Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Motoru Yıkadım Arabam Çalışmıyor
porschemurat
28-10-2013, 14:39
Arkadaşlar
Transporter araçımın motorunu ilaç sıkıp fırçaladıktan sonra makina ile su tuttum şimdi araçım çalışmıyor.
Akü başlarını söktüm tekrar taktım olmadı akü dolu.
Ne olmuş olabilir.
Acil yardımlarınıza ihtiyaçım var.
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Sorunu bulduk akü bitmiş.
Aküye baktığımda her ne kadar full görünsede yeterli ampere sahip olmadığın marş basmıyormuş.
Aküyü değiştirdik bende büyük bir oh çektim.
Akü bitmesinin sebebide:
Normalde yapmam ama araçta tesisat vat arabayı yıkarken teybi açtım ama öyle bir dalmışımki 2 saatten fazla teyp açık kalınca akü suyunu çekmiş. :D
200 tl ye detailing yapmış oldum :D
Marsa basma anında ne gibi bir tepki veriyor?
Bildiğimiz hortumla veya basınçlı su makinasi ile kaputu acıp motorumu yıkadınız ?
porschemurat
28-10-2013, 14:48
Marsa basma anında ne gibi bir tepki veriyor?
Kontağı açtığımda ışıklar yanıyor sönmesini bekliyorum sönünçe anahtarı tam çevirdiğimde tık ses geliyor sadece o kadar.
Bildiğimiz hortumla veya basınçlı su makinasi ile kaputu acıp motorumu yıkadınız ?
Motor yıkama deterjanı sıkıp fıçaladıktan sonra basınçlı makina ile su tuttum.
Daha önceden bir kaç daha yapmıştım ama bugün patlak verdi.
Acaba beyinmi gitti :(:(
soketlere hava tutmanız lazım
benzinliyse araç buji kablolarını sökün buji yuvaları ve kablolara hava tutun
mutlaka elektrikle ilgili bir yerde su kalmıştır yani
panik yok
niye çalışmıyor diye 30 dakika durmadan sürekli marşa basmayın
marşa basınca vır vır almadımı bırakın
porschemurat
28-10-2013, 14:52
soketlere hava tutmanız lazım
benzinliyse araç buji kablolarını sökün buji yuvaları ve kablolara hava tutun
mutlaka elektrikle ilgili bir yerde su kalmıştır yani
panik yok
niye çalışmıyor diye 30 dakika durmadan sürekli marşa basmayın
marşa basınca vır vır almadımı bırakın
Araç dizel buji ihtimali sıfır.
Tek korkum beyinin yanöış olması.
Arabaya elektrik geliyor ama motora gitmiyor.
Açaba vurdurarak çalıştırmayı denemek nasıl olur.
Araç dizel buji ihtimali sıfır.
Tek korkum beyinin yanöış olması.
Arabaya elektrik geliyor ama motora gitmiyor.
Açaba vurdurarak çalıştırmayı denemek nasıl olur.
hayır denemeyin
arabayı vurdurmanın mantığı marş basmıyor ise motoru çevirebilmek içindir
marş basmıyormu ?
boşuna riske girmeyin, bazı araçlarda büyük sorun çıkarır vurdurmak
edit:
pardon marş basmıyormuş
genede riskli
muratburunce
28-10-2013, 15:00
bence acele etmeyin biraz bekleyin iyice kontrol edin su kalabilecek yerleri vurdurma pek sağlıklı bir çözüm değil çünkü
soketleri kontrol edin hava tutun
vurdurmayın sakın
wrcsinan
28-10-2013, 15:00
muhtemelen bir kısa devre oldu. sigorta kutusunu kontrol ediniz. varsa başka akü deneyin. aracı vurdurmayıda deneyebilirsiniz. en fazla triger zincir veya triger kayışı hangisi varsa onu koparır oda 3-4 bin masraf açar :D
beyin saç presli değilmi dışı ? kolay kolay su kaçıcagını sanmıyorum basınçlıda olsa hiç duymadım şahsende. soketlere hava tutun kurutun biraz bekleyin tekrar deneyin.
Mivec_4G63
28-10-2013, 15:15
arabayı 1 saat kurumaya bırakın daha sonrasında deneyin bi keresinde bu şekilde çalıştırmıştık. Su göletine gire gire gittiğimizden olmuştu.
sercanavcı
28-10-2013, 15:17
yakıt filtresinin üstünde bi sensör olacak ona bi bakın hava tutun derim
marş motoruna hava tut bende.
porschemurat
28-10-2013, 15:50
Arkadaşlar kurutma makinası ile hava tuttum tekrar denedim yine olmadı.
Acaba akü full gösteriyor ama yinede bitmiş olabilirmi.
Arabada tesisat var arabayı yıkarken müzik dinliyordum. Bunu ilk defa yapmıyorum ama acaba diye düşünmedende edemiyorum.
Uzaktan anahtardan arabanın kapıları kitleniyor ama eskisi gibi şat diye ses gelmiyor birde arka kapıyı kitlemiyor acaba akü bitmek üzeremi
Ahmet Saraçoğlu
28-10-2013, 15:57
son posttan sonra akü daha mantıklı geliyor.Takviye denedinizmi?
huseyinturk
28-10-2013, 16:04
marş motorunun su alma ihtimali varmı sert bişeyle vurun ufak ufak gelir belki. Motoru basınçlı suyla yıkamanın amacı ne pis olmasının bir sakıncasımı var motorun?
YavuzNaz
28-10-2013, 16:19
Motoru yıkarken marş motoruna su gelmemesi için birşey yaptınızmı, muhtemelen elektriksel bir sıkıntınız var, kompresör ile hava tutma imkanı varsa soketlere, marş motoruna iyice hava tutun, yada 1 saat felan kurumaya bırakın.
beyin akünün arkasnda sağ tarafta olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam.oraya kolay kolay gelmez yani direk tutmadıysanız çok fazla o tarafa.
suyu uzaktan tutmaya dikkat edin. bağlantıları koparabilir yani çok yakından tutunca.
t5 sanırım araç. heryerine hava tutun.gördüğünüz tüm soketlere fişlere.biraz bekleyin aceleniz yoksa.
kkursat01
28-10-2013, 16:55
Bencede akü sorun tık etmesi akü yada marşın sigortasıdır %90 böyle cıkacaktır..
bence 2 liralık çekirdeği tek başınıza bitirdikten sonra aracınız çalışabilir
bence 2 liralık çekirdeği tek başınıza bitirdikten sonra aracınız çalışabilir
deneyim var sanırım.
deneyim var sanırım.
kesinlikle goygoy makara kikiri değil
kesinlikle goygoy makara kikiri değil
İyi bari, otomotiv dünyası çok değerli bir bilgiye sahip oldu.
edemirbas
28-10-2013, 17:35
Akü kaltesiz olabilir, bizim doblo'da 10 dakika müzik dinledikten sonra çalışmadı takviye yapıp sanayiye götürdük, fabrikanın taktığı akü kalitesiz birşeymiş
Akü olabilir son yazdıgınızdan sonra
Benzer olay benimde başıma geldi gecen hafta ama benim aracim benzinli motoru serviste yikattiktan sonra calismadi mars basiyor ama almiyordu heryere hava tutuldu calistigindada kesik kesik gaz yemeye başladı atesleme bobini yanmıştı
Sanırım sizin probleminizi elektrikciniz cozecektir
Arkadaşım dizel sıfır arac aldi serviste sakin motoru yikatmayin cok batarsa getirin hava tutalım demisler
Bende 500tlye tecrübe edindim arac motoru yikanmazmis :)
Akü diyenler neye istinaden diyor anlamadım.Aküde bir sorun olduğunu sanmıyorum arkadaş marş basa basa aküyü kendisi bitirmiş olmalı.
onursumer
28-10-2013, 21:49
marşa bastığında kadran gidip gelseydi aku mantıklı geliyordu ama sadece tık yapıpı duruyorsa biryerler ıslak kalmış olmalı iyice kontrol etmelisin açıkta su alabilme ihtimali olan yerleri
Merakimdan soruyorum motoru suyla yikamanin mantigi nedir ?
Benzinli dizel fark etmez sebep ne ciddi merak ediyorum kim kaputu acip "hmm temizmis tamam kapatalim" diyor ?
Bide benzinli yikanmaz dizel yikanir diyenler beni benden aliyo sanki dizel arabada sensor yok
Antalyalogy
28-10-2013, 22:04
Benzinli dizel fark etmez sebep ne ciddi merak ediyorum kim kaputu acip "hmm temizmis tamam kapatalim" diyor ?
Bide benzinli yikanmaz dizel yikanir diyenler beni benden aliyo sanki dizel arabada sensor yok
Aracın içini nasıl temiz tutuyorsak kaput içinide temiz tutmak isteyenler var illaki.
Ki bazen yağ olur başka bir şey olur yıllardan beri temizlenmemiş olur su ile yıkamaktan başka çare kalmaz ama her aracın hassas olduğu yerelere göre özen göstermek gerekir basınçlı su tutmak yerine hortum kullanılmalı bence..
Ben şahsen motoru pis araçlardan hiç hoşlanmıyorum..:icon_tup:
bartubasot
28-10-2013, 23:00
Temiz bakmak ve titizlikle alakalı. Kimse görmicek olsada 1 hafta önceki fotograf.
Arabam 93000km de
http://u1310.hizliresim.com/1g/w/u0qct.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
wrcsinan
28-10-2013, 23:11
Akü diyenler neye istinaden diyor anlamadım.Aküde bir sorun olduğunu sanmıyorum arkadaş marş basa basa aküyü kendisi bitirmiş olmalı.
senin hiç akün bitmemiş galiba :D
porschemurat
29-10-2013, 00:06
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Sorunu bulduk akü bitmiş.
Aküye baktığımda her ne kadar full görünsede yeterli ampere sahip olmadığın marş basmıyormuş.
Aküyü değiştirdik bende büyük bir oh çektim.
Akü bitmesinin sebebide:
Normalde yapmam ama araçta tesisat vat arabayı yıkarken teybi açtım ama öyle bir dalmışımki 2 saatten fazla teyp açık kalınca akü suyunu çekmiş. :D
200 tl ye detailing yapmış oldum :D