Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park Track Day 06.10.2013 Peugeot 207 RC LeMans
Low-Rider
07-10-2013, 10:15
İlk defa yağmurda çıktığım için tedirgindim ama asfalt yağmurda bile çok güzel tutuyor. Cem ile 3-4 tur peş peşe güzel gazladık, onu takip etmek benim açımdan iyi oldu. Önümde biri varken daha iyi gidebiliyorum bunu farkettim :D
İlk başlarda e90 320d'li arkadaş çok zorladı her virajda içe dalarak.
Görüntü kötü biraz, artık go pro alana kadar idare edicem. Kompakt makina ile bu kadar oluyor malesef.
Trackmaster datasına göre 2.43.881 dönmüşüm.
http://i.imgur.com/VW4hScF.png?1
Yol bilgisayarına göre 42 km yol yapmışım, karşılığında çeyrek depo yakıt tüketmişim.
http://i.imgur.com/EljbBx0.jpg?1
http://i.imgur.com/C59kzUP.jpg?1
Pist sonrası fren sıcaklıkları
Kaliper;
http://i.imgur.com/k1gVofV.jpg?1
Disk;
http://i.imgur.com/Eqgaqft.jpg?1
Lastik;
http://i.imgur.com/Noatphn.jpg?1
gKa1gi6Z7g0
https://www.youtube.com/watch?v=gKa1gi6Z7g0&feature=c4-overview&list=UUF3AwPu-rQTrgADEJzAesPA
Sen çizgi tutturmaya çalışmışsın bmw li arkadaş bildiğ*in yarışmış. Ben tav oldum valla burda.
Low-Rider
07-10-2013, 10:32
Valla bende tav oldum, geçtikten sonra gelemedi zaten bir daha
Özgür tebrikler. Kompakt makine dediğin son aldığın kamera değil mi ? Başka bir aletle mi çekim yaptın ? Bende memnun musun diye merak etmiştim.
orhan_guney
07-10-2013, 10:38
Sen biliyorsun bu işi cnm ama bmw zıt düşmüş sana :)
Low-Rider
07-10-2013, 10:39
Son aldığım makinayı iade ettim, facebook'ta yazmıştım iade sebeplerini.
Fiyatı ve aksesuarları çok güzeldi ama ilk seri olmasından dolayı sanırım eksiklikleri vardı.
WB ayarını otomatik yapmakta gecikiyor ve karşıdan direk güneş ışığı yedimi görüntü sıçıyor toparlayana kadar. Onun dışında gündüz ışığında çok fazla noise vardı olmaması gereken.
O yüzden 3gün kullanıp/test edip memnun kalmayıp iade ettim. Kısaca sunduğu teknik özellikleri görüntü kalitesine yansıtamadı.
adaş ben piste yaklaşırken saat 3 gibi siz çıkmışsınız yola sağda bekliyodunuz 3 araç.Ayrıca pist öncesi sonrası benzin ibreside şahane:)
YavuzNaz
07-10-2013, 10:54
Şahane ya, çok imrendim gerçekten tebrik ederim Özgür gayet güzel bence :)
Low-Rider
07-10-2013, 13:23
adaş ben piste yaklaşırken saat 3 gibi siz çıkmışsınız yola sağda bekliyodunuz 3 araç.Ayrıca pist öncesi sonrası benzin ibreside şahane:)
Soğuk ve yorgunluktan dolayı kaçıyorduk aynen :)
Şahane ya, çok imrendim gerçekten tebrik ederim Özgür gayet güzel bence :)
Tavsiye ederim 1 kere gir kesinlikle :)
Valla bende tav oldum, geçtikten sonra gelemedi zaten bir daha
O bmw' nin yolcusu camı açıp kafayı dışarı çıkardı ,lastiğe bakıyordu herhalde birden kaskı fırladı yola düştü 2-3 sekti sonra kenara gitti.
2 tur sonra sağda dörtlüleri yakıp durdular kaskı almaya
O bmw' nin yolcusu camı açıp kafayı dışarı çıkardı ,lastiğe bakıyordu herhalde birden kaskı fırladı yola düştü 2-3 sekti sonra kenara gitti.
2 tur sonra sağda dörtlüleri yakıp durdular kaskı almaya
:eek: pistte hareket halinde camdan kafa çıkarıp lastiklere bakmak vay canına.
Antalyalogy
07-10-2013, 14:43
Özgür ayağına sağlık.Bmw liye bende ayar oldum. :(
kelalper
07-10-2013, 16:50
iyi bu sefer kameranın bi tarafına bişey olmamış.
Low-Rider
07-10-2013, 17:09
iyi bu sefer kameranın bi tarafına bişey olmamış.
Tek bahanemiz kamera olsun..
kuru zeminde 2.40 ın altına rahat iner heralde süre
Low-Rider
07-10-2013, 20:35
İyi bir pilotaj ile iner herhalde, benim indirebilmem için var daha :D
daha önce 2.46 nız vardı heralde yanlış mı hatırlıyorum
Low-Rider
07-10-2013, 20:57
2.49du daha önce ki
İyi bir pilotaj ile iner herhalde, benim indirebilmem için var daha :D
Kuruda bazı yerleri düzelterek ve frenaj stilini değiştirerek 40a rahatlıkla yaklaşabilirsin ama bu seansında güzel geçmiş oldukça stabil kendine bir strateji belirlemişsin belli oluyor.Sarı 106 seni biraz yavaşlatmış.Tebrikler önemli olan kendindeki gelişimi görmek kuruda 49dan ıslakta 46ya sende 3değil en az 6-7saniye gelişime denk geliyor ki bence müthiş :) yanlış hatırlamıyorsam aracındaki kesiklik problemini hallettin galiba değil mi?
Low-Rider
07-10-2013, 23:24
Evet şu an sıkıntı yok geçen yarışta ki sürekli kesiklik olmadı , havanında serin olması ile performansta baya iyiydi. Sıcak havada orjinal intercooler yetmiyor malesef.
Aslında 106 yavaşlatmadı, bilerek arkasından gittim çizgisini takip etmek için hemde peş peşe baya keyifli oldu, önüm boş oldumu bazen saçmalayabiliyorum :D
7 ve 8.virajları geliştirmem lazım, özellikle 7yi nasıl dönmem gerektiğini kestiremedim hala, 8.virajda da tırsıyorum biraz
Evet şu an sıkıntı yok geçen yarışta ki sürekli kesiklik olmadı , havanında serin olması ile performansta baya iyiydi. Sıcak havada orjinal intercooler yetmiyor malesef.
Aslında 106 yavaşlatmadı, bilerek arkasından gittim çizgisini takip etmek için hemde peş peşe baya keyifli oldu, önüm boş oldumu bazen saçmalayabiliyorum :D
7 ve 8.virajları geliştirmem lazım, özellikle 7yi nasıl dönmem gerektiğini kestiremedim hala, 8.virajda da tırsıyorum biraz
Fikrimi söylememe kızmazsan 6:50deki 7. Virajın benim görüşüm oldukça hatalı 12:18deki dönüşün daha iyi.Orada 2 farklı stilde dönebilirsin ama benim tercihim oradaki iç apeksi biraz erken kesip dış apekse tamamen açılarak yarım gazla dönülmesi ve düz bastığında tamamen gaz açılması yönünde (keşke kilit olsa orada tam gaz dönmek çok keyifli olacaktır çünkü) izle dikkat et eğer geç kesersen sağ tekerini apekse geç basarsan daha dik bir açıda kalacak aracın ve hızlanamayacaksın gibi ince noktalara dikkat etmek lazım ;) bunları aklında bir kenara yazıp kafanda hayal kurarak dönersen piste çıktığında çok faydasını görürsün ben gördüm 2.çıkışımda 8saniye indi sürem :)
Ek:Tabi işin uzmanları yorumlarsa çok daha faydalı olur bizde birşeyler kaparız.
Kotam gelince izleyebilecem insallah:D
sure cok iyi bence, aracta yazilim varmiydi ozgur
Low-Rider
08-10-2013, 07:47
Fikrimi söylememe kızmazsan 6:50deki 7. Virajın benim görüşüm oldukça hatalı 12:18deki dönüşün daha iyi.Orada 2 farklı stilde dönebilirsin ama benim tercihim oradaki iç apeksi biraz erken kesip dış apekse tamamen açılarak yarım gazla dönülmesi ve düz bastığında tamamen gaz açılması yönünde (keşke kilit olsa orada tam gaz dönmek çok keyifli olacaktır çünkü) izle dikkat et eğer geç kesersen sağ tekerini apekse geç basarsan daha dik bir açıda kalacak aracın ve hızlanamayacaksın gibi ince noktalara dikkat etmek lazım ;) bunları aklında bir kenara yazıp kafanda hayal kurarak dönersen piste çıktığında çok faydasını görürsün ben gördüm 2.çıkışımda 8saniye indi sürem :)
Ek:Tabi işin uzmanları yorumlarsa çok daha faydalı olur bizde birşeyler kaparız.
Estafurullah ne kızması :) Haklısın yorumlarında, böyle yorumlar geldikçe daha güzel oluyor.
Kotam gelince izleyebilecem insallah:D
sure cok iyi bence, aracta yazilim varmiydi ozgur
Yes yazılım var
özgürüm çok eğlenceli gitmişsin, bmw ile ilgili bişey diyemiyorum malesef... bu trackmasterı ve transponderi aynı anda kullanan oldu mu acaba hiç? şaşma oranı ne acaba? süren çok iyi bence heleki ıslak bir zemin için... tebrikler..
Low-Rider
08-10-2013, 20:34
Deneyen yok sanırım henüz, transponder aldığım bir gün denicem ben.
Hava güzel, yol kuru olsa daha cesaretli nispeten limitlere yakın bir sürüş olurdu kaanatimce...
Güzel bir çekim olmuş Özgür..Hoş bir anı ve hatıra olarak kayıtlara girmiş oldu....Maşallah...
Belli bir süre arkasından gittiğin sarı 106 GTİ Sinan mı? Oda iyi sürmüş....
Low-Rider
08-10-2013, 21:10
Sinan değil Demir abi, Cem.
Bmw de amma yatmis virajlarda...