PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec2 ye düz boru uygulaması hakkında

serda-R
07-07-2008, 13:58
ii formalr arkadaşlar....2005 model vtec2 sahibiyim....aracımda otto 4-1 racer headers , otto kat iptal tüpü , komple 51 lik araborular , sanayi orta susturucu ve otto carbon ss var....ustam kat iptal tüpünün değişmesinin vakti geldi diyor....yaklaşık 1,5 sene oldu takalı....bende burda bi seçeneğimizin olduğunu düşündüm...headerstan itibaren düz boru çekmem durumunda gerek performans gerekse ses yönünden + ları ve - leri neler olur acaba ? düz boru çekmem durumunda arıza lambam yanarmı ? yanması durumunda çözümü ne olur ? orta susturucunun iptal edilmesi gerekirmi ? ses çok artarmı ? komple yeni borumu çektirmek daha iii olur yoksa mevcut 51 likler kalıp ekleme mi yapılmalı ? yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum....şimdiden teşşekür ederim...saygılar....

flexamin
07-07-2008, 14:08
ses aratar yani sewersin sewmezsin bilemem ama.. bana sorarsan kat iptal tüpünü söktür yerine düz boru çek performans da fark eder..

Diyadin
07-07-2008, 14:14
51mm. düz boru ideal ses artışı olacak otto gürültülü bi eksoz çünkü..

son susturucunu sebring yada supersprint takmalısın yada ortaya küçük bi susturucu takmalısın..

sensör montajı için iskender usta yada bostancıda gider eksozdan yardım alabilirsin...

serda-R
07-07-2008, 14:15
eywallah teşekkür ederim....peki katalizöre giren sensörü düz boruya yerleştirebilecekmiyiz ? arıza lambam yanacakmı ? orta susturucu diye bir kavram kalacakmı ?

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...

despe
07-07-2008, 14:15
peki direk borunun + ları ve - leri neler olucaktır arkadaşlar ??

serda-R
07-07-2008, 14:17
51mm. düz boru ideal ses artışı olacak otto gürültülü bi eksoz çünkü..

son susturucunu sebring yada supersprint takmalısın yada ortaya küçük bi susturucu takmalısın..

sensör montajı için iskender usta yada bostancıda gider eksozdan yardım alabilirsin...

eywallah diyadin...peki performans artışı olurmu ? araç kalkarken titreme yaparmı ?şuan bile egzoz çok ses veriyor....orta susturucusuz hiç düşünemiyorum...

SONE-R
07-07-2008, 14:17
düz boru artısı = performans artışı
eksisi = gürültü artışı ve polislerle akraba olunuşu :D :D

orta susturucunu olabildiğince küçük kazanlı yapmaya bak...

despe
07-07-2008, 14:19
:D:D heheh

serda-R
07-07-2008, 14:20
düz boru artısı = performans artışı
eksisi = gürültü artışı ve polislerle akraba olunuşu :D :D

orta susturucunu olabildiğince küçük kazanlı yapmaya bak...

eywallah soner teşekkür ederim....peki arıza ışığı yaktırmaya bilirmiyiz ?

VteC_MaNiaC
07-07-2008, 14:24
Dediği gibi bostancı sanayi Gider egzos yada İskender usta çözer

serda-R
07-07-2008, 14:27
eywallah...istanbula pek gidemiyorum bu aralar iş güç dolayısıyla....iskender ustanın tlf si varsa alabilirmiyim acaba ?

SONE-R
07-07-2008, 14:29
evet arıza lambası sorununu iskender usta halleder...

Diyadin
07-07-2008, 15:20
eksoz ustan işi biliyorsa sensörün gireceği bi delik açacak somun kaynatıp sensör girişi olacak resim çekebilirsem akşam eklerim;)

51mm düz boruda ivmeleme iyi derecede artıyor üst devirlerin iyileşir

sesi ve polisi göz önüne almalısın:)

kendi aracımda +3 tane vtec2de titreme hissetmedim ses problem değilse bence yaptır

serda-R
07-07-2008, 15:34
eksoz ustan işi biliyorsa sensörün gireceği bi delik açacak somun kaynatıp sensör girişi olacak resim çekebilirsem akşam eklerim;)

51mm düz boruda ivmeleme iyi derecede artıyor üst devirlerin iyileşir

sesi ve polisi göz önüne almalısın:)

kendi aracımda +3 tane vtec2de titreme hissetmedim ses problem değilse bence yaptır

eywallah diyadin....resim için gerekyok...benim kat iptal tüpü üzerinde de aynısı var...biraz daha uzununu yaptırarak sensörün yetişmesini sağlarım...çok teşekkürler yardımların ve yorumun için...