Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış ve sokak hayvanları

BaDCaT
01-10-2013, 23:34
***** havalar sogumaya basladi sokakta ki bir sürü kedi,köpek üşümeye soğuktan ve yağmurdan korunmak için sağa sola saklanmaya başladı.

Bunun için imkanı olan ve sokaklarda gördükleri hayvanlara üzülen arkadaşlardan iki isteğim var.

1-Sosyal medya'da paylaşın,paylaştırın imkanınız varsa sizlerde yapın..

2-Araçlarınızı hareket ettirmeden önce lütfen sağına soluna altına bakın ve korna çalın hareket etmeden önce..Hayvanlar soğuktan motora ve ya parçaların arasına girip uyuya kalabiliyorlar özellikle yavru kediler..

BA-Sr6Fr_-4&feature=share

Okuyan ve ilgilenen herkese teşekkürler.

EmreS13
01-10-2013, 23:38
böylesi bi paylaşım ayakta alkışlanır...
helal olsun çok güzel bi düşünce.

Serhat
01-10-2013, 23:45
Vallahi çok güzelmiş. Yapmaya çalışıcam bende. Paylaşım için teşekkürler.

emrah-58
01-10-2013, 23:46
bizim burda bi kedi var aylarca evde beslenildikten sonra dışarı atılmış şimdi öyle yaşıyo görünce üzülüyorum üstelik dünya tatlısı çok şeker bişey ,fakat bakmakta oldugum bir kedim oldugundan eve alamıyorum. Geçen kışı arabaların kaputunda yada altında uyuyarak geçirdi.

http://img534.imageshack.us/img534/9220/reqt.jpg
http://img812.imageshack.us/img812/2336/qopr.jpg

GÖKTÜRK
01-10-2013, 23:46
mümkün oldugunca sokak kedilerine köpeklerine falan evdeki artık yemekleri vermeye çalısıyorum yada cöpün yanına bi kap koyuyorum ordan yesinler diye buda bi alternatif olabilir cunku çöplere geliyorlar yemek bulmak ıcın

SmT
02-10-2013, 00:18
Evet, malesef motorun sıcaklığı onları çekiyor..Ben tekerlere vuruyorum ancak ne kadar kaçmalarını sağlar bilmiyorum..

yiğit205
02-10-2013, 00:26
yapılabılır tabıkı ama kagıtcılar hop sepete atar bunu.

yiit
02-10-2013, 00:56
güzel paylaşım. yarın yapıyorum bende.

Alpero
02-10-2013, 01:39
Kucuk bır detay ancak hayat kurtarır

Bende uyguluyorum bunu. Ancak kapalı otoparkta oldugum ıcın korna cok yankı yapıyor ınsanlar rahatsız oluyor.

Bende kaputa ve camurluklara vuruyorum.

Kışın onemlı bır konuda yemek

Ozellıkle kar yağdığında hayvanlar aclıktan ölebıliyor. Yemek bulamıyorlar

Bazı Pet shoplarda açık mama satılır. Kilosu 4-5 lira birşey

Elimizden geldıgınce sokaga kapı onlerıne mama bırakalım ozellıkle kar yağdığında

BaDCaT
02-10-2013, 06:15
Bu sabah ise giderken disari cikanlar soguk havayi anlamistir eminim ki..

Mama konusunda temizmama dan alabilirsiniz en ucuzu ve duzgunde is yapiyorlar ben sokak kedilerine aliyorum her ay 15 kiloluk 57 tl.

Evinin etrafinda kedi bakan varsa mama yardimi yapabilirim kargo vs herseyi benden..(Mama ucret karsiligi degildir)

VTEC®
02-10-2013, 07:30
Çok güzel bi konuya değinmişsin. Teşekkürler. Sokak hayvanları için yapılanlar bir yerlere gelmeye başladı. Sevenler yine sevgisini sürdürüyor ama ilgilenmeyen ve sevmeyenlerde sosyal paylaşımlarla sokaklarda görerek sokak hayvanlarının da insanlar birlikte yaşama hakkının olduğunu öğreniyor.
Bu kabı yapmak zor geldi el becerisi ister uğraşılmaz diye düşünenlere herhangi bir yerden uygun boyutlarda buldukları kolileri battal boy çöp poşeti sararak su geçirmez hale getirip artık içinede küçülmüş bi kazağınız yırtılmış bi tshirt halıfleks parçaları gibi kullanımından vazgeçilmiş eşyalar ısıtması için koyulabilir.
Bu kutuları yaparsanız konumu çok önemli çok göz önünde olmamalı. Misal bi arkadaş çöp konteynerın yanı gibi demiş ancak kediler o tip gürültü olan vr hareket olan yerde uyumazlar. Bi çöp arabası gelse misal kedi durmaz. O nedenle apartman sundurma altları, otoparklar, kot farkında kalan evlerin balkon altları, sitelerde gezi yolu kenarları olabilir.

HondatugraL
02-10-2013, 08:13
bizim burda bi kedi var aylarca evde beslenildikten sonra dışarı atılmış şimdi öyle yaşıyo görünce üzülüyorum üstelik dünya tatlısı çok şeker bişey ,fakat bakmakta oldugum bir kedim oldugundan eve alamıyorum. Geçen kışı arabaların kaputunda yada altında uyuyarak geçirdi.

Sevimlilige bakarmisin nasil atilir disari bu ya:(

vtiaras
02-10-2013, 09:41
Çok güzel bi konuya değinmişsin. Teşekkürler. Sokak hayvanları için yapılanlar bir yerlere gelmeye başladı. Sevenler yine sevgisini sürdürüyor ama ilgilenmeyen ve sevmeyenlerde sosyal paylaşımlarla sokaklarda görerek sokak hayvanlarının da insanlar birlikte yaşama hakkının olduğunu öğreniyor.
Bu kabı yapmak zor geldi el becerisi ister uğraşılmaz diye düşünenlere herhangi bir yerden uygun boyutlarda buldukları kolileri battal boy çöp poşeti sararak su geçirmez hale getirip artık içinede küçülmüş bi kazağınız yırtılmış bi tshirt halıfleks parçaları gibi kullanımından vazgeçilmiş eşyalar ısıtması için koyulabilir.
Bu kutuları yaparsanız konumu çok önemli çok göz önünde olmamalı. Misal bi arkadaş çöp konteynerın yanı gibi demiş ancak kediler o tip gürültü olan vr hareket olan yerde uyumazlar. Bi çöp arabası gelse misal kedi durmaz. O nedenle apartman sundurma altları, otoparklar, kot farkında kalan evlerin balkon altları, sitelerde gezi yolu kenarları olabilir.

Konu paylaşımı için teşekkürler ben şunu özellikle paylaşmak istiyorum yemek artıkları olsun kuru mama olsun çöp kutularının yanına bırakmayın bahçelievlerde çöp kutuları hep yola yakın bazen çöplerde gezerken korkup yola aniden çıkabiliyorlar ve eziliyorlar mumkun oldukça çocukların göremeyeceği trafiğin daha az olduğu yerleri seçerseniz daha iyi olur

vtiaras
02-10-2013, 09:45
Bu sabah ise giderken disari cikanlar soguk havayi anlamistir eminim ki..

Mama konusunda temizmama dan alabilirsiniz en ucuzu ve duzgunde is yapiyorlar ben sokak kedilerine aliyorum her ay 15 kiloluk 57 tl.

Evinin etrafinda kedi bakan varsa mama yardimi yapabilirim kargo vs herseyi benden..(Mama ucret karsiligi degildir)

Size çok teşekkür ederim paylaşım tam zamanında olmuş

06vutii06
02-10-2013, 09:52
harika bir paylaşım olmuş.emeğinize sağlık

Patisever
02-10-2013, 10:02
helal bizdensin kardeşim

matthardy
02-10-2013, 10:30
çok güzel bir konu.
fakat üstüne barınak diye yazmayı unutmayın.

belediye çalışanları kaldırıp atabiliyor ;) başımıza geldi.

ssdriver
02-10-2013, 10:33
eski evimiz zemin kattaydı. bu kutulardan 2 tane yapıp pencere ile pencere demiri arasına koymuştuk. kış boyunca 3erli gruplar halinde 6 kedi barındı içinde :)

temizmama konusunda da +1 biz 2 senedir mama alıyoruz. gerçekten başarılı ve ucuzlar

yusufiii
02-10-2013, 10:47
İlk fırsatta aynısından yapacağım inşallah.

Yazın eve girerken ayaklarıma dolanan yavru kediler vardı , şimdi göremiyorum. Bu barınakla tekrar görebilirim belki.

clioGT
02-10-2013, 10:49
paylaşıyorum ben de

elinize sağlık

Ranthor
02-10-2013, 11:47
Kumru yavrusu vardi, arka camda, annesi birakti gitti oldu.

ama 3 adet kirlangic bebegimiz oldu buyuduler:) Sapasaglam masallah

crazydog
02-10-2013, 11:55

Maşallah bizim ordada benzer kısa tüylüsünü atmışlardı sokağa 1 yaz geçirmişti sonra kışın havalar soğuyunca aldım eve şimdi mutlu mesut yaşıyoruz kendisiyle :)

Muharrem C.80
02-10-2013, 17:59
Kumru yavrusu vardi, arka camda, annesi birakti gitti oldu.

ama 3 adet kirlangic bebegimiz oldu buyuduler:) Sapasaglam masallah

Her yıl 2 sefer yavru kumru büyütüyorum arka balkonda, yaz başı-yaz sonu yavruları 2 tane üç gün oldu uçtular. Yıllardır kaç nesil kumru uçurdum hatırlamıyorum :)
Barınak olayındada insanalarla habire papaz oluyorum resmen insanlar hayvan sevmiyor Besleyen var ama küçük bir azınlık. Barındırmaya gelince yok. Neymiş efendim alışmasınmış kokarmış yavrularmış onunda yaşama hakkı var şartlarını biraz iyileştirsek ne olur yani. Hayvana bile iyi davranamıyorlarken insan diye nitelendiriliyorlar.

BaDCaT
02-10-2013, 22:31
Bugun hava 10 derece ve cok soguk..Hayvanlar disarida yiyecek de bulamiyorlar.

Bu arada 4 eylul dunya hayvanlari koruma gunu ve migrosta her sene yuzde 50 indirim oluyor yem vs de cok cuzi rakamlara mama alip kapinizin onunde ki hayvanciklari doyurabilirsiniz.

Ilgilenen herkese tesekkurler bu kadar hayvan sevgisi olan kisiyi bir arada gormek guzel :)

MBuğra
02-10-2013, 23:48
Haziran'da öğrenci evimizi kiralayıp Türkiye'ye geldik. Eylül'de Kıbrıs'a döndüğümüzde evin balkonunda ki klima dış ünitesine 2 tane cinsini bilemediğim kuş yuva yapmış, üstelik yukardan sürekli bizim balkonu bombalamışlar. :D

Kendi ev arkadaşımın bile yuvayı bozalım önerisine karşı çıktım, sonuç olarak balkon temizliği bana kaldı. :D Yalnız bu itneler hiç bişey yemiyor benim verdiğim, o kadar bisküvi kırdım, ekmek kırıntısı verdim olmadı.

Çıkıp yuvalarına koymakta istemiyorum belki beni tehtid olarak algılayabilirler diye. Neyse, onlar dışarda buluyorlardır rızıklarını elbet :)

cabrioleter
03-10-2013, 00:45
ben bunu akademimizde paylaşayım da sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirelim =)

Onur D.
03-10-2013, 01:24
Oncelikle Allah razı olsun paylasım icin tesekkurler biz yaklasık 9 10 senedir kedi besliyoruz ve artik mahallemizdeki tum kedileri el birligiyle doyuruyoruz cok sukur eski ve icinde yasanmayan evler oldugundan barinmalari mumkun oluyor bi kac kisi tiriviri yapsada Allah in yarattigi canlilara sahip cikmak gurur veriyor en onemliside insanlar neyi gorurse artik yavas yavas alisip uygulamaya basliyolar ve buda bizleri mutlu ediyor ornek emekli maasini mama ya yatiranmi dersiniz, pazar arabasinda sokak sokak mama dagitanmi dersiniz vs. vs.

BaDCaT
03-10-2013, 09:15
ben bunu akademimizde paylaşayım da sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirelim =)

Kadir Has Universitesi'nde ben baslatiyorum hem yuva yapimi hem de mama destegi olarak..hedef 40 yuva 100 kilo mama :)

Patisever
03-10-2013, 09:19
köpeğe ihtiyacı olan olursa bana pm atsın

Alpero
04-10-2013, 23:20
Sokak kedılerı ıcın 5kg mama aldım bugun.

Carrefour dan sadece 23 lira odedım

http://i1260.photobucket.com/albums/ii561/alper63/7706f33ae16b4fbc286240e11a95f718_zps6a067e97.jpg

BaDCaT
04-10-2013, 23:29
Sokak kedılerı ıcın 5kg mama aldım bugun.

Carrefour dan sadece 23 lira odedım

http://i1260.photobucket.com/albums/ii561/alper63/7706f33ae16b4fbc286240e11a95f718_zps6a067e97.jpg

Tebrik ederim yaptığın hareket mükemmel..

Bende bugün soğuktan ölmek üzere olan 1 aylık yavru kediyi sahiplendim ve ailemizden oldu..Garibim duvar ile önüne koyulan yemek kabının arasına girmiş kafası ve sırtının üstü dışarıda saklanmaya çalışıyordu donmuştu resmen..ama artık geçti ve sıcakta uyuyor :)

VTEC®
05-10-2013, 08:23
Migroslara gidin hayvan haftası nedeniyle mamalarda %50 indirim var. Bide 2. alternatif size Foxy marka mama var KESİNLİKLE ETLİ ALMAYIN!! ancak tavuklusunu alın. 15 KG'si 65 TL çeşitli sitelerin indirimlerinde 55 tl ye kadar düşüyor fiyat. Neden etli almayın dedim. Etli olan mamanın formu bildiğiniz misket gibi yuvarlak koyduğunuz yerde mama durmuyor hem ziyan oluyor hemde yapmak istediğiniz iş yerine gelmiyor hayvancağızlar mama kovalıyor yerlerde. Hafif eğimli yerlerde vermeniz mümkün olmuyor. Ancak tavuklusu üçgen formda ve kediler çok severek yiyor. İyi bir mama. doyuruculuğu yüksek. Hemde fiyat çok uygun.
Foxy tavuklu.

Bende 3 gündür. Acıbademde kedileri otoparka topladım. yerlere kartonlar serdim. Otoparkım yarı açık. ama dışarıdan kesinlikle iyi. apartmandada 3-4 kişi var benim gibi, artan yemekler mamalar sular, evdeki kedilerimden hariç yaklaşık 20-25 sokak kedisine hizmet sağlıyoruz :D

Tebrik ederim yaptığın hareket mükemmel..

Bende bugün soğuktan ölmek üzere olan 1 aylık yavru kediyi sahiplendim ve ailemizden oldu..Garibim duvar ile önüne koyulan yemek kabının arasına girmiş kafası ve sırtının üstü dışarıda saklanmaya çalışıyordu donmuştu resmen..ama artık geçti ve sıcakta uyuyor :)

E yavrucak içinde senin içinde hayırlı olsun ne diyelim :)
Şu kediciklerin sahiplendirme ayaklarını hızlandırmak lazım. Gerçekten sokaklarda çok yardıma muhtaç hayvan var. Görüyorum bazen kedileri işini biliyo, yediğini içtiğini, yattığı yerini benimsemiş öğrenmiş düzenini kurmuş, o kediyi ellemiyorum. Doğaya ayak uydurmuş yaşıyor diyorum. Ama dayak yiyen yemek bulamayan yaşayamayacak olanlarla derdim benim.

Patisever
05-10-2013, 10:16
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151845908219438&set=a.10151845907949438.1073741893.688049437&type=1&theater

gönüllü kardeşlerimizi bekleriz

BaDCaT
06-10-2013, 22:18
Görmeyen kalmasın !

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1379834_1405465449683508_1236842621_n.jpg

Bluttbeton
06-10-2013, 22:40
Yan komşum sokak hayvanları için büyük bi kulübe yaptırmıştı hala da duruyor bende vaktim oldukça su ve yiyecek veriyorum şuan evin önünde 2 tane köpek var mahalleye yabancı sokmuyolar ve kedilerle de çok iyi geçiniyorlar :)

pirasa
06-10-2013, 23:48
bizim kedilere barınağa gerek yok, aslında vardı güzel bir saçak altında yatsınlar diye paşa yatağı yaptık beyfendilere, onlar evin çatısındaki eski eşyaların olduğu çuvalı yatak odası yapmışlar :D bizde bıraktık takılıyolar arada arabanın üstünde, çatıda, çöp tenekesinin üstünde :D dünya onlara güzel :D

Renç
07-10-2013, 01:30
videodaki barınaktan yaptım bende, aynı malzemeler, aynı şekil... sindi içime
Teşekkürler BadCat, vesile oldun

_Burak_
07-10-2013, 01:46
kediler bahçemde arabamın üzerinde gezmesin tokiye girer 3+1 ev alırım

ulas
07-10-2013, 12:36
5-10 liraya bile dünyanın maması alınnabiliyor petshoptan. Bütçesi müsade eden herkes yapabilir. Biz o kadar ceket vs giymemize rağmen donuyoruz sokakta. onlar tabiki sıcak bir yere sığınıyor. Bir korna çalarak veya motoru çalıştırıp 15 sn. bekleyerek kimse bişey kaybetmez. Paylaşım için emeğinize sağlık. Hala sizler gibi duyarlı insanları görmek güzel :icon_tup::icon_tup:

haydogan
07-10-2013, 13:10
Bence ilk önce insanlığı kurtarmalıyız
Kış soğuk ve sokak insanları daha önemli insanları insanlığı kurtarırsak hayvanlarıda kurtarırız

BaDCaT
07-10-2013, 13:24
kediler bahçemde arabamın üzerinde gezmesin tokiye girer 3+1 ev alırım

Konuyla alakası nedir ?

_Burak_
07-10-2013, 13:52
Konuyla alakası nedir ?

anlatımda eksiklik olmuş kedilere alırım yazmam gerekiyormuş :)
aracım bahçede kalıyor her gün ya altından ya üstünden bir yerinden çıkarıyorum yavru kedileri
yıkattıktan 5 dk sonra her yer pati izi
yazın kızıyordum ama geçen gün birbirine sarılmış ısınmaya çalışıyorlardı üzüldüm
gece sıcak arabayla gelince hemen konuşlanıyorlar etrafa
dikkat etmek lazım daha önce tatsız bir durum başıma gelmişti eski oturduğum semtte
işin özü konuyla alakası bu :)

BaDCaT
07-10-2013, 14:18
anlatımda eksiklik olmuş kedilere alırım yazmam gerekiyormuş :)
aracım bahçede kalıyor her gün ya altından ya üstünden bir yerinden çıkarıyorum yavru kedileri
yıkattıktan 5 dk sonra her yer pati izi
yazın kızıyordum ama geçen gün birbirine sarılmış ısınmaya çalışıyorlardı üzüldüm
gece sıcak arabayla gelince hemen konuşlanıyorlar etrafa
dikkat etmek lazım daha önce tatsız bir durum başıma gelmişti eski oturduğum semtte
işin özü konuyla alakası bu :)

Evet şimdi çok güzel oldu Teşekkürler helal olsun :icon_tup:

Cuma günü sahiplendiğim sokak kedim..Alıştı valla bakımları da yapıldı saat gibi motoru artık :D
http://l1310.hizliresim.com/1g/7/tcbp7.jpg

wolkanku
07-10-2013, 14:24
ne güzelmiş ufaklık ya..
donmuş halini düşünemiyorum çok iç burkan bi görüntüdür.
çok iyi etmişsiniz, helal olsun allah analı babalı büyütsün :)))

ssdriver
09-10-2013, 15:51
http://j1310.hizliresim.com/1g/9/tf3kp.jpg

bunlar da bizim dayılar :) jantları teftişe çıktılar hemen.

bahçedeki nüfus da şimdilik 5 yavru 2 anneden oluşuyor. 2 yavru kayıp maalesef. elimizden geldiğince mama-su takviyesi ile yaşatmaya çalışıyoruz.

motora vs. girme konusunda da kışın aracı çalıştırmadan korna çalmanın büyük faydası var. yoksa istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor.

mkerim
09-10-2013, 16:16
Bu kedi köpek sevgisi değişik bir sevgi olmalı. Ne biçim sevgi adını koydum.
15 sene boxer cinsi bir köpeğim oldu. Ne komşum nede sitede bir kişi rahatsız olmadı. Şimdide 8 aylık bir boxer cinsi köpeğim var. Bu arada sağım solum sokaklar kedi köpek dolu. Bazı kişiler ellerinde kuru mama ile benim kapımda sokak kedisi köpeği besliyorlar. Bulunduğum yere çok miktarda kedi köpek terk ediliyor. Ve o kadar rahatsızlık veren sokak hayvanı varki anlatamam. bu kedi köpek severler terk edilmiş hayvanlara terk edildikleri yerlerde yemek vererek sevdiklerini söylüyorlar. Ama biliyorlarmı ki etrafa ne kadar rahatsızlık ve pislik bırakıyorlar. Eğer bu kadar seviyorsanız kediyi köpeği alın evinizde besleyin.
İsteyene evde (bahçede) büyümüş kedi yavrusu vardır.

ssdriver
09-10-2013, 17:37
Bu kedi köpek sevgisi değişik bir sevgi olmalı. Ne biçim sevgi adını koydum.
15 sene boxer cinsi bir köpeğim oldu. Ne komşum nede sitede bir kişi rahatsız olmadı. Şimdide 8 aylık bir boxer cinsi köpeğim var. Bu arada sağım solum sokaklar kedi köpek dolu. Bazı kişiler ellerinde kuru mama ile benim kapımda sokak kedisi köpeği besliyorlar. Bulunduğum yere çok miktarda kedi köpek terk ediliyor. Ve o kadar rahatsızlık veren sokak hayvanı varki anlatamam. bu kedi köpek severler terk edilmiş hayvanlara terk edildikleri yerlerde yemek vererek sevdiklerini söylüyorlar. Ama biliyorlarmı ki etrafa ne kadar rahatsızlık ve pislik bırakıyorlar. Eğer bu kadar seviyorsanız kediyi köpeği alın evinizde besleyin.
İsteyene evde (bahçede) büyümüş kedi yavrusu vardır.

hayvansever insanların evinde ofisinde genelde kedi köpek mevcuttur zaten. ama takdir edersiniz ki bir insan evinde 50 kediye bakamaz.

yemek verdikçe o muhite yerleştikleri ve sayılarının arttığı doğru. ben elimden geldiğince yakaladıklarımı kısırlaştırıyorum. ve bulduğum yere bırakıyorum. en azından sayılarının artmasını engelliyorum. tabi bunu modern toplumlarda belediyenin yapması gerekiyor.

problemin çözümüne gelince. birincisi insanların artık marka model seçerek hayvan almamaları gerek (bence). kedi köpek sahiplenmek isteyenler sokaktan birer yavru alsa daha hayırlı olur. barınaklar cins köpeklerle dolu. illa cins isteyenler oradan da temin edebilir.

yemek verme konusuna gelince biz adamların yaşam alanlarına gelip ev site vs. yaptığımız sürece bu hayvanlar ile beraber yaşamayı öğrenmeliyiz.

besleme kollama vs. durumu da şu şekilde gelişiyor. sokakta yaralı aç veya hasta bir insan olsa ağzı dili olduğu sürece derdini anlatabilir ve çözüm bulabilir. cebinde parası olmasa birinden vs. yiyecek birşey bulma, veya hastane kapısına gittiğinde tedavi olma şansı mevcut. hayvanlarda ise bu imkan sıfır. geçen sene bulduğumuz bir kedinin üzerinden araba geçmiş ve hayvan 2 ay boyunca kırık bir kalça kemiği, tendonu kopuk bir arka bacak ile yaşamış. çektiği acıyı varın siz düşünün. biraz bu işlerin içine girince üzerine kızgın su dökülen köpekler mi istersiniz, kafasına bidon geçirilip havasızlıktan ölen hayvanlar mı istersiniz hepsi mevcut

kısaca insanın hayvana yaptığını doğada hiçbir canlı birbirine yapmıyor. kimse sevmek zorunda değil tabi ki ama en azından zarar vermeseler ben razıyım...

mkerim
09-10-2013, 17:46
Her şey güzelde şehrin göbeğinde elinde pazar arabası ile dolaşan bir hanım kedilere köpeklere yemek veriyor. Ve benim evimin bahçesine mama döküp kedileri bahçeme yerleştirdi. Sonra bir sabah adamın biri bir koca çöp torbası yemek artığını bahçeme dökerken yakaladım. Ne yapıyorsun dediğimde kedilere yemek veriyorum dedi. Nerede oturuyorsun diye sorunca cevap ilginç başka mahalleden geliyormuş. Kendi evinde vermeme sebebi kediler koku yapıyor. Anlatmakla bitmez ama hayvan seven evinde besler. Sokakta hayvanlara eziyet etmez. Çünkü o hayvanlar seni bekler eğer bir gün gidemezsen aç kalırlar. Bahçemde kediler ve köpeğim gayet mutlu mesut yaşıyorlar. Kedi yavrularından ikisini sahiplendirdim. kaldı iki tane onlarıda verdimmi esas kedim ve köpeğim kalacak. gene gelen olursa kısırlaştırım evde kalmaya devam eder veya belediyenin hayvan barınağına bırakırım.

onursumer
09-10-2013, 18:15
kız arkdaşımda sokakta bitane velet bulmuş korkmuş sinmiş bir koşeye miyavlıyormuş almış hemen eve çok şeker harketli birşey

isteyen olursa verebiliriz rengi çok güzel

http://sv102.piclect.com/d400b675c6667291368aaf690c12f90b/747b94f3c/o/13/10/09/img-20131005-wa0001.jpg

http://sv102.piclect.com/8ffb5c8a176b399a50171f949fbfa9b9/8e21f68e7/o/13/10/09/img-20131005-wa0003.jpg

ssdriver
09-10-2013, 20:54
Her şey güzelde şehrin göbeğinde elinde pazar arabası ile dolaşan bir hanım kedilere köpeklere yemek veriyor. Ve benim evimin bahçesine mama döküp kedileri bahçeme yerleştirdi. Sonra bir sabah adamın biri bir koca çöp torbası yemek artığını bahçeme dökerken yakaladım. Ne yapıyorsun dediğimde kedilere yemek veriyorum dedi. Nerede oturuyorsun diye sorunca cevap ilginç başka mahalleden geliyormuş. Kendi evinde vermeme sebebi kediler koku yapıyor. Anlatmakla bitmez ama hayvan seven evinde besler. Sokakta hayvanlara eziyet etmez. Çünkü o hayvanlar seni bekler eğer bir gün gidemezsen aç kalırlar. Bahçemde kediler ve köpeğim gayet mutlu mesut yaşıyorlar. Kedi yavrularından ikisini sahiplendirdim. kaldı iki tane onlarıda verdimmi esas kedim ve köpeğim kalacak. gene gelen olursa kısırlaştırım evde kalmaya devam eder veya belediyenin hayvan barınağına bırakırım.

anlattığınız olaylarda haklısınız. ben genelde yemek verdiğim kap vs. ortada bırakmamaya dikkat ederim. yemek verdiğimiz nokta da kamusal alan sayılabilecek bir yeşil alan. kimsenin malı mülkü değil yani. ama dediğiniz gibi bazı insanlar buna dikkat etmiyor. en kötü ihtimal ile çöpe atacağınız yemeği bir gazete kağıdına koyup çöpün yanına bırakmak bile yeterli olacaktır beslenmeleri için.

barınak konusunda ise barınağa bırakacağınıza sokağa bırakın daha iyi. en azından yaşama şansı olur. TR'deki barınakların %90'ı ölüm kampı maalesef...

63owen63
09-10-2013, 22:20
Bu yıl ki öğrencilerime proje olarak verip, uygulayacagım, 25 tane barınak yapıp, bahçelievler'e yerleştirecegiz umarım !

Tavsiyeleriniz varsa cok sevinirim ?

Video'dakin den sofistike veya yararlı şeyler yapmak adına.

BERKİN
10-10-2013, 00:31
Bunlarda bizim iş yerinin apartmanında çatı katında yaşayan kaçak minnaklar :) Apartmanda herkes besliyor birimiz mama birimiz süt vs vs herkes bi şekilde karınlarını doyuruyor çok aşırı tatlılar acıktıklarında kapıya gelir miyavlarlar :)

http://i939.photobucket.com/albums/ad239/BERKIN_01/20131001_123005.jpg (http://s939.photobucket.com/user/BERKIN_01/media/20131001_123005.jpg.html)
http://i939.photobucket.com/albums/ad239/BERKIN_01/20131004_094210.jpg (http://s939.photobucket.com/user/BERKIN_01/media/20131004_094210.jpg.html)

arabasızadam
10-10-2013, 00:52
Çok güzel bi konu açmışsınız tebrikler bende elimden geldiğince hayvanları beslemeye çalışıyorum

Patisever
10-10-2013, 10:47
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=427518244027088&set=a.427517904027122.1073744931.184501248328790&type=1&theater
isteyen olursa bakınız

BaDCaT
10-10-2013, 10:51
Bunlarda bizim iş yerinin apartmanında çatı katında yaşayan kaçak minnaklar :) Apartmanda herkes besliyor birimiz mama birimiz süt vs vs herkes bi şekilde karınlarını doyuruyor çok aşırı tatlılar acıktıklarında kapıya gelir miyavlarlar :)

Kedilere süt vermeyin öldürürsünüz.Çünkü kedilerin inek sütüne karşı laktoz hassasiyeti çok fazladır.Sindirimi yapamazlar.

Kediye özellikle yavruya süt vermek hem beslemez hem de öldürür.

Ucuza temizmama dan temin edin onun yerine.

15 kilosunu 57 tl ye gönderiyorlar ben öyle yapıyorum.

Patisever
10-10-2013, 11:05
edittt.........

Ranthor
10-10-2013, 12:09
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/166817-tatilde-bozcadaya-gidecek-birisi-var-mi-barinaga-hayvan-mamasi-icin.html

hayvanlara siddet goruntulerini koymayalim lutfen:(

Patisever
10-10-2013, 12:11
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/166817-tatilde-bozcadaya-gidecek-birisi-var-mi-barinaga-hayvan-mamasi-icin.html

hayvanlara siddet goruntulerini koymayalim lutfen:(

öyle dardayım sorma delirmiş haldeyim bu kahpeler bulunsun ki hesap versinler