Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 1.4 is yürütme
Konunun uzmanları arkadaslardan bilgi alıp 97 hb cîvic 1.4 aracımı yürütmek istiyorum. Sohc önerileri alıyorum fakat duyumlarım 5 bin gibi rakamlar oda beni aşacak bütçem 2 2.5 civarları oda zar zor neler yapabilirim motorda zaten yağ yakma sorunum var açmışken neler yapabiliriz amacım ies lere kafa tutmak mümkün olursada geçmek bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız aracımı yürütmek istiyorum teşekkürler
muratburunce
29-10-2013, 08:20
motorda sorun varsa ve rakamınız 2-2.5 ise düz boru, son susturucu, headres, kısa şanzuman, 1.6 ies emme, bigtube fazla maliyeti olmadan alacağın performanslar bu ama yetermi bilmiyorum :)
Kardeşim en mantıklısı görünen bunlar bu bütçe ile kısa şanzıman düz boru susturucuö var zaten en kötü motoru sağlam yaptırıp dediğin gibi fitre emme gaz kelebeği hedırs la idare edicez galiba
muratburunce
29-10-2013, 09:29
Kardeşim en mantıklısı görünen bunlar bu bütçe ile kısa şanzıman düz boru susturucuö var zaten en kötü motoru sağlam yaptırıp dediğin gibi fitre emme gaz kelebeği hedırs la idare edicez galiba
bütçede sıkıntı olmasa vtec yada turbo derdim direk :) 1.4 motor çok bir performans vermiyor çünkü bu tür parçalarla
bütçede sıkıntı olmasa vtec yada turbo derdim direk :) 1.4 motor çok bir performans vermiyor çünkü bu tür parçalarla
İşte bütçe sıkıntı olunca maalesef pek fazla bişey çıkmıyor olmadı stoc takılıcaz :)
mannerboy
29-10-2013, 11:25
performans = VAKİT ve NAKİT
Jeandan-R
29-10-2013, 13:46
2.5 liranız varsa al tak kitler var direk turbolayın. 0.6 bar civarında takılın.
samet_61
29-10-2013, 16:57
is ye yapabılecegın en guzel olay 4-2-1 headers 51 podsuz boru freeflow orta susturucu 51 lık son aem v1 tarzında fıltre kiti tamponada port acarsın buz gıbı havayıda ceker ıcerı sonrasında wideband ve apex-i safc2 alıp 13-13.5 afr hi throtthle da ayar cektinmi mis gibi yürür yetmezse turbolarsın
EmrahERKAN
29-10-2013, 17:15
Kısa var demişsin merak ettim neyin kısası var acaba ? Arkadaşların dediği gibi yapabileceğin en güzel Headers filtre egzos Düz boru Emme ve kelebek polishlenebilir buna ek olarak.
Kısa var demişsin merak ettim neyin kısası var acaba ? Arkadaşların dediği gibi yapabileceğin en güzel Headers filtre egzos Düz boru Emme ve kelebek polishlenebilir buna ek olarak.
Kısa şanzıman demişler arkadaşlar bende o var demek istedim
bence pistonlarını değiştir , değiştirmişken 11.5 piston tak , kapak sökülecek zaten sökülmüşken birde portpolish yaptır
kısa şanzıman , headers düzboru varmış zaten
ies emme manifoldu al orjinal kelebeğinide polishle genişlet , güzel bir filtre kiti al
son olarakta safc bağla wideband dan ayarını yap :)
Turboğuz54
29-10-2013, 21:52
bence pistonlarını değiştir , değiştirmişken 11.5 piston tak , kapak sökülecek zaten sökülmüşken birde portpolish yaptır
kısa şanzıman , headers düzboru varmış zaten
ies emme manifoldu al orjinal kelebeğinide polishle genişlet , güzel bir filtre kiti al
son olarakta safc bağla wideband dan ayarını yap :)
1.4 arabaya ne gerek var bu kadar zahmete bunları yapsanda gitmicekki bence en iyisi koy tüpü miss az yakar dünyayı gezer
Amacım 1.4 ü uçak yapmak değil :) iesleri geçse yeterli çok büyük beklentiler içinde değilim arkadaşlar
samet_61
29-10-2013, 23:20
Amacım 1.4 ü uçak yapmak değil :) iesleri geçse yeterli çok büyük beklentiler içinde değilim arkadaşlar
Filtre headers ara borular ies emmesi fine tune ile zaten stock iesi 210a kadar gecersin
Filtre headers ara borular ies emmesi fine tune ile zaten stock iesi 210a kadar gecersin
Ara borulardan kastınız nedir acaba
samet_61
30-10-2013, 09:53
Ara borulardan kastınız nedir acaba
51 boru freeflow 51 gırs 51 cıkıs orta susturucu
Headers 4-1 bulabilirsen al yoksa 4-2-1 , 4-1 snin icin daha iyi olur. Duz boru cektir iç capi 48mm olsun orta susturucu koyma, sonada guzel bi susturucu koy ister otto fln .
İes emme birde guzel bi filtre al tampondan port ac . Boylece ieslerle yurursun
Aracta kisa var demissin ama nasil bi kisa bunu soylersen daha iyi olur.
Benim 1.4 umde duzboru oem vti egzoz filtre ve 4.40 final drive vardi 1.5 boy ggerisinde gidiyodum filtre headers egzozlu ies in
Headers 4-1 bulabilirsen al yoksa 4-2-1 , 4-1 snin icin daha iyi olur. Duz boru cektir iç capi 48mm olsun orta susturucu koyma, sonada guzel bi susturucu koy ister otto fln .
İes emme birde guzel bi filtre al tampondan port ac . Boylece ieslerle yurursun
Aracta kisa var demissin ama nasil bi kisa bunu soylersen daha iyi olur.
Benim 1.4 umde duzboru oem vti egzoz filtre ve 4.40 final drive vardi 1.5 boy ggerisinde gidiyodum filtre headers egzozlu ies in
Kısadaki tam detayı bilmiyorum ama 48 lik boru var
51 boru freeflow 51 gırs 51 cıkıs orta susturucu
Teşekkürler bilgi için
By_HaNNibaLL
30-10-2013, 16:18
Motor cok sağlikli değil yazilmiş ama setup önermişsiniz motorun yağ yakmasinin sebebi nedir?
Sekmanlar da mi sorun yoksa conta mi yanmiş onu bi halledin derim bence herkezin kendi düşüncesi.
Sen set up yapicaksan F/E/H safc ile ufak ayar olur kısa da mantikli olur
Araç denenlerle yürürde sunu merak ettim 1.6 is emme 1.4is motoruna oluyomu? Bende filtre kiti crx headers komple düz boru ve hks egzoz var lpg li araç çok tok bir ses ve tatmin edici gidişi var ama 3. Vitesin sonuna kadar :)
bugratemel
02-11-2013, 08:18
headrs 300 400 tl filitre alcan 200 250 tl egsoz du düz boruydu 300 400 vs her neyse bunları unutt eskindendi bunlar :D
madem motorun iyi deil
git vitara pistonu al 1 takım takımı 250 falandı bi ara nette gördüm
git megan intercooler al 120 tl
git t3 t4 turbo bul yada artık kafana göre çok ucuz olsun dersen kamyonet van falan arabaların turbolarını araştır turbo dediğin 300 400 tl max fazla verme
wastage üstüne olan bulamazsan birde wastegate alcan bi egsozcu bul ucuz yollu cooler borularnı yapsın üstüne 60 yada 70 düz boru sonra free flow bi egsoz marka olmasada olur my racing koy sıfırı 120 tl :D ayar işi kalıyo onuda farklı beyin almadan yapılabilcek bir çok sistem var yada git bi p28 + elektrk tesisatı al tak
2 lira koyacağına 4 lira koy farklı ol :)
bence :) kimsede demesin yok öyle yok böyle piyasa ortada araştırdın mı bulurusun o rakkamlara biz daha önceden bulduk hani :D tecrubeliyiz
guwen_ar
02-11-2013, 08:49
Adam arabamda yag yakma sorunu var dio 2 2.5 butcem war dio gozum yukseklerde deil dio turbolar beyinler pistonlar havada ucusuyo :D
Arkadasim zamaninda yaptik.
Acmisken bi portpolish yap bence.hedars duz boru cai kisa ile 122 lik tsi lari 3-4 boy gecersin stock bi ies i gecme ihtimalin yuksek hadersli ies le 170-180 e kadar yurursun.
bLackModeL
02-11-2013, 09:53
yorum yapan adamların hondaları yok mu ben mı yanlıs goruyorum :D daha onceden mı vardı ıstısnalar harıc... atmosferıkle ugrasma gıttıkce gıder :D oem topla motorunu turbo yap ..
samet_61
02-11-2013, 17:52
Araç denenlerle yürürde sunu merak ettim 1.6 is emme 1.4is motoruna oluyomu? Bende filtre kiti crx headers komple düz boru ve hks egzoz var lpg li araç çok tok bir ses ve tatmin edici gidişi var ama 3. Vitesin sonuna kadar :)
ewet 1.6ies emme oluyor ama is de fıltre sesısuper cıkıor ies emmesı takıldımı okadar böğürmüyor oda ayrı bı tuhaf:D
bugratemel
02-11-2013, 21:15
yorum yapan adamların hondaları yok mu ben mı yanlıs goruyorum :D daha onceden mı vardı ıstısnalar harıc... atmosferıkle ugrasma gıttıkce gıder :D oem topla motorunu turbo yap ..
not: oem toplama vitara piston koy 1 bar bastık o pistona gık demedi
tutturmuşlar bi atmosferikk :D bu nee laaaaa bide port polishler falan filanlar abi fındık motor :) ne polishi bascan boostu yürücen
illa atmosferik mi diyosun ozaman :D bu benm arabamın kompresyon testi bu ayarda bişey olmalı kii çok iyi gidebilesin 0.5 bar daha güvenli bu sıkıştırmalı atmosferikten
http://imageshack.us/a/img577/4761/fotografz.jpg
eskı 1.4 is im de si sanzumanı uzerınde 4.40 kısa vardı. emsallerine 5-6 boy atıyordum..
By_HaNNibaLL
02-11-2013, 21:24
headrs 300 400 tl filitre alcan 200 250 tl egsoz du düz boruydu 300 400 vs her neyse bunları unutt eskindendi bunlar :D
madem motorun iyi deil
git vitara pistonu al 1 takım takımı 250 falandı bi ara nette gördüm
git megan intercooler al 120 tl
git t3 t4 turbo bul yada artık kafana göre çok ucuz olsun dersen kamyonet van falan arabaların turbolarını araştır turbo dediğin 300 400 tl max fazla verme
wastage üstüne olan bulamazsan birde wastegate alcan bi egsozcu bul ucuz yollu cooler borularnı yapsın üstüne 60 yada 70 düz boru sonra free flow bi egsoz marka olmasada olur my racing koy sıfırı 120 tl :D ayar işi kalıyo onuda farklı beyin almadan yapılabilcek bir çok sistem var yada git bi p28 + elektrk tesisatı al tak
2 lira koyacağına 4 lira koy farklı ol :)
bence :) kimsede demesin yok öyle yok böyle piyasa ortada araştırdın mı bulurusun o rakkamlara biz daha önceden bulduk hani :D tecrubeliyiz
k20ler de bizi görecek mi :D
ben bi ara cok niyetine girdim en son piston kollarini görünce dedim ulan yat uyu :D
bugratemel
02-11-2013, 21:44
k20ler de bizi görecek mi :D
ben bi ara cok niyetine girdim en son piston kollarini görünce dedim ulan yat uyu :D
sorma yaa orta parmağım daha kalın doğru diyon :D garanti olması adına bi kolda ekleneblir :D :D :D :D
eskı 1.4 is im de si sanzumanı uzerınde 4.40 kısa vardı. emsallerine 5-6 boy atıyordum..
si şanzuman nasıl oluyrkı 1.4 e öle bişi olmaz
bugratemel
02-11-2013, 21:50
nden ne fark var ki ?? ikiside hidrolik ikiside d series nasıl b18e b16 ya s4c s9b s80 q1 ys1 falan oluyosa onlrda birbirine uyar abmm bence fark yoktur diye düşünüyorum
bugratemel
02-11-2013, 21:52
benm b16 crx de si şanzuman vardı uydurulmuş b16 ya göre :D uydurmak iste s2k şanzumanı bile koyarız :D ahahahaha
şaka maka si şanzumanı sorunsuz olur bence
emınmısınız si şanzumanı olcgına:)
bugratemel
02-11-2013, 21:58
emınmısınız si şanzumanı olcgına:)
getir oldururum ben :D ne olcak uymaz sa en kötü 1 2 delik açarız okadar :)
muratbalci
02-11-2013, 22:34
Kısa son dişli derdinize derman olur. Kendi aracıma yapılabilecek bütün çıtır modları yaptım, fakat en faydalısı bu oldu.
Kısa son dişli derdinize derman olur. Kendi aracıma yapılabilecek bütün çıtır modları yaptım, fakat en faydalısı bu oldu.
5.vites 3000 devirde hızınız kaç oluyor?
Valla japondan anlamam ama zamanında Ataşehir'de 1.4is (vtec'e çevrilmiş) benim corsa gsi üstünde Focus Sport Trend koyup elek etmişti:D
bahsi geçen benim eski aracım , kovan oem iç dişliler si dişlisiydi
muratbalci
03-11-2013, 12:19
Bakıp yazarım.
muratbalci
03-11-2013, 13:23
Eldeki verilerle hesaplayınca 107 km çıkıyor. Sizde hesaplayabilirsiniz.
MFactory® Competition Products - Performance Driveline Components (http://www.teammfactory.com/gearcalculator.php?kmh=1&tirewidth=195&tireprofile=50&wheelsize=15&tirediameter1=22.68&maxrpm1=7200&finaldrive1=4%2C058&gearratio1=3.25&gearratio2=1.909&gearratio3=1%2C25&gearratio4=0.909&gearratio5=0.702&gearratio6=0&trannytype=&tirewidth2=195&tireprofile2=50&wheelsize2=15&tirediameter2=22.68&maxrpm2=7200&finaldrive2=4.437&gearratioa=3.25&gearratiob=1.909&gearratioc=1.25&gearratiod=0.909&gearratioe=0.702&gearratiof=0&trannytype=&tranny=Calculate+Transmission+1+%26+2)
guwen_ar
03-11-2013, 14:14
not: oem toplama vitara piston koy 1 bar bastık o pistona gık demedi
tutturmuşlar bi atmosferikk :D bu nee laaaaa bide port polishler falan filanlar abi fındık motor :) ne polishi bascan boostu yürücen
illa atmosferik mi diyosun ozaman :D bu benm arabamın kompresyon testi bu ayarda bişey olmalı kii çok iyi gidebilesin 0.5 bar daha güvenli bu sıkıştırmalı atmosferikten
http://imageshack.us/a/img577/4761/fotografz.jpg
Anlasilmicak bi durum yok sanirim ortada.
Arkdas 2 2.5 zar zor butcem var ies kadar yurusem yeter dio atmosferik beslemeye konu aciyo hala diosunuz su bar bu bar.
Herseyden onemli ortada bi butce soz konusu.
Hee diyosaniz ki biz 2 bin liraya turbo arac yapiorz o ayri :D
samet_61
03-11-2013, 15:26
2 bıne turbo yapılır yapılmasınada orjınal pıstona 0.6bar olur;)
2 bıne turbo yapılır yapılmasınada orjınal pıstona 0.6bar olur;)
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler bilgi ve görüşleriniz için çok güzel fikirler var ama işte hepsi bütçeye bakıyor bütçede kısıtlı olunca olduğu kadar bişeyler yapmaya çalışacağız yine fikri olan arkadaşlarında tavsiyelerini beklerim
samet_61
04-11-2013, 16:16
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler bilgi ve görüşleriniz için çok güzel fikirler var ama işte hepsi bütçeye bakıyor bütçede kısıtlı olunca olduğu kadar bişeyler yapmaya çalışacağız yine fikri olan arkadaşlarında tavsiyelerini beklerim
yavas yavas atmosferik dedıklerımızı yap farkı kendın gorursun yag yakman varsa sekman attır gıdıs duser bıtık motorlu aracın
yavas yavas atmosferik dedıklerımızı yap farkı kendın gorursun yag yakman varsa sekman attır gıdıs duser bıtık motorlu aracın
tabikide sekman atılacak motor stock bi şekilde yapıldıktan sonra ekstra olarak hedırs filtre emme ve düz boru işlemleride aradan çıkacak
konuyu takipteyim yaptığın işlemleri burda paylaşırsan bizim içinde iyi olur kolay gelsin
Motoru açtırmışken pp yap güzel bi cai headers düz boru eksoz vtec gaz kelebeği ve ies emme yaparsan yeterli olacaktır dostum sonrası sohc vtec sonrası sohc+turbo
Arkadaşlar kararsızlık maddiyat zayıflığı hep kafadaji sorular sağlıklı düşünmek istiyorum ve olduğu zaman sağlam bişey olmasını istiyorum yapılacak işlemleri belkî zaman bakımından ileri tarihlere erteleneceğim ama yapılan işlemler olsun gidişatımız olsun burdan paylaşacağım herkese verdiği bilgilerden dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim dağılın varolun
muhtar ibo
09-11-2013, 17:47
konuyu bende takıpteyim yaptıklarını paylasırsan sevinirim
By_HaNNibaLL
16-11-2013, 11:47
Arkadaşlar kararsızlık maddiyat zayıflığı hep kafadaji sorular sağlıklı düşünmek istiyorum ve olduğu zaman sağlam bişey olmasını istiyorum yapılacak işlemleri belkî zaman bakımından ileri tarihlere erteleneceğim ama yapılan işlemler olsun gidişatımız olsun burdan paylaşacağım herkese verdiği bilgilerden dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim dağılın varolun
vtec cevirsen 5 li rakamlar
N/A yüklesen ne yükleyeceksin ne kadar gidecek d16a9 motorunu arkadaşim yükledi tavsiye etmem.
Yapacağiniz buğranin söylediği gibi turbo vitara piston ve biraz daha kalin kol hem keyifli olur hemde yukarda yazdiklarimdan daha iyi yürür aracınız