PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 is otomatik güçlendirme

BATUHANGOKDAG
09-10-2013, 10:22
merhabalar ;

Daha önceki konularda otomatik aracı manuele çevirmek swaplamak vs. işlemleri hakkında bazı görüşler iletilmiş .

Ama benim merak ettiğim ve öğrenmek istediğim otomatik şanzumanlı aracımın nasıl daha güçlü ve seri bir hale getirebileceğimdir

Araç : 1.4 is hb otomatik (stock)

muratburunce
09-10-2013, 10:37
shoc vtec yaparak otomatik şanzumanla güçlendirebilirsiniz

BATUHANGOKDAG
09-10-2013, 10:51
biraz daha açarsak ?

Chn53
09-10-2013, 10:54
araca ne yaparsan yap otomatik şanzımanla yaptığın işlemlerden tam verim alamazsın. yapılması en mantıklı şey manuel şanzıman sonrasında filtre headers egzoz

muratburunce
09-10-2013, 10:58
araca ne yaparsan yap otomatik şanzımanla yaptığın işlemlerden tam verim alamazsın. yapılması en mantıklı şey manuel şanzıman sonrasında filtre headers egzoz

arkadaşın dediği gibi otomatik olunca ne yapsanızda istediğiniz gibi bir performans alamayabilirsiniz... manuele çevirdiğinizde headers egoz filtre fark edecektir... soch vtec olayına gelince formda konusu olan arkadaşlar vardı aratarak bulabilrsiniz detaylı olarak bilgi alabilrsiniz o konulardan...

BATUHANGOKDAG
09-10-2013, 10:58
Aynen öle otomatik şansımanla pistlere çıkmak gibi bir düğşüncem yok ama rampada araç sollamada vs biraz daha seri olması devirin daha hızlı yükselmesini istiyorum şanzuman güçlendirilebilirmi motorda yapılabilecek ufak değişiklikler varmı öğrenmek istediğim bu aslında

Chn53
09-10-2013, 11:01
Aynen öle otomatik şansımanla pistlere çıkmak gibi bir düğşüncem yok ama rampada araç sollamada vs biraz daha seri olması devirin daha hızlı yükselmesini istiyorum şanzuman güçlendirilebilirmi motorda yapılabilecek ufak değişiklikler varmı öğrenmek istediğim bu aslında

güzel soğuk hava çekebilecek şekilde bir filtre tak , 4-2-1 headers ve 51 lik düzboru yap son susturucun oem kalsın , bunları yaparsan biraz daha serileşir aracın

BATUHANGOKDAG
09-10-2013, 11:09
şanzuman oranları konusunda bir önerisi olan varmı ?

YavuzNaz
09-10-2013, 11:39
Otomatik şanzumanı kurcalamaya başlarsan güzel paralar harcarsın, otomatik şanzumanı hemen hemen 500 liradan aşağı bir rakama sökmüyorlar bile, kaldıki o kadar aracını seviyorsan manuele çevir. Araca yapabileceğin, 1.6ies emmesi, header, filtre egzoz ile dahada kolay hızlanır aracın o baygınlığını bir nebze ortadan kaldırmış olursun.

BATUHANGOKDAG
09-10-2013, 12:33
Aslında aracım çok tmiz bir araç bu zamana kadar çok şükür tık demedi ama otomatik şanzumanların en kötü huyu rampalardakı verimsizlik ani gaz tepkilerine çok geç cevap vermesi sanayideki bazı arkadaşlar volanı hafifletirsen aracını dahada atikleştirirsin diyorlar ama ne derece doğru yada oluru nedir bilemiyorum

overblack
09-10-2013, 14:15
turbo yap....

mert1612
09-10-2013, 14:52
:icon_tup:turbo...