Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 208 vs VW Polo
dragonflydesing
12-10-2013, 18:14
Arkadaşlar şehir içi kullanımına uygun dizel, otomatik, keseyi yormayan cinsten, öğrenci işi 50bin fiyat sınırına kadar bu iki araç arasındayım. 208'in 1.6 e-HDİ otomatik allure ile Polo'nun TDİ DSG comfortline modelini düşünüyorum. Bugün 208'in 1.4 e-hdi active modelini test etme imkanı buldum. Açıkçası Polo'dan daha fazla kafama yattı diyebilirim, bir kere donanım ve süspansiyon konforu olarak Polo'dan on gömlek üstün bir araç. 1400cc kullandığım için performans açısında yorum yapamıyorum ama vites geçişleri çok seri değil fakat konforlu. Polo'yu seçeneklerde bulundurma sebebim ise alman mühendisliğine olan güvenim ve 2. el olarak rahatça elden çıkarılabilmesi.
Sizin görüşleriniz nelerdir bu araçlar hakkında ?
guwen_ar
12-10-2013, 19:06
2 aractanda arkadaslarimda war.2 sinide kulandim.208 daha donanimli daha fazla ozellik yenilk vs ama nedense polo'ya bindigimde daha bi guvenli daha bi oturakli hissediorm kendimi.buda vw olusu sanirim.ee bide polo oldukca performasli.
Ben kesinlikle polo'dan yana kullaniyorum oyumu :)
dragonflydesing
13-10-2013, 00:11
2 aractanda arkadaslarimda war.2 sinide kulandim.208 daha donanimli daha fazla ozellik yenilk vs ama nedense polo'ya bindigimde daha bi guvenli daha bi oturakli hissediorm kendimi.buda vw olusu sanirim.ee bide polo oldukca performasli.
Ben kesinlikle polo'dan yana kullaniyorum oyumu :)
polonun etkileri tamamen psikolojik oluyor :)
Bizde geçen ay 50.000TL sınırında bütün araçlara bakmıştık küçük segmente o kadar para vermeye değmez bence.55 e cam tavan dizel otomatik c4 aldık tavsiye ederim.
i-vtec07
13-10-2013, 07:59
50 lira o araçlara verme dostum 2-3 ekle 2. el 2010 2011 golf 6 tdı dsg bulabilirsin mesala :) yada c4 :)
İbrahim33
13-10-2013, 09:00
50 lira b segmenti arabaya verilmez , o paraya c sınıfı d sınıfı arabalar var.
aynen 50 lıra b segmentındekı araclara verılmez bencede...o paraya golf 1.6 tdı en mantıklısı sanırım
dragonflydesing
13-10-2013, 22:51
Golf kafamda olan iyi bir seçenek ancak 50bin'e bile hasarsız, boyasız 2011 golf bulmak zor (nerden baksan 2011 bir araç almaya kalksan şimdi, 2 ay sonra 3 yaşında oluyor). Ayrıca sıfır bir araç varken 2. belkide 3. el bir araç almak pek mantığıma yatmıyor, ancak çok kelepir bir araç bulunabilirse değerlendiririm.
Polo'nun sorunu ise "b segmenti" hissini fazlaca vermesi, doğuş otomotivin yakında opsiyon listesine koltuk, direksiyon gibi şeyleri ekleyebilecek olmasından korkuyorum.
EDİT: şimdi golflere göz gezdirdim, 2012 model nadir de olsa temiz olanlar var, yarın gidip bir kaç araç bakıcam, tavsiyeniz için teşekkürler arkadaşlar
ben 3 ay önce sıfır dizel manuel polo comfortline aldım. tamam donanım olarak diğerlerinden biraz boş olabilir ama yakıt tüketimi muazzam hem basınca gitsin hem sakinde az yaksın diyorsan tek tercih bana göre polo. ben uzun yolda 45 litre depo 100 110 civarı hız ile 1200 km yol yaptım. şahsen 208 o paraları hak etmiyor ama polo çok net hak ediyor.
tipi yeter :)
şu zamana kadar ki en yakışıklı Polo :)
sınıfında ki araçlar içersinde ki en yakışıklı araba :)
kesinlikle Polo :) ayrıca vag grubu araçların oynaması bile zevkli
hem elektronik hem görsel hem mekanik :)