PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 997TT @ Istanbul Park,Clio RS

997TT
08-10-2013, 18:38
Pazar gunku pıst gununden goruntuler...
RS ıle ılk cıkısım. Gayet keyıflıydı... Eksıkler bıtınce dahada ıyı olucak...

yIVIhf94ZDw

Murat Engin @ Istanbul Park Track Day Clio RS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yIVIhf94ZDw)

MOT
08-10-2013, 19:14
Pazar gunku pıst gununden goruntuler...
RS ıle ılk cıkısım. Gayet keyıflıydı... Eksıkler bıtınce dahada ıyı olucak...

yIVIhf94ZDw

Murat Engin @ Istanbul Park Track Day Clio RS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yIVIhf94ZDw)

Murat,
En ıslak ve dolu seansın videosunu koymuşun.

OrcunInce
08-10-2013, 19:26
Murat,
En ıslak ve dolu seansın videosunu koymuşun.

Bu arada biz de o gün piste çıkmamış olsaydık senin bu videondan sonra: "şu Ferrariler de ıslakta adam gibi gidemiyor", "Ferrari pistte yürüyemez ancak gece klüplerinin önünde şekil yapar" "V8 Ferrarinin gideceği bu kadar" "Clio RS ve 1M ile Ferrari böyle geçilir" "Clio RS gibi arabaların ıslakta supersporlardan daha hızlı olduğunu söylemiştim" gibi yorumlara maruz kalacaktık burda :D:D

En ıslak ve dolu seans a seansıydı abi :)

Murat abi hızlar görünmüyor bunda :mad:

Temiz bir tur da yok kesmişsin :mad:

dip not: yer cücesi iyi tutunuyor çok sevdim :D Varsa temiz bir tane takasa girelim :D

997TT
08-10-2013, 19:27
Ne var ki bunda,neyse onu koydum Onur?
Baska araclarin nasil gittiginden ote gorsel olarak guzel. Bos olan seansinda videosu var ancak yarisi bile 265 dakika surdu,sd karti veririm,bilen arkadaslar yapar :(
Onlarca video var...

MOT
08-10-2013, 19:28
En ıslak ve dolu seans a seansıydı abi :)

Bizim çıktığım H - J ve L seansları içinde en ıslak olan diyelim o zaman. :)

997TT
08-10-2013, 19:30
Hiz gorunmuyor,kamera acisi ve kadran musait degil malesef...
Ancak 8 dak cekim var,normali 22 dak idi.
En islak olani H idi,bu J....

OrcunInce
08-10-2013, 19:31
Ne var ki bunda,neyse onu koydum Onur?
Baska araclarin nasil gittiginden ote gorsel olarak guzel. Bos olan seansinda videosu var ancak yarisi bile 265 dakika surdu,sd karti veririm,bilen arkadaslar yapar :(
Onlarca video var...

Hız yok dimi abi hiç birinde? Ben apeks hızlarını çok merak ediyorum, konuştuk zaten seans öncesinde seninlede..

Bizim çıktığım H - J ve L seansları içinde en ıslak olan diyelim o zaman. :)

doğrudur abi, a seansında 32 araç vardı ve piste daha kimse çıkmamıştı. sen düşün karambolü.

MOT
08-10-2013, 19:33
Hiz gorunmuyor,kamera acisi ve kadran musait degil malesef...
Ancak 8 dak cekim var,normali 22 dak idi.
En islak olani H idi,bu J....

Ben "H" sandım bunu.

otto985
08-10-2013, 19:35
Tebrikler murat bey :)

997TT
08-10-2013, 19:36
H daha iyi olurdu benim icin ama sevdigim genc bir arkadasima hediye ettim ;)

Oznsrl
08-10-2013, 19:39
Rs e maşallah rakipleri çok güçlü olmasına ve daha önceki sayfalarda okumuştum heralde performansla ilgili sıkıntıları olmasına rağmen gayet başarılı :)

997TT
08-10-2013, 19:45
Viraj hizlari basarili ancak duzde adaleti sagliyor SS ler. Tabi kullanimda onemli. 1M yada 458 uzayip gidiyor kisa zamanda... Ama digerleri hemen fark acamiyor.
Ama yol kuru olsa,lastiklerimden dolayi daha hizli giderdim. Drenaj cok zayif 048 lerin...

CLIORS
08-10-2013, 19:50
Bak sen kötü Kliyoya, lpg var mı?

Reno torostan hallice de araba üretiyor aslında.

Onrcn
08-10-2013, 19:51
Cok hayal kirikligina ugradim.. Hizlar nasil gozukmez, kamerayi nereye monte ettiniz ki ? Tabi keyfinizin kahyasi degilim herkes istedigi yere koyarda ;Kamera zoom yapmiscasina sallaniyor resmen : ) Vallahi o kadar konustuk giris cikis hizlari kesin var diye izledim, neyse tam bir izleyeyim

Onrcn
08-10-2013, 20:02
Kacla gittiginiz belli olmuyor ama araba 145 le gitmiyor, 5 e atiyorsunuz gibi gozukuyor ve araba pekte sagliksiz gibi degil. Coilover varsa onleri az birsey daha yumusatabilirsiniz, pist bu videoda pek islak degil, buradaki kaymalarin lastikle alakasi oldugunu dusunmuyorum, diger seanslari da bilmiyorum ama ben buraya moulded rally lastikleriyle bildiginiz yagmurda ciktim (kanal falan yok onlarda hic advanlar gibi) baya iyi tutunuyordu. Araca alisamadiginizdan, hatalar var ama en onemlsi sizin heel and toe ya ihtiyaciniz var, vites kuculturken arabayi yigiyorsunuz. Bagzi alanlarda stabilitede problem yaratabilir. Hizlari goremedigime cok uzuldum cunki kendimle karsilastirmak istiyordum

997TT
08-10-2013, 20:13
Kamera standartta,zoom vs yok,olsa sacma olur.
Ancak buraya monte olabiliyor. Cama yapsam hep yol gorunurduki cam aparati bu cametayla sigmiyor.
4 de yigiliyor arac ve 5 de hizlanmiyor eger sesleri dinlersen ki bundan sonraki seans yarin yuklenir(8 dak video 245 dakika!!) iyice yavasliyor arac.
H&t sadece speedtrap den sonra gerek,gerisinde pek gerekli degil.
Hatalar var tabi; islak-takip var-ilk surus-farkli cizgiler deneme vs....
Biraz rahat izle video yu,sanki youtube da gezinirken izlemis gibi ;)

Zero
08-10-2013, 20:16
Son seansinizin videosunu paylasacakmisiniz?Saglikli giderken 2.37 cikip arkada 145i gecmeyen son 2 turunuzda 2.38dondugunuz seans?Guzel ve keyifli bir seans olmus dikkat ettiyseniz 8de 458 sizden hizli donmek bir yana oldukca hizli bir sekilde yaklasiyorsunuz ;) ayni sekilde standart megane rs ten daha hizli olan caterhamada hem en iyi nokta oldugu hothatchlerden cok daha basarili oldugu virajlarda hemde duzde yetisiyorsunuz sagliksiz boyle gidiyorsa sagliklisini dusunemiyorum :)

997TT
08-10-2013, 20:28
8 dakika video 245 dakinada yuklendi,onuda yarin yilda yapar.
Araci kullanan benim,verileri benden iyi kim algiliyabilir? Caterham cok hizli degil ki? Benim 100-200 km hizlanmam -2.3 egimde 19,4 sec yani corrected 21 ustu ki son seans hep gitti.
E simdi kulp bulmak icin hic kasmayin,siyah clio nun sahibi aracimi kullandi&log aldi vs... Kendisi anlatsin ;)
Zaten son seans sonrasi birdahada calismadi...
458 in ilk seansi,orada basmiyor. Biraz gozluksuz izleyin lutfen,zaten bakti trafikte kaldi,basti gitti. Yoksa biraz daha basmadan isinicakti...
Cat beni duzlukte geciyor,virajlarda yakaladim hep. Arkasini tutamiyordu,sanirim frenleri tam olmasi gerektigi gibi degil...
Eglence amacli izleyin,hisse analizi yapan ekonomist&broker gibi degil. ;)

OrcunInce
08-10-2013, 20:40
Araci kullanan benim,verileri benden iyi kim algiliyabilir? Caterham cok hizli degil ki? Benim 100-200 km hizlanmam -2.3 egimde 19,4 sec yani corrected 21 ustu ki son seans hep gitti.
E simdi kulp bulmak icin hic kasmayin,siyah clio nun sahibi aracimi kullandi&log aldi vs... Kendisi anlatsin ;)
458 in ilk seansi,orada basmiyor. Biraz gozluksuz izleyin lutfen,zaten bakti trafikte kaldi,basti gitti. Yoksa biraz daha basmadan isinicakti...
Cat beni duzlukte geciyor,virajlarda yakaladim hep. Arkasini tutamiyordu,sanirim frenleri tam olmasi gerektigi gibi degil...

Murat abi galiba Zeki'nin takıldığı max 145 görüyorum olmuş. Açıkçası max 145 gören bir aracın ara hızlanmalarını da düşünürsek, 2.38 gibi başarılı bir süre elde etmesi mümkün değil. Virajlarda çok iyi bir otomobil olduğunu hepimiz biliyoruz, e sende pisti bilen birisin buna kimse birşey diyemez. Schumi gelsin 145'i geçemeyen rs kullansın 2.45'in altını çıkarsın valla ben birşey bilmiyormuşum derim :) Bence 145'i geçiyordur ama sıkıntılıdır bunu anlarım, daha yürürü vardır bunu da anlarım ama bana 145'i geçmeden 2.38 döndüm deme abi hakaret gibi oluyor :)

997TT
08-10-2013, 20:41
Buarada elestırı yapmak ıstersenız,bunu tavsıye ederım ;
http://www.techturkey.com/forum/pist-yarislari-ve-time-attack/166667-997tt-nurburgringswift-stage-2-a.html
145km olan,son seansımın son 2-3 turu. Yanı arac gıttıkce yavasladı,aynı yerde gordugum hız,bır sonrakı tu dustu ve bu boyle devam ettı...
Buarada Renocu arkadaslar varsa,arac 2 gundur Merdan bey de,ondan teyıt alabılır,ne var ne yok,nasıl yuruyor vs...
Bır kezde agızdan cıkana on yargısız bakın beyler :(
Edıt: Yol kurudugu ıcın,tutus arttı ancak 4 ve ozellıkle5. vıtes hızlanmam dustugu ıcın zaman aynı kaldı. Zaten ıslakda 2:37 ama kuruda da 2:37. Aynı pılot-aynı arac-aynı pıst. E ben yagmurda ucuyormuyum?....

OrcunInce
08-10-2013, 20:43
Buarada elestırı yapmak ıstersenız,bunu tavsıye ederım ;
http://www.techturkey.com/forum/pist-yarislari-ve-time-attack/166667-997tt-nurburgringswift-stage-2-a.html
145km olan,son seansımın son 2-3 turu.
Buarada Renocu arkadaslar varsa,arac 2 gundur Merdan bey de,ondan teyıt alabılır,ne var ne yok,nasıl yuruyor vs...
Bır kezde agızdan cıkana on yargısız bakın beyler :(

Murat abi ben önyargılı davranmadım, tanıştık ettik o kadar. Piste çıkmış tek bir kişi bile 145'i geçmeden 2.38 dönülür diyemez abi onu diyorum ben. Merdan'da olduğunuda biliyorum aracın, sorun olduğunuda. :)

Frid
08-10-2013, 20:47
bence keyifli güzel bir video olmuş, eskikler gittikçe güzelleşecektir.

997TT
08-10-2013, 20:48
Yok yahu,snın soylemedım.
Ben burada cok ıyı dondum,en ıyı reno/onden ceker kullanan bırıyım gıbı ıddıa ıle gelmedıgım gıbı daha "ilk" cıkısım bu yer cucesıyle...
Yanı ben referans alınıcak kısı degılım.
Ha bununla cıkarım 3-4 pıst gunu,ozaman zamanımı alttan ustten tartısırız.
Dahadun bır,bugun 2 bıle olmadı ;)
Ha varsa buyuk yanlıslar,yazın tabı. Bende ogreneyım nerde ne yapıyorum?

OrcunInce
08-10-2013, 20:51
Yok yahu,snın soylemedım.
Ben burada cok ıyı dondum,en ıyı reno/onden ceker kullanan bırıyım gıbı ıddıa ıle gelmedıgım gıbı daha "ilk" cıkısım bu yer cucesıyle...
Yanı ben referans alınıcak kısı degılım.
Ha bununla cıkarım 3-4 pıst gunu,ozaman zamanımı alttan ustten tartısırız.
Dahadun bır,bugun 2 bıle olmadı ;)
Ha varsa buyuk yanlıslar,yazın tabı. Bende ogreneyım nerde ne yapıyorum?

Abicim tek bir laf var mı direksiyona, çizgine..
Gezmişsin zaten belli, çizgi denemişsin, nerede kopuyor bakmışsın hepsi belli.
Ben 145'teyim, hızı okumada bence ufak bir hata olmuş.
3-4 ay sonra biliyorsun eleştirimi yaparım çekinmem, şu an eleştirilcek bir durum yok..

997TT
08-10-2013, 20:56
Bende onu yazıyorum 1 saattır. Eglenmek ıcın ızleyın,Renault sever yada onden cekercı olarak ızleyın ;)
Rahat olun kısacası....
145 de hata yok,son seansın 2-3 turunu yukleyım sadece,sen kendın karar ver,ben kabul ederım ;)

RedLine
08-10-2013, 20:56
Su yazi yazip cizgi belirleyen arkadaslarin ist parktaki daha iyi cizgili daha iyi camera acili videolarini merakla bekliyorum ...

Zero
08-10-2013, 20:58
Bu konuda kimse cizgiyle alakali birsey soylemismi acaba?

OrcunInce
08-10-2013, 21:02
Bende onu yazıyorum 1 saattır. Eglenmek ıcın ızleyın,Renault sever yada onden cekercı olarak ızleyın ;)
Rahat olun kısacası....
145 de hata yok,son seansın 2-3 turunu yukleyım sadece,sen kendın karar ver,ben kabul ederım ;)

Abi 145'de hata yok ise sen sorunları düzeltsen arka düzlükte 180 barajını geçsen 2.2* dönersin yahu. Adama clio 197 aldırma şimdi.

Karar mercii değilim ne haddime, geldim o kadar soğukluk olmasın diye anlamışsındır öyle bir tip değilim :)

Aslında işin çok basit bir çözümü var, sektör sektör kaydı alıp bakmak lazım son sektörde ne yapmış yer cücesi :) yarın alırım ben Sadi abiden sana da özelden yazarım..

997TT
08-10-2013, 21:27
Vallahı yaparsan sevınırım,muthıs olur.
Ozellıkle ılk cıkısımı al,oradakı hızım en azından daha ıyı...
Buarada dıger vıdeoya elestırılerı acımasızca yapabılırsınız ama "TIK" yok :(
Alın vallahı,cok sevınırım... Sevdıgım 2-3 hot hatch den bırı clıo.
Eger satarsam aklımdakı baskasını alırım,ben cok sevdım tepkılerını...

OrcunInce
08-10-2013, 21:30

Ya zaten referans hot hatch herif daha ne olsun :)

Abi diğer videoyu eleştirmek bana düşmez, ben ring'e daha çıkmadım. İznin olursa yazdan sonra eleştiririm ama :D

Gel Cupra'yla takas yapalım ne dersin ? :cool:

Zero
08-10-2013, 21:32

Bu araçlar gelişen teknolojiye direnen mühendislikle mekanik olarak yolda tutunmaya çalışan araçların son versiyonlarından ve en başarıı en keyiflilerinden.Gönül ister ki sizin gibi biri hiç satmasın onu atmosferik olarak olabilecek en iyi hale getirip pist günlerinde keyfiini sürüp geri kalan zamanlarda kapatıp saklasın :) bu arada diğer video dediğiniz ring mi?

onurgoyunc
08-10-2013, 21:34
pistte ne yapacağını merak ettiğim tek araba :D ufaklığın tadını alan kolay kolay vazgeçemez, darısı benimkinin başına :)

hala kn mi filtesi? coil değişti mi?

997TT
08-10-2013, 21:54
Megane Thropy yada Cooper GP ıle olabılır,Astra OPC yı henuz ıncelemdım yanı Cupra aklımda yok :(
Rıng vıdeosu,Swıft ıle olan. Aslında Subaru-Rocco vs ılede var ama vıdeo yuklemek bana gore zor ıs,ne 8 dak ıcın 245 dakıka beklıyorsun arkadas...
Fıltre ve coıl degıstı ;)

ahm_
08-10-2013, 22:10
Murat bey öncelikle tebrikler süre için aracın duruşu yol tutuşu ve hızlanması muazzam caterhama öyle yaklaşıyorsunuz ordan nasıl gittiğini anlamam az çok zor olmadı çünkü bende aynı araçla arkalı önlü gitmiştim ve bana baya fark atmıştı size fark atmayı birakın yetişip geçiyorsunuz. bu videoda sanırım araçta yavaşlama hissiyati yok sanırım arka düzlükte 5 e atıyorsunuz ve homurtulu sesin gelme sebebi gitmemesinden değilde rampa yukarı yüksek devirde zorlanmasınndan gibi geldi bana Bu şekilde giden , duran , yol tutan bi araçla başka bir etkinlikte eminimki 2,33 lerde döneceksinizdir başarılar

997TT
08-10-2013, 22:14
Tesekkurler,hedef 2:33 zaten.
Gercı oraya ınsem,bu sefer gozuun uzerınde kaş olur mu acaba? ;)
Daha ıyılerını ızledıkce bende ogrenırım kullanmayı.Servısde sorunumu gıderırse,degme keyfıme...

ahm_
08-10-2013, 22:20
Daha ıyılerını ızledıkce bende ogrenırım kullanmayı.Servısde sorunumu gıderırse,degme keyfıme...

Umarım istediğiniz şekilde giderilir sorunları aracınızın sizde istediğiniz sürelere inersiniz

typh10
08-10-2013, 22:24

hisse analizi yapan ekonomi doktorası yapan biri olarak kırıldım bu lafa sıkıcı mı konuşuyorum ben abi:D
kasımda fiesta st ile bozulma abi o clionu sattiricagim sana:heyoo pilotaj hakkında düşüncemi telde söyledim zaten ama araba cidden yol tutuş anlamında yıkılıyor fiesta st150nin çok iyi yol tuttuğunu izmitte görmüştüm sen de ama clio cidden müthiş ve daha iyi. Stage 2 tabir edilen 240 hp civarı tsı araba ile de farklı olabilir fabia ile atasehirde neler yapmıştın arabama şarampole yuvarlanamamistik:eek: sırf pist icin cooler alıp bir denemek istiyorum satmadan.Herkese kazasız belasız sürüşlerinde dilerim arkadaşlar.

Zero
08-10-2013, 22:26

Hedefinize ulaşırsınız zaten dediğiniz problemleri çözerseniz.Bakın özellikle gelip tanıştım sizle ki yaşını başını almış son derece aklı başında bir insansınız benimde nasıl biri olduğumu anlar kötü niyet olmadığını çözersiniz diye sırf.Kimse size kaş altında göz var demiyor ama ben 145i geçemedim tüh geçsem çok iyi çıkacaktı deyip 2.38dönerseniz bizimde sorgusuz sualsiz hmm haklısınız dememizimi bekliyorsunuz hani buna oraya hiç çıkmamış biri evet diyebilir ama bizde azda olsa kendi çapımızda çıktık gördük pisti tanıdık bizden bunu mu bekliyorsunuz?Asla kendi bildiğim doğrulardan şaşmam kimseylede birşey yarıştırmak gibi bir huyum yoktur ama siz böyle söyleyerek beni ve benim gibi düşünüpte polemiğe girmekten çekinen insanları suçlamayın lütfen.Düşman değiliz zaten olamayızda olmamız için bir sebepte yok aksine ben sizi daha yakından tanıyıp yapınızı çözmeye çalışmayı çok isterim ama suçlamayın lütfen bizi :) bakın söylüyorum sizin daha hızlı olmanız bizi etkilemez ve üzmezde hatta elimden gelen bir yardımım olursa her zaman seve seve ederim sanki kötülüğünüzü istiyormuşuz gibi bilinçaltı oluşturmayın.O kasap jantı çizdiğinde inanmayabilirsiniz en az sizin kadar üzüldüm hatta özellikle sizle alakası yok önce araç sever birisi olarak üzüldüm sonra komik bir laf edince sinirim bozuldu güldüm bunu sizede eğilip kulağınıza söyledim gülmemin sebebi bu diye ben kötü niyetli olsam gelip orda size bu samimiyeti gösterirmiyim?

997TT
08-10-2013, 22:34
Yahu bende onu dıyorum,145km son seansda ve sonlara dogru olan durum.
Ama sunuda dıyım,toplam 14 turdan fala atmısımdır,hıc 170km nın uzerıne cıkmadım.
Kı yarın ayrıntılar gelıcek,orada cıkar zaten hersey ;)
Yanı sankı ben hep 145 ı gecmeden tum turları yurumusum gıbı hava yaratılıyor,bu cokkk yanlıs...

997TT
08-10-2013, 22:35
Tayfun,sana hastayım oglm...
Bu sene maclara gıdemıyoruz,olmadı.
Tekrar gecmıs olsun kardesım,acıl sıfalar dılerım...

Zero
08-10-2013, 22:42
Yahu bende onu dıyorum,145km son seansda ve sonlara dogru olan durum.
Ama sunuda dıyım,toplam 14 turdan fala atmısımdır,hıc 170km nın uzerıne cıkmadım.
Kı yarın ayrıntılar gelıcek,orada cıkar zaten hersey ;)
Yanı sankı ben hep 145 ı gecmeden tum turları yurumusum gıbı hava yaratılıyor,bu cokkk yanlıs...

Bende onu diyorum o kadar ağır hızlanan turlarınız sabit bir şekilde 2.38 geldi bu süre çok çok iyi :) bakın doğrudur dediğiniz birşey demiyorum ama o zaman virajlarınız inanılmaz ötesi iyiydi.Hiç öyle 145 i geçmeden turladınız hep diye birşey demedik teessüf ederim,son 2 turunuzla alakalı anlaşamadık bir türlü.Ama 170 i hiç geçememeniz güzel birşey değil sorun olduğu aşikar arka düzlükte 200leri görmelisiniz tork olmasada kısa şanzıman sayesinde.Aracın Merdan da olduğunu ve uğraşıldığınıda biliyorum.İnşallah kısa sürede hallolur bence az daha hafifleterek rahatlıkla 34lere inersiniz kuruda ve sorunsuz yürürken.

OrcunInce
08-10-2013, 22:45
Bende onu diyorum o kadar ağır hızlanan turlarınız sabit bir şekilde 2.38 geldi bu süre çok çok iyi :) bakın doğrudur dediğiniz birşey demiyorum ama o zaman virajlarınız inanılmaz ötesi iyiydi.Hiç öyle 145 i geçmeden turladınız hep diye birşey demedik teessüf ederim,son 2 turunuzla alakalı anlaşamadık bir türlü.Ama 170 i hiç geçememeniz güzel birşey değil sorun olduğu aşikar arka düzlükte 200leri görmelisiniz tork olmasada kısa şanzıman sayesinde.Aracın Merdan da olduğunu ve uğraşıldığınıda biliyorum.İnşallah kısa sürede hallolur bence az daha hafifleterek rahatlıkla 34lere inersiniz kuruda ve sorunsuz yürürken.

Zeki son 2 tur da, 38'idi. 145 ile hemde. O sorun düzelirse 34 çocuk oyuncağı :D

Low-Rider
08-10-2013, 22:50
rolling kavgalarından sonra pist kavgaları :D :D şaka şaka

997TT
08-10-2013, 23:12
Ben bu vıdeoya elestrı yada o tarz seyler beklerken,145km nın etrafında 3 sayfa yazı yazıldı...
Elstrıcek cok mu sey var yoksa hıc mı yok :(
I4x15qwUybc]Nürburgring - Swift Stage 2

Nürburgring - Swift Stage 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I4x15qwUybc)

Zero
08-10-2013, 23:16
Ben bu vıdeoya elestrı yada o tarz seyler beklerken,145km nın etrafında 3 sayfa yazı yazıldı...
Elstrıcek cok mu sey var yoksa hıc mı yok :(
Nürburgring - Swift Stage 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I4x15qwUybc)

Estagfurullah eleştiri değil görüş demek daha doğru olur hepimiz birşeyler için çabalayıp buraya video koyup yorum almak istemiyormuyuz ortak paydamız bu değil mi?Ringe hiç çıkmadık ki nasıl görüş belirtelim :( ama işin doğrusu ring videonuzu çok beğendim harika gitmişsiniz açık konuşmak gerekirse..gt5 oynuyormusunuz?

XoR
08-10-2013, 23:24
Keyifle izledim teşekkürler :)

MOT
08-10-2013, 23:24
Abi 145'de hata yok ise sen sorunları düzeltsen arka düzlükte 180 barajını geçsen 2.2* dönersin yahu. Adama clio 197 aldırma şimdi.

Karar mercii değilim ne haddime, geldim o kadar soğukluk olmasın diye anlamışsındır öyle bir tip değilim :)

Aslında işin çok basit bir çözümü var, sektör sektör kaydı alıp bakmak lazım son sektörde ne yapmış yer cücesi :) yarın alırım ben Sadi abiden sana da özelden yazarım..

Rica etsem benim de mümkünse sektör sektör tur zamanlarımı Sadi'den alabilir misin? (J ve L seansı)
Bugün ona mail attım, geri dönmedi. Bende telefonu yok. Özelden pm'de gerek yok. Benim video'nun olduğu konuya post edebilirsin.

Çok memnun olurum. :)

otto985
08-10-2013, 23:29
@orcunince

Abi murat bey'in clio rs ile ilk çıkışı neden bu kadar eleştiriyorsunuz ?

Bir kaç kere çıkıp eksikler tamamlandığı zaman eleştiriler ozaman yapılır diye düşünüyorum.

997TT
08-10-2013, 23:31
Estagfurullah eleştiri değil görüş demek daha doğru olur hepimiz birşeyler için çabalayıp buraya video koyup yorum almak istemiyormuyuz ortak paydamız bu değil mi?Ringe hiç çıkmadık ki nasıl görüş belirtelim :( ama işin doğrusu ring videonuzu çok beğendim harika gitmişsiniz açık konuşmak gerekirse..gt5 oynuyormusunuz?
Hıc bılgısayar oyunu oynamadım desem yerıdır.Playstation cıkınca bır hevesle aldım ama yuklenme sorunları oluyordu,uzun suruyordu vs,sanırım 2004 yılıydı,3 kere kullandım ve kaldırdım,sonra hedıye ettım :(
Ama gorus bıldırmek ıcın yolu surucu pozısyonundan gormek yeterlı yanı pıstı bılmeye gerek yok kı ;)
Eger begendıysen,bundan daha hızlı turlarımda var Volkan dıye arkadasım yanımda. Onuda koyarım ama su yukleme belası sogutuyor adamı.
Yılda umarım benım ıcın yıne yukler.

997TT
08-10-2013, 23:32
Tesekkur ederım,amacımda keyıf alınmasıydı. Benı anlmıssınız ;)

Zero
08-10-2013, 23:49
@orcunince

Abi murat bey'in clio rs ile ilk çıkışı neden bu kadar eleştiriyorsunuz ?

Bir kaç kere çıkıp eksikler tamamlandığı zaman eleştiriler ozaman yapılır diye düşünüyorum.

Murat beyi eleştirmiyoruz tam olarak noktayı yakalayamamışsın.Bence ilk çıkışına göre muhteşem bir süre ben çok beğendim hem sürüşü hem süreyi.Tabi belki hatalar vardır belkide yoktur ona birşey söyleyemem çünkü denemeler yaptığı belli ama konuşulan şey ilk clio performansı değil,tartışılacak bir yanı yok sürüş çok başarılı.O bence biliyor hangi noktayı sorguladığımızı o hususta anlaşmaya çalışıyoruz bir önceki pist konusunda olduğundan çok daha sakin ve düzgün bir şekilde çünkü yüz yüzede tanıştık artık daha dikkatliyiz karşımızdaki hakkında :)

Zero
08-10-2013, 23:53
Hıc bılgısayar oyunu oynamadım desem yerıdır.Playstation cıkınca bır hevesle aldım ama yuklenme sorunları oluyordu,uzun suruyordu vs,sanırım 2004 yılıydı,3 kere kullandım ve kaldırdım,sonra hedıye ettım :(
Ama gorus bıldırmek ıcın yolu surucu pozısyonundan gormek yeterlı yanı pıstı bılmeye gerek yok kı ;)
Eger begendıysen,bundan daha hızlı turlarımda var Volkan dıye arkadasım yanımda. Onuda koyarım ama su yukleme belası sogutuyor adamı.
Yılda umarım benım ıcın yıne yukler.

Ben pist editöründen izmit körfez pistini çizmeye çalışmıştım elimden geldiğince faydası olur diye yaptım kendi aracım speclerindeki bir meggy rs çıkıp antrenman yaptım,faydası oldumu olmadı çünkü aynı pist değildi :D ama ring bire bir aynı var ve çok faydalı gerçekten.Keşke istanbul park olsa gt5 tede indirip sürekli orda gazlasam sanalda olsa insana refleks veriyor virajlar hakkında.Çok isterim başka videolar varsa ring izlemek yabancısı olduğumuz için ayrı bir keyifli en azından başınızı şişirmiyoruz şurda şöyle burda böyle diye ;)

997TT
08-10-2013, 23:58
Tesekkurler,en azından yanlıs anlasılan nokta acıga kavustu.
25 ındekı pıst gunune hersey tamam cıkmak dılegıyle...
Ben SD kartı vereyım,yukleyın arkadaslar,kısa bır vıdeo saatler suruyor :(

Firat.M3
09-10-2013, 00:02
çok güzel günmüş yahu. @Mot, Onur'un videosu da gayet keyifliydi ;)

997TT
09-10-2013, 00:11
E tabı,458 ve 458 i cok ıyı tanıyan pılot...
Kombo tamam keyıf ıcın ;)

M3CSL
09-10-2013, 00:12
Keyifle izledim
Gorunen aracin tepkilerinin ve turn in kabiliyetinin cok basarili oldugu,
siyah carera ile mesela onlu arkali 3ten 9 a olan kisim, 8de komple donus gibi kisimlar olsaydi guzel olurdu, f430 li kisimda iyi gerci..
siyah carera ile 8 i onlu arkali ayni hzilarda donduk cok keyifliydi.

Firat.M3
09-10-2013, 00:13
E tabı,458 ve 458 i cok ıyı tanıyan pılot...
Kombo tamam keyıf ıcın ;)

abi şu coil ve frenleri yapayım da ilk körfezde oradayım. Körfezdeki testlerden sonra park zamanı.. Hala dbn alacaz bi de unutmadan :D

997TT
09-10-2013, 00:15
Sıyah carrera benı yakalayıp gecıyor,o tıp araclarla uzun sure gıtme sansım yok cunku ılk duzlukte fark oluyor :(
Dbn alırız tabıkı,ne zaman ıstersen,ayıp ettın.Sana her zaman...

HUSNU
09-10-2013, 07:55
Ben pist editöründen izmit körfez pistini çizmeye çalışmıştım elimden geldiğince faydası olur diye yaptım kendi aracım speclerindeki bir meggy rs çıkıp antrenman yaptım,faydası oldumu olmadı çünkü aynı pist değildi :D ama ring bire bir aynı var ve çok faydalı gerçekten.Keşke istanbul park olsa gt5 tede indirip sürekli orda gazlasam sanalda olsa insana refleks veriyor virajlar hakkında.Çok isterim başka videolar varsa ring izlemek yabancısı olduğumuz için ayrı bir keyifli en azından başınızı şişirmiyoruz şurda şöyle burda böyle diye ;)

İstanbul parkta sanal olarak antreman yapmak isteyenler varsa NetKar Pro adlı simde pistimiz mevcut. Pist çok iyi mi modellenmiş derseniz iadere eder. Videodan da belli oluyordur.

Murat bey inşallah aracınızdaki problemleri halledip sorunsuz bir tur atarsınız. Bu haliyle bile araç potansiyelini göstermiş.

TTM NKP İstanbul Park Pist Günleri Etkinliği - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=9-e-hGdvWTQ&hd=1)

9-e-hGdvWTQ&hd

997TT
09-10-2013, 19:48
Bugunde sorunu bulamadilar. Lamdalar degisti,tesisat kontrol oldu ama kesiklik ve performans dusuklugu devam ediyor...
Yarin benzin hatti ve pompa bakilacak. Son umut...
Fikri olan var mi?

Zero
09-10-2013, 20:06
Bugunde sorunu bulamadilar. Lamdalar degisti,tesisat kontrol oldu ama kesiklik ve performans dusuklugu devam ediyor...
Yarin benzin hatti ve pompa bakilacak. Son umut...
Fikri olan var mi?

Goruntu son umut halledecek gibi.Iski motor icine bir sikinti yaratmis olmasin pompaysa.

997TT
09-10-2013, 20:21
İski nedir?
O mumkun gorunmuyor. Tam gaz verince 1700 devir gibi,pirrr diye kesiyor. Ancak tam gaz basilmazsa,sorun yok. Birde 4200 devirde ikinci lamdanin okumasi duruyor.
Yani bu kesikligin sebebini bulursak,hersey cozulucek.

Gariban
09-10-2013, 20:34
Sen çözemessen bize brak halledelim henen şekerim

997TT
09-10-2013, 20:49
Ben yapmiyorum ki Gokhan,Merdan ilgileniyor.
Bakalim yarin ola hayrola... Yapamazsa konusuruz,halledersin insallah...

Zero
09-10-2013, 21:31
İski nedir?
O mumkun gorunmuyor. Tam gaz verince 1700 devir gibi,pirrr diye kesiyor. Ancak tam gaz basilmazsa,sorun yok. Birde 4200 devirde ikinci lamdanin okumasi duruyor.
Yani bu kesikligin sebebini bulursak,hersey cozulucek.

:) iş ki yani olacagi varsa gibi bir kelime arada kullanirim belki bizim oralarin terimidir bilmiyorum.Bu bir tur benzin atesleme vs vs sorunu gibi gozuktugu icin bir sekilde cozulur cokta takmayin bence kafaniza.Buyuk birsey oldugunu sanmiyorum.Benzin basincini tekrar olcun bence siz soylemistiniz olmasi gerekenle olan rakam bu diye ondandir umarim fazla kurcalamak zorunda kalmazsiniz.Ne bileyim megane olsa bobinler falan zamanla bozuluyor enjektorler yeni seriyle degismeli vs vs clio olunca bilemedim.

997TT
09-10-2013, 23:37
Aslinsa sorun cokkk basit ama bulamadik,bulamayinca rahatsiz etti beni...

DoDo_hamann
09-10-2013, 23:40
Benzin filtresi hala değişmedi heralde abi? Benzin hattından başka birşeye yormuyorum ben bunu.

997TT
09-10-2013, 23:47
Bende oyle dusunuyorum.
Aslinda lamda sensorlerindeki temassizlik olabilir diye dusunmustum... Ama ordada sorun yok.

yiğit
09-10-2013, 23:47
benzin pompasıyla benzin filtresini bi değiştirip deneyin,buji ve bobinlerde değişirse düzelebilir belki.onlarda olmazsa gaz kelebeğini ve enjektörleri kontrol ettirmekte bi teste sokmakta fayda var bunlar dışında şuan aklıma gelen başka bi ihtimal görünmüyo

DoDo_hamann
09-10-2013, 23:50
Bende oyle dusunuyorum.
Aslinda lamda sensorlerindeki temassizlik olabilir diye dusunmustum... Ama ordada sorun yok.

Konuştuk abi önceden keşke sensörlerden önce benzin hattına bakılsaydı, çözülür bu sefer inşallah.

sweatcaptain
10-10-2013, 00:18
abı lastık ne vardı acaba o gun arac uzerınde?

997TT
10-10-2013, 00:36
Buji, bobin, gaz kebegi,lambdalar,ust manifold degisti.
Sirada pompa ve enjector var ;) yakinda hersey sifirlanicak....
048 var lastik olarak.

Cliosportve
10-10-2013, 01:25
Aklima ilk enjektorler geldi
Test ettirip tek tek kontrol etmek lazim
Ayrica beyindeki yazilim ile ilgili bir kusur olabilir
Servisten Merdandan en güncel standart yazilimi guncellemesini isteyebilirsiniz beynin hakki varsa tabi...
Sayet bunlarda duzgun ise sente ayari ve kompresyon testine bakmak gerekir
En son ihtimal manyetik kaptorede bakin derim...

997TT
10-10-2013, 04:08
Yazilimdan once vardi zaten ancak yinede guncel yazilim yuklenicek.
Sente ayari bakildi,gayet guzel cikti.
Enjektor ve benzin basinci yarin bakilacak. Hala bulamazsak araci fransaya goturucem :(

CLIORS
10-10-2013, 06:22
Kesikliğin eksozdan sonra olduğunu söylemişti, ilk sahibi.

997TT
10-10-2013, 09:01
Sin susturucudan mi? Nasil etkisi olabilir ki...

CLIORS
10-10-2013, 09:07
Sin susturucudan mi? Nasil etkisi olabilir ki...

Bana da çok mantıklı gelmedi fakat SS taktıktan sonra bu sorun oldu demişti. Alt devirlerde daha çok olduğunu söylüyordu, doğru mudur?

ChtArdARSL
10-10-2013, 09:08
Aldıgın kısıde bu sorun varmıymıs abı? Birde yetkili servisi denesen belki bir yazı fılan gelmıstır bu sorunla alaklo

CLIORS
10-10-2013, 09:10
Bana göre önemsiz bir sensör sorununa benziyor, lambdaların bağlantılarına bakın derim. Araç daha sıfır gibi çok temiz bir rs.

997TT
10-10-2013, 09:32
Arac daha cok yeni,ondan suphem yok ama lamda ve baglantilar kontrol edilip,degisti.
Bende sensorden umutluydum ama cikmadi birsey.
Ne garip durumdur arkadas...
Sorun alt devirlerde,dogru.
Arac yetkili servisde zaten :(

azrail
10-10-2013, 11:48
Maşaallah o nasıl yol tutuş o nasıl fren öyle
Aracın yürüründeki sorunlar halledirse çok iyi dereceler çıkar

997TT
10-10-2013, 15:09
Tesekkurler. Altyapisi cok cok iyi,birazcikda kullanmayi bilmeniz yeterli...
Gozum kulagim merdan da. Benzin hatti ve pompada saglam. YaZilim update oldu ama sorun devam ediyormus. 4'e atinca ivmesi yavasliyor,5'e atinca bayiliyor motor,zengin calisiyormus. Simdi yeni enjector koyucak,hayirli haberler bekliyorum kendisinden.
25 mart ve 29 martta ki pist gunlerine sorunsuz girerim insallah...

McKrop
10-10-2013, 15:25
Gerçekten çok keyifli olmuş murat abi. Ferrarilerin arkasından clio ile yürümek yetenek ister sanırım :) videoda gayet başarılı olmuş. Önden çekerli araca binmek garip gelmiştir eminim arabaya biraz daha alışınca ve araç sağlıklı hale gelince en azından virajda ferrarileri geçebilirmiş gibi geldi bana :)

bi günde megane thropy ile denemeni tavsiye ederim abi megane ın şasesi gerçekten muazzam yol tutuyor ağırlık dağılımı çok iyi cliodan daha iyi sonuç alınabilir

997TT
10-10-2013, 15:31
Aslinda hedefim Megane Rs almak,bundan sonra o var. Plase Cooper GP...
Ferrariyi oda 430'u ancak viraj giris hizinda gecebilir Megane ama cikista el sallarim kendisine :(
Her otomobili kendi sinifinda degerlendirmek gerek,sonra yanlis cikarimlar ortaya cikiyor...

yiğit
10-10-2013, 15:40
Aslinda hedefim Megane Rs almak,bundan sonra o var. Plase Cooper GP...
Ferrariyi oda 430'u ancak viraj giris hizinda gecebilir Megane ama cikista el sallarim kendisine :(
Her otomobili kendi sinifinda degerlendirmek gerek,sonra yanlis cikarimlar ortaya cikiyor...

Arabanın eksiklerini halledim tekrar gelicem piste birlikte çıkarız bi görmüş olursun trophy nasıl gidiyo pistte hem bnde eksiklerim hatam varsa fln görmüş olurum :)

997TT
10-10-2013, 16:26
Kesin yapalim,zaten konustuk seninle ;)
Diff kilidinin yagini degismeye gerek var mi Throphy de?

997TT
10-10-2013, 17:42
Veee sorun bulundu nihayet,ohhh bee!!!
Enjektor bozukmus,yenileri takilacak. Puskurtemedigi icin cok zenginde kaliyormus,benzin yanamiyormus vs...
Buradan Merdan beye cok tesekkur ederim,parca varsa 1 gun yoksa 10 gun sonra teslim alacagim...

yiğit
10-10-2013, 19:19
Kesin yapalim,zaten konustuk seninle ;)
Diff kilidinin yagini degismeye gerek var mi Throphy de?

Tamam eksiklerini halledimde hazır olduğunda çıkarız.hiç gerek yok belki çok yüksek kmlerde olabilir ama tam bilgim yok

Zero
10-10-2013, 20:02
Enjektor bozukmus,yenileri takilacak. Puskurtemedigi icin cok zenginde kaliyormus,benzin yanamiyormus vs...
Buradan Merdan beye cok tesekkur ederim,parca varsa 1 gun yoksa 10 gun sonra teslim alacagim...

Belliydi benzin hattindan birsey oldugu hadi gecmis olsun gozunuz aydin.Demekki sadece meggy rs degil clio rs tede enjektore dikkat etmek gerekiyormus.

997TT
10-10-2013, 20:38
Genelde rodajda diff kilit yagi degisir. Life time da olabilir.
Bu ariza ilk sahibindede vardi ancak cozememisler. İcim rahat simdi ;)
Tesekkurler...

öskür
10-10-2013, 20:39

umarım silindir ve pistonlar zarar görmemiştir,fakirlik nasıl detanosyonsa zenginlikde benzer zararlar verıo mutlaka kontrol etsinler başkan
bi afr takıp 10 saniyede gorecegınız şeyi 1 haftada zor buldunuz:(
neyse geçmiş olsun

FeaTuRiNG
10-10-2013, 21:15
Murat Abi geçmiş olsun, çözmene sevindim.

Schumi
10-10-2013, 22:34
umarım silindir ve pistonlar zarar görmemiştir,fakirlik nasıl detanosyonsa zenginlikde benzer zararlar verıo mutlaka kontrol etsinler başkan
neyse geçmiş olsun

Katılmamak elde değil vallahi.

ümitech
10-10-2013, 23:16
geçmiş olsun sorunu bulmanıza sevindim ..
anlamadığım nokta enj bozukken nasıl oluyorda araba zenginde çalışıyor ? fakir kalması gerekmiyor mu?

Zero
10-10-2013, 23:27
geçmiş olsun sorunu bulmanıza sevindim ..
anlamadığım nokta enj bozukken nasıl oluyorda araba zenginde çalışıyor ? fakir kalması gerekmiyor mu?

Anladigim kadariyla cok noktadan puskurtmesi gereken enjektor daha ziyade musluktan akar gibi isedigi icin yakit dagilmadigindan verimli yanmayip zenginde kalmis.Enjektor acilmazsa ya da tikaliysa fakire kaliyor,dogrumudur Murat bey?Yalniz bir onceki sahibinde olupta cozulememesi cok ilginc cok basit birseymis.

Cliosportve
10-10-2013, 23:48
Aklima ilk enjektorler geldi
Test ettirip tek tek kontrol etmek lazim....

Bir önceki postumda aklıma ilk enjektörler geliyor demiştim
Yanılmadığıma sevinsem mi geçmiş olsun desem mi bilemedim
Enjektörler takılmadan net konuşmak istemiyorum
Clio bu muallak arabadır :)

ArMy
10-10-2013, 23:56
neyse geçmiş olsun

Afr'ye pek lüzum yoktu aslnda bu sorunda.Zengine kaldığı o2 sensörlerinin parametlerinden belliydi ama sebep nedir o muallaktı.Enjektör ve kelebek parametlerinde de bi olumsuzluk yok gibiydi..Deneye deneye bulunucaktı ki öyle bulmuşlar.

Araç sahibine geçmiş olsun..

997TT
11-10-2013, 00:13
Aynen oyle. Ozgur afr taksaydim da ki makineden gorduk bunu; yapilanlar/elden gecenler olucakti.
Kompresyon testi yaptiririm yarin ama log aldik vuruntu minimumda,onemsiz...

Zero
15-10-2013, 13:27
Bu arada kaynadi gitti 3.seanstaki son 2 turunuzu izleyebilecekmiyiz?

997TT
15-10-2013, 14:05
Nasil kaynadi ki? Kamera kartinda hersey varda,onu yukliyecek sabir tasi gerek...
Kendim dahi izlemedim,Eger amacin iyi/kotu birseyler gormekse,sana sd karti yollayim,izle. Bana geri ver ;)
Yoksa son seansin ilk turlariyla son turlarimin cizgileri ayni...

Zero
15-10-2013, 14:14
Nasil kaynadi ki? Kamera kartinda hersey varda,onu yukliyecek sabir tasi gerek...
Kendim dahi izlemedim,Eger amacin iyi/kotu birseyler gormekse,sana sd karti yollayim,izle. Bana geri ver ;)
Yoksa son seansin ilk turlariyla son turlarimin cizgileri ayni...

Kac gun gecti uzerinden unutuldu demek kaynadi yoksa kotu bir niyet yok.Iyi kotu birseyler gormek cunku kisa video koydunuz diger turlarda deneme yaptiginizi(cizgi ve frenaj anlaminda) bildigim icin merak ediyorum hangisi clio gibi cok atak ve donme kabiliyeti yuksek bir arac icin tercih edilme sebebi diye(stil olarak).Ben sd karti alsamda bilgisayarim o kadar yavaski kendi videolarimi bile ahmrs in bilg. yuklemistim ipadden izliyorum sadece rahatca :) yani bana versenizde uzun surer islemler

997TT
15-10-2013, 14:57
O kisa dedigin video 245 dak surdu :(
Daha cokk video var,Ring-Hockenheim vs. Bir cok farkli arac ile. Bilsem ki ise yariyacak,keske yuklense ama eminim konular arasinda kaybolucak.

Low-Rider
15-10-2013, 15:02
Yükleyin youtube a kendi kendine yüklensin ekstra yapacak birşey yok ki. Sadece PC açık kalsın yeter

997TT
15-10-2013, 15:16
Yok yahu,isin o kolay kismi. Video yu bilmem birseye ceviriyor,sonra yukluyor utube a...
O cevirme kismi olum,ustune 245 dak bekle 8 dakikalik goruntu yuklenicek diye... E birde power save mode var,sabir tasi,bekle...
Ki bu goruntuleri yegen yapti... Aslinda forumda Murat var,tam bilgisayar kurdu,ona rica edeyim ;)

ProdriveSTI
15-10-2013, 16:28
Yok yahu,isin o kolay kismi. Video yu bilmem birseye ceviriyor,sonra yukluyor utube a...
O cevirme kismi olum,ustune 245 dak bekle 8 dakikalik goruntu yuklenicek diye... E birde power save mode var,sabir tasi,bekle...
Ki bu goruntuleri yegen yapti... Aslinda forumda Murat var,tam bilgisayar kurdu,ona rica edeyim ;)

Hallederim abi,sd kart'ı yolla istersen ya da başka alternatif yöntem lazım.

997TT
15-10-2013, 16:53
Ve Murat ses verdi ;)
Sagol kardesim,zaten simdiye kadar yukledigim tum resim ve videonun mimari neredeyse sensin...

ProdriveSTI
15-10-2013, 16:55
Ve Murat ses verdi ;)
Sagol kardesim,zaten simdiye kadar yukledigim tum resim ve videonun mimari neredeyse sensin...

Eyvallah abi rica ederim.Ne zaman hallediyorum videoları. :)