PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu parça nedir, ne işe yarar ?

dest
13-10-2013, 14:13
Merhabalar,

aracım 94 civic si hb. aracımda coil spring vardı sonra fk 6-4 yay taktım ve arka sol tarafın sağa göre biraz düşük olduğunu farkettim. Yay oturmamıştır düzelir sandım. Fakat aradan baya bi zaman geçti. Başka birşey için lifte aldığımızda dikkatlice inceledim ve resimdeki olayı farkettim.. bu parça nedir?, ne işe yarar? neden ek yapmış olabilirler :beuj: yenisini nerden temin ederim, yardımcı olursanız çok sevinirim.. teşekkürler..

http://p1310.hizliresim.com/1g/f/tjswb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Seven7
13-10-2013, 14:38
Tam emin olmamakla beraber toe açısı açısının verildiği parça diye biliyorum.

dest
13-10-2013, 14:43
Tam emin olmamakla beraber toe açısı açısının verildiği parça diye biliyorum.

hmm peki yükseklik farkettirirmi bu parça ?

dicaser
13-10-2013, 20:38
Virajda eğilip bükülen parça hondanın kule gergiside diyebiliriz :)

En azından burdan öyle duruyor :D

mehmetRS
13-10-2013, 20:50
öteki taraftakiyle uzunlugu aynımı ? kırılmıs olmasın daha önce?

s2k
13-10-2013, 20:52
Arabanin markasi, modeli vs hicbir bilgi olmamasina ragmen o groove seklindeki yere buyuk ihtimalle far yukseklik ayari sensoru monte ediliyordur. En azindan benim aracta o sekilde on ve arkada yeri var.

Edit: marka model yaziyormus :D sende sensor olmamasi lazim ama sensoru olan bi aracin parcasini takmis olabilirler mi ?

boosted_pug
13-10-2013, 21:00
Arka tekerlerin toe açısını ayarlamaya yarıyan parça daha önceden kirilmiş veya başka bi hondanınki uydurulmuş olabilir

dest
13-10-2013, 21:34
Virajda eğilip bükülen parça hondanın kule gergiside diyebiliriz :)

En azından burdan öyle duruyor :D

hmm arka salıncakla şaseyi bağlıyo sanırsam :beuj:

öteki taraftakiyle uzunlugu aynımı ? kırılmıs olmasın daha önce?

yok abi sağ taraftakinde o kırmızı çerçeve içerisine aldığım parça yok.. sanırım parça koyup kaynatmışlar oda parçayı uzatmış.

Arabanin markasi, modeli vs hicbir bilgi olmamasina ragmen o groove seklindeki yere buyuk ihtimalle far yukseklik ayari sensoru monte ediliyordur. En azindan benim aracta o sekilde on ve arkada yeri var.

Edit: marka model yaziyormus :D sende sensor olmamasi lazim ama sensoru olan bi aracin parcasini takmis olabilirler mi ?

orda sensör olduğunu sanmıyorum abi.. ama uyduruk bi işlem olduğu aşikar..

Arka tekerlerin toe açısını ayarlamaya yarıyan parça daha önceden kirilmiş veya başka bi hondanınki uydurulmuş olabilir

bu parça aracın yüksekliğini değiştirir mi ? yani sol tarafın çamurlukla lastik aralığı ile sağ taraftaki aralık bir değil.. araba sola yatık duruyo 1-2 cm

boosted_pug
15-10-2013, 22:52
Benim arabamdada aynı sıkıntı var sağ ile sol arasında yükseklik farkı var bence yayların yerini bi değiştirip dene bu parça lastiğin düz ilerlemesini sağlar yüksekliğe etkisi yoktur

pcvirus
15-10-2013, 23:16
bence arka salıncakta bi kaza sonucu yamukluk oluşmuş onu gidermek için oradan uzatma yapmışlar

0M42
15-10-2013, 23:27
Araçta darbe olabilir bu şekilde işin kolayına kaçmış olabilirler keza diğer tarafın farklı olmasıda bu teoriyi destekliyor gibi.

mehmetRS
15-10-2013, 23:59
Araçta darbe olabilir bu şekilde işin kolayına kaçmış olabilirler keza diğer tarafın farklı olmasıda bu teoriyi destekliyor gibi.

aklıma geldi aslında ama direk yazmayayim dedim :)

Mantaboy
16-10-2013, 13:40
araca daha önceden kamber varmış kesilip kaynatılmış sonra da stock haline geri çevrilmiş.

fsunnetci
16-10-2013, 23:25
Ayar kolu diye gecer,yukseklkten ziyade toe ice disa ayar yapmaya yarar kamber kolu usttedir,45 tl tanesi burclar degismiyor komple degisiyor,

kanashibari
16-10-2013, 23:32
Büyük ihtimal o taraftaki akra taşıyıcı yamulmuş dengelemek için en ucuz yolu seçmişler. Arka tekerleği içeri dışarı ayarlamak için kullanılan parça toe ayarı denilen hadise.

O parçanın bence orjinalini alıp rot balansta ayarlarını kontrol ettirin bir anormallik varsa taşıyıcıyıda değiştirmeniz gerekebilir. Sağlık açısından ikisininde değişmesi iyi olur.

pcvirus
17-10-2013, 00:07
parça lazım olursa elimde mevcut :D

dest
20-10-2013, 19:48
Benim arabamdada aynı sıkıntı var sağ ile sol arasında yükseklik farkı var bence yayların yerini bi değiştirip dene bu parça lastiğin düz ilerlemesini sağlar yüksekliğe etkisi yoktur

Çözebildinizmi siz yükseklik sorununu ? yayları değiştirmeyi deneyeceğim :icon_tup:

bence arka salıncakta bi kaza sonucu yamukluk oluşmuş onu gidermek için oradan uzatma yapmışlar

benimde aklıma geldi bi el freni vakası olabilir.

araca daha önceden kamber varmış kesilip kaynatılmış sonra da stock haline geri çevrilmiş.

diğer tarafta bi sıkıntı yok ama :beuj:

Ayar kolu diye gecer,yukseklkten ziyade toe ice disa ayar yapmaya yarar kamber kolu usttedir,45 tl tanesi burclar degismiyor komple degisiyor,

Teşekkürler :icon_tup:

Büyük ihtimal o taraftaki akra taşıyıcı yamulmuş dengelemek için en ucuz yolu seçmişler. Arka tekerleği içeri dışarı ayarlamak için kullanılan parça toe ayarı denilen hadise.

O parçanın bence orjinalini alıp rot balansta ayarlarını kontrol ettirin bir anormallik varsa taşıyıcıyıda değiştirmeniz gerekebilir. Sağlık açısından ikisininde değişmesi iyi olur.

En kısa zamanda baktıracağım.. teşekkürler :icon_tup:

parça lazım olursa elimde mevcut :D

pm alabilirmiyim :)

MaNiSaLı
20-10-2013, 20:27
hondalarin motor sol tarafta olduğu için aracınız sola biraz daha basık duruyordur...
biz bu sorunu őn sağ çanak biraz aşağıya alarak , yada ön sol çanak az birşey yukarı alarak çözüyoruz...
benim bildiğim budur :) denendi ve güzelde oldu ...
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

MaNiSaLı
20-10-2013, 20:29
edit: amortisör yan sanayi monreo ise yapılabilecek birşey bu dediğim...
orj. ise yaydan az birşey keserek ( sağdan ) olur .
belirtmek istedim

bymurat___61
21-10-2013, 00:35
Denge kolu olarak gecer ihtimal olarak konusmuyacagım kesin olarak sol arka tasıyıcın yamulmus işlem gormus işin kolayına kaçarak bu parcaya ek yapmısşlar. Parca kasıntılı oldugu için gırc gırc lanet bir seste yapar. Normalde bu ayar koludur tam obur taraflan simetrik olarak olması gerekir. Karsılaştırabilirsin simetrik değildir kesin.

İStersen eline metreyi alaraktan hasas yerlerden simetrik olçumlerde yapabilirsin. Ama cok fazla dert etme rot ayarında sorun yok sağ sola sapma yapmıyosa dert etme derim be

Berkan
21-10-2013, 01:21
on sayada arkadasın biri dedigi gibi o parca sag solu farkını yaratmayabilir atıyorm motor/sanzıman/depo vs oldugu taraftan basık/kalkık olabilir

dest
21-10-2013, 19:55
hondalarin motor sol tarafta olduğu için aracınız sola biraz daha basık duruyordur...
biz bu sorunu őn sağ çanak biraz aşağıya alarak , yada ön sol çanak az birşey yukarı alarak çözüyoruz...
benim bildiğim budur :) denendi ve güzelde oldu ...
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

abi sanmıyorum, x large arkadaşları sağa oturtuyorum yine sol taraf düşük çoğu kişi farkedemiyo ama benmi çok kılım anlamadım :beuj:

Denge kolu olarak gecer ihtimal olarak konusmuyacagım kesin olarak sol arka tasıyıcın yamulmus işlem gormus işin kolayına kaçarak bu parcaya ek yapmısşlar. Parca kasıntılı oldugu için gırc gırc lanet bir seste yapar. Normalde bu ayar koludur tam obur taraflan simetrik olarak olması gerekir. Karsılaştırabilirsin simetrik değildir kesin.

İStersen eline metreyi alaraktan hasas yerlerden simetrik olçumlerde yapabilirsin. Ama cok fazla dert etme rot ayarında sorun yok sağ sola sapma yapmıyosa dert etme derim be

hocam kafamdaki bütün soru işaretlerini şu anda giderdiniz o lanet olsun gırc gırc sesinden.. bin türlü şey geçiodu kafamdan ne yapar o sesi diye :) simetrik olarak aynı değil zaten diğer tarafla gidicem komple sol arka taşıyıcı ve o zımbırtıdan alıcam :icon_tup: teşekkürler

on sayada arkadasın biri dedigi gibi o parca sag solu farkını yaratmayabilir atıyorm motor/sanzıman/depo vs oldugu taraftan basık/kalkık olabilir

yukarıda dediğim gibi x large arkadaşları sağa oturtuyorum sol taraf yine sağdan aşağıda kalıyor. bymurat___61 arkadaşım noktayı koydu saolsun :)