Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda 3 Skyactiv Fiyatları belli oldu
Yiğit G.
14-10-2013, 09:56
http://media.autoblog.it/m/maz/mazda3-2014-prova-su-strada/th/mazda3-2014-04.jpg
http://www.otomobilgunlugu.net/wp-content/uploads/2013/07/021-2014-mazda3-sedan.jpg
http://www.themotorreport.com.au/content/image/2/0/2014_mazda3_hatch_australian_preview_09-0626-m:610x450.jpg
http://www.bloomberg.com/image/iseTvU0H73QE.jpg
http://www.etkinlikara.com/wp-content/uploads/2013/11/Yeni-Mazda-3-%C4%B0%C3%A7-G%C3%B6r%C3%BCn%C3%BCm-yenimazda3-1.jpg
http://www.car-addicts.com/wp-content/gallery/2014-mazda3/2014-Mazda3-14-engine-mpg.jpg
xSYo9Xdb0nE
Dizeller ve diğer benzin seçenekleri 2014 de geliyor , şu an için sadece 1.5 skyactiv geldi.
Hatchback kasa için 3 donanım mevcut:
Motion:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 52.700TL
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 55.200TL
Reflex:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 55.300TL
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 57.800TL
Power:
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 62.100TL
Sedan kasa için 4 donanım mevcut:
Soul:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 48.700TL
Motion:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 52.700TL
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 55.200TL
Reflex:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 55.300TL
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 57.800TL
Power:
SKYACTIV-G 1.5 120PS AT (6 ileri otomatik) - 62.100TL
48 binlik en uygun skyactive in specleri şu şekilde..
1496 cc
100 hp
Şehir Dışı: 4.3 L
Şehir İçi 6.5 L
Karışık 5.1 L
Ben çok başarılı buldum Fiyatıda uygun bence... Bu arada seneye gelecek olan 2.0 Dizelin de teknik verilini vermek istiyorum
2.100 cc
150 HP
0-100: 8 sn
Şehir Dışı 3.6 L
Şehir içi 4.9 L
Karışık 4.1 L
http://www.mazda.de/assets/germany/01_broschueren/01_modelle/mazda3-broschuere.pdf?epslanguage=en
Edit: Konuyu otomobil dünyasından haberlere açıcaktım da "yeni konu" diyince şu mesajı alıyorum "Yiğit G., Bu Sayfaya da işlem yapamıyorsunuz. Bunun olası sebepleri aşağıda sıralanmıştır:" anlamadım..
Dizel 1.5lerden sonra buraz daha canlanir mazda. 1.5 dizeller mazda3ten mx-5e kadar bir cok urunde yer bulacak. O zaman tum urunlerinde az cok satar. Suan mazda6 ve cx5 te satis yok gibi vergi sisteminden dolayi...
Soul:
SKYACTIV-G 1.5 120PS MT (6 ileri manuel) - 48.700TL
48 binlik en uygun skyactive in specleri şu şekilde..
1496 cc
100 hp
Şehir Dışı: 4.3 L
Şehir İçi 6.5 L
Karışık 5.1 L
.
100 mü 120 beygir mi?
corolla'nın fiyatları gördükten sonra bu aracın fiyatlarının ne kadar ucuz olduğunu gördüm. görünüm ve kalite olarak da corolla'dan kat kat üstündür benim nazarımda bu mazda 3.
mazda cidden güzel araçlar yapıyo ve tasarımlar klasik japon iğrençliklerinin çoook uzağında. son yıllarda honda ve toyota ürettikleri modellerin içine s.çarken mazda çok avrupai ve modern davranıp tasarımlarına da özen gösteriyor. sorunsuzluğu zaten yıllardır dillere destan, araştırma sonuçları falan...
fiyat mükemmel, kalite *****, tasarım cok iyi, yakıt değerleri cok güzel ama millet gitsin renoya fiata para versin :)
muratburunce
14-10-2013, 11:35
Tasarım ve fiyat mükemmel...
lnd_samet
14-10-2013, 12:14
mazda 3 mü 6 mı bu şimdi? sayfasında 6 gibi görünüyor da???
Dizel 1.5lerden sonra buraz daha canlanir mazda. 1.5 dizeller mazda3ten mx-5e kadar bir cok urunde yer bulacak. O zaman tum urunlerinde az cok satar. Suan mazda6 ve cx5 te satis yok gibi vergi sisteminden dolayi...
1,5 dizel derken ? broşüre baktım 1,5 lt motor benzinli. dizel motorlar 2.2 lt. ?
freelife
14-10-2013, 12:26
mercedese benzettim ilk bakışta..gayet başarılı bence.
Mazda çok baaşarılı ama Tr de tutulmayan bir marka bu motorlarla gelmesi de trajik olmus 1.5 benzin belki satarda 2.2 dizelde 1 tane satsalar öpüp başlarına koysunlar.
1.6 dizelleri vardı değerleride güzeldi o motoru neden uygulamamışlar ki
Mazda 3 bundan önceki kasa leş gibi plastik kokuyordu galeride.:) Bu böyle değildir inşallah.:)
2.100 dizelmi 2000 yapsan neyse bide vergiden giricek. Ama degerleri iyiymis 8 sn peh
s40, F kasa m pack, yeni a class ve audi karısımı bısı gıbı geldı gozume bır anda :) goruntu hoş olmuş ama
1.5 dizel miata mı, alınır ki o:D
Suan satisa sunulmadi. Cift turbolu gelecek 1.5ler. Onlar geldikten sonra canlanir mazda satislari... 1.5 bennzinliler120 hp.
SSkyactive benzinlilere suan turbo uygulanmadi. Bu nedenle mps serileri muhtemelen atmosferik olacak. Ama dizeldede guclu seriler olur ama vergi sistenimize uymaz... Lakin emisyona gore vergiye gecilirse mazda digerlerine fark atar...
Arkadasin plastik kokusu olayi belki galerinin temizleme urunlerinden falan kaynaklanmistir. Parasina gore kalitelidir genellikle. Ama herkesin beklentisi farkli tabiki. Saygi duyuyorum...
Suan satisa sunulmadi. Cift turbolu gelecek 1.5ler. Onlar geldikten sonra canlanir mazda satislari... 1.5 bennzinliler120 hp.
SSkyactive benzinlilere suan turbo uygulanmadi. Bu nedenle mps serileri muhtemelen atmosferik olacak. Ama dizeldede guclu seriler olur ama vergi sistenimize uymaz... Lakin emisyona gore vergiye gecilirse mazda digerlerine fark atar...
Arkadasin plastik kokusu olayi belki galerinin temizleme urunlerinden falan kaynaklanmistir. Parasina gore kalitelidir genellikle. Ama herkesin beklentisi farkli tabiki. Saygi duyuyorum...
1.5lt twinn turbo diesel? offf diyorum ve vs. 1.6 dCİ twin turbo diyorum şimdiden. :)
Ahmet Saraçoğlu
14-10-2013, 14:44
Cdden şahane.özellikle uzun kaput tasarımı ve alçak kokpit olayına bayımdım.son zamanda yükseldikçe yükseldi kokpitler , gitgide saçma bi hal almaya başladı.fiyatıda gayet güzel bence
Yalovada 2013 model mazda 6 gordum alman plaka. Sanirim arabaya asik oldum metalik kirmizi ve tahminim oem 19 jantiyla efsane duruyodu turkiye sayfasinda baktigimda gorememistim o kasayi
ycanberkt
11-01-2014, 21:50
Yaklaşık bir hafta kadar önce Ankara Mazda Başayarda Mazda servisinde fiyatların 62-68 aralığında olacağıyla ilgili bilgi aldım. Kesinlikle fiyatının çok üzerinde bir araç. Son yıllarda Avrupa pazarında payını arttırdı, bu model ile Türkiyede de artıracağına inanıyorum
Canselmo
11-01-2014, 22:02
mazda 3 sedan cok satılır fiyatları şahane . Corolla vs tipi araçlar 70 binlerde
1.5 motor dizel mi benzinli mi? 100 mü 120 mi güç? Dizelse eğer bu fiyatlara çok iyi. 2100 cc motor gereksiz olmuş.
şu durumda alınabilecek en mantıklı araba bence..
darkmoon
11-01-2014, 22:33
araba çok yakışıklı maşallah 90 lılarda ürettiği sedandan sonra bu ikinci efsane kasa satışı olur..
ykavcioglu
11-01-2014, 22:36
Mazdacı olarak inşallah sıfırını alır uzun yıllar binerim:)
sıfır araba alacak olsaydım eğer tereddüt etmeden alırdım. Süper olmuş..
donanımıda sanıyorum ki hiç boş olmaz bence
İbrahim33
11-01-2014, 22:45
mazda'nın sitesinde neden hiçbir bilgi yok acaba
almanya sitesinden konfigürasyon yapmak isteyenler :)
http://www.mazda.de/modelle/mazda3-4tuerer/konfigurieren/
bu arada , efsane olur bu kasa.
Önünü Cla'ya benzeten var mı benden başka ?
ilk mesajdaki resim sanırım mazda 6, en azından Turkiye sitesinde mazda 6 icin verilen resim o
Mazda6 Sedan (http://www.mazda-tr.com/modeller/yeni-mazda6-sedan/)
Yiğit G.
11-01-2014, 23:01
ilk mesajdaki resim sanırım mazda 6, en azından Turkiye sitesinde mazda 6 icin verilen resim o
Mazda6 Sedan (http://www.mazda-tr.com/modeller/yeni-mazda6-sedan/)
doğru , çok benziyorlar birbirlerine ben karıştırmışım düzelttim.
Onurkk06
11-01-2014, 23:43
Bugun gördüm acaip bişey olmuş resmen mazda 3 müymüş bu resmen yen 6 gibi duruyodu :)
bence hb si daha başarılı tasarım konusunda :)
1.5 sky-d yi bekleyin, bunlar benzinli.. sky-d ler gelince yıkım gerçekleşecek rekabet anlamında cidden.
acaba bu donanım seçenekleri neler, umarım sadece otm. şanzımanlıda sunroof gibi bi saçmalık yapmazlar yine.
Mutlu Değerli
11-01-2014, 23:48
Tasarım çok iyi...
Markaların tasarımlarını iyice hiç ettiği şu dönemde sınıfındaki en iyi tasarımlardan biri olmuş bence. Motor verileri de bu başarıyı perçinliyor. Çok beğendim şahsen
darkmoon
12-01-2014, 00:16
ne cla sı ne hondası ne toyotası bence çok çok güzel olmuş çok başarılı..
aracı hiç görmedim ama mazdanın işçilik ve malzeme trim kalitesinden şüpem yok. kalitelidir eminim..
önü banada bmw çağırışımı yapdı hani öne böbrekli ızgara koysan sanki olucak yeni 3 kasa gibi :) bir yandanda yeni mondeo dolaylı yoldan aston martin çağrışımlarıda var neticede güzel olmuş.. ve kendine has bambaşka bir havası olmuş.. :)
http://4.bp.blogspot.com/-d-wfaVRR-Y0/TqaABwxUHPI/AAAAAAAAGBk/zU9pN1QF8XA/s400/312051_10150903048800195_14779190194_22004684_3352 08271_n.jpg
timucintt
12-01-2014, 00:18
yeni mazda 3 ün TR'ye halen gelememesinin 2 nedeni var birisi eski 3 ler halen zibil gibi mazdanın elinde bulunması + 1.5 benzinli motorunun halen adam gibi üretilmemesi... bizde vergilendirme motor hacmine göre olduğuna göre çok zor daha gelmesi... şu halde 2.0 155 lik mazda3 trye girerse 95-105K liradan aşağı gelmeyecektir...onun için bu yılın ortalarında 1.5 benzinli skyactiv 15S 15C motorları gelecek tabi 2015 e bulmaz umarım 5 aydır gelecekler... + olarak 1.5 skyactiv dizel bu sene unutun, ortada lafı çok dönen ama halen ortada taslağı bile olmayan bir motor kendisi 2.2 dizel gelirse şaşırmayın...
Tasarım başarılı, fiyatlar güzel. Motor, kalite oranıda yüksek olursa tutar.
darkmoon
12-01-2014, 00:24
talep çok olursa türkiye pazarı öyle hafife alınıcak para kaybedilicek bir pazar değil..
bence getirirler ellerindeki eski kasaları bir şekilde filoya özel indirimlerle yada opeldeki gibi classic adıyla falan satarlar eritirler..
Türkiyede sedanı aileye güzel gider Fiyatlarıda ideal olursaki mazdanın fiyatları genelde akranlarına göre hep ideal olmuşdur bence güzelde satar..
timucintt
12-01-2014, 00:42
yeni 1.5 mazda 3 ler geldiğinde zaten klasik olarak satmak zorunda kalacaklar... ama eski fiyat ister istemez bastırmak zorunda kalacaklar... şu anda takas indirimi ayağına 5000-7000 liraya kadar indirim var eski mazda 3 lerde.... eritmeden 1.5 sky ları salmıyacaklardır bana göre.... kalsa bile bayiyi zarara sokmıyacak adetlerle kalacaktır....
Burak K.
12-01-2014, 07:32
Mazda çok baaşarılı ama Tr de tutulmayan bir marka bu motorlarla gelmesi de trajik olmus 1.5 benzin belki satarda 2.2 dizelde 1 tane satsalar öpüp başlarına koysunlar.
1.6 dizelleri vardı değerleride güzeldi o motoru neden uygulamamışlar ki
2.2 dizel 1 tane satılır onu da babam alır muhtemelen. :D
Tasarım olarak çok beğendim. 2.0 Dizel + Otomatik + Sunroof opsiyonu gelse,iç malzemeside kaliteliyse alınır binilir kafadan 5 sene...
fatihcakin
12-01-2014, 08:12
Torku kaç nm acaba, bulamadım.
Torku kaç nm acaba, bulamadım.
100 hp olan da 120 hp olan versiyonda da tork aynı, 150nm.
120 hp arac ve emin olun dizelden az yakiyo :D
Mazda donanim ve teknoloji olarak japonda cok ust bir segmentte skyactiv in enjektorleri acaba baska araclara uygulanabilir mi ?
Canselmo
12-01-2014, 10:42
Aracin herseyi cok iyi yalni bagaji nedir ya sedan olanin 350 litre bagaji varmis ordan cok buyuk hayal kirikligina ugradik
darkmoon
12-01-2014, 16:45
mazda istikrarlı bir marka parasal kaygılardan ziyade marka çizgisini bozmamaya öncelik veriyor bunun için para kaybetmeyide göze alıyorlar..
premium markalar bile ticari kaygılarla ürün kalitesini düşürüp ve gamini arttırıp düşük kalite araçlarla arttırma yoluna giderken mazda bu işlere hiç girmediki en iyi o işide mazda yapardı japonlardan .. ama hiç bulaşmadı firma o işlere..
sanırım bu markayı bu kadar sevmemin nedenide kalitesinden ödün vermiyor sorunsuz araçlar üretiyor onu bir köşeye koyarsak markanın istikrarlı duruşu..
Bu mazda hala 1.5 benzinli atmosferik getiriyorsa, pazarda çok geri kalmış demektir.
Benzinli motorlarda düşük hacim+turbo mantığı olmadığı sürece TR de tutunamaz.
Ayrıca dizel versiyonu 2100CC denmiş. Vergilendirmede bir üst dilim demek. 100K ile 150K arasında fiyat demektir bu :D
Bu mazda hala 1.5 benzinli atmosferik getiriyorsa, pazarda çok geri kalmış demektir.
Benzinli motorlarda düşük hacim+turbo mantığı olmadığı sürece TR de tutunamaz.
Ayrıca dizel versiyonu 2100CC denmiş. Vergilendirmede bir üst dilim demek. 100K ile 150K arasında fiyat demektir bu :D
bence sen pazarda cok geri kaldin. atmosferik olabilir motor ama kara duzen atmosferik degil. bilip bilmeden millet salliyo. skyaktivin nasil calistigina bakin bi. mazda 6 2.0 skyaktiv kullandim ve arkadsimda var 7.3 ortalamasi var. 1.5 in ortalamasi en fazla 6 litre olur bence.
mazda evet turkiyede satmiyo ama diger her yerde zebille satiyor. ozelliklede amerikada. bence 316i yerine mazda 6 corolla vs yerinede mazda 3 alinir.
İbrahim33
12-01-2014, 18:23
tamam pazar artık , düşük hacimli turbo motorlara döndüde atmosferiklerde eski atmosferikler değil.onuda göz önünde bulundurun.bugün 1.6 atmosferikler nerden baksanız 130-135 hp civarında ve teknik verileride eski atmosferiklere göre o kadar kötü sayılmaz.
Abi mazdaya çok pahalı yeaa diyip 92500 liraya 1.6 tdi golf alacak bir sürü tip var piyasada. Bu fiata böyle bir araç yüzyılın kampanyasıdır.
121 bin liraya 1.5 dci mercedes CLA alanları saymıyorum bile...
darkmoon
12-01-2014, 19:29
bizim pazar hesabına geldiğin gibidir..
sıfır alırken düşük hacimli deriz ama ikinci el oldumu abi ne uğraşıcaksın cücük kadar motorla..
turbolu cücük kadar hacmi olan motor alıcağına adam gibi 1.6-2.0 atmosferik al sorunsuz stabil sıkıntısız yıllarca bin turbo arızası v.b dertlerin olmasın denir..
Herkes işine geldiği gibi :)
ahmetbaha-drs
12-01-2014, 19:48
Fiyatları çok güzel bence, iyi bir tanıtım,reklamla satışlarını arttırırlar diye düşünüyorum. Tasarım,donanım ve kalitesi bir çoğundan iyi zaten.
timucintt
12-01-2014, 22:48
100 hp olan da 120 hp olan versiyonda da tork aynı, 150nm.
ikiside aynı motor hacı zaten... sadece birinde daha gelişmiş bir kat var bide beyini farklı...
Abi mazdaya çok pahalı yeaa diyip 92500 liraya 1.6 tdi golf alacak bir sürü tip var piyasada. Bu fiata böyle bir araç yüzyılın kampanyasıdır.
121 bin liraya 1.5 dci mercedes CLA alanları saymıyorum bile...
Arkadasşım 95 e aldı :D:D
bence sen pazarda cok geri kaldin. atmosferik olabilir motor ama kara duzen atmosferik degil. bilip bilmeden millet salliyo. skyaktivin nasil calistigina bakin bi. mazda 6 2.0 skyaktiv kullandim ve arkadsimda var 7.3 ortalamasi var. 1.5 in ortalamasi en fazla 6 litre olur bence.
mazda evet turkiyede satmiyo ama diger her yerde zebille satiyor. ozelliklede amerikada. bence 316i yerine mazda 6 corolla vs yerinede mazda 3 alinir.
Sen olayı neden kişiselleştirip hemen bana laf atıyorsun? Bir önceki açıklamamda senden bahsetmedim ben, Mazda'dan bahsettim. ilk cümlende gördüğüm, motorları sadece yakıt oranlarıyla karşılaştırıyorsun. Yelpazeyi biraz genişiletmen gerek.
"Atmosferik ama kara düzen atmosferik değil" Nedir peki? 32 valf mi araba ? 4 egzantirikli mi? Pistonlar üçgen şeklinde mi? En fazla emmeyi falan farklı teknolojide yapıp bir isim verirler ama o motor neticede kara düzen bir atmosferik motordur. 150nm tork derken bunu açıklarlar zaten ;)
Ayrıca Mazda'nın atmo motorlarına LPG'ye uyumsuzdur, subapların malzemeleri yeterli derecede dayanıklı olmadığı için.
Mazda'yı severim, arkadaşımda da vardı yıllarca bindim ama at gözlüğüyle binmedim.
Neyse konuya dönim;
Bu motor olayı sadece mazda için değil zaten, her markada bu psikolojik yanıltmayı kullanırlar.
Opel Ecotec, VW Fsi, Toyota bilmemne gibi.. Temelde hepsi aynıdır.
(1.6 Atmolardan bahsediyorum.)
Üsluba dikkat, selametle...
Canselmo
13-01-2014, 12:02
Ayrica skyactive teknolijisi ile ilk defa seri uretim bir aracta 14:1 sıkıstirma oranini yakalandi
mr.korhan
13-01-2014, 12:57
artık turbosuz 1.6 lar 130-140 hp ama bizim millet gider halen 25 sene önceki 1.6 Sİ için 18 milyar ister :D
O değilde bu fiyatlar yapılan zamlardan önce idi bunun üstüne yeni kur ve OTV zammını ekleyin, diğer araçların fiyatları ile aynı olur zaten..5-8 arası zam koymak lazım yani bu fiyatlara.
Yiğit G.
13-01-2014, 17:02
skyactive teknolojisini "psikolojik yanıltma" olarak gören arkadaşlarmı var ? Psikolojik olarak yanıltıp 2000 motoru şehir içi 5 litre yakmasını sağlıyoruz...
-şimdi kendini yeşilliklerin arasında düşün... Hafif hafif vuruyorsun pistonlarını... Salıyorsun gazını çiçeklerin arasında.... :D
Amaç az yakmaksa hayırlı olsun o zaman :)
Ben biraz performans takıntılı olduğum için artık beğenemiyorum düşük hacim atmo araçları. Atmo olacaksa en az 2 litre olmalı bana göre ki biraz tat versin.
darkmoon
13-01-2014, 18:57
Gözden kaçan bir şey var mazda direk ithalat mazdayı benim bildiğim artık mermerler getirtmiyor getirten başka bir aracı kurumda yok..
mazda direk kendi girdi türkiye piyasasına yani fiyatlarda istediği oynamayı ve insiyatifi kullanabilir kimseye danışma yada merkeze sorma ihtiyacı yok kendi zaten direk ithalat ile getirtiyor..
o yüzden fiyatlarda her tür oynama taksiktlendirme vadeleme v.b yapabilir türkiye ve pazar şartlarına göre..
timucintt
13-01-2014, 19:24
Amaç az yakmaksa hayırlı olsun o zaman :)
Ben biraz performans takıntılı olduğum için artık beğenemiyorum düşük hacim atmo araçları. Atmo olacaksa en az 2 litre olmalı bana göre ki biraz tat versin.
amaç skyactivte uçmak kaçmak değil :) amaç şase hafifliği ve en iyi rijitliği yakalamak aynı sınıfın en düşük atmosferik emisyon değerini bunu az yakarak yalamak ve aynı zamanda aracı tamamen sığırlaştırmadan ve ruhsuzlaştırmadan bunu yapmak... bu konuda mazda yıllardır radikal işler yapmış bir marka... özellikle son skyactivlerde modellerde motor hafifliği sıkıştırma oranı ve şasesi en iyisi olma yolunda sınıfında... mazda kullandınmı hiç bilmiyorum ama her en basit modelinde bile bir hırçınlık vardır ve ruh vardır mazdanın. şase dengesi direksiyon sistemi sürücüye en uyduruk motorlarında bile zevkli bir sürüş sağlar... en basiti kuzenimde 2004 mazda 3 var dynamic sport triptronik 1350 kilo araba 105 beygirlik modeli var değerlere bakınca götünü kaldıramaz zannedersin ama o kadar çevik ve atak senkrone edilmişki araç sanki araç 120 130 beygirlik otomobiller gibi çok rahat bir çekiş sunar... sıkıcı değildir gücünü güzel iletir yola.. tabi 2.0 atmısferik hacimli motorun zevki bambaşkadır ama mazda düşük hacimli motorlarında zevkli sürüş karakteri yakalayan bir markadır atmosferik bile olasalar :)
2009 Mazda3 kullandım, dynamicti o da. 1.6 105 hp olması lazım. O zamanlar bende de Astra H vardı yine benzinli. Mazda gaz tepkimelerinde daha seriydi, fark olarak bunu hissettim sadece. Uyduruktan roll denemelerimizde olmuştu, ikiside eşit gidiyordu.
2010 da yeni çıkan 3'ün test sürüşüne gittim, araç otomatikti ve 4 ileriymiş. O hayal kırıklığı olmuştu bana. Hiç hoşuma gitmedi.
Her zaman söylemişimdir; Mazda japonların içinde en konforlu, sessiz ve kaliteli olanıdır.
Satışlarda öne geçmek istiyorsa; Honda, Mitsubishi gibi markalardan önce, düşük hacimli turbo motora geçmek zorunda.
Alacak olsam 3 değilde direk Mazda 6 düşünürüm. Gerçekten değeri bilinmeyen bir araba.
berkercakmak
14-01-2014, 03:27
mazda 90ların başında türkiyenin en çok satan ithal otomobılıyken, 'bana göre' ithalatçı firmanın gazabına uğrayıp kıyıda köşede unutulan bir marka. (aynı sekılde nissanda dıyebılırız aslında)
Tasarım konusunda son 10-12 yıllık periyotta 'en' olmayı başarmış bir markadır.
fiyat bilgisini nerden edindiniz ?
ykavcioglu
05-03-2014, 20:47
Ne zaman geliyor
Yiğit G.
05-03-2014, 22:35
fiyat bilgisini nerden edindiniz ?
offical sitesi update olurken yazdılar fiyatları.Birebir mazdacomtr den alınmıştır.Sonra hatalarının farkına varınca gizlediler fiyat listesini.Şurdan ulaşılıyordu ama artık pass istiyor
https://www.mazda-tr.com/util/login.aspx?ReturnUrl=/modeller/yeni-mazda3-sedan/
erken yayınlama hatası yaptılar yani yanlışlıkla.
Yiğit G.
17-03-2014, 19:48
verdiğim fiyatlar aşağı yukarı doğru çıktı beyler
Yeni Mazda3 55.5 bin lira - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26023619.asp)
kickbuttowski
17-03-2014, 20:14
Dün siyah sedanini gördüm yolda ağzım açık kaldı fotoğraflarda göründüğünden çok daha iyi duruyor.
mazda 90ların başında türkiyenin en çok satan ithal otomobılıyken, 'bana göre' ithalatçı firmanın gazabına uğrayıp kıyıda köşede unutulan bir marka. (aynı sekılde nissanda dıyebılırız aslında)
Tasarım konusunda son 10-12 yıllık periyotta 'en' olmayı başarmış bir markadır.
Mermerler ve herter. Iki tane ankara yetkili servisi butun markayi bitirdi koca ulkede. Zamaninda apex sealleri biten fc rx7lere tornada apex seal yaptirip takan yetkili servisler. Rx8 lerle dexeliaya falan gectiler anca. Olan guzelim markaya oldu. Pee...
Sinan'S2k
17-03-2014, 20:52
Mermerler ve herter. Iki tane ankara yetkili servisi butun markayi bitirdi koca ulkede. Zamaninda apex sealleri biten fc rx7lere tornada apex seal yaptirip takan yetkili servisler. Rx8 lerle dexeliaya falan gectiler anca. Olan guzelim markaya oldu. Pee...
Tunalı'da bayideki 0 rx7 yi hiç unutamam :)
i-vtec07
10-04-2014, 11:41
güncel fiyatları belli olmuş sanırım
Yeni Mazda 3 Hatchback Skyactiv-G 120 HP Manuel
Motion
60.600 TL
Yeni Mazda 3 Hatchback Skyactiv-G 120 HP Manuel
Reflex
63.600 TL
Yeni Mazda 3 Hatchback Skyactiv-G 120 HP Otomatik
Reflex
67.000 TL
Yeni Mazda 3 Hatchback Skyactiv-G 120 HP Otomatik
Power
72.000 TL
Yeni Mazda 3 Sedan Skyactiv-G 120 HP Manuel
Soul
55.500 TL
Motion
60.600 TL
Yeni Mazda 3 Sedan Skyactiv-G 120 HP Otomatik
Motion
64.000 TL
Reflex
63.600 TL
Reflex
67.000 TL
Power
72.000 TL
100.000'i geçen qashqai var ve corolla'lar 80.000'i buldu; dolayısıyla fiyatlar iyi bence. kaldı ki mazda 3 nissan'dan da toyota'dan da daha kral.
ıyı olmus bu baya guzel ıcı dısı
devil_berk22
10-04-2014, 13:42
Dizel fiyatlari neden yok onceki kasada 1.6 motorlari bunlardada gormek isterdim
Mazda3 hatchback (http://www.mazda-tr.com/modeller/yeni-mazda3-hatchback/)
Yeni kasa çok hoşuma gitti ama yakıt tüketimi İstanbul için de ne kadar olur merak ettim doğrusu.
timucintt
21-06-2014, 15:32
mazda 3 arkadaşımda var yeni aldı otomatiği istanbul içinde ortalama 7.5-8 litre yaktığını söylüyor aynı evde mazda 6 da var oda şehir içi 8-9 litre yakıyormuş uzun yolda 5 litreye düştüğünü söylüyordu... yani 2.0 165 beygir bir motor için sağlam bir ayar çekmiş mazda :D
Brosurde gormustum sıkıştirma 14.5 muydu neydi, bilincsiz kullanim yuzunden ulkemizdeki wankel hayal kirikligina bu motorda eklenmesin ? Mazda 6 nin kasasi efsane oldu fakat o sıkıştitmadaki motor uzun vadede korkuttu beni
timucintt
21-06-2014, 15:58
neden korktunki ? :) mazda o motoru düşük oktanla kullanabilecek şekilde geliştirdi... yani illa alman otomobillerindeki gibi yüksek sıkıştırmalı direkt injeksiyonlu motorlardaki yüksek oktan ihtiyacı bunda o kadar mühim bir konu değil tabi gidip en kötü benzinia lmıyacakısn bildiğinden şaşmıyacaksın bu ülkede euro diye kırsalı çakanlarda oldu zamanında... üstelik mazda bir sonraki nesil sky2 motorlar için mazda bazı motorlarını daha fazla sıkıştırmasını arttırıp buji kullanımınıda yok etmeyi planlıyor.... dizel motorlarındada 16 17 olan otalama sıkıştırma değerlerinide 12 lere düşürüp piston kafası açılarına ve enjektör tasarımlarını değiştirerek daha fazla verim alıyorlar dizelde hem daha az nox sallınımı daha az fibrasyon ve ses azalıyor... mazdada wankellerin bozulma nedneitrde tamamen bilinçsiz adamların elind eolmasındandır... bilinçsiz admaın elinde wankeli bırak en basit honda motoru bile 10.000 km gitmeden bozuluyor...
Valla ne bilim ozel bi yaği falan Varmi buna konulacak ? Yada wankeldeki gibi kurum temizlemek vs. Gibi. Bizim ulkedeki oktana guvenmedigin icin soledim zaten 98 oktan diye kim bilir kac oktanli benzini caktilar millete :) oktan secmiyosa guzel ama yinede bizim milletimi eşşek gibi kullanmayi sevdigi icin biyerden bu motorada patlak verdirir gibime geliyo
timucintt
21-06-2014, 16:23
valla kitapcığa sadık kalınırsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum ben... bilinçli olmakta yarar var tabi... tabi yakıt sıkıntısı yağ sıkıntısı her zaman olur iyi seçmek laızm onlarıda.... şu yazıyı okumanı istiyorum çok güzel yazılmış... dizel motorların nasıl çalıştığını vs hepsi yazıyor... benzinli 87 oktanla çalışabiliyormuş ve 0-20 gibi incecik yağ konuluyormuş... bizim trde çakarlar buna 10-40 ı sonra katalitikte patlar motorda patlar :) :) servis aralıkları ve bakım prosedürleri tek tek yazılmış bu linkte....
Mazda's SKYACTIV Technology: Underhood Service (http://www.underhoodservice.com/Article/120902/mazdas_skyactiv_technology.aspx)
Hatchback in arka tasarımına BA YIL DIM
Keşke power donanımla manuel şanzımanı sunsalarmış. Fiyatlar makul tasarım güzel. En kısa zamanda teste gidicem
Proje araci olunca herkes yok masallah yok 13 sikistirma yok adamlar yapmis mangalda kul kalmiyor. Adamlar stock 14 sikistirma arac uretiyor millete yine yaranamiyor. Mazdayi turk milleti kabul etmedi bir turlu. Daha ne yapacaklar anlamadim ki. Ben mazda olsam cekilirim turkiyeden komple gidin yag yakan tsilara mekatronik bozan dsglere binin, mustehak der gecerim. Adamlar q5 boyutunda jiple 2.0 atmosferik halde 7 litre yakiyor yine yaranamiyor tovbe yaa...
Sorun orda zaten cevabi kendiniz vermissiniz proje araci degil bu, uzun omurlu olurmu olmazmi bunu merak ediyorum
Hic bir sey olmaz. En asagi 250bin rahat gider.
timucintt
21-06-2014, 20:38
mazda zaten sorunsuzluğu ile tüm dünyaya kendini kanıtlamış bir marka... ama biz Türk milleti olarak halen alman müptelası olduğumuz için normal... avrupada özellikle almanyada en çok satan marka mazdadır yıllardır japonlar içinde, hondaya bakmazlar bile ve bir çok alman bile mazdaya japonun meredesi der... ama Türk'e anlatamazsın bunu bizde Honda'nın en boktan modeli bile ilah olmuş durumda.... çünkü bizde kim ne tutturursa furya oluyor... ama gün gelir mazdayıda ilah ederler o zaman görün piyasasını...
mazda zaten sorunsuzluğu ile tüm dünyaya kendini kanıtlamış bir marka... ama biz Türk milleti olarak halen alman müptelası olduğumuz için normal... avrupada özellikle almanyada en çok satan marka mazdadır yıllardır japonlar içinde, hondaya bakmazlar bile ve bir çok alman bile mazdaya japonun meredesi der... ama Türk'e anlatamazsın bunu bizde Honda'nın en boktan modeli bile ilah olmuş durumda.... çünkü bizde kim ne tutturursa furya oluyor... ama gün gelir mazdayıda ilah ederler o zaman görün piyasasını...
Mazda 1990'larin basinda Turkiye'de en prestijli otomobil markalarindan biriydi... Zaman iceresinde bu kredisini yedi bitirdi... Cocuklugumdan hatirliyorum mazda 323'leri 626'lari prestijli araclardi...
timucintt
21-06-2014, 21:02
Mazda 1990'larin basinda Turkiye'de en prestijli otomobil markalarindan biriydi... Zaman iceresinde bu kredisini yedi bitirdi... Cocuklugumdan hatirliyorum mazda 323'leri 626'lari prestijli araclardi...
Mazda yıllarca distribütörler tarafından içine edilen bir marka oldu türkiyede 1990ların başında çelik honda ile mükemmel bir rekabet vardı o zamanlar honda'da en kral otomobillerini o yıllarda Tr'ye (prelude, integra, accord 2.0i, legend)getirdi çelik honda ile ama hondada anadolu honda ile *** oldu.... mazdada o dönemde çok iyi modelleirni getirdi 929 sentialar mx5 mx6 626 full paketler vs ama sonra özellikle mermerler döneminde içine sıçıp sıvadılar mazdanın türkiyedeki yerini... şu anda tamamen japonyanın elinde marka ve çok daha iyi durumda mazda.... mermerler zamanında çok fazla mazda bayisi kapandı gitti. Eski dönemine dönmesi yıllar alacaktır.. mazda çok iyi reklam yapıp bayi ağını tekrar güçlendirirse 2000 öncesine dönerse çok iyi yerlere gelebilir.... çünkü mazdayı alan adamlar halen eski mazda sahipleri yeni mazdacı adam çok az...
japon'dan üç şeyi beklemem: iyi malzeme-işçilik kalitesi, iyi yol tutuş ve çekici tasarım. gelin görün ki bu üçü aynı tepside mazda'da var. :)
bu sebepledir ki ne honda, ne toyota benim için bir mazda etmez. motoru hariç mazda 3'ü çok beğendim. (zamanında vw'nin pancar motorda inat etmesi gibi.) hatta civic, jetta, corolla, astra sedan deseniz; yine mazda 3 derim. ;)
97 model mazda 323'üm vardı çokta güzeldi :)
Mazdanın şu anki hali tamamen mermerlermidir nedir, o eski dist. yüzünden. 1.6D versiyonu bir türlü getirmediler. Dist. değişince anca TR'ye giriş yaptı ama, o aradaki boşluk yüzünden eski Mazda kullanıcıları, buna bende dahilim farklı markalara yöneldiler. 307'yi aldığımda dizel mazda 3 olsaydı, 1sn bile düşünmez mazda alırdım.