Orijinalini görmek için tıklayınız : En optimum 95 oktan benzin hangisi sizce?
Herkez 97+ benzinlerden bahsediyor, ama sayiya vurunca daha cok insan 95 oktan benzin aliyor.
Ben PO den memnun degilim mesela, opet'de cok iyi degil.
Elimde vuruntu yada afr logu tutabilecek birsey olmadigi icin sadece hissiyata bakabiliyorum.
Siz hangisiden memnunsunuz? Ben Shell Fuelsave i en optimum benzin olarak goruyorum su anda, sayilara dokemiyorum ama araba daha atak izlenimi veriyor.
Siz hangi benzini kullaniyorsunuz?
anket eklense daha kolay görülür sonuç
ben total 95 oktan kullanıyorum
hasan çağri
08-10-2013, 13:32
Genelde PO95 alıyordum fakat son zamanlarda, biraz tutarsız çalışmaya başlamıştı Shell nitro ya döndüm ilk andan itibaren tutarsızlık kayboldu. Ama daha diğer 97leri denemedim.
Alicaksan shell 95 al aslinda 100 oktan alicaksin ama cok az istasyonda var o da her motor kaldiramaz yani:)
PO'dan bir sefere mahsus 97 aldim almaz olaydim hic memnun kalamadim km yapamadim ki gazlamamda. Shell 97 gayet iyi ve tutarli BP den de ayini petrol ayni pompa 97 oktan 2008 den beri gayet iyi
Opet'e guvenmiyorum 106''im da 4.5 sene once 1000 tl masrafa sokmustu beni o gun bugundur asla almam
Bulut Y.
08-10-2013, 15:16
Alicaksan shell 95 al aslinda 100 oktan alicaksin ama cok az istasyonda var o da her motor kaldiramaz yani:)
Kaldırmaz derken nasıl yani kopar mı motor ?
Gimifayf
08-10-2013, 16:37
Po berbat.
Opet idare eder.
Total iyi.
Shell en iyi.
Benim görüşlerim böyle hissiyata bakarak.
(Araç Golf6 122'liklerdendi satmadan önce denemiştim.)
Herkez 97+ benzinlerden bahsediyor, ama sayiya vurunca daha cok insan 95 oktan benzin aliyor.
Ben PO den memnun degilim mesela, opet'de cok iyi degil.
Elimde vuruntu yada afr logu tutabilecek birsey olmadigi icin sadece hissiyata bakabiliyorum.
Siz hangisiden memnunsunuz? Ben Shell Fuelsave i en optimum benzin olarak goruyorum su anda, sayilara dokemiyorum ama araba daha atak izlenimi veriyor.
Siz hangi benzini kullaniyorsunuz?
Abi bende shell'den 97 oktan aldığım zaman araç diğer aldığım 97'lerin yanında daha atakmış gibi geliyor..
Suleyman
08-10-2013, 17:05
Açıkçası istasyondan istasyona çok farkediyor ama genel anlamda fuelsave yaramıyor. Total 95 i tek geçerim ikinci olarakta P.O 95 te gayet iyi bence.
97 demiyorum, 95 oktan diyorum yalniz.
97 bambaska bir hikaye, onun konularini forumda bulabilirsiniz.
Ben shell 95 fuelsave den memnunum en cok.
GokhanRS
08-10-2013, 17:15
shell iyi hacı, maceraya gerek yok. aklı senden benzini şelden alırım :D
BP 95 kullanan var mi?
VAG larin log cihazi olan birileri vardir elbet, goksele bulasirim onda vardir en kotu.
ilker_yusuf
08-10-2013, 19:39
Aracımı aldığımdan beri Shell 95 oktan kullanıyorum sonra denemek istedim diğer istasyonları...
Belirli bir süre OPET ladım ilk başlarda memnundum sonra gerçekten km düşmeye başladı araçta.. hatta motor böyle açıp kaparken sarsılır gibi oluyordu... Sonra bp aldım opetten pek bir fark görmedim... Petrol ofisi aldım haftasonu sanki gitmedi araba böyle tepki almaz oldu gibi...
Bence en iyisi SHELL... Shell olmadığı yerde OPET...
Kuzenim ise özellikle haramidere Total in çok iyi olduğunu savunuyor... evime yakın total olmadığından deneyemedim ben
mehmetRS
08-10-2013, 20:13
ya ben aracımla ilgili bir konu açmıştım genel başlığı altında, hatta bu sorunun sebebini merak ediyordum ki oraya ek bilgi olarak ekleyecektim.. shellden 95 yada 97 farketmez, ne zaman benzin alsam, aracım sacmalıyor.. arkadaşların genel fikrinin aksine, 95 oktan PO aldığımda ise, aracımı ciddi şekilde sıkıntısız kullanabiliyorum. BP den bende memnun değilim, hissiyat v.s. bir fark yaratmıyor gözümde.
BP 95 kullanan var mi?
VAG larin log cihazi olan birileri vardir elbet, goksele bulasirim onda vardir en kotu.
Bakabildiniz mi abi hangi 95 oktan daha iyi. Bende uzun zamandan sonra LPG'yi bırakıp benzine döndüm.
Opel aracımıza hep 95 oktan opet alıyoruz. Bir kere 100 oktan shell almıştık yıllar önce tüketimi arttığını hissettik onun haricinde bildiğimiz güvendiğimiz opet istasyonundan aldık hep.
total bence de en iyisi ama istasyon ağı zayıf, en azından ankarada
en iyi 95 benzin bence shell 97 Nitro+
pompalardan aldığımız 95ler 92-93 gibi bir degerde, aldığımız 97ler anca 95e denk geliyor..
97ler içinde shell ve bp den memnunum..
Frequency_48
07-12-2013, 22:56
Ben 240 bg lik imprezamda log aldım. Vuruntu yok. 95 oktan shell fuel save ile gayet iyi gidiyorum. 97 oktan aldığımda zaten depo başına daha az km yapıyorum aynı kullanımda. zaten imprezalar 89 oktana göre yazılım yapılmıştır.
Bir üniversitenin araştırma oktan sayısı çalışmasında oktan a göre araçların teslerini yaptıklarında 95 oktan shell yakıtının 95.3 oktan olarak çıkmıştı. Nerden çıkıyor bu 95 oktan 93 oktana denk geldiği anlamadım. İllaki türkiyede kötü benzinmi satılmak zorunda. şartlanmışız... Öylede gidiyoruz...
http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?strProductKey=243&lRedirectPageID=145
http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?strProductKey=255&lRedirectPageID=145
Markanın yanında bayiye de bakmak lazım.Ben İzmir de 95 oktan benzini ya çiğli - kipa totalden yada alsancak opetten alıyorum.