PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kabinli mi? , Pandizotta mı ?

hayabusa
26-10-2013, 18:32
selam arkadaşlar arabımın bagajında bulunan 30 cm'lik kabinli bası, bagajda çok yer kapladıgı ve bagajıma hiçbirşey koyamadıgımdan bası kabınden ayırıp pandızota takma kararı aldım.Ses kalitesinde çok fazla değişme olur mu ( çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla kabinli iken daha kuvvetli ses çıkıyor diye biliyorum ) bilgisi olan arkadaşlardan cevap rica ediyorum teşekkürler

STP
26-10-2013, 18:50
Kabinli basi free air baglarsan pandizot uzerine bass ses cok azalir ve siddetini yitirerek kaliteside bozulur

hayabusa
26-10-2013, 18:53
Kabinli basi free air baglarsan pandizot uzerine bass ses cok azalir ve siddetini yitirerek kaliteside bozulur

teşekküler :(

HkN
26-10-2013, 18:58
Pandizotlar için Free Air sublar var. Ama onlarda kabinli bir bass kadar performans alamayabilirsin

hayabusa
26-10-2013, 19:00
peki ne yapılabilir bagajı kullanabilmem için

phantom
26-10-2013, 19:21
ciddi şekilde değişiklik olur.
niye olur dersen kabinetin tasarımı & hacmi hoparlörün teknik verilerine göre yapılıyor.
bu tasarımı, yapısı yamuk yumuk & değişken bagaj ile değiştirirsen hoparlörün çalmasını tesadüfe bırakmış oluyorsun.
pandizotu bozmak da cabası.
mümkünse daha küçük hoparlörlü bir subwoofer'a geç derim...

darkmoon
26-10-2013, 19:22
stepne bass lar var,koltuk altı basslar var pek öenrmem ama beğenenler var bilmiyroum ben beğenememişdim neyse gömme yaptırabilirsin bağajına köşelerine bagajının kör noktalarından faydalanarak oralara bas yaparlar özel kabinli..

pandizotta freeair olur ama piyasada adam gibi bir freeair yok ..

hayabusa
26-10-2013, 19:32
stepne bass lar var,koltuk altı basslar var pek öenrmem ama beğenenler var bilmiyroum ben beğenememişdim neyse gömme yaptırabilirsin bağajına köşelerine bagajının kör noktalarından faydalanarak oralara bas yaparlar özel kabinli..

teşekkür ederim ama bende beğenmiyorum

hayabusa
26-10-2013, 19:37
ciddi şekilde değişiklik olur.
niye olur dersen kabinetin tasarımı & hacmi hoparlörün teknik verilerine göre yapılıyor.
bu tasarımı, yapısı yamuk yumuk & değişken bagaj ile değiştirirsen hoparlörün çalmasını tesadüfe bırakmış oluyorsun.
pandizotu bozmak da cabası.
mümkünse daha küçük hoparlörlü bir subwoofer'a geç derim...

teşekkür ederim

HkN
26-10-2013, 19:49

katılıyoruu. köşelere yapılabilir

darkmoon
26-10-2013, 19:57
zaten başka bir alternatif yok..

ya stepne bas takılır , ya freeair yapılır pandizota, ya ön koltuk altlarına koltuk altı basslar takılır yada bagajdaki kör noktalar değerlendirilip oralara 16 lık 20 lik karşılıklı bas takılır hem bagajın alanını işgal etmez hemde açdınmı bagajı görsel olarak güzel bir görüntü oluşturur ama masraflı işler neticede oraya göre hacim ölçülücek bombeli mdf yapılıcak v.b ..

hellchaosdead
27-10-2013, 01:34
30 cm bi bas ortalama 200 rms slim bi bas alsanız aynı degere sahıp assa yukarı..kabın yada fibere verıcegınız parayla kafa kafaya gelır satarken zararınız olmaz hem boylece..

ÇAĞAN
29-10-2013, 02:56
20 lik alabilirisn