PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3s-ge

cembozbey
09-07-2008, 18:24
toyotanın celica ,mr2 ve sanırsam carinada kullandıgı bu motor tipiyle ilgiili bilgisi olan arkadas varmı aramızda?
öncelikle 3s-gte tip mr2de kullanılan torbo modelle arasındaki farklar ? 3sge ve 3sgte aynı hacme sahip 2,0 twincam olmakla beraber sadece turbo ve turbonun getrdiklerimi farklıdır?

senna
09-07-2008, 19:57
toyotanın celica ,mr2 ve sanırsam carinada kullandıgı bu motor tipiyle ilgiili bilgisi olan arkadas varmı aramızda?
öncelikle 3s-gte tip mr2de kullanılan torbo modelle arasındaki farklar ? 3sge ve 3sgte aynı hacme sahip 2,0 twincam olmakla beraber sadece turbo ve turbonun getrdiklerimi farklıdır?

3sgte mr2 celica ve caldinada kullanılıyor(caldina da hala kullanılıyor)

3s-ge yaklaşık 130 hpden 210hpye kadar versiyonları mevcut dual vvti vs vs

3sgte 185hp den 255hpye üretildi

internalları sıkıştırma oranı kapak emme manifoldu farklı ayrıca bu motor carina ile aynı bloğa sahiptir core olarak ama sadece yağ jetleri falan carinada yok

sorunu daha özele indirgersen daha iyi yardımcı olabilirim çok genel bir soru sormuşsun

cembozbey
09-07-2008, 20:51
öncelikle tesekkur ederim.bendeki 2.0ltre 157 hp olan model..3sge mr2 turbo kiti direk uygulanırmı ? herseyiyle birebir? veya atmosferik olarak modlarsak 3sgte veya 3sfe tarzı motor tiplerinden 3sge ye aktarılcak herhangi bi parcayla güç artısı saglayabilirmiyiz? egzantrrik emme manifold tarzı parcalarla örnegin.

senna
09-07-2008, 20:54
3sfe den olmazda eğer turbo yapılıcaksa 3sgte nin manifoldları kullanılabilir belki ama sıkıştırma oranları farklı olduğundan dolayı aynı güçlere çıkmanız biraz daha zor olacaktır yalnız ciddi güçler isteniyorsa 3sgteye uygun olarak üretilen internallar kullanılabilir egzantrik pistin kol gibi

atmosferik olarak zaten aftermarket ürünler mavcut 3sge için onlar kullanılabilir

cembozbey
09-07-2008, 21:02
cok tesekkur ediyorum..özeldende rahatsız edicem seni bu konu hakkında.
yine bu motr tipini bilen arkadaslar varsa aramızda tecrubelerni yazarsalar sevinirim...

levent
12-07-2008, 15:16
aracın hayırlı olsun güzel alet, bence önce bi kompresyon testine falan sok daha sonra ona göre gider eksiklerini derim.

hatta atmosferik değilde direk turbo yaparak gir işe hem aradan bide rektifiye çıkarmış olursun böylece daha uzun ömürlü olur aracın.

cembozbey
12-07-2008, 15:19
aracın hayırlı olsun güzel alet, bence önce bi kompresyon testine falan sok daha sonra ona göre gider eksiklerini derim.

hatta atmosferik değilde direk turbo yaparak gir işe hem aradan bide rektifiye çıkarmış olursun böylece daha uzun ömürlü olur aracın.

bende turbo dusunuyorum artık gerekli parcalar için usa ve ingden arkdaslarımla konsuyorum su anda hazr kitler mevcut bakalım yavas yavas...

levent
12-07-2008, 15:22
gt30 dan daha ufak bi turboyla basmamanı öneririm ben, semih abi daha çok yardımcı olacaktır bana oranla ama elimden geldiği ölçüde bende yardımcı olurum ;)

cembozbey
13-07-2008, 22:51
gt30 dan daha ufak bi turboyla basmamanı öneririm ben, semih abi daha çok yardımcı olacaktır bana oranla ama elimden geldiği ölçüde bende yardımcı olurum ;)

tesk ederim yardma ihtiyacım olacak=)