PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuklar ve Boya

ghibli06
13-10-2013, 07:29
arkadaşlar aracı boyatalı 10 ay oldu, henüz detailing bir şeyler yaptırmadım, yok boya kurudu kurumadı, oturdu kalktı derken bir de 2-3 tane hata var onları da tekrar boyatıp taparım dedim kışa geldik, şimdi sorularım:

1- araçta su lekesi vs vardı, çok ilginçtir Ankara'da 3 gece don oldu lekeler kayboldu, ne iş? :)

2- kışın detailing için uygun mudur?

F4R
13-10-2013, 10:46
bence yeni boyanan bir araç için 2 ay yeterlidir, hadi maks 3 ay diyim. siz 10 ay beklemişsiniz. vernik zaten tam anlamıyla kurumuştur.

kış için detailing olayı ise, ne yapıağınıza bağlı biraz. sadece polish + wax felan mı uygulayacaksınız? yoksa nano felan mı yapılacak? aslında bu havalar çok uygun. bence imkanınız varsa havalar güzel giderken yapın.

imprezaWRC
13-10-2013, 18:27
Bülent abi, buzdolabı gibi olmayan bir kapalı garaj varsa, rahat rahat detailing yapabilirsin. :)

ghibli06
13-10-2013, 21:47
Bülent abi, buzdolabı gibi olmayan bir kapalı garaj varsa, rahat rahat detailing yapabilirsin. :)

bu arada sorum ciddiydi, araçta bazı su izi vs vardı 3 gün dondu yokoldu izler :)

imprezaWRC
13-10-2013, 23:12
bu arada sorum ciddiydi, araçta bazı su izi vs vardı 3 gün dondu yokoldu izler :)

Bende ciddi olarak cevap verdim :) , buzdolabı gibi olmayan bir kapalı garaj var ise, sıkıntı olmaz. Kapalı garaj nemli veya buzdolabı gibi oluyorsa cila geç kurur, garaj yoksa ve araç dışarıda kaldığında sabah erken saatlerde üzeri su gibi oluyorsa yine iş başa döner, cila yüzeye az tutunur ve beklenen performansı gösteremeyebilir; nano teknolojik cilayı dışarıda uygularsanızda daha kötü senaryo yani tüm emekler boşa gidebilir.

Antalyalogy
14-10-2013, 11:24
Başkan su izinin neden kaybolduğunu soruyor Bülent Bey.. :)

ghibli06
14-10-2013, 11:36
Başkan su izinin neden kaybolduğunu soruyor Bülent Bey.. :)

aynen ;):icon_tup:

imprezaWRC
14-10-2013, 19:03
Bahsi geçen su izi kireç lekesi olsaydı kaybolmazdı; parmağı gezdirdiğinde bile kaybolacak tarzda su lekesi olabilir, su lekesinin olduğu yerde eğimli ise donun çözülmesi ile o izler akıp gitmiş olabilir.
Hiç böyle birşey başıma gelmedği için böyle bir senaryo olabilir diye yazdım.

d.berkay
15-10-2013, 17:13
Bülent abi. En son mart ayında görmüştüm arabanı hala tırnağımı değdirdiğimde takılıyordu boyaya. Bu durumda boyaya müdahale etmek kolay olsa da koruma namına bişey yapmak sağliklı olmayacaktı. Ama koca yaz geçti sanırım artık yeterli seviyede kürlesmistir boya. O yuzden her türlü islem yapilabilir.
Kis olmasi sadece islemlerin isciligini biraz zorlastirabilir. Birde nano koruma urunlerinin kurlesmelerini etkiler. Onun dışında bir sakincasi olmaz.

Ufuk
15-10-2013, 17:18
Ortam ısısı tek haneye inmesin diyorlardı dw'de sanırım.Hani inmezse iyi diyorlar sebebini hatırlamıyorum.
Ama soğuk olması daha iyi.Overheating sorununu epey bi önlersiniz.Heleki siyah renk araca yaz vakti uygulama yapmak ile kış vakti yapmak arasında fark epey fazla.Panel ısılarının fazla yükselmesini önlersiniz.

ghibli06
15-10-2013, 17:20
Bulent abi. En son mart ayinda gormustum atabani hala tirnahimi degdirdigimde takiliyordu boyaya. Bu durumda boyaya mudahale etmek kolay olsa da koruma namina bisey yapmak saglikli olmayacakti. Ama koca yaz gecti sanirkm artik yeterli seviyede kurlesmistir boya. O yuzden her turlu islem yapilabilir.
Kis olmasi sadece islemlerin isciligini biraz zorlastirabilir. Birde nano koruma urunlerinin kurlesmelerini etkiler. Onun diainda bir sakincasi olmaz.

Demircim zaten senin ellerinden öpecek :)

d.berkay
16-10-2013, 00:21
Ne zaman istersen Bülent abi. :) Benim için zevk olur biliyorsun.