için ceza kesmiyorlar galiba ama tespit ettiği en yüksek fiyat üzerinden beyan gösterip vergiyi ona göre belirliyor. Bisiklet ve bisiklet malzemesi getirirken başımıza geldi son zamanlarda. adam faturada 200€ görüp sonra yurt dışında 2000€ fiyat görünce jant seti için dumur olmuştu :)
Geçen 20 kg tutan arka reflektör , stoplar ve bagaj çıtasını ptt kapımıza getirdi , 250 euro bedeli vardı , 70+2 lira aldılar , çıktılar gittiler :)
kapı çalınca postacı diyince vay a... gümrük kağıdı geldi demiştim ama paket geldi :)
Desi hesabı mı yapıyorlar ?
Bir de PTT ile gönderim nasıl isteniyor?
Düşük fatura şans işi
+1 Düşük fatura işini gümrük memurları yemiyor. bune kardeşim bu ürün bu paramı diyerek internetten piyasa araştırması yapıp ortalama fiyat çıkartıp onun üzerinden vergiyi alıyorlar.
abdullahduymaz
27-09-2013, 14:19
Ptt bütün yurtdışından gelen malları kapıya kadar getiriyor mu? veya bunun için özel bir seçenek seçmeye yada herhangi bir sınırlama falan yok sanırım kargoyu yaparken değil mi?
Faturalamayi dogru yaparsak sikintisiz aliyoruz o zaman urunu. Ptt memuru kapiya geldiginde vergiyi ve gumruk islem parasini istiyo, urunu veriyo. Benim esas sorunum tse sikintisi cikarmasinlar, 1 adet sahis alimindada o sorun olmuyo sanirim.
flexamin
27-09-2013, 14:27
300 dolarlık bir ürün için ortalama masraf ne kadar tutar bilgisi olan var mı ? ) (gümrük masrafı vs)
yada ortala gümrük vergisi ne kadardır?
arkadaş 3.20 ye 159 dolara ebay mali headers getirtmeyi düşünüyor.
hasan çağri
27-09-2013, 14:40
Faturalamayi dogru yaparsak sikintisiz aliyoruz o zaman urunu. Ptt memuru kapiya geldiginde vergiyi ve gumruk islem parasini istiyo, urunu veriyo. Benim esas sorunum tse sikintisi cikarmasinlar, 1 adet sahis alimindada o sorun olmuyo sanirim.
Fatura tutarı 1500€ üzerinde olursa da ticari ürüne giriyor bu arada. yani 1500€ nun altında olmalı
bayerische_M52
27-09-2013, 18:20
Bu Ptt'nin eve kadar getirmesiyle ilgili sınırlandırmalar ve prosedürleri anlatan bir referans yazı varmıdır ?
bencede böyle bi yazı olsa çook iyi olur bende takipdeyim
300 dolarlık bir ürün için ortalama masraf ne kadar tutar bilgisi olan var mı ? ) (gümrük masrafı vs)
yada ortala gümrük vergisi ne kadardır?
arkadaş 3.20 ye 159 dolara ebay mali headers getirtmeyi düşünüyor.
Ayni seyi bende ogrenmek istiyorum gumruk vergisi %18 kdv falanmi ekleniyor nasil oluyor.
ptt intercooler kit komple kapıma kadar getirmişlerdi .
ama kapı döşemelerim gümrükte kalmıştı şimdi kapıda gümrük mevlalarını hallediyorlarsa süper olmuş :)
President
27-09-2013, 19:55
Ayni seyi bende ogrenmek istiyorum gumruk vergisi %18 kdv falanmi ekleniyor nasil oluyor.
100 usd ve altına vergi yok. 100 usd üzerindeki ürünler için;
Ürün şahıs adına kargolanmış ve şahıs adına fatura kesilmiş olmalı. Fatura ürün kolisine konulmuş olmalı.
Şahsın kendisi kimlik, araç ruhsatı, paypal ödeme çıktısı ve kredi kartı ekstresi ile PTT gümrük deposuna gidiyor. (kapıya nasıl geliyor bilmiyorum bana hiç gelmedi)
Evraklar kontrol ediliyor, paypaldan nasıl ödeme yapmışsın, kaç lira ödemişsin, kredi kartı ekstren ve tüm ödeme bilgileri birbirini tutmalı, ayrıca ürünün faturası da.
Ruhsat ve araç markasına bakıyorlar, örneğin Honda marka aracın var Ford parçası getiremiyorsun (far, stop, ayna gibi parçalarda daha net anlarlar)
Tüm evraklar işlemler tamam ise, ürün bedeli üzerinden (kargo masrafı hariç) %18 KDV %2 gümrük vergisi ödeyip ürünü teslim alıyorsun. 2 lirada işlem ücretimi ne vardı tam hatırlamıyorum. Yani ürün bedelinin %20 si kadar gümrük masrafı var.
gemsazr9
27-09-2013, 20:15
Ebaydan 40 euroya aldığım sarz dinamosunun kutusunun üzerine satıcı 200 eoro yazmış önce 200 euro üzerinden vergi istediler 40 euroluk paypal çıktısını gösterince muaf tuttular
esmerhan
28-09-2013, 10:08
ben almanyadan getırttım d2 coılover ups ıle geldı,ama etlıktekı buyuk ptt de gumruk ıslerıne takıldı 3 gun gıdıp geldım sebebı faturada 1 adet suspansıyon yazması gerızekalı burda 1 adet yazıyor ama bu paketde 4 parca var dıyor aptal karı ( 2 tane olucak degıl ya takım 4 tane olucak tabkıde ) sonra bı ton tantana sınır krız 385 lıra vergısını odedım aldım. gumruge takılır yanı haberın olsun kardesım.
canozyavuz
28-09-2013, 11:09
Uzakdoğudan aracıma coilover getirmek istiyorum. Şahsım adına getirtcem ürünü. Gümrükte ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Faturayı düşük tutmamın, hediye ya da numune yazdırmamın bir anlamı var mı, yoksa çözüyolarmı o işi artık? TSE belgesi tarzı bişeyler okudum nette, uyumluluk belgesi gerekiyor mu coiloverda artık? Birde hangi kargo firma ile TR ye getirmek en temizi olur? (EMS, FEDEX, TNT...) Yakın zamanda getiren arkadaş varsa deneyimlerini paylaşırsa çok yardımcı olur.
Yuh yahu nete girmesek haberimiz olmıcak :) Akşam konuşalım ;)
Bu arada ben de bi soru sıkıştırim. Astarı yüzünden pahallı mı oluyor gümrük işlemlerinden sonra? Hani uğraşmamıza değer mi?
Mehmet Gazihan
28-09-2013, 11:46
bizdeki ptt gibi her ülkenin bir kargo şirketi var.
Almanyada Deutsche Post (http://www.deutschepost.de/de.html)
Usa da USPS
isviçrede Swiss Post - For the most discerning customers in the world (http://www.poste.ch/en)
gibi ..
ürünü isterken bu kargo şirketleri ile istemelisiniz. onlar bizim ptt den anlamazlar.
Siparişi vereceğim pazartsi günü artık, faturasını normal kestircem, herşeyi usulune uygun yaptıktan sonra gümrükte kalma gibi bi derdi olmıyucak o zaman. Kargo sirketnide burda ptt ile çalışan hangisiyse onla getirtcem bakalım artık bi sorun çıkmaz inş.
100 dolar ustu urunu 30 40 dolar gosterırsenız eleman supelenırse gumruge gıdıp alırsınız dıger turlu 100 dolar ustu evınıze gelır oder alırsınız.2 defa coıl over aldım 30kg sınırı var coıloverda bı sıkıntı yok sadece 250 300 dolardan assagı fatura kestırmeyın
gumrukte urun kalma dıye bısey yok en kotu masraf artar.
bıreysel getırısın avrupa yuzde 18 dıer ulkeler yuzde 20 vergı odersın.
ptt ıle gelır gumruk memuru sakıncalı yada degerı dusuk der en fazla falan fılan eder sana ıkı kat vergı yazar oda 2 binliralık urunde 800 tl olur (1000 de 1)
ozel kargoyla gelır gumruk memuru tıcarı gorur ordıno ardıye vergı gumrukcu masrafı derken oda 2bınlık malzemeye maksımum 800tl olur.
yanı demek ıstedıgım urun hıcbırsekılde kalmaz sadece masraflı olur.
Peki diyelim ki bavula coilover koyduk geliyoruz yurtdışından. Havaalanına indik. Bavulda yabancı cisim dendi vs derken mal gümrüğe tabi olacak dendi. O zaman nasıl işliyor süreç?
Peki diyelim ki bavula coilover koyduk geliyoruz yurtdışından. Havaalanına indik. Bavulda yabancı cisim dendi vs derken mal gümrüğe tabi olacak dendi. O zaman nasıl işliyor süreç?
oyle bı durum cok zor.
eren oncelıkle kendını gumruk memuruna bıreysel kullanıcı olarak tanıtman lazım yanı bn bunu kendı aracım ıcın aldım turkıyede uygun yada muadıl bulunmadıghını fln anlatman lazım he dınlemıyormu o zmn cıkartırsın faturanı .onun uzerınden sana yuzde 20 vergı yazar odersın gecersın.
kıbrısta okurken tr den jant aldım bavula koydum kıbrısa ındım.valızımı aldım arkadasımla beraber tam cıkıcam gumruk kontrol durdurdu .valızınızde gumruge tabı urun varmı dedı. bnde hayır dedım. pekı ıcındekı nedır dedı .metal ayak sehpa yapıcam demıstım pekı dıyıp gondermıstı.
suan sıstem o sekılde deıl xray den gecırıyorusun ama yukarıda yazdıgım gıbı bır konusma yapman gerekıyor.coılover 4 adet oldugundan 1 den fazla aynı urun dıe bı kıllık cıkartabılme durumlarıda var
Geçenlerde birisi bu konuyla alakalı gümrük mevzuatını upload etmişti şimdi baktım çok çok farklı başlıklarda sayfalarda madde var. Acaba yine o güzelliği biri yapabilir mi? Şimdiden teşekkürler. :icon_tup:
Buldum 2011den beri değişmedi demek ki en güncel bu çıkıyor
http://www.orgtr.org/tr/postayolcu-islemleri-genelge-201123
Firat.M3
29-09-2013, 01:57
ben dünyaları getiriyorum yurtdışından ptt ile. amortisör aldığımda getirmediler kapıya kağıt bırakmışlar. gittim gümrüğünü ödedim kucakladım çıktım. daha küçük ebatlı şeyleri kapıma getirdiler hep. örneğin: araba çadırı, ayakkabı, cd player vb.
kapıya gelen arkadaşa ücreti nakit olarak ödeyip imzamı atıp aldım. coilover ve fren alıyorum şimdi de. ptt en temiz iş. cillop gibi geliyor sorunsuz.
eğer ups, fedex gibi firmalarla getirirseniz sizi ararlar, 100 liralık mal için 500 lira masraf çıkartırlar. ürünü geri gönderin demek durumunda kalırsınız çünkü bişeye yaramaz. PTT ile gelsin keyfinize bakın. Coilover da getirirsiniz, tamponda, jant da, lastikte..
eğer ups, fedex gibi firmalarla getirirseniz sizi ararlar, 100 liralık mal için 500 lira masraf çıkartırlar. ürünü geri gönderin demek durumunda kalırsınız çünkü bişeye yaramaz. PTT ile gelsin keyfinize bakın. Coilover da getirirsiniz, tamponda, jant da, lastikte..
Yukarıda da bir arkadaş demiş ki PTT yi bilmezler fln.. Yani şimdi siz ebay'den satıcıdan ürünü aldığınızda satıcı kafasına göre fedex ile gönderiyor TR gümrüğüne geldiğinde Ptt' ye mi devroluyor? Fedex' mi adresine kadar gönderiyor yani herkes başka bir şey diyor en azından senin gibi alış veriş yapmış insanları referans alalım.. Kafamız karışşık bizim alış veriş yapmamış olanlar için :D
Firat.M3
29-09-2013, 02:10
hemen açıklık getireyim,
siz adama gidip PTT ile gönder tabiki diyemezsiniz. Her ülkenin kendine ait bir standart posta servisi vardır. Siz ürünü satana direk Standart Postal Service derseniz zaten kendi ülkelerindeki standart posta servisi ile gönderirler. O ürün de Türkiye'ye giriş yaptığında PTT'ye teslim edilir ve Türkiye içindeki teslimat sürecine devam eder.
Amerika için standart posta servisi : USPS 'dir. (United States Postal Service)
Megan coilover Damper Kit Mrs Mr Sypder 00 01 02 03 06 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Megan-Coilover-Damper-Kit-MRS-MR-Sypder-00-01-02-03-06-/331031900878?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4d1309f2ce&vxp=mtr)
bu link örnek olsun. girdiğiniz sayfada "Shipping and Payments" linkine tıklayın. Burada satıcının belirlemiş olduğu posta servislerini göreceksiniz. En üstte 2 adet USPS, 1 adet de UPS mevcut.
USPS Priority Mail International - Uluslararası standart posta servisi (Bizim PTT gibi)
USPS Priority Mail Express InternationalTM - Uluslar arası posta servisi express. (Bizim APS gibi düşünün)
UPS - Bildiğiniz ups. özel kargo şirketi. daha hızlı getirir, gümrükte takılınca dünya kadar masraf çıkartır.
Siz USPS seçeneklerini kullanacaksınız. UPS, FEDEX, DHL gibi özel kargo şirketlerini seçmeyin. Zaten shipping ücreti olarak en ucuz olanlar hep standart posta servisleridir.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdi daha iyi oldu.. Teşekkür ederim..
oyle bı durum cok zor.
eren oncelıkle kendını gumruk memuruna bıreysel kullanıcı olarak tanıtman lazım yanı bn bunu kendı aracım ıcın aldım turkıyede uygun yada muadıl bulunmadıghını fln anlatman lazım he dınlemıyormu o zmn cıkartırsın faturanı .onun uzerınden sana yuzde 20 vergı yazar odersın gecersın.
kıbrısta okurken tr den jant aldım bavula koydum kıbrısa ındım.valızımı aldım arkadasımla beraber tam cıkıcam gumruk kontrol durdurdu .valızınızde gumruge tabı urun varmı dedı. bnde hayır dedım. pekı ıcındekı nedır dedı .metal ayak sehpa yapıcam demıstım pekı dıyıp gondermıstı.
suan sıstem o sekılde deıl xray den gecırıyorusun ama yukarıda yazdıgım gıbı bır konusma yapman gerekıyor.coılover 4 adet oldugundan 1 den fazla aynı urun dıe bı kıllık cıkartabılme durumlarıda var
Hic ugrasmadan direk %20 odeyip mali hemen gecirebiliyorsak guzel. Eminsin degil mi? :)
depresif
29-09-2013, 18:28
arkadaşlar benimde bir sorum olacak.
çok araştırdım ancak kimseden sorumun cevabını bulamadım.
şahıs adına kesilmiş 50 adet ürün gümrükten çekilirken sorun oluyor mu? ürün adet sınırı var mı?
ille şirket olmaya gerek var mı? bence olmamalı 50 adet ürünü bende kullanacak olabilirim.
internet satış fiyatından ucuza alacağım tabi ki eğer 50 tane alacaksam. içine fatura konulsa sorun olur mu? ödeme falan da ayarlanır paypal üzerinden.
%18 KDV ödemekle gümrükten geçer mi ürün?
50 tane ne alacagına baglı bıreysel olarak 1 2 urun alabılıyosun 4 tane pıstonu goren memur 4taneyı ne yapacan dıye sorarken 50 urunu gorurse ne der bılemem
depresif
30-09-2013, 09:33
50 tane ne alacagına baglı bıreysel olarak 1 2 urun alabılıyosun 4 tane pıstonu goren memur 4taneyı ne yapacan dıye sorarken 50 urunu gorurse ne der bılemem
mevzuatla ilgili bilginiz var mı? piston falan değil. bir kutu da 4 tane olan birşey değil.
çok acil bu konunun cevabını bulmam gerekiyor. kimsenin bilgisi yok mu?
ptt gonderim otomatik olarak geliyor simdiye kadar 50 kglik bisey istemedik ama 25kglik esya geldi kapiya kadar gumrugunu adama odedik aldik. dusuk fatura isi kolay kolay yemiyo artik direk internete giriyolar parca buyuk ve fiyat ucuzsa :)
Gunes G.
30-09-2013, 09:48
mevzuatla ilgili bilginiz var mı? piston falan değil. bir kutu da 4 tane olan birşey değil.
Urunun ne oldugunu soylersen yardimci olurum.
sinanbaysal
30-09-2013, 12:33
Ksport Kontrol Pro Coilovers 1988 1997 Toyota Corolla AE92 AE11 AE101 CTY080 KP | eBay (http://www.ebay.com/itm/Ksport-Kontrol-Pro-Coilovers-1988-1997-Toyota-Corolla-AE92-AE11-AE101-CTY080-KP-/161108690611)
Sımdı ben bu coılı getırtmek ıstedıgımde
1) Ürün ucretı olarak 1900 lira
2)Ürünün kargo ıle tr ye gelene kadar 195 dolar yanı 400 lira
3) %20 gumruk ucrettı olarak 400 lira daha
4)Gumrukden eve kadar gelen kargo ucretı
odemeler bu sekılde olucak demı baska da herhangı bır sıkıntı cıkarmı .
eneserol
30-09-2013, 12:46
takipteyim
Ben bu güne kadar nükleer savaş başlığı dışında herşeyi aldım PTT ile. :)
Ama otomobil tamponu getiren oldumu bilmiyorum. :)
Ksport Kontrol Pro Coilovers 1988 1997 Toyota Corolla AE92 AE11 AE101 CTY080 KP | eBay (http://www.ebay.com/itm/Ksport-Kontrol-Pro-Coilovers-1988-1997-Toyota-Corolla-AE92-AE11-AE101-CTY080-KP-/161108690611)
aynen coıl parasının yarısına da kargo vermek cok koyuyor adama bende arastırmıstım bu sekıl bırsey cıktı karsıma
Gunes G.
30-09-2013, 16:28
USA'den gelen mallar icin %20, Avrupadan gelen mallar icin %18 vergi odersin. Ancak bu vergi toplam rakam uzerinden alinir. 1900+ 400 shipping = 2300'un %20'si.
Gumrukten eve gelene kadar ekstra kargo ucreti yok zaten kapidan kapiya tasima yapar USPS.
Tabi urunlerin toplam agirligi 70 lbs'yi gecmemeli yoksa USPS tasimaz bu da ek not.
Bu arada USPS'in 4 coiloveri Amerikadan TR'ye 195 dolara getirecegini sanmiyorum, satici hatali girmis olabilir shipping rate'i. Almadan once mutlaka satici ile konus ve teyid ettir shipping&handling ne kadar diye adresini verip.
kac dolar cıvarı tutar pekı ortalama gunes abı shıppıng coılover da yanı bende baktıgımda 290 dolara kadar cıkıyordu shıppıng
kalem anahtarlık vs ufak seylerse 10 20 adet paket cok ufak oldugundan dıkakt cekmez ben gosterge switch panelı yapmak ıcın 10 tane toggle anahtar 2 tanekilller 1tanede start stop butonu almıstım aynı pakette sorun olmadı bırazda şans ptt de işler
USA'den gelen mallar icin %20, Avrupadan gelen mallar icin %18 vergi odersin. Ancak bu vergi toplam rakam uzerinden alinir. 1900+ 400 shipping = 2300'un %20'si.
Gumrukten eve gelene kadar ekstra kargo ucreti yok zaten kapidan kapiya tasima yapar USPS.
Tabi urunlerin toplam agirligi 70 lbs'yi gecmemeli yoksa USPS tasimaz bu da ek not.
Bu arada USPS'in 4 coiloveri Amerikadan TR'ye 195 dolara getirecegini sanmiyorum, satici hatali girmis olabilir shipping rate'i. Almadan once mutlaka satici ile konus ve teyid ettir shipping&handling ne kadar diye adresini verip.
abi shippingten vergı almıyolar custom declare value kısmında sadece urun bedelını hesaplıyolar.30 kılo 1500 avro sınırı var.
Söz konusu Kanun maddesine istinaden, 2009/15481 sayılı Gümrük Kanununun Bazı
Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar’ın 126, 127 ve 128 inci maddelerinde düzenleme
yapılmıştır.
Buna göre, posta yolu ve hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen ya da gönderilen
miktarı brüt 30 kilogramı ve değeri 1500 AVRO’yu geçmeyen ihracat rejimine konu
eşya ve aynı miktar ve değeri geçmeyen serbest dolaşıma giriş rejimine konu ticari
miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya ile numunelik eşya ve modellerin gümrük beyanı
dahil tüm gümrük işlemlerinin posta idaresi ile hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler .........
sinanbaysal
30-09-2013, 17:36
Hmm anladim ozman son duzenlemeye gore benim gumruk ucretim sadece urun uzerinden degerlendirilecek ve tr de herhangi bi kargo ucreti odemicem.. Yani bana 3 asa 5 yukari 2800 liraya patlicak.. (Eger kargo ucreti dogru ise dediginiz gbi) . Cok degilmi yaw ? :D kibrisdan getirtsek daha maliyeti dusuk sanirim bu isin ticaretini yapanlar ayni coil icin 1900 lira diyolar
ksport meganracıng d2 vsvs cogu aynı fabrıkadan cıkıp sadece etıketı degısıyo CXracing in fren kitleri ve coıloverlarını onerırım fıyatları daha uygun aynı kalıtededır 2 aracımdada kullanıyorum
eyuparsln
30-09-2013, 18:52
Ebay'da
telefonda bulduğum ürünü pc de bulamıyorum sorun ne olabilir arkadaşlar bilen varmı?
iphone da ebay usa yada uk da bulduğum ürünü
ebay.com ve ebay.uk da bulamıyorum
Ebay'da
telefonda bulduğum ürünü pc de bulamıyorum sorun ne olabilir arkadaşlar bilen varmı?
iphone da ebay usa yada uk da bulduğum ürünü
ebay.com ve ebay.uk da bulamıyorum
ilan numarasını alın. pc de ararken direk ilan no dan çıkarın :)))
eyuparsln
30-09-2013, 18:58
ilan numarasını alın. pc de ararken direk ilan no dan çıkarın :)))
tektek her ilana bu şekilde çok uğraştırır ama toptanbir çözüm yokmudur?
gerçi bişeyde alacağımdan deyl ama sahibindenden sıkıldığım zaman göz atıyorum:)
tektek her ilana bu şekilde çok uğraştırır ama toptanbir çözüm yokmudur?
gerçi bişeyde alacağımdan deyl ama sahibindenden sıkıldığım zaman göz atıyorum:)
wish list'inize eklemeyi denediniz mi
eyuparsln
30-09-2013, 19:06
wish list'inize eklemeyi denediniz mi
öyle oluyor ama herkez bu şekildemi yapıyor bunu sorun nedir onu anlıyamadaım ?
önceden böylebir problemim yoktu
telden gırınce en altta klasik websiteye tıkla normale doner
eyuparsln
30-09-2013, 19:09
telden gırınce en altta klasik websiteye tıkla normale doner
telde sıkıntı yok pcde var
pc ye turkıye olarak kayıt ettıysen turkıyeye gondermeyenlerın ılanları gorunmuyo olabılır
eyuparsln
30-09-2013, 22:08
pc ye turkıye olarak kayıt ettıysen turkıyeye gondermeyenlerın ılanları gorunmuyo olabılır
olabilir onu kontrol edeymbir saol.