Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ruhsat muayene sorunu

neothenew
27-10-2013, 18:12
Merhaba arkadaşlar. Babamın 2010 yılı aralık ayı sonunda aldığı 0 km Megane arabasıyla ilgili bir sorum var. Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi aralık 2010 yazıyor. Bu doğrultuda ilk muayene tarihinin tam üç yıl sonra yani Aralık 2013 olması gerekmez mi? Buna karşı. Aracın rusatında ilk muayene geçerlilik süresi Kasım 2013 olarak belirtilmiş.

Kendi 0 km aldığım megane coupemin ruhsatına baktım, trafiğe çıkış tarihi ile ilk muayene geçerlilik süresi arasında tam üç yıl var, biri 20.12.10 diğeri 20.12.13. Biraz işkillendim, bayide bir numara çekmiş olmasınlar. Bilgisi olan fikir verebilirse çok sevinirim.

senna
27-10-2013, 18:16
aracın uygunluk belgesinin düzenlenme tarihine göre muayene tarihi belirlenir, kasım ayında düzenlendiği için kasım ayında muayene yapılır

eskiden satış yapılan tarihin üstüne 3 yıl koyulurdu yalnız şu an uygunluk belgesi ne zaman düzenlenirse onun üstüne eklenir tarih, hatta özellikle ticari araçlarda oluyor muayenesi bitik araç bile alabilirsiniz, o zaman tescil belirli süre (bir ay genelde) süreli ruhsat verip muayene yaptırırsınız sıfır aracada

neothenew
27-10-2013, 18:21
Çok teşekkürler açıklayıcı bilgi için. Kendi ruhsatımı görünce endişe etmiştim. Sorun yok bu durumda.

senna
27-10-2013, 18:22
yok yok sorun yok:) yalnızca yıl olarak doğru olsun bazen 3 yıl yerine yanlışlıkla 2 yıl falan muayene süresi verebilirler ona dikkat edin yeterli gerisi dediğim gibi

neothenew
27-10-2013, 18:35
Tamamdır, yılda sorun yok yukarı yuvarlayınca 3 yıl oluyor. Teşekkürler:)