Orijinalini görmek için tıklayınız : corolla dizel otomatik mi ayni fiyata baska aracmi ?
musty01gtc
25-10-2013, 23:30
Herkese kolay gelsin bi abim corolla dizel otomatik en full unu dusunuyor ama bazi insanlar sanzumaninda ara sira sknti olacagini soylemis ne kadar dogrudur kullananlar veya bilgisi olanlar yazarsa sevinirim sizce parasini hakediyor mu yoksa baska bi secenek olabilir mi dizel otomatik olarak tesekkurler
Kardeşim Corolla yarı otomatik şanzımanlar (otomatikleri var mı bilmiyorum) vites geçişlerinde boğulup sallıyor ama C4,easytronic Corsa'da kullandım onlarda böyleydi. Onun prensibi senin yerine araba debriyaja basıyor gibi düşünebilirsin.
Ben şahsen tam otomatik (PRND) şanzıman alırdım yarı otomatik şanzıman almam ben rahatsız oluyorum, sevmiyorum bu benim görüşüm.
yarı otomatiklerin arızasından ziyade kullanımı ömür törpüsü. özellikle citroen'lerin dizel-yarı otomatiklerinden çok sıkıntı duyuyorum kullanımla ilgili.
astrada yarı otomatik zulümdü. alıcaksanız tam otomatik alın bencede
musty01gtc
26-10-2013, 14:13
Peki corolla larda tan otomatik secenegi varmidir corollalarin sanzuman tarzi nasildir bunun hakkinda bilgi verebilecek varmi
dragon07
26-10-2013, 14:32
toyota corollanın mmt/mm şanzımanları ile Peugeot citröen opel şanzımanı bir degil kesinlikle :)
evet vites geçislerini hissettirir(diğerlerine göre daha az) ama kesinlikle arıza yapmaz.
benzinli seçeneklerinde zaten CVT şanzıman var vites aralıklarını hissetmezsin bile
toyotanın piyasası zaten biliniyor en az arıza yapan araçtır kendileri
musty01gtc
27-10-2013, 17:40
toyota corollanın mmt/mm şanzımanları ile Peugeot citröen opel şanzımanı bir degil kesinlikle :)
evet vites geçislerini hissettirir(diğerlerine göre daha az) ama kesinlikle arıza yapmaz.
benzinli seçeneklerinde zaten CVT şanzıman var vites aralıklarını hissetmezsin bile
evet bencede toyota alınabilecek bir arac ama tek sıkıntı dizel otomatik lerinde sanzuman diye duydum onun için konu acayım dedim sanzumanında da bi problem yoksa zaten piyasadaki en mantıklı araclardan birisi
Sevgili Dragon :) Ben zaten aynısı demedim,yarı otomatik şanzıman olarak bindiğim araçlar onlardı fakat hepsinde vites geçişleri anormal derecede salladı beni.
Buna Toyota'da dahil. Sağlamlık olarak bilmiyorum ama Citroen,Peugeot yarı otomatik şanzımanından daha iyi olucağı kesindir.
Toyota'nın sağlam olması,yarı otomatik şanzımanın sallayan,geç vites atan ve konforsuz bir şanzıman tipi olduğu gerçeğini değişirmez.
Ben şahsen yarı otomatik şanzıman araba almam diye düşünüyorum. Tam otomatik ile dağlar kadar fark var arasında,çok bayıyor beni yarı otomatik şanzıman.
typermelih
28-10-2013, 07:25
8 yıl toyota da çalıştım (satış danışmanlığı yaptım) hayatta alacağım en son araç corolla nın mm şanzumanı
ben hayatım da bukadar rezalet bir teknolojı görmedim.zaten japonlar dizelin teknolojısıne ters.dünyada küçük motorlu olarak bir güney afrikaya bir de türkiyeye üretiyordu
gelelim şanzumana mm şanzumanın baskı balata sı var debriyaj sensör desteği ile vitesi içeride değiştiriyor
hal böyle olunca vites geçişinde gecikiyor ve öne doğru bir yığılma oluyor
kırmızı ışıkta durduğunuz vakit e modunda bırakırsanız baskı balatayıda çevirmeye çalışıyor ve azda olsa sıyırıyor
bu sebeple kesinllikle diyorum bu şanzumanı almayın
alınacaksa wolksvagen dsg alın jetta yada golf
zaten hemen hemen aynı rakamlar.yada w belki 3 5 fazladır.onada verecek para yoksa ortada ben yine gider çok az km li kullanılmış düşürmeye çalışırdım
dragon07
28-10-2013, 17:06
Sevgili Dragon :) Ben zaten aynısı demedim,yarı otomatik şanzıman olarak bindiğim araçlar onlardı fakat hepsinde vites geçişleri anormal derecede salladı beni.
Buna Toyota'da dahil. Sağlamlık olarak bilmiyorum ama Citroen,Peugeot yarı otomatik şanzımanından daha iyi olucağı kesindir.
Toyota'nın sağlam olması,yarı otomatik şanzımanın sallayan,geç vites atan ve konforsuz bir şanzıman tipi olduğu gerçeğini değişirmez.
Ben şahsen yarı otomatik şanzıman araba almam diye düşünüyorum. Tam otomatik ile dağlar kadar fark var arasında,çok bayıyor beni yarı otomatik şanzıman.
sevgili kardesim merttan ;
robotic şanzımanlar vites geçislerini belli eder,buna kimsenin bi itirazı yok,
fakat kardesimiz sorusunda arıza yaparmı diyede sormus , bende yapmaz dedim
evet m/m şanzıman vites geçislerini belli eder ama bozulmaz ve diger yarı otomatiklere göre daha hızlı vites atar dedim.
DSG en iyisi vites geçişlerini belli etmez dsg alın :D
MatraX_07
28-10-2013, 17:28
Bende 2011i var satıyorum
Tek sıkıntısı hissettirmesi o da kalkışta diğerlerinde o kadar hissettirmiyor
Çoğu otomatikten iyidir
Piyasada en iyisi dersen DSG Ve EDC
sevgili kardesim merttan ;
robotic şanzımanlar vites geçislerini belli eder,buna kimsenin bi itirazı yok,
fakat kardesimiz sorusunda arıza yaparmı diyede sormus , bende yapmaz dedim
evet m/m şanzıman vites geçislerini belli eder ama bozulmaz ve diger yarı otomatiklere göre daha hızlı vites atar dedim.
DSG en iyisi vites geçişlerini belli etmez dsg alın :D
DSG yaramaz ya napıcaksın DSG'yi, en iyi şanzıman Honda'nın 5 ileri şanzımanı.
Sorunsuz,bozulmaz sağlamdır,yakıt tasarrufuda sağlar 20-30 litrelerde gezersin işte dha ne olsun Dragon :)
musty01gtc
30-10-2013, 15:45
başta melih abi olmak üzere cok teşekkür ederim yorumlarınız bana yol gösterdi bütceye göre bir secim yapılacak artık saolun