Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı Beyin ile Sorunsuz Çalışma
Daha önce bir kaç kere yazmıştım. Benim araba tam gazda zengin çalışıyor diye ( AFR:10,0).
Pazar günü arkadaşlar ile buluştuğumuzda arkadaşımın rs cosworth arabasının beynini çıkardım benim chipi taktım ve benim arabayı çalıştırdım tam gazda AFR:11,5 yani kısaca hiç bir sorun yok ve mükemmel çalışıyor.
not: iki arabanın beyni aynı Marelli L8.
Şimdi Soru Şu: Benim arabanın beyninde bir problem olsa başka sorunlarda yaratır sadece tam gazda zengine geçmez diye düşünüyorum fakat bir sorun olduğuda belli fakat nedir çözemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
ecu versiyon farkından olabilirmi?
1-1 aynımı ecular? L8 genel ismi o beyinlerin, devamıda aynımı numaraların?
mesela benim arabanın yazılımını 96 model 155 Q4 e tak çalışmaz
o da IAW P8 ecu halbuki.
birde
sizin beyin hata veriyormu ?
led takarak yanıp sönmeye göre ne hata var anlaşılıyor L8 beyinlerde
Her iki beyin kodu aynı : WD48.08 IAW048/01 Katalizörlü Yeşil - WD48.08 IAW048/02 Katalizörsüz Kırmızı
Hata testi için Y Kablo ve Led Sizde var ise beraber bakabilirmiyiz.
Her iki beyin kodu aynı : WD48.08 IAW048/01 Katalizörlü Yeşil - WD48.08 IAW048/02 Katalizörsüz Kırmızı
bende yok malesef
zaten özel bir kablo-tesisata gerek yok
ecu soketindeki 3 uç bu iş için kullanılıyor
bir tane led + bir tane 1k direnç yeterli.
pin8 ile pin11 atlama yapılıyor
o sırada 27 numaralı pine takılı olan led yanıp sönmeye başlıyor
tüm detaylar burada
Untitled Document (http://www.bigturbo.co.uk/main7.htm)
Hiç arıza kodu kaydetmiş mi beyin ? OBD bağlantı yapıp kontrol ettirmeyi denediniz mi serviste ?
obd portu yok bu beyinde
Y Kablo ve Led Atilla'da varmış bayramdan sonra test yapacağım.
Burdan anladığım kadarı ile bu test sensörlerin çalışmasını check edecek beyinin çalışmasını değil. Çünkü hata var ise sensöre veya kablo tesisata bakın diyor.
İyi bir beyin tamircisi varmı ? Marelli beyinde tecrübeli Fiat- AlfaRomeo- Ferrari beyini uzmanı. Beyni o na göstersem belki bir bilgi de ondan alırım.
Y Kablo ve Led Atilla'da varmış bayramdan sonra test yapacağım.
Burdan anladığım kadarı ile bu test sensörlerin çalışmasını check edecek beyinin çalışmasını değil. Çünkü hata var ise sensöre veya kablo tesisata bakın diyor.
İyi bir beyin tamircisi varmı ? Marelli beyinde tecrübeli Fiat- AlfaRomeo- Ferrari beyini uzmanı. Beyni o na göstersem belki bir bilgi de ondan alırım.
öyle birini bulmak hayalden öteye geçmez :)
ha tamir ederler belki bozuksa ama marelli uzmanı yok
ben hala ecu farkı olabileceğini düşünüyorum
yani diğer araç lambdalı sanırım, cat olduğuna göre ?
ufak tefek farklar olabilir
şöyle bir şey yapabiliriz
bende eprom okuyucu var
onunla sizin orjinal epromu sonrada elinizdeki zenginde çalışan epromu okuruz
ve sonra üst üste koyar o yazılım sizin aracın ecusunamı ait net olarak anlarız.
İki beyin aynı demişsiniz ancak son kodları farklı ve sizin belirttiğiniz gibi bir tanesi Katalizörsüz için diğeri katalizörlü için.
WD48.08 IAW048/01 - 2 adet O2 sensörü kullanıyordur katalizörlü olduğu için
WD48.08 IAW048/02 - 1 adet o2 kullanıyordur.
Şimdi bu beyinlerin siz kodlarının aynı olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz. Öyle ise yanılıyorsunuz. IAW048'den sonra gelen 1 ve 2 kodları revizyonu temsil etmekte. Dıştan bakınca aynı olsada gördüğünüz gibi bir fark mevcut.
öyle birini bulmak hayalden öteye geçmez :)
ha tamir ederler belki bozuksa ama marelli uzmanı yok
ben hala ecu farkı olabileceğini düşünüyorum
yani diğer araç lambdalı sanırım, cat olduğuna göre ?
ufak tefek farklar olabilir
şöyle bir şey yapabiliriz
bende eprom okuyucu var
onunla sizin orjinal epromu sonrada elinizdeki zenginde çalışan epromu okuruz
ve sonra üst üste koyar o yazılım sizin aracın ecusunamı ait net olarak anlarız.
Bende Ecu Farkı var diye düşünüyorum fakat biri arızalı olabilme ihtimalide var.
ŞİMDİ şu durumu netleştirelim.
Elimde iki beyin var kodları :
WD48.08 IAW048/01 - 1 adet O2 sensörü kullanıyor katalizör var
WD48.08 IAW048/02 - O2 Sensörü kullanmıyor katalizör yok
Elimde bir araba var Katalizör yok 1 adet O2 sensörü takılı fakat istediğim zaman sensörü kapayabiliyorum.
Elimde 8 adet Chip var orijinal değil sonradan yazılım ve hepsini benim beyine taktığımda benim arabada tam gazda Zengin oluyor AFR:10.0
Aynı 8 adet Chipi diğer beyine taktığımda benim arabada tam gazda normal oluyor AFR:11.5 ile 12.0 ve mükemmel çalışıyor.
Basit olarak anladığım kadarı ile bu sorunu çözemezsem bana yeni bir beyin alma yolu gözüküyor.
By_HaNNibaLL
10-10-2013, 17:11
İzmirde bikaç beyin problemimizi cözen feti usta forumdan daha iyi taniyanlar vardir.
Elinde bi hayli beyin stoğu var
0533 591 65 12 feti usta
Kendisinin yaşi da var o yüzden anlaşmak daha kolay olabilir :D
ghibli06
10-10-2013, 18:07
üzerindeki yazılımların aynı olduğuna emin misiniz Metin Bey? orj yazılımlı olduğunu nereden biliyoruz? Marelli beyinlerde orj programla kullanan adam sayısı çok azdır bilginize...
üzerindeki yazılımların aynı olduğuna emin misiniz Metin Bey? orj yazılımlı olduğunu nereden biliyoruz? Marelli beyinlerde orj programla kullanan adam sayısı çok azdır bilginize...
Chiplerin üzerindeki yazılımların hepsi aynı değil fakat Orijinal Rs Cosworth için yazılmış chipler.
Collins Chip '' Arkadaşımın Özel Siparişi ''
PostMotorsport Chip '' Arkadaşımın Özel Sipariş ''
Evulotion Chip '' Kendi Özel Siparişim ''
AhmedBayjoo Group A Bord Chip '' Ebay ''
PJMotorsport Chip '' Ebay ''
Hepside Rs Cosworth yazılımda değerli ve güvenilir firmalar.
Burda önemli olan chip değil, aynı chip, aynı araba fakat farklı beyin farklı sonuç..
Bende Ecu Farkı var diye düşünüyorum fakat biri arızalı olabilme ihtimalide var.
ŞİMDİ şu durumu netleştirelim.
Elimde iki beyin var kodları :
WD48.08 IAW048/01 - 1 adet O2 sensörü kullanıyor katalizör var
WD48.08 IAW048/02 - O2 Sensörü kullanmıyor katalizör yok
Elimde bir araba var Katalizör yok 1 adet O2 sensörü takılı fakat istediğim zaman sensörü kapayabiliyorum.
Elimde 8 adet Chip var orijinal değil sonradan yazılım ve hepsini benim beyine taktığımda benim arabada tam gazda Zengin oluyor AFR:10.0
Aynı 8 adet Chipi diğer beyine taktığımda benim arabada tam gazda normal oluyor AFR:11.5 ile 12.0 ve mükemmel çalışıyor.
Basit olarak anladığım kadarı ile bu sorunu çözemezsem bana yeni bir beyin alma yolu gözüküyor.
Peki hangi beyin size ait olan onuda yazar mısınız ?
MaXiGörKy
10-10-2013, 23:14
hw leri aynıdır ama belki sw leri farklıdır. sw lerine bakmak lazım. ama bütün dosyalarla da zegine düşmesinde başka bir tuaflık var.
sizin aracın kendi beyninin orjinal entegresi duruyorsa oradan yola çıkılabilir.
Benim beyin : WD48.08 IAW048/01 - 1 adet O2 sensörü kullanıyor katalizör var
Arkadaşımın Beyni : WD48.08 IAW048/02 - O2 Sensörü kullanmıyor katalizör yok
Benim arabada O2 sensör takılı aç kapa yapabiliyorum fakat sonuç değişmiyor.
Bende Coolsed Loop chip te var benim beyne takıyorum çalışmıyor arkadaşın beyne takıyorum çalışıyor aslında özelliklerine bakarsak benim beyinde çalışması lazım arkadaşın beyinde çalışmaması lazım fakat çalışıyor bence iki beyinin ana kartları ve boardları aynı chip farkı yapmış fabrika beyin farkı değil.
Arkadaşlar ben dün akşam Gulf Elektronik Kart Temizleyici Antioksidan aldım beyini arabadan söktüm güzelcene temizledim ve önce hava kurutma ile sonra saç kurutma ile kuruttum sabaha kadar bekledi sabah Bu araba için özel sipariş edip yazdırdığım Evolution Chip ile beraber beyni arabaya taktım tekrardan karbon ayarını yaptım ve bu sefer Lambda sensörü söktüm yola çıktım bir kaç kere tam gaz 2 bar boost ve 6.000 devire çıktım bir sorun olmadı aman nazar değmesin.
Sonuç:
1- Belki temizlik iyi geldi oksitlenmeler vardı onlar gitti.
2- Belki Lambda sensör söktüm beyin daha rahat çalışıyor.
3- Belki Beyin sabaha kadar elektriksiz ve aklımsız kaldığı için kendini reset etti sabah herşeye yeniden başladı.
Belkide hepsi birden önemli olan şimdilik problem yok oldu bir değişiklik olursa haber veririm.
İlgilenelere tekrar teşekkürler.
Bence olay lambda sensörünün olmamasından dolayı open loop çalışmaya geçmiş olması.
4000 devir üzerinde lambdaya bakmıyorki ecu
direk haritadan çalışıyor
en azından IAW ecular öyle olmalı
Evet çoğu beyin 3500-4000 devir civarı WOT durumunda open loop çalışır yani haritada ne varsa onu basar.