PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyet dosyası hakkında...

tayreep_john
08-10-2013, 14:10
Kız arkadaşım yaklaşık bir senedir dosyasını emniyetten alıp ehliyet haline getirmedi. Şehir dışında olduğu için 6 ay süresi olduğunu duymuştum emin olamadığım için konu açtım. Şimdi gitsek alsak herhangi bi dosya yenileme vs gerekirmi ?? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

16EC813
08-10-2013, 14:17
bırak dosyayı mosyayı akşama ekşın varr ekşın :D

Göki,ZD
08-10-2013, 14:28
Süre filan yok, asıl sorun randevu almada ben 2 aydır motor ehliyeti için basvuramadım(kadıköy) sezonda bitti sokarım ehliyetine dedim artık..

Bu arada dosyayı emniyete verdiyseniz sadece kartı almaya gidicektir.

YunusAydn
08-10-2013, 14:34
hiç bi sorun olmaz benzeri bi arkadaşımın başına geldi 1 sene sonra dosyasını aldı sadece sağlık raporunu yenilemelerini istemişlerdi belli bir süre içerisinde geçerliliğini kaybediyo rapor..

tayreep_john
08-10-2013, 14:34
Süre filan yok, asıl sorun randevu almada ben 2 aydır motor ehliyeti için basvuramadım(kadıköy) sezonda bitti sokarım ehliyetine dedim artık..

tamamdır göki abi dosya emniyetteyse sıkıntı yok ozaman eğer kursdan alınmadıysa :soru:

mcy
08-10-2013, 15:05
hiç bi sorun olmaz benzeri bi arkadaşımın başına geldi 1 sene sonra dosyasını aldı sadece sağlık raporunu yenilemelerini istemişlerdi belli bir süre içerisinde geçerliliğini kaybediyo rapor..

ek olarak belki sabıka kaydı da istenebilir.

canimrecepcim
08-10-2013, 17:42
bilir kişi olarak olaya noktayı koyayım.dosya sürücü kursundaysa bir sıkıntı olmaz.sadece evrakların içinden sabıka kaydı ve sağlık raporunun üzerinden bir yıl geçtiyse yenilenmesi gerekir.ayrıca önemli bir detay daha var bu evrakları yenileseniz dahi eskileri yine de elinizde mevcut olup şoförler cemiyetinden dosyalattığınız evraklarla birlikte emniyete teslim edilmelidir.

mrtysn
08-10-2013, 19:32
Uyusuklugumdan dolayi 7 ay sonra aldim, bi' problem olmuyo alabilirsiniz :D

mert_can 41
08-10-2013, 21:26
Bende 7 aydır bekletiyorum ama bu yıl başına kadar bastırmam gerekiyomuş yıl başında yeni düzenlemeler geliyomuş iptal olur dediler çevremden doğruluğu konusunda pek bilgim yok :)

EREN34
08-10-2013, 21:28

Bende bir ara ehliyet yenileme için niyetlendim de durum aynıydı. Niyette kaldı.

İlla ikamete göre ilgili şubeden mi halletmek lazım işlemi? Yada ehliyeti nereden aldıysak oradan?

Göki,ZD
09-10-2013, 07:35
Bende bir ara ehliyet yenileme için niyetlendim de durum aynıydı. Niyette kaldı.

İlla ikamete göre ilgili şubeden mi halletmek lazım işlemi? Yada ehliyeti nereden aldıysak oradan?

İkamet ile değil, sürücü kursunun baglı oldugu şubeye göre.. Git silivride kayıt ol soktumun kadıkoy ümraniye ataşehir taaaa mk.

tunerviper
09-10-2013, 07:39
Benim kız arkadaşım 3 yıl sonra aldı hiç sorun çıkmadı.

driftboy
09-10-2013, 13:14
6 ay muhabbeti doğru. yeni geldi . hatta arkadası aradılar kurstan gel al ehliyetini yoksa yeniden kursa gitmek zorundaın diye

blackweb
09-10-2013, 13:36
ben 2 sene sonra aldım :) :) :)

2 sene sertifakayla gezdim, 5 sene önce sertifika veriyorlardı şimdi var mı bilmiyorum da, sadece sabıka kaydı ve sağlık raporunu yenileyp gitmiştim almaya.

MehmeT.
09-10-2013, 15:00
Yalnız serfitika ehliyet yerine geçmiyordu biliyosunuz dimi ? :) Yani bi çevirmede serfitikanız olsa bile ehliyetsiz muamelesi görüyorsunuz..

BaR1s
09-10-2013, 15:20
1 seneyi geçtiği zaman sabıka kaydı ve sağlık raporunu yenilemeniz gerekiyor.