PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hgs kaçak geçiş

timmaah
07-10-2013, 17:55
arkadaşlar daha önce böyle bir konu olduğunu hatırlıyorum ama bütün arama çalışmalarıma rağmen bulamadım konuyu.

sorun şu aracımda hgs olmasına rağmen(daha önce bi sıkıntı yaşamadım geçişte) bugün geçerken sanırım okumadı ve sirenler eşliğinde geçiş yaptım..
internette biraz araştırdım bu konudan mağdur çok insan varmış..
nasıl bir çözüm yolu izlememiz gerekiyor?
daha önce başına gelen ve sonuca ulaşmış kimse var mı acaba?

ben otobanı pek kullanan bir insan değilim.İstanbulda hergün bu macerayı yaşayan arkadaşların olduğuna eminim.Umarım konu onların da işine yarar..

Görkem.Y
07-10-2013, 18:00
Mesaj gelir telefonunuza geçiş ile ilgili , araçta hgs takılı olmasa bile plakanıza ait hgs bakiyenizden düşüyor sizin geçisişinizi . Sorun yok yani :)

SekoLive
07-10-2013, 18:00
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/index.jsf

buraya üye ol geçişlerini görüceksn muhtyemelen bakiyen varsa okumasa bile oaradan düşücekler, bakiyen yoksa 7 gün içinde yüklemelisin.

Bulent
07-10-2013, 18:03
Ayni durum gecenlerde benimde basima geldi 46,50tl yazdi girip kontrol ettim bakiye normaldi bazen okumadigi zamanlar oluyor fakat sadece bakiyenizden normal gecis ucreti dusuyor ekstra bir ceza gelmiyor

SekoLive
07-10-2013, 18:05
Ayni durum gecenlerde benimde basima geldi 46,50tl yazdi girip kontrol ettim bakiye normaldi bazen okumadigi zamanlar oluyor fakat sadece bakiyenizden normal gecis ucreti dusuyor ekstra bir ceza gelmiyor

kontrolü elden bırakmayın aynı durum bana hep oluyordu , okumuyor düşüyor diye önemsememiştim, bi keresinde cezayı yazmslar mailleşmeler falan ile düzelttirdim.

timmaah
07-10-2013, 18:06
Mesaj gelir telefonunuza geçiş ile ilgili , araçta hgs takılı olmasa bile plakanıza ait hgs bakiyenizden düşüyor sizin geçisişinizi . Sorun yok yani :)

bu tarz bişeyler okumuştum diye hatırlıyorum daha önceki konuda..
ceza görünüyor fakat sonradan iptal oluyor demişlerdi.

Bulent
07-10-2013, 18:11
kontrolü elden bırakmayın aynı durum bana hep oluyordu , okumuyor düşüyor diye önemsememiştim, bi keresinde cezayı yazmslar mailleşmeler falan ile düzelttirdim.

Bir kez basima geldi oda biraz hizli gecmistim ondan oldu diye dusunuyorum yavas gectigim zaman bi problem olmuyo yine olursa kontrol ederim tabi :)

MEGFB
07-10-2013, 18:18
belli bir zaman içinde hallettiğin sürece normal ücretini alıyor sonrası cezai işleme tabi yaklaşık 30 lira gibi bir ücreti oluyor en kısa zamanda halletmeniz dileğiyle

Kubilay
07-10-2013, 18:24
Ben genelde bakiye yokken geçiyorum, 1 hafta içerisinde toplu yatırıyorum. Her kaçak geçişten 2-3 saat sonrasında telefona mesaj geliyor. Zannedersem sizinki de okumasa bile 2-3 saat sonra sisteme geçince bakiyeden düşerler.

Sezgin
07-10-2013, 23:29
telefona mesaj gelmedıgı takdırde sorun yok. 2 gun once ıcınde bakıye olmasına ragmen banada aynı seyı soyledı.

tylan
08-10-2013, 02:27
hgs sadece arka plakayımı okuyor yoksa ön plakayı da okuyormu ?

timmaah
08-10-2013, 10:44
kayıtlı plakaları ayırt edip sonradan düşüyor olması güzelmiş yoksa çok ağır küfürlere maruz kalacaklarmış.içine girince işin ne kadar madur olduğunu daha iyi anladım.ama sonradan düşme uygulaması iyimiş taktir ettim..

uerbas
08-10-2013, 10:58
işin sıkıntısı giriş turnikesinde okumayıp çıkışta okursa en uzun mesafe ücretini kesiyor

SekoLive
08-10-2013, 11:00
işin sıkıntısı giriş turnikesinde okumayıp çıkışta okursa en uzun mesafe ücretini kesiyor

onuda düzeltiyorlar sadece takip etmeyi ihmal etmeyin

TheAce
08-10-2013, 11:00
plakada kayıtlı ise giriş belli ise düşebiliyorlar,

ama sadece düşebiliyorlar buna dikkat edin,

bir hafta içersinde gidin ptt den dökümünü çıkarttırın hgs etiketinizi. daha sonradan cezalı geçiş gözüküyorsa ona itiraz etmeniz gerekebilir temmuz 2013 ten sonra bu sistemde aksilik olduğunu söylediler.

ben baya sıkıntı yaşadım bu olaylardan takip edin kesinlikle.

taytay
08-10-2013, 11:04
ya beyler arabayı sattığım arkadaşlar gecmişler sanırım en üstte iki tane köprülerden geçiş var 46 tl :S bunlar nedir bilen varmı resim ekliyorum bu arada kredi kartından çekiyor parayı .
seko sen bilirsin kanka bu işleri .

http://img43.imageshack.us/img43/4920/h6hr.jpg

SekoLive
08-10-2013, 11:07
kanka 2 kere köprü geçisi var. eğer satışı verdiysen o tarihde satış belgenle bu cezayı kendinden düşürürsün.
ve o tarihde hesabında 7 tl kadar bakiyen var ise mail at hgs ye yanlıslıkla ceza geldi v.s. diye düşümü yaparlar. arkadaşlara 90+tl giriceğine 7 tl gibi bi paraya çözms olursun

TheAce
08-10-2013, 11:07
ya beyler arabayı sattığım arkadaşlar gecmişler sanırım en üstte iki tane köprülerden geçiş var 46 tl :S bunlar nedir bilen varmı resim ekliyorum bu arada kredi kartından çekiyor parayı .

http://img43.imageshack.us/img43/4920/h6hr.jpg

araç satışıyla birlikte ulaştırma bakanlığına fax çekiceksin.

ama bunun için cezanın sana ibraz edilmesi gerekiyor ibrazdan hemen sonra bunu yaparsın.

taytay
08-10-2013, 11:18
kanka 2 kere köprü geçisi var. eğer satışı verdiysen o tarihde satış belgenle bu cezayı kendinden düşürürsün.
ve o tarihde hesabında 7 tl kadar bakiyen var ise mail at hgs ye yanlıslıkla ceza geldi v.s. diye düşümü yaparlar. arkadaşlara 90+tl giriceğine 7 tl gibi bi paraya çözms olursun
kanka maille çözülüyorsa mail attım , bide arkadaşlara nedne 90 tl girio onu anlamadım bana girmiyormu :D ?

araç satışıyla birlikte ulaştırma bakanlığına fax çekiceksin.

ama bunun için cezanın sana ibraz edilmesi gerekiyor ibrazdan hemen sonra bunu yaparsın.

valla bana herhangi birşey ibraz edilmedi hocam konuyu görünce sorguladım pek işim olmuyor hgs ile :) eve cezamı gelicek onunla birliktemi fax çekicem

SekoLive
08-10-2013, 11:20
satış sonrası geçtiler ise sana gelsede ceza satış belgen ile çözdürürsn ama gelmesini bekleme ara hgs müşteri hizmetlerini yada mail yaz.

bide şu durum varr arkadaşlar eğer 7 gün içinde hgs aldılarsa ara sor onların hesapdan da düşülme gibi bi durum olabilir

ve naparsan cabuk yap :D yok yere gitmesn 90+tl

taytay
08-10-2013, 11:26
satış sonrası geçtiler ise sana gelsede ceza satış belgen ile çözdürürsn ama gelmesini bekleme ara hgs müşteri hizmetlerini yada mail yaz.

bide şu durum varr arkadaşlar eğer 7 gün içinde hgs aldılarsa ara sor onların hesapdan da düşülme gibi bi durum olabilir

ve naparsan cabuk yap :D yok yere gitmesn 90+tl

kanka şimdi baktım aracı 4 eylül de satmışım 20 ve 22 eylül de gecilmiş :) ya benim karttan çekiyor ceza gelmeyip direk çektimi acaba :S

edit: baktım şimdi ekstre de gözüken bişiy yok anlamadım :) köprüler gözükmüyor altta neyse mail attım bakalım arkadan gelmesin :D

http://img12.imageshack.us/img12/3898/v43w.jpg

TheAce
08-10-2013, 11:39
kanka maille çözülüyorsa mail attım , bide arkadaşlara nedne 90 tl girio onu anlamadım bana girmiyormu :D ?

valla bana herhangi birşey ibraz edilmedi hocam konuyu görünce sorguladım pek işim olmuyor hgs ile :) eve cezamı gelicek onunla birliktemi fax çekicem

gelirse eğer aracın kayıtlı olduğu adrese gelicektir cezası, eğer sizin üzerinizde iken ev adresi ise eve gelir gelen kağıtta itiraz çeşitleri yazar zaten.

taytay
08-10-2013, 11:48
gelirse eğer aracın kayıtlı olduğu adrese gelicektir cezası, eğer sizin üzerinizde iken ev adresi ise eve gelir gelen kağıtta itiraz çeşitleri yazar zaten.

bekliyelim bakalım gelicekmi tşkkr ederim :) plaka sorgulatınca geçiş ihlal kaydı bulunmamaktadır dior , zaten arabanın plakasıda 34 oldu köprüden geçen :)

SekoLive
08-10-2013, 11:49
bekliyelim bakalım gelicekmi tşkkr ederim :)

geldiğinde sen satış kağıdını kaybetms olursun. :) bana 5 ayda gelmedi

taytay
08-10-2013, 11:51
geldiğinde sen satış kağıdını kaybetms olursun. :) bana 5 ayda gelmedi

hepsini saklıyorum :p yarın bi gün vergiden falan başıma bi iş çıkarsa die :)

serkan demir
08-10-2013, 12:45

kanka bu bizim aldıgımız arabayamı gözüküyor?

taytay
08-10-2013, 12:50
kanka bu bizim aldıgımız arabayamı gözüküyor?

aynen kardeşim :) olayı anlamaya çalışıyorum bende

serkan demir
08-10-2013, 13:12
aynen kardeşim :) olayı anlamaya çalışıyorum bende

emreyle konustum sımdıde plaka değişir değişmez aldım hgs yi diyor yanlışlık oldu heralde numaranı yollsana bana kardeşim.

taytay
08-10-2013, 13:16
emreyle konustum sımdıde plaka değişir değişmez aldım hgs yi diyor yanlışlık oldu heralde numaranı yollsana bana kardeşim.

kanka ben Emreyle daha önce konuştum zaten direk söktüm attım dedi bana.
Hatta ben direk iptal etmedim köprüden falan gecerseniz otobanı kullanırsınız die onlar zaten sıkıntı degil de cezayı anlamadım bende :)
Numaramı atıyorum kardesm

taytay
08-10-2013, 13:28
serkan posta girişin dolu kardesm cvp atamıyorum :)

serkan demir
08-10-2013, 16:50
kanka ben Emreyle daha önce konuştum zaten direk söktüm attım dedi bana.
Hatta ben direk iptal etmedim köprüden falan gecerseniz otobanı kullanırsınız die onlar zaten sıkıntı degil de cezayı anlamadım bende :)
Numaramı atıyorum kardesm

serkan posta girişin dolu kardesm cvp atamıyorum :)

bu hgs olayı işi bozdu :) benimde kontrol ettiğimde 3 tane 140 kürürlü ceza gözüküyordu benim arabanın geçişlerimi mail attım yaklaşık 15 gün sonra dönüş yaptılar düzeltilmiştir diyerekten. istersen bi mail yolla
info@ptt.gov.tr - hgs@ptt.gov.tr her ikiside yaz gönder kardeşim mutlaka dönüş yapıyorlar.