Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhabalar Opel corsa D hakkında bir iki sorum varrr!!!!
Öncelikle merhabalar uzun süredir forumunuzu takip ediyorum otomobille ilgili aklıma ne takılsa ilk bakacağım yer oldu bu forum bende arabamı alıp hemen üye oldum inşallah güzel forumlar geçirir, güzel konular konuşuruz teşekkürler....
Aracım 2008 1.4 twinport enjoy opel corsa geçen pazartesi aldım aracı dün sanayide hemen orta susturucu iptali ile çift çıkış egzoz ucu yaptim geç bile kalmışım. Egzozdan çok hafif ince bi ses alabildek sağolsun şaşmaz nevzat usta işini güzel yaptı fakat motor güçsüz olunca bu kadar ses çıktı. Önümüzdeki ay vanalı yaptırmayı düşünüyorum.
Şimdi bir kaç sorum olucak;
-Helezon yay alıcam elinde bu model için ikinci el uygun satan varmı,
-Sıfır alırsam ekonomik olarak hangi markayı tercih edeyim?
-jantları plastidip mat siyah yapmayı düşünüyorum boyatmak daha mı iyi olur?
Kimsenin konuyla alakası yok gibi
Ultraleggera
07-10-2013, 00:10
Helozon konusunda h&r 5cm alabilirsin güzel düşürüyor aracı pek 2. El bulamazsın. Jant konunda ise tamamen zevk meselesi boyatacağın renk ile alakalı dersen çabuk skılırım plasti dip ile boya. Ama senin yerinde olsam spor yay değilde coilover tercih ederim ;)
Coiloverr biraz fazla tuzlu tabiki spor yaya gore bencede daha iyi ama iste ogrenci adamiz :) jant boyamanin fiyati hakkinda bi bilginiz varmi
ilker_yusuf
07-10-2013, 10:54
Jant boyamalar 300 civarında... bence plastidip uygun olacaktır.
Valla ses nasıl onu bilemiyorum egzoz ile aldığın. bizim 1.2 lerde orta susturucu zaten yok. ben direk son susturucu ile yeri göğü inletiyordum. Kısa bir süre kullandım sonra orj. son susturucuya döndüm. Yay olarak vogland yada h&r corsalar için tavsiye edilenler. eğer body kit yok ise 5 cm mantıklı olacaktır.
Son susturucuyu kumandalı yapabiliyomuyuz peki çünkü trafikte ceza olayı var sonuçta :)
ilker_yusuf
07-10-2013, 13:33
Ceza yazmak isterse onada yazar... kumandalı olması bir anlam ifade etmez sadece bağırmasını istemediğin zaman sana yararı olur :) kullanan arkadaşlar daha net söyler ama...
Ceza yazmak isterse onada yazar... kumandalı olması bir anlam ifade etmez sadece bağırmasını istemediğin zaman sana yararı olur :) kullanan arkadaşlar daha net söyler ama...
vallahi son susturcuyu değiştircim kesin kararım yazacaksa da yazsın:)
ilker_yusuf
07-10-2013, 20:44
vallahi son susturcuyu değiştircim kesin kararım yazacaksa da yazsın:)
Aynen tercih meselesi tabiki... o zaman kaliteli kumandalı diyeceğim ama bilemedim. 1.2 ler son susturucuda gerçekten çok fena sesler verebiliyor.1.2 lerde fabrika çıkışında orta susturucu yok. ben aracıma orjinal GM OPC için üretilmiş Remus son susturucu takmıştım bir dönem. 1.4 son susturucu kullanan arkadaşlarda video paylaşırsa belki bir fikir yaratır senin için.
BENİM ARACIM...
CORSA D 1.2 OPC REMUS SON SUSTURUCU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=S7cOn4KtijU)
YİNE 1.2 AVRUPA VERSİYONU
Corsa D 1.2 Remus Backbox (Cold Start) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=C4Z_WUyP_HA)
Muhtemelen orta susturucu iptal edilmeden takılan remus 1.4 motorda
http://www.youtube.com/watch?v=jX676-HiVdA
Aynen tercih meselesi tabiki... o zaman kaliteli kumandalı diyeceğim ama bilemedim. 1.2 ler son susturucuda gerçekten çok fena sesler verebiliyor.1.2 lerde fabrika çıkışında orta susturucu yok. ben aracıma orjinal GM OPC için üretilmiş Remus son susturucu takmıştım bir dönem. 1.4 son susturucu kullanan arkadaşlarda video paylaşırsa belki bir fikir yaratır senin için.
BENİM ARACIM...
CORSA D 1.2 OPC REMUS SON SUSTURUCU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=S7cOn4KtijU)
YİNE 1.2 AVRUPA VERSİYONU
Corsa D 1.2 Remus Backbox (Cold Start) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=C4Z_WUyP_HA)
Muhtemelen orta susturucu iptal edilmeden takılan remus 1.4 motorda
Opel Corsa D 1.4.100HP 2012 Remus Exhaust 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jX676-HiVdA)
abi bişey diyimmi kaç gündür senin aracın videosunu izliyodum yotubeden aslında yer göğü inletiyorum yazınca acaba videodaki senin olabilrmi diye de düşünmedim değil :) ses çok kaliteli çıkıyo senin araçta işte tam istediğim bu remus son videodaki benim arabadan gelen ses gibi son susturucu remusun fiyatı nedir acaba ?
ilker_yusuf
07-10-2013, 22:49
Aslında servise sormak lazım ***** euro kura göre değişiyor... biz ağustos ayında 500 civarındaydı.. kargosu teslimi falan...
direk corsa d ler için orjinal olduğundan tüm bağlantı aparatları ile geliyor ve kaynaksız bağlanıyor.
http://i396.photobucket.com/albums/pp46/ilkeryusuf/20130730_110936.jpg (http://s396.photobucket.com/user/ilkeryusuf/media/20130730_110936.jpg.html)
İlginize çok tesekuurler arastircmm bi egzozcuya gidip konusuym ben :)
Birde 1.2 ile 1.4 son susturucu fark edermi acaba?
ozankaya
07-10-2013, 23:21
bende nevzat ustada yaptırdım aracı çift çıkış şeklinde artık ankarada tek değiliz desene :) hayırlı olsun güle güle kullan. Daha çok ses için çıkış çapı daha buyuk olan tek çıkışlı egsoz düşünebilirsin yankısı daha yuksek olur yada ilker abi satmayı düşünüyordu remusu ondan alabilirsin :)
bende nevzat ustada yaptırdım aracı çift çıkış şeklinde artık ankarada tek değiliz desene :) hayırlı olsun güle güle kullan. Daha çok ses için çıkış çapı daha buyuk olan tek çıkışlı egsoz düşünebilirsin yankısı daha yuksek olur yada ilker abi satmayı düşünüyordu remusu ondan alabilirsin :)
Benim aracin fotograflari aticam senin arabaninda fotolarini gordum egzoz uçları aynı herhalde ikimizinde :) bnde difuzor almassam tampon altini boyaticam :) ilker abi satarsa remusu dusuneblem iste ondan sordum 1.4 1.2 fark edermi:)
ilker_yusuf
08-10-2013, 06:57
Bildiğim kadarıyle sipariş ederken farketmiyordu sadece dizel ve benzinli olarak ayrım olması lazımdı... Egzoz gidelimoldu baya... Hanım rahatsız olduğundan dolayı sadece egzoz ucu yaptırdım bende 80 liraya... Paslanmaz krom :-) warex fiyatları uygun olsa niyetim warex bzm araba için pahalı bir model
beyler hayırlı sabahlar. 207 rc lemans kullanıcısıyım.
şirzatım canım kardeşim oncelikle hoş geldin.nevzat abiye gidince benım selamımı soyle gerisini izle sadece.dün gece saat 10 a kadar onun dukkandaydık benm aslana baya bi ayarlama yaptık devamında yolda a8 4,2 lerle oynadım :)). şimdi senın aracın motor küçük oldugu ıcın cektigi hava kücük , beynin püskürttügü yakıt kücük yani ciger ufak oyle diyim. o yüzden yüksek devirlerin dışında pek ses alamazsın ama çözücezz. oncelikli olarak cut-out yada downpipe düşün ardından soft bi yazılım la devam edelim. orji bincem dersen fazla ses alamayız.(partikül ve kat dan dolayı).
nevzat abiye 51lik yada 60lık düz boruyu çektiriyoruz. onun el yapımı 60lık yada 76lık son susturucusunu kullanıyoruz.eksoz cıkısımızda boyle oluyo.. son gelsin imprezalar gitsin gt-r lar.
http://s1310.hizliresim.com/1g/8/td1bx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ama dedigim gibi mükemmel ses istiyorsan katalizör iptali gerekli.(yazılımsız yapılırsa motor ışıgı yakıyor)
bende s3 dv. bmc cai filtre kiti
60lık komple turbo back krom boru
downpipe
cut-out
ve iskender eksoz(istanbul) susturucu var.
inanılmaz öteriim diyen her araçla yan yana koyarım deneriz.(gt-r , 540 , 335i dahil.)
sesten dolayı bi kere ceza yedım 2.sinde aracı cekeriz dediler.hemen ilk nefesi nevzat abimin yanında aldım. 76lık vanaya 4 tane 8mm delik açtı. kumandamızı ayarladı rahat rahat gazlıyoruz smdi.(cuma cumartesi aksamları)bestekarda kesiciye girip ardından kapatıyorum oyle diyim.o yüzden araba cok ötücek evdekiler fırçalıcak deme çözümüü var denendii..!
Allaha emanet olun.iyi forumlar.
Eyvallahh kardesimm ati bitanesinn guzel acikladinn onumuzdeki ay yapicam herhalde duz boruyu bir iki arkadas daha onerdi kesinlikle duz boru diyolar nevzat ustaya gene is cikardik hahahah:)
aracı satmıcaksan ve birazda birikim varsa düz boru yerine krom boruya yönelmelisin ama pahalıdır soyleyim 1 lirayı rahat gecer
aracı satmıcaksan ve birazda birikim varsa düz boru yerine krom boruya yönelmelisin ama pahalıdır soyleyim 1 lirayı rahat gecer
Dayı para yok iştee ufak ufak yapacam yani
son susturucuya iptal yap cıkısını 110luk hks tip istiyorum de nevzat abi ye
ilker_yusuf
08-10-2013, 09:47
Valla bilmiyorum ne kadar ses beklediğine bağlı. ati gerçekten teknik olarak baya bir açıklamış...
ancak ben ne hava filtresi taktım ne kat iptali yaptım ne birşey orjinal son susturucu söktüm opc taktım.. ses beklediğimden fazla oldu söktüm keza istanbulda bile hasanpaşa tarafında ilk denememizde herkes bakıyordu servistekiler bile ulan 1.2 den çıkan sess bak diye dalga geçmişlerdi :)
son susturucuya iptal yap cıkısını 110luk hks tip istiyorum de nevzat abi ye
tamamdır ati aklımda selamını söyliycem gidince ben nevzat ustaya merak etme :)
Valla bilmiyorum ne kadar ses beklediğine bağlı. ati gerçekten teknik olarak baya bir açıklamış...
ancak ben ne hava filtresi taktım ne kat iptali yaptım ne birşey orjinal son susturucu söktüm opc taktım.. ses beklediğimden fazla oldu söktüm keza istanbulda bile hasanpaşa tarafında ilk denememizde herkes bakıyordu servistekiler bile ulan 1.2 den çıkan sess bak diye dalga geçmişlerdi :)
abi yotube daki video zaten açıklıyo yani tek başına çok tok ve güzel bi ses remus tan gelen ama herkes orjinal opc öneriyo
opc susturucuyu komple iptal et düz boruyu 60dan110 a cıkıs yap sesi gör. eger şirzat benım dedigim gibi yapsın. m3 avcısı corsası olucak :D
ilker_yusuf
08-10-2013, 10:44
opc susturucuyu komple iptal et düz boruyu 60dan110 a cıkıs yap sesi gör. eger şirzat benım dedigim gibi yapsın. m3 avcısı corsası olucak :D
Hahaha :) valla ben şuan memnunum sessiz sakin gidiyorum. özellikle son durumlar istanbulda fena uğraşamam... ama gönül isterdi ki bir warex olsun arkada :)
ilker_yusuf
08-10-2013, 10:45
abi yotube daki video zaten açıklıyo yani tek başına çok tok ve güzel bi ses remus tan gelen ama herkes orjinal opc öneriyo
Zaten benim taktığım orjinal opc egzoz... Kutusunda bile GM - OPC ve Remus logoları bir aradaydı.
Direk olarak Opel Servisten OPC egzoz olarak sipariş veriliyor.
Atiiii surekli gaza getiriyosunnn beniii yemin ederim opc bnde dusunmuyorum zaten kesin duz boru bide son susturu iptali orta susturucuyu vanali yapicm ama
ilker_yusuf
08-10-2013, 10:51
atiiii surekli gaza getiriyosunnn beniii yemin ederim opc bnde dusunmuyorum zaten kesin duz boru bide son susturu iptali orta susturucuyu vanali yapicm ama
vana - kumanda İp allah ne verdİyse İŞte sustursunda gerİsİ Önemlİ deĞİl
Varex hikaye susmus halindee birebir ayni açık halinde yikar gecer ortaligi kocex bu! Sen nevzat abiye gidinde abi ati dediki dantayt nevzat abime selam söyle dedi de downpipe degil bak dantayt.. :d
Şu bayrami atlatalim gidicem zatenn hepsini yazdim atii merak etme guzel ses alicaz bu arabadan baska yol yok:)
ses ten cok güç almaya bakkk
ses ten cok güç almaya bakkk
Dayıı söyle smdi lpg taktirmam lazim cok yakiyo bide benim okul uzak lpg taktiktan sonrada motora yuklenmek istemiyorum chip takiyim diyorum once o da bir iki yorum okudum pistonlari eritiyomus performans hava filtresi falan yapicam iste
hava filtresine bosuna masraf etme. bi boka yaramıyo bende 1bn lıralık filtre var 1 2 hp anca veriyodur.
doğru söylüyosun ati ama 1.4 motor sonuçta çok yüklenmek iyi değil bana göre en güzel motor modifiyesi abartmadan 1.6 larda ollur özellikle senin araba en elverişlisi
ozankaya
09-10-2013, 22:22
ati bende egsoz sistemini nevzat ustada yaptırdım corsa d lere düz boruya çok gerek yol altına bakarsan zaten düz gibi en güzel çözüm remus son susturuculu alıp onu nevzat abiye kaynaklatmak benim çift çıkışa zaafım olduğu için son susturucu iptali yaparak çift çıkış yaptık :) nevzat ustamızda burdan tekrar selamlar
ati bende egsoz sistemini nevzat ustada yaptırdım corsa d lere düz boruya çok gerek yol altına bakarsan zaten düz gibi en güzel çözüm remus son susturuculu alıp onu nevzat abiye kaynaklatmak benim çift çıkışa zaafım olduğu için son susturucu iptali yaparak çift çıkış yaptık :) nevzat ustamızda burdan tekrar selamlar
Abi sen sadece son susturucuyu iptal ettin demi yeni susturucu takmadin nasil bi ses aliyosun ama herhalde senin araç dizeldi?
bugun gidicem koç'a soylerim selamını.remus yerine custom bi son susturucu kullanmanı iyi eylerdim.niye diye sorarsan sadece markasından ötürü dunya paralara satılan susturucular tarzım değil.selamlar
http://i49.tinypic.com/fpcm4o.jpg
şirzattt güzellige bakarmısın :)))
İşte mükemmellik böyle bişi:) bizim araba 4 kapı be ati:)
Ati sen niye şaşmazdasin gene projemi var :)
aynen krdşmm. eksozu dahada buyutelim sesimiz 1 2 km oteden duyulucak hralde