Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 dizel otomatik ? Toyota vs kia
Dizel otomatik eledik eledik bu iki araç aklımda kaldı ;
Kia ceed premium 2013
Toyota auris 2013
Sizce hangisi; ? Bu sınıfta onereceginiZ i30 dışında araç varsa tavsiyelerinizide alabilirim. Teşekkürler şimdiden
Ahmet Saraçoğlu
13-10-2013, 21:58
hangisi yarı otomatik robotik değilse o bence.
Citroen ds 4 de baya iyiymis aslında ama Fransız :(
dragon07
13-10-2013, 22:15
toyotada çalısıyorum objektif yorum yapmak istedim :)
toyota artıları:2.eli güçlü bozulmaz az yakar prestijlidir.
eksisi:robotic şanzıman çok can sıkıyor hergün işe gidip geliyorum kalkıslardan nefret ediyorum hala.
kia ceed uçak gibi hızlı gidiyor gayette dolu ,hatta auristen daha dolu bi araç .vitesleride süper.
eksisi bana göre auristen 2.eli biraz daha zayıf ,bozulma riski biraz daha yüksek, prestij olarak toyotayla emsal degil kesinlikle.
fiyat olarakta ceed biraz daha ucuz .
ds4 tamamiyle mcp şanzımandan ötürü bitik evde yok arka camlarının açılmamasıda çabası.eski citröen calısanıyım arızalara karsı dayanıklı olmalısın sürekli arıza yapar çünkü :D çokta pahalı
auris alırsan düzvites al yoksa alma kısacası.auris almak istersende modelini bana söyle fiyatta yardımcı olurum :)
B.Battal
13-10-2013, 22:16
alfa gitti mi kanka ?
darkmoon
13-10-2013, 22:22
Peter schreyer resmen kia nın bütün şeklini havasını değiştirdi yeni kasa ceedler bence iç ve dış tasarım olarak mükemmel tasarımcı porsche vw audinin eski efsane tasarımcısı olunca aracın şeklide premiuma kaymış..
Tip olarak bakarsak c4, auris, ceed ama yürütmek için her türlü ceed :icon_tup:
İbrahim33
13-10-2013, 22:40
açık ara ceed :icon_tup:
alfa gitti mi kanka ?
Gitti kanka :) 50 ye verdim mecburiyetten,
toyotada çalısıyorum objektif yorum yapmak istedim :)
toyota artıları:2.eli güçlü bozulmaz az yakar prestijlidir.
eksisi:robotic şanzıman çok can sıkıyor hergün işe gidip geliyorum kalkıslardan nefret ediyorum hala.
kia ceed uçak gibi hızlı gidiyor gayette dolu ,hatta auristen daha dolu bi araç .vitesleride süper.
eksisi bana göre auristen 2.eli biraz daha zayıf ,bozulma riski biraz daha yüksek, prestij olarak toyotayla emsal degil kesinlikle.
fiyat olarakta ceed biraz daha ucuz .
ds4 tamamiyle mcp şanzımandan ötürü bitik evde yok arka camlarının açılmamasıda çabası.eski citröen calısanıyım arızalara karsı dayanıklı olmalısın sürekli arıza yapar çünkü :D çokta pahalı
auris alırsan düzvites al yoksa alma kısacası.auris almak istersende modelini bana söyle fiyatta yardımcı olurum :)
Kardeşim bilgiler için cok sagol ***** İstanbul trafiği manuel hamallık geliyor artık , kesinlikle otomatik Toyota onden sanki fn2 yi andırıyor gibi ikinci eli kuvvetli ve hemen satılır bundan eminim, emin olamadığım tek şey ceed müthiş kasa olarak + lari cok fakat 80 100 binden sonra dökülür mu acaba, yeni astra mesela bana göre oyle , cok km yapan yok daha. Bi audi merco ile 100 bin yapmak var bide Hyundai kia ile ?
dragon07
13-10-2013, 22:56
ceedlerin turboları biraz zayıf evet 100k dan sonra ceed yorulur 150k larda iyice biter :)
ama toyota hala gidiyor olacaktır.fakat 3yıldan fazla binmem diyorsan ve 2.eldede ceedin değer kaybı toyotaya görede fazla olucaktır kabul ediyorsan yada keyifle süreyim zararı ziyanı helali hoş olsun ceed alcan.
ama zarar etmeyim alısırım bn multımode şanzımana dersen auris alınmalı.
darkmoon
13-10-2013, 22:57
Kardeşim bilgiler için cok sagol ***** İstanbul trafiği manuel hamallık geliyor artık , kesinlikle otomatik Toyota onden sanki fn2 yi andırıyor gibi ikinci eli kuvvetli ve hemen satılır bundan eminim, emin olamadığım tek şey ceed müthiş kasa olarak + lari cok fakat 80 100 binden sonra dökülür mu acaba, yeni astra mesela bana göre oyle , cok km yapan yok daha. Bi audi merco ile 100 bin yapmak var bide Hyundai kia ile ?
bence onu hiç dert etme bugün hala sapa sağlam 94-95 model elantralar exceller yollarda tıkır tıkır gidiyorsa eski kasa i30 lar ceed lerin çoğu herhalde 100 binleri devirmişdir onlardanda kronik bir sıkıntı yada arızalar duyulmamışsa yenilerden ben sıkıntı çıkıcağını pek sanmam.. ama toyota ile dayanıklılık konusunda hiç bir araç yarışamaz adamlar o konuda dünyada nam salmışlar corollolar camryler landr cruiserlar falan..
ceedlerin turboları biraz zayıf evet 100k dan sonra ceed yorulur 150k larda iyice biter :)
ama toyota hala gidiyor olacaktır.fakat 3yıldan fazla binmem diyorsan ve 2.eldede ceedin değer kaybı toyotaya görede fazla olucaktır kabul ediyorsan yada keyifle süreyim zararı ziyanı helali hoş olsun ceed alcan.
ama zarar etmeyim alısırım bn multımode şanzımana dersen auris alınmalı.
Bana bi auris fiyatı alırmisin ? Birde ikinci el 5 10 15 bin km civari vs varsa da olabilir,
dragon07
13-10-2013, 23:05
pm den tel gönderebilirmisin?
birde darkmoon abi accentler exceller vs bunlar hep benzinli arabalar benzinli arabalar uzun ömürlü olur dizellere göre turbo yok bişi yok turbo cıktı mertlikbozuldu :D
darkmoon
13-10-2013, 23:19
arabanın hası land cruiser da ne yedek parça ne bakımı tek dert yakıtı :)
Ahmet_28
13-10-2013, 23:25
dizel otomatik alacak olsam dsg yada edc sanziman bi arac alirdim.
ceed'ler şu konularda kesinlikle üstündür auris'e göre:
-görünüm
-şanzıman
-malzeme ve işçilik kalitesi
-garanti süresi
auris'in de üstün yanları var ama şahsen ceed alırdım.
huseyinturk
14-10-2013, 00:10
Arabaya binmeden önceki o kısa görüntü için ile ceed derim ben aurisi baz alırsak. İçi dışı herşeyiyle sınıfın en iyi aracı bile denilebilir kia kendini aşmış ceed'de
halilkarakas
14-10-2013, 00:19
ceed'ler şu konularda kesinlikle üstündür auris'e göre:
-görünüm
-şanzıman
-malzeme ve işçilik kalitesi
-garanti süresi
auris'in de üstün yanları var ama şahsen ceed alırdım.
2010 da sıfır almıştık malzeme kalitesi ses sistemi falanda güzeldi bunlara ek olarak
Bizde 2011 ceed var şuan 75000de hiçbir sıkıntısı yok ve şanzıman olarak sarsıntısız ve çok rahat.Yeni kasalarda da öyle mi bilmiyorum ama tek kötü yanı 4 ileri olması olabilir.
b.ustaoglu
14-10-2013, 01:44
kendi şahsi fikrim. aynı segment birbirine rakip olsalar dahi ben auris ile ceed arasında kalma düşüncesine düşmezdim hatta listeme toyota ve hondayı hiç eklemezdim bile :D ceed çok şık ve donanımlı bi araç. tercihim kesinlikle ceed olurdu.
ancak parasal olarak değil de tercih sıralaması yapıcak olsam.
1-megane
2-golf
3-octavia
4-focus
5-ceed
gibi bi sıralama yapardım kendim.
Golfe audi a3 308 sokda Opel birçok showroom gezdim ferahligi tipi ici ceed cok avantajlı durdu gözümde fiyat ve o paranin karşılığında ne aldıklarımı da on plana çıkarırsak gene ceed ağır basıyor , ilk defa citroen ds 4 hoşuma gitti fiyat olarakda daha pahalı gibi
O paralara ağzına kadar dolu leon dizel dsg, veya tatminkar donanımda octavia alınabiliyor hatta biraz zorlayıınca golf bile alınıyor, almandan şaşmamak lazım o kadar para verdikten sonra...
dragon07
14-10-2013, 09:07
malzeme ve işçilik kalitesi olarak ceed, aurisin yanında geçemez.toyotanın sağlamlıgıyla saydıgınız markalarn hiçbirisi yarısamaz DSG golfler octavialar günün birinde şanzıman patlak 6500,7000tl g.te kaçmıs vaziyette kenarda beklerken aurisin yağına suyuna bakarsınız sadece :)
ds4 sadece bakmak için çok güzel bakarken insanın içi açılıor binip sürünce ise insann içini karartıyor :) robotic şanzımanların en rezili.
bence yasin dogru yolda ilerliyor
kia ceed yada toyota auris alınmalı.
Yeni leon tdi dsg kırmızı fena yasinim bir bak hele.
rebeloghy
14-10-2013, 10:39
Yerinizde olsam 1.6 tdi dsgli octavia yada rapid'i bir düşünürüm. Fiyatları ile sunduklarına bakınca çok çok giderliler. Toyota bana çok ruhsuz gelmiştir hep ki auris gerçekten ceed ile kıyaslanacak kıvamda değil :( tasarım her şeye nokta koyuyor.
2014 te gelecek diye biliyorum yeni kasa 308 bir resimlerini inceleyin derim. Ben olsam şimdilik 2.el bir araç alır 308 gelince gider hemen alırım :)
Yeni 308 cok guzel olacağını showroomdanda duydum iç malzeme kalitesi fena degildi full paket 57 bin bırakmıştı 2013