Orijinalini görmek için tıklayınız : aracımdaki hareler
exvitermini
01-10-2013, 12:54
aracımda yılların vermiş oldugu boya yorgunlugu ve hareler vardı.turtlewax ın pastasını elle uyguladım boya biraz parladı ama üzerindeki hareler gitmedi ve bu benim canımı cok sıkıyor neredeyse yeni aldıgım arabamdan soguyacagım.ne yapmam gerekiyor zamanında bu konuda aşşagıdaki gibi uygulama paylaşılmıştı bunları uygulasam yeterli olurmu ?
Meguiars
205 - Harelerin Gitmesi için
21 - Wax
101 - Çizik Giderici Pasta
66 - Hızlı Yüzey Temizleyici/Koruyucu Wax
101 205 66 21 sıralama
101 ve 205'i polisaj makinası ile uygulaman gerekir 21 ve 66'yı makine veya el ile uygulayabilirsin
Aracının resmi varmı?Bakıp daha saglıklı bilgiler verilir
exvitermini
01-10-2013, 13:53
yağmur dinsin aşşağıya inip çekeyim :)
Emre Ekrem
01-10-2013, 15:13
Polisaj veya Kil sonrasında aracın rengini bilemiyorum ben poorboys kullanıyorum, üstüne colli veya fk100p olabilir.
exvitermini
01-10-2013, 16:04
aracımın rengi mavi.bana hareleri giderip ideal parlaklıga ulaşmak için kullanacagım ürünleri ve nasıl kullanacagım hakkında açıklayıcı bilgi verebilirmisiniz.detailing hakkında hiç bilgim yok.polisaj makinem yok.
bu sorun bndede var. polisaj kullanmadan harelerden hangı urunle kurtulabılırz
berkay_aydin
02-10-2013, 00:20
makineyle 1-3-1 (yavaş hızlı yavaş) şeklinde m205 uygulayın, tam hareler yok olmasada tatmin eder :) aracın durumuna göre tabi :)
Komple uygulama girecekseniz sirasiyla :
Kil
Cutting ped ile : m105
Polishing ped ile : m205
Finishing ped ile : m66
El ile uygulama pedi ile : fk1000p veya collinite 915.
Eli.ndeki urunleri yumuşaktan agresife gore dene..
direk 105 surme arabaya yazik. Once 205 ile deneme yap kurtaemiyorsa 105
exvitermini
02-10-2013, 19:07
liste baya kabarıkmış :) bunun yanında saglam bi polisaj ustası bulmak farz oldu teşekkür ederim arkadaşlar.
Antalyalogy
05-10-2013, 22:26
bu sorun bndede var. polisaj kullanmadan harelerden hangı urunle kurtulabılırz
Selamlar ,
Polisaj yapmadan çizikleri maskelemek istiyorsanız SioX Liquid ürününü elle uygulayabilirsiniz..(videoadaki araç siyah , siyah renk için özel üretim blackshine kullanılmış) Diper renklerde SioX Liquid kullanabilirsiniz.
Crystal Concept SioX BlackShine Nano Sealant - YouTube (http://youtu.be/-O5yVMkhr00)
-O5yVMkhr00
ben ( ıron-x , kil , srp, Ultimate Liquid Wax) kullanıyorum. bu nano urunu kullansam uyum saglarmı yada baska el ıle yapabılecıgm bır urun varmıdır
Antalyalogy
06-10-2013, 11:46
ben ( ıron-x , kil , srp, Ultimate Liquid Wax) kullanıyorum. bu nano urunu kullansam uyum saglarmı yada baska el ıle yapabılecıgm bır urun varmıdır
Kardeşim nano ürünlerin yüzeye tutunması için altta hiç bir wax,glaze,polisaj artığı olmaması şart.
yıkama,kil,ironx,ipa üzerine uygulayabilirsin.
waxremover adlı bir ürün var ipa ile birlikte onu da kullanabilirsin yüzeyi hazırlamak için..
Bir de nano uygulama yaptıktan sonra (ister nano qd,ister yüzey kapalama) artık üzerine bir daha srp,wax vb malzeme kullanmıyorsun çünkü nano ürünün yapısını bozup su iticilik ile parkaklığını azaltıyorlar..
Nano dışında çizik gizleme özellği olan glaze denilen son kat wax dan önce uygulanan ürünler var ;
örn : Cg Glossworkz Glaze