PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar yardımınızı rica edecem

ygtrn
09-07-2008, 14:29
http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_orjinalWQQaXQQ4459941WQQpXQQdisplay item&keyword=granada
linkteki aracı yarın satın alıyorum 500 milyon vergi borcu varmıs vergi borcu dahil 2800e anlaştık:D sahibi aracın babasına ayit olduğunu vefat ettiğinden beri garajda yattığını söyledi (yaklasık 10 yıldır) banada baya inandırıcı geldi çünkü aracın aküsü bitmiş son 1 yıldır hiç çalısmadığı için ve 500 600 milyonluk vergi borcu biriktiği için, yani araçla ilgilenememişler hiç. ve sahibi bir bayan vergi borcu iyice birikmesin diye aracı def etmek istiyor anladığım kadarıyla ilana 3500 yazmış pazarlık eder orta yolu buluruz diye 2800 liram var dedim kadın pazarlık etmeden drek kabul etti çok şaşırdım doğrusu sizin görüşleriniz nelerdir bi sakatlık çıkabilirmi acaba...bişey olmaz diyorsanız yarın gidicem kadına vereceğim parayla önce vergi borcunu ödeyecez sonra hemen notere gidip satışını alacam..

ayrıca araç 1yıldır çalısmadığı için deponun içindeki benzinde motoryağında herhanbir deyisme ihtiycı olabilirmi? yalovadan istanbula gelirken bir sorun çıkabilirmi?

teşekkürler:)

Dragger
09-07-2008, 14:44
Bir ustayla gidersen daha iyi olur diye düsünüyorum, en azından orda sagına soluna bakar.

Uzun zaman yatmıssa problem cıkartma olasılıgı yüksek...

ygtrn
09-07-2008, 14:49
peki vergi borcu olayında bir sorun çıkarmı ve keç dekkede hellolcak bir olaydır bu....
hiç anlamamda bu işlerden

STeaM
09-07-2008, 14:51
vergi borcunu zaten temiz kağıdını alırken ödenmek zorunda. satacak kişi temiz kağıdı alacak ki noterden satışı yapabilesiniz. max 30 dk.

ygtrn
09-07-2008, 15:01
temiz kağıdı alınmadan notar satışı olmuyor yani hmm bunu öğrendim içim rahat etti

speed
09-07-2008, 15:04
araç sahibi vefat eden kişiyse bence vergiyi yatırmadan noterle konuşmanda fayda var....bildiğiniz üzere noterin satış yapabilmesi için araç sahibinin yada vekalet verdiği kişinin imzası gerekli.....veraset durumlarında bu işler biraz karışıyor olabilir...yani özetle vergiyi yatırdıktan sonra arabanın noter satışında bir problemle karşılaşma riskin olabilir....önce araç ruhsatı ölen kişinin üzerinemi onu öğren....öyle ise vekalet olup olmadığını öğren....durum karışıksa bir noterden yardım iste.........muhtemelen depodaki benzin bozulmuştur....motor yağınıda kontrol ettirmen gerekebilir.........bütün bunların haricinde araba oldukça orjinal bir arabaya benziyor...hayırlı olsun......

ygtrn
09-07-2008, 15:04
peki noter maliyeti nekadar tutar?

Kaan
09-07-2008, 15:07
Noter karışırmı buna bilmiorm bildiğim kadaıyla artık noter satışı kalktı araç satışlarına karışmıyorlar

ygtrn
09-07-2008, 15:10
noter satışı austosun 1inde kalkıyor

Ramcho®
09-07-2008, 15:12
200 ytl gibi bir rakam tutar tahmini sen parayı ödemeden ölen kişinin veresat ilanının takibinin falan sağlam olduğuna bak böle durumlarda veraseti açiklanmamiş kişilerde sorun çikabilir...bir de uzun süreli vergi borcu bulunduğu için maliye ve ya trafik haciz de koymuş olabilir bir muameleci ile görüşüp araçın plakasını direk dosyasından sorgulatırsan iyi olur...

speed
09-07-2008, 15:12
peki noter maliyeti nekadar tutar?

noter satış için 130/160 lira arasında bir para alır.....ama tekrarlıyorum.....araç sahibi ölmüşse ve vekalette yoksa eldeki evraklarla notere gidip satışın nasıl yapılacağı konusunu danışmanızda fayda var....danışma için ücret talep etmezler...

speed
09-07-2008, 15:13
200 ytl gibi bir rakam tutar tahmini sen parayı ödemeden ölen kişinin veresat ilanının takibinin falan sağlam olduğuna bak böle durumlarda veraseti açiklanmamiş kişilerde sorun çikabilir...bir de uzun süreli vergi borcu bulunduğu için maliye ve ya trafik haciz de koymuş olabilir bir muameleci ile görüşüp araçın plakasını direk dosyasından sorgulatırsan iyi olur...

aynı fikirdeyim :icon_tup:

TRAFİKTEKİ KAYITLARDA HERŞEY NORAL GÖRÜNÜYOR....AYRICA ARAÇ GERÇEKTEN İLK SAHİBİNİN ÜZERİNE :icon_tup:

Plakası: 34VV653
Markası: FORD
Modeli: 1976
Sahip Belge Tarihi: 16.08.1976
Tescil Birimi: İSTANBUL
Renk 1: KAHVERENGİ
Renk 2: SARI (Bal Rengi)
Cinsi: OTOMOBİL
Çalıntı Mı: HAYIR
Hak Mahrumiyeti: YOK

Ramcho®
09-07-2008, 15:15
130 160 tutmaz bende 85 jetta vardı noter satışı 220 ytl tutmuştu...

200 ün altı tutmaz ie tahmin ediyorum

ygtrn
09-07-2008, 15:16

aracın hacizli olup olmadığı internetten öğreniiyor galiba

Ramcho®
09-07-2008, 15:17
internet te pek sağlıklı bilgi alamabiliyorsun..bence işini şansa bırakma sonuçta 77 model araç alıyosun direk dosyasından baktır...

ygtrn
09-07-2008, 15:19
yalovadanmı yapılır peki bu iş yoka herhangibir yerden olurmu?
internetten sorguladım hak mahrumiyeti yoktur yazıyor

crazydog
09-07-2008, 15:23
bızım yazlıktaymıs cınarcıkta
walla cınarcıkta olsam gıder snın yerıne bakardım en azından bılgılendırırdım snı ama ne yazkkı ıstanbuldaım anca cumartesı gıdebılıcem eger o gune kdr gıtmemıs fln olursan orda bulur bakarım haberdar da edebılırım sni

yusufbatırel
09-07-2008, 15:28
once vergı daıresıne gıdın temız kagıdını alsın adam sonra gıdersınız beraber ordakı yakın bır notere katı satıs sozlesmesını yaparsın.arabayıda calıstırmadan once bı usta gotur yanınada bı kutu yag al once yagı degısın ole mars basın.bıde merak ettıgım bısey var:Dnapıcan granadayı

ygtrn
09-07-2008, 15:29
bızım yazlıktaymıs cınarcıkta
walla cınarcıkta olsam gıder snın yerıne bakardım en azından bılgılendırırdım snı ama ne yazkkı ıstanbuldaım anca cumartesı gıdebılıcem eger o gune kdr gıtmemıs fln olursan orda bulur bakarım haberdar da edebılırım sni

sağol bilader ama gidiyorum yarın haftasonu eskişehirde olmam gerek

ygtrn
09-07-2008, 15:31
once vergı daıresıne gıdın temız kagıdını alsın adam sonra gıdersınız beraber ordakı yakın bır notere katı satıs sozlesmesını yaparsın.arabayıda calıstırmadan once bı usta gotur yanınada bı kutu yag al once yagı degısın ole mars basın.bıde merak ettıgım bısey var:Dnapıcan granadayı

devlet üniversitesini kazansaydım peder bey alacaktı istediğim gibi bi araç ama almıyor malesef kendi paramda buna yetiyor ancak napcan granadayı demişsin simdiki çoğu binek araca 10 basar bence bu araçlar sağlamlığı ve rahatlığıyla meşhurdur:)

yusufbatırel
09-07-2008, 15:40
devlet üniversitesini kazansaydım peder bey alacaktı istediğim gibi bi araç ama almıyor malesef kendi paramda buna yetiyor ancak napcan granadayı demişsin simdiki çoğu binek araca 10 basar bence bu araçlar sağlamlığı ve rahatlığıyla meşhurdur:)
dogru dyosun sevındım senın adına hakkında hayırlısı olur ınsallah

ygtrn
09-07-2008, 15:53
dogru dyosun sevındım senın adına hakkında hayırlısı olur ınsallah

sağolasın:icon_tup:

cabriolet
09-07-2008, 23:36
içi tertemizmiş inş. bi sorun yaşamazsın satış işinde :)