PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay seçiminde bilgiye ihtiyacım var.

ozcan34
02-10-2013, 05:01
Merhaba arkadaşlar ben aracımı biraz yere basmak istiyorum. Şuan da leylek gibi bu başlıkta resimlerini paylaşmıştım.
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/165652-bir-hayal-daha-gerceklesti.html

Bulunduğum şehirde sanayı de ki ustalara danıştığımda yayları keselim diyorlar ama ben spor yaydan yanayım. Sizin öneriniz nedir? Kestirmenin -si nedir spor yayın +sı ne olur? Tümseğe girdiğimde kesikle sporun arasındaki fark ne olur? Bu konuda bilgi almak istiyorum. Yay tercih edersem 3.5 mu yoksa 5 mi önerirsiniz şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Rec.O
02-10-2013, 06:47
şahine spor yay bulamassın. yapacğaın şu yaydan önce amartisör tablasını aşağıya aldır iyice yayda 3 bucuk 4 bakla kalsın bu şekilde hem cok sekmez hemde güzelce düşer.

Zorbey
02-10-2013, 07:11
Yay bulmanız zor.Büyük ebat jant olduğundan tabladan max 1 1.5 cm aşağıya aldırabilirsiniz.El mecbur önden keserek basacaksınız ya da soğuk pres. Aman ha gidip ısıttırmayın :D

ozcan34
02-10-2013, 07:16
İnternette bir kaç sitede tofaş spor yay satıyorlar ben bulabilirim sanmıştım 16 jantlar yüzünden fazla amortisör tablasınıda inderemeyeceğimizi söylediğinize göre mecbur kestiriceğiz anlaşılan. Peki bu kestirme olayının - leri nelerdir.

Zorbey
02-10-2013, 07:22
Ben 4 tofaşımda da kullandım. Önce yayları ısıttırdım . Araç resmen yay yokmuş gibi gidiyordu.Ertesi gün 2 tane yay aldım.1,5 bakla kestik. Aracım güzel esniyordu. Sekme felan yoktu. Ancak fazla abartmamak lazım kesme işini. Bu işi yapan kişiler ayarını biliyor.

gökberk
02-10-2013, 11:06
Mechanix Mustafa Mert Kazanç
Kartal'a Spor yay yaptırmıştı diye hatırlıyorum.İstersen iletişime geç.