Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 26 -27 Ekim 2013 Pazar @ Pistgünleri.com İstanbulpark

Sayfa : 1 [2]

Kadyr
27-10-2013, 20:27
Ayri konu acilsin foto video icin ordan takipedelim. Wtcc le superdi bi bnw yi olctum 2.15 murat abi daha iyi sure yapmis tebrikler.
Evolar superdi helal olsun demekten baska bisi yok.golf r arkadasi tebrik ediyorum cok guzel ses vardi gidis guzeldi.yanlayan uyari alan bmw yi tebrik ediyorum hakkini verdi:) bendede resimler var ama yarin ancak paylasabilirim. E seansi cok guzel gecti

Octavia RS
27-10-2013, 20:30
Kerem olsaydın iyi olurdu fakat eğitimin ve geleceğin daha önemli..Babanı tebrik ederim gene beni geçti..Hesabımızı kapayamadık.. Açık cari hesap gibi oldu..Bir dahaki pist gününde inşallah..

Ne geçmesi Metin amca geçmekten de öte başka şeyler duydum ben :D Video yüklüyorum,sende varsın Metin amca videonun birinde :)

Serhat Y.
27-10-2013, 20:34
Üzüldüğüm için içimden geleni söyledim.Benim postumun üzerine yol vermeyi bilmeyen heyecanlanan arkadaşlar dediğiniz için bozuldum ne yazıkki.Beyaz polo 4 kapı.İsim zikterttiniz demedim aynı seansta bulunduğum için haliyle üstüme alınmam gereken kısmını cevapladım.11de sola açılmam gerekirken (mecburen yoksa tutunamaz) ortada kalmaya çalışıp sağa doğru geçme çabamdan dolayı ciddi risk aldım.hız 180km.gaz kessem vurursunuz kesmesem yol vermeyi bilemedik,Solda giden yavaş bir araçla aramızdan geçtiniz bende oh ne güzel yavaşlatmadık diyordum söyledim çıkıncada herkese.Start finiste alakasız bi yere attım kendimi ki siz rahat yavaşlamadan dönün diye.Olabilir belkide adrenalinden farketmemişsinizdir doğrudur.

180 ile giden hiçbir araba yol veremez zaten boşuna kasılmışın bence, arkadaki araçta ne olursa olsun o hızlarda yol alma gibi bi lüksü bence yok. LeMans da yarışmıyoruzki:)

Low-Rider
27-10-2013, 20:35
xR3KndIcdkk

993 GT2 @ Istanbul Park - 26.10.13 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xR3KndIcdkk)

widebody kırmızı gt86 ne süre yapıyor bilen var mı ?

mcy
27-10-2013, 20:42
çok keyifli bir gündü, lastiklerim yüzünden çok iyi tutunamadım o yüzden seanslarımdaki arkadaşlarımı tedirgin ettiysem kusuruma bakmayın. güzel bir gündü teşekkrüler.

bir de A ve C seansındaki siyah vts'li arkadaş forumdan mı?

Frid
27-10-2013, 20:46
e seansı gerçekten güzel ve çekişmeliydi, bugüne katılan, emek veren herkese kocaman maşallah.

ukku
27-10-2013, 20:46
Bora, Ahmet ve Zeki tebrikler, süreler çok güzel.

Bana göre haftanın şampiyonu, burada adi geçmeyen Seyran abi, stock e46 m3 ile 2.26.211 :)

Schumi
27-10-2013, 20:48
çok keyifli bir gündü, lastiklerim yüzünden çok iyi tutunamadım o yüzden seanslarımdaki arkadaşlarımı tedirgin ettiysem kusuruma bakmayın. güzel bir gündü teşekkrüler.

bir de A ve C seansındaki siyah vts'li arkadaş forumdan mı?

Forumdan değilmiş. Araç arıza yapmıştı dönüş yolunda karşılaştık durdurup yardımcı olmaya çalıştık elimizden geldiğince.

Dragger
27-10-2013, 20:48
Güzel bir gündü, umarım herkes keyif alabilmiştir.

E grubu gerçekten çok iyiydi :)

OrcunInce
27-10-2013, 20:51
Estağfurullah kendimizce eğlendik o kadar yürüdü ilk defa kullandım poloyu :)

dik kes,oturt onu oraya :D

Zeki, E seansı, Polo GTI, 5 dip, R, aramızda sır sana birşey anımsatıyor mu?

:D:D:D:D:D

Zero
27-10-2013, 20:52
11 de arkandakı A5 yuzunden yavasladım,225 ıle gırıp,236-7 gıbı cıkıyorum.
Orada 174 e dusmusum,sen sagol saga gıttın ama zaten yavaslamıstım,o turda heba olmus oldu,o tur 2:14 ıle bıttı.
Ayrıca sanırım 12. vırajın gırısındede senı gecerken yol verdın,dogrumudur?
Super sport gıbı daha bos bır gunde 2:11 rahat gelıcek ama vırgul ne olur bılmıyorum. Uarım Kasımda ve guzel havada pıst gunu olur.

11 de s2000le aramizdan gecmeniz icin yol verdim(ben 180 ken siz 2..) ve 12 de yine siz rahat donun diye viraj kacirmis gibi acilarak yol verdim.G seansi arac ici videolariniz varsa bende yaklasik 7. ve 14. dakikalarda geciyor sizdede yaklasik o civardadir bakiniz.Risk alip kendi suremizi bozup kendi keyfimizi kacirtip yol verip panik yaptilar yol vermediler suremi bozdular diye duyunca gerildim yoksa sikinti yok.Tabi ki yol verecegiz musade etmezsek ayip.Daha bos bir gunde gelir kesinlikle daha iyi sureler.

Zero
27-10-2013, 20:57

Bana göre haftanın şampiyonu, burada adi geçmeyen Seyran abi, stock e46 m3 ile 2.26.211 :)

Eyallah Utku aynen bence Boranin ve Seyran abinin sureler mukemmel keza Ahmette rekoru ele gecirerek kendini kanitladi.

Zeki, E seansı, Polo GTI, 5 dip, R, aramızda sır sana birşey anımsatıyor mu?

:D:D:D:D:D

2.40 donersen sana soz.....2 kisi 2.42 donunce yok ben oyle demedim yok yanindaki arkadas 15 kiloydu sen tektin yok efendim bidi bidi!1!!1!1bir1! Animsadin?? :D:D:D

mcy
27-10-2013, 21:01
Forumdan değilmiş. Araç arıza yapmıştı dönüş yolunda karşılaştık durdurup yardımcı olmaya çalıştık elimizden geldiğince.

muhabbeti güzel bir arkadaşdı. pistte durmuş şekilde görünce üzüldük ama senas sonrasıda ulaşamadık kendisine. iyi bare siz yardımcı olmuşsunuz.

Schumi
27-10-2013, 21:12
muhabbeti güzel bir arkadaşdı. pistte durmuş şekilde görünce üzüldük ama senas sonrasıda ulaşamadık kendisine. iyi bare siz yardımcı olmuşsunuz.

Arıza lambası yakmıştı. Yolda ben söndürdüm lambayı ama hemen tekrar yaktı. Çok masraflı bir arıza değil tahminimce. Zaten sağ salim yolunda devam edebildi.

997TT
27-10-2013, 21:22
Zekı sende gerılmeye hazır ve nazırsın yahu,1-2 sozle bu kadar olmaz kı,dur yahu ;)
E seansının kalabalık olmasının stresı dıyelım,G seansında sadece 2 tur bos donunce. Yoksa ısmını zıkretmek yada zıkretmemek sınır yapmamalı.
Artık hersey Salı gunku Korfeze kaldı,bakalım orada 48,5 hedef gelıcek mı...

Zero
27-10-2013, 21:31
Tabi tabi hazir kita 1 hafta sonra yokum en az 5 ay olmak uzere kimse benim kadar sorgulamaz artik pist konularini :D Ozellikle dikkat ettigim bu durumdan mutlu olup hizinida kesmedik ne guzel diye aramizda konusup siz bahsetmeden once belirttigim birsey icin sanki ozellikle yazar gibi (bu kismi mubala alinmayin hemen) yazinca ah dedim bosami ter attik o esnada :) sikinti yok olmadi olamaz keyifteyiz guzel bir gun mukemmel parlamis(nanolex) birakin fabrikadan cikmisi daha cikmamis gibi bir 458 kulak pasi siliyor hersey harika :)

c@n77
27-10-2013, 21:44
Çok güzel bir gündü...ilk defa piste çıktım, zaman geçtikce piste alışıp bizim ufaklık ile daha fazla eğleneceğim... :D

e seansı kurtlar sofrası gibiydi valla... :D

997TT
27-10-2013, 21:44
Askerlık falan mı?Tam vaktı aslında,Nısana kadar ortalık sıdıklı ve karlı olur...
Onurcan sagolsun,Hakanla guzel yaptılarkı aslında daha tam bıtmedı 458,dusun nasıl olucak daha bıtınce ;)
Bır cok resım cektık,paylasır umarım....

fatihob
27-10-2013, 21:45
Bugun A ve C senasına çıktım. Çok güzel bir gün geçirdik. Seansta herkes çok saygılıydı, yol verdim, yol verdiler hiç sıkıntı yaşamadık. Z serisi BMWler çok güzel viraja giriyorlardı, yeşil E36 8. virajda çok stabildi. Bide X5 şakınlıkla izledik 8. ve 9. virajlarda hiç beklemediğim bi viraj performası vardı :) Bugun her pist günündeki gibi kendimi ve Mitoyu bayaa zorladım, ben ve sağ koltugum hep zevkten 4 köşeydik. Böyle bir keyif yaşattıgı için organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.

c@n77
27-10-2013, 21:53
Bu arada piste çekilen fotoğraflar ne zaman yayınlanır...?? o kadar çekildik duvar kağıdı yapalım bari...:D

mcy
27-10-2013, 21:56
Bugun A ve C senasına çıktım. Çok güzel bir gün geçirdik. Seansta herkes çok saygılıydı, yol verdim, yol verdiler hiç sıkıntı yaşamadık. Z serisi BMWler çok güzel viraja giriyorlardı, yeşil E36 8. virajda çok stabildi. Bide X5 şakınlıkla izledik 8. ve 9. virajlarda hiç beklemediğim bi viraj performası vardı :) Bugun her pist günündeki gibi kendimi ve Mitoyu bayaa zorladım, ben ve sağ koltugum hep zevkten 4 köşeydik. Böyle bir keyif yaşattıgı için organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.

maşallah çok güzel aracın ve gidişi, sesi..

Onrcn
27-10-2013, 21:56
Tabi tabi hazir kita 1 hafta sonra yokum en az 5 ay olmak uzere kimse benim kadar sorgulamaz artik pist konularini :D Ozellikle dikkat ettigim bu durumdan mutlu olup hizinida kesmedik ne guzel diye aramizda konusup siz bahsetmeden once belirttigim birsey icin sanki ozellikle yazar gibi (bu kismi mubala alinmayin hemen) yazinca ah dedim bosami ter attik o esnada :) sikinti yok olmadi olamaz keyifteyiz guzel bir gun mukemmel parlamis(nanolex) birakin fabrikadan cikmisi daha cikmamis gibi bir 458 kulak pasi siliyor hersey harika :)

Bu sefer pist gunuyle ilgilenemedim : ) F458 den derman da kalmamisti pek, isleri bitmedi ama piste kadar hazirlamaya calistik : )

Murat abi de yavas yavas dedik birden 2sn hizlandi, tabi surtunmeyi azalttik bizimde payimiz var :P

Askerlık falan mı?Tam vaktı aslında,Nısana kadar ortalık sıdıklı ve karlı olur...
Onurcan sagolsun,Hakanla guzel yaptılarkı aslında daha tam bıtmedı 458,dusun nasıl olucak daha bıtınce ;)

Evet ortalama 3-4 saat calisabildik, hatalar olmus isiklandirmadan goremedigimiz. Insallah bir dahakine cok daha parlak olacak, cunki asil parlatma kati pastamizi atamadik. Biraz jeweling yapalim, zaten arac ta pirlanta gibi :D

Octavia RS
27-10-2013, 21:57
İki tane çok güzel in car video var ama boyutları aşırı yüksek olduğu için boyutlarını küçülttüm daha yeni bitti küçültme işlemi.Youtube ye yükleniyo şuanda A seansı ve E seansı. E seansı bomba gibi resmen acayip çekişmeli :)

Onrcn
27-10-2013, 21:59
İki tane çok güzel in car video var ama boyutları aşırı yüksek olduğu için boyutlarını küçülttüm daha yeni bitti küçültme işlemi.Youtube ye yükleniyo şuanda A seansı ve E seansı. E seansı bomba gibi resmen acayip çekişmeli :)

ah ah uzuyorsunuz beni katilamadigim icin, bakalim bizim ufakligi 12 kasimda ameliyata yatiracagiz sanirim.. oncesinde bir dyno ya sokup en son pist gununde kac hp cikle ciktigima bakacagim, katilan herkese tebrikler ve cok imrendim :(

Octavia RS
27-10-2013, 22:00
ah ah uzuyorsunuz beni katilamadigim icin, bakalim bizim ufakligi 12 kasimda ameliyata yatiracagiz sanirim.. oncesinde bir dyno ya sokup en son pist gununde kac hp cikle ciktigima bakacagim, katilan herkese tebrikler ve cok imrendim :(

Onurcan abi burdan yazdıgıma bakma bende katılamadım.Babam sagolsun videoya almıs onlarla yetiniyorum yoksa bende gidemedim :D

Onrcn
27-10-2013, 22:02
Onurcan abi burdan yazdıgıma bakma bende katılamadım.Babam sagolsun videoya almıs onlarla yetiniyorum yoksa bende gidemedim :D

Feci imrendim gercekten, 2 pist gunudur uzagim bir psikopatlik basladi, kasinti tuttu :D

Serhat Y.
27-10-2013, 22:06

paşa dyno 215hp. tahminim:D

Octavia RS
27-10-2013, 22:07
Feci imrendim gercekten, 2 pist gunudur uzagim bir psikopatlik basladi, kasinti tuttu :D

Eee sonucta yerli stigsin abi normaldir :)))

yiğit
27-10-2013, 22:09

Aynen görünmüyosun epeydir pistte bugünde harikaydı kaçırdın havada süperdi(verim gazı) :D
bende bayadır giremiyodum bugün golfü test edelim dedik tadı damağımda kaldı.

Onrcn
27-10-2013, 22:10
paşa dyno 215hp. tahminim:D

215 cok iyimser bana kalirsa :D Pistten sonra yeni 5.20d kicimdan ayrilmadi :) Derdinide bilmiyoruz ama bakalim

Eee sonucta yerli stigsin abi normaldir :)))

: D Vallahi 2 pist gunu gelmedik ortalik toz duman oldu, unvan gidecek boyle giderse :)

997TT
27-10-2013, 22:23
Onurcan,sana gaz vermeyı soyle yapayım;arabana cıla yaparsan 2 sec kesın duser ;)
Sen anladın....
Pıst gunu ne olursa olsun kaza harıc daıma guzel tadlar bırakıyor...

yan53
27-10-2013, 22:24

seyran abi candır ya..çok hevesliydi süre geliştirmek için ve geliştirdide tebrikler onada

yearone
27-10-2013, 22:29
E grubu çok iyiydi gerçekten. H plaka S2000 sahibini burdan tebrik ediyorum iyi gitti.

Zero
27-10-2013, 22:31

Evet en az nisana kadar(uzatmayız umarım) yokum zaten havalarda soğuk yağışlı olur buralarda, birazda doğu anadolu soğuğu yiyelim kendimize gelelim döndüğümüzde kaldığımız yerden devam :) bu hali bile güzel rengi falan maşallah cam gibiydi bakmaya kıyamadık.

Fatih biz çok beğenerek izledik özellikle çok stabil gözüküyordun kombine virajlarda kafadan a048 çok başarılı, gidişide 1.4 için fazlasıyla tatminkar,sesini arka taraftan duyunca bile tanıdım :)

Bu sefer pist gunuyle ilgilenemedim : ) F458 den derman da kalmamisti pek, isleri bitmedi ama piste kadar hazirlamaya calistik : )

Murat abi de yavas yavas dedik birden 2sn hizlandi, tabi surtunmeyi azalttik bizimde payimiz var :P

D
Kim yavaş dedi Murat bey için ey mikser Stig.2 saniye hızlandı onu bile nanoya yordun ne adamsın :D

Sen E seansını görsen neler kaçırdığını bi bilsen :D Şampiyonlar ligi aklına kim geliyosa kafaya oynayabilecek ordaydı :)

M3CSL
27-10-2013, 22:35
Hangi seansti hatirlamiyorum, tm gsi turbo e39 m5 ortada bir sey daha vardi,en soldan e60 m5 in uzamasi fenaydi..

Zetec-S
27-10-2013, 22:49
ip5 çekimi fotoğraf ve videolar var elimde, start düzlüğü ve pitten. Konu açan olursa eklerim ben de. Keyifli bir haftasonu geçirdik, ekip olarak çok eğlendik. Mitosundan F458ine, M3ünden M5lerine, hangi arabaları saysam bilemedim. Sesini unutamayacağım birkaç araç var ki; çok iyilerdi: İlk günden siyah GTR, E ve DBY olması lazım Porscheler, özellikle M6; kıyamet gibi sesi vardı, kırmızı WRX, ikinci günden 997TTnin 458i, Voltex IX, mavi GolfR, hardtoplu s2000 ve Mito. İki günde sese doydum :) Ellerinize sağlık. İyi süre çıkaranları da tebrik ederim.

fatihob
28-10-2013, 00:02
maşallah çok güzel aracın ve gidişi, sesi..

Teşekkürederim. İlk seans son kombine virajlara gelirken yanınızdan geçtim çizgiyi tutturamadım, sizi biraz yavaşlatmış olabilirim kusura bakmayın :)

Fatih biz çok beğenerek izledik özellikle çok stabil gözüküyordun kombine virajlarda kafadan a048 çok başarılı, gidişide 1.4 için fazlasıyla tatminkar,sesini arka taraftan duyunca bile tanıdım :)

Teşşekürler Zeki. Öncedende yazmıştım heralde arabaya yaptıgım en mantıklı haraket a048leri almak olmuş. Eğer abartmazsam viraj giriş hızlarını süper bi tutunma sağlıyorlar. Frendede aynı şekilde %30luk bir artış var yol lastiklerine göre. Zeki videoda 15:58de geçen sensin dimi.

27.10.2013 İstanbul Park Alfa Romeo Mito - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nES0TMAdefo&feature=c4-overview&list=UULxYWN4n9zAhf_wZKXccluA)

İlk seanstaki videom. 4:40da önüme geçen Z4 bana hiç yol vermeseydide olurdu onu virajlarda izlemek ayrı bir keyifti :)
16:15'de tatlı bir spin :)

Önümüze geçen Z serileri bize güzel anlar yaşattı :)

OrcunInce
28-10-2013, 00:07
Teşekkürederim. İlk seans son kombine virajlara gelirken yanınızdan geçtim çizgiyi tutturamadım, sizi biraz yavaşlatmış olabilirim kusura bakmayın :)

Teşşekürler Zeki. Öncedende yazmıştım heralde arabaya yaptıgım en mantıklı haraket a048leri almak olmuş. Eğer abartmazsam viraj giriş hızlarını süper bi tutunma sağlıyorlar. Frendede aynı şekilde %30luk bir artış var yol lastiklerine göre. Zeki videoda 15:58de geçen sensin dimi.

27.10.2013 İstanbul Park Alfa Romeo Mito - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nES0TMAdefo&feature=c4-overview&list=UULxYWN4n9zAhf_wZKXccluA)

İlk seanstaki videom. 4:40da önüme geçen Z4 bana hiç yol vermeseydide olurdu onu virajlarda izlemek ayrı bir keyifti :)

Zeki'nin maşallahı var güdümlü füze gibi geçmiş :D

Zero
28-10-2013, 00:08
Yok Fatıh ben e ve g seansinda vardim seni tribunden izledik Serkanla beraber dikkatlice bayagi inceledik donuslerin falan superdi :) Alfayi hep sevmisimdir tatli bela gibiler

Zero
28-10-2013, 00:11
Zeki'nin maşallahı var güdümlü füze gibi geçmiş :D

Gudumlu fuze arka duzlukte 196 gorunce donemedi gudumu sasti,ilginctirki 193 gorunce dondu :D stok o kadar donuyor iste lastikte dunlop sportmaxx yolda bayagi memnundum ama pistte yokohama diyorum baskada birsey demiyorum.

Octavia RS
28-10-2013, 00:18

Abi tebrikler.Benim bi sorum var 7.viraja girerken gri bi type-r ve siyah z4 ile birlikte girmedinizmi hiç? Bende videonuz var öyle gözüküyo videoda ama bu videoda aradım bulamadım? Tek Alfa Mito sizmiydiniz acaba?

fatihob
28-10-2013, 00:33
Yok Fatıh ben e ve g seansinda vardim seni tribunden izledik Serkanla beraber dikkatlice bayagi inceledik donuslerin falan superdi :) Alfayi hep sevmisimdir tatli bela gibiler

Tam tatlı bela. Pist sonu Serkan abi tuttugunuz süreyi yazmıştı bana, o mesajı okurken arabanın altına yatmıştım olan bitene bakıyorum, Mito bana yine tatlı belalığını yapmıştı yağ akıtmış, motor koruma kapağı yerdeydi :) Zaten ilk seansın ortasından intibaren debriyaj kaçırmaya başladı. Dönüş yolundad afarkettimki egsozda gitmiş zırıl zırıldı. Ama videoda z4ün arkasından gittiğm tur sizin dediğiniz gibi 2:38:101 yapmışım. Trackmasterda öyle yazıyordu. 2. seans yani sizin zaman tutugunuz seansta benim arkadaşta 2:38-2:40 arasında 3 tur tutmuş tribunden.

Abi tebrikler.Benim bi sorum var 7.viraja girerken gri bi type-r ve siyah z4 ile birlikte girmedinizmi hiç? Bende videonuz var öyle gözüküyo videoda ama bu videoda aradım bulamadım? Tek Alfa Mito sizmiydiniz acaba?

Teşekkürederim. Bu videoda hiç girmemişim beraber, 2. seans videosunada baktım ondada yok. Zaten siyah Z4tu bitek spin attıgında gördüm, piste Guli vardı o olmasın birlikte giren, saat 1e kadar pisteydim başka Mito görmedim piste.

Octavia RS
28-10-2013, 00:38
Tam tatlı bela. Pist sonu Serkan abi tuttugunuz süreyi yazmıştı bana, o mesajı okurken arabanın altına yatmıştım olan bitene bakıyorum, Mito bana yine tatlı belalığını yapmıştı yağ akıtmış, motor koruma kapağı yerdeydi :) Zaten ilk seansın ortasından intibaren debriyaj kaçırmaya başladı. Dönüş yolundad afarkettimki egsozda gitmiş zırıl zırıldı. Ama videoda z4ün arkasından gittiğm tur sizin dediğiniz gibi 2:38:101 yapmışım. Trackmasterda öyle yazıyordu. 2. seans yani sizin zaman tutugunuz seansta benim arkadaşta 2:38-2:40 arasında 3 tur tutmuş tribunden.

Teşekkürederim. Bu videoda hiç girmemişim beraber, 2. seans videosunada baktım ondada yok. Zaten siyah Z4tu bitek spin attıgında gördüm, piste Guli vardı o olmasın birlikte giren, saat 1e kadar pisteydim başka Mito görmedim piste.

aaa aynen aynen çok pardon.Giulietta ile karıştırdım ben :)

hantypR
28-10-2013, 07:17

Evet guzel bir E grubu yarrışı idi yol verdigin için tesekkur sagol

EM999
28-10-2013, 07:34
Pist günleri hem cumartesi hemde pazar gerçekten güzeldi. Onur , murat ve Selçuğu yeni süreleri için tebrik ederim. Cumartesi arabama süpersport kategorisinde hem ön camına hemde ön tarafına fazla taş gelmesi beni fazlasıyla üzdü ve konsantremi bozdu. Çekişmeler çok güzeldi fakat kimse kimseye yol vermek istemedi ve zarar meydana geldi. Pazar günü ise halk gününde herkes süpersport gününe kıyasla birbirine pistte daha saygılı yol vererek daha toleranslıydı. Bunu bazı insanların görmesi ve ders alması gerekir. Pistteki hem görsel anlamda hemde gidiş olarak kırmızı Evo 9 u çok beğendim burdanda sahibi kimse arkadaşı kutlarım . Z3 M in katlarının yoklugu alt devirlerin yoklugu fazlasıyla performansta sıkıntı yaptı ve daha ilk seansım bile bitmeden arka balatalarım tamamen bitti ama diski çizme pahasına pistten ayrılmak istemediğim için hem diskleri hemde balataları bitirdim. Çok kalabalık olmamasına rağmen bir sıkıntı yaşanmaması ayrıca güzeldi. Diğer iyi zaman yapan arkadaşlarıda ayrıca tebrik ederim.

mcy
28-10-2013, 08:19

hiç dert değil çok keyifli bir mücadeleydi. :)
o anı birde benim kameramdan izleyin.

mito - istanbul park f1, pist günleri - 27.10.2013 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3NwioIRAr_0)

3NwioIRAr_0

cKatmer
28-10-2013, 09:13
Çok güzel bir gündü intercity çalışanlarına ve pist amcama ayrıca teşekkürler.
Bir gün önceden Bora abiye ; abi 2.20 yaparmıyız? dediğimde "çok konturpiye bir rakam yaparız dedi. ilk seans ta transponder takmadan ölçtüğümüzde ilk tur 2.23 / 2.22 süre vardı video çektik bu akşam yükleyeceğim..
Ardından E seansına transponder taktik 2.20.107 gibi bir süre geldi ve cidden 35R da 1 bar basınçta çok çok iyi bi derece bence.
B- seansındaki GTR harika idi ciddi anlamda çok çok iyi geliyordu onun 2 seansını ölçtüm 2.15 2.14 gibi süre cıktı fakat baktı transponder takmamış :(
E- seansı ciddi anlamda şampiyponlar ligi idi,çarşı pazar karıştı :D çok güzel bir muhabbet vardı araçları gören bende E sansına geliyorum diye hep giriş yaptı en son saydıgımda 6 evo 4 subarı 1 turbo s2000 1 supercharger s2000 , 2 458 , R32 golf ,stage 4 yada 5 golf r ciddi çok güzeldi.
ilk defa supersport dışında böyle bir grup geldi ve çok güzel görüntüler izledik.
herkesin eline tekerine sağlık kazasız belasız sürüşler.

BoraÇİFTÇİ
28-10-2013, 09:20
Pist günleri hem cumartesi hemde pazar gerçekten güzeldi. Onur , murat ve Selçuğu yeni süreleri için tebrik ederim. Cumartesi arabama süpersport kategorisinde hem ön camına hemde ön tarafına fazla taş gelmesi beni fazlasıyla üzdü ve konsantremi bozdu. Çekişmeler çok güzeldi fakat kimse kimseye yol vermek istemedi ve zarar meydana geldi. Pazar günü ise halk gününde herkes süpersport gününe kıyasla birbirine pistte daha saygılı yol vererek daha toleranslıydı. Bunu bazı insanların görmesi ve ders alması gerekir. Pistteki hem görsel anlamda hemde gidiş olarak kırmızı Evo 9 u çok beğendim burdanda sahibi kimse arkadaşı kutlarım . Z3 M in katlarının yoklugu alt devirlerin yoklugu fazlasıyla performansta sıkıntı yaptı ve daha ilk seansım bile bitmeden arka balatalarım tamamen bitti ama diski çizme pahasına pistten ayrılmak istemediğim için hem diskleri hemde balataları bitirdim. Çok kalabalık olmamasına rağmen bir sıkıntı yaşanmaması ayrıca güzeldi. Diğer iyi zaman yapan arkadaşlarıda ayrıca tebrik ederim.

Yazdiklariniza harfiyen katiliyorum ve tarzinizdan dolayi bir kez daha tebrik ediyorum sizi ,her ne kadar rekabet iceren bir sporda olsa motorsporlari temelinde nezaket ve hosgoru bulundarmasi gerekiyor. Dun bunun en guzel orneklerini E seansinda yasadik herkes birbirine viraj icinde cizgi bozarak yol vermeye calisti olmasi gerekende buydu bunun haricinde,rekabeti seven ayni zamanda gecilmeyide sevmeyen varsa bu sporda kendi,kendiyle yarisir benim gorusum pist uzerinde yapimda budur.Bu arada guzel yorum ve dilekleriniz icin tekrar tesekkur ederim.

Onrcn
28-10-2013, 09:40
Yazdiklariniza harfiyen katiliyorum ve tarzinizdan dolayi bir kez daha tebrik ediyorum sizi ,her ne kadar rekabet iceren bir sporda olsa motorsporlari temelinde nezaket ve hosgoru bulundarmasi gerekiyor. Dun bunun en guzel orneklerini E seansinda yasadik herkes birbirine viraj icinde cizgi bozarak yol vermeye calisti olmasi gerekende buydu bunun haricinde,rekabeti seven ayni zamanda gecilmeyide sevmeyen varsa bu sporda kendi,kendiyle yarisir benim gorusum pist uzerinde yapimda budur.Bu arada guzel yorum ve dilekleriniz icin tekrar tesekkur ederim.

Bora tebrik ederim super zaman cikartmissin, bende soylediklerinize katiliyorum(Supersport a hic cikmasamda). 3 pist gunu oncesinde Kemal bize oyle bir yol verdi ki sasirdik (Ikimizde S2000 olmamiza ragmen), duzlukte giderken daha cok uzaktayken zamana gittigimi anladi sola cekip fren yapti ve o tur o gun icin en iyi zamanim geldi. Boyle centilmence hareketler yapan herkese saygim sonsuz, ego yu bir kenara birakip herkesin eglenebilecegi ve zaman kosabilecekleri bir ortam yarattiklari icin tesekkuru borc bilirim.

Seyran abiye de ayri bir parantez acmak lazim, stok E46 M3 le sanirim yapilabilecek en iyi zamani yapti. Bir onceki zamanindan 6Saniye kesti, sadece lastikleri Trofeo larla degistirdi, gorur gormez arayip tebrik ettim, sanirim gunun en cok geliseni kendisiydi.

Onrcn
28-10-2013, 09:54
Aynen görünmüyosun epeydir pistte bugünde harikaydı kaçırdın havada süperdi(verim gazı) :D
bende bayadır giremiyodum bugün golfü test edelim dedik tadı damağımda kaldı.

Evet malesef arabada ciddi bir problem var fakat gunluk kullandigim icin henuz birakamiyorum servise. Kasim ortasinda bakacagiz ne cikacak falimizda :) Kacirdin falan demeyin bak sirket arabalarini kapar gelir musallat olurum :D

Onurcan,sana gaz vermeyı soyle yapayım;arabana cıla yaparsan 2 sec kesın duser ;)
Sen anladın....
Pıst gunu ne olursa olsun kaza harıc daıma guzel tadlar bırakıyor...

Hahah : D Vallahi terzi kendi sokugunu dikemiyor sanirim, once bir islem yapmistik o gun geldi 2:32-33 de zaten :D

Gunes G.
28-10-2013, 10:41
Gün benim için çok güzel ve zevkli geçti
Evo 9 ile zamanım 2.20.157.. bir daha ki pist gününde basıncı biraz daha açıp 2.13-2.15 arası bir zamana inmeyi planlıyorum bu arada Orçun yardımcı tavrından dolayı tekrar Teşekkürler...

Tebrik ederim moruk super sure yapmissin :icon_tup: kutlayamadim orda mokoko vaziyetteydim 8 tansyonla.

Yanliz pistin ambulansi saglik ekibi filan 10 numara calisiyor, hemen gelip ambulansta ilk yardimi yaptilar, bunuda test etmis olduk :D

BoraÇİFTÇİ
28-10-2013, 11:07
Tebrik ederim moruk super sure yapmissin :icon_tup: kutlayamadim orda mokoko vaziyetteydim 8 tansyonla.

Yanliz pistin ambulansi saglik ekibi filan 10 numara calisiyor, hemen gelip ambulansta ilk yardimi yaptilar, bunuda test etmis olduk :D

Teşekkürler Güneş umarım yakın zamanda birlikte çok daha iyi sürelere imza atarız.Bu arada sağlık sorunun için tekrar geçmiş olsun biraz kilo verme zamanı geldi sanırım hem pist üzerindeki kondisyonunu dengelemek için hemde hızlanmak için.

Kahn23
28-10-2013, 11:16
Bora tebrikler. Belli ki kimsenin tahmin edemeyeceği süreyi yakalamışın. Supersportların yanında 4 kapılı bir aracın bu süreyi alması gerçekten güzel ;)

Bu arada pist günlerinde gerçekten zaman kasan araçlar birbirlerini tanıdıkça daha fazla yol vermeye başladı. Vermeyen kişilerin de neden vermediğin anlayamadım. Belki olmaz böyle bişey ama F1'deki gibi mavi bayrak olayı olsa süre yapan araca yol verilebilir.

öskür
28-10-2013, 11:31
Bora tebrikler,
EVO nun ne olduğunu herkes anlasın:)

yiğit
28-10-2013, 11:34
Tebrikler bora.evo için çok iyi bir süre yapmışsın,supersportların arasına evo koymak büyük başarı bence,video varsa merakla bekliyorum.darısı başımıza artık:)
Bide 2.defa istanbulparka çıkmasına rağmen tam alışamadan polo 1.6tdi ile 2.44.828 süre yapan arkadaşım ilker'de güne ayrı keyif kattı,gokart gibi gidiyo zibidi :D

shkodra
28-10-2013, 11:35

Güneş geçmiş olsun. Sağlık önemli konu fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile kilo vermen gerekiyor. Henüz gençsin..

Caesar
28-10-2013, 11:38

Akşamları gürmede; bunun niye kaşarı az, bunun altında niye patates ezmesi yok, niye tavuklar 13 tane geçen 16 taneydi diye kavga etmeyi bırakırsan kardeşim emin ol o tansiyonunda oralara gelmez.

Geçmiş olsun turp gibiyim turp turp diyordun geçen gün. Ya bak işte diyet iyi bişey. Baytar testleri ile olmuyormuş bu işler:)

BARR
28-10-2013, 11:39
Bende E seansını izledim gerçekten zevkliydi son virajda 1-2 kere kere çarşı pazar karıştı Golf R sanırım Yağ pompası yüzünden yarış dışı kaldı, R32 nin ise düzlük performansı bende hayal kırıklığı yarattı..

Gunes G.
28-10-2013, 11:41
Akşamları gürmede; bunun niye kaşarı az, bunun altında niye patates ezmesi yok, niye tavuklar 13 tane geçen 16 taneydi diye kavga etmeyi bırakırsan kardeşim emin ol o tansiyonunda oralara gelmez.

Geçmiş olsun turp gibiyim turp turp diyordun geçen gün. Ya bak işte diyet iyi bişey. Baytar testleri ile olmuyormuş bu işler:)

Iyiki bi tansyonum dustu hemen saldir zaten :) Forumca bana kilo verdireceksiniz anlasildi :D

yiğit
28-10-2013, 11:45
Bende E seansını izledim gerçekten zevkliydi son virajda 1-2 kere kere çarşı pazar karıştı Golf R sanırım Yağ pompası yüzünden yarış dışı kaldı, R32 nin ise düzlük performansı bende hayal kırıklığı yarattı..

Çok keyifli güzel bi seansa denk gelmiştik ama 2.viraj tapa gaz çıktım açıla açıla baya g yedi yağ sanırım tek tarafta toplanınca pompa yağsız kalıp cortladı,yağ basıncı bir anda 0 olunca kenara çekmek zorunda kaldık malesef :( iyide oldu zaten test amaçlı gelmiştik eksiklerimizi gördük

hantypR
28-10-2013, 11:47
bora tebrıkler kardesım
cok guzel bır gundu E seans gercekten ten zevklı idi ciddi guzel yarıs yasadım
bizden daha dusuk HP araclarda vardı o arkadaslara gercekten tebrıkler cok da guzel yuruduler herkese MAŞAALAH

Zero
28-10-2013, 11:48
Çok keyifli güzel bi seansa denk gelmiştik ama 2.viraj tapa gaz çıktım açıla açıla baya g yedi yağ sanırım tek tarafta toplanınca pompa yağsız kalıp cortladı,yağ basıncı bir anda 0 olunca kenara çekmek zorunda kaldık malesef :( iyide oldu zaten test amaçlı gelmiştik eksiklerimizi gördük

Gun icinde ozellikle Bora nin kirmizi evo su ve sizin lacivert golf r i buyuk bir keyifle izledik.Gun icerisinde acaba bir dahaki aracim evo mu yoksa golf r mi olsun dedirttiniz :) ses ve performans muhtesemdi.E seansi bence bu gune kadarki organizasyonlarin en muhtesem seansiydi :)

BoraÇİFTÇİ
28-10-2013, 11:49
Bora tebrikler,
EVO nun ne olduğunu herkes anlasın:)

Özgürüm,Müdürüm biz zaten ne olduğuna emindik, ama dediğin gibi ön yargılı insanlarda biraz,biraz tanımaya başlar umarım.

Zero
28-10-2013, 11:51
bora tebrıkler kardesım
cok guzel bır gundu E seans gercekten ten zevklı idi ciddi guzel yarıs yasadım
bizden daha dusuk HP araclarda vardı o arkadaslara gercekten tebrıkler cok da guzel yuruduler herkese MAŞAALAH

Ben keyfi ve kardesime pisti gostermek icin ciktigimdan ilk basta tedirgin oldum E seansindan cikmak istedim cunku araclar 400+ dan basliyordu :) daha sonra F seansi olmadigini ogrenince katilmak zorunda kaldim ama korktugum basima gelmedi cunku herkes cok saygili ve dikkatliydi.Halk gunlerinde bir daha bu kadar hizlinin olupta bu kadar sorunsuz ve saygili gececek seansa denk gelmek cok zor olacak.Sanki herkes birbirine gec buyur kardesim seni yavaslatmayayim diyordu.

yiğit
28-10-2013, 11:56
Gun icinde ozellikle Bora nin kirmizi evo su ve sizin lacivert golf r i buyuk bir keyifle izledik.Gun icerisinde acaba bir dahaki aracim evo mu yoksa golf r mi olsun dedirttiniz :) ses ve performans muhtesemdi.E seansi bence bu gune kadarki organizasyonlarin en muhtesem seansiydi :)
Teşekkürler daha yapıcak çok şey var eksikleri fazla bitince çok çok daha iyi olucak inşallah.sizinde süreniz güzel megane2 rs için gayet iyi süre aşşağı çekmişsiniz baya trophy'nin süresine yaklaşmış tebrikler

hantypR
28-10-2013, 12:03
Ben keyfi ve kardesime pisti gostermek icin ciktigimdan ilk basta tedirgin oldum E seansindan cikmak istedim cunku araclar 400+ dan basliyordu :) daha sonra F seansi olmadigini ogrenince katilmak zorunda kaldim ama korktugum basima gelmedi cunku herkes cok saygili ve dikkatliydi.Halk gunlerinde bir daha bu kadar hizlinin olupta bu kadar sorunsuz ve saygili gececek seansa denk gelmek cok zor olacak.Sanki herkes birbirine gec buyur kardesim seni yavaslatmayayim diyordu.

evet öle kimse saygısızlık yapmadı ve guzeldı herkese kazasız aynı grupta aynı sekılde gorusmek uzere:icon_tup:

Zero
28-10-2013, 12:08
Teşekkürler daha yapıcak çok şey var eksikleri fazla bitince çok çok daha iyi olucak inşallah.sizinde süreniz güzel megane2 rs için gayet iyi süre aşşağı çekmişsiniz baya trophy'nin süresine yaklaşmış tebrikler

Masallah umarim bikmaz ve gelistirmeye devam eder her halk gununde hem golf r i hemde trophyi cikartirsiniz.Evet arkadasim Ahmet full stok araciyla yapti bu sureyi sadece hr yay ve bitik nankang semilerle.Biraz dolu olsa araci .30 lara kadar yolu var en kotu,tesekkurler.

HUSNU
28-10-2013, 12:20

R , gidişi ve duruşu ile gerçekten çok güzeldi. Park halindeyken de biraz inceledik. Nazarımız değmesin :) Maşallah

yiğit
28-10-2013, 12:27
Masallah umarim bikmaz ve gelistirmeye devam eder her halk gununde hem golf r i hemde trophyi cikartirsiniz.Evet arkadasim Ahmet full stok araciyla yapti bu sureyi sadece hr yay ve bitik nankang semilerle.Biraz dolu olsa araci .30 lara kadar yolu var en kotu,tesekkurler.

R , gidişi ve duruşu ile gerçekten çok güzeldi. Park halindeyken de biraz inceledik. Nazarımız değmesin :) Maşallah

Bıkmadık uğraşıyoruz hala bi sürü parça bekliyor yürüyen aksam için,yetişirse hepsinde olucaz.

Gidişi biraz zayıf daha basıncımız kısık:) teşekkürler

997TT
28-10-2013, 12:30
Pıst gununun kotusu olmaz ;)
Derecelere baktım pazar gunu ıcın,Evo ıle Bora Cıftcıye tebrıkler.
Aracda stok ustune neler yapıdı?(Yuruyen-motor kıl tuy)
Yenı pıst gunu zamanını ne zamanını ne zaman acıklıyor Bugra? Bak tavla oynarım yoksa ;)

Kahn23
28-10-2013, 12:37
Yenı pıst gunu zamanını ne zamanını ne zaman acıklıyor Bugra? Bak tavla oynarım yoksa ;)

Yalnız size ciddi rakip geldi. Bi bakmışınız rekoru alıp gitmiş :bravo:

UMİT
28-10-2013, 12:37
Bıkmadık uğraşıyoruz hala bi sürü parça bekliyor yürüyen aksam için,yetişirse hepsinde olucaz.

Gidişi biraz zayıf daha basıncımız kısık:) teşekkürler

Meşhur mavi Golf R sizindi sanırım.
Pist videosu var mı aracınızın? Merak ediyorum gidişini.

Selcuk_RoL
28-10-2013, 12:43
Bora abi tebrik ederim sana yakisan süreyi yapmissin

Suleyman
28-10-2013, 12:45
D seansinin en kotusu bendim :)

yiğit
28-10-2013, 12:47
Meşhur mavi Golf R sizindi sanırım.
Pist videosu var mı aracınızın? Merak ediyorum gidişini.

Evet araç bizim.dün gopronun azizliği yüzünden çekemedik düzgün video,1 tane var oda 2.seans ısınma turundan 1 tur sonra yağ pompası yüzünden bıraktığımız video.bitince güzel videolar gelicek inşallah

c@n77
28-10-2013, 12:49
Tebrikler bora.evo için çok iyi bir süre yapmışsın,supersportların arasına evo koymak büyük başarı bence,video varsa merakla bekliyorum.darısı başımıza artık:)
Bide 2.defa istanbulparka çıkmasına rağmen tam alışamadan polo 1.6tdi ile 2.44.828 süre yapan arkadaşım ilker'de güne ayrı keyif kattı,gokart gibi gidiyo zibidi :D

İlker süpedi gerçekten... Zevk aldık onu seyrederken... :D

HUSNU
28-10-2013, 12:50

Bir sonraki deneyiminde daha iyi olacağına eminim kardeşim. Benimde senden pek farkım yoktur :icon_tup:

Caesar
28-10-2013, 12:51

Moral bozmak yok :) Bir daha ki katılımında daha iyisini yapmak için uğraş yeter:) Kötü diye birşey yoktur emin ol :)

piste çıkmak ve sonuna kadar mücadele etmekde bir zaferdir:)

Suleyman
28-10-2013, 12:54
Bir sonraki deneyiminde daha iyi olacağına eminim kardeşim. İlk sefere göre iyi olduğuna eminim. Eminim benimde senden pek farkım yoktur :icon_tup:

Ilk tecrübe olduğu için de gereksiz kasmakta istemedim pisti tanımadan etmeden ama böyle düşünüyor olman bile benim için yeterli sağ ol :icon_tup:

cKatmer
28-10-2013, 12:56
Iyiki bi tansyonum dustu hemen saldir zaten :) Forumca bana kilo verdireceksiniz anlasildi :D

o son ekmeği yemeyecektin abi :D

Suleyman
28-10-2013, 12:58
Moral bozmak yok :) Bir daha ki katılımında daha iyisini yapmak için uğraş yeter:) Kötü diye birşey yoktur emin ol :)

Amacım eğlenip, zevk almaktı ve bunu fazlasıyla elde ettim bu nedenle memnunum ve aracımın birkaç tepkisini daha net anlamış/ görmüş oldum bu arada teşekkürler :)

shkodra
28-10-2013, 13:07

Bu sözün altına bende imzamı atarım..

MOT
28-10-2013, 13:13
Evet araç bizim.dün gopronun azizliği yüzünden çekemedik düzgün video,1 tane var oda 2.seans ısınma turundan 1 tur sonra yağ pompası yüzünden bıraktığımız video.bitince güzel videolar gelicek inşallah

Göktürk'te oturan Amcanın arabası mı bu Yiğit?

AdemAr
28-10-2013, 13:14
Çok keyifli bi gündü gerçekten

c@n77
28-10-2013, 13:16
Ilk tecrübe olduğu için de gereksiz kasmakta istemedim pisti tanımadan etmeden ama böyle düşünüyor olman bile benim için yeterli sağ ol :icon_tup:

Aynen bende ilk defa çıktım... hem pisti hem de arabayı tanıma adına çok kasmadım.. bir sonraki seferde daha iyi olacağız muhtemelen... :icon_tup:

yiğit
28-10-2013, 13:18
Göktürk'te oturan Amcanın arabası mı bu Yiğit?

Evet göktürk'te oturuyor

phantom
28-10-2013, 13:26

akşam mano'dayız olum geliyo musun :D

Gariban
28-10-2013, 13:30
Tebrikler boracim valla nefis bi sure zaten tahmin ediyordum o yuzden sana hep ısrar ettim basarilarinin devamini diliyorum

BoraÇİFTÇİ
28-10-2013, 13:33

Teşekkürler Murat Engin Stock üzerine pist için bazı eklemeler yaptım bunlar frenler,salıncak,viraj demiri,motor tamamıyla pist için yeniden düzenlendi şu anda çok acele etmeyerek yavaş,yavaş düzenlemelere gidiyorum dünkü pist gününde orçun nun yardımıyla frenlerin ulaştığı max dereceyi öğrendim (210c fren pistonu üzerinden okunan sıcaklık +30-40c daha sıcaklık eklenebilir balata sıcaklığı için) ,yağ sıcaklığının attack yaptığım turlardaki max. sıcaklığı(110c) bunun gibi etkenler bunların hepsini belirli bir optimum seviyeye ulaştığı zaman umarım daha hızlı turlar atabileceğim.

Suleyman
28-10-2013, 13:41
Aynen bende ilk defa çıktım... hem pisti hem de arabayı tanıma adına çok kasmadım.. bir sonraki seferde daha iyi olacağız muhtemelen... :icon_tup:

Fırsat bulup tekrar katılabilirsem daha zevkli geçecektir diye umuyorum.

s2k
28-10-2013, 13:43

Ulan şimdi bişey derdim de susuyorum :D:D:D

Gunes G.
28-10-2013, 14:29
Ulan şimdi bişey derdim de susuyorum :D:D:D

Ilk destek sevgili dohtordan ve takim arkadaslarindan geldi, canimsiniz :D

Alfaburock
28-10-2013, 16:07
Ex Alfisti olarak Fatihe ve küçük dev mitoya tebrikler
Videoyu baştan sona izledim her zamanki gibi limitlerdesin:)

Benim istanbulparktaki ilk pist günümdü D seansı resmen
İstanbul trafiği gibiydi
Trafiksiz tek bi boş tur atamadım yol verdim olmadı geçtim
yine olmadı her şeye rağmen guzel bi deneyim oldu Buğraya ve
organizasyonda görevli tüm arkadaşlara teşekkürler.
Kameranında azizliğine uğradık D seansıyla ilgili fotoğraf ve videoları
Paylaşan olursa sevinirim katılan herkese tebrikler .
imza :kırmızı mini cooper s:)

TaGo
28-10-2013, 16:32
Roccxo ile 2:3x dönen arkadaşın konusu hangisiydi bilen varmı?

kelalper
28-10-2013, 16:50

ulan küfür ettiricen illa. Araba istedin de vermedik mi de delleniosun. Yok uzak kaldım pistten de delleniorum da hep bahane hep bahane. Ben çindeydim ama araba buradaydı. Gelip evden anahtarı alıp çıkacaktın.

kelalper
28-10-2013, 16:53
Ilk destek sevgili dohtordan ve takim arkadaslarindan geldi, canimsiniz :D

Kimin yanına oturdun da hızlı geldi çekinme söyle nan. Iketani seniii

orcunnn
28-10-2013, 16:54
ulan küfür ettiricen illa. Araba istedin de vermedik mi de delleniosun. Yok uzak kaldım pistten de delleniorum da hep bahane hep bahane. Ben çindeydim ama araba buradaydı. Gelip evden anahtarı alıp çıkacaktın.

abi bana uzak kumanda araba bataryası lazım

oyuncak diye dalga geçme 100 km yapıyor

kelalper
28-10-2013, 17:05
olm ben o işlerle çok uğraştım. Lipo alacan normal batarya ile olmaz o dayanmaz.3 cell lipo alıcan. Tower hobbies ya da hobby king den alıcan. Burada geçirmasyon piller.

Gunes G.
28-10-2013, 17:07
Kimin yanına oturdun da hızlı geldi çekinme söyle nan. Iketani seniii

4 nokta kemeri cok siktim galiba haci, kan dolasimim bozuldu :D

Onrcn
28-10-2013, 17:08

Bahane mi :D Ben ? :D Iste araba istemedim, huyum degildir basina birsey gelir falan durup dururken gerek yok :) Ama dusundugun icin guvendigin icin cok tesekkurler ; )

orcunnn
28-10-2013, 17:11
olm ben o işlerle çok uğraştım. Lipo alacan normal batarya ile olmaz o dayanmaz.3 cell lipo alıcan. Tower hobbies ya da hobby king den alıcan. Burada geçirmasyon piller.

abi burdada bulamadım malezyadan hediye geldi batarya çıkmadı :D

kelalper
28-10-2013, 17:27
Bahane mi :D Ben ? :D Iste araba istemedim, huyum degildir basina birsey gelir falan durup dururken gerek yok :) Ama dusundugun icin guvendigin icin cok tesekkurler ; )

Onurcan valla küfür edip ceza alıcam. Ulan başına bişey gelse ne olacak. Sana bişey olmasın. Lafını edeceğimi düşünüosan heyvansın.

kelalper
28-10-2013, 17:28
abi burdada bulamadım malezyadan hediye geldi batarya çıkmadı :D

araba ne bana resimleri maille söyliim ne alman gerektiğini. ESC var mı yok mu. Belki patlar motor koyarız.

Onrcn
28-10-2013, 17:29
Onurcan valla küfür edip ceza alıcam. Ulan başına bişey gelse ne olacak. Sana bişey olmasın. Lafını edeceğimi düşünüosan heyvansın.

yok ben kendim uzulurum :)

M3CSL
28-10-2013, 17:44
Polo tdin sureside muazzammis. Motor gucu vs diger ayrintilari varmidir?

Schecter
28-10-2013, 18:11
bulgar plakalı typer forumdanmıdır? cok temizdi aracı.

Low-Rider
28-10-2013, 18:28
Polo tdi'ın süresi çok iyiymiş gerçekten, neler var araçta?

aLperTunga
28-10-2013, 18:53
bulgar plakalı typer forumdanmıdır? cok temizdi aracı.

evet forumdan sahibi.
http://www.techturkey.com/forum/members/24987-tremx.html

BARR
28-10-2013, 19:40
Polo TDI'ın süre nedir? Üstünde teneke ve semi slickler vardı.. Yazılımda vardır. Duman yoktu araçta hiç.

Low-Rider
28-10-2013, 19:46
Polo TDI'ın süre nedir? Üstünde teneke ve semi slickler vardı.. Yazılımda vardır. Duman yoktu araçta hiç.

2.44.828 yazmışlar

yiğit
28-10-2013, 19:58
Polo tdi 2.44.828 yaptı.paşaoğlu yazılım var 148hp.vogtland yay ve slick lastik orjinal tenekelerde o kadar

BARR
28-10-2013, 20:50
Pilotaj iyi demek ki, yanlış hatırlamıyorsam 01 BKS Clio RS ile Candan 2.50 yapmıştı.

yiğit
28-10-2013, 21:13
Hayatında 2.defa piste girdi arkadaş ilk sefer yanındaydım geçen pist gününde gösterdim,kavradı baya işi bu sefer tek çıktı daha iyiydi,kalabalığa kaldı çizgiyede çok giremedi o yüzden belki 1-2sn daha düşürebilir

levent
28-10-2013, 23:58
Polo TDi'ın süresi muazzammış, Bora abi aynen ayrıca.. Tebrikler özellikle ikisine, gerisine de maşallah tekerlerinize taş değmesin beyler :) Biz rebelh'in evin tadilatı dolayısıyla izlemeye bile gelemedik bu kez :o

Jeandan-R
29-10-2013, 02:34
Pilotaj iyi demek ki, yanlış hatırlamıyorsam 01 BKS Clio RS ile Candan 2.50 yapmıştı.

o civarda birşey. Daha yeniyiz be olm, lastik ve fren hidroliği lazım kaputun altı fren hidroliği olmuş komple. Gavur hidrolik kaynamış herhalde :D

SON TC
29-10-2013, 09:31
Arkadaşlar A gurubunda 27 sinde pazar gunu benımle bırlıkte dönen yeşil BMW li arkadaşla tanışmak ısterdım çok güzel videolar olduğunu duşunuyorum kendısınde,ikınci katılışım olmasına rağmen ılkıne göre ve ıkı kişi olmama rağmen çok daha hızlı geçtı benım içinde.
Normal lastik ve ıkı kişiyle en ıyı zamanım 2.50.231 çıkardım birdahakıne daha ıyı sonuçlar almak dilegıyle...

Fotocu arkadaşlardan ricam bır karede olsa elınde resım bulunan paylaşırsa memnun olurum.

ahm_
29-10-2013, 09:47
:D
Arkadaşlar A gurubunda 27 sinde pazar gunu benımle bırlıkte dönen yeşil BMW li arkadaşla tanışmak ısterdım çok güzel videolar olduğunu duşunuyorum kendısınde,ikınci katılışım olmasına rağmen ılkıne göre ve ıkı kişi olmama rağmen çok daha hızlı geçtı benım içinde.
Normal lastik ve ıkı kişiyle en ıyı zamanım 2.50.231 çıkardım birdahakıne daha ıyı sonuçlar almak dilegıyle...

Fotocu arkadaşlardan ricam bır karede olsa elınde resım bulunan paylaşırsa memnun olurum.

Benim videomda sizin bi kaç kere görüntünüz var paylaştığımda izleyebilirsiniz kendinizi bu arada aracınız gayet iyi hızlanıyor gidişini çok beğendim

HUSNU
29-10-2013, 12:56
Bende A ve C seansına katılmıştım. A seansında biraz acemiliği attık. C seansı daha derli topluydum. Araç elverdiğince turladık .

http://www.youtube.com/watch?v=kj0iylH3BO4

kj0iylH3BO4

Suleyman
29-10-2013, 13:08
Bende A ve C seansına katılmıştım. A seansında biraz acemiliği attık. C seansı daha derli topluydum. Araç elverdiğince turladık .

* Video şu an ters olabilir. Birazdan düzelir :)

27.10.2013 İstanbul Park Pist Etkinliği TTM C Seansı Turları - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kj0iylH3BO4)

kj0iylH3BO4

Hüsnü obeyy bizim videoyu da ulaştırırsan bize fena olmaz hanii :). Videoyu da döndürürsen izleyelim

HUSNU
29-10-2013, 13:14
Hüsnü obeyy bizim videoyu da ulaştırırsan bize fena olmaz hanii :). Videoyu da döndürürsen izleyelim

Birazdan senin videoyu yüklüyorum . O zamana kadar benim video da düzelir herhalde. :icon_tup:

Suleyman
29-10-2013, 13:15
Birazdan senin videoyu yüklüyorum . O zamana kadar benim video da düzelir herhalde. :icon_tup:

Tamamdır takipteyim :)

CooLeqenD
29-10-2013, 13:37
26 ve 27 Ekim, Pist' e çıkmış otomobil sahipleri. Araçlarının fotoğraflarını isteyenler benimle kontak kurabilirler.

Pist İçi, Supersport fotoğraflarım da mevcuttur.

Hayırlı Günler

mehzent
29-10-2013, 13:40
cıdden fotoğraf hıc paylaşılmadı daha galıba :)

HUSNU
29-10-2013, 13:42
26 ve 27 Ekim, Pist' e çıkmış otomobil sahipleri. Araçlarının fotoğraflarını isteyenler benimle kontak kurabilirler.

Hayırlı Günler

Birkaç tane buradan paylaşırsan sevinirim. Özellikle benim aracımın olmasına gerek yok açıkçası. Zaten 1 tane honda civic hb vardı :)

cembozbey
29-10-2013, 13:43

Hayırlı Günler

ücretlimi ucretsizmi ?

cembozbey
29-10-2013, 13:44
cıdden fotoğraf hıc paylaşılmadı daha galıba :)

bikac fotografcı arkadas aralarında anlasmıs cd halinde ucretli vericeklermiş kardesim ondan olabilir =)

BoraÇİFTÇİ
29-10-2013, 13:45
bikac fotografcı arkadas aralarında anlasmıs cd halinde ucretli vericeklermiş kardesim ondan olabilir =)

Money talks.
Fırsatcılara yer yok screen shot yapabilme ihtimalini bile göz önünde bulunduruyorlar.

cembozbey
29-10-2013, 13:47
Money talks.
Fırsatcılara yer yok screen shot yapabilme ihtimalini bile göz önünde bulunduruyorlar.

adamlar aşmıs ya izmitin gözunu sevim kendi kendimi cekerim :D

Ogedov
29-10-2013, 14:16

Hayırlı Günler

Berkay merhaba;

Kırmızı DS3 e ait fotoğraflar varmı elinde?

Eray a da mesaj attım bir önceki organizasyon içinde ama ger dönmedi bir türlü!

CooLeqenD
29-10-2013, 14:24
Tabi ki buyrun çekiniz kendi fotoğrafınızı, amatörleri düşünen yok zaten makinelerinin ömürlerini alsınlar sizlerin 30-40 pozunuzu çeksinler. Sonra gelip, benim fotoğrafım varmı ? Var ücreti şu kadar dediğimiz de hemen suratınız düşüyor, neden paralı çekiyoruz falan. Ücretsiz daha tatlı geliyor tabi kişiye, ama hiç kimse demiyor ki arkadaşlar orda emek harcıyorlar haklarıdır falan siz gelip bize burda parasal yönden ufak görüyorsunuz.

Neden ufak görme olayı var, ben onu çözemiyorum.? Özel Çekim ücretleri olmuş tavan fiyatlar bizim istediğimiz 50-100-150-200 neyse bunlar mı fazla geliyor, kaç kişi görüyorsunuz sizi pistte fotoğrafınızı çeken ? Tribünden çekimleri söylemiyorum, sabah başlayıp akşama kadar soğukta sıcakta araç sahiplerine bir hatıra niteliğin de bir şey yapmak için çekim yapıyoruz, onda da Fırsatçı veya Aşmış mı oluyoruz. ? Bu sözleriniz, insanı yaptığı işten soğutuyor cidden..

Berkay merhaba;

Kırmızı DS3 e ait fotoğraflar varmı elinde?

Eray a da mesaj attım bir önceki organizasyon içinde ama ger dönmedi bir türlü!

Elimde fotoğraflarınız var, sayıp size ben geri dönüş yapacağım.

mehzent
29-10-2013, 14:30

neden pıste fotoğrafcı olarak gırebılmek ıcın ucretmı odemişler?

Low-Rider
29-10-2013, 14:32
Herşeyde yurtdışını örnek aliyorsaniz fotoğraf olayında da yurtdışını örnek alın. Bu işler orada da bu şekilde ilerliyor çekip satıyorlar. Oraya gelip bütün gün ayakta fotoğraf çekmeye uğraşan adamın emeginin elbet karşılığı olması gerekiyor.

İnsanları firsatci diye nitelendirmek ayıp.

Serhat Y.
29-10-2013, 14:34
Herşeyde yurtdışını örnek aliyorsaniz fotoğraf olayında da yurtdışını örnek alın. Bu işler orada da bu şekilde ilerliyor çekip satıyorlar. Oraya gelip bütün gün ayakta fotoğraf çekmeye uğraşan adamın emeginin elbet karşılığı olması gerekiyor.

ayıp bi durum yok, ne satın aldığını görmen lazım, işin içine money girdiğinde şartlar değişir.

Kahn23
29-10-2013, 14:35
Bu insanlar o makineleri haybeye xxx sayıda shot yapmak için almıyorlar. Sonuçta onlar da hobilerini bir şekilde paraya çevirmek zorunda.. Almak istemeyen kişi tribünlerden çekilen fotoğrafları bulabilirler. Ya da zaten intercity istanbulpark'ın sitesinde yayınlanacak..

Low-Rider
29-10-2013, 14:36
ayıp bi durum yok, ne satın aldığını görmen lazım, işin içine money girdiğinde şartlar değişir.

O kısım ok. Watermarkli olarak örnek göstermeleri gerek almak isteyen alır ondan sonra

mehzent
29-10-2013, 14:38

Özgur kendı adıma konusyım verecegım 50-100-200 cok etkılemez akısne boyle seylerı desteklerım fakat org dan once hıc denmedı bu sefer ucret karşılıgı yayınlıycaz falan dıye eger bastan solenseydı kımse fırsatcılık demez :)

cembozbey
29-10-2013, 14:38

ozgur fırsatcı diyen olmadı yahu yada ben görmedim =)

fotografı ceken paralıda verebilir parasızda verebilir kendi kararı ben mehzentin neden foto koyulmadı postunun uzerine yazdım.

benim takıldıgım tek konu izmitte org yaptıgımızda veya yapıldıgında lutfen bizide goturun cekim yapalım oluyoda neden i.parkta ucretliye donuyo onu anlamadım?

iparka cıkan cokmu zengin veya izmit körfezde foto cekmenin maliyeti daha mı az ?

SekoLive
29-10-2013, 14:39
Özgur kendı adıma konusyım verecegım 50-100-200 cok etkılemez akısne boyle seylerı desteklerım fakat org dan once hıc denmedı bu sefer ucret karşılıgı yayınlıycaz falan dıye eger bastan solenseydı kımse fırsatcılık demez :)

berkay forumda yazmıstı gözünden kaçmıstır muhtemelen

bide zaten isteyene bir kaç pozunu atıcam dedi ama detay cekim isteyene ufak ücret karslıgı cd halinde vericem dedi.

Low-Rider
29-10-2013, 14:39

Mehmet, arkadaşlar fbook ve burada birkaçkere yazdı ücret olayını sen gormemissindir.

CooLeqenD
29-10-2013, 14:41
Benim yazım gündem de dursun.

Tabi ki buyrun çekiniz kendi fotoğrafınızı, amatörleri düşünen yok zaten makinelerinin ömürlerini alsınlar sizlerin 30-40 pozunuzu çeksinler. Sonra gelip, benim fotoğrafım varmı ? Var ücreti şu kadar dediğimiz de hemen suratınız düşüyor, neden paralı çekiyoruz falan. Ücretsiz daha tatlı geliyor tabi kişiye, ama hiç kimse demiyor ki arkadaşlar orda emek harcıyorlar haklarıdır falan siz gelip bize burda parasal yönden ufak görüyorsunuz.

Neden ufak görme olayı var, ben onu çözemiyorum.? Özel Çekim ücretleri olmuş tavan fiyatlar bizim istediğimiz 50-100-150-200 neyse bunlar mı fazla geliyor, kaç kişi görüyorsunuz sizi pistte fotoğrafınızı çeken ? Tribünden çekimleri söylemiyorum, sabah başlayıp akşama kadar soğukta sıcakta araç sahiplerine bir hatıra niteliğin de bir şey yapmak için çekim yapıyoruz, onda da Fırsatçı veya Aşmış mı oluyoruz. ? Bu sözleriniz, insanı yaptığı işten soğutuyor cidden..

neden pıste fotoğrafcı olarak gırebılmek ıcın ucretmı odemişler?

Hayır mehmet abi, hiç bir ücret ödemiyoruz. Buğra abimizin yüzünü kara çıkarıcak hiç bir şey yapmadan, gün boyu onun organizasyonun da güzel güzel kareler bırakıyoruz hiç bir şey beklemeden. Kuralların gerektiğince pist içinde yürüyerek çalışıyoruz, soğukta sıcakta Cumartesi günü cebimizden yemek yedik kumanya verilmedi. Cumartesi ve Pazar günü geldim Herkesin Fotoğrafı olsun diye 70 Lira arabaya benzin attım, OGS geçişlerim. Gelirken ve Giderken yoğun trafik çilem oldu.

Ama bu, benzin ve ogs olayı beni bağlayacak bir şey. Kendim isteyerek geliyorum, kendimi geliştirmek ve ekipmanlarımı yükseltebilmek için geliyorum. Çektiğim pozlarım içinde ufak ücret istiyorum, kötü bir şey mi yapıyoruz biz. ? Emeğimize ücret istemek, fırsatçılık falan mı oluyor ? Hafta İçi çalışıyorum, tatil günüm de gelip tam gün burada çalışıyorum organizasyon günlerin de ama bu tarz yorumlar gerçekten moralimi bozdu.. Yaptığımız şey çok yanlış, çok ters bir konuymuş gibi birde inceden alay ediliniyor..

mehzent
29-10-2013, 14:41
Mehmet, arkadaşlar fbook ve burada birkaçkere yazdı ücret olayını sen gormemissindir.

isteyene ozel cekım yapıcaz dedıler onu gordum ama karıstırmısta olabılırım bro sıkıntı yok :)

McS_R53
29-10-2013, 14:44
peki ücret verdiğimiz taktirde fatura fln vericekmisiniz :)

Bide ben fotoğrafçı olarak girmek istesem girebilirmiyim ? Yani ne gibi şartlar aranıyor ?

Sakın yanlış anlamayın bende olsam bende para isterdim :D

Ayrıca piste girerken sözleşmede böyle bir madde mevcut mu ?

Bu konuda eğer çekememezlik olursa iki tarafında başı ağrıyabilir.

BoraÇİFTÇİ
29-10-2013, 14:44
Money talks.

Fırsatçı veya Aşmış mı oluyoruz. ? Bu sözleriniz, insanı yaptığı işten soğutuyor cidden..

Elimde fotoğraflarınız var, sayıp size ben geri dönüş yapacağım.

Sanırım siz yanlış anladınız Beyler Fırsatcı biz oluyoruz !!

Dün daha öncede fotoğraflarımızı çeken bazı arkadaşlara dün görüştüm 5-100-200 TL Hakkı olan bir para istedi bende kendisine bana çektiğin resimleri göstermen lazım bir şekilde eğer para ödeyeceksem.

Bana verdiği cevap:

-Screen shot olarak gonderirim sana ben
Ama bunu da yasadik rica ediyorum screeb shotlari paylasmayalim..

Ben burda insanlardaki yada bu işi yapan insanlardaki ön yargıyı ,bana verilen cevap la sanki ben fırsatcıymışım gibi davranmasından dolayı dedim umarım şimdi anlaşılmıştır yoksa ben bu arkadaşların ne kadar yorulduğunu ve ne caba sarf ettiklerini gayet iyi biliyorum ve sonuna kadar destekliyorum.

serkanOC
29-10-2013, 14:45
bu da benden gelsin ;

İstanbul Park 27 Ekim B Seansı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=g1RaJ0GCuwA)

mehzent
29-10-2013, 14:46
Benim yazım gündem de dursun.

Hayır mehmet abi, hiç bir ücret ödemiyoruz. Buğra abimizin yüzünü kara çıkarıcak hiç bir şey yapmadan, gün boyu onun organizasyonun da güzel güzel kareler bırakıyoruz hiç bir şey beklemeden. Kuralların gerektiğince pist içinde yürüyerek çalışıyoruz, soğukta sıcakta Cumartesi günü cebimizden yemek yedik kumanya verilmedi. Cumartesi ve Pazar günü geldim Herkesin Fotoğrafı olsun diye 70 Lira arabaya benzin attım, OGS geçişlerim. Gelirken ve Giderken yoğun trafik çilem oldu.

Ama bu, benzin ve ogs olayı beni bağlayacak bir şey. Kendim isteyerek geliyorum, kendimi geliştirmek ve ekipmanlarımı yükseltebilmek için geliyorum. Çektiğim pozlarım içinde ufak ücret istiyorum, kötü bir şey mi yapıyoruz biz. ? Emeğimize ücret istemek, fırsatçılık falan mı oluyor ? Hafta İçi çalışıyorum, tatil günüm de gelip tam gün burada çalışıyorum organizasyon günlerin de ama bu tarz yorumlar gerçekten moralimi bozdu.. Yaptığımız şey çok yanlış, çok ters bir konuymuş gibi birde inceden alay ediliniyor..

Bak kardeşim utandık pazar dostlugu bozar dıye bır kaıde vardır tıcarette her seyı bastan solemek en doğrusudur benım gordugum kadarıyla bır kac mesaj vardı ısteyene ozel cekım yapılabılınır dıye kendımce tebrık ettım hatta ve gırıste Berkaya benımkılerı cek dıyecektım kaynadı sonrada aldırmadım yanı ben verılcek parada değilim emın ol herkesde verır ama cocuğun adı ıkı yasında koyulmaz bastan koyulur.

sız org bıttıkten sonra fotograflar ucretlı dersenız olmaz bu seferkı hatanız bu oldu bence he ben destek olurum benım fotograflarım kımde varsa alırım bunca tembel adam varken ulkemızde boyle para kazanma yolunu secenlerı tebrık ederım ama dedığım gıbı bastan solemelısınız he soledıysenız ben gozden kacırdıysamda kusura bakmayın.

HUSNU
29-10-2013, 14:47
Her aracın bir tane pozu yayınlanabilir. İlgili arkadaşlar da eğer beğenirler ücretini ödeyip diğer fotolar ile beraber daha kaliteli versiyonlarına sahip olabilir. Foto çeken arakdaşlar bunun için ücret talep ederse bence hakkıdır . Sonuçta kullandıkları ekipmanın bir ömrü var.

Göki,ZD
29-10-2013, 14:51
Bu ücret pist günleri SS için geçerli mi ? Yoksa sadece intercity halk gününe girenler için mi ?

shkodra
29-10-2013, 14:53
Bir önceki etkinlikte bu konuyu ben dile getirdim.

Fotoğraf çeken arkadaşlar az veya çok verdikleri emeğin harcadıkları masrafın karşılığını almaları son derece tabii ve haklarıdır.

Ücret ödemeden fotoğraf almak isteyenler hakkısızlık etmiş olur.

Alınıcak ücretin bedelini bence ortak bir konsey belirlemeli (Buğra bey vb.) veya serbest piyasa ekonomisi rekabet ortamında ücret kendini belirler.

34ace97
29-10-2013, 14:55
Arkadaşı savunmak gibi olmasın ama 21-10-2013 de bu mesajını yazmış ve kendi konusunun başında aynı tarihde edit'lemiş.

Organizasyon günlerinde İstanbul Park veya Gittiğim Organizasyon içerisinde Profosyonel Fotoğrafcılık yapmaktayım. Organizasyon öncesi ve sonrasın da araçlar için özel çekim yapmaktayım. Dileyen arkadaşlar için bu konuda çalışmalar yapmaktan memnun olurum.. Yapılan çekimlerde düzenleme ile birlikte 100 TL bedeli vardır. İrtibat için, buradan özel mesaj gösterebilir, Facebook adresimden mesaj atabilirsiniz.

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/163271-berkayh-workshop.html

ef186
29-10-2013, 15:00
Arkadaşlar Bu tartışmaya nokta koymak isterim.
Kapımız tüm fotoğrafçılara açık . Yani pro bir makinanız var ve fotoğraf çekmek istiyorsanız gelip çekebilirsiniz . Kimseyi kapıdan çevirmiyoruz . Bunun için extra bir ücret te talep etmiyoruz ancak pist kurallarını bilen ve güvenlik kurallarını ihlal etmeyecek seviyede fotoğrafçı arkadaşlarımız pistin iç yollarını kullanarak fotoğraf çekebiliyorlar. (TRT ekibini pistten çıkartmışlığımız var ... )

Biz organizasyon olarak bir bedel karşılığında fotoğraf çekimi yapmıyoruz yada böyle bir hizmetimiz yok .

Şuan bu fotoğrafların ücreti vb. konusunun konuşulması bile çok saçma bence burad 1000 lira ver de foto yollayayım modunda bir durum yok ufak harçlıklar karşılığı hem bu fotoğrafçı arkadaşlarımız makinalarını geliştirip ekipmanlarını çoğaltır ileride daha iyi pozlar yakalar hemde güzel kareler arşive atılmış olur ...

Durum bundan ibarettir bir zorlama sözkonusu değildir isteyen istediğinden istediğini alır almaz bukadar basit aslında ....

CooLeqenD
29-10-2013, 15:07
ozgur fırsatcı diyen olmadı yahu yada ben görmedim =)

fotografı ceken paralıda verebilir parasızda verebilir kendi kararı ben mehzentin neden foto koyulmadı postunun uzerine yazdım.

benim takıldıgım tek konu izmitte org yaptıgımızda veya yapıldıgında lutfen bizide goturun cekim yapalım oluyoda neden i.parkta ucretliye donuyo onu anlamadım?

iparka cıkan cokmu zengin veya izmit körfezde foto cekmenin maliyeti daha mı az ?

Istanbul Park yakın
olduğundan ben kendi ekibim için söyliyim. 4 Kişiyiz genellikle 3 kişi geliyoruz. 2 kardeşim gebze de oturuyorlar, ben B.Paşa' dan kendi aracım ile geliyorum. Körfez Pisti kadar uzak bir yol değil. Belki ondandır düşüncelerin değişmesi, kimisi can sıkıntısına gelebilir, ama ben kendimi geliştirmek için geliyorum, ekipmanlarımı güçlendirip şahıslara daha güzel pozlar verebilmek için geliyorum.

isteyene ozel cekım yapıcaz dedıler onu gordum ama karıstırmısta olabılırım bro sıkıntı yok :)

Yok mehmet abi, görmemişsindir ben Kendi fbook adresim de yazdım, fbook sayfamda yazdım, burada ki konumda yazdım. Görmemişsindir, doğrudur abicim.

peki ücret verdiğimiz taktirde fatura fln vericekmisiniz :)

Bide ben fotoğrafçı olarak girmek istesem girebilirmiyim ? Yani ne gibi şartlar aranıyor ?

Sakın yanlış anlamayın bende olsam bende para isterdim :D

Ayrıca piste girerken sözleşmede böyle bir madde mevcut mu ?

Bu konuda eğer çekememezlik olursa iki tarafında başı ağrıyabilir.

Fatura nasıl vermemi bekliyorusunuz, özel çekim yapan kişiler Fatura mı veriyorlar ?

Pist' e girerken buğra abi ile konuşmanız gerekiyor bizi tanıyor çekimlerimizi biliyor yardımcı oluyor girişimiz için, bizde onun yüzünü kara çıkarmıyoruz.

Dün daha öncede fotoğraflarımızı çeken bazı arkadaşlara dün görüştüm 5-100-200 TL Hakkı olan bir para istedi bende kendisine bana çektiğin resimleri göstermen lazım bir şekilde eğer para ödeyeceksem.
Ben insanlardaki yada bu işi yapan insanlardaki ön yargıyı bana verilen cevap la sanki ben fırsatcıymışım gibi davranmasından dolayı dedim umarım şimdi anlaşılmıştır yoksa ben bu arkadaşların ne kadar yorulduğunu ve ne caba sarf ettiklerini gayet iyi biliyorum

Bana verdiği cevap:

Şimdi bu yazdığın mesaj da daha açıklayıcı oldu bora abi, Kişi bana geliyor diyor ki Berkay birazdan piste çıkıyorum. Fotoğraflarımı istiyorum, tamam kardeşim çekicem. Yanımda ekibim var, diyor ki sizlerde çekin ücret sorun değil. Tamam diyoruz, kontrol noktasında çekiyoruz, sonra koşa koşa kendi noktamıza gidiyoruz, aracımız yok her yere yürüyerek gidiyoruz farklı noktalara kuluçlanamıyoruz elimizde ki makineler pek müsade etmiyor. Neyse gün sonu oluyor, eve geliyorum arkadaşın fotoğraflarını sayıyorum, 191 adet fotoğrafı var, Supersport' daydı kendisi söylüyorum tamam kardeşim ne kadar istiyorsun benden ücreti kararlaştırıyoruz. Tamam halledicem ben, sen bana bir ufaktan fotoğraf at diyor, bende haliyle incelik ederek fotoğrafını düzenleyip güzelleştirip 1 İmza 1 Gizli Watermark koyarak kendisine yolluyorum. Gece giriyor araya, öğlen paranı yatırırım demişti. Öğlen arıyorum yok açmıyor, mesaj atıyorum yok bakmıyor. Az önce başka bir forum da görüyorum fotoğraf eklemiş geziyor. Gerçekten ağırıma gidiyor, bir arkadaş var, kendisine attığım Screen Shot fotoğrafını kesip paylaşıyor, ben sana dönücem diyip dönmüyor. Kimisi istediğim 100 lira makul ücreti 30 liraya indirmeye çalışıyor.

Bunlar yüzünden şuan bu fotoğraf işleri böyle kapandı, yoksa bizim parada pulda gözümüz yok, Kar yapmak için gelmiyoruz. Ekipmanlarımızı geliştirmek için geliyoruz. Ben fotoğrafcılıkta 4. Ayımdayım 9-10 Yıldır grafik bilgim var.

Sadece emeğimize ufak bir ücret istedik. Hepsi bu, profesyonel kişiler ile örneklenmeler geliyor farklı açılardan fotoğraf bekleniyor ama elimizde ki makineler ve bilgi seviyesi için bunlar uygun değil

Bak kardeşim utandık pazar dostlugu bozar dıye bır kaıde vardır tıcarette her seyı bastan solemek en doğrusudur benım gordugum kadarıyla bır kac mesaj vardı ısteyene ozel cekım yapılabılınır dıye kendımce tebrık ettım hatta ve gırıste Berkaya benımkılerı cek dıyecektım kaynadı sonrada aldırmadım yanı ben verılcek parada değilim emın ol herkesde verır ama cocuğun adı ıkı yasında koyulmaz bastan koyulur.

sız org bıttıkten sonra fotograflar ucretlı dersenız olmaz bu seferkı hatanız bu oldu bence he ben destek olurum benım fotograflarım kımde varsa alırım bunca tembel adam varken ulkemızde boyle para kazanma yolunu secenlerı tebrık ederım ama dedığım gıbı bastan solemelısınız he soledıysenız ben gozden kacırdıysamda kusura bakmayın.

Valla Mehmet abi, her yerden yazdım 1 kere değil bir çok kez yazdım hatta sabitletledim bu durumlarımı herkes görmesi için. Kimisi sözün de durup bana ücretini verdi eve gittiğim gibi direk fotoğraflarını yapıp yolladım. 1.12 Gigabyte lık dosya attım kendisine 145 Adet fotoğraf. Düzenlenmiş olarak, imzalı imzasız 1024 ve orjinal boyutlarıyla ellerinde bulsun, kolaylık olsun diye boyutlarını ayarlayıp yolluyorum bilen var bilmeyen var direk hazır olsun istedim. Ama isteyip kaçan, screenshot ı kullanan hemde tembihlediğim halde, bunlar yüzünden bu kadar kapandık bu fotoğraf işinde, gelişmek istiyoruz.

Senin fotoğrafların var elimde benim mehmet abi, kendi adıma çektim sen isteseydin sayısını katlardım 36 Fotoğrafın var şuan bende abi.

Her aracın bir tane pozu yayınlanabilir. İlgili arkadaşlar da eğer beğenirler ücretini ödeyip diğer fotolar ile beraber daha kaliteli versiyonlarına sahip olabilir. Foto çeken arakdaşlar bunun için ücret talep ederse bence hakkıdır . Sonuçta kullandıkları ekipmanın bir ömrü var.

Hüsnü abi, yukarıda yazdım şahısa 1 adet ufak boyutlu teaser atıyorum onu alıp arazi oluyor. Ağırıma gidiyor abi..

Zero
29-10-2013, 15:12
Fotograf ceken arkadaslarimizin amatorce bu isi yaptiklari icin ucret talep etmesini mantikli karsiliyorum ama her zaman ayni yer ve acidan olmamali bunun icinde sahis degil ekip calismasi lazim.Misal ben ucret odeyip aracimi surekli ayni noktada(kadraj mi diyorsunuz) goreceksem kiymeti kalmaz bir kac kisi Berkaya yardim etmeli bu konuda.Ayrica intercitynin kendi fotograflamasinida engellememeli sitede yayinlananlar kaldirilmamali.Bu arada Bugra sanada tekrar cok tesekkur ederim copilotum ufak bi saglik sikintisi :) yasadiginda pistte yanimiza kadar yanasip kac kere sordun yardim icin sagolasin her zamanki gibi yine memnun biraktin bizi arada kaynadi soyleyemedim :)

BoraÇİFTÇİ
29-10-2013, 15:16
Şimdi bu yazdığın mesaj da daha açıklayıcı oldu bora abi, Kişi bana geliyor diyor ki Berkay birazdan piste çıkıyorum. Fotoğraflarımı istiyorum, tamam kardeşim çekicem. Yanımda ekibim var, diyor ki sizlerde çekin ücret sorun değil. Tamam diyoruz, kontrol noktasında çekiyoruz, sonra koşa koşa kendi noktamıza gidiyoruz, aracımız yok her yere yürüyerek gidiyoruz farklı noktalara kuluçlanamıyoruz elimizde ki makineler pek müsade etmiyor. Neyse gün sonu oluyor, eve geliyorum arkadaşın fotoğraflarını sayıyorum, 191 adet fotoğrafı var, Supersport' daydı kendisi söylüyorum tamam kardeşim ne kadar istiyorsun benden ücreti kararlaştırıyoruz. Tamam halledicem ben, sen bana bir ufaktan fotoğraf at diyor, bende haliyle incelik ederek fotoğrafını düzenleyip güzelleştirip 1 İmza 1 Gizli Watermark koyarak kendisine yolluyorum. Gece giriyor araya, öğlen paranı yatırırım demişti. Öğlen arıyorum yok açmıyor, mesaj atıyorum yok bakmıyor. Az önce başka bir forum da görüyorum fotoğraf eklemiş geziyor. Gerçekten ağırıma gidiyor, bir arkadaş var, kendisine attığım Screen Shot fotoğrafını kesip paylaşıyor, ben sana dönücem diyip dönmüyor. Kimisi istediğim 100 lira makul ücreti 30 liraya indirmeye çalışıyor.

Bunlar yüzünden şuan bu fotoğraf işleri böyle kapandı, yoksa bizim parada pulda gözümüz yok, Kar yapmak için gelmiyoruz. Ekipmanlarımızı geliştirmek için geliyoruz. Ben fotoğrafcılıkta 4. Ayımdayım 9-10 Yıldır grafik bilgim var.

Sadece emeğimize ufak bir ücret istedik. Hepsi bu, profesyonel kişiler ile örneklenmeler geliyor farklı açılardan fotoğraf bekleniyor ama elimizde ki makineler ve bilgi seviyesi için bunlar uygun değil

Ben zaten emeğinizin karşılığınızı almanızı talep ediyorum sadece ön yargınızdan ve birde üslup karmaşasından dolayı böyle bir sıkıntı yaşadık.Ama sorunuda az önce telefonda kısa bir konuşmadan sonra halletik.

cembozbey
29-10-2013, 15:39
Ben zaten emeğinizin karşılığınızı almanızı talep ediyorum sadece ön yargınızdan ve birde üslup karmaşasından dolayı böyle bir sıkıntı yaşadık.Ama sorunuda az önce telefonda kısa bir konuşmadan sonra halletik.

Benide bu uzlastrıcı uslubun bitiriyo

Bak mehzenti kızdrdnız adam arabasına satılık konusu actı, sinirlenme kardesim bizim ewde makinamız var bidahakine viraja gecip bizzat ben cekim s2 yi hatta ustune bide yemek ısmarlıcam :)

Serhat Y.
29-10-2013, 15:41
Sımdı ornek thoolga cektım fotoların bende dese, ozmn dırekt kendım teklıf ederım ucretını(almaz ama:D) vs.cunku bılıyosun guvenıyorsun. Dıger turlu sıkıntı gormem lazım ne aldıgımı:)

Tholl-ga
29-10-2013, 15:45
Sımdı ornek thoolga cektım fotoların bende dese, ozmn dırekt kendım teklıf ederım ucretını(almaz ama:D) vs.cunku bılıyosun guvenıyorsun. Dıger turlu sıkıntı gormem lazım ne aldıgımı:)

Sen naber yaaa :D sizin icin gelicem pist aktivitesine ;)

trgy
29-10-2013, 16:01
Sen naber yaaa :D sizin icin gelicem pist aktivitesine ;)

kralın dönüşü:cool:

Eray Arslan
29-10-2013, 16:07
Öncelikle merhaba. Bende 26-27 Ekimde pist içinde bende fotoğrafçıydım. Berkay abinin ekibinde olarak. Berkay abimde açıklamış zaten herşeyi ama ek olarak bende birkaç bişey yazıcam. Ben 1.Pist gününden beri İstanbul Parkta fotoğrafçıyım ilk zamanlar tamamen zevkine ve hobi olarak yapıyordum ve fotoğraf isteyen araç sahiplerine ücretsiz gönderim yapıyordum ki bir süre sonra ihtiyaçlar artana kadar. Fotoğrafçılık öğrenenilmeden belli bir eğitim olmadan yapılabilecek bir şey değil. Yani yorumlarda yazıyor ama herkes oraya gelipte bizim gibi sabah 8 akşam 6 ya kadar koşturacağını binlerce kare çekeceğini sanmıyorum. Bu iş çok emek istiyor ve bizde emeğimizin karşılığını haklı olarak almak istiyoruz. Öncelikle araç sahipleri haklı olarak fotoğrafları görmek istiyor ona bir şey demiyoruz ama bunu bizzat yaşadım fotoğrafları we transfer ile gönderip sonradan ortadan kaybolan kişilerde olduğu için ya 1 tane yada fotoğrafları küçültürek araç sahiplerine atıyoruz. Beğendiği kadar fotoğrafı kendisine gönderiyorum. Bu ücret meselesi bayadır vardı yeni olan birşey değil. Kimileri itiraz etsede kimileri destek olsada uzun zamandır vardı bu. Pist içi farklı açı meselesi ise bizi zorlayan birşey. Pist çok büyük sürekli uzun mesafeli yer değişimi yapamıyoruz yarış sırasında çünkü gideceğimiz her yere yürüyoruz. Neyse kısaca bu işe başladığımızdan beri emek veriyoruz ve bize destek olanlarada bir kez daha teşekkürler. Benimde elimde 26-27 Ekim hatta daha önceki pist günlerine ait fotoğraflar mevcut isteyenler benimlede iletişime geçebilirler.

ismettoktas
29-10-2013, 16:10
Fotoğrafçı arkadaşlara;
Sarı corvette fotoğrafı varmı acaba?
Varsa almak istiyorum.��

fatihob
29-10-2013, 16:14
Ctesi Miata, Pazar Mitoylaydık bunların fotolarını ücretini ödeyip atabilrim. Fotoların hangi virajlardan, kaçtane ve ne kadar oldugu bilgilendirmesini bekliyorum. Teşekkürler.

CooLeqenD
29-10-2013, 16:29
Fotograf ceken arkadaslarimizin amatorce bu isi yaptiklari icin ucret talep etmesini mantikli karsiliyorum ama her zaman ayni yer ve acidan olmamali bunun icinde sahis degil ekip calismasi lazim.Misal ben ucret odeyip aracimi surekli ayni noktada(kadraj mi diyorsunuz) goreceksem kiymeti kalmaz bir kac kisi Berkaya yardim etmeli bu konuda.Ayrica intercitynin kendi fotograflamasinida engellememeli sitede yayinlananlar kaldirilmamali.Bu arada Bugra sanada tekrar cok tesekkur ederim copilotum ufak bi saglik sikintisi :) yasadiginda pistte yanimiza kadar yanasip kac kere sordun yardim icin sagolasin her zamanki gibi yine memnun biraktin bizi arada kaynadi soyleyemedim :)

Bu üslubunuz için teşekkür ederim, evet biz ekip olarak çalışmak istiyoruz ama bize geri dönüş olmadığı için biz bu ekibe yatırım yapamıyoruz. Cumartesi ve Pazar TMF 'nin elemanlarının elindekine bakıyorum, aleti edevatı 7-8 Milyarlık makine hatta daha fazlası var. Onun çektiği fotoğraf ile benim çektiğim fotoğraf arasın da fark oluşuyor, ama ben yinede bu farkı kapatmak için fotoğrafları düzenlerken özen gösteriyorum tek tek saatlerce uğraşıyorum, kişiyi mağdur etmemek için bunu anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.

Fotoğrafçı arkadaşlara;
Sarı corvette fotoğrafı varmı acaba?
Varsa almak istiyorum.��

Sarı Corvette Fotoğraf Adedi, 49 Adet bendeki sayısı bu kadar. Diğer arkadaşlarım da ne kadar var şuanlık bilgim yok.

Düşünürseniz konuşabiliriz detaylıca.

Ctesi Miata, Pazar Mitoylaydık bunların fotolarını ücretini ödeyip atabilrim. Fotoların hangi virajlardan, kaçtane ve ne kadar oldugu bilgilendirmesini bekliyorum. Teşekkürler.

Mx5 = 31 Adet Fotoğraf var.
Mito = 37 Adet Fotoğraf var.

Pistteki virajları biliyorsanız eğer söylüyorum. T15-16-17 virajların da Fotoğraf alabileceğim noktalardan çekim yapıyorum elimden geldiğince. Noktadan noktaya koşarak geçtiğim için kimi araçları kaçırabiliyorum ve lensim uzak noktalara yetmiyor bunun için zaten sizden ücret istiyorum ki daha güzel hizmet verebileyim. Kimsede kendi adımı kötüleyecek bir şey bırakmak istemiyorum, elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorum.

Kimi insan benim bu ücretleri kar yaptığımı sanıyor ama zaten aldığım ücret anca arabam ile oraya gelişim benzin masrafım ogs dir yemektir falan onlara yetiyor yani bana yine bir şey kalmıyor. :)

OrcunInce
29-10-2013, 16:34
Bu üslubunuz için teşekkür ederim, evet biz ekip olarak çalışmak istiyoruz ama bize geri dönüş olmadığı için biz bu ekibe yatırım yapamıyoruz. Cumartesi ve Pazar TMF 'nin elemanlarının elindekine bakıyorum, aleti edevatı 7-8 Milyarlık makine hatta daha fazlası var. Onun çektiği fotoğraf ile benim çektiğim fotoğraf arasın da fark oluşuyor, ama ben yinede bu farkı kapatmak için fotoğrafları düzenlerken özen gösteriyorum tek tek saatlerce uğraşıyorum, kişiyi mağdur etmemek için bunu anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.

Sarı Corvette Fotoğraf Adedi, 49 Adet bendeki sayısı bu kadar. Diğer arkadaşlarım da ne kadar var şuanlık bilgim yok.

Pistteki virajları biliyorsanız eğer söylüyorum. T15-16-17 virajların da Fotoğraf alabileceğim noktalardan çekim yapıyorum elimden geldiğince. Noktadan noktaya koşarak geçtiğim için kimi araçları kaçırabiliyorum ve lensim uzak noktalara yetmiyor bunun için zaten sizden ücret istiyorum ki daha güzel hizmet verebileyim. Kimsede kendi adımı kötüleyecek bir şey bırakmak istemiyorum, elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorum.

Kimi insan benim bu ücretleri kar yaptığımı sanıyor ama zaten aldığım ücret anca arabam ile oraya gelişim benzin masrafım ogs dir yemektir falan onlara yetiyor yani bana yine bir şey kalmıyor. :)

Yalnız pist 14 viraj :D Sen kulelerden bahsediyorsun sanırım?

CooLeqenD
29-10-2013, 16:42
Yalnız pist 14 viraj :D Sen kulelerden bahsediyorsun sanırım?

Olabilir orçun abi, kulelerin olabilir. Not almıştım, ona bakarak söyledim, yanlışım olabilir.

Pist Fotoğrafına baktığımda T13 yazıyor yani, Start-Finish düzlüğüne gelmeden ki keskin S virajların da duruyorum.

Zero
29-10-2013, 16:47
Olabilir orçun abi, kulelerin olabilir. Not almıştım, ona bakarak söyledim, yanlışım olabilir.

Pist Fotoğrafına baktığımda T13 yazıyor yani, Start-Finish düzlüğüne gelmeden ki keskin S virajların da duruyorum.

Sen su 12. Virajda cok yuksek suratten frene oturup kafa asagida yavaslamaya calisilan bazen cizgi kacirip duz inilen yoldan cikilan virajda mi duruyorsun?

SubieGuy
29-10-2013, 16:51
Bu foto olayının çözümü, thumbnail boyutunda ufak örnek göndermek.
Aşağıdaki örnekteki gibi çekilen fotoları atarsanız, araç sahipleri istediği kareyi de görür, ayrıca fırsatçılara kullanacak boyutta kare de vermemiş olursunuz.
http://blogs.msdn.com/blogfiles/synergist/WindowsLiveWriter/ScrubbingwithThumbnailswiththeSMFPlayer_F77B/image_thumb_3.png

Ben de aracımın çerçevelenecek boyutta baskısını isterim, karşılığını da öderim, ama görmediğim kareye para vermek te hoşuma gitmez...

CooLeqenD
29-10-2013, 16:51
Sen su 12. Virajda cok yuksek suratten frene oturup kafa asagida yavaslamaya calisilan bazen cizgi kacirip duz inilen yoldan cikilan virajda mi duruyorsun?

Evet o virajdan başlıyorum Pit Alanına girdiğiniz yere kadar değişerek gitmeye çalışıyorum her turda. Hatta şöyle göstereyim herkes bilsin.

Tam olarak bu fotoğrafta 12. ve 13. Sayıların olduğu yerlerde duruyorum.
http://img195.imageshack.us/img195/7272/bigturkiye.gif

CooLeqenD
29-10-2013, 16:53
Bu foto olayının çözümü, thumbnail boyutunda ufak örnek göndermek.
Aşağıdaki örnekteki gibi çekilen fotoları atarsanız, araç sahipleri istediği kareyi de görür, ayrıca fırsatçılara kullanacak boyutta kare de vermemiş olursunuz.
http://blogs.msdn.com/blogfiles/synergist/WindowsLiveWriter/ScrubbingwithThumbnailswiththeSMFPlayer_F77B/image_thumb_3.png

Ben de aracımın çerçevelenecek boyutta baskısını isterim, karşılığını da öderim, ama görmediğim kareye para vermek te hoşuma gitmez...

Örneğiz çok güzel aslında, ama 10 tane fotoğraf olsa o örnekte işe yarar. Kimi aracın bende 200 Adet Fotoğrafı çıkıyor ona nasıl bir Ekran Görüntüsü yapacağım. ? :)

Arasından sevdiğim bir fotoğrafı seçip, üstüne Watermark basıp 600px boyutunda şahısa yolluyorum. Kaliteyi görmesi açısından, kimisi alıp kaçıyor orası ayrı bir konu.

Kahn23
29-10-2013, 16:55
Watermark fotoğraflardan silinemiyor mu ?

CooLeqenD
29-10-2013, 17:02
Watermark fotoğraflardan silinemiyor mu ?

Silinir, kişi çok profesyonel ise siler ama 1 saat uğraşır orası ayrı bir konu tabi ki ben bu bilgimle bile watermark silmeye üşenirim..

ismettoktas
29-10-2013, 17:28
Coolegend Pm den ücretle ilgili bilgi atarmısın?

tstdrvr
29-10-2013, 17:31
hepinizin eline ayağına sağlık, videosunu yayınlayan arkadaşlardan bizde bir nebze pist havasını aldık daha çok video varsa yayınlarsanız seviniriz, özellikle Murat Abi ve Bora Bey'in videoları varsa çok sevinirim :)

fatihob
29-10-2013, 18:34
Tamamdir mx5 ve mito icin burdan veya ozelden fiyat verirmisimiz. Ekip olarak calisiyoruz demistiniz, ekipteki diger arkadaslarda ayni virajdami bekliyorlardi yoksa onlardan ayri ucret odeyerekmi satin alicaz.

Suleyman
29-10-2013, 18:42
Polo gti 3k cam tavansız beyaz renk aracın var mı hiç

Low-Rider
29-10-2013, 18:45

Bana verdiği cevap:

Ben burda insanlardaki yada bu işi yapan insanlardaki ön yargıyı ,bana verilen cevap la sanki ben fırsatcıymışım gibi davranmasından dolayı dedim umarım şimdi anlaşılmıştır yoksa ben bu arkadaşların ne kadar yorulduğunu ve ne caba sarf ettiklerini gayet iyi biliyorum ve sonuna kadar destekliyorum.

Trafikte telefondan okurken yanlış anlamışım evet, fotoğraf ve ücret herkes bu konuda hem fikir olduğuna göre problem yok :)

Arkadaşların tek hatası örnek göstermeden direk ücret talep etmeleri

Ekurtoglu
29-10-2013, 18:56

dostum miata ve mito için bize bi contact sheet yollayabilirsen ordan fotoğrafları seçelim orjinal boyutlarında 5-10 tanesini senden talep edelim. fiyatları ile ilgili de bilgilendirme yaparsan seviniriz.

ozans
29-10-2013, 19:05
Arkadaşlar, ufak bir anket yapmak istiyorum. Fren diskleriniz/balatalarınız ne alemde? Frenleriniz size ne kadar dayanıyor? Arabanız, kullandığınız balatalar ve döndüğünüz süre ile yazabilir misiniz? Bir veri tabanı oluşturalım.

Ben 220 beygir WRX Wagon ile 4 köşe sıfır brembo padlari 40 dakikada bitirdim. Arka düzlükte 200km/h'yi anca görüyordum. 2:33 dönebildim. Arada soğutma turları atıyordum. Brake fade olmadan en fazla 2 tur dayandı frenler.

Bir gariplik var bu işte, bu kadar hızlı bitmemeliydi diye düşünüyorum. Piste dayanacak fren pad'i önerileriniz var mı? Ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.

Meganlar frenler ile ilgili sorun yaşamıyor gibi gözüküyor uzaktan, güç/kilo/zaman olarak yakın olduklarından bana, en çok onları merak ediyorum :)

OrcunInce
29-10-2013, 19:15
Arkadaşlar, ufak bir anket yapmak istiyorum. Fren diskleriniz/balatalarınız ne alemde? Frenleriniz size ne kadar dayanıyor? Arabanız, kullandığınız balatalar ve döndüğünüz süre ile yazabilir misiniz? Bir veri tabanı oluşturalım.

Ben 220 beygir WRX Wagon ile 4 köşe sıfır brembo padlari 40 dakikada bitirdim. Arka düzlükte 200km/h'yi anca görüyordum. 2:33 dönebildim. Arada soğutma turları atıyordum. Brake fade olmadan en fazla 2 tur dayandı frenler.

Bir gariplik var bu işte, bu kadar hızlı bitmemeliydi diye düşünüyorum. Piste dayanacak fren pad'i önerileriniz var mı? Ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.

Meganlar frenler ile ilgili sorun yaşamıyor gibi gözüküyor uzaktan, güç/kilo/zaman olarak yakın olduklarından bana, en çok onları merak ediyorum :)

Abi EBC yellow stuff bu iş için en uygun ve etkili çözüm. Onurcan falan da kullanıyor megane'lar dışında. 5-6 track day çıkarmış ebc'ler e daha ne olsun :)

fatihob
29-10-2013, 19:21
Boyle bilgiler vermek guzel olur. Benim arka disk ve balatalar zaten bitikti 45k kmde orjinal pistten sonra yok oldular. Ön tarafta sikinti yok. 2. Pist gunuydu 4 seans daha doner hem disk hem balata. On balatalar oem ate, diskler brembo delikli. Bide hodrolik kaynamasin diyorsaniz motul rbf660 oneririm kaybama sicakligi cok yuksek akliniz orda kalmaz. Arka duzlukteku yokusa 170-175 gibi dikiliyorum, yokus assagi frene basmadan 200-205 yapiyorum en fazla ortalama 230hpyim. Mitoyla pistemi agirligim 1150-1200kg falan. Kendi olctugumuz sure 2:38:101

Zero
29-10-2013, 19:37
Meganede orjinal brembo yeni on disklerde ebc yellow stuff kullandim arka disk inceydi ama ondada yellow stuff kullandim hidrolik motul dot 5.1 di yeni.Lastikler %30-40omru kalan ad08 di.Frene basmaya korktum yellow stufflar isindikca daha iyi tutmaya basliyor.3 seans dondum sonra aracimi sattim zaten ama en az 7-8 seans daha donerdi tahminim.Aracin kilosu 1420 tamamen takiliydi.Bende 100 kiloyum arka duzlukte ibrede 210 falan gorup rahatlikla hic riskte hissetmeden durabiliyordum o agirlikla

Zero
29-10-2013, 19:38
Meganede orjinal brembo yeni on disklerde ebc yellow stuff kullandim arka disk inceydi ama ondada yellow stuff kullandim hidrolik motul dot 5.1 di yeni.Lastikler %30-40omru kalan ad08 di.Frene basmaya korktum yellow stufflar isindikca daha iyi tutmaya basliyor.3 seans dondum sonra aracimi sattim zaten ama en az 7-8 seans daha donerdi tahminim.Aracin kilosu 1420 tamamen takiliydi.Bende 100 kiloyum arka duzlukte ibrede 210 falan gorup rahatlikla hic riskte hissetmeden durabiliyordum o agirlikla.

shkodra
29-10-2013, 19:39
Sierra Rs Cosworth ta EBC Soğutmalı Kanallı Delikli Disk EBC Yellow Stuf Pad var yaklaşık 12.000km geçti 4 defa piste çıktı bir sorun yok..

Escort Rs Cosworth ta OEM Soğutmalı Kanallı Disk OEM Pad var yaklaşık 8.000km geçti 3 defa piste çıktı bir sorun yok..

Her ikisinde de Dot 4 Fren hidroliği var ne ısındı ne köpürdü ne fışkırdı. Yarış sırasında bütün turları soğutma yapmadan tam gaz gidiyoruz hiç bir problem yaşamadık.

Her yarış yol dahil 1/4 çeyrek depo benzin harcıyoruz. Ortalama 100km 15 litre

Ayda bir kere hafta sonu boş saatlerde kendi ***** yolumuzda 3 Cosworth 1 Focus ST yaklaşık 40km boyunca tamgaz basar eğleniriz.

Onrcn
29-10-2013, 20:20
Yellow stuff ve cizikli EBC disklerle toplamda 9 seans kullandim istanbul parkta, 3 korfez pisti yaptim ve bir sene yol yaptim daha yeni bitti ses yapiyor. O kadar memnundum ki ellerinde disk kalmamis baska disk almadim yenisinin gelmesini bekliyorum. Simdi ses yapar demelerine ragmen blue stuff lara geciyorum. Diski biraz daha yer ama Yellow dan daha iyiyse tadindan yenmez :)

c@n77
29-10-2013, 20:35
Cok faydali bilgiler oluyor bunlar... tesekkurler...:)

ozans
29-10-2013, 21:08
Cidden çok teşekkürler, çok faydalı bilgiler. Yellow stuff alıcam gibi gözüküyor. Çok pahalı diye almamıştım, brembolar daha pahalıya geldi. 16 jantta 295mm brembo max diskler vardı bende. Tampondan diske bakan soğutucu bir kanal yapmaya çalışıcam.

1/4 Depo'yu da kıskandım. Kadıköyden git gel + 2 seans benim bütün depoyu bitirdi.

kelalper
29-10-2013, 21:11

sizin videonuzu izledim. Frenlerden önce bence yapmanız gereken sürüş stilinizi değiştirmeniz. Direksiyon tepkileriniz olması gerektiğinden çok daha sert. Bu da doğal olarak ön lastiklerinize çok fazla stres yüklüyor. Lastikleriniz o nedenle çabuk aşınıyor o nedenle de çok daha uzun süre fren üzerinde kalmanız gerekiyor arabayı yavaşlatmak için. Bu da doğal olarak balata ömrünü etkiliyor. O konuya eğilmenizde de yarar var.

pasha34
29-10-2013, 21:15

tarox g88 diskler ve de ferodo balatalar var (modeli unuttum)

aracımın üzerinde alırken kullanılmışkarı vardı 2nci seansda bitti ama daha öncekiler ile 1.4 rocco ile 6 seans cıkmıştım şu anda da o seti taktım kullanıyorum ama 2 seans daha girsem bitecek gibi üstündekiler.. ayrıca hose technik celik hortumlar ve motul 5.1 var. pedalda şişme hissetmedim bugune kadar ancak bitmeye yakın bayağı uğultu vs cıkıyor :)

Kadyr
29-10-2013, 21:59
mevzuyu az çok okudum. kanımca arkadaştaki fotolara bakılır. beğenen adam belli bir ücret karşılığında satın alır. beğenmemişse zaten satın almaz. beğenilen fotolar çekildiysede adamın hakkı ödenmeli.

ozans
29-10-2013, 22:56
sizin videonuzu izledim. Frenlerden önce bence yapmanız gereken sürüş stilinizi değiştirmeniz. Direksiyon tepkileriniz olması gerektiğinden çok daha sert. Bu da doğal olarak ön lastiklerinize çok fazla stres yüklüyor. Lastikleriniz o nedenle çabuk aşınıyor o nedenle de çok daha uzun süre fren üzerinde kalmanız gerekiyor arabayı yavaşlatmak için. Bu da doğal olarak balata ömrünü etkiliyor. O konuya eğilmenizde de yarar var.

Öneriniz için teşekkür ederim. Direksyon tepkilerim biraz sert haklısınız. Ama lastiklerim aşınmadı geçen haftasonu(makul seviyede aşındı). ABS'nin devreye girdiği yerlerde de bir değişiklik yok, ön tutuş'ta sıkıntım olsa daha evvel deveye girer farkına varırım. Video'lardan gördüğüm kadarıyla da fade yokken makul mesafelerde frenaj mesafelerim. Isındığında zaten soğuyana kadar boş tur atıyorum.

31 Ağustos'da hidrolik üzmüştü. 26 Ekim'de balatalar üzdü. Bir sonraki sefere doğru kombinasyonu tutturucam :)

Jeandan-R
29-10-2013, 23:47
Öneriniz için teşekkür ederim. Direksyon tepkilerim biraz sert haklısınız. Ama lastiklerim aşınmadı geçen haftasonu(makul seviyede aşındı). ABS'nin devreye girdiği yerlerde de bir değişiklik yok, ön tutuş'ta sıkıntım olsa daha evvel deveye girer farkına varırım. Video'lardan gördüğüm kadarıyla da fade yokken makul mesafelerde frenaj mesafelerim. Isındığında zaten soğuyana kadar boş tur atıyorum.

31 Ağustos'da hidrolik üzmüştü. 26 Ekim'de balatalar üzdü. Bir sonraki sefere doğru kombinasyonu tutturucam :)

Fren hidroliği ne kullanıyorsunuz. Bende taşma yaptı tek seansta frenlerim oldukça kötü durumdaydı, onun için istediğim süreleri göremedim bile.

ozans
30-10-2013, 11:18
Fren hidroliği ne kullanıyorsunuz. Bende taşma yaptı tek seansta frenlerim oldukça kötü durumdaydı, onun için istediğim süreleri göremedim bile.

ATE Dot 4 kullandım (Super Blue Racing olanından değil, normalinden) memnun kaldım.

CooLeqenD
30-10-2013, 12:02

Hayırlı Günler

Eray Arslan
30-10-2013, 12:11
26-27 Ekim veya önceki seans fark etmeden pist günlerinden fotoğraf talepleriniz için benimlede iletişime geçebilirsiniz :)

Şimdiden teşekkürler..

Alfaburock
30-10-2013, 13:08
D seansıyla ilgili tek bi video bile yokmu?
Fotoğrafçı arkadaslar elinizde pazar günü d
Seansına çıkan kırmızı cooper s fotoları varmıdır?

Suleyman
30-10-2013, 17:10
D seansıyla ilgili tek bi video bile yokmu?
Fotoğrafçı arkadaslar elinizde pazar günü d
Seansına çıkan kırmızı cooper s fotoları varmıdır?

Beyaz polo gti, konuşmuştuk hatta hatırlarsın yanılmıyorsam :). Benim şu an elimde kısa süreli 2 adet video var ve orada aracın görünüyor istersen linkleri atabilirim sana özelden :)

HUSNU
30-10-2013, 17:38
Beyaz polo gti, konuşmuştuk hatta hatırlarsın yanılmıyorsam :). Benim şu an elimde kısa süreli 2 adet video var ve orada aracın görünüyor istersen linkleri atabilirim sana özelden :)

Videon yarına kaldı kardeşim ya kusura bakma. Dün akşam herşeyi hazırlayıp açık bırakmıştım makinayı. Sabah geldim baktım 1,5 dk lık kısmını kaydetmiş . Kartı da almadım yanıma. Ama yarın kesin hallediyorum .Merak etme. :icon_tup:

Suleyman
30-10-2013, 17:48
Videon yarına kaldı kardeşim ya kusura bakma. Dün akşam herşeyi hazırlayıp açık bırakmıştım makinayı. Sabah geldim baktım 1,5 dk lık kısmını kaydetmiş . Kartı da almadım yanıma. Ama yarın kesin hallediyorum .Merak etme. :icon_tup:

Ne kusuru ayıp ediyorsun :icon_tup:. Bekliyorum sıkıntı yok :)

Alfaburock
30-10-2013, 18:31

Tabiki hatırlıyorum :) linkleri özelden atarsan sevinirim
Pistte gittiğimiz belli olsun:) şimdiden sağolasın

c@n77
31-10-2013, 14:59
Biliyorum soru için erken ama bir sonraki pist günleri ne zaman olacak... :D tadı damağımda kaldı... :D

Kahn23
31-10-2013, 15:00
Biliyorum soru için erken ama bir sonraki pist günleri ne zaman olacak... :D tadı damağımda kaldı... :D

Her ay düzenlediğimiz Intercity İstanbul Park Pist Günlerimizin 7.sini 17 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştiriyor olacağız. "Caddelerde Olmaz Piste Gel" sloganıyla yola çıktığımız ve 7.sini düzenleyeceğimiz organizasyonumuz her geçen gün daha çok ilgi çekmekte ve birçok sürücüye güvenli ortamda araçlarını deneyimleme imkanı sunmaktadır.

Bu arada güncel pist süreleri de yayınlanmış.
http://www.intercitypark.com/pist-dereceleri/

c@n77
31-10-2013, 16:29
Her ay düzenlediğimiz Intercity İstanbul Park Pist Günlerimizin 7.sini 17 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştiriyor olacağız. "Caddelerde Olmaz Piste Gel" sloganıyla yola çıktığımız ve 7.sini düzenleyeceğimiz organizasyonumuz her geçen gün daha çok ilgi çekmekte ve birçok sürücüye güvenli ortamda araçlarını deneyimleme imkanı sunmaktadır.

Intercity İstanbul Park Pist Dereceleri (http://www.intercitypark.com/pist-dereceleri/)

Bilgi için teşekkür ederim... :)

Onrcn
31-10-2013, 17:45

Intercity İstanbul Park Pist Dereceleri (http://www.intercitypark.com/pist-dereceleri/)

aha buna yetisme ihtimalim var gibi gibi gibi gibi :D 12 sinde kutumuzdan buyuk cikmazsa :D

Skymoon
01-11-2013, 18:29
Etkinlik günü pistte foto çeken arkadaşlara çok teşekkürler.

Dün kendilerinden biriyle irtibata geçtik fotoları DVD ye çekmiş bize teslim etti...

Benim için çok güzel bir hatıra...

Kahn23
01-11-2013, 18:40
aha buna yetisme ihtimalim var gibi gibi gibi gibi :D 12 sinde kutumuzdan buyuk cikmazsa :D

Kış gelmeden SuS'U pistte yine görelim ;)

ef186
01-11-2013, 22:01
http://www.techturkey.com/forum/pist-yarislari-ve-time-attack/168382-17-kasim-2013-pazar-pistgunlericom-istanbulpark.html