Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wireless Harddisk Hakkında

HondatugraL
04-10-2013, 05:01
Laptopumun hafıza kıtlıgından dolayı harıcı hdd almak ıstıyorum. Araştırırken seagate nın wifi hdd lerını gordum ılgımı çektı normalde seagate freeagent go flex alıcaktım. Boyut oalrak 2.5 ınc 1 tb dusunuorum. Ancak wifi ozellıklerı gerçekten çok guzel ozellıkle yenı cıkan seagate wireless plus çok ılgımı çektı. Ama arkadaşa danıştıgımda verı aktarımının yavaş olucağını soyledı kablo ıle bağladıgımda usb 2.0 veya 3.0 ılede verı aktarımının dıger hdd lerın usb aktarımına gore bır yavaşlık olabılceğını soyledı. Sızce boyle bır durum olabılırmı. Çunku verı aktarımının hızlı olması gerçekten onemlı bır unsur. Fıyat olarakda wifi olmayanlara gore wifi lerin fıyatı 2 katı. Seagate yazılımı sayesınde telefon ve tablettende bağlanabılıyormussun uzun yolculuklarda telefondan fılm falan ızlemek ıcın ıstıyorum. Sizce wifi hdd sağladıgı olanaklardan dolayı mantıklımı ?

erdem325
04-10-2013, 06:01
ben 3tb olanini kullaniyorum.
evde modeme bagli olarak duruyor, uzaktan erisim imkani var evet ve bence guzel bir ozellik..
ev icinde laptop tv hdd vs hepsi agda bagli, istedigim an tv den yada laptoptan bilgilere ulasiyorum..
hdd tasimak, kablo ile cihaza baglanmak zorunda kalmiyorum.
ama soyle bir sorunum var, ornegin hdd den tv araciligi ile bir film actigimda yada video vs cok takiliyor. ben burda yavasliga etken olan seyin modem veya baglantim oldugunu dusunuyorum ama emin degilim..
baglanti rezalet cunki evde..
ha bu durumda da hdd yi getirip kablo ile tv ye vs bagliyor izliyorum ki wireless olmayan hdd alinca da yapacaginiz sey yine bu..

sahsi dusuncem mantikli, applicationlar var dediginiz gibi telefon vs ile de baglaniliyor.
guzel bi arsiv yapip istediginiz bilgiye uzaktan ulasabilmek hos..

HondatugraL
04-10-2013, 07:05
ben 3tb olanini kullaniyorum.
evde modeme bagli olarak duruyor, uzaktan erisim imkani var evet ve bence guzel bir ozellik..
ev icinde laptop tv hdd vs hepsi agda bagli, istedigim an tv den yada laptoptan bilgilere ulasiyorum..
hdd tasimak, kablo ile cihaza baglanmak zorunda kalmiyorum.
ama soyle bir sorunum var, ornegin hdd den tv araciligi ile bir film actigimda yada video vs cok takiliyor. ben burda yavasliga etken olan seyin modem veya baglantim oldugunu dusunuyorum ama emin degilim..
baglanti rezalet cunki evde..
ha bu durumda da hdd yi getirip kablo ile tv ye vs bagliyor izliyorum ki wireless olmayan hdd alinca da yapacaginiz sey yine bu..

sahsi dusuncem mantikli, applicationlar var dediginiz gibi telefon vs ile de baglaniliyor.
guzel bi arsiv yapip istediginiz bilgiye uzaktan ulasabilmek hos..

ben daha çok pc dekı fotolar muzıkler gibi şeylerı yedekleyıp bı nebze laptopu boşaltmak ıstıyorum. Ama bunu alınca rahat durmam ben kendimi iyi tanırım kesın fılm kolleksıyonuna başlarım bu yuzden habıre yanımda taşıcam 2.5 luk 1 tb bana yeter. Şimdi siz yazınca arkadaşın soyledıklerı bırdaha aklıma geldi. Acaba bu takılma sorununuz hdd nın wifi sindenmı kaynaklanıyor yoksa modemden falanmı bu onemlı bı ayrıntı işte hdd den kaynaklanmıyorsa sıkıntı yok yanı pc dede bu ozelıgı direk hdd nın wifi sini kullandıgınızda takılma oluyormu ? usb den bağlantı yaptıgınızda wifi olmayanlara gorede bır veri hızı düşüklüğü varmı ? Yoksa usb hızı wifi olmayan hdd lerle aynımı

erdem325
04-10-2013, 07:15
ben daha çok pc dekı fotolar muzıkler gibi şeylerı yedekleyıp bı nebze laptopu boşaltmak ıstıyorum. Ama bunu alınca rahat durmam ben kendimi iyi tanırım kesın fılm kolleksıyonuna başlarım bu yuzden habıre yanımda taşıcam 2.5 luk 1 tb bana yeter. Şimdi siz yazınca arkadaşın soyledıklerı bırdaha aklıma geldi. Acaba bu takılma sorununuz hdd nın wifi sindenmı kaynaklanıyor yoksa modemden falanmı bu onemlı bı ayrıntı işte hdd den kaynaklanmıyorsa sıkıntı yok yanı pc dede bu ozelıgı direk hdd nın wifi sini kullandıgınızda takılma oluyormu ? usb den bağlantı yaptıgınızda wifi olmayanlara gorede bır veri hızı düşüklüğü varmı ? Yoksa usb hızı wifi olmayan hdd lerle aynımı

usb hizinin wifi olmayan modellere gore durumunu bilmiyorum acikcasi.
ama hdd lerde belirtiliyordur muhtemelen data hizi, ordan bakilir.
ama kablo ile baglantida bir fark olacagini acikcasi sanmam.
bunlar da nihayetinde kablolu olan bir yapinin uzerine wifi eklenmesiyle olusuyorlardir.
bana mantikli gelmiyor kablolu baglanti hizinda farklilik olmasi.

wifi icinde soyle soyleyeyim, hem tv hem de hdd wifi den baglilar modeme..
mesela bir video izliyorum tv den hdd uzerinden, o sirada laptopla falanda nete girersem yavaslama artiyor, ben hdd den oldugunu sanmiyorum acikcasi.
ama net birsey de soyleyemiyorum.
sanirim teknik verilerden wifi ve kablo uzerinden baglanti hizlarini karsilastirirsaniz olay cozulur.
ben ozellikle uzaktan erisim icin kullaniyorum, o nedenle cok memnunum.

HondatugraL
04-10-2013, 07:24
bunlar da nihayetinde kablolu olan bir yapinin uzerine wifi eklenmesiyle olusuyorlardir.

mesela bir video izliyorum tv den hdd uzerinden, o sirada laptopla falanda nete girersem yavaslama artiyor, ben hdd den oldugunu sanmiyorum acikcasi.
sanirim teknik verilerden wifi ve kablo uzerinden baglanti hizlarini karsilastirirsaniz olay cozulur.

Bende çok sık yolculuk eden bırıyım gerek yaz gerek tatıllerde otobuslerde hep aynı fılmler sıkılıyorum telefondan ızlemek ıcın dusunuyorum wifi yi parası sıkıntı değil almışken en ıyısını alırım bırıktırıp yeterkı 500-600 verınce o fıyata deysın ıstıyorum. Veri aktarım hızlarını bi araştırayım:icon_tup:

HondatugraL
04-10-2013, 07:48

Seagate Wireless Plus kablosuz depolama incelemesi | TeknoSeyir (http://www.teknoseyir.com/90032/seagate-wireless-plus-kablosuz-depolama-incelemesi/)

bu sıtede çok guzel ele almışlar. Denemelerıne gore usb 3.0 da 100mb verı hızı sağlamış normal bi değer sanırım

HondatugraL
04-10-2013, 17:12
Yokmu yardim edecek birileri

Omak
04-10-2013, 22:13
wifi daki dosya aktarım hizi kabloya göre çok yavaş kalır.

örnek istiyorsanız aynı modeme bağlı 2 notebook arasında ağdan dosya aktarımı size hız açısından aşağı yukarı bir örnek teşkil edecektir.

telefonla bağlanıp film izleseniz telefonun şarjının çabuk bitmesini sağlayacaktır.çünki wifi ile sürekli veri çekecek ve izlemek istediğiniz filmin çözünürlük boyutu bilgisayara göre olduğundan dosya büyük olacak buda telefonun şarjına olumsuz yönde etki edecektir.

benim bütün harici disklerim usb belleklerim usb 3.0, o kadar alıştım ki, hatta şöyle bir şey söyleyeyim usb 2.0 bir depolama cihazına veri aktarırken gına geliyor yavaşlığından.

yakında usb 3.1 çıkıyor hızı usb3.0 ın en az 2 katı olacağı söyleniyor.

bana göre harici depolamada hız en önemli etken.

HondatugraL
05-10-2013, 03:58
wifi daki dosya aktarım hizi kabloya göre çok yavaş kalır.

örnek istiyorsanız aynı modeme bağlı 2 notebook arasında ağdan dosya aktarımı size hız açısından aşağı yukarı bir örnek teşkil edecektir.

telefonla bağlanıp film izleseniz telefonun şarjının çabuk bitmesini sağlayacaktır.çünki wifi ile sürekli veri çekecek ve izlemek istediğiniz filmin çözünürlük boyutu bilgisayara göre olduğundan dosya büyük olacak buda telefonun şarjına olumsuz yönde etki edecektir.

benim bütün harici disklerim usb belleklerim usb 3.0, o kadar alıştım ki, hatta şöyle bir şey söyleyeyim usb 2.0 bir depolama cihazına veri aktarırken gına geliyor yavaşlığından.

yakında usb 3.1 çıkıyor hızı usb3.0 ın en az 2 katı olacağı söyleniyor.

bana göre harici depolamada hız en önemli etken.

şimdi şöylekı ailedeki araçlarda ve otobuslerde usb oldugundan telefonu bu usb lere taktıgımda şarj sıkıntım olmaz. Sadece şunu merak edyorum yanı arasıra yapılacak yolculuklarda fılm ızlemek ıcın bu tarz bişey almak mantıklımı yoksa kırk yılın başı yolculuktada az dişini sıkıver ızleme daha ucuz depolama ıhtıyacını karşılayacak bişey al geç mi yapayım.

sansar34
05-10-2013, 10:23
ılk olarak alacagını wıfı hdd rpm hızı ve sanıyede kac mb ıslem hızına sahıp oldugu onemlı ıkıncı olarakda modemınızın hızı 150mbps yaklasık 12mb fln denk gelıyor 300mbps lık bı modemınız varsada sanıyede 30mb fln bı ıslem yaparsnız kı bu bıraz gunumuzde yavas kacıyor ama zamanla gelısecek bı teknolojı ve guzel bı teknolojı sahsen 150mbps lık bır hdd ethernet cevırıcı bulursam alıp port modeme baglayıp ordan kullanırım.

Omak
05-10-2013, 16:23
şimdi şöylekı ailedeki araçlarda ve otobuslerde usb oldugundan telefonu bu usb lere taktıgımda şarj sıkıntım olmaz. Sadece şunu merak edyorum yanı arasıra yapılacak yolculuklarda fılm ızlemek ıcın bu tarz bişey almak mantıklımı yoksa kırk yılın başı yolculuktada az dişini sıkıver ızleme daha ucuz depolama ıhtıyacını karşılayacak bişey al geç mi yapayım.

10 saatlik pil ömrü olduğu yazıyor fakat yanlış hatırlamıyorsam testlerinde 1080p hd film izliyerek 3,5 saat gitmiş şarjı. buda 2 film eder. ama bana kalırsa kırk yılın başı yapılacak yolculuklar için bu kadar fark vermeye değmez onun yerine yola çıkmadan önce 4-5 filmi convert ederek telefona atarım izlerim 15-20 dk nı alır buda

darkmoon
05-10-2013, 17:08
seagate satalite ı seagate wireless yapmışlar app ile falan süslemiş çağa ayak uydurtmuşlar o kadar.. değermi yada verimlimi derseniz amaca bağlı derim amaç performans veri kalitesi ise kablolu usb 3.0 bir hdd alın bence hemde bu wireless ın çeyreği para verirsiniz.. bu ürün 1080p yüksek bitrate li filmlerde donma yapar 720p de çok paylaşım olursa yüksek ihtimal ondada kasılma yapıcakdır..

çinliler yıllardır ebayda falan bu tip hdd takmalı wirless kablolu media player ürünler satıyor seagate sadece olayı biraz daha prof yapmış app olayı ile falan..

HondatugraL
05-10-2013, 17:42
10 saatlik pil ömrü olduğu yazıyor fakat yanlış hatırlamıyorsam testlerinde 1080p hd film izliyerek 3,5 saat gitmiş şarjı. buda 2 film eder. ama bana kalırsa kırk yılın başı yapılacak yolculuklar için bu kadar fark vermeye değmez onun yerine yola çıkmadan önce 4-5 filmi convert ederek telefona atarım izlerim 15-20 dk nı alır buda
Evet buda farklı bi yaklaşım aslında düşünülebilir 32 gb hafıza var yeterınce fılm alır sanırım :)

seagate satalite ı seagate wireless yapmışlar app ile falan süslemiş çağa ayak uydurtmuşlar o kadar.. değermi yada verimlimi derseniz amaca bağlı derim amaç performans veri kalitesi ise kablolu usb 3.0 bir hdd alın bence hemde bu wireless ın çeyreği para verirsiniz.. bu ürün 1080p yüksek bitrate li filmlerde donma yapar 720p de çok paylaşım olursa yüksek ihtimal ondada kasılma yapıcakdır..

çinliler yıllardır ebayda falan bu tip hdd takmalı wirless kablolu media player ürünler satıyor seagate sadece olayı biraz daha prof yapmış app olayı ile falan..

Evet teslerde 1080p yuksek bıtratelerde donma yapıyor neyazıkkı zaten bunu aldıgımda genel amacım laptopdan verı depolamak wifi sini kaç kere kullanıcam bende bılmıyorum en fazla yolculuklarda kullanırım sanıyorum. Yanı yorumlardan çıkarttıgım kısaca almama gerek yok sanırım. 200 tl ye free agent go flex alayım ben yine sanırım en mantıklısı bu gorunuyor