Orijinalini görmek için tıklayınız : F30 3.28i Hakkinda..
Selamlar arkadaslar abiler.. F30 3.28i gidisi nasildir? ne yapilir ?onu acikmidir ? 4.28 siparisi verecegim. Kagit ustunde verileri ayni. 3.28i'nin giderini bilen vardir az cok yorumlarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim..
Güzei gidiyo birazda oynarsan üstünde çok daha iyileşir. Tabiki bence 4 alman daha iyi olur güzel bir kasa gidişine yakışıcak bi tasarim bence :)
Şuan için yazılım yapılmıyo diye biliyorum ama stock halide gayet güzel bence yakında çıkar yazılım ya modül vs
ecz_murat
02-10-2013, 21:03
Şuan için 300 hp 450 tork civarında bir güç alınıyor tahminim 1 yıl içerisinde eğzos intercooler filtre ile 350 hp civarı civarı zor görünmüyor. Kullanım keyfi ve yakıt tüketimi konusu şuana kadar gerek kullananlar gerekse test yapanların ağzıyla çok başarılı.zaten bilindiği üzere aşk üç harftir.
stock golf r kadar gittiğini biliyorum.şuan için yazılım yapılamıyor ama 2-3 tane firmanın box uygulaması var yaklaşık 290-300hp arası veriler var intake ve cat-back ile.yakıtıda o hacim ve güçteki araç için makul seviyede.
Herkese yorumu icin tesekkur ederim. Yakiti ile ilgili sikinti yok. Bu box uygulamalari guvenilirmidir peki ? Pazartesi siparis gecicem ellerinde varmis bikac tane istedigimiz dolulukta varsa alacagim hafta ici yoksa beklicegim.. chip egsoz filtre ile 300 olsun bizim olsun ustunde gozum yok. Bu gucu almakta zorlanirmiyiz
hacimi ve turbosu ile zorlanmaz 300 hpde.
Yazilim yapilamamasi kotu gercekten.. bu box'lar sagliklimidir acaba takan kullanan varmi ?
4.28i borusan listesinde sadece x drive olarak gozukuyor bilgisi olan varmi sadece 4 cekermi gelecek ?
cabrioleter
03-10-2013, 01:05
m performance paketleri oluyor bmw için. bunu sipariş edeceğiniz yere sorabilirsiniz 335 ve 320 için var sitesinde ancak 328 için göremedim belki vardır.
4.28i borusan listesinde sadece x drive olarak gozukuyor bilgisi olan varmi sadece 4 cekermi gelecek ?
Hayir siparis verebilirsin arka itis
Burak K.
03-10-2013, 01:56
Kusura bakmayın konu dışı olacak ama daha önce bi Opel Forum'a üyeliğiniz var mıydı? Ben mi karıştırdım?
Tesekkur ederim arka itis siparisi verebildigimizi ogrenmek sevindirdi beni.. hayir techturkey harici bi siteye uyeligim yok.. tesekkur ederim herkese cevaplari icin.. Pazartesi gunu gorusecegim borusanla. Burdan tekrar yazarim sonucu..
Sadece xdrive alabilirsiniz, ulkemizde arkadan itiş 428i secenegi yok
Sadece xdrive alabilirsiniz, ulkemizde arkadan itiş 428i secenegi yok
Hadi ya. Suan yurt disindayim ulkeye haftasonu donuyorum. Pazartesi konusup yazacagim buraya.. eger 4.28 sadece x drive geliyorsa. E250 coupe alicam makyajli artik..
Yazılım yapılıyor şu an evotech bi tane yaptı hatta bmw forumunda 285 Hp gibi olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Ama direk beyne değil ekstra bir beyin takıyorlar box tarzı ama box prensibinde beyni yanıltarak çalışmıyor.
Turboğuz54
03-10-2013, 13:12
İnternette leon cupra ve golf r ile deneme videoları var türk hemde yazarsan bakabilirsin gideri acısından tahmin olur ben paylaşmıyım burdandırlar belki
DoDo_hamann
03-10-2013, 13:14
Evotech yapıyor 328i'lerin yazılımını uzun bir zamandır, bilgi alabilirsin, çok başarılı bir araç yakıt tüketimi-performans çok tutarlı.
Tesekkur ederim herkese yorumlari icin. Yazilim yapilabilmesi sevindirici bir durum. Insallah 4 kasasinda sadece x drive olarak gelmez.. veya ozel siparis alirlar umarim. Gelismeleri Pazartesi bildirecegim burdan.
Cok cok basarili bir motor en onemlisi cokta verimli
Ben olsam sahsen ozellikle xdrive secerdim
Xdrive zaten sizin rwd da isteyebileceginiz isteklere cevap verebiliyor 4 ceker keyfide cabasi..
Hayirli olsun simdiden
Cok cok basarili bir motor en onemlisi cokta verimli
Ben olsam sahsen ozellikle xdrive secerdim
Xdrive zaten sizin rwd da isteyebileceginiz isteklere cevap verebiliyor 4 ceker keyfide cabasi..
Hayirli olsun simdiden
Arkadan itis gibi yan gidebiliyormu ? Bilmedigim icin soruyorum. Bizde 5.25 var x drive yan gitmiyor pek. Fakat cok iyi yol tutuyor. Veya 4.28e acaba evo'daki gibi guc dagilimini icerden ayarlayabiliyormuyuz ?
bencede özellikle x drive almak daha mantıklı.arkadan itiş ile eksoz yazılım vs sonrası o güçlerde ciddi tutunma problemi olucak,xdrive her zemin ve yol koşulunda sorunsuz aktarır gücü.
Arkadan itis gibi yan gidebiliyormu ? Bilmedigim icin soruyorum. Bizde 5.25 var x drive yan gitmiyor pek. Fakat cok iyi yol tutuyor. Veya 4.28e acaba evo'daki gibi guc dagilimini icerden ayarlayabiliyormuyuz ?
***** dtc cift asamali kapaniyor 2. Asamada ne isterseniz yaparsiniz
Benim x1 428 e gore cok hantal kalir ama onda bile zaten yanlamaya dunden razi bi arac halinde..
Bende xdrive icin ozel bi tus yok sarta gore kendi degistiriyor.
Ama bmw geni ***** cok iyi calisiyor
Eger dediginiz gibiyse 4 ceker almak daha mantikli duruyor. Pist etkinliklerinde felanda guzel olur aslinda. Bu spor suspansiyon olayina ne diyorsunuz peki ? Bizim 3.20D'de spor suspansiyon vardi sertti araba yay takinca resmen demir oldu. Spor suspansiyonu iptal ettirmek mantiklimi sizce ? Yay takicam cunku
onursumer
03-10-2013, 15:24
normal suspansiyonada yay takınca sekme vs yapmazmı yay sert amortisor yumuşak olunca yük yayda olucak
en azından spor sert amortisore yay daha verimli ve sağlıklı olur gibi geliyor bana
Saglik konusunsa hakli olabilirsiniz fakat spor suspansiyonla birlikte yay olunca demir ustunde gidiyormus gibi bir his veriyor
Bmw nın X drive sıstemını bıraz arastırın. Yanlama yada o tarz seylerde cok keyıf alamazsınız.
Tutus kaybı olucaktır ancak unutayınkı 300HP lık Bmw var dıff kılıtsız.
Suan ıcın 280-310HP arası oluyor. Gayet mantıklı bır otomobıl.
Ancak ne bekledıgınız onemlı...
Firat.M3
03-10-2013, 19:47
ön cam görüş açısı çok kötü. ayrıca 150+ hızlarda rüzgar sesi çok fazla. keyifle binenler neye göre değerlendiriyorlar bilemiyorum.
Bmw nın X drive sıstemını bıraz arastırın. Yanlama yada o tarz seylerde cok keyıf alamazsınız.
Tutus kaybı olucaktır ancak unutayınkı 300HP lık Bmw var dıff kılıtsız.
Suan ıcın 280-310HP arası oluyor. Gayet mantıklı bır otomobıl.
Ancak ne bekledıgınız onemlı...
Benim beklentim arasinda yanlamakta var hatta alma amacim bu. Getirtebilirsem arkadan itis getiricem olmazsa mecbur x drive alicam.. e coupe kasa degisecekmis 2 seneye bu zarari goze alamam..
ön cam görüş açısı çok kötü. ayrıca 150+ hızlarda rüzgar sesi çok fazla. keyifle binenler neye göre değerlendiriyorlar bilemiyorum.
Yanliz ben 4 serisi alicam. Ondada ruzgar sesi v.s varmidir:icon_tup:
Firat.M3
03-10-2013, 20:10
Yanliz ben 4 serisi alicam. Ondada ruzgar sesi v.s varmidir:icon_tup:
buna cevap vermemi beklemiyosunuz herhalde ? araba çıksın hep birlikte görecez.. F10'larda da var rüzgar sesi. Hatta F'lerin hepsinde varmış. Ben F30 ve F10 dışındakileri dinlemedim, ama binenler söylüyorlar.
Selamlar arkadaşlar abiler.
aleyküm selam.
F30 3.28i gidişi nasıldır?
roket gibidir.
şimdiden teşekkür ederim.
rica ederim. :)
buna cevap vermemi beklemiyosunuz herhalde ? araba çıksın hep birlikte görecez.. F10'larda da var rüzgar sesi. Hatta F'lerin hepsinde varmış. Ben F30 ve F10 dışındakileri dinlemedim, ama binenler söylüyorlar.
F10'daki kadar ruzgar sesine raziyim problem degil pek benim icin. Bu arada telefondan giriyorum az onceki konusmamda yanlislikla yapmisim su hareketi :icon_tup: soru isareti yapicaktim.
Firat.M3
03-10-2013, 20:39
F10'daki kadar ruzgar sesine raziyim problem degil pek benim icin. Bu arada telefondan giriyorum az onceki konusmamda yanlislikla yapmisim su hareketi :icon_tup: soru isareti yapicaktim.
F10'dan daha fazla rüzgar sesi. Benim gibi uzun yolda sabit 180 ile gidiyorsanız 4-5 saatlik bir yolda can sıkar, kafa ütüler.
Ben anlik basarim daha cok 130la giderim uzun yolda genelde. Bakalim su arkadan itis olayini cozebilirsem kesin alacagim bu gidisle.. Alternatif araba bulamiyorum pek cunku
4.20d düşünmüyor musun?Performans paketle birlikte fabrika çıkışı 200 hp ile geliyor,az yakar,güzel gider hemde arkadan itiş istediğin gibi yanla.
Valla benzinli araba istiyorum aslinda. Bu gidisle hic bise Bulamazsam 4.20 alicam sanirim. Ama oncelik 4.28 arkadan itis getirmekte
borusan ve kosiflerde 420d ve 428i xdrive alabiliyorsunuz.
Şuan için sadece bu 2 modeli getiriyorlar.
428i arkadan itiş neden getirmiyorlar anlamak çok güç, illa xdrive almaya zorlamak da nedir alıcıyı ?
Bmw gibi individual seçeneklere önem veren bi marka için büyük dezavantaj bence.
Bunları göz önünde bulundurun...
x drive la istediğin kadar dtc off yap arkadan iti araç zevkini vermez. + x drive ın aktarmadan kaynaklı güç kaybı cabası. Ama maalesef borusan şu an sadece xdrive getiriyor 28i de.
tanıtımda bize sipariş edilirse 428i 435i de getirtirebilir demişlerdi bence bir bmw bayii ile görüşmen gerekli
Aracı kendin getirtmeyi düşündün mü ?
P.tesi borusanla gorusecegim. Zaten internet sitesinde sadece x drive gozukuyor. Getirtebilirse arkadan itis alacagim 4.28i getirtemezse arkadan itis baska biseylere bakacagim artik.. kendiniz getirtmeyi dusunuyormusunuz derken ithalat olarak diyorsaniz ugrasmak istemiyoruz acikcasi
P.tesi borusanla gorusecegim. Zaten internet sitesinde sadece x drive gozukuyor. Getirtebilirse arkadan itis alacagim 4.28i getirtemezse arkadan itis baska biseylere bakacagim artik.. kendiniz getirtmeyi dusunuyormusunuz derken ithalat olarak diyorsaniz ugrasmak istemiyoruz acikcasi
Ne kadar uğraşmacası var bilmiyorum ama Borusan'ın dayattığı arabayı almaktansa kendi zevkime uygun araç almayı denerim.
Bu durum seni de gayet iyi açıklıyor. Gönlün arkadan itiş 4serisinden yana ama alamıyorsun xdrive şart koşuyor :mad:
Haklisiniz bu konuda fakat 4 serisi icin itlahalat isiyle ugrasamam.
al 2.el f30 328i performance paket yap,
düşük km de araçlar var ve fiyatları uygun 65-80bin euro arası satıldı sıfırları, şimdi ikinci ellerinin fiyatları makul. 428e 85-95bin euro verme bence. görsel olarak e90-92 arasındaki kadar fark yok 3-4 arasında, 3 de gayet şık ve spor.
1 seneye yakındır kullanıyorum, yakıtı, gidişi, duruşu, modifiye parçası konusunda oldukça zengin yeni olmasına rağmen. Rüzgar sesi var fakat kafa ütüleyecek kadar da değil.
BMS, dp, egzoz 300 üzeri hplerle de oldukça güzel kullanırsınız.
Bms dediginiz nedir acaba ? 4 kapi veya 2. El dusunmuyorum bu arada
Burak K.
04-10-2013, 18:33
Tesekkur ederim arka itis siparisi verebildigimizi ogrenmek sevindirdi beni.. hayir techturkey harici bi siteye uyeligim yok.. tesekkur ederim herkese cevaplari icin.. Pazartesi gunu gorusecegim borusanla. Burdan tekrar yazarim sonucu..
Varmıydı diye sormuştum zaten geçmiş zaman yani... Neyse teşekkürler cevabınız için.
Bms dediginiz nedir acaba ? 4 kapi veya 2. El dusunmuyorum bu arada
Burger motorsports n54 motorlara yaptığı modüllerle adını duyurmuş bir firma, şimdi n20 içinde yapıyor. Yazılım çıkana kadar tercih edilebilecek en ciddi alternatif.
Ferhat_V
05-10-2013, 10:00
galeriden sipariş edin istediğiz aracı.hem opsiyon hem renk motor kafanıza göre araca binmiş olursunuz..
HondatugraL
05-10-2013, 10:06
Şuan için 300 hp 450 tork civarında bir güç alınıyor tahminim 1 yıl içerisinde eğzos intercooler filtre ile 350 hp civarı civarı zor görünmüyor. Kullanım keyfi ve yakıt tüketimi konusu şuana kadar gerek kullananlar gerekse test yapanların ağzıyla çok başarılı.zaten bilindiği üzere aşk üç harftir.
ney o 3 harf VTI mı abi :hahaha:
Burdan haber verecegimi yazmistim. Bugun aldim 4.28i lansman rengi olan gri gibi bi renk var o renk. M paket harman kardon hafiza isitma. Buyuk fren diskleri ve buyuk kaliperler. Dreksiyondan vites. 19 performans jant.. araba showroom'da oldugu icin bayram donusu teslim edecekler.. yardimci olan herkese tesekkur ederim..
Hayırlısı olsun. Çok doğru bir seçim. Mahsuru yok ise aldığınız fiyatı söyleyebilirmisiniz?
Ozelden pm atiyorm abicim
4 çeker mi arkadan itiş mi ? gerçi x drive yazmamışsınız ama yine de sormak istedim
i-vtec07
11-10-2013, 13:10
hayırlı olsun kazasız belasız inş :) fotolarını bekliyoruz :)
Bayramdan sonra Allahin izniyle acacagim konusunu :)
Hayirli olsun
http://i40.tinypic.com/2cfeij8.jpg
http://i39.tinypic.com/14kfngh.jpg
Adanadan aldiysan arac bu galiba
Haha aynen bu arac. Bende bile gun isiginda cekilmis fotolari yok. Tesekkur ederim fotolar icin
güle güle kullan güzel seçim :)
Tesekkur ederim :) araba cok yuksek simdiden yay aramaya basladim :D
hayırlı olsun güzel seçim önümüz kış şimdiden kış lastiklerini hazırlayıp kışın keyfini çıkarın dağda bayırda her yerde :)
xdrive ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum
Valla adanada kar kis olmuyor *****. Istambulda yagarsa baya alicaz mecbur. Teslim aldiktan sonra detayli sekilde raporlayip konu acicam kismetse :)
Boost Up
12-10-2013, 14:06
herkes hacim hacim demişte, altı üstü 2.0?
Hayirli olsun
Alindiktan sonra ilk islem egzoz olmali ankarada bi abimizde var yanlis hatirlamiyorsam m performance var sesi tam kivamindaydi
Xdrive ne yazik ki yanlamak icin yanlis tercih araba sifirdan kalkista direksiyonu kirinca anca yanliyor eger cok fazla kayarsa 4x4 tahrik arizasi veriyor limp moda alip...
M performance egzoz bende var ankarada ki 328i de eisenmann var.
benim fikrime göre son susturucu değişikliği genç arkadaşları ses konusunda pek tatmin etmez.
bence arkadaş son susturucuyu iptal edip düz boru çektirsin hem daha sesli hem daha masrafsız olur. youtube da muffler delete yazınca çıkan sonuçları inceleyebilirsin.
x-drive gerçek hızlanma G kuvvetini hissettirir. biz arkadan itişle anca patinaj çekip hızlanamıyoruz memleketim asfaltında.
Yahu arkadaş 65 bin Km boyunca X1 le dahi yapmadığım maymunluk kalmamıştır daha henüz tahrik azdırma çoşturma vb hiç bi arıza verdiremedim :D
Tamam anladık elbette rwd değil ama genel olarak diğer markalar daki awd sistemleri gibi önden çekiş odaklı bi sistem değil
Ne yapılmak isteniyor bilemedim ama pistte caddede sürekli yanlama gibi bi arzu mevcut ise anlarımda ;
Normal günlük kullanım için muazzam abarttığınızı rahatlıkla söyleyebilirim..
Yahu arkadaş 65 bin Km boyunca X1 le dahi yapmadığım maymunluk kalmamıştır daha henüz tahrik azdırma çoşturma vb hiç bi arıza verdiremedim :D
Tamam anladık elbette rwd değil ama genel olarak diğer markalar daki awd sistemleri gibi önden çekiş odaklı bi sistem değil
Ne yapılmak isteniyor bilemedim ama pistte caddede sürekli yanlama gibi bi arzu mevcut ise anlarımda ;
Normal günlük kullanım için muazzam abarttığınızı rahatlıkla söyleyebilirim..
katılıyorum size, b8 2.0tfsi quattrom vardı, 328den daha kontrollü yan verebiliyordum ve oldukça zevkliydi torsen sistem. 328de ise sollamaya çıkıyorum 90 gibi kickdown yaptığımda aklıma çoluğum çocuğum geliyor, resmen arabanın kıçını tutamıyorum ve eğer bu tepkiyi ön görmüyorsam cidden tedirgin oluyorum.
Herkese yorumu icin tesekkur ederim. Egsoz dusunuyorm ya eisenmann yada 76 duz boru sona varex.. acaba downpipe yapinca agriza isigi yakiyormu ? Zaten egsoz filtre ve chip cikana kadar burger motorsports'un urununu takicam arastirdigim ve bi arkadasin yazdigi kadariyla guzel bir urun. Yanlama konusundada bakip gorecegiz yanlamazsa cani sagolsun :)
Gimifayf
12-10-2013, 20:13
Hayırlı olsun fiyatını bana da pm'ler misin abi lütfen yılbaşında bizim de niyetimiz var. :)
Pm attim kardesm. Downpipe yapinca agriza isigi yakiyormu bilen varsa soylerse cok sevinirim
Pm attim kardesm. Downpipe yapinca agriza isigi yakiyormu bilen varsa soylerse cok sevinirim
Yakar + bmwye o sekilde varex takamassin arka susturucuda sensor var
Yani eisenmann veya m performance lazim
Hatta youtube da "golf tee mod" diye aratirsan bulursun motoru daha hizli isitmak icin tek taraf kapaniyor isininca aciliyor
Anladim. Downpipe olmadan sadece eisenmann beni tatmin edermi acaba
Susturucudaki Sensör birşekilde hallediliyor, downpipe için bms nin dp fix kablosuyla arıza ışığı yanmıyor. Eisanmanndan tek başına çok bişey bekleme ama dp ile tatmin olursun. Golf tee sensörünü açık bıraktığımda cold startta çıkan yüksek ve homurtulu ses devam etmiyor, gene ses azalıyor
Susturucudaki Sensör birşekilde hallediliyor, downpipe için bms nin dp fix kablosuyla arıza ışığı yanmıyor. Eisanmanndan tek başına çok bişey bekleme ama dp ile tatmin olursun. Golf tee sensörünü açık bıraktığımda cold startta çıkan yüksek ve homurtulu ses devam etmiyor, gene ses azalıyor
Bu bms'nin dp fix kablosu ile box benzeri kutusunu turkiyeye getirebilecek olan varmidir acaba ? Sondaki sensor nasil iptal ediliyor peki abi anlamadim o kismi.?
Abi bms nin dp fix bildigimiz yaniltici yani bi ozelligi yok
Bu arada dp olmadan ses gayet basarili bence
BMW F30 328i (N20) Eisenmann Race Exhaust Clip - YouTube (http://youtu.be/e4NG7RiINV4)
Valla sesi cok begendim. Dp haric bu ses alinabiliyorsa direk alirim bu egsozu cok hosuma gitti gercekten
Valla sesi cok begendim. Dp haric bu ses alinabiliyorsa direk alirim bu egsozu cok hosuma gitti gercekten
Bide sadece son susturucu komple ortayla birlikte ortaligi yikar
Bu sadece son susturucumu ? Gercekten cok iyi. Bana bu ses yeter sadece sonla bu ses aliniyorsa komple yaptirmam yazilim cikana kadar
Bu sadece son susturucumu ? Gercekten cok iyi. Bana bu ses yeter sadece sonla bu ses aliniyorsa komple yaptirmam yazilim cikana kadar
Videoda link olarak eklenmis
Resimlerde sadece son gozukuyor olsaydi digerlerinide koyardi heralde
F30 328i Eisenmann Race Exhaust Installed Photos and Video (http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=747464)
Evet dogru soyluyosunuz. Eisenmann I turkiyeye 997tt nickli murat abiler getiriyordu sanirim. Istanbula gelince ay sonu ilk isim yanlarina ugramak olucak. Tesekkurler sertac iyiki gosterdin linkdeki egsozu
Evet dogru soyluyosunuz. Eisenmann I turkiyeye 997tt nickli murat abiler getiriyordu sanirim. Istanbula gelince ay sonu ilk isim yanlarina ugramak olucak. Tesekkurler sertac iyiki gosterdin linkdeki egsozu
Rica ederim
Aynen Murat abiler getiriyodu gorunce yazacaktir :)
Bakalm gelmemis oglana don biciyoruz ama ses cok hosuma gitti cidden
Bakalm gelmemis oglana don biciyoruz ama ses cok hosuma gitti cidden
Ses tam cikmamis ama canli sahane
erdem 473 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8K3lfWYYqZ0)
Ozelden attigim konuyu incele gelmemis oglana don bicmeyi gectim takim elbise alirsin :D
Ses tam cikmamis ama canli sahane
erdem 473 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8K3lfWYYqZ0)
Ozelden attigim konuyu incele gelmemis oglana don bicmeyi gectim takim elbise alirsin :D
Haha :D son susturucu icin fiyat bilgisi bekliyorum suanda konustuk birisiyle. Alicam kismetse :)