Orijinalini görmek için tıklayınız : Taksim Alman Hastanesi
Tip 2 Diyabet konusundan bu hastane ücret karşılığında ameliyat ediyor, acaba siteden bu hastanede ameliyat olan kendi yada tanıdığı olan varmıdır ?
Tip 2 Diyabet konusundan bu hastane ücret karşılığında ameliyat ediyor, acaba siteden bu hastanede ameliyat olan kendi yada tanıdığı olan varmıdır ?
Eşim Alman'da çalışıyordu. :)
Sorarım istersen.. Tanıdık Dr. olması lazım
Ne için bilgi lazım ?
ameliyatlarını basın ve internetten takip ediyoruz ama Türkiye'de bu doktor haricinde kesin çözüm üreten başka bir doktor yok, dolayısı ile ameliyat için biraz tereddütlerimiz var...
doktorun ismi Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyat sonrası detaylar lazım, basına yansıyan 500 kişiyi ameliyat etmiş ama doğruluk konusunda çekincelerimiz var...
ilgin için teşekkür ederim,
Suat , tip 2 diyabet hastasi(y)dim , artik ne kan sekerim yukse, ne karaciger yaglanmam , ne de derdim kalmadi.
Hala metformin hcl bazli ilac da kullansam, yakinda onu da birakacagim.
Ameliyat cozumleri yerine , sadece 2 ay glisemik indeksi dusuk urunler yesin hastaniz. cok basit seyler. Bir de Karatay'in kitabini okusun , facebook daki saglikli yasiyorum sayfasini takip etsin.
Sadece 1 ay glisemik endeksi 50 ustu seyleri yemesin, ve ilacini kullansin (glukopaj,matofin,diaformin vb.) , sonucuna inanamayacaksiniz.
ben su ana kadar 11 kilo verdim 40 gunde. Okuzler gibi de yiyorum , facebooktan goruyorsundur...
GLİSEMİK İNDEKS TABLOSU
Glisemik Endeks Tablosu
Şekerler
glikoz 100
früktoz (meyve şekeri) 23
laktoz (süt şekeri) 46
maltoz 105
sukroz (toz şeker) 65
bal 58
Meyveler
elma 38
muz 62
kayısı-taze 57-kuru 31
kiraz 22
greyfurt 25
üzüm 25
kuru üzüm 64
kivi 52
mango 55
portakal 44
şeftali 42
erik 39
karpuz 72
kavun 65
armut 38
ananas 2 dilim 66
Unlu Mamuller
beyaz ekmek 70
elenmemiş undan yapılmış ekmek 69
çavdar ekmeği 41
pide 57
pizza 2 dilim (domates-peynirli) 60
bagel 72
kuruvasan 67
fransız baget 95
hamburger ekmeği 65
waffle 76
bisküvi-yulaflı 55-buğday unuyla 62
murfi 44
doughnut 76
sade kek 46
börek 50
müsli-kavrulmuş 43 kavrulmamış 56
mısır gevreği 80
Tahıllar-Makarnalar
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
şehriye 46
bulgur 48
kuskus 65
irmik 55
spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
linguine 55
gnocchi 68
fettucini 32
vermicelli 35
Süt Ürünleri
süt-tam yağlı 27-yağsız 32-çikolatalı 34
dondurma 61
yoğurt (az yağlı)33
Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42
Sebzeler
havuç 49
bezelye 48
patates-haşlanmış 62-kızartma 75-fırında 85
balkabağı 75
mısır 55
mantar 15
İçecek-Cipsler-Çikolata vs.
portakal suyu 46
elma suyu 40
fanta 68
patates cipsi 54
mısır cipsi 72
pop corn (patlamış mısır) 55
fıstık (75 gr )14
çikolata 49
mars bar (çikolata)68
Benim hayatimdan cikardiklarim :
ekmek / her turlusu
pirinc (yerine bulgur ye)
sekerler
kavun ve karpuz (gi orani 70 ustunde , safi seker)
tum gazli icecekler (sadece ayran , salgam ve cay ve kahve iciyorum)
misir ve patates
Onun disinda ayilar gibi yiyorum eti sebzeyi.
Kolestrolum toplami 210 idi , su anda 180 :)
Bu arada nasil menu yerim derseniz, Karatay Menüsü (http://www.karataymenusu.com) adresine bakiniz.
aliburma
30-09-2013, 16:14
öncelikle bütün hastaların durumlarının en kısa zamanda düzelmesini Allah'tan diliyorum. Annem de diyabet hastası ve geçenlerde tv de bu ameliyat mevzusunu görünce epey bir hareketlendim ama işin prosedürü nasıl. sadece tip 2 mi olması gerekiyor? Gurcel abi, senin dediğini uygulatsak hiç fena olmaz ama annem makarnayla bile ekmek yerdi. onu zor bıraktırdık. bir de yanında olamadığım için kontrol de edemiyorum. kendi bildiğini okuyor desem yalan olmaz. ameliyat işi kesin ve sorunsuz diyabeti çözerse deneyebiliriz... herkese Acil şifalar...
Gürsel, doktorun kim detayları özelden yazarmısın ?
Cimmeria
02-10-2013, 09:31
çamur at izi kalsın gibi olmasın ama alman hastanesi ile ilgili hep negatif şeyler duyardım, en son geçen hafta yakın bir arkadaşım bisikletiyle kaza yaptı
yakın diye alman hastanesine gitmişler, doktor elle muyane edip bir şey yok demiş, arkadaş çok agrı var sırtımda röntgen falan çekseniz kötü düştüm demesine rağmen röntgen bile çekmeden yollamışlar.
Akşam ağrıları artında kızıltoprak florance'a gitmişler mr çekilmiş kürek kemüğünde kırık çıkmış arkadaşın... geçen haftaki konu bu...
genelleme yapmamak lazım ama yakın zamanda yaşanan örnek olduğundan yazayım dedim
Suat doktorum yok bu konuda. Yıllarca salak gibi diyetisten ve doktor doktor dolaştım. En son tansiyonum 20-12 olunca , ortaokul arkadaşımı aradım, kardiyolog çankaya acıbademde (Gökhan Keskin) , gittim , metabolik sendrom koydu adını , sonrası bir da gastroentrolog ile tanıştırdı beni , Levent bey, ve aynı hastanede. Sonrasında hayatım değişti.
Dediğim gibi sadece metformin kullanıyorum , onu da kullanmasam olur, çünkü artık şeker tüketmiyorum ama kullandıkça daha iyi kilo veriyor insan.
Şu ana kadar 11 kilo verdim 35 günde. Son 5-6 gündür kilo vermem durdu , o da normal , vücut rezistans gösteriyor.
Artık ne şeker , ne ekmek , ne de patates kızartması istemiyor canım. Masada duruyor ama ben yemiyorum , hele kola içmeyeli 40 gün oldu. :)
Levent hoca Karatay'dan bahsetti , kitaplarını okudum. Bir de herşeyi kenara bırak , Glisemik Endeks'e dikkat et dedi , zaten işin aslı glisemik endeks. Sen mekanik şekeri yemesen de, hayatında yediğin bir çok şeyde Fruktoz , Glukoz ve Sakkaroz var, hepsi de şeker. Mesela pirinç ve mısır , hele hele kavun ve karpuz en baş bela...