Orijinalini görmek için tıklayınız : Noter Satışı
Burak K.
05-10-2013, 04:54
Bi arabanın satışını vericem fakat araba ve ben antepteyim babam bursada ve araba babamın üzerine. Babam bana oradan vekalet fakslasa,gelen vekalet noterde geçerli olur mu? Süre sıkıntım var salı günü halletmem gerek o yüzden en kısa sürede nasıl halledebilirim bu vekalet gelme işini eğer faks geçersiz sayılıyorsa?
Vts_Power
05-10-2013, 05:03
Faksla işlem yapmaz noter. Vekaletin aslı elinde olması lazım
_driver_
05-10-2013, 05:07
aslını isterler vekaletin. bursa antep arası otobüs firmalarının birine pazartesi günü zarf halinde babanız teslim ederse ertesi gün teslim alırsınız
Burak K.
05-10-2013, 05:22
Faksla işlem yapmaz noter. Vekaletin aslı elinde olması lazım
aslını isterler vekaletin. bursa antep arası otobüs firmalarının birine pazartesi günü zarf halinde babanız teslim ederse ertesi gün teslim alırsınız
En hızlısı otobüs olur sanırım bu şartlarda.
driftboy
05-10-2013, 05:27
kanka pazartesi sabahtan noterden halletsin vekaleti ertesi gün otobüsle elinde olur
resatgurcuoglu61
05-10-2013, 06:13
Aynısını İstanbul Trabzon Arasında Yasadım Hızlı Kargo İle Gönderimini Sağladılar Ertesi Gün Satışını Yaptım Kargoların Hızlı Kargo Paketi Var Onla Gonderirse Yetişir...
faxlada fotokopiylede yaparlar, zaten orjinalini bile verseniz noter vekaleti hazirlyan noteri arayip tegit ediyor.
BosphorusBoys
05-10-2013, 09:23
noterden notere faz çekilirse yapar işlemi.
Burak K.
05-10-2013, 09:57
Noterden notere faks çekilince kesin yapıyorlar mı ?
Noter cok uzakmı sana gıdıp sor bazen sıkıntı cıkartıyorlar noterden notere aynı sekılde bende faks ıle hallettım daha once
Burak K.
05-10-2013, 13:52
Noter cok uzakmı sana gıdıp sor bazen sıkıntı cıkartıyorlar noterden notere aynı sekılde bende faks ıle hallettım daha once
Bugün cumartesi olduğu için soramıyorum açık değil sanırım cumartesi günleri?
muratburunce
05-10-2013, 13:54
Bugün cumartesi olduğu için soramıyorum açık değil sanırım cumartesi günleri?
evet hafta sonları kapalı olur pazartesiyi beklemek zorundasın... uzak mesafelerde noterler arası fax ile işlem yapılıyor ama genede işlem yapacağın notere sor durumu izah et sana yardımcı olacaklardır...
erdem kolejinden üniversiteye inerken yolun sağında noter var bi tane. oraya sorabilirsin.
noter cumartesi çalışmaz ama açık olabilir :D
serkanokan
05-10-2013, 14:08
Ben bahsettigin sekilde cok satis yaptim,yapiyorum da. Senin satis yapacagin noter telefonla babanin vekalet cikarttigi noteri arayip belgenin dogrulugunu teyit ederse yapar. Biraz insiyatif gerektiren bir konu oldugu icin noterden notere degismesi normaldir. En dogrusu islem yapacagin notere hafta ici sorman veya hic riske girmeden bahsedildigi gibi otobusle ayni gun vekalet kagidinin aslinin sana ulasmasi.
Noterden notere faks çekilince kesin yapıyorlar mı ?
Kesin yaparlar diye bi kaide yok.
Tamamen noterin insiyatifinde.
Resmi kurumlarda belge aslını ibraz etmek zorundasın.
In_FLAMES
05-10-2013, 17:51
Vekalet verilecek şahıs noterde olmadan adına vekalet nasıl çıkartılabiliyor?
Burak K.
05-10-2013, 18:55
Vekalet verilecek şahıs noterde olmadan adına vekalet nasıl çıkartılabiliyor?
Kimlik numarası ve ad soyad verilerek çıkartılabiliyor daha önce abimden almıştım o şekilde vekalet fakat o zaman vakit sıkıntısı yoktu kargolamıştı vekaleti. Şimdilik araba işi iptal oldu gibi takas yapacağım araba da hasar kaydı çıktı vazgeçtik ama öğrendiğim iyi oldu bu konuyu. Teşekkür ederim cevaplar için.