PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kıpırdamıyor , acil

Ahmet Saraçoğlu
06-10-2013, 16:08
Az önce eczaneye geldim , dönüşte arabayı geri geri çıkardım , D ye aldım yüriycem , sanki boşa çıkmış gibi gitmek istiyo ama ilerleyemiyo araba.d dede de r dede çok az bi gitme isteği var gibi ama kesinlikle yürümüyor.vitesteyken garip robotik bi ses var..işin garibi d de ve r de hız göstergesi rolantide 30 a kadar yükseliyo , gaza basarsan 60 70 yükselecek.

Acaba şanzuöanda mı sorun , yani balata falan mı bitti , yoksa akis mi boşa çıktı bi şekil?anlayacağım bişey varmı?hangisi maliyet açısından daha hayırlı??

Sonata crdi hmatic

131mirafiori
06-10-2013, 16:10
hyundai olduğu için %80 şanzıman diyorum. inşallah aks tır maliyeti düşük olur. Geçmiş olsun

Görkem.Y
06-10-2013, 16:14
Benim tahminin aks , geçmiş olsun .

PiscocuK
06-10-2013, 16:21
corsada başımıza geldi aynısı şanzımanı kucağımıza almıştık.geçmiş olsun

ygtrn
06-10-2013, 16:22
bana aks gibi geldi, şanzımanın iç aksamını tam bilmeyerekten söylüyorum ama, anladığım kadarıyla hız göstergesi bi değer gösterdiğine göre(hız şanzımanın içineden okunur) şanzıman çalışıyor sıkntısız... arabada kilit diff olmadığı içinde tekerin biri boşa çıkmış gibi ufak ufak gitmek istiyor ama gidemiyor...

mmtrıza
06-10-2013, 16:22
balatadan kaynaklıda olabilir geçmiş olsun

ygtrn
06-10-2013, 16:23
bu arada d de gaza fazla basmayı denedinmi? hız ibresi nerelere kadar çıkıyor?

alihan_27
06-10-2013, 16:42
Hmaticler tork konvertörlü şanzıman yani balatadan olamaz. Araba hareket etmiyor hız göstergesi artıyorsa aks olabilir.

pirasa
06-10-2013, 16:55
daha yeni l200 de başımıza geldi, fakat bizim araba ileri gidiyordu sıkıntısız geriye taktığında dediğinizi yapıyordu :( 4bin lira sıkışmış tamirci çıkardı hemen :(

FeVıDun
06-10-2013, 17:04
şanzıman yagından kaynaklanıyor olabılır. yanı kısacası şanzıman dıye tahmın ededıyorum. gecmiş olsun

BıD-Clio
06-10-2013, 17:07
aks tır muhtemelen

rekord2000
06-10-2013, 17:10
geçmiş olsun aks mantıklı geliyor ama tork converterda olabilir, umarım akstır şanzıman yada converter cıkarsa baya pahalıya mal olabilir.

skyhigh
06-10-2013, 17:14
kıa magentıs annemın arabası buyuk olçüde aynı araba sayılır aynısı bizimde başımıza geldi aks çıktı yerinden büyük ihtimal sorunun bu olabilir

onursumer
06-10-2013, 17:43
kadran hareket ettiği için şanzıman ihtimali düşük geliyor bana ki eğer şanzıman değilse çok uçuk rakamlar tutucak birşey değildir

ayrıca ahmet nedir bu senin aldığın araçlardan çektiğin :D

ygtrn
06-10-2013, 17:54
daha yeni l200 de başımıza geldi, fakat bizim araba ileri gidiyordu sıkıntısız geriye taktığında dediğinizi yapıyordu :( 4bin lira sıkışmış tamirci çıkardı hemen :(
L200de kilit diff olduğu için araç yürür

pirasa
06-10-2013, 18:01
L200de kilit diff olduğu için araç yürür

dediğim gibi araba ileri gayet normal gidiyordu, fakat geri vitese taktığımızda hareket etmek istiyordu fakat yapamıyordu, titreme bile yoktu geriye takıldığında sadece motor sesi ve kadranda titreme oluyordu oda çok çok az, öyle saati kaldırmıyordu yani.

Ahmet Saraçoğlu
06-10-2013, 20:41
unuttum bakmayı , çekiciyle ustaya götürdük , zati götürmeden önce belli etti kendini , çekiciye çıkarken boş saldığımızda tekerden tak tak ses geldi.Dükkana indiğinde de usta teyid etti aks olduğunu.Nası becerdiysek kesmişiz aksı :D Çok şükür şanzuman sağlam.Yarın halolcak inşallah.

ygtrn
06-10-2013, 20:46
dediğim gibi araba ileri gayet normal gidiyordu, fakat geri vitese taktığımızda hareket etmek istiyordu fakat yapamıyordu, titreme bile yoktu geriye takıldığında sadece motor sesi ve kadranda titreme oluyordu oda çok çok az, öyle saati kaldırmıyordu yani.

difransiyel ters yönde kitlemiyordur ozamn...

ygtrn
06-10-2013, 20:49
unuttum bakmayı , çekiciyle ustaya götürdük , zati götürmeden önce belli etti kendini , çekiciye çıkarken boş saldığımızda tekerden tak tak ses geldi.Dükkana indiğinde de usta teyid etti aks olduğunu.Nası becerdiysek kesmişiz aksı :D Çok şükür şanzuman sağlam.Yarın halolcak inşallah.

denildiği gibi işte hadi geçmiş olsun :) bu arada aksın tamiri mümkün, tabi ne derece bi hasar var, aldığı hasarın tamiri mümkünmü onu bilemem ama yinede bi sormakta fayda var...

maslakta kazançlı aks var, adamların işi tamamen aks üzerine ve gayet iyi iş yapıyorlar... ben bi çift aksı 100 150 lira gibi bi rakama yaptırmıştım...

Kazançli Aks Sanayi (http://kazancliaks.com/Iletisim.html)

XSi
06-10-2013, 23:17
denildiği gibi işte hadi geçmiş olsun :) bu arada aksın tamiri mümkün, tabi ne derece bi hasar var, aldığı hasarın tamiri mümkünmü onu bilemem ama yinede bi sormakta fayda var...

maslakta kazançlı aks var, adamların işi tamamen aks üzerine ve gayet iyi iş yapıyorlar... ben bi çift aksı 100 150 lira gibi bi rakama yaptırmıştım...

Kazançli Aks Sanayi (http://kazancliaks.com/Iletisim.html)

ben de bu abilere gittim, tavsiye ederim.

yamulmuş aksı düzelttiler, kontrolünü yapıp guzelce topladılar.. işi biliyolar, ama burnu havalarda değil.

FeVıDun
07-10-2013, 12:11
hadi gözünüz aydın bukadarıyla gecmiş olsun...

Ahmet Saraçoğlu
11-10-2013, 08:42
durum güncellemesi yapayım , akis kırılmamış , nasıl olduysa çıkmış , tam tur dönüşte ani geri harekette olabilir boşluk varsa dedi usta.30 liraya tornada halledip teslim etti :D
çekiciyi saymazsak nerdeyse sıfır masrafa kurtardık çok şükür

BthnKrkt
11-10-2013, 09:24
difransiyel ters yönde kitlemiyordur ozamn...

L200 deki kilit istenildiğinde devreye alınabilen bir sistem ve ters yönde kitlememesi gibi bir durum olamaz. Ya devreye girer ya girmez. Özellikle ağır koşullarda kullanılan bir sistemin en lazım olduğu geri çıkma olayında olmaması zaten düşünülemez.

PNR05
11-10-2013, 20:54
bununla geçmiş olsun

hasimkamil
11-10-2013, 21:09
Buyuk ihtimal beyinlede alaka olabilir. Cunku ; ayni sey bizim de basimiza geldi, 2011 vw scrocco-da yokus yukari cikarken. Beyinden kaynakli dediler reset atildi