Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahte Spor Koltuk
Merhaba arkadaşlar dün başıma gelen talihsiz bir olay hakkında bahsedeceğim. ***** sitede bir çok spor koltuk ilanı var ve fiyatlarıda baya uygun ilk başta ürünlerin kaçak yolla TR ye sokulduğunu düşündük ancak sadece kendimizi avutmuşuz ürünü aldık ve inceledik ki ürün tamamen sahte orjinali ile arasında hiç bir benzerlik yok denenebilir. Spor koltuk almak isteyen arkadaşlar olursa aklında bulunsun ***** sitedeki ilanların çoğu(dükkanlar tarafından satılan) sahtedir. Biz ucuz yırttık sizinde başınız yanmasın tanıdığınız herkese söyleyin, iyi günler iyi forumlar :)
kaçak yollardan tr ye sokulsa bile hiç bakmadınızmı yurt dışı fiyatlarına ?
***** sitede eger uygun fiyatli birsey varsa kesin o işte bir iş vardir yıllardır bunu bilir bunu soylerim :) geçmiş olsun.
kaçak yollardan tr ye sokulsa bile hiç bakmadınızmı yurt dışı fiyatlarına ?
Baktığımız ürün yeni bir ürün değil 1-2senelik olduğu için ilk üretilenlerdendir diye eski sezondur mantığı ile yaklaştık kendimizi avuttuk işte :)
***** sitede eger uygun fiyatli birsey varsa kesin o işte bir iş vardir yıllardır bunu bilir bunu soylerim :) geçmiş olsun.
Aynen öyle, teşekkürler
Bride marka mı baktınız ?
Bride marka mı baktınız ?
Sparco ama onlarında orjinal olduğunu pek sanmıyorum. Lisans belgesi tarzı yada bişekilde orjinalliğini belli eden belgeler yada kılavuzlar talep etmek lazım
Sparco ama onlarında orjinal olduğunu pek sanmıyorum
Orjinal sparco 1200-1500 tl arasi degisir
Foto ekleyebilirmisin ? En azından biz de görelim fotoğraflardan anlaşılıyor mu diye !
Foto ekleyebilirmisin ? En azından biz de görelim fotoğraflardan anlaşılıyor mu diye !
***** sitedeki Sparco R333 modeline bakınız birde sparco.com.tr deki R333 modeline bakınız fark bariz anlaşılıyor.
evolander
29-10-2013, 10:21
İyide ben o ***** sitedeki ***** dükkan ilanına telefon açtığımda zaten ürünün çin malını olduğunu söylediler.Bende hayırlı işler diyip kapadım.
Zaten o fiyatlara orjinal bride veya sparco imkansız bende yoklama niyetiyle aradım elemanda hiç ikilemeden çinden ithal olduğunu söyledi.
mirafiori
29-10-2013, 10:23
***** site nedir yahu?
Emre Ekrem
29-10-2013, 10:24
***** site nedir yahu?
hepimizin malumudur :D
Şu ürünü 120$ a alıp 1000 küsür liralara satıyorlar.
http://img.alibaba.com/photo/948854262/SPARCO_Racing_Seats_AD_33_Cloth_Adjustable.jpg
Sparco yarış koltukları ad-33/kumaş/Ayarlanabilir-resim-Oto Koltuğu-ürün Kimliği:948854262-turkish.alibaba.com (http://turkish.alibaba.com/product-gs-img/sparco-racing-seats-ad-33-cloth-adjustable-948854262.html)
***** site diye yazmanıza gerek yok
direk sahibinden yazın
delinin biri kuyuya taş attı aylardır 40 akıllı çıkaramıyoruz
İki sitede fiyat aynı. Sizi sahibinden.com'dan almaya yönelten sebep ne idi ?
İki sitede fiyat aynı. Sizi sahibinden.com'dan almaya yönelten sebep ne idi ?
Çift fiyatı sahibindende
Bariz belli zaten sahibinden'deki ilanlardaki koltuklar bride recaro sparco vs
bahadı-R
29-10-2013, 11:15
Satılık orjınal sparco koltuk war elimde :))) birlastan almıştım yok mu isteyen acil yaw :)
Orjinal sparco 1200-1500 tl arasi degisir
Koltuk : Kategori : Sparco.com.tr (http://www.sparco.com.tr/kategori/koltuk.aspx)
daha önce hiç kullanmadığım için soruyorum sahte koltuk ile orjinali arasında kullanım ve fonksiyon olarak ne gibi farklar oluyor
daha önce hiç kullanmadığım için soruyorum sahte koltuk ile orjinali arasında kullanım ve fonksiyon olarak ne gibi farklar oluyor
başka bir modelin orjinalini almak nasip oldu Volkan Işık Sparco dan. bu konuda bahsettiğim R333 modelininde orjinalini inceleme fırsatı buldum. Birkere hatları benziyor ama orjinalinin kıvrımları, dikiş yerleri tamamen değişik. Koltuk kalitesi ve malzemesi alakasız. Sahte koltuklara o paraları vermek gerçekten yazık olur. 120$ a getirip takımını 1500 er liralara satıyorlar (gelişmiş modeller 3.000 -4000Tl ye kadar çıkıyor.) Üzerine biraz daha ekleyip orjinalini almanızı tavsiye ederim. Belki güvenlik açısından bile sıkıntı yaşatabilir. Koltuğu aracınıza monte ettikten sonra kaza anında koltuk iskeletinin kalitesizliği sayesinde sahte koltuğun, kızaktan kırılarak ayrılması gibi bi olay bile gerçekleşebilir.Yada yaslanma mekanizması kırılır mazallah iki büklüm katlanırsınız :)
Sparco yu orjinal olarak sadece Volkan Işık Sparco ve bayileri satıyor. Diğer yerler ve sahibinden deki ürünler büyük ihtimalle sahtedir, yada kaçak getirtilmiştir. Bilginize...
sahibinden gerçekten sıkıntı yaa
ghibli06
03-11-2013, 07:32
sahibinden.com daki koltukların zaten hemen hepsi çin malı, dükkanlar da inkar etmiyor, sparco nun sadece R100 modeli uygun fiyatlı ama ağırlığı neredeyse orj.den bile fazla, ben şu modeli beğendim ki öyle aman aman bir model değildi, 2 tane alsam 10.000 TL vermem lzım
R700 DERİ KOLTUK : Koltuk : : Sparco.com.tr (http://www.sparco.com.tr/urun/r700-deri-koltuk_4979.aspx?CatId=119)
ayrıca R100 de kızak da yok...
o da birşey mi şuan sitedeki sıfır spor yayların neredeyse hepsi sahte.
sahibinden.com daki koltukların zaten hemen hepsi çin malı, dükkanlar da inkar etmiyor, sparco nun sadece R100 modeli uygun fiyatlı ama ağırlığı neredeyse orj.den bile fazla, ben şu modeli beğendim ki öyle aman aman bir model değildi, 2 tane alsam 10.000 TL vermem lzım
R700 DERİ KOLTUK : Koltuk : : Sparco.com.tr (http://www.sparco.com.tr/urun/r700-deri-koltuk_4979.aspx?CatId=119)
ayrıca R100 de kızak da yok...
valla bana sahtesini kakalarken hiç üstad bunlar çin taklit aman sonra sıkıntı olmasın diye uyarmadı.Aksine sparco abi bunlar sparco dediler. Ürünü aldım sahte olduğunu anladım aradım adamları, bunlar orjinal dediler Türkiyeye böyle giriyor dediler.
zaten hiçbirinde kızak yok. r100 aldım orjinalindende daha ağır değil :) tutupta yarışlara katılmıyorsanız görünüm, konfor ve maddi olarak alınabilecek en iyi model. kendisi fast and furius 6'dada kamera karşısına geçmiş koltuktur :) Biraz daha paranız varsa r333 modelini tercih edersiniz. Ama r700 de gayet süper
Peki bu ve benzeri herhangi bir parça bu kadar rahat getirilip nasıl satılıyor ? ( kalitelerinin tartışılır olmasından dolayı)
hadi adamlar getirdi sattı, araçlara nasıl bu kadar rahat montaj yapılıyor?
bu ürünler Türkiye'ye girerken hiç bir kalite testine sokulup,kalite belgesi verilmiyor mu?
bu tarz parçaları geçtim, Almanya'da adam bildiğin cam filminin bile tüv onaylı belgelisini istiyor yahu..
guneslıde satan dukkanda ıncelemıstım sungerın uzerıne sparco brıde kılıflı sekılde satılıyo orjınalle alakası yok sungerlerı anı bı yaslanmada kırılcak yırtılcak gıbıydı bende ıyıkı almamısım dıyorum
burakcan
03-11-2013, 12:30
geçmiş olsun
valla bana sahtesini kakalarken hiç üstad bunlar çin taklit aman sonra sıkıntı olmasın diye uyarmadı.Aksine sparco abi bunlar sparco dediler. Ürünü aldım sahte olduğunu anladım aradım adamları, bunlar orjinal dediler Türkiyeye böyle giriyor dediler.
zaten hiçbirinde kızak yok. r100 aldım orjinalindende daha ağır değil :) tutupta yarışlara katılmıyorsanız görünüm, konfor ve maddi olarak alınabilecek en iyi model. kendisi fast and furius 6'dada kamera karşısına geçmiş koltuktur :) Biraz daha paranız varsa r333 modelini tercih edersiniz. Ama r700 de gayet süper
kac kilo acaba r100ler?
kac kilo acaba r100ler?
13 küsür , şu aracın üzerindede mevcut
Fast & Furious 6 Cars: 1971 Jensen Interceptor on Edmunds.com (http://www.edmunds.com/car-reviews/features/fast-furious-6-cars-1971-jensen-interceptor.html)
en uygunu evo serısı 6 kılo cıvarıydı
Peki bu ve benzeri herhangi bir parça bu kadar rahat getirilip nasıl satılıyor ? ( kalitelerinin tartışılır olmasından dolayı)
hadi adamlar getirdi sattı, araçlara nasıl bu kadar rahat montaj yapılıyor?
bu ürünler Türkiye'ye girerken hiç bir kalite testine sokulup,kalite belgesi verilmiyor mu?
bu tarz parçaları geçtim, Almanya'da adam bildiğin cam filminin bile tüv onaylı belgelisini istiyor yahu..
Getiren adam "dekoratif amaçlı" dese, kim ne karışabilir? Tıpkı modifiye ürünleri gibi bunlar da yol arabalarına takma amaçlı getirilmiyordur diye düşünüyorum. Bu tarz konularda sorumluluk araç sahibine ait.. Araç sahibi araştırıp, kanunlara uygun olanı yapmakla mükellef..
Bence çok fazla abartıyorsunuz bu olayı. Bende gidip Volkan Işık'dan bir çift orjinal Sparco aldım ama sahte ürünlerin kaliteleri o kadarda kötü değil. Hiç kendi aracımda kullanmadım ama defalarca denk geldim ve inceledim. Siz 1990 model bir arabanın koltuğuna ne kadar güveniyorsunuz bilmiyorum ama en büyük maliyet endişeleri ile bile üretilmiş kompozit malzeme sahte koltuklar bile bayağı sağlamlar. 400-500 TL lik sahte koltuğun kapıdan büyük darbe almış olanını gördüm. Hiç ummadığım kadar kazaya direnmişti. Ayrıca 120 dolar dediğiniz koltuğun kargosu ve vergisi çok tutuyor. Bende AliExpress'de felan aldığım koltuğun hemde Carbon Fiber olanını çok ucuza gördüm ama Çin'den buraya nakliye ve verilecek vergi ile fiyat 3-4 katına çıkıyor. Geri kalanı tabiki kar ama öyle abartı bir karda değil.
eğer sahte koltukların fotolarını atarsanız çok iyi olur çünkü çiftini 600 liraya satan var ben almayıda düşünüyorum en azından benım gibilere fikir olur
Getiren adam "dekoratif amaçlı" dese, kim ne karışabilir? Tıpkı modifiye ürünleri gibi bunlar da yol arabalarına takma amaçlı getirilmiyordur diye düşünüyorum. Bu tarz konularda sorumluluk araç sahibine ait.. Araç sahibi araştırıp, kanunlara uygun olanı yapmakla mükellef..
muhakkak araç sahibinde bitiyor olay.
tamam adam getirdi sattı, diğeri aldı taktı olay bitti mi yani? bilmediğimden soruyorum.
sadece koltuk olarak değil de genel olarak herhangi bir parçada kalite belgesi aranmıyor mu? jantlarda dahil olmak üzere ruhsata işlenmiyor mu?
muayenede bunlar sorun olmuyor mu?
adam sormuyor mu kardeşim kalite belgesi yada araca uygunluk belgesi nerede diye?
ben getirdim oldu,taktım bitti mantığı mı hakim acaba? diye merak ederek sormuştum.
ithalat sürecinde x malı y diye sokamazsın, yani bu koltuk araba koltuğu ise araba koltuğudur..
vergi oranları farklı olabileceğinden, bende bunu evde kullansınlar diye ithal ediyorum diyemezsin..
aksi bir durum olursa, ve tespit edilirse ciddi cezai yaptırımları vardır.
onun dışında gerekli özel bir testi (TSE onayı vs.) varsa zaten bunlar yapılıyordur..
fakat bu yeterlimi değil mi o kısmına yorum yapamam, beni aşar en azından..
alihan_27
03-11-2013, 22:35
Koltuklarla ilgili forumda eski bir test vardı, arkadan çarpmada vb. durumlarda kırbaç etkisi ve katlanma direnci konusunda. Ayrıca kazada sırt kısmı kırılan koltuklarla tecrübesi olanlarda vardı.
Sırf o konuyu iyi hatırladığımdan sahte koltuktan uzak dururum, en azından yatarlı modellerinden.
muhakkak araç sahibinde bitiyor olay.
tamam adam getirdi sattı, diğeri aldı taktı olay bitti mi yani? bilmediğimden soruyorum.
sadece koltuk olarak değil de genel olarak herhangi bir parçada kalite belgesi aranmıyor mu? jantlarda dahil olmak üzere ruhsata işlenmiyor mu?
muayenede bunlar sorun olmuyor mu?
adam sormuyor mu kardeşim kalite belgesi yada araca uygunluk belgesi nerede diye?
ben getirdim oldu,taktım bitti mantığı mı hakim acaba? diye merak ederek sormuştum.
Abi Türkye'de değilsin galiba. İstersen plastikten, çalışma odanda ürettiğin jantı arabana takarsın kimse laf etmez. 2 Yılda 1 muayeneye girerken çıkarır orjinalini takar muayene dönüşü jantını geri takarsın. Keza kalite belgesi olsa da muayenedeki adam "orjinal" harici hiçbir şeye onay vermiyor. Arada elbet ufak tefek farklılıklar için insiyatif kullanılıyordur lâkin orjinali neyse muayenede de o olması neredeyse şart.. Ruhsata işlenme teoride olduğu söylenen ancak pratikte pek olmayan bir uygulama. Bu forumda 10.000 kişiyiz, modifiyesi ( jantı, egsosu, cam filmi vs ) ruhsata işli adam arasak bulur muyuz bilmem, bulsak da 1 elin parmaklarını geçmez herhalde.
ithalat sürecinde x malı y diye sokamazsın, yani bu koltuk araba koltuğu ise araba koltuğudur..
vergi oranları farklı olabileceğinden, bende bunu evde kullansınlar diye ithal ediyorum diyemezsin..
onun dışında gerekli özel bir testi (TSE onayı vs.) varsa zaten bunlar yapılıyordur..
Hımm bunu bilmiyordum, egsosdu headerstı hava filtresiydi gibi ürünlerin spor ekipmanı sınıfında girdiğini duymuştum ondan böyle bir mantık yürüttüm. Ha belki öyle bir sınıfta yoktur sokulma esnasında sonrasında satılırken vardır, ben karıştırıyordumdur.
dekoratif amaçlı demek ne ya öyle şeymi olur.. bildiğin imitasyon sahte ürün sparcodaki yetkililerle konuştum. koltukları toplatacaklar.....
eğer sahte koltukların fotolarını atarsanız çok iyi olur çünkü çiftini 600 liraya satan var ben almayıda düşünüyorum en azından benım gibilere fikir olur
resim atsakta anlaşılmaz ürünü canlı görün, kendi resmi sitesinden yüksek çözünürlüklü fotoğrafını açın zaten detaylardan şıp diye anlarsınız
abartiyosunuz bence. dunyanin her yerinde imitasyon urun var. replika jant replika koltuk replika egzoz. yurtdisinda da hayretle baktigimiz cogu arabada replika urunler vardir bence. orjinal sparconun pahali olmasinin en buyuk sebebi bence orjinal olmasi yoksa sanmiyorum ki replika koltuktan cok daha farkli bir teknoloji icersin.
dogru ithal edemessin ama normal sartlarda gümrük işinde donenlerin haddi hesabı yok tarifesi mevcut o oranda yedirirsen a yı b diyede sokarsın :D
her malada tse gerekmiyo yada gönderilmiyo ama kimyahaneye gitme ihtimali cok yüksek ozellikle tekstil vs işin icindeyse
Hımm bunu bilmiyordum, egsosdu headerstı hava filtresiydi gibi ürünlerin spor ekipmanı sınıfında girdiğini duymuştum ondan böyle bir mantık yürüttüm. Ha belki öyle bir sınıfta yoktur sokulma esnasında sonrasında satılırken vardır, ben karıştırıyordumdur.
o sıfınlandırma hikayesi başlı başına kargasa herşeyin bir kodsal sayısal karsılıgı var en ufak degisiklikte oda degişiyo
gibi DIŠTİCARET MEVZUATI 64. FASIL (http://www.orgtr.org/tr/64-fasil)
GENEL KOD BİLGİSİ: 9401 GTIP koduna giren alt dallar ve ürünler:
9401 Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam-parçaları
940110 Hava taşıtlarında kullanılan türde oturmaya mahsus mobilyalar
94011000 Hava taşıtlarında kullanılan türde oturmaya mahsus mobilyalar
940110001000 Sivil hava taşıtları için oturmaya mahsus mobilyalar (deri kaplanmamış)
940110009000 Diğer hava taşıtları için oturmaya mahsus mobilyalar
940120 Motorlu taşıtlarda kullanılan oturmaya mahsus mobilyalar
94012000 Motorlu taşıtlarda kullanılan oturmaya mahsus mobilyalar
940120000000 Motorlu taşıtlarda kullanılan oturmaya mahsus mobilyalar
dekoratif amaçlı demek ne ya öyle şeymi olur.. bildiğin imitasyon sahte ürün sparcodaki yetkililerle konuştum. koltukları toplatacaklar.....
Sparco damgalı sahte ürünlerden bahsetmiyorum, kalitesiz ürünlerden bahsediyorum. Bir markanın adını kullanıyorsan istersen altından yap yine toplatılır..
sahibindende çok çakma mal var ***** site çok açık bu tarz olaylar için. (***** site kalıbını cümle içinde kullandım :D)
Abi Türkye'de değilsin galiba. İstersen plastikten, çalışma odanda ürettiğin jantı arabana takarsın kimse laf etmez. 2 Yılda 1 muayeneye girerken çıkarır orjinalini takar muayene dönüşü jantını geri takarsın. Keza kalite belgesi olsa da muayenedeki adam "orjinal" harici hiçbir şeye onay vermiyor. Arada elbet ufak tefek farklılıklar için insiyatif kullanılıyordur lâkin orjinali neyse muayenede de o olması neredeyse şart.. Ruhsata işlenme teoride olduğu söylenen ancak pratikte pek olmayan bir uygulama. Bu forumda 10.000 kişiyiz, modifiyesi ( jantı, egsosu, cam filmi vs ) ruhsata işli adam arasak bulur muyuz bilmem, bulsak da 1 elin parmaklarını geçmez herhalde.
Türkiye'de değilim,amacım merakımı gidermek :)
biz mesela aracımıza parça alırken adam ruhsat istiyor, şu model şu yıl vs ben bilmem diyor. normal yada mod parçası olsun tabiki çeşit çeşit fiyat fiyat var ama hepsinde tüv belgesi bulunması zorunlu bizde ayrıca araca uygunlukta şart.
harici parçaları da ruhsata işletmek zorunlu ayrıca jant olayında tüv ile birlikte üreticinin hangi araçlara uyduğunu belirten kağıdı ile tüv kontrolünden geçerek ruhsata işletilmesi olayı var.
bizde daha sıkı tabiki bu işler, bu modifiye buluşmasında polisler özellikle yol kesiyorlar ve bunlar bilgili oluyorlar bu konuda ve aracı detaylı inceliyorlar.
kış lastiği bile zorunlu bir kaç senedir, puan ve para cezası var.
ondan dolayı Türkiye'de ben yaptım oldu şeklinde mi? diye sormuştum.
tavsiye kabul ederse arkadaşlar,
bence her üründe kalite belgesi aramaları en iyisi olur.
alihan_27
04-11-2013, 16:54
Konuyu buldum. Örnek teşkil etmesi için:
http://www.techturkey.com/forum/genel/30951-recaro-vs-bride-koltuklarin-carpisma-testleri.html
Konuyu buldum. Örnek teşkil etmesi için:
http://www.techturkey.com/forum/genel/30951-recaro-vs-bride-koltuklarin-carpisma-testleri.html
yalnız konudaki sahte değil, recaro vs bride (sanırım orjinal) test etmişler..
çin yapımları muhtemelen daha zayıftır bunlara göre..
alihan_27
09-11-2013, 12:21
yalnız konudaki sahte değil, recaro vs bride (sanırım orjinal) test etmişler..
çin yapımları muhtemelen daha zayıftır bunlara göre..
Sahte değil zaten. Mesela testte Bride gibi markalı bir koltuk bile zorluk çekmiş. Uzak doğu, hiçbir güvencesi olmayan koltuklar böyle bir testte hapı yutar bence, onu demeye çalıştım.
Hatta forumda jsv, monza vb. kullananların sırt kısmının kırıldığından bahsediyorlardı. Ki jsv, monza düşük kalite olmasına rağmen yinede marka, en azından şıtandartı olan markalar.
Neyse ben karşılaştırmalı olarak görüşümü belirttim. Nihayetinde alıp test etmedim, edecek ekipmana sahip değilim.
ghibli06
27-11-2013, 18:22
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-fk-marka-spor-yaris-koltugu-gri-deri-yaris-koltugu-oto-market-144700076/detay)
bunlar orj. mi peki? bilen duyan?
::ZaFeR::
27-11-2013, 19:03
Ben de şu FKlara bakıyorum ama kalitesi nasıldır bilmiyorum.
Low-Rider
27-11-2013, 20:47
FK'lar orjinal olabilir, Türkiye distribütörü oto zula diye bir marka. Onlarla irtibata geçebilirsiniz.
Emre Ekrem
27-11-2013, 20:57
Ucuz etin yahnisi......
ghibli06
27-11-2013, 23:02
Ucuz etin yahnisi......
parası değil de orj.liği önemli...
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-fk-marka-spor-yaris-koltugu-gri-deri-yaris-koltugu-oto-market-144700076/detay)
bunlar orj. mi peki? bilen duyan?
Muhetemelen sahte ilandaki koltuklar ile kendi siteseindeki koltukların mekanizmaları çok farklı ve dikişleride :)
FK Automotive Tuning Shop | Sport Seat Set Racecar (1xleft+1xright) grey | purchase online (http://www.fk-shop.de/en/Sport-seats-belts/Sports-seats/Sport-Seat-Set-Racecar-1xleft-1xright-grey.html?page=2&_artperpage=96&cnid=9ea195b172db68721df1d42b0f3c268b)
Gerçi şu modelde benziyor açıkçası firmayı arayıp konuşmak lazım :)
http://www.fk-shop.de/en/Sport-seats-belts/Sports-seats/Sport-Seat-Set-Race-4-1xleft-1xright-grey.html?page=2&_artperpage=96&cnid=9ea195b172db68721df1d42b0f3c268b
okanturan
28-11-2013, 00:05
Vallah ben zamaninda replika koltuga 2500 tl verdim biride low max ve gayet saglamdi ulas topraktan almistim gayet kaliteli maldi
Emre Ekrem
28-11-2013, 07:53
parası değil de orj.liği önemli...
Kasıt bu zaten, malzemenin belli bir maliyeti+ alınacak marka bedeli+kar marjı derken hayal bile edilemez bir mebla talep ediliyorsa bir problem var demektir.
ghibli06
28-11-2013, 08:02
Kasıt bu zaten, malzemenin belli bir maliyeti+ alınacak marka bedeli+kar marjı derken hayal bile edilemez bir mebla talep ediliyorsa bir problem var demektir.
ama nedir meblağ? 8bin TL mi? sparco nun dandik bir sürü modeli var hiç de ucuz değiller...