Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 45 17 Lastik tavsiyesi
Draniela
21-10-2013, 13:41
Selamlar. Bu ebatlarda hangi marka model lastiği önerirsiniz ?
İyi bir şey alayım taş üstünde gidiyor gibi olmak istemiyorum.
Not: Aklımdaki rakam 200 tl gibi birşey. Lastik konusunda bilgim yok o yüzden ne nasıl oluyor yumuşak olursa ne olur sert olursa ne olur gibi konularda yardım bekliyorum.
ANIL ERCAN
21-10-2013, 13:48
Bu ebatta hangi lastiği alırsan al (michelinde dahil) Taş üstünde gideceksiniz Yanak çok ince cünkü esneme payı yok. Alın Petlas PT741 takın aracınıza.
Draniela
21-10-2013, 17:48
Bu ebatta hangi lastiği alırsan al (michelinde dahil) Taş üstünde gideceksiniz Yanak çok ince cünkü esneme payı yok. Alın Petlas PT741 takın aracınıza.
Hiç bir seçenek yok mudur yani bu iyidir şöyledir vs. diye ?
En azından bu ebatta lastik kullananlar kendi lastiğiyle ilgili düşüncelerini söylerse iyi olur. Mesela 1km de ısınması yerine 200 metrede ısınması gibi bilelim ki ona göre alalım
setnogrom
21-10-2013, 17:53
Beklenti nedir?
S001 de lastik
Kumho ku31 de lastik.
İkisi arasında tabiki uçurumlar var.
Bence ortaya bir kriter koymanız lazım atıyorum 200 liraya alınabilecek en mantıklı lastik gibi
Yada aracım şudur hangi lastik uygun olur gibi.
xx
ANIL ERCAN
21-10-2013, 18:32
Dunlop sp sport alabilirsin ama dedigim gibi konfor bekleme bu ebatta aracın punto sanırım araç bayagı sertlesiyor. Ama yol tutus acısından dunlop iyidir.
Draniela
21-10-2013, 19:36
Beklenti nedir?
S001 de lastik
Kumho ku31 de lastik.
İkisi arasında tabiki uçurumlar var.
Bence ortaya bir kriter koymanız lazım atıyorum 200 liraya alınabilecek en mantıklı lastik gibi
Yada aracım şudur hangi lastik uygun olur gibi.
xx
İşin doğrusu hayatımda ilk defa lastik alacağım o yüzden nedir ne değildir bilmiyorum. Aklımdaki rakam 200 TL gibi birşey.
Araç grande punto ve beklentim lastiğin yumuşak olması. Fakat yumuşak lastik ne gibi sıkıntı yaratır? Yani lastik hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum gibi oluyor şuanda:)
Dunlop sp sport alabilirsin ama dedigim gibi konfor bekleme bu ebatta aracın punto sanırım araç bayagı sertlesiyor. Ama yol tutus acısından dunlop iyidir.
Dunlop şuan üzerinde olanlar aslına bakarsan ben hiç memnun değildim lastiklerden gerçi 205 taban tutunmayı değiştirir :)
Fazla yumuşak olması balon yapma ihtimalini arttırır cukurlara vs. biraz daha ozen gostermen gerekir dayanıklılık konusunda turkiye yollarında dikkat gerektiriyor. Buna en iyi ornek de michelinler. performans cok iyi fakat bedeli dikkatli kullanim :)
setnogrom
21-10-2013, 20:17
215 yada 225 olsa 45 yanak çok sorun olmaz.
205'te biraz daha dikkat etmen lazım aracın hafif olduğundan o bir avantaj.
Yumuşak olması balon ve tel kırma riskini yükseltir.
İmpetus sport-kumho ku31 yada bi düşük serisi.
Petlas'ın hamuru bi acayip bazen anormal tepkiler verebiliyor.
Bence kumho serilerine öncelik ver derim.
Dunlop Lm 703 serileride olur.
xx
Draniela
21-10-2013, 20:35
Fazla yumuşak olması balon yapma ihtimalini arttırır cukurlara vs. biraz daha ozen gostermen gerekir dayanıklılık konusunda turkiye yollarında dikkat gerektiriyor. Buna en iyi ornek de michelinler. performans cok iyi fakat bedeli dikkatli kullanim :)
215 yada 225 olsa 45 yanak çok sorun olmaz.
205'te biraz daha dikkat etmen lazım aracın hafif olduğundan o bir avantaj.
Yumuşak olması balon ve tel kırma riskini yükseltir.
İmpetus sport-kumho ku31 yada bi düşük serisi.
Petlas'ın hamuru bi acayip bazen anormal tepkiler verebiliyor.
Bence kumho serilerine öncelik ver derim.
Dunlop Lm 703 serileride olur.
xx
Anlaşılan o ki çok yumuşak lastikte sıkıntı oluyor :) Gerçi dikkatli kullanıyorum ben ama istenmeyen çukurlara her an girebiliriz :)
215 yapsak abartmış mı oluruz acaba ?
Draniela
21-10-2013, 20:36
kumho serisine bakayım ben ne gösterecek
Lastik Lastikcim den Alınır. | Online Lastik Jant Satış (http://www.lastikcim.com.tr/index.php?do=catalog/results&q=205/45R17)
200 lira diyelim biz buna
215 tabana geçmeyi düşünürsen
Sava Intensa UHP 215/45R17 91Y XL (http://www.lastikcim.com.tr/Sava-Intensa-UHP-21545R17-91Y-XL,PR-2947.html)
10bin kmyi aşkın süredir kullanıyorum tavsiye ederim, konfor öncelikli bir lastik, bikaç kere çok ciddi çukura girdim problem olmadı fiyat olarak ben 4ünü 800e almıştım
setnogrom
21-10-2013, 21:29
Aracın normal ebatlarını bilmiyorum Fiat araçlarıda pek tanımıyorum ama 205 le 215 arasında baya fark var.Sürtebilir onun dışında yakıt ve yol tutuş sorunlarıda ortaya çıkabilir.
xx
rebeloghy
21-10-2013, 21:32
Yanlış anlamayın ama ben katılmıyorum. Günümüz orta halli araçlarında 17 jantla en çok kullanılan ebat bu , sizin memnuniyetsizliğiniz araçtan ötürü olabilir yada yaşadığınız semtin yolları..
ANIL ERCAN
21-10-2013, 23:07
Yanlış anlamayın ama ben katılmıyorum. Günümüz orta halli araçlarında 17 jantla en çok kullanılan ebat bu , sizin memnuniyetsizliğiniz araçtan ötürü olabilir yada yaşadığınız semtin yolları..
Orta halli 17 jantlı arabaların ebatları 205 50 17 müdür 205 45 yada 205 40 ebatı fabrika cıkıslı orta halli bi araba görmedim ben simdi benim orjinal ebatım 205 55 16'ydı araç megane 2 makyajlı kasa süspansiyonları yumusak konfora yonelik, 17 jant ve 225 45 17 pirelli p7 cinturato lastik taktım aşırı derecede sertleşti araba sırf konforsuzluk yüzünden söktüm sattım 3 ay sonra.
Draniela
14-11-2013, 20:44
Askerlik rapor vs. mevzularına daldım unuttum buraya yazmayı.
Bir kaç lastik sordum iyileri ortalama 450 tl gibi bir fiyat çıkardı. 2 bin liraya yakın neredeyse :)
Bende bu yüzden petlas aldım ve şimdi bende ilk izlenimleri kendimce söyleyeyim.
Hava basıncını kaç yaptılar sormamıştım ama şuan olan basıncıyla eski lastiğe göre gayet sert beklediğim gibi diyelim ama rahatsız edici birşey yok.
Şeritliler uğultu yapar diyorlardı evet hafiften öyle birşeyler var ama müzik iyice kısık olduğunda onu duyuyorum orta sesli müzik dinlerken sorun yok.
Lastikler ısındıktan sonra zorladığımda lastik olarak sıkıntı görmedim tabi daha sıfır lastik bir 10 bin km gidince anlarız iyi midir kötü müdür :)
Yakıt direkt 1 litre oynadı 6.5 lardayken 7.5 falan oldu zorlasam 8 i geçerim ama :)
En sevdiğim kısım ise geniş taban olunca hoş oluyor + şerit görüntüsü gayet güzel.