PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : teknik destek (elektronık)

sansar34
27-10-2013, 10:40
herkese slmlar lafı uzatmadan dırek konuya gırıyorum yardımcı olacak fıkırlerını paylasacak abılerıme kardeslerıme sımdıden slmlar saygılar :)

1. sınıf mekatronik ögrencisiyim okulda proje odevı olarak bıze sunulan bır kac konu vardı bunlardan bırısı hocamın bana verdıgı konuydu konu savunma sanayısını bıraz fazla ılgılendırıyor.

konumuz savas helıkopterlerınde bulunan topların sılahların pılotun kafasındakı kask nereye donerse nereye bakarsa oraya dogru hareket etmesı yanı kask ıle kontrol edılmesı bu konuda hocamız bıraz arasstırma yapın fıkırlerı uretın forumlara bakın danısın dedı benımde aklıma bu forumda paylasım yapmak geldı aramızda elektronık kokenlı abılerımız oldugundan onlarla bılgı alısverısı yapmak ıcın buraya yazdım

benım dusundugum sıstem bıraz daha basıt olacak mesela kafamda olacak kaskın arkasında IR alıcılar yerlestrıp kaskın ustundekı verıcının bulundugu acıya gore sılahı kontrlo etme gıbı bı dusunce var bu sadece bı dusunce buna bencer daha basıt ve kolay bır yontem aklına gelen varsa paylasabılırse cok memnun olurum

vakıt ayırıp okudugunuz ıcın tesekkur ederım yardımlrınız ıcınde tesekkurler sımdıden :)

Maxi
27-10-2013, 11:00
ben olsam gyro modulleri arastirirdim.
kasktan bilgi datasi kablosuz olarak kolayca gonderilebilir.

alici silah icinde 2 eksenli bir dc motor kontrolu veya daha iyisi servo motorlu bir sistem

pcvirus
27-10-2013, 11:07
benim bildiğim zaten
yeni yapılan türk helikopterinde
bu sistem kullanılıyor

sansar34
27-10-2013, 11:38
evet kullanılıyor bızım hocamız emeklı albay hava kuvvetlerınden oda bıze bole ılgınc bı proje sununca bende cekınmeden yaparım dedım :D hocam bu gyro modullerının calısma mantıgı nasıl ?

alihan_27
27-10-2013, 23:21
ben olsam gyro modulleri arastirirdim.
kasktan bilgi datasi kablosuz olarak kolayca gonderilebilir.

alici silah icinde 2 eksenli bir dc motor kontrolu veya daha iyisi servo motorlu bir sistem

Gyroscope sistemi çok kullanışlı olacaktır. Senin dediğin şekilde ir,rf vs alıcılarla pek iyi olmaz nedenini merak edersen ayrıca konuşuruz.

Eksen kilitlenmeli iki tane gyro modül ile kask hangi noktaya bakarsa, o nokta 0(center)noktası olarak kabul edilir ve gyro modül yatayda ve düşeyde hedef noktaya gidilebilmesi motorlara yol verir.
Ucuz ve kolay olarak dijital jiroskopları rc helikopter, rc quartokopter vb parçaları satan yerlerden temin edebilirsin.
Örnek olarak: 53.31 TL MYSTERY Dijital Tail Locked Gyroscope RC Helicopter (4.8~6.0V) (http://www.lyqus.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=41210#.Um2L8T6quz0)

Birde jiroskopların özellikle dijital olanların çalışma mantığını biliyorsan işin çok kolaylaşır. Kendin belirleyeceğin adım uzunluğuna uygun step motorlarla işi bitirebilirsin bence.

boosted_pug
28-10-2013, 00:58
Kardeşim ben ah1p cobra ve t129 atak teknisyeniyim ikisindede bahsettiğin sistem mevcut detaylı bilgi için pm atabilirsin