Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Enjektörleri İşeme Testine Sokulur mu?Revize Edilir mi?2 silindir fakir

drago
09-10-2013, 19:45
Başlıkta belirttiğim gibi benzin enjektörlerinin dizellerdeki gibi işeme testine tabi tutulup tutulamayacağını merak ediyorum. Aracımda bir süredir soğukken olup sıcakken olmayan bir misfire vardı, zamanla sıcakken de yapmaya başladı, şuanda 2. ve 3. silindirde ateşleme yok gibi birşey :D . Kompresyon normal ve eşit, karışım ölçtüğümüzde de ya 1-4 zengin, 2-3 fakir ya da tam tersi çıkmıştı net hatırlamıyorum.Bu arada 1 ile 4, 2 ile de 3 aynı katalitik konvertöre bağlı ve katalitik konvertörlerin birinde sensör öncesi çatlak var, ben belki ondan da olabilir dedim.

Aracın elektrik tesisatı değişecek sağolsunlar lpg montajı yapmamışlar tecavüz etmişler resmen. Hali hazırda 3 yerde kopukluk bulundu ama araç düzelmedi. Tesisat gelene kadar tam bir diagnoz yapabilmek mümkün değil ama yine de o karışım hatasından dolayı enjektör de sipariş etsem mi diye düşünüyorum. Ama siparişten önce enjektörleri test ettirebilme ve mümkünse revize ettirebilme olanağımız var mıdır?

Diğer konuda da yorum belirtmek isteyen arkadaşların fikirlerini bekliyorum, belki atladığımız bir yer vardır, vakit bol araç yatıyor zaten.

Maxi
09-10-2013, 19:52
enjektör test makinaları var
sanayide bolca bulunur.

örnek
http://www.asnu.com/pic/machine.jpg

drago
09-10-2013, 20:06
teşekkürler hocam

peki enjektörlerin revize olması diye bir şey var mı yoksa direkt değişim mi söz konusu? mesela az bir fark varsa diyelim

Chn53
09-10-2013, 20:11
şaşmazda gürcan usta var kontrolünü ve temizliğini yapıyor , revize olmuyor diye biliyorum ama siz yinede gürcan ustayla bi görüşün 0532 200 53 73

Maxi
09-10-2013, 20:14
teşekkürler hocam

peki enjektörlerin revize olması diye bir şey var mı yoksa direkt değişim mi söz konusu? mesela az bir fark varsa diyelim

revize mevize isine girme
test edilsin isemeler ayniysa devam
yok degilse 4 tane yeni enjektor

drago
09-10-2013, 20:16
Bu iyi oldu teşekkürler

Yeri nerde tam olarak, bir de fiyatları ne durumdadır bu kontrol ve temizliğin?

Revizeden kastım o-ringleri değişiyormuş hava almaması için onu belirtmek istedim belirtemedim

drago
09-10-2013, 20:18
revize mevize isine girme
test edilsin isemeler ayniysa devam
yok degilse 4 tane yeni enjektor

revizeden kastım o-ringleri değiştirmekti söyleyemedim tabi.

işemeler farklıysa değiştireceğim teşekkürler tekrar

Chn53
09-10-2013, 20:33
yeri pm atıyorum , oringleri fln değiştiriyorlar o konuda sıkıntı yok arayıp konuşursanız fiyat hakkında daha net bilgi alırsınız ben bişe söylemeyim sımdı

XSi
09-10-2013, 21:11
Test yapan cihazin yaninda ultrasonik temizlik uniteside oluyor, 15 20 dakka ultrasonik temizlik yapiliyor

Bosch serviste 2 sene once temizlettim ben olcum sonucu ayni oldu hepsi

meganes
09-10-2013, 21:48
benzin enjektöründe birinde yada birkaçında sorun olduğunda,mesela özellikle kış aylarında ilk çalışmada bi gaz yememe ve ısınınca araç düzelme gibi belirtileri varmı??Bu sorun lpgdede ayarsızlık yaparmı acaba

drago
09-10-2013, 21:50
benim araçta o oluyordu işte, lpgye etkisi konusunda da bu haliyle lpg yazılımı yapılamaz, aracın benzin haritasına göre ayar yapılıyor dendi.

Mikrop_Ali
09-10-2013, 22:22
ostimde bosch servisi var orda test ediyorlar 4 adet 40tl yıldız sanayı sıtesı karsısında.

XSi
09-10-2013, 22:59
ostimde bosch servisi var orda test ediyorlar 4 adet 40tl yıldız sanayı sıtesı karsısında.

bedava be, ben de 2 sene önce 80 tl verdiydim, temizlik + test

fsunnetci
10-10-2013, 00:25
Dizel enjektörlerde revize oluyor özellikle Ford Mondeo TDCI enjektörlerinin tamir takımı var böylece 2500TL verip enjektör almıyorsun ama benzinli araçlarda revize oring değişmesi ile oluyor çoğunlukta sanırım..

aliburma
10-10-2013, 08:47
revize işlemi uygulanabiliyorsa çok iyi. ben bosch car serviste enjektörü söküp temizlettim, ama şimdi neredeyse normalden fazla püskürtme yapıyormuş. bazen araçta boğulma oluyor. temizleme işi iyi de benim gibi çöldeki bedevi spec. olmakta var. Kayınbiraderim de dizel pompa ve enjektör işi ile uğraşıyor. Dizel için revizyon ve ayar on numara oluyor ama benzin enjektörü için en iyisi YENİSİ...

GokhanRS
10-10-2013, 09:04
KiPhejhWWx4

http://www.youtube.com/watch?v=KiPhejhWWx4

buda bizim cihaz. yani test ve temizliği yapılır.

genelde çoğu enjektör temizlikle düzelebiliyor. ancak bozulmuşsa tamiri pek olmuyor.

Oz`
10-10-2013, 09:37
lütfen after market enjektorleri temizleme sıvısını kullanmayın