Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra J 180HP ??
Sevgili forumdaşlarım; bu araçların çizgisi çok hoşuma gidiyor. Çok yenilikçi vde küçük olmayan bir yapısı var. Cosmo paketlilerin navi ve sunrooflularıda oldukça do9lu paketler. Aklımı karıştıran bu araçların ucuzluğu 40-45 k tl arasına dopdoluları mevcut. 0 ı 65k tl olduğuna göre 1-2 yaşındaki bu araçların ne gibi bir sorunu olabilir?
Yükleme konusunda nasıllar, neden bir golg gt ye rakip olAMADI ÖRNEĞİN?
ilker_yusuf
28-09-2013, 12:56
1.6 lık benzinli modellerden bahsediyorsanız eğer bence tek handikapı şehiriçiy akıt tüketimi seviyesinin normal kullanıcıya fazla gelmesi.. Mesala aynı paraya aslında daha alt modeli olan spor paketi almakta mümkün 1.4 140 olarak
Çok yakıyor abi o yuzden ucuzlar aynı şey gtc için de geçerli 0 ından 10.000 tl düşüğe 1-2 yasın da gtc alabılıyorsun aslın da çok güzel arabalar
Yakıyordan kastımız nedir? Şehir içi-dışı?
Bu araçların yüklenmiş versyonları bulunurmu? Nereye kadar yolu var?
Arkadasimda var satililik gtc 1.6 turbo
1.6 180 hp
soldan giderken sellektör yemeye dayanamam, azıcık hızlı gideyim modu. 13-14lt / 100km
arabanın hakkını vereyim, vtec-vti-gti vs tokatlama modu - 16-17lt /100km
1.4 140 hp
sehir içi az yaksın basmadan 8 lt..
hafif basalım turbo değil mi 10 lt..
havada sıcak klimayıda acsak iyi olcak 12 lt.
ya zaten yakıyor göstergeye bakmadan az hava yapalım klimada acık kalsın ama 14 lt
Edit : Alıntıdır. :D
Turkıyede agzı olan konusuyor
1.6 Turbo otomatık vıtes aracım var. Sakın kullanımda 8-8,5 lt yakıyor
Sıze onerım manuel alın. Hem yakıtınız daha az olur hemde daha ıyı yurur
Yakıyordan kastımız nedir? Şehir içi-dışı?
Bu araçların yüklenmiş versyonları bulunurmu? Nereye kadar yolu var?
kuzenim de 2012 1.6 gtc var istanbul trafıgın de 16 lıtre yakıyor uzun yolda 10 lt falan ama basıyor sureklı hibine :) yüklenmişten kastın bi opc var galiba abi o konulardan hiç anlamam belkı bu vıdeo biraz aydınlabılır abi seni
Oto-Park.Com | Opel Astra GTC OPC (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=2SH0l_VDxm0)
Yiğit Ş.
28-09-2013, 13:19
1.6 180hp liklerle şehir içi 12lt, şehir dışı 6-7 litre civarı gezersin sakin kullanımda.
şehir içi-dışı gittiğin yolda çok önemli tabi. 100km sabit hızla 5lt de yaktırırsın uzun yolda :D
edit: yeni kasada motor farklıymış sanırım. ben eski 1.6turbo lar için yazmıştım.
1.6 180 hp
soldan giderken sellektör yemeye dayanamam, azıcık hızlı gideyim modu. 13-14lt / 100km
arabanın hakkını vereyim, vtec-vti-gti vs tokatlama modu - 16-17lt /100km
1.4 140 hp
sehir içi az yaksın basmadan 8 lt..
hafif basalım turbo değil mi 10 lt..
havada sıcak klimayıda acsak iyi olcak 12 lt.
ya zaten yakıyor göstergeye bakmadan az hava yapalım klimada acık kalsın ama 14 lt
Edit : Alıntıdır. :D
kesinlikle katılmıyorum bence 1.4 t gtc var, ortalama 8 lt su anda. çok kasmam yavas gideyim diye, tapagaz gittigimde ise 9,6 olmustu, uzun yolda 6,4 lere kadar inmişti, oyle 12 lt ler falan yakmıyo...
kesinlikle katılmıyorum bence 1.4 t gtc var, ortalama 8 lt su anda. çok kasmam yavas gideyim diye, tapagaz gittigimde ise 9,6 olmustu, uzun yolda 6,4 lere kadar inmişti, oyle 12 lt ler falan yakmıyo...
Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Bu araçların 15-16lt yakmaları stock halde neredeyse imkansiz.
phoenixs
28-09-2013, 14:47
Arkadaşım Türkiye de 1.4 turbo sport U ilk alanlar arasında zaten araba jeep gibi duruyor o kasaya rağmen mükemmel gidiyor şehir işi 9-11 arası yakıyor kullanıma göre 1.6 da Manuel Türkiye de az sayıda var diye biliyorum ama yakıt değerleri emsallerine göre yüksek ama hak ediyor bence
kelalper
28-09-2013, 15:33
Yaw Tarkan, Neşenin kepek sorununu çözdük bi senin araba sorununu çözemedik kanka ya. Her arabaya atlıon yaa.:D
Yaw Tarkan, Neşenin kepek sorununu çözdük bi senin araba sorununu çözemedik kanka ya. Her arabaya atlıon yaa.:D
Tago'nun istediği araç tam bu aslında ama bütçe aşıyor :rolleyes:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-renault-clio-evo-maxi-r3-cup-138045000/detay)
Abi öyle diyon ama bak açıyorum konumu alıyorum arabamı :) cc dedim aldım, geçen ay dobloyu aldım. Sormakta fayda var. Tabi pist araba olayımı çözemedim duruyor:)
la 69.000 yuro ne spor gazetesi :)
ben o parayla tüm klasiklerden dizerim
kelalper
28-09-2013, 16:50
harbi 69K yürü ne be. Ben o paraya önden çeker ulaşılamaz rekor kıracak araba yaparım yaw.
2009 GTC 1.6T 180hp kullanıyorum şehir içinde daha 9.2lt (ortalama) üstünü görmedim genelde 8.7 gibi geziyorum. 9lt fazla, araba dediğin şehir içinde 7-8lt yakacak diyorsanız 180hp benzinli yerine dizel araç bakın...Onun dışında motor magnezyum alaşımlı subaplar yüzünden lpg takılamaması dışında çok başarılı, araba sağlam, donanımda yok yok, km düşük temiz birşey bulup direk alınacak araba. yolda karşılaşıp da hakkından gelemeyeceğiniz çok az araba olur...
Not: Polo GTi'a rakip olamadı diye birşey yok. Stok olarak dsg'li poloyla 200e kadar kafa kafaya yürüyor 200'den sonra alıp başını gidiyor. En azından benim stok GTC'de durum bu.
GReY CLouD
28-09-2013, 17:54
ne yakar ne yakmaz bilmiyorum ama arabanın içi de dışı da motoru da çok güzel..:icon_tup:
m. ali öz
29-09-2013, 12:50
Aslinda yakit tuketimi goreceli bir kavram.
sehir ici kullanim da ani sekilde.
1.6t 180hp insignia kullandim sehir ici ortalamam 60tl lik benzin bitene kadar 14lt idi.
kullanim hep sehir iciydi.
fakat benim sehir ici gittigim yol 2km. 4 isik var. mahalle aralari var. ucuncu vitesi bir kez goruyorumdur.
1.3 multijet 90 lik linea bile 8lt yakiyor sakin kullanimda.
diyecegim, insanlar sehir ici kullanimda cevre yolunu kullanip 90 a sabitleyip 5lt yakiyorsa 10dakika sureyle de olsa. ortalamasini dusurecektir. elbette ben 14lt yakarken baskasi sehir ici 7lt yakiyorum diyecektir.
ilker_yusuf
29-09-2013, 13:04
Bu tamamen göreceli ama ben stock astranın şehiriçi ne kadar basarsan bas 12 ortalama üstüne çıkacağını düşünmüyorum...
Forumdaki sehir icinde su kadar yakiyor muhabbettine bayiliyorum yahu :)
Sehir ici derken ;
Ankara ?
Izmir ?
Antalya ?
Vb...
Sehir ici verisini soyle istanbulda kopru trafigine yakalanmadan isiklara defalarca yakalanmadan her gun 2-3 saatte eve gitmeye calismadan olcmedikten sonra
Konya ovasinda sehir icinde 5 lt yaksa nolur :)
m. ali öz
29-09-2013, 17:31
Bu tamamen göreceli ama ben stock astranın şehiriçi ne kadar basarsan bas 12 ortalama üstüne çıkacağını düşünmüyorum...
1.6T çıkıyor.
1.4T evet max o civarlarda.
Onurkk06
29-09-2013, 17:34
1.6 180 hp ler pek 180 hp gibi gitmiyor diyorlar ama tip olarak benimde cok hoşuma giden bir araç
1.6 kücümsememek lazım ankarada bi tane gtx28 li bi tanede gtx30 1.6 t var
ilker_yusuf
29-09-2013, 18:23
1.6T çıkıyor.
1.4T evet max o civarlarda.
valla fenaymış o zaman :) .ok yüksek rakamlar...
1.4 turbo doğru tercih olur o zaman...
ahmetbaha-drs
29-09-2013, 19:00
Bende Sedan 1.6Turbo Active Select bakmıştım bir kaç hafta evvel Cosmo donanımdakiler gerçekten çok güzel duruyorlar.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/70116-yeni-astra-active-select.html
Burak K.
30-09-2013, 00:19
Opel'in otomatik şanzımanı da pek başarılı bi şanzıman değil çoğu da otomatik olduğu için tercih edilmiyor olabilir. Yakıt olayına gelecek olursak,kişiden kişiye,şehirden şehire hava şartlarına göre değişir. Bursa'da şehir içi yazılımlı 3.20 Dizel'e babam 55 kuruş yaktırıyor mesela,herkesin gaza basma şekliyle alakalı bir durum.
performans olarak hiç yorum gelmiyor.
Fabrika verileri cok hos degil cok basarili olmayan otm vitese ve birazda fazla agirliga sahip
0-100: 9 sn son surat 211 km olarak gozukuyor
Ortalama 7.2 lt yakit tuketimi de cabasi
Fabrika verisi haricindede biliyoruz guzel gider ama gt gti tarzina cok cok uzak..
İbrahim33
30-09-2013, 11:52
Şehir içi 10 litreden aşağı yakmaz bence.
1.4t a/s kullanıyorum hatta satıyorum
karma ortalamam 10.0L/100km( şehir içi ağırlıklı ) anlıkta ise kullanım moduna göre değişiyor.7 litre ortalamalar hayal , uzun vadede sakin kullanılırsa 8 litre anca
Gidişi öyle aman aman değil ama üzmezde . Bence türkiye sartlarına göre en uygun arabalardan biri ( Vergi vs )
eneserol
30-09-2013, 13:01
O paralara bence gidin sıfıra yakın ibiza cupra alın hem vergiden hem yakıttan kar edin niye opele bu paraları veriyorsunuz anlamıyorum :)
Ama birisi cupra diğeri astra. Birde yazdıklarımız cam tavanlı navili vs li dolu araçlar.
eneserol
30-09-2013, 13:05
Ama birisi cupra diğeri astra. Birde yazdıklarımız cam tavanlı navili vs li dolu araçlar.
Ben performans öncelik olduğunu düşünerek cupra dedim tabi doluluk konusunda birşey diyemem ;)
m. ali öz
30-09-2013, 14:16
Abi 1.6t 180hp insignia bir süre kullandık. Ağırlık dezavantajı var motora yorum yapmak saçma olur.
Ama 1.6t 180 hp Astra yı da test ettik. Vites geçişleri dsg ye göre vasat tabiki. Ama klasik otomatiğe göre de başarılı.
Test danışmanı 1.4t 160 hp scirocco ile kafa kafaya gittiğini söylemişti.
ahmetbaha-drs
30-09-2013, 15:42
İlla ki Opel Astra olması gerekmiyorsa bence Ford Focus Titanium 1.6 180hp Ecoboost'larada bir göz atın, neredeyse aynı fiyattalar.
Arasts61
30-09-2013, 19:46
otomatik şanzıman çok başarısız, yakıtı artırıp performansı anormal törpülüyor.
piston kolları yazılımlılarda eğrilebiliyor, vw gibi sağlam bi internal kesinlikle yok,
subaplar lpg uyumsuz.
tam bağımsız süspansiyon yok.
arka koltuklar aile için biraz dar.
onun dışında,
donanım ve görünüş bence oldukça iyi.
En yakın arkadaşım almıştı Astra J 180'lik, efendi style ağırlıklı ara ara gaz kullanımda ş.içi ortalaması 10.5 lt'ydi. Ayrıca aracın performansı gayet güzel, 160'lık stock roccoların canını alıyordu.
Yalnız turbodan değişik bir bıçak sürtünmesine benzer ses geliyordu, garantiden değiştirtti turboyu ses hala devam etti. Problemli bir durum değildi ama huylandığı için sattı.
ilker_yusuf
01-10-2013, 11:41
Şuan corsa kullanıcısıyım borcu bitince sıfır alırsam 1.4 t düşüüyorum.. bu aracım 6,2 yıkıyor şehiriçinde 8,5 bana göre katlanabilir değerler genelde haftasonları ve uzun yolda kullanıyorum.... 7 ayda 9800 km yaptım yılda hemen hemen 15000 civarı yaparım... astra kullanan arkadaşım var çok gazlamaz şehiriçi makaslamaz... anca boşluk olursa gece arabasını dener ortalama 9 görünüyor yol bigisayarı 1.4 t de... segmentindeki rakiplerine fiyatlatına ve donanımlarına bakarsan bence yakıt konusu 2. planda kalıyor... o kadar donanıma sahipki bence rakiplerinden 1 - 1,5 fazla yakması çokta önemli değil.