Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Dokunuşla Cam Açmak
Shadow_Dancer
08-10-2013, 21:06
Evet beyler, egzantrik bi konuyla karşınızdayım.. Benim puntonun sürücü tarafı camı tek dokunuşla açılırken, yolcu tarafı ne yazık ki açılmıyor.. Ve bu durum benim simetri hastalıgım yüzünden uzun zamandır canımı sıkıyor.. Muhteşem araç üreticisi Fiat, ne yazık ki üretim maliyeti ayagına bunu koymamış...
Sorum şu, yolcu tarafınıda tek dokunuşla açmak için ne yapmam gerekir, bu mümkün müdür? Yazılımla halledilen bişe mi yoksa bi parça almak mı gerekiyor..
Yardımlar için teşekkürler..
Yazılımla olmasada piyasadaki cam açma modülleri ile işinin heli birisi halleder kanka
SekoLive
08-10-2013, 21:07
abi modülü vardı bu sistemin olmayacak bişi yok yazılımdan değil diye biliyorum
çift kademeli cam tuşu da gerekir.
yavaş basınca istediğiniz kadar , sert basınca sonuna kadar indirip kaldıracak mekanizma için.
Day Walker
08-10-2013, 21:10
Avrupa normları gereği çocuklar için yapılmış bir güvenlim önlemi diyebiliriz. Ama bazı markalar şöyle de yapabiliyor. Yukarı için basılı tutmak gerekirken aşağı için tek tık yetiyo.
Senin arabada söför otomatik ama diğerleri basılı tutmal gerekiyor. Sol tarafın düğmesinden sağ tarafa da bulmak işi çözüyodu. :)
Shadow_Dancer
08-10-2013, 21:18
Avrupa normları gereği çocuklar için yapılmış bir güvenlim önlemi diyebiliriz. Ama bazı markalar şöyle de yapabiliyor. Yukarı için basılı tutmak gerekirken aşağı için tek tık yetiyo.
Senin arabada söför otomatik ama diğerleri basılı tutmal gerekiyor. Sol tarafın düğmesinden sağ tarafa da bulmak işi çözüyodu. :)
Akıllıca valla, ben servise sorayım bu işi.. Maliyeti çok bişe degildir umarım..
Diger cevaplara da teşekkürler..
Day Walker
08-10-2013, 21:28
Akıllıca valla, ben servise sorayım bu işi.. Maliyeti çok bişe degildir umarım..
Diger cevaplara da teşekkürler..
Aynen en güzeli servis ama iyi bir servis olsun :)
_driver_
08-10-2013, 21:28
http://www.techturkey.com/forum/members/9874-aqustic.html
bu arkadaşta büyük ihtimalle çözümü vardır Soner :)
GokhanRS
08-10-2013, 21:31
çoğu aracın sol taraf tuşu sağ tarafa uymaz malesef. çok az aracın ki bu uyumu sağlıyor.
darkmoon
08-10-2013, 21:34
o olay genelde çift tuş denilen bir olay tuş 2 kademeli.. şöför kısmında sürücünün dikkatini dağıtmamak işini kolaylaştırmak için yapılan bir şey.. hyundailerde tuşu çıkarıp içindeki bir tırnağı kırdınmı çift kademeli hale geliyordu.. tek kademede modülü falanda olabilir o kadar zor bir şey olucağını sanmıyorum..
Shadow_Dancer
08-10-2013, 21:40
Aynen en güzeli servis ama iyi bir servis olsun :)
Servisten yana sıkıntı yok moruk, bi arayayım yarın :)
http://www.techturkey.com/forum/members/9874-aqustic.html
bu arkadaşta büyük ihtimalle çözümü vardır Soner :)
Mesaj attım kendisine sagolasın :)
çoğu aracın sol taraf tuşu sağ tarafa uymaz malesef. çok az aracın ki bu uyumu sağlıyor.
Bu kesin uymuyodur anasını satim
o olay genelde çift tuş denilen bir olay tuş 2 kademeli.. şöför kısmında sürücünün dikkatini dağıtmamak işini kolaylaştırmak için yapılan bir şey.. hyundailerde tuşu çıkarıp içindeki bir tırnağı kırdınmı çift kademeli hale geliyordu.. tek kademede modülü falanda olabilir o kadar zor bir şey olucağını sanmıyorum..
Bakalım yarın çözmeye çalışıcaz, ayar oluyorum çünkü ciddi ciddi.. Nişanlımın araba 2001 corsa, adamlar ona bile koymuş bizim 09 traktörde yok.
GokhanRS
08-10-2013, 21:45
üstad mesela otomatik açma olmayan megana otomatik açma yapabilmek için motorunu beyinli motorla değiştirmek zorunda kalıyorduk.
universal tuşlar ile yaparsak motorun zorlandığını algılamayıp zorlayıp yakabiliyordu.
bir çok araçta bu tür sorunlar olabiliyor bir çok otomatik aç kapalı aracın cam motorunda motor beynide var. inceleyip dikkatli olmak lazım. karadüzen şekilde halledilirse, kesici devre yapılmazsa malesef cam motoru yanar.
darkmoon
08-10-2013, 21:49
o zaman iş büyük.. motor falanda değişirse..
Shadow_Dancer
08-10-2013, 21:51
üstad mesela otomatik açma olmayan megana otomatik açma yapabilmek için motorunu beyinli motorla değiştirmek zorunda kalıyorduk.
universal tuşlar ile yaparsak motorun zorlandığını algılamayıp zorlayıp yakabiliyordu.
bir çok araçta bu tür sorunlar olabiliyor bir çok otomatik aç kapalı aracın cam motorunda motor beynide var. inceleyip dikkatli olmak lazım. karadüzen şekilde halledilirse, kesici devre yapılmazsa malesef cam motoru yanar.
Valla maliyet abartı olmazsa kesin yaptırıcam, fena halde takıldım bu olaya çünkü.. Camı ayarlayacam diye helak oluyorum her seferinde..
GokhanRS
08-10-2013, 21:59
Valla maliyet abartı olmazsa kesin yaptırıcam, fena halde takıldım bu olaya çünkü.. Camı ayarlayacam diye helak oluyorum her seferinde..
geçenlerde 2013 bir fiat aracın cam far sinyal sis, cam açma kapama v.s herşeyi karoser kontrol beyninden yaptığını farkettim. yani camları bile kapatıp açabiliyordu kasanın elektronik kontrol beyni.
mesela onda orjinal cihazla bu özellikler ayarlanabiliyor. yetkili servisten bilgi alın isterseniz sizin aracınızdada böyle bir durum varsa orjinal cihazla açıp kapanabilir bu tür özellikler.
vag gurubu yeni araçlarda ki gibi :)
diğer türlüsü malesef maliyet hayli yüksek. zaten cam kaldırma motorunun beyni bile 150 tlden aşağı değildir ki onun birde motorunuda değişmek gerekebilir.
Shadow_Dancer
08-10-2013, 22:03
geçenlerde 2013 bir fiat aracın cam far sinyal sis, cam açma kapama v.s herşeyi karoser kontrol beyninden yaptığını farkettim. yani camları bile kapatıp açabiliyordu kasanın elektronik kontrol beyni.
mesela onda orjinal cihazla bu özellikler ayarlanabiliyor. yetkili servisten bilgi alın isterseniz sizin aracınızdada böyle bir durum varsa orjinal cihazla açıp kapanabilir bu tür özellikler.
vag gurubu yeni araçlarda ki gibi :)
diğer türlüsü malesef maliyet hayli yüksek. zaten cam kaldırma motorunun beyni bile 150 tlden aşağı değildir ki onun birde motorunuda değişmek gerekebilir.
Eyvallah Gökhan sagolasın..
hakan115
08-10-2013, 22:10
Ya bosver pompsy gereksiz masraf, motur icin para ayır :)
Shadow_Dancer
08-10-2013, 22:14
Ya bosver pompsy gereksiz masraf, motur icin para ayır :)
5 keş, mal keleş :)
hakan115
08-10-2013, 22:18
5 keş, mal keleş :)
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/1184952_229437680541903_999255675_n.jpg
Aşağısı olmaz.
cam motoru neden değişsin ki ? stock motor manuel olarak kaldırabilecek kadar güç üretiyor zaten. amaç tuşa basılı tutmadan tek dokunuşla camı sonuna kadar kaldıracak akımı motora göndermek değil mi ?
ingilterede yada kıbrısta punto vardır heralde orada sağ cam açma tuşu uymaz mı acaba:)
Shadow_Dancer
08-10-2013, 22:23
ingilterede yada kıbrısta punto vardır heralde orada sağ cam açma tuşu uymaz mı acaba:)
Şimdi biraz araştırdım, bazı modellerin;örnegin 08 punto dynamic gibi, her iki tarafta tek dokunuşla açılıyormuş, artık o rada ne gibi bi parça varsa aynısını alınca oluyor diyorlar kaptanım :) O şekilde de çözebilirim..