Orijinalini görmek için tıklayınız : mercedes vito bilgi
i-vtec07
28-10-2013, 19:50
selamlar abilerim arkadaşlarım 2-3 ay içinde vito alıp yazları turizmde çalışmak istiyorum :)
şimdi aklımda bi kaç soru var ;
ilk olarak bu vitoların en az yakan motor seçeneği hangisidir hangisini tercih etmeliyim alırken nelere dikkat etmeliyim ? hangi model yılını almalıyım ?kronik bi sorunu var mıdır ? (bütçe 50-60 arası)
ikinci. olarak turizmde çalıştırmak için ruhsat ta ne olarak geçmeli ? hususi , minibüs kamyonet vb. ?
ve bide koltuk sayısı ne olmalı ruhsatta ?
şimdiden tşk ler. :):icon_tup:
Bir şirkete girip çalışacaksan bi işe yaramaz , maaşlı çalışsan daha çok kazanırsın.
Ama turizm organizasyon sektöründe sağlam çevren varsa piyasadakilerden daha lüx iç mekan yaptırıp kendi kendine pazarlaman lazım acentalara o şekilde para kazanır anca.
yoksa attığın taş vurduğun kuşa değmez
hocam benm pederde düşündü onu vito alıp truzım ısıne gırmeyı
truzımde calısan bı abımız var babama aynen su cumelyı kullandı"sakın bulasma arabanın canına okuyorlar gecen gündüzün olmuyor dedı abımız" sen bence birdaha düşün hocam
birde arabyı almakla kalmıyor belgelerı var onlarıda almak gerekıyor
i-vtec07
28-10-2013, 20:06
Bir şirkete girip çalışacaksan bi işe yaramaz , maaşlı çalışsan daha çok kazanırsın.
Ama turizm organizasyon sektöründe sağlam çevren varsa piyasadakilerden daha lüx iç mekan yaptırıp kendi kendine pazarlaman lazım acentalara o şekilde para kazanır anca.
yoksa attığın taş vurduğun kuşa değmez
abi burda ağzını açan şöföre verirsek 800-1000 cıvarı aylık kendimiz çalıştırırsak 2000-2200 cıvarı bi getirisi olduğundan bahsediyolar o yüzden düşündük
editt: çevre var biraz tanıdık falan
mert_can 41
28-10-2013, 20:07
2001 model olan kasa ne bilmiyorum ama onlarda şanzıman sorunu var sanırım iki tane kullandık ikisininde şanzımanı sorunluydu :)
i-vtec07
28-10-2013, 20:08
truzımde calısan bı abımız var babama aynen su cumelyı kullandı"sakın bulasma arabanın canına okuyorlar gecen gündüzün olmuyor dedı abımız" sen bence birdaha düşün hocam
tşk ler kardeşim aracı şöföre vermicem kendim çalıştırcam o yüzden sıcak baktım zaten bu işe :) evet gece gündüz herhan çağırabiliyolar mış ama olsun ona razıyım.
i-vtec07
28-10-2013, 20:09
2001 model olan kasa ne bilmiyorum ama onlarda şanzıman sorunu var sanırım iki tane kullandık ikisininde şanzımanı sorunluydu :)
tşkler kardeşim yorum için 2009- üstü modellere bakıyorum acaba onlarda bi sorun var mıdır ?
Aynen Öyle
7 yıldır turizm organizasyon sektöründeyim , ben de alıyordum vito çok kişiden fikir aldım Sonuç:
şöföre vereceksen zarar bile edebilirsin kışın özellikle
sen kullanacaksan 2.000 lira anca getirir ama lanet olsun dersin gece 3 de gelecek uçak sabah 6 da iner , sabah 6 da inecek uçak 4 de gelir brezilya dan vs vs hepsinde suçlu sen olursun.
En kolay ceza kesilen adam şöför olur her zaman sektörde :(
i-vtec07
28-10-2013, 20:14
Aynen Öyle
7 yıldır turizm organizasyon sektöründeyim , ben de alıyordum vito çok kişiden fikir aldım Sonuç:
şöföre vereceksen zarar bile edebilirsin kışın özellikle
sen kullanacaksan 2.000 lira anca getirir ama lanet olsun dersin gece 3 de gelecek uçak sabah 6 da iner , sabah 6 da inecek uçak 4 de gelir brezilya dan vs vs hepsinde suçlu sen olursun.
En kolay ceza kesilen adam şöför olur her zaman sektörde :(
tşkler abi yorum için evet kendim kullanıcam nasip olursa peki abi ruhsatta ne olarak geçmeli alıcak olduğum vito bilgin var mı ?
huseyinturk
28-10-2013, 20:14
truzmde çalıışcaksan, özel olarak çalışcaksan bir şirkete bağlanmadan hususi al direk. Zaten o yüzden tutuluyor vitolar son zamanlarda truzimde siprinter vs belge cart curt istediğinden vito piyasası arttı istanbulda.
şöför çalıştırma işi yaş iştir, yakınınız vs yoksa hiç bulaşmayın. çevreniz varsa alın bir vito aile içinde binip iş geldimi gitmek en güzeli. Bir şirkete bağlanırsanız totonuzu soğutturmazlar, fena çalıştırırlar söyliyim.
i-vtec07
28-10-2013, 20:18
bu arada işler iyi olmassa kaybetçek bi şeyim yok biz bunu 2 . iş olarak yapıcaz yani baktık işler iyi diğil çekerim arabamı garaja yada satarım nasılsa piyasası olan bi araç kendim kullanıcağım için de çok yıpranmaz :)
peki alırken nelere dikkat etmeliyim hangi motorlusunu almalıyım ?
Kardeşim motor kısmında teknik bir bilgi vermem doğru olmaz , ben kiralar geçerim tekniğine bakmam :))
Ben kendime bakarken viano bakıyordum daha dolu diye onlara bakıyordum.
Ama hala tavsiye etmiyorum ısrarla .
Sena gibi tur şirketleri şöförün de arabanın da ırzına geçiyor.
Gece 3 4 deki işlere kendi arabalarını göndermiyor şöför kaza yapar falan uykusuz kendi arabalarına bişey olur diye.
Bir de şöyle bir durum var , günde 4 5 saat uyku az değil dayanabilir bi insan ama o uyku 1 er saat 30 ar dakika olunca maymuna dönüyor insan.
Kendin alıp kovalarsan iş yapamayabilirsin.
Okan.A.A
28-10-2013, 21:08
Bizde 111 cdi var 2010 model en güncel motor demişti servisimiz. Merak ettiğiniz soruları sıralarsanız yardımcı olmaya çalışırım
fatihcelik
28-10-2013, 21:12
2 hafta önce 113 cdi aldık sakin kullanımda yakıtı 8.0-8.5 litre civarı 136hp lik motor ve otomatik vites. arabayı alırken noter satışı sırasında hususi kullancağımızı belirttik minibüs ruhsatı bekliyorduk otomobil ruhsatı çıkarttılar :) ticari amaçla kullancaksanız bile minibüs ruhsatlı olsun
i-vtec07
28-10-2013, 21:13
Kardeşim motor kısmında teknik bir bilgi vermem doğru olmaz , ben kiralar geçerim tekniğine bakmam :))
Ben kendime bakarken viano bakıyordum daha dolu diye onlara bakıyordum.
Ama hala tavsiye etmiyorum ısrarla .
Sena gibi tur şirketleri şöförün de arabanın da ırzına geçiyor.
Gece 3 4 deki işlere kendi arabalarını göndermiyor şöför kaza yapar falan uykusuz kendi arabalarına bişey olur diye.
Bir de şöyle bir durum var , günde 4 5 saat uyku az değil dayanabilir bi insan ama o uyku 1 er saat 30 ar dakika olunca maymuna dönüyor insan.
Kendin alıp kovalarsan iş yapamayabilirsin.
abi çok çok tşk ler içten yorumun için biraz daha araştırıcam son söz peder beyin :)
i-vtec07
28-10-2013, 21:15
Bizde 111 cdi var 2010 model en güncel motor demişti servisimiz. Merak ettiğiniz soruları sıralarsanız yardımcı olmaya çalışırım
tşkler hocam..
merak ettiklerim;
yakıt tüketimi ve kronik sorunlar ( varsa tabi )
i-vtec07
28-10-2013, 21:18
2 hafta önce 113 cdi aldık sakin kullanımda yakıtı 8.0-8.5 litre civarı 136hp lik motor ve otomatik vites. arabayı alırken noter satışı sırasında hususi kullancağımızı belirttik minibüs ruhsatı bekliyorduk otomobil ruhsatı çıkarttılar :) ticari amaçla kullancaksanız bile minibüs ruhsatlı olsun
tşkler bilgi için sanırım hususi ruhsat gerekliymiş :)
Okan.A.A
28-10-2013, 21:19
Aracımız 160 bin km de suanda rutin bakımları dışında bir tek katalizör masrafı çıkarmıştı 1300 tl ye değişmiştik 60 bin km deyken başkada bir sorun çıkartmadı. Yakıt tüketimine gelirsek 111 cdi ler biraz fazla yakıyor , ruhsatta yazan ağırlığı 2 ton aracın ve 105 bg güç var doğal olarak biraz sert kullanım gerektiriyor oda 90 litrelik depoyla 900 km yi rahat geçirtiyor yalnız onuda belirteyim. Yakıt tüketimi güç arttıkça vitolarda yakıt azalıyor bunu servislerde söyler zaten. Bundan öncede 110 cdi vitomuz vardı oda rutin bakımları dışında problem çıkartmamıştı hatta 1 enjektörü 200 bin km de kaynamıştı 500 bin km de sattıgımızda hala sağlamdı :D
i-vtec07
28-10-2013, 21:22
Aracımız 160 bin km de suanda rutin bakımları dışında bir tek katalizör masrafı çıkarmıştı 1300 tl ye değişmiştik 60 bin km deyken başkada bir sorun çıkartmadı. Yakıt tüketimine gelirsek 111 cdi ler biraz fazla yakıyor , ruhsatta yazan ağırlığı 2 ton aracın ve 105 bg güç var doğal olarak biraz sert kullanım gerektiriyor oda 90 litrelik depoyla 900 km yi rahat geçirtiyor yalnız onuda belirteyim. Yakıt tüketimi güç arttıkça vitolarda yakıt azalıyor bunu servislerde söyler zaten. Bundan öncede 110 cdi vitomuz vardı oda rutin bakımları dışında problem çıkartmamıştı hatta 1 enjektörü 200 bin km de kaynamıştı 500 bin km de sattıgımızda hala sağlamdı :D
eyw tşkler bilgiler için sonuçta merso yaw :)
canimrecepcim
28-10-2013, 21:24
yazları yaptığım iş bütçeni artırıp crafter falan düşünürsen aylık 4000den ölüsünü sokarsın antalyada.vitolarla çok çalıştım ama gerçekten öyle bir arabayla yapıcaksan bu işi değmez.sezonda aylık 3500 tl alırsın arabana şoförsüz , üstüne sen binip çalışsan 4500 falan alırsın.bu işe yıllarımı verdim en karlısı iş başı para alıcan o zaman anca çalışmana değer.diğer türlü ne kadar araba sahibi de olsa firma ne derse oraya gidicen saati günü gibi şeylerde caz yapma hakkın pek olmuyor.
Okan.A.A
28-10-2013, 21:24
Rica ederim nedemek nezaman aklına takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsin :)
i-vtec07
28-10-2013, 21:26
yazları yaptığım iş bütçeni artırıp crafter falan düşünürsen aylık 4000den ölüsünü sokarsın antalyada.vitolarla çok çalıştım ama gerçekten öyle bir arabayla yapıcaksan bu işi değmez.sezonda aylık 3500 tl alırsın arabana şoförsüz , üstüne sen binip çalışsan 4500 falan alırsın.bu işe yıllarımı verdim en karlısı iş başı para alıcan o zaman anca çalışmana değer.diğer türlü ne kadar araba sahibi de olsa firma ne derse oraya gidicen saati günü gibi şeylerde caz yapma hakkın pek olmuyor.
evet crafter lar iyi iş yapıyomuş bilgim var ama imkanlar şuan sadece vito ya yetiyor :)
canimrecepcim
28-10-2013, 21:30
evet crafter lar iyi iş yapıyomuş bilgim var ama imkanlar şuan sadece vito ya yetiyor :)
abi dediğimi gibi eğer alırsan bana buradan ulaş ben numaranı kayıt edeyim yazın illaki paslaşırız boşta olduğunda tur - transfer bağlarım ben sana.
o değil zıpladım ama istanbuldasın öyle değil mi ?
i-vtec07
28-10-2013, 21:33
abi dediğimi gibi eğer alırsan bana buradan ulaş ben numaranı kayıt edeyim yazın illaki paslaşırız boşta olduğunda tur - transfer bağlarım ben sana.
o değil zıpladım ama istanbuldasın öyle değil mi ?
çok saol abi numaramı p.m den atıyorum :)
editt: antalya :D
tandogan
01-11-2013, 17:16
ruhsattında en az 9 yazması gerekiyor.9 kişinin altında olursa eğer otomobile giriyor.yolcu taşıman yasak.d sınıfı taşıma belgesi alman gerekli.araban genç yaşta ve vip olursa daha çok kazanırsın.kolay gelsin :)
biraz bilgi gerekiyor,yardımcı olacaklara çok teşekkürler..
Aile kullanımı için 2007-8-9
1.köprü sıkıntı değil
Minibüs-kamyonet vs 5+1 9+1... hangisi alınmalı,vergi ,sigorta hangisi daha iyi..115lik düşünüyoruz..
bu modellerde körüklü-yaylı ayrımı varmı ? hepsi körüklü veya yaylımı.
3 sene 2006 model 111 cdi modelini kullanmıştık yakıt olarak gayet iyiydi hep uzun yolda kullandık bizi uğraştırdığı tek yeri arka silecek motoruydu sürekli bozuluyordu silecek motorunun Almanya dan sıfırını sipariş etmiştik 7 ay sonra tekrar bozuldu İzmir egemer de motorun kronik sorun olduğunu söylemişlerdi kendi servis arabalarının arka sil geçler ini iptal etmişlerdi
2-3 sene önce 2006 ları 32-35 arasıydı hemde düşük km.şimdi 38-43 arası 150bindeki araçlar...
sadece eski kasa vitolar ve vianolar körüklüymüş.
tüvle konuştum,9 kişilik minibüsler yani sadece 8+1 ler sanırım muayenede otomobile çevriliyormuş..vergi ile ilgili bilgi yok ama sanırım vergi aynı kalıyor..
Adaml konustum ruhsati otomobile cevir demisler.vergi simdilik ayni ama ilerde nyani ocakta bile ne olacagi belli olmaz
Ben yaptım 115 olandi.Hafta içi servis hafta sonu turist.Servis sabah 8 :25 de bitiyordu akşam 17:30 a kadar gezi ve transfer çıkarsa yapıyordum. Akşamlarıda transfere, yemeğe , şoförülü kullanmak isteyene devam devam uyku yok bişey yok .Tam emekli ve bekar işi kimseye zaman ayrılmaz .Artık yapmıyorum bezdim.