PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok saçma bi trafik cezası yedim

phoenixs
09-10-2013, 19:37
19.05.2013 de 98 le radara girmişim 343 tl yer Samsun yolu diyor bu kadar geniş bi açıklama olamaz nerde yedim hiçbirşey felan yazmıyor resimde yok itiraz için nereye başvurmam lazım sizce sonuç ne olur ?
http://m1310.hizliresim.com/1g/9/tfbmd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Tam olarak itiraz için nereye nasıl başvurmak lazım bilgisi olan yardımı olursa çok sevinirim

EREN34
09-10-2013, 19:51
Tam itiraz için Sulh ve Ceza Mahkemesi'ne başvurman gerek. Geç tebliğ edilen cezanın iptali için dosya masrafı alıyorlar. Toplam 16 TL tutuyor. Bu ne olur bilemem

phoenixs
09-10-2013, 19:59
Ankara dan Samsun a kadar heryer Samsun yolu ve nerdeyse hemen hemen her yerde 110+%10 121 limit

ismailozkan_01
09-10-2013, 20:00
bu ceza size ne zaman tebliğ edildi ? , samsun yolundan kasıt sanırım çevre yolu , oradaki hız sınırı nedir ? 5733 bölge trafiğin radar aracıdır çünkü , ceza makbuzunda da yazıyor ve tek memur imzalı oda radar aracı olduğuna işaret zaten , radar ile kesilen cezaların görüntüsü mevcuttur itiraz ettiğinizde size sunulacaktır , kesilen ceza hız sınırı ihlali 98 km/s azımsanacak bir sürat değil biraz daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olmamız kolaylaşacaktır...

GTTD
09-10-2013, 20:01
343 tl yazdıklarına göre, 70 km hız sınırı olan bi yer olmalı. Buda ankara içi demek. Fotoğraf yoksa yüzde 90 iptal ediyolar, mutlaka itiraz edin

arda366
09-10-2013, 20:05
abi geçmiş olsun. arkasından ceza makbuzu gelmesi çok zoruna gidiyor insanın

Chn53
09-10-2013, 20:09
edit ben çok yanlış yere yazmışım :D

onursumer
09-10-2013, 20:15
cezanın iptali için kesildiği tarihten sonra nekadar geç teblig edilmiş olması gerekiyordu?

phoenixs
09-10-2013, 20:19
Hocam 5733 değil 5753 yazıyor ceza 19.05.2013 de yazılmış tek memur imzalı bana bugün yani 09.10.2013 de tebliğ edildi 98 le 343 yemem için hız limiti 70 olan bi yer lazım ama Samsun yolunda ki 70 lerin hepsii biliyorum neyse hayırlısı

drago
09-10-2013, 20:20
sen ona saçma diyosun bana 1 sene önce verdiğim arabanın cezası geldi, suçum park etme vs. durumlar dışında şerit değiştirmek. Acaba diyorum makas atmak mı demek istiyor da yazdığı saat tam akşam trafiğinin en cavcaklı saati ve de eskişehir yolu kızılay istikameti. Ben ne şöförmüşüm de haberim yokmuş

Birkan61
09-10-2013, 20:21
cezanın iptali için kesildiği tarihten sonra nekadar geç teblig edilmiş olması gerekiyordu?

10 gün

ceza doğum günümde kesilmiş :D

FeVıDun
09-10-2013, 20:43
aydınlık evlerden sıtelere dogru giderken. sıteler alt gecıdını gectıkden sonra çigil tepeye dogru giderken sagda radar duruyor 70 radar ı muhtemelen orası olabılır...

phoenixs
09-10-2013, 21:04
0312 362 62 62 yi arayıp öğrenebiliyor muşuz mesai saatlerinde yarın arayıp öğrenecem neresiymiş kim yazmış

phoenixs
09-10-2013, 21:05
Emniyet Genel Müdürlüğü, gerekli PTT masraflarını karşılayacak ödenekleri olmadığı için Şubat ayından beri trafik cezalarının tebliğini sürücülere gönderemedi.Ağustos ayında ödenek çıkmasıyla birlikte müdürlük üst üste sürücülere tebliğ göndermeye başladı. Aylar sonra gelen trafik cezalarıyla baş başa kalan sürücüler ise ne yapacaklarını şaşırdı. İzmir Barosu avukatlarından Gönenç Uygun, bu durumda olanlara hukuki bir yol gösterdi.

“Cezaları iptal ettirme hakkınız var” diyen avukat Uygun, kendisine ve müvekkiline kesilen trafik cezalarının “10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediği” gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını, mahkemenin de itirazı kabul edip trafik para cezasını iptal ettiğini söyledi. Avukat Uygun, bu kararla cezayı ödemediklerinin altını çizdi. Bunun için mahkeme harcı ve masrafı olmadığını belirten uzmanlar sadece 16 lira tebliğ masrafı olduğunu hatırlattı.

imprezaWRC
09-10-2013, 21:17
Emniyet Genel Müdürlüğü, gerekli PTT masraflarını karşılayacak ödenekleri olmadığı için Şubat ayından beri trafik cezalarının tebliğini sürücülere gönderemedi.Ağustos ayında ödenek çıkmasıyla birlikte müdürlük üst üste sürücülere tebliğ göndermeye başladı. Aylar sonra gelen trafik cezalarıyla baş başa kalan sürücüler ise ne yapacaklarını şaşırdı. İzmir Barosu avukatlarından Gönenç Uygun, bu durumda olanlara hukuki bir yol gösterdi.

“Cezaları iptal ettirme hakkınız var” diyen avukat Uygun, kendisine ve müvekkiline kesilen trafik cezalarının “10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediği” gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını, mahkemenin de itirazı kabul edip trafik para cezasını iptal ettiğini söyledi. Avukat Uygun, bu kararla cezayı ödemediklerinin altını çizdi. Bunun için mahkeme harcı ve masrafı olmadığını belirten uzmanlar sadece 16 lira tebliğ masrafı olduğunu hatırlattı.

Biber gazı almak için ödenek bulunuyorda PTT için mi ödenekleri yokmuş.

phoenixs
09-10-2013, 22:49
valla dikkat etin patır patır göndermeye başlamışlar cezaları :)

CGTY
09-10-2013, 22:57
Bugün bana da geldi. Benimki daha ilginç durum. Her gün okula gidip gelirken kullandığım yol, radarları nereye kurduklarını adım gibi ezberledim. Hadi dalgındım diyelim, önde hiç plaka yok, cama da koymuyorum. Ceza kestikleri mevkide düz duruyor radar. Önden gelirken çekiyor yani, ters radar yada sabit radar değil. Açıklamaya radar görüntüsü var yazmış. Cezayla birlikte herhangi bir fotoğraf göndermemişler. Plakam görünmüyordur görüntüde, nasıl ispat edicekler benim olduğumu?

Temmuzda yazılmış, ben de 10 gün muhabbetine itiraz ederim gibi görünüyor.