Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor hakkında bilgi ?
Cümleten selamun aleyküm. Arkadaşlar 97 model 1.4 is aracımı yürütmek istiyorum neler yapabilirim hangi işlemler uygulanır aşırı bi güç beklemiyorum çok fazla bütçe ayıramıyacağın tatminkar olsa yeter yapabilinecek işlemlerle ies leri geçebilir miyiz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevînirim.
Ayrıca konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. Tekrardan teşekkür ederim
cabrioleter
28-10-2013, 19:35
sana gelecek en büyük tavsiyeyi vereyim hocam; aracı sat üstüne paranı koy git 1.6ies al olacaktır.
ies emme, ies distrbütör, vtec selenoid, d15b üst kapak :)
i-vtec07
28-10-2013, 19:38
sana gelicek 2. en büyük tavsiyeyide ben veriyim abi ;aldığın ies i sat üstüne paranı koy git vtec al olacaktır. :)
şaka bi yana abi aracını sohcvtec yaparsanız gayet te iyi yürür forumda örnekleri mevcut detaylı bilgi var forumda
Valla benim amacım aracımın kupası gayet iyi satıp aynı değerde bi ies e en kötü 19 bin rakam vermek istemiyorum elimdeki aracıma 2 3 bin gibi maksimum para harcamak istiyorum sohc işide beni aşar durumum bundan ibaret
i-vtec07
28-10-2013, 19:53
araç hb mi abi eğer amaç ies geçmekse hb lerin vites oranları farklı sanırım sedana göre daha iyi yürüdüğünü söylüyolar hatta ies le 1-2-3 aynı gittiğini de okudum bi çok yerde tabi hiç 1.4 kullanmadım o yüzden yanlış bilgi vermiyim..
sohc vtec olayı neden sizi aşıyor ? hangi anlamda ?
Bladerk nickly soch uzmanina ulasmani tavsiye ederim
bence en iyi tavsiye konunun atmosferik besleme kısmına açılması gerektiği olacaktır.
Sohc yapmak için 5 bin gibi rakamlar duydum onun için pek olumlu bakamıyorum ayrıca araç hb
yağ yakıyor diye yazmissin diger bir konuda ; sana tavsiyem olabilecek en sağlıklı şekilde motorunu topla.
sağlıklı bi 1.4, 1.6iese baya yakın gider yüksek hızlara kadar.
ilerde bütçen el verirse orj motora turbo yaparsin. 8-10psi basincla yürütürsün.
bencede en mantıklısı kucuk turbo kitleri var al tak seklınde bıde headers fıltre komple eksoz yaparsın 3 4 lıra gıbı bıısy tutar sonra ıse fln yalan olur ...
Atmosferik besleme konusunda belirttim evet araç yağ yakma var motoru onun için açtıracağım açılmışkende bişeyler olsun istiyorum aracımda 48 lik boru short shift var motordan sonra hedırs illaki düşünüyorum filtre kitide bunların harici ufakta olsa sağlıklı neler yapabilirim onu merak ediyorum
GokhanE.
28-10-2013, 22:44
Daha bugün gündüz Bladerk Erkut abinin yanındaydım, 1.4 is nasıl yürür dedim, piston değiştirip sıkıştırma artmadan yürümez dedi. Yani kısaca piston olmadan bolt on takacağın şeylerin bir anlamı yok(muş).
Emir_b16a
28-10-2013, 23:34
en ucuz yol iyice sökmek :)