Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma
iz_sport
02-12-2014, 00:00
Lütfen tam olarak bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin hangi kreatin 15 gün kullanıp 15 gün ara veriliyor acaba ? öyle bir kullanım şekli yoktur veya kreatin yüzünden damar genişlemesi ?
araştır hiç yoktan bir bilene sor burada kullanma şeklini yazan onca insan var benim söylediğim şekilde söylemiş kimisi 1 ay diyor kimsi 2 3 hafta ama kullanıp ara vermen gerek ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum bence siz bilmediginiz konuda iddalaşmayın
Dün GNC den Absolute Whey Protein Tozu oldum ama internette hiç bir yerde görmedim bu ürünü, daha önceden bunu kullanan var mı?
Bende cuma günü bu ürünü ve lcartine aldım GNC den iki gün kullandım bakalım nasıl bir etkisi olucak
iz_sport
02-12-2014, 08:37
Bende cuma günü bu ürünü ve lcartine aldım GNC den iki gün kullandım bakalım nasıl bir etkisi olucak
Neden GNC yi tercih ediyorsunuz ?
34btr1907
02-12-2014, 09:10
0 yağlı sütte mi olmaz ?
O zman suyla takılacağım bende
sütte casein boldur ve cok yavas sındırılıp vucuda kazandırılır,pro tozu ıse bahsettıgın suyla iç derim , yatmadan sute karıstırıp ıcersen uyku sırasında + faydası olur
Moruk bende creatinin falan boyle guc verdigine inanmak istiyorum :))
Neden GNC yi tercih ediyorsunuz ?
Şahsen salonda kullanan arkadaşlar var onların tavisiyesi,ulaşılabilirlik,bir kara cuma indirimi vardı yaklaşık %38 gibi bir şeye denk geliyordu.O yüzden bu markayı tercih ettim
İddalaşıcak bir durum yok kreatin zararlı damarlarım genişledi deyip nox iç ama bu daha iyi diyorsanız bence siz bir bilene danışın nox un içeriğini ve etkilerini. Neyse konu uzamasın herkeze iyi sporlar :)
free-hifi
02-12-2014, 11:01
sütte casein boldur ve cok yavas sındırılıp vucuda kazandırılır,pro tozu ıse bahsettıgın suyla iç derim , yatmadan sute karıstırıp ıcersen uyku sırasında + faydası olur
Şunu bir netleştirelim su ile mi süt ile mi :D
diyorki spordan sonra su ile iç cabuk emilsin hemen etki etsin.Gecede sütle iç yavas yavas emilsin tüm gece vücut proteinsiz kalmasın :)
Erdem K.
02-12-2014, 14:37
Lütfen tam olarak bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin hangi kreatin 15 gün kullanıp 15 gün ara veriliyor acaba ? öyle bir kullanım şekli yoktur veya kreatin yüzünden damar genişlemesi ?
15'e 15mi bilemiycem ama spor yaparken kreatine ara verdiğim doğrudur. yanlış hatırlamıyorsam 3-4 hafta kullanıp 1 hafta ara veriyordum ...
Bu konuda sıkıntı yok zaten hem vücudun dinlenmesi hem sürekli takviye kreatine alışmaması için 1 ay sonunda kısa ara verilir benim dikkat çekmek istediğim biri zararlı fena diğeri bu iyi bu zararsız yaklaşımı.
1.5 ay oldu kollar istediğim gibi oluyor yani gelişmeyi fark edebiliyorum oda gaza getiriyor :D göğüslerdede gelişme varda yağ fazla olduğu için şekil olarak fark yok şişti sadece ama göbekte 1 arpa boyu yol katedemmemişim gibi geliyor :D
http://i.hizliresim.com/VgpEBV.jpg (http://hizliresim.com/VgpEBV)
Kahvaltıda 3 yumurda bi dilim beyaz bi dilim kaşar peynir yarım dilimde ekmek yiyorum bazen süt içiyorum 1-2 saat sonra salona gidiyorum geldikten sonra bi ölçek toz sonrasında 160grlık tonbalıklarından yiyorum yada tavuk göğsü haşlıorm anca kafama göre bi program oturtabildim. akşamda evde ne pişerse artık :D
Yulaf ezmesi okudum bugün biyerde onuda denicem sabahları. Şekere tatlıya savaş açtım bugünden itibaren tadımlıkta olsa yememe kararı aldım :D
Bunlara ek olarak tavsiye edebilceğiniz besinler varsa sevinirim spordan öncesi ve sonrası için :) Ama belirtiyim boy 1.77 kilo 80. kilo aldırcak şeylerden kaçınıorm :)
Yeğenimi çalıştırıyorum ufaktan bende takılıyorum. Kol 46
http://s16.postimg.org/q9owgl9cl/IMG_3738.jpg (http://postimage.org/)
yükle resim (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)
http://s29.postimg.org/cu6ccegdz/IMG_3908.jpg (http://postimage.org/)
yükle resim (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)
Fiyat/performansı uygun kaliteli bir yağ yakıcı tavsiyesi alabilir miyim ? Ek olarak, spor için malesef yeterli protein ihtiyacımı karşılamıyorum. Supplement olarak protein tozu mu amino mu alınması uygundur ?
Fiyat/performansı uygun kaliteli bir yağ yakıcı tavsiyesi alabilir miyim ? Ek olarak, spor için malesef yeterli protein ihtiyacımı karşılamıyorum. Supplement olarak protein tozu mu amino mu alınması uygundur ?
Yağ yakıcı olarak grenade tavsiye edebilirim.
merttepe
03-12-2014, 15:16
önceki sayfada muhabbet dönmüş, su mu sütmü diye.
Birşey fark etmez. neden? çünkü whey miğdeden değil bağırsaktan sindirilir. sıvılarda miğdeden emilir. Sütün sentezlenmesi uzun sürer ama emilim hızı su ve süt arasında değişmez.
Basit örnek, 0.5lt su iç kaç dk sonra wc ye gidiyorsun? yada 0.5lt süt iç kaç dk sonra wc ye gidiyorsun? Sizin mantıkta süt içince daha uzun sürmesi lazım.
merttepe
03-12-2014, 21:47
önceki sayfada muhabbet dönmüş, su mu sütmü diye.
Birşey fark etmez. neden? çünkü whey miğdeden değil bağırsaktan sindirilir. sıvılarda miğdeden emilir. Sütün sentezlenmesi uzun sürer ama emilim hızı su ve süt arasında değişmez.
Basit örnek, 0.5lt su iç kaç dk sonra wc ye gidiyorsun? yada 0.5lt süt iç kaç dk sonra wc ye gidiyorsun? Sizin mantıkta süt içince daha uzun sürmesi lazım.
sıvılar da bağırsaktan emilir, niye böyle yazmışım anlamadım.
Absyrtos
03-12-2014, 23:57
Tavsiyem çalışırken amacınız aşırı ağırlık olmasın onun yerine hareketi doğru yapmak olsun.
"Kalite sayıdan önemlidir. "
Yiğit Ş.
04-12-2014, 12:39
https://lh6.googleusercontent.com/-KGkQ4cOcRNY/VFJ5wDuhaMI/AAAAAAAAH50/noHHnd2I39o/w1580-h889-no/20141030_191107_1.jpg
ekimden kalma bi kare. adam akıllı çalışmaya başlayamadım hala. haftada 2 gün anca gidebiliyrum. son 1 haftadır hiç gidemedim. dips yaparken sakatlandım :/
Patisever
04-12-2014, 12:42
beslenmeye dikkat etmedikce spor yalan oluyor yag yakıcı konusulmıs lıkıt lecarnetine cabuk karısıyor kana marka olarak vazgeçemediğim weider
Avcılar denizköşklerde ikamet ediyorum aksamları saat 6 da işten çıkıyorum çatalca - avcılar iş çıkışı gidebileceğim güzel salon önerisi olan varmı arkadaşlar. Forumdan o tarafta gidip birlikte çalışabiliceğim arkadaşta olursa daha güzel olur benim için.
34btr1907
05-12-2014, 02:54
https://www.facebook.com/video.php?v=437877009703363
Daha önce bu konuya daha sonraları yap(a)madığım başarısız diyetler konusunda ufak tefek bilgi alışverişinde bulunmak için yazmıştım. Ancak nasip olursa dünden itibaren hayatımda yapmayı sürekli ertelediğim bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyorum, inşallah muvaffak olurum.
Kendimden bahsetmek gerekirse, 179 boy şu an 83 kilo bir adamım. Vücut tipi konusunda tipsiz sayılırım :) kollar, omuzlar ve diz altı ektomorf, gögüs-göbek-diz bölümüne kadar endomorf sayılırım. Ayrıca doğuştan göğüs kafesim diğer insanlara göre baya önde. İsteyene resim atabilirim, ancak bence istemezsiniz :)
Belli sebeplerce dün diyete başlamaya karar verdim, ikindi vakti mcdonald'stan sipariş vermemek üzere kendime zor hakim oldum, akşam vakti açlıktan acayip sinirliydim, dışarı çıkıp sağa sola ateş edesim vardı, şu an bu satırları yazarken hala aç konumdayım. Gerçi bugün o menüyü yeseydim, yedikten sonra hem pişman olacaktım, hem de bu diyet programını rafa kaldırırdım.
Konunun eski sayfalarında gördüğüm üzere, bu sabah 1 çay bardağı tuzlanmamış ve kavrulmamış kuruyemiş, öğlen mercimek çorbası akşama da mandalina ve muz ile günü bitirdim.
Sabahtan beri gerek bu konu olsun gerek bodyforumtr olsun, bir çok yazı, makale okudum ve beynim şu anda kaynıyor. Her insan için ayrı bir çalışma, diyet programı vardır ama body konusunda aynı mevzularda çok fazla görüş çatışması var. Dolayısıyla ben bu işi yapmak istiyorum ama nereden ve nasıl başlamayalım?
Kendimce önce zayıflamalı, ondan sonra body gelişimi için programa girişmeliyim diye düşüyorum. Bu konuda burada bulunan büyüklerim ne düşünürler, önerileri nelerdir? Zayıflama amaçlı nasıl bir besin programı geliştirmeli ve uygulamalıyım?
Bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. :)
Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra sinir stres ve alkol sayesinde 4 ay içinde tam tamına 20 kilo aldım vücudumun her yeri çatlamaya başladı resmen diplerde sürünüyorum boyum 1.75 kilo 90 acilen 15 kilo vermem gerektiğini biliyorum ama nereden başlamam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok 2 sene önce 1.5 yıl boyunca boks ile uğraştım o sıralar kondisyon olarak çok iyiydim düzenli bir programım vardı beslenme düzenimi oturtmuştum ama şu anda onların hiç biri yok 1 senedir bitik gibi yaşıyorum göbeğim çıktı hatta çıkmayı bırakın 6 aylık hamile gibi dolaşıyorum sağlı sollu bir sürü çatlak oluştu karın bölgemde ama artık yeter dedim bir yerlerden başlamak istiyorum ilk hedefim 20 kilo fazlalıktan kurtulmak Kocaeli'de öğrenciyim tavsiyelerinizi bekliyorum Kocaeli'de bildiğiniz bir salon varsa bana önere bilirseniz çok sevinirim
suplement kombınasyonu önerısı olan alt yapım var ona göre yenı degılım arastrmakta zorlanıyrm dırek kombınasyon lazım
whey proteın yanına ne önerırsınız
Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra sinir stres ve alkol sayesinde 4 ay içinde tam tamına 20 kilo aldım vücudumun her yeri çatlamaya başladı resmen diplerde sürünüyorum boyum 1.75 kilo 90 acilen 15 kilo vermem gerektiğini biliyorum ama nereden başlamam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok 2 sene önce 1.5 yıl boyunca boks ile uğraştım o sıralar kondisyon olarak çok iyiydim düzenli bir programım vardı beslenme düzenimi oturtmuştum ama şu anda onların hiç biri yok 1 senedir bitik gibi yaşıyorum göbeğim çıktı hatta çıkmayı bırakın 6 aylık hamile gibi dolaşıyorum sağlı sollu bir sürü çatlak oluştu karın bölgemde ama artık yeter dedim bir yerlerden başlamak istiyorum ilk hedefim 20 kilo fazlalıktan kurtulmak Kocaeli'de öğrenciyim tavsiyelerinizi bekliyorum Kocaeli'de bildiğiniz bir salon varsa bana önere bilirseniz çok sevinirim
dayanabilirsen 2 ayda 15 16 kilo verdiğim programı paylaşıcam :D
sabah uyanınca bi büyük bardak suya limon sık iç kullanıyosan peşine bi sigara yak :)
kahvaltıyı ne kadar geç yapablirsen o kadar iyi kahvaltıda yarım dilim ekmek yarım dlm b peynir yarm dlm kaşar peynir şekersiz çay 3 saat sonra araöğün diyet bisküvi olabilir sadece açlığı bi nebze bastırsın yeter
yine 3 saat sonra öğle yemeği. çorba salata yoğurt bi 3 saat sonra yine araöğün atıştırmalık
3 saat sonra akşam yemeği çorba sebze yemeği haşlanmış tavuk tarzı şeyler sonra sabaha kadar hiç bişey yok kulanıyosan bol bol sigara :)
pazar günleri izin günü kahvaltı ve öğlen güzelce ye haftanın stresini at akşam yine çıtırdan takıl :)
biraz sağlıksız zor ama işe yarıyor bide ek olarak haftada 1-2 kere araba yıkamanı tavsiye ederim :)
Absyrtos
07-12-2014, 01:41
Arkadaşlar omuz çalışırken dikkatli olun. Rotator cuff kasınıza zarar vermeyin. Örnek vereyim mesela bench press e çok ağır girmeyin. Girecekseniz de onun yerine dumbell press yapmanız daha sağlıklı. Rotator cuff zedelenirse çok acılı ve zor günler geçirebilirsiniz.
free-hifi
10-12-2014, 09:12
Arkadaşlar omuz çalışırken dikkatli olun. Rotator cuff kasınıza zarar vermeyin. Örnek vereyim mesela bench press e çok ağır girmeyin. Girecekseniz de onun yerine dumbell press yapmanız daha sağlıklı. Rotator cuff zedelenirse çok acılı ve zor günler geçirebilirsiniz.
sanırım ben zarar verdim
Herkese iyi akşamlar...
CLA ve L-Carnitine alacağım bu yüzden öneri ve bilgilerinize ihtiyacım var.
L-Carnitine likit düşünüyorum ve şu anda kafamda miligramı çok yüksek (max 1500 mg) olmamak kaydıyla multipower veya hardline ürünü var, bunlar iyi midir ? Değilse siz neyi önerirsiniz ?
CLA hakkında hiç bir bilgim yok, buna marka da dahil. Ayrıca bu ürünlerin birlikte kullanımı nasıl olacağı hakkında da bilgi edinmek isterim. Cevaplarınız benim için değerlidir şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba daha önce cevaplar verilmiş ama ben yağ yakıcı almayı düşünüyorum bana direk marka ve ürün olarak tavsiye eder misiniz ? sadece isim olarak değil.
Eskiden yaza yakın başlardım spora 1-2 ayda en az 4-5 kilo giderdi bu sene kışın başladım diyet yaparak 2 kilo verdim diyeti bıraktım bıraktığım gibi yine eski kiloya döndüm yarından itibaren tekrar diyete başlıyacağım ve ekstra olarak yağ yakıcı lazım 100 tl ye kadar alabilir şuanlık
Yag yakici alana kadar eski seri hyroxycut alsaniz cok daha iyi isiniz gorulur diye dusunuyorum. Yag yakicilarin pek bi espirisi yok aslinda. En iyi yag yakma uzun sureli cardio'dur. Vucut bu tarz islerde hizlandirmaya getirilmemelidir benim gorusum. Ha yapmadimmi yaptim zamaninda suanda kullaniyormuyum kullanmiyorum. Keske benim kullandigim zamanlarda cikip birisi kullanma bu kadar uzun sureli deseydi. Vucut alisti o tempoya suan dusuk tempoda yag yakamiyorum
Yag yakici alana kadar eski seri hyroxycut alsaniz cok daha iyi isiniz gorulur diye dusunuyorum. Yag yakicilarin pek bi espirisi yok aslinda. En iyi yag yakma uzun sureli cardio'dur. Vucut bu tarz islerde hizlandirmaya getirilmemelidir benim gorusum. Ha yapmadimmi yaptim zamaninda suanda kullaniyormuyum kullanmiyorum. Keske benim kullandigim zamanlarda cikip birisi kullanma bu kadar uzun sureli deseydi. Vucut alisti o tempoya suan dusuk tempoda yag yakamiyorum
Doğru söylüyorsunuz o zaman kullanmayayım şimdilik ilerde tekrar düşünürüm
Doğru söylüyorsunuz o zaman kullanmayayım şimdilik ilerde tekrar düşünürüm
Böyle dedim ama dayanamadım yine aldım yağ yakıcı + protein tozu sonuçlarını aktarırım
whey protein + kreatin + bcaa + glutamin aldım bunları kullanım sırası hakkında bir cok gorüs var acaba kullanların görüsleri nasıl sabah ögle aksam spordan önce sonra nasıl kullanmalıyım sizce
omuzla göğüs arasında 1 tane 1 cm lik 2 tanede yarım cmlik morarma oldu neden olmuştur bi zararı varmıdır neye dikkat etmem lazım
benche veya incline a ağır yada iyi ısınmadan girmiş olabilirsin.
kgn020 optimum ultimate gibi proteinlerde içinde yeterli miktarda glutamine ve bcaa zaten var. yerinde olsam vücudunun emilimiyle uyuşur kalitede bir whey ve bcaa kullanırdım.yeterli kütleye sahipsen eğer idmandan önce ve sonra whey sonra bcaa.yada yarım porsiyon bcaa ve whey idmandan sonra bunlar tekrar.yada yarım porsiyon bcaa idmandan sonra whey ve kalan yarım porsiyon bcaa şeklinde kullanabilirsin.aşırı şekilde ürün kullanıp 1 ay sonra kan analizlerinde üzüntülü değerler görebilirsin.
benche veya incline a ağır yada iyi ısınmadan girmiş olabilirsin.
anladım tşkler cevap için ağır girmiyorum da ısınmadan giriyorum ondan oldu demekki
kötü sonuçlar doğurabilir dikkat et :)
kötü sonuçlar doğurabilir dikkat et :)
edicem ısınmadan başlamam bidaha :)
@01ayk01 onun değerleri galiba daha ağır, internette öyle yazıyor ama her yazan şey illa doğru olacak diye bir kaide yok :) aslında l-carnitine'de çok karşıyım kalbin yüksek tempoda çalışması kalp krizi olur mu olur gibilerinden çekiniyorum ama kafaya taktım bir kere, çok teşekkürler fikriniz için.
Yok mu düşük mg'lı L-Carnitine + CLA tavsiyesi olan ?
ferhatcam
12-12-2014, 19:08
yaklaşık 4 senedir bu sporun içindeyim bırakıp başlayarak olsada senede minimum 7ile8 ay ağırlık çalışıyorum. Bu zamana kadar kardioya pek önem vermedim hep hem yağlı hem kaslı vücudum oldu. Artık buna bi son vererek parçalamaya çalışıcam. Hocam protein yerine bu dönemde bcaa, glutamine önerdi. Siz ne dersiniz?
ferhatcam
12-12-2014, 19:09
Ayrıca multipower ın bcaa ve glutamine i kullanan varmı?
Abiler hardline nasıl bir markadır birde kreatin kullanıp faydasını gören oldu mu ?
@Runo vucuda aldigin herseyin bi yerde zarari var. Sen istedigine karar vermelisin bence. L carnitine kolay kolay bse yapmaz. Oldurseydi beni oldururdu sanirim :) ha oneriyomuyum onermiyorm. Onun yerine uzun sureli kosular yapip saglikli beslenmeniz daha yerinde bi karar olur. Mumkun oldugunca temiz hacada yani acik yerlerde kosmanizi oneririm..
Absyrtos
12-12-2014, 22:15
"Kalite sayıdan önemlidir. "
Dips yaparken nasıl sakatlandız
Absyrtos
12-12-2014, 22:17
https://lh6.googleusercontent.com/-KGkQ4cOcRNY/VFJ5wDuhaMI/AAAAAAAAH50/noHHnd2I39o/w1580-h889-no/20141030_191107_1.jpg
ekimden kalma bi kare. adam akıllı çalışmaya başlayamadım hala. haftada 2 gün anca gidebiliyrum. son 1 haftadır hiç gidemedim. dips yaparken sakatlandım :/
Yanlış alıntı yapmışım.. Nasıl sakatlandınız
Absyrtos
12-12-2014, 22:24
Böyle dedim ama dayanamadım yine aldım yağ yakıcı + protein tozu sonuçlarını aktarırım
Kesinlikle kullanmayın. Takıntı haline getirirsiniz sonra kullanmadan zayıflayamam diye düşünmeye başlarsınız. En güzel yağ yakmak beslenmeye dikkat ederek olur, bence kullanmayın.
schizophrenic
12-12-2014, 22:35
Baktım göremedim ama sni pro whey pw-30 protein tozu hakkında düşünceleriniz nedir , kullanan varmı aramızda ?
Kilo aldırmayan , hazmı ve tadı son derece güzel olan fiyat - performans konusunda iyi bi toz olduğunu söylülar net üzerinde ama
Baktım göremedim ama sni pro whey pw-30 protein tozu hakkında düşünceleriniz nedir , kullanan varmı aramızda ?
Kilo aldırmayan , hazmı ve tadı son derece güzel olan fiyat - performans konusunda iyi bi toz olduğunu söylülar net üzerinde ama
Turkiyede ne kadar bilmiyorum fiyati ama carnivor oneririm. Dusuk kalori yuksek protein tadida guzel.
ferhatcam
13-12-2014, 00:01
multipower ve gasparinin bcaa ve glutaminleri hakkında yorum yapacak yokmu ??
arkadaşlar okudukca şaşırıyorum ne enteresan ürünlere yöneliyorsunuz paranıza yazık ediyorsunuz :D Multipower alman malı diye kaliteli olacak diye birşey yok ham whey kalitelidir ama vücudunuzda emilimi kaliteli olmayabilir.açın araştırın az okuyun.Hardline çok kötü bir markadır mesela ama bcaa ve glutamine i saftır.öküz gibi faydası olur.atomuna kadar yarar vücuda.he whey i cla sı beş para etmez boşuna alınmaz..nacizane alınacak ürünleri tecrübeyle sabit yazıyorum.
whey / optimum, ultimate, weider. / muscletech nitrotech(kişiden kişiye değişiyor taurin i fazla kimini coşturuyor kimisinde fıs)ilk üçünde fayda kaçınılmaz.
bcaa / gaspari bcaa 6000, olimp bcaaxplod, /scitec nutrition(buda göreceli kimine fazla fayda kimine fos)
glutamine / hardline alın korkmayın.saftır fayda verir.fazladan para bayılmayın.
amino / hepsi hemen hemen aynı. aminomax 8000 f/p iyidir.iyi ağırlık bastırır.
likit protein / twinlab iyidir. ama pahalıya gelir toza göre.
nisana doğru parçalama dönemi başlar.bu aralar diyet yapar kilo kaybeder ve kasta kaybedersiniz.hem dahada hatlanıp kaslarınızı korumak istiyorsanızda Ghmax kullanabilirsiniz.normalde diyet dönemine girenler küçülürler ama ghmax bunu engeller.
hepsini kullandım. ben optimum whey ve gaspari bcaa kullanıyorum.bcaa dediğimiz 3 aminoasidimiz kas ağrını alır yağların kasa çevrilmesinde yardımcı olur tam bir nimettir.bunların yanında fazladan glutamine almanız hayvani olmanıza neden olacak doğallıktan çıkacaksınız gerek yok.büyük ihtimalde bol bol sivilcelenirsiniz.zaten saydığım wheylerin içerisinde size yararlı olan çoğu aminoasit ve yeterli miktarda protein mevcut.
he son olarak illede ben carnitine kullanıcam diyenler.wheyfix shotlardan alın.boşuna fazladan para bırakmayın.15 dk önceden için.idman bitene kadar kütleden 600 700 gr ter atarsınız.şunuda unutmayın mide ve bel çalışanlar için.vücut idmandan 35 40 dakika sonra kadar yağ yakmaya tamamiyle başlar.mide ve bel çalışmalarınızı idmanın en sonuna bırakın.
arkadaşlar okudukca şaşırıyorum ne enteresan ürünlere yöneliyorsunuz paranıza yazık ediyorsunuz :D Multipower alman malı diye kaliteli olacak diye birşey yok ham whey kalitelidir ama vücudunuzda emilimi kaliteli olmayabilir.açın araştırın az okuyun.Hardline çok kötü bir markadır mesela ama bcaa ve glutamine i saftır.öküz gibi faydası olur.atomuna kadar yarar vücuda.he whey i cla sı beş para etmez boşuna alınmaz..nacizane alınacak ürünleri tecrübeyle sabit yazıyorum.
whey / optimum, ultimate, weider. / muscletech nitrotech(kişiden kişiye değişiyor taurin i fazla kimini coşturuyor kimisinde fıs)ilk üçünde fayda kaçınılmaz.
bcaa / gaspari bcaa 6000, olimp bcaaxplod, /scitec nutrition(buda göreceli kimine fazla fayda kimine fos)
glutamine / hardline alın korkmayın.saftır fayda verir.fazladan para bayılmayın.
nisana doğru parçalama dönemi başlar.bu aralar diyet yapar kilo kaybeder ve kasta kaybedersiniz.hem dahada hatlanıp kaslarınızı korumak istiyorsanızda Ghmax kullanabilirsiniz.normalde diyet dönemine girenler küçülürler ama ghmax bunu engeller.
hepsini kullandım. ben optimum whey ve gaspari bcaa kullanıyorum.bcaa dediğimiz 3 aminoasidimiz kas ağrını alır yağların kasa çevrilmesinde yardımcı olur tam bir nimettir.bunların yanında fazladan glutamine almanız hayvani olmanıza neden olacak doğallıktan çıkacaksınız gerek yok.büyük ihtimalde bol bol sivilcelenirsiniz.zaten saydığım wheylerin içerisinde size yararlı olan çoğu aminoasit ve yeterli miktarda protein mevcut.
he son olarak illede ben carnitine kullanıcam diyenler.wheyfix shotlardan alın.boşuna fazladan para bırakmayın.15 dk önceden için.idman bitene kadar kütleden 600 700 gr ter atarsınız.şunuda unutmayın mide ve bel çalışanlar için.vücut idmandan 35 40 dakika sonra kadar yağ yakmaya tamamiyle başlar.mide ve bel çalışmalarınızı idmanın en sonuna bırakın.
likit amino o pardon :D
yağların kasa çevrilmesi derken ?
yani yağ yakımının uyarılmasına(enerjiye çeviriyoruz) ve yağsız kat kütlesinin artmasına yardımcı olur(idman sırasında kan basıncı ve ödemden dolayı kaslarımız şişer aslında hasar görürler onarılıp yenilenirken büyürler).kabaca yağları kasa çevirdik :)
idmandan sonra 30-45 dk civarı bi kardio yapsam bi zararı olurmu bana idmandan sonra hemen bişeyler yiyip içmek lazım ya o yüzden soruyorum
bide bahsettiğiniz ürün bumu
http://www.sanalpazar.com/Wheyfix-L-carnitine-Plus-3300mg-20x25ml-5-Tup-Hediyeli__isp21107847
idmandan sonra 30-45 dk civarı bi kardio yapsam bi zararı olurmu bana idmandan sonra hemen bişeyler yiyip içmek lazım ya o yüzden soruyorum
bide bahsettiğiniz ürün bumu
http://www.sanalpazar.com/Wheyfix-L-carnitine-Plus-3300mg-20x25ml-5-Tup-Hediyeli__isp21107847
evet ürün bu.gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.wheyfixin wheyide ilk kez whey kullanacaklar içinde para bağlamak istemeyenler içinde iyidir.nişasta tadı geliyor biraz:) idmandan sonra kardiyo yaparsan ilk kısmı boşuna yapmış olursun.atıyorum body ye başladın. 1.5 2 ay sonra belli bi seviyeye geliceksin o zaman haftada 1 veya 2 gününü kardiyoya ayırman daha faydalı olur.zaten hakkıyla diyet yapar hakkıyla body idmanıda yaparsanız kilo veriyorsunuz:) 40 dk boyunca at gibi koşmanın 100 kilo olmadıktan sonra manası yok.benim hocam dünya 3.sü koray uçar.bunları dikkate alın faydasını görürsünüz:)
evet ürün bu.gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.wheyfixin wheyide ilk kez whey kullanacaklar içinde para bağlamak istemeyenler içinde iyidir.nişasta tadı geliyor biraz:) idmandan sonra kardiyo yaparsan ilk kısmı boşuna yapmış olursun.atıyorum body ye başladın. 1.5 2 ay sonra belli bi seviyeye geliceksin o zaman haftada 1 veya 2 gününü kardiyoya ayırman daha faydalı olur.zaten hakkıyla diyet yapar hakkıyla body idmanıda yaparsanız kilo veriyorsunuz:) 40 dk boyunca at gibi koşmanın 100 kilo olmadıktan sonra manası yok.benim hocam dünya 3.sü koray uçar.bunları dikkate alın faydasını görürsünüz:)
sağol verdiğin bilgiler için burda dha öncede bikaç kez soru sordum hiç cevap alamamıştım :D 18 inde 2 ay bitmiş olcak 2 kilo vermişim zaten 2 ayda o bile iyi yani benim için zaten 6-7 kilo daha versem yeter bana. 2 arkadaş gidiyoruz ocak sonu bırakıcak o bıraktıktan sonra dediğin gibi bigün kardio bigün body şeklinde program yaparım haziran temmuza kadarda fazla yağlardan kurtulurum heralde :D bu ürünüde kardio zamanı alırım dha etkili olur :)
sağol verdiğin bilgiler için burda dha öncede bikaç kez soru sordum hiç cevap alamamıştım :D 18 inde 2 ay bitmiş olcak 2 kilo vermişim zaten 2 ayda o bile iyi yani benim için zaten 6-7 kilo daha versem yeter bana. 2 arkadaş gidiyoruz ocak sonu bırakıcak o bıraktıktan sonra dediğin gibi bigün kardio bigün body şeklinde program yaparım haziran temmuza kadarda fazla yağlardan kurtulurum heralde :D bu ürünüde kardio zamanı alırım dha etkili olur :)
arkadaşım bulg olmadıktan sonra kardionun sana getirisi olmaz bu işler kolay değil:) yaptığnı eritir sporundan soğursun.atıyorum kolun idmansız hali 41 dir omuz 125 dir ortalama 175 180 arası 80 kilo bi insan için parçalama durumu geçerlidir fiziğin bu haldeyken diyete girer bisiklete koşuya başlarsın:) carnitine i şuandada alabilirsin.şuan zaten bcaa ya gerek yok senin için.idmandan sonrada iç proteinini bitti.ayrıca idmandan hemen sonra yemek yenmez.en az 45 dk geçmesi gerekir çünkü whey içtin.aslında hiç yemek yenmez saat 8 den sonra yedin uykuda lazım uyîcaksın yediklerin yüzünden kilo veremiceksin.idmanı akşam yapıcaksın en az 1.5 saat önce son yemeği yemiş olucaksın idmandan sonra uyicaksın.
arkadaşım bulg olmadıktan sonra kardionun sana getirisi olmaz bu işler kolay değil:) yaptığnı eritir sporundan soğursun.atıyorum kolun idmansız hali 41 dir omuz 125 dir ortalama 175 180 arası 80 kilo bi insan için parçalama durumu geçerlidir fiziğin bu haldeyken diyete girer bisiklete koşuya başlarsın:) carnitine i şuandada alabilirsin.şuan zaten bcaa ya gerek yok senin için.idmandan sonrada iç proteinini bitti.ayrıca idmandan hemen sonra yemek yenmez.en az 45 dk geçmesi gerekir çünkü whey içtin.aslında hiç yemek yenmez saat 8 den sonra yedin uykuda lazım uyîcaksın yediklerin yüzünden kilo veremiceksin.idmanı akşam yapıcaksın en az 1.5 saat önce son yemeği yemiş olucaksın idmandan sonra uyicaksın.
kolay demedim zaten zor olduğu aşikar kardionun yararı yok derken bende göbek var her türlü yağ yakmam lazım benim :D kas yapsamda yapmasamda. ya bigün kardio bigün body şeklinde bi program yapıcam yada bi ay komple kardioya ayırıcam o zmnda dediğin gibi kasları eritme riski var dimi
11 de khavlatı yapıorm 1 de salona gidiyorum 2.30 gibi gelip tozu içiyorum 4 gibi yemek yiyorum uzanıyorum uykmvarsa uyuorm kiş geneld uyurum 7-8 gibi bidaha yiyorum yine uzanıyorum arada süt badem ceviz falan yiorum öyle tadımlık :D
7 den sonra yemeği kes :)
merttepe
15-12-2014, 11:34
İyi protein tozunu anlamının basit yolu;
su ile çalkaladığınızda köpürmemesi lazım. köpük nişasta miktarının fazla olduğu anlamına gelir. Saf whey köpürmez. Ne kadar köpük o kadar düşük kalite.
ne kadar köpük o kadar düşük kalite evet.ama en pahalısı alınsada çalkaladıktan sonra köpük olur.kiminde 15 20 saniye sonra köpükler kaybolur kiminde 1 dakika sonra 5 10 saniye köpük oldu diye aa bu dandik yada aa bu sahte demeyin yani :)
Yiğit Ş.
15-12-2014, 12:54
Yanlış alıntı yapmışım.. Nasıl sakatlandınız
Sızlama ve zonklama olarak tabir edebilirim. Soğukken hiçbir sorun yoktu, fakat biraz yüklendiğim zaman dirsek hizasında nerdeyse zor katlanılacak seviyedeydi ağrı.
7 den sonra yemeği kes :)
yemeği keserimde atıştırmakta mı yok :D
fark ettiniz mi eski tayfadan kimse yazmıyor konuya ? her şeyi çok bilen milletimiz vg yide en iyi bildiği için bıraktık buraya yazmayı. milyonlarca kez sorulmuş whey, cla, carnitine, gainer, beslenme programları, bulk nedir, define nedir soruları sayesinde bıraktık yazmayı. her zaman söylediğim gibi okumadan, öğrenmeden ne kullanırsanız kullanın gene sonuç olarak başlangıca döneceksiniz. birazcık tembelliği bırakın, sadece soru sormak yerine okumayı tercih edin allah aşkına. bu spor okumak ve tecrübe etmek üzerine kuruludur. burada yazılan programlar, supplement önerileri vs hepsi kullanan şahsın vücudunda alınmış sonuçlara göre verilir. ya sizin bedeniniz o önerilere farklı bi tepki gösterirse ? o yüzden okuyun ve tecrübe edin.
utku sağolsun yazmış fakat bcaa + glutamine kullanımında hayvani olursunuz demiş. ghmax önermiş. ben eski bir supplement satıcısı olarak ghmax ın verimine inanmıyorum. tamamen growth kullanmaya özenen ama totosu yemeyen insanları hedef alarak üretilen bir ürün benm gözümde. ayrıca dendiği gibi glutamine kullanımı sayesinde hayvan olan adam görmedim :D hiçbir supplement asla ve asla hayvan etmez sizi. yararını eh işte görmeniz kafidir. 1 tane güzel whey alın. geri kalanı ise sizin idman sertliğiniz ve sıklığınıza göre belirlensin. ağır ve sık idman yapıyorsanız o zaman gidin creatine,amino, bcaa, glutamine alın. hacimlencekseniz ve kaliteli karbo almaktan bıktıysanız gidin temiz bir gainer alın. yağsız olmaksa amacınız gidin şeker oranı düşük whey alın.
son olarak şu konuya yazmayan insanların yazmamalarındaki tek sebep aynı soruların binlerce kere sorulması. herkesin herşeyi çok biliyor olması. çünkü emin olun onlar sadece okuyarak ve tecrübe ederek öğrendiler. sizlerde aynısını yapın bence. baktınız okudunuz olmadı o zaman sorun. ondan sonra elbet cevap alırsınız.
By CrAzY
15-12-2014, 17:36
Onat abi bu konuyu güncell tutanların kaçı hala bu spora devam ediyor veya yaşam standartı yaptı ? Bende eski vg cilerdedim 5 yıllık geçmişim var hiç yoktansa az çok bilgim var bodyforum.tr dede modum fakat inanın bir çoğu sporu bıraktı eski kulağı kesiklerde ilgilenmek istemiyor ama sunu unutmayalım ki bu topic ve bundan önceki binküsür sayfalık vg topiğinde binlerce kez protein tozu, bulk def. ,Pre work.ler konuşuldu.
bizim konuya yazanların hepsi devam ediyor kardeşim vg ye :) bi ben geriden geliyorum o kadar. askerden geldim toparlanma evresi falan anca yani. hilmi boğaza düştü azıcık. meto abi nossuz hayvani hale geldi çok iyi seviyede. göki abi genetik harikası baklava king. nossuz devam ediyor çok iyi hala. ahmet desen sürekli sporda. yearone serkan abi takır takır kurudu damarlı bir şekilde tahmini 46-47 cm min kol ölçüsüyle ömrüne devam ediyor. stlegal cem abi çok çok iyi olmuş instada gördüm. daha n olcak kardeşim hepimiz devam ediyoruz :)
eski kulağı kesikler federasyonun kontrolü sayesinde yarışmalardan falan çekildi biliyorsun. şuan arka planda beklemedeler bence. bazılarıda cebinin derdinde, ekmeğinde ;)
fark ettiniz mi eski tayfadan kimse yazmıyor konuya ? her şeyi çok bilen milletimiz vg yide en iyi bildiği için bıraktık buraya yazmayı. milyonlarca kez sorulmuş whey, cla, carnitine, gainer, beslenme programları, bulk nedir, define nedir soruları sayesinde bıraktık yazmayı. her zaman söylediğim gibi okumadan, öğrenmeden ne kullanırsanız kullanın gene sonuç olarak başlangıca döneceksiniz. birazcık tembelliği bırakın, sadece soru sormak yerine okumayı tercih edin allah aşkına. bu spor okumak ve tecrübe etmek üzerine kuruludur. burada yazılan programlar, supplement önerileri vs hepsi kullanan şahsın vücudunda alınmış sonuçlara göre verilir. ya sizin bedeniniz o önerilere farklı bi tepki gösterirse ? o yüzden okuyun ve tecrübe edin.
utku sağolsun yazmış fakat bcaa + glutamine kullanımında hayvani olursunuz demiş. ghmax önermiş. ben eski bir supplement satıcısı olarak ghmax ın verimine inanmıyorum. tamamen growth kullanmaya özenen ama totosu yemeyen insanları hedef alarak üretilen bir ürün benm gözümde. ayrıca dendiği gibi glutamine kullanımı sayesinde hayvan olan adam görmedim :D hiçbir supplement asla ve asla hayvan etmez sizi. yararını eh işte görmeniz kafidir. 1 tane güzel whey alın. geri kalanı ise sizin idman sertliğiniz ve sıklığınıza göre belirlensin. ağır ve sık idman yapıyorsanız o zaman gidin creatine,amino, bcaa, glutamine alın. hacimlencekseniz ve kaliteli karbo almaktan bıktıysanız gidin temiz bir gainer alın. yağsız olmaksa amacınız gidin şeker oranı düşük whey alın.
son olarak şu konuya yazmayan insanların yazmamalarındaki tek sebep aynı soruların binlerce kere sorulması. herkesin herşeyi çok biliyor olması. çünkü emin olun onlar sadece okuyarak ve tecrübe ederek öğrendiler. sizlerde aynısını yapın bence. baktınız okudunuz olmadı o zaman sorun. ondan sonra elbet cevap alırsınız.
abi sen şimdi bana geçirdinmi onu anlamadım:D
ghmax'i ben diyet dönemi için önerdim.whey + bcaa kullanırken glutamine gerek yok dedim.bol pilav fındık fıstık iş görüyor zaten büyümek için.bu kadar ürüne bağlanmaya gerek yok.leusin isolasin ve valin(bilmeyenler için bcaa dediğmiz aminoasitler ailesi)sentezlenmeyi ilk başlatan aminoasitlerdir vücudumuz her aminoasitten biraz üretebilir ama bu 3 arkadaşı üretemez.Bu yüzden whey'in yanında bunuda kullanın dedim.yoksa sadece whey'de yetiyor hakkıyla idman yapana kim ne derse desin.mayıs ayları gibi protein harici içeri bişey sokmadığımızı sende bilirsin.kış döneminde girdiğin ağırlığa yazın rahat rahat girebiliyormusun? insanın başı dönüyor ***** bilirsin.yağ yakımıyla beraber kas erimeside yaşıyoruz.küçülüyoruz.ben bu yüzden gxmax i önerdim.glutamine ghmax'in yaptığını yapamaz.şunuda söyleyelim bilmeyenler için glutamine dediğimiz kardeşimiz aidsli hastaların dahi kullandığı birşeydir arkadaşlar.bağışıklık sistemini güçlendirir.mesela aids hastalarının ağzı dokuları yara olur glutamine bunuda engeller.kaslarıda haliyle düşünün nasıl onarır.ama yine söylüyorum sürekli kullanılmadığında bir ghmax değildir.sürekli kullanmaya whey de yeterli miktarda olduğu için gerek yoktur.2 aylık diyet dönemindede ghmax in yaptığını yapamaz. saygılar sevgiler :)
yok ya neden geçireyim. ben sadece her supplementi, yüksek oranlarda dahi kullansanızda hayvan olamazsınız dedim senle ilgili kısmında. yoksa dediklerinde faydalı şeyler var yani.
geri kalan yazılar zaten sana değildi :)
salondaki bütün aletleri birden yapmanın bi sakıncası var mı acaba zorlamadan teşekkür ediyorum
Bülent76
15-12-2014, 21:59
Onatım hoşgeldin, nerelerdesin sen :) Geldin mi askerden? Beni saymamışın, çok bozuldum :)
Laf açılmışken 21 senedir bilfiil bu sporu yapıyorum, bir gün bile off ya bugun spor var demedim, spor yaptığım günler hiç şaşmaz, idmanı asla ekmem, beslenmeme çok dikkat ederim, işim gereği hayatım düzenli (uyku, öğün saatleri, yediklerim, idman saatleri, vs.). 12 yaşımdan beri spor yapıyorum, en fazla 2-3 ay ara vermişimdir geçmişte (evlilik, çocuk sahibi olmak vs. sebeplerle), hiç birsey yapamasam evde şınav, mekik, barfiks, tek bacak squat gibi hareketlerle idare ettim. Kısaca bu işi hayat tarzım haline getirdim, Allah sağlık verirse ömür boyu yapmak istiyorum. Üç ay yapayım, şekle gireyim mantığıyla hiç başmasın kimse.
Beslenme ve dinlenme yoksa bu spor da olmasın diyorum. Gerçekten birşeyler başarmak isteyen arkadaşlar iyi araştırsın, gözlemci olsun, herşeyden önce kendi vücutlarını tanısınlar. Kimse sizin vücudunuzu sizden daha iyi tanıyamaz, dünya şampiyonu badici abilerimiz bile ... :), bu dediğime kulak verin. Yoksa şu markanın şusunu kullanayım mı nasıl olur diyen insanlar, onlara da yok bu markanın busunu kullan süper oluyor diyen, bu şekilde yazılıp çizilen abuk muhabbetler devam eder durur. Anlatım bozukluğu olduysa kusura bakmayın, hızlı yazdım, uyku vakti geldi, yarım kilo yoğurt yer (kazein proteini) yatarım birazdan :) İyi geceler.
Bulent abicim geldim cok sukur askerden. Idman rutinini oturtmakla ugrasiyorum. ***** askerlik gibi bi evreden sonra zor oluyor. Abicim yukarda saydigim isimlerle hergun gorusuyorum da o yuzden saydim. Yanlis anlasilma olmasin, uzulurum valla. Hatta ateside saymamisim. Okuyunca sover simdi.
Bülent76
16-12-2014, 06:03
Bulent abicim geldim cok sukur askerden. Idman rutinini oturtmakla ugrasiyorum. ***** askerlik gibi bi evreden sonra zor oluyor. Abicim yukarda saydigim isimlerle hergun gorusuyorum da o yuzden saydim. Yanlis anlasilma olmasin, uzulurum valla. Hatta ateside saymamisim. Okuyunca sover simdi.
Yok Onatım ya takılıyorum, senin insanlığın yeter :)
Altyapı olduğu için çabuk toparlarsın, zaten beslenme olsun, idman rutini olsun bilmediğin şeyler değil, halledersin en kısa sürede.
21 sene ciddi bir sure merak ettim ciddi zaman
Bülent76
16-12-2014, 09:35
21 sene ciddi bir sure merak ettim ciddi zaman
Üstat selam, Allah sağlık verirse ömür boyu yapmak istiyorum bu sporu. Bizim salonda 60 üzeri bir kaç abimiz var, hala sıkılar maşallah, hedefim onlar gibi devam etmek. Resim çekip yayınlamayı hiç sevmem. Dilersen Çarşamba günü salonda foto çekilip sana yollayabilirim, hem bilgi alışverişi yaparız, hem eksiklerimi söylersin dışardıdan gören birisi olarak. Çarşamba bacak ve sırt idmanım var (en ağır günüm, dolayısıyla en iyi beslendiğim gün), idman sırasında resim çeker atarım sana.
Memnun olurim kardesim hem benle ayni yastasin sevinirim imzamda telim var ordan wassuptan yazisiriz :)
free-hifi
16-12-2014, 11:12
Bugün yulaflı omleti deneyeyim dedim,
Tarif: 4 yumurta 2 si tam 2 sinin beyazı, 5 yemek kaşığı lor peyniri, 3 yemek kaşığı eti lifalif yulaf ezmesi, 1 fincan süt
Karıştırdım pişirdim tavanın yarısını yedim kesildim dahada yemem :D 1 kase lifalif dolduracak kadar süt yeter öyle takılacağım artık.
Onurkk06
16-12-2014, 11:16
Beyler ben bi tane yumurtayı bile zor yiyiorum siz nasıl 3 4 tanesini yiyebiliyosunuz hele cıvık oldumu ağzıma süremiyorum yulaf ve Lor peynirine mi abanayım ne yapıyım?
free-hifi
16-12-2014, 11:20
Beyler ben bi tane yumurtayı bile zor yiyiorum siz nasıl 3 4 tanesini yiyebiliyosunuz hele cıvık oldumu ağzıma süremiyorum yulaf ve Lor peynirine mi abanayım ne yapıyım?
Spor sabah 3-4 tane yiyorum sarılarını kızıma veriyorum o yiyor, geçen spordan sonra bir kase loru yoğurtla karıştırıp yedim oda farklı bir lezzet oldu ama yulafı artkı sabahları ve saat 17:00 de sütle yerim omlet yapmam
ben menemen yapıorum haşlanmış oldumu yenmiyo sürekli :D
kickbuttowski
16-12-2014, 12:29
Abiler bir yardim edin.. Omuzlarim gecirdigim bir sakatlik yuzunden geri kaldi, dogru durust antrenman yapamadim. Simdi de duzgun bir rutin oturtamiyorum. Yine sakatlanacagim diye bazi hareketleri agir basmaya cekiniyorum hafif calisinca da hic birsey hissetmiyorum. Mesela shoulder presste ciddi agir girerken side lateraldan cekiniyorum..
Omuz olayini bir turlu duzene sokamadim :(
onursumer
16-12-2014, 12:37
14 kilo almisim acil eski formuma donmem spora baslamam gerek vakit bulamiyorum birturlu
Bülent76
16-12-2014, 14:21
Memnun olurim kardesim hem benle ayni yastasin sevinirim imzamda telim var ordan wassuptan yazisiriz :)
Tamamdır hocam, anlaştık, çektirdiğim ilk zaman (Çarşamba) sana yollayacağım.
Onat abi bu konuyu güncell tutanların kaçı hala bu spora devam ediyor veya yaşam standartı yaptı ? Bende eski vg cilerdedim 5 yıllık geçmişim var hiç yoktansa az çok bilgim var bodyforum.tr dede modum fakat inanın bir çoğu sporu bıraktı eski kulağı kesiklerde ilgilenmek istemiyor ama sunu unutmayalım ki bu topic ve bundan önceki binküsür sayfalık vg topiğinde binlerce kez protein tozu, bulk def. ,Pre work.ler konuşuldu.
Herkes devam ediyor kardeşim;
ben kendi adıma konusayım, konuya ne zaman girsem hep supp. soruluyor öhhh geldi, ben ilk vg konusunda 600 sayfa okudum, okul hayatımda o kadar sayfa okumadım, evet sorular sorulacak ama aynı şeyler 2 sayfada bir sorulmaz. adam beslenmesine dikkat etmez, sabır göstermez, iki dambıl kaldırınca ben oldum der akıl vermeye kalkar. bugun bana ne yapmalıyım diyeni bir bilene yönlendiririm, bu sporda egonu bir kenara bırakmazsan bir yol olmaz. ben ve diğer arkadaşlar olsun o yüzden yazmayız, nasılsa özelden sürekli konusuyoruz bilgi alışverişi devam ediyor. bi stlegal cem abi yok aramızda :D alim mi abi gruba çıkmak yok ama ses kayıtlarını özledik ahuahuaha
onat agzıma tatlı sürmüyorum lan, 90 ı buldugumda noslıcam hedef sabit kg 95 kg
ben kendi adıma konusayım, konuya ne zaman girsem hep supp. soruluyor öhhh geldi, ben ilk vg konusunda 600 sayfa okudum, okul hayatımda o kadar sayfa okumadım, evet sorular sorulacak ama aynı şeyler 2 sayfada bir sorulmaz. adam beslenmesine dikkat etmez, sabır göstermez, iki dambıl kaldırınca ben oldum der akıl vermeye kalkar. bugun bana ne yapmalıyım diyeni bir bilene yönlendiririm, bu sporda egonu bir kenara bırakmazsan bir yol olmaz. ben ve diğer arkadaşlar olsun o yüzden yazmayız, nasılsa özelden sürekli konusuyoruz bilgi alışverişi devam ediyor. bi stlegal cem abi yok aramızda :D alim mi abi gruba çıkmak yok ama ses kayıtlarını özledik ahuahuaha
eski tatlı performansın yok zaten farkındayım :D adın çıkacağına canın çıksın derler ya seni herkes baklava yiyerek define olan abi olarak hatırlicaklar :D
bu arada sanırım bende önümüzdeki hafta nosa başlıyorum. eğer burda yazanları değerlendirirsek, vg de en deli nosu ben yapıyor olcam, inş ölmem :D :D
M U R A T
26-12-2014, 12:50
bayvitamin den alış-veriş yapan var mıdır güvenilir mi?
ben gıdıp bagdat caddesınde ki magazasından aldım bı sorun cıkmadı.
ferhatcam
26-12-2014, 13:06
multipowerın ürününü sorguladıktan sonra cevap gelmeyince aldım 1 haftadır kullanıyorum gayet memnunum. Bariz giremediğim ağrılığıda giriyorum. Antrenman öncesi, sonrasıda yıpranmıyorum kütle olarakta hiç de fena değil etkisi. Önerdiğiniz whey ultimate i de kullandım hiçbir faydasını görmedim. Güzel bilgiler paylaşmışsınız ama açıyoruz araştırıyoruz az değil baya baya da okuyoruz merak etmeyin
Arkadaslar abiler bi sorunum var yardimci olursaniz sevinirim.
Protein tozu : Muscle tech , bca : aminocore , hydroxycut turevi bi ilac ( spyder 25 ) , glutamin , amino asit : amino flex ve creatin kullaniyorum. gunluk 500 gr haslanmis tavuk , 200 gr kepekli princ ve yesilik tuketiyorum. Ve 7 gunde 5 gun en az spordayim gunde tek bolge 8 hareket calisiyorum. Haftadinin hafif 3 gununde cardio yapiyorum.. 10 gun kadar once bacagimin ust kisminda ( kasiga dogru ) olan kisimda yumruk buyuklugunde kizariklik olustu kendi kendine. Sonra cok az karnimda cikti buyumedi gecti karnimdaki. 4 5 gundur ilac kullanmiyorum spora'da gidemedim. Gecmeye basladi. Acaba bu ilaclardan oturu olusan bi kizariklikmidir bu ? Doktora gittim stres vs klasik cevaplari verdi. Suan Amerika'dayim tahlil yaptiramadim. Subat sonu gelicem full check up yaptiricam. O zamana kadar ilaclari kullanmaya devam etmelimiyim ? Biraz uzun oldu kusura bakmayin.. Simdiden tesekkurler herkese..
ers10weys91
28-12-2014, 23:16
Arkadaslar abiler bi sorunum var yardimci olursaniz sevinirim.
Protein tozu : Muscle tech , bca : aminocore , hydroxycut turevi bi ilac ( spyder 25 ) , glutamin , amino asit : amino flex ve creatin kullaniyorum. gunluk 500 gr haslanmis tavuk , 200 gr kepekli princ ve yesilik tuketiyorum. Ve 7 gunde 5 gun en az spordayim gunde tek bolge 8 hareket calisiyorum. Haftadinin hafif 3 gununde cardio yapiyorum.. 10 gun kadar once bacagimin ust kisminda ( kasiga dogru ) olan kisimda yumruk buyuklugunde kizariklik olustu kendi kendine. Sonra cok az karnimda cikti buyumedi gecti karnimdaki. 4 5 gundur ilac kullanmiyorum spora'da gidemedim. Gecmeye basladi. Acaba bu ilaclardan oturu olusan bi kizariklikmidir bu ? Doktora gittim stres vs klasik cevaplari verdi. Suan Amerika'dayim tahlil yaptiramadim. Subat sonu gelicem full check up yaptiricam. O zamana kadar ilaclari kullanmaya devam etmelimiyim ? Biraz uzun oldu kusura bakmayin.. Simdiden tesekkurler herkese..
200 gr pirinç le halsiz kalmiyormusun
200 gr pirinç le halsiz kalmiyormusun
Kaliyorum abi. 132 kg'den 85e dustum vucut tepki vermedigi icin fat beslendim 10 gun kadar. Suan 90a ciktim yine bilincli olarak bunun cogu su zaten , hedef 81 82 suan sert diyete basladim tekrardan.
By CrAzY
29-12-2014, 00:46
Göki abim sensiz olmaz zaten :) Onat abimsizde tabi :) bir çok bilgiyi ondan aldım ben supplement olarak.
Baslicak olanlara motivasyon amacli yukluyorum. -47 kg. %33 yag oranindan %11.4e. ( Telefondan yukluyorum imla hatasi vs olursa kusura bakmayin )
http://hizliresim.com/12v7yp
EserBodrum
29-12-2014, 00:57
Baslicak olanlara motivasyon amacli yukluyorum. -47 kg. %33 yag oranindan %11.4e. ( Telefondan yukluyorum imla hatasi vs olursa kusura bakmayin )
http://hizliresim.com/12v7yp
Link bende görünmüyor.
Benimde gaza gelip başlamam lazım sürekli başlayıp bırakıyorum sporu. 14-15 kilo civarı fazlam var yaza kadar nasıl verebilirim
Link bende görünmüyor.
Benimde gaza gelip başlamam lazım sürekli başlayıp bırakıyorum sporu. 14-15 kilo civarı fazlam var yaza kadar nasıl verebilirim
Aslinda klasik seyler. Seker'i unutmasi lazim vucudun ben ilk 8 9 ay hic seker tuketmedim. sabahlari peynir , 1 dilim kepek ekmegi , ve 5 6 yumurtali melemen ( sadece beyazi) , biraz sucuk. oglen 1 veya 1,5 tavuk kebabi ogleden sonra yarim kepekli biskuvi , aksama yine tavuk. haftanin 1 gunu kofte 1 gunu siyah et yedim. ilk 8 ayda 32 33 kg verdim haftada 4 gun cardio ile. Sonrasi cok zorladi. sonra ogunlerim azaldi spor duzeyim artti vs vs.
Bu foto 132'den 85'e dustugumun fotosu..
http://i.hizliresim.com/LYAR2z.jpg
Suleyman
29-12-2014, 10:09
Helal olsun
[QUOTE=01ayk01;7709123]Aslinda klasik seyler. Seker'i unutmasi lazim vucudun ben ilk 8 9 ay hic seker tuketmedim. sabahlari peynir , 1 dilim kepek ekmegi , ve 5 6 yumurtali melemen ( sadece beyazi) , biraz sucuk. oglen 1 veya 1,5 tavuk kebabi ogleden sonra yarim kepekli biskuvi , aksama yine tavuk. haftanin 1 gunu kofte 1 gunu siyah et yedim. ilk 8 ayda 32 33 kg verdim haftada 4 gun cardio ile. Sonrasi cok zorladi. sonra ogunlerim azaldi spor duzeyim artti vs vs.
Hocam azmine helal olsun.Kilo verirken belde göbekte çatlaklar oluştumu?
Evrim geçirmişsin resmen hemşerim helal olsun farklı kişi desen inanırdım :D
Protein tozlarında düşük yağ oranlı olanlar var mıdır ? Yoksa hepsinde aşşağı yukarı yağ oranı aynı mıdır ?
Helal olsun
Abi sagolasin.
[QUOTE=01ayk01;7709123]Aslinda klasik seyler. Seker'i unutmasi lazim vucudun ben ilk 8 9 ay hic seker tuketmedim. sabahlari peynir , 1 dilim kepek ekmegi , ve 5 6 yumurtali melemen ( sadece beyazi) , biraz sucuk. oglen 1 veya 1,5 tavuk kebabi ogleden sonra yarim kepekli biskuvi , aksama yine tavuk. haftanin 1 gunu kofte 1 gunu siyah et yedim. ilk 8 ayda 32 33 kg verdim haftada 4 gun cardio ile. Sonrasi cok zorladi. sonra ogunlerim azaldi spor duzeyim artti vs vs.
Hocam azmine helal olsun.Kilo verirken belde göbekte çatlaklar oluştumu?
Abi ilk zayifladigimda cok fazla vardi spor yaparak azaldi catlaklar. Yada kendiliginden gecti emin degilim. Ama cok fazla karin agirlik calisiyorum haftanin 3 gunu..
Evrim geçirmişsin resmen hemşerim helal olsun farklı kişi desen inanırdım :D
Sagolasin topragim , Biraz daha beklesem evrim bana geciricekti. Bende harekete gectim :)
ahmetuygur
30-12-2014, 09:29
Valla bravo süper olmuşsun
multipowerın ürününü sorguladıktan sonra cevap gelmeyince aldım 1 haftadır kullanıyorum gayet memnunum. Bariz giremediğim ağrılığıda giriyorum. Antrenman öncesi, sonrasıda yıpranmıyorum kütle olarakta hiç de fena değil etkisi. Önerdiğiniz whey ultimate i de kullandım hiçbir faydasını görmedim. Güzel bilgiler paylaşmışsınız ama açıyoruz araştırıyoruz az değil baya baya da okuyoruz merak etmeyin
arkadaşım satırlarca millet bıkmış cevap vermemiş iyiliğniz için yazdım muhalefet olucağna anlatmak istediğimi anlamaya çalış :) 239 onun wheyine veriyosun madem git weider al yada 170 onun gainerını alıcağna optimum serious mass al 130'a genel olarak yazımda anlatmak istediğim f/p en iyiler idi.ben senin yazını gördüğümde yahu o kadar paraya ne gerek var deyip sonra yazmaya başladım da algı anlamak işte önemli.zaten bazı ürünlere kimine yarıyor kimine yaramıyor diye'de belirtmişim.hadi selametle :o
zayıflamak isteyenlere tavsiye ederim acı cehre tohumunu deneyin günde 1 tane yutuyorsunuz 1 günde 2kg garanti zayıflatıyor 4kg'ye kadar veren oldu.
yalnız akşam kullanmakta fayda var devamlı tuvalete gitmek zorunda kalıyorsunuz büyük tuvaletinizi su gibi çıkartıyor bitkisel olduğu için yan etkiside yok
Yok artık sıçarak gunde 2-4 kg..
OK.
ers10weys91
30-12-2014, 15:20
Kaliyorum abi. 132 kg'den 85e dustum vucut tepki vermedigi icin fat beslendim 10 gun kadar. Suan 90a ciktim yine bilincli olarak bunun cogu su zaten , hedef 81 82 suan sert diyete basladim tekrardan.
400 gr karbonhidrat almanı tavsiye ederim.uygulamaya başla daha sonra oynama yaparsın 5-6 öğün ye
Yok artık sıçarak gunde 2-4 kg..
OK.
ilk kullanımda 2kg civarı veriyorsun nevar neyok boşaltıyorsun isal ediyor bağırsakları çalıştırıyor internette kullananların tavsiyeleri var inanmadıysanız onları okuyun
Burak Mehmet
30-12-2014, 15:54
inanıp inanmamak değil meselede kilodan sayılmaz dediğiniz. b.k adı üzerinde nasıl olsa gidecek ha 1 gün önce ha bir gün sonra...yalnız 4 kilo yapan arkadaşta taktiri hak etmiş...
ilk kullanımda 2kg civarı veriyorsun nevar neyok boşaltıyorsun isal ediyor bağırsakları çalıştırıyor internette kullananların tavsiyeleri var inanmadıysanız onları okuyun
Sen her nette okuduguna inanma, sağlıksız şeyler önerme insanlara..
Nasil zayifladin abi 24 saat sictim.ama gotum.is yapmaz oldu
free-hifi
30-12-2014, 16:19
onu ben atarsam bağsurum özgürlüğünü ilan eder sıkıntılı bişey
bitkisel diye yan etkisi yok diye bişey diyemezsiniz saçmalığa bak
bench press te 17.5 kiloda 2 set 15 te 3 set anca yapıyorum 3.ayın başındayım normalmidir yoksa ben zayıfmı kaldım :)
Vucuttaki suyu boşalt sonra kg verdiğini say, sonra böbrek sinyal zart zurt sinyal versin.
400 gr karbonhidrat almanı tavsiye ederim.uygulamaya başla daha sonra oynama yaparsın 5-6 öğün ye
Abi tesekkur ederim tavsiyen icin. Bu sekilde zayiflamam zorlanmazmi ?
zayıflamak isteyenlere tavsiye ederim acı cehre tohumunu deneyin günde 1 tane yutuyorsunuz 1 günde 2kg garanti zayıflatıyor 4kg'ye kadar veren oldu.
yalnız akşam kullanmakta fayda var devamlı tuvalete gitmek zorunda kalıyorsunuz büyük tuvaletinizi su gibi çıkartıyor bitkisel olduğu için yan etkiside yok
Bagirsaklarinin yirtilmasini isteyen uygulayabilir. Bi arkasasim kullandi bunu. Her insanin bagirsak yapisi ayni degilmis ogrenmis olduk. 3. Gunde cocugun bagirsagi yirtildi. Alttan kan kaybetmeye basladi. Ameliyat olmak zorunda kaldi. Bunu onermemelisiniz bence. Her bitkisel olan sey zararsiz degildir.
Bu şekilde verilen kilodan hayırmı gelir sadece tartıda 3 5 az görüp kısa bir süre tatmin olursunuz heralde
ers10weys91
30-12-2014, 20:18
Abi tesekkur ederim tavsiyen icin. Bu sekilde zayiflamam zorlanmazmi ?
Hafta hafta kontrol edeceksin vücuttaki değişmeyi 1 kilo ver sırf yağdan ver farkı görürsün
Bol bol su tabikide 👍
SciVation yada Cellucor proteın tozunu kullanan oldumu acaba ?
Hafta hafta kontrol edeceksin vücuttaki değişmeyi 1 kilo ver sırf yağdan ver farkı görürsün
Bol bol su tabikide
tamamdir abi tesekkur ederim ilgin alakan icin.
ers10weys91
30-12-2014, 23:28
tamamdir abi tesekkur ederim ilgin alakan icin.
Instagramdan yemek ornekleri takip edebilirsin
ers10weys91 😉
Instagramdan yemek ornekleri takip edebilirsin
ers10weys91
Tamamdir abi tesekkur ederim. Benim instagram yok arkadastan takibe aldim. Masallah baya iyisin :) kolay gelsin..
serkanaygün
31-12-2014, 09:24
bench press te 17.5 kiloda 2 set 15 te 3 set anca yapıyorum 3.ayın başındayım normalmidir yoksa ben zayıfmı kaldım :)
Kaç kilosun? 17,5 x 2 mi takıyosun? 35 kg + bar yani. Barın ağırlığı da önemli. Setleri kaç tekrar yapıyosun? Barı ilk kaldırdığın zaman yardım alıyo musun? Biraz zayıf kalmışsın gibi geldi.
Kaç kilosun? 17,5 x 2 mi takıyosun? 35 kg + bar yani. Barın ağırlığı da önemli. Setleri kaç tekrar yapıyosun? Barı ilk kaldırdığın zaman yardım alıyo musun? Biraz zayıf kalmışsın gibi geldi.
79 kiloyum. aynen 17,5 x 2 ama bar kaç kilo bilmiyorum 5 le 10 arası bişeydir tahminim
yardım yok
12,5 x 2 2 set 12
17,5 x 2 2 set 8
yada
12,5 x 2 1 set 12
15 x 2 3 set 10 8 6
banada biraz zayıf kalmışım gibi geldi ondan sordum :)
sonra fly 12.5 4 set 12 oda bitiyor bi şekilde ama şuna sıra gelince bende bitiyorum 4.set 10 kilo bile bitiremiyorum :)
http://turkish.alibaba.com/product-gs/fitness-body-building-equipment-chest-press-machine-1852763077.html
srkn.ylc
31-12-2014, 10:09
79 kiloyum. aynen 17,5 x 2 ama bar kaç kilo bilmiyorum 5 le 10 arası bişeydir tahminim
yardım yok
12,5 x 2 2 set 12
17,5 x 2 2 set 8
yada
12,5 x 2 1 set 12
15 x 2 3 set 10 8 6
sonra fly 12.5 4 set 12 oda bitiyor bi şekilde ama şuna sıra gelince bende bitiyorum 4.set 10 kilo bile bitiremiyorum :)
http://turkish.alibaba.com/product-gs/fitness-body-building-equipment-chest-press-machine-1852763077.html
Kardeşim kendi tecrübeme dayanarak söliyim bende bi ara 20kg ya gelmıstım 2 ay aynı kiloda gittim senin dediğin gibi bi ilerileme yoktu ve tek başıma yapıyodum bech i daha sonra bunu hocama sordum oda her defasında en az 2.5 kilo koymamı kasları zorlamamı söyledi yani agırlık arttırmazsan ilerleme olmuyo bech de en büyük etkenlerden biride bech in başında biri durmalı. bi sene 2 ay oldu spora baslıyalı basladıgımda 85 dim suan 80 kiloyum bech te 70 basıyorum bu sekılde ılerledım.
serkanaygün
31-12-2014, 10:10
yardım yok
12,5 x 2 2 set 12
17,5 x 2 2 set 8
yada
12,5 x 2 1 set 12
15 x 2 3 set 10 8 6
Kilom seninle aynı,
Ben 20x2 + bar 20 kg 2 set 8 er tekrar
25x2 + bar 1 set 8 tekrar yapıyorum.
Barı kaldırırken yardım alıyorum, zaten gücün çoğu ilk kaldırdığın zaman gider.
Yardımlı yapmak çok doğru değil ama bir kere de olsa arada fark var mı diye denemelisin bence.
Butterfly için, daha fazla ağırlıkla yapabilmen gerekir diye düşünüyorum. 10 - 12 kilolar az sanki. Tabi makinadan makinaya da fark var, Her makinanın ağırlığı ile hissettirdiği farklı oluyor içerisindeki makaralardan dolayı :) Bildiğimiz fizik kanunları yani.
serkanaygün
31-12-2014, 10:12
Arkadaşın dediği de doğru, Psikolojik bi sınır da var geçemem diye, yardımla da olsa kendi maksimumunu biraz geçsen gerisi gelir. Kasların zorlanacak, yırtılacak ama ağırlığın arttığını görürsün zamanla :)
M U R A T
31-12-2014, 10:33
bende biraz zamanımı harcadım bu spora öğrendiğim şey sayılara takılmamak önemli olan doğru formda yapmak ve olabildiğince yüksek tekrarda çalışmak benim tecrübem bu yönde
Kardeşim kendi tecrübeme dayanarak söliyim bende bi ara 20kg ya gelmıstım 2 ay aynı kiloda gittim senin dediğin gibi bi ilerileme yoktu ve tek başıma yapıyodum bech i daha sonra bunu hocama sordum oda her defasında en az 2.5 kilo koymamı kasları zorlamamı söyledi yani agırlık arttırmazsan ilerleme olmuyo bech de en büyük etkenlerden biride bech in başında biri durmalı. bi sene 2 ay oldu spora baslıyalı basladıgımda 85 dim suan 80 kiloyum bech te 70 basıyorum bu sekılde ılerledım.
Aslında birazda korkutuyo o hareket beni o yüzdende pek zorlayamıyorum o an bişey olsa altında ezilme riski var :) başımda biri dursa sürekli verimli olur tabi aslında arkadaşla beraber gidiyoruz aynı anda yapıyoruz bundan sonra söyliyimde başımda dursun:)
Kilom seninle aynı,
Ben 20x2 + bar 20 kg 2 set 8 er tekrar
25x2 + bar 1 set 8 tekrar yapıyorum.
Yardımlı yapmak çok doğru değil ama bir kere de olsa arada fark var mı diye denemelisin bence.
Butterfly için, daha fazla ağırlıkla yapabilmen gerekir diye düşünüyorum. 10 - 12 kilolar az sanki. Tabi makinadan makinaya da fark var, Her makinanın ağırlığı ile hissettirdiği farklı oluyor içerisindeki makaralardan dolayı :) Bildiğimiz fizik kanunları yani.
15 15 olduğu zaman ilginçtir çenemle boynuma kramp giriyor yoksa hareketten yana bi sıkıntı yok :)
Arkadaşın dediği de doğru, Psikolojik bi sınır da var geçemem diye, yardımla da olsa kendi maksimumunu biraz geçsen gerisi gelir. Kasların zorlanacak, yırtılacak ama ağırlığın arttığını görürsün zamanla :)
Dün gittim mesela çok yorgunum diye hafif yaptım kasmadım çok fena yanıyo şuan oda bi garip :D
Neyse protein tozu aliyimde haftaya tam gaz devam ederim çalışmalara yaza kadar ne olursa kardır :)
teşekkür ederim bilgiler için :)
srkn.ylc
31-12-2014, 10:40
Aynen psikoloji çok etkisi var basında bırı durdugu zaman o bara elını degdırsın sankı o yardım edıyomus gıbı gelıo daha sonra set bıtınce ben karısmadım dıyo ınanamıyosun :) mutlaka agırlık artırmak ıstıosan basında bırı olsun ve bence her hafta bı 5 kılo artırmaya bak ben bu sekılde artırdım ınsallah yardımcı olur.
Aynen psikoloji çok etkisi var basında bırı durdugu zaman o bara elını degdırsın sankı o yardım edıyomus gıbı gelıo daha sonra set bıtınce ben karısmadım dıyo ınanamıyosun :) mutlaka agırlık artırmak ıstıosan basında bırı olsun ve bence her hafta bı 5 kılo artırmaya bak ben bu sekılde artırdım ınsallah yardımcı olur.
:) teşekkür ederim tekrar yardım alarak bi zorliyim haftaya bakalım neler olcak :)
serkanaygün
31-12-2014, 11:15
:) teşekkür ederim tekrar yardım alarak bi zorliyim haftaya bakalım neler olcak :)
Bu arada, Bench temel hareket ok ama mümkün olduğunca dumbell presste ağırlığı da artırmaya bak. Bar ile yapılan harekette gücün çoğunu daha fazla güçlü olan kolundan alırsın ağırlığı da o kaldırır ama dumbellda öyle değil, bir taraf 32 ise diğer taraf da o 32 yi kaldırır :)
Bu arada, Bench temel hareket ok ama mümkün olduğunca dumbell presste ağırlığı da artırmaya bak. Bar ile yapılan harekette gücün çoğunu daha fazla güçlü olan kolundan alırsın ağırlığı da o kaldırır ama dumbellda öyle değil, bir taraf 32 ise diğer taraf da o 32 yi kaldırır :)
dumbell press te yatarak değilde oturarak 15 kg 12 2 set 17.5 kg 8 2 set yapıyorum sonra biraz gözüm kararıyo ama oluyo :)
serkanaygün
31-12-2014, 11:33
dumbell press te yatarak değilde oturarak 15 kg 12 2 set 17.5 kg 8 2 set yapıyorum sonra biraz gözüm kararıyo ama oluyo :)
2 şer 2 şer artır her hafta.
Ben başladığım zaman 20 kilolar falan hayal gibi geliyodu. 2 hafta önce 30 kg ile bastım :)
2 şer 2 şer artır her hafta.
Ben başladığım zaman 20 kilolar falan hayal gibi geliyodu. 2 hafta önce 30 kg ile bastım :)
her hafta zor ama 2 haftada bir arttırmayı denerim :)
bidahakine 17.5 la 12 20 ile 9 denerim mesela :)
|| CaNeR ||
31-12-2014, 21:46
Psikolojik etkiden bahsedilmişken müzik de çok önemli mümkünse güzel bi playlist yapılıp kulaklık ile dinlenmeli.
Spotify müzik toplist i çok iyidir. tavsiye ederim..
ayda 12 lira vermek koyuyor ama hakkını veriyor, çevrimdışıda dinleyebiliyorsun, eşleme yapıp..
Göki,ZD
|| CaNeR ||
02-01-2015, 11:58
Sağlam protein tozu öneren ?
kubilayk
02-01-2015, 12:05
Hardline 3Matrix kullanıyorum uzun zamandır,yerli marka psikolojisine sahip değilseniz çok memnun kalırsınız
bsn 6 kullanıyorum gayet guzel veya optımum gold
bende bugün MuscleTech Nitro Tech Performance bide yanına Hardline BCAA 4:1:1 aldım bcaa da önemliymiş kaslar için :) MuscleTech için çok iyi yorumlar okudum hardlibe bcaa biraz muamma yinede hiç yoktan iyidir diye aldım fiyatı uygundu günde 8 tane dio ama günde 4 tane içerim hemen bitmesin :D :D
Pazrtesiden itibaren tam gaz devam edicem bu ara çok boşladım yaza kadar durmak yok :)
cgnozdmr
02-01-2015, 16:29
kesinlikle doğru yorum, yardım alıyorsan barı ilk alırken al gerisi gelir zaten.
schizophrenic
05-01-2015, 23:13
Yaklaşık 2.5 aydır düzenli olarak kardiyo ve ağırlık idmanı yapıyorum , 94 kiloydum başladığımda beslenmeme dikkat etmediğimden dolayı 1.5 ay kilo veremedim hatta boşa kürek çektim sadece kaslarım sertleşti biraz , kendimi salona ve bu spora alıştırma süreci olarak tanımladım.
Son 1 ay ' dır araştırdım , okudum , izledim kendime uygun bir program çıkardım ve zayıflamak için sıkı bi diyete girdim minimum karbonhidrat maximum protein olarak ve net 7 kilo verdim 1 ay içinde ve vermeye devam ediyorum :)
Antremanlarımı gün aşırı olarak yapıyorum max 3 - 4 hareket her bölgede , başlangıç 15 dk kardiyo ile başlayıp antreman sonrası bel bölgesi ve karın çalışıyorum
- ön kol , göğüs
- arka kol , omuz
- sırt , bacak
olarak gün aşırı 2 bölge ağırlık antremanıma devam ediyorum.
Bununla birlikte beslenmem günde 3 öğün bazen kahvaltı yaptığım oluyor ve şeker , abur cubur , pirinç pilavı , gazlı içecekler kesinlikle 1 parça tadımlık dahi olsa tüketmiyorum. Ekmeğide çıkardım tamamen hayatımdan.
- kahvaltı , 4 yumurta beyazı 1 sarısı , 50 gr kadar lifalif yulaf , sadece yulaf yediğim oluyo tarçınlayıp , şekersiz çay
- öğlen , ayran , bulgur pilavı , ızgara et veya tavuk , zeytinyağlı salata veya haşlanmış brokoli
- akşam , çorba , ( nohut , kuru fasulye , ıspanak vs evde ne pişmişse ) , salata ,
- antreman sonrası , kesinlikle yağını süzdüğüm 160 gr derya ton balığı :D salata ile birlikte , ardına ızgara et veya tavuk
Bazen çok canım bişeyler istediğinde , % 100 elma suyu 1 bardak , 1 kase yoğurt , birazcık badem tarzı açlığımı geçiştirecek şeyler tüketiyorum.
Çok konuştum farkı görmeniz için ilk halimden ve şimdiki halimden 2 foto :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s480x480/10906302_10205277475087626_5254411515534657291_n.j pg?oh=71dc9538eca31b84b64c8dc23be1feda&oe=5524516E&__gda__=1428768657_7a1959ac68a4b7f03cfe80742e5b689 1
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10922693_10205277389205479_258625624659794690_n.jp g?oh=773f1d3a5e48a561de47aee599a83f48&oe=55439F95
Hedefim 80 kiloya inmek , şu an hiç bir suplement kullanmıyorum , amacıma ulaştıktan sonra tamamen kas yapmaya yönelik çalışacam ve beslenecem.
Sizlerinde tavsiyesini almak istiyorum , hata yaptığım yerler varmıdır ? bu şekilde devammı etmeliyim ? ekleyeceğim çıkaracağım şeyler varmı ? yorumlarsanız çok sevinirim :)
HardCore
06-01-2015, 00:50
Kesinlikle xpro complex whey.... Piyasadaki diğer ürünlere ve içeriğine göre bedava
Grimlord
06-01-2015, 00:56
peki hızlı kilo almak isteyenlere önerisi olan var mıdır?
kendimi bildim bileli 50 küsür kiloydum, zar zor 60 oldum,boyum 1.74,kürdan gibi gezmekten sıkıldım :)
peki hızlı kilo almak isteyenlere önerisi olan var mıdır?
kendimi bildim bileli 50 küsür kiloydum, zar zor 60 oldum,boyum 1.74,kürdan gibi gezmekten sıkıldım :)
sabah omlet yağsız, 2-3 adet kaşar atın. yanında patates haşlayın.
öğle arası kuru yemiş yiyin 1 avuç falan. abartmadan.
öğlen protein + yağsız pirinç veya bulgur pilavı. yanında yeşillik
öğle akşam arası kuru yemiş gene 1 avuç
akşam öğünüde max 7 de yenecek şekilde protein + gene yağsız pirinç veya bulgur pilavı.
yatarken yağsız süt ve protein tozu / yumurta
bu tarz bir beslenme ile kilo alınmama durumu olamaz.
protein ve karboyu kilonuza ve gün içerisinde yaptığınız iş/spor aktivetenize göre belirleyin.
p.s : ciddi kilo alma sorunu olanlar bu beslenmenin yanında gainer alabilirler.
Kilo alamayanlara daha evvelki konudada belirtmiştim
her öğün normal beslenmenize 100 - 150 gr hindistan cevizi ekstra olarak ekleyin
gerisine karışmayın :)
hindistan cevizini marketlerden bütün olarak alıp siz kırın suyunu içmeyin çok şekerli
Bende aynı dertten muzdariptim şunları deneyemedim daha ama inşallah en kısa sürede deniyeceğim
Bende aşırı zayıflıktan muzdaribim. Boy 1.88m kilo 65 kg. İlk kez bu yaz düzenli beslenmeden 4 5 kilo alabildim. Yukardaki beslenme programını uygulamam çok zor ama hindistan cevizi tavsiyesini bu akşamdan itibaren uygulayacam :) Sonucu olumlu olur ins.
34btr1907
07-01-2015, 19:16
http://store.bbcomcdn.com/images/store/prodimage/prod_24374/image_24374_original_X_450_white.jpg
pahalıdır ama iyidir,
ayrıca hareketlerin bazıları 6 sanıye down 6 sanıye up olarak yapmakta fayda var hocanıza sorun söylesin
mesela bench yaparken toplam 10 12 sanıyede yapın haldır huldur yerine,ordaki her lifin daha net çalıstıgını hıssediceksiniz.
arkadaşlar ***** kış aylarındayız hem iş hayatı hem spor yapan biriyim herşey çok iyi giderken bir anda hasta oluyorum ve ara vermek zorunda kalıyorum tam vücut oturmaya başlarken bu olay çok canımı sıkıyo yine hastayım ve bu hafta yalan oldu hastalıklara karşı direnç arttırabilecek bir öneriniz varmıdır mültivitamin alsam yararını görürmüyüm yada başka bir ek takviye?
oguzhan999
09-01-2015, 12:32
Selamlar uzun zamandır konuyu görüyordum fakat incelemeye fırsatım olmadı ,
Benimde birkaç sizden tavsiye alacağım konular olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Takribi 3 yıllık bi spor maceram var bunun 2 yılı boş kardio yla geçti diyebilirim ama çok şükür üstümdeki hantal kiloyu attım.Ortalamada 1 senedir ağırlık vücut geliştirme tarzı çalışıyorum vücüt anatomisiylede alakalı olarak kollarımla omuzlarım boyuma oranla epey bi hacimlendi , (boy 1.72) , fakat gögüs ve karında gelişme çok az , açıkçası beslenmemde çok zayıf , sizden istediğim tavsiyeler beslenme programıyla gögüs ve karın ile ilgili artık gözle görülür değişiklik için nasıl bi antraman olabilir.
öncesi sonrası hali buda :)
http://i.hizliresim.com/mrkVoV.jpg (http://hizliresim.com/mrkVoV)
oguzhan999
09-01-2015, 12:34
ve şuanda sadece protein tozu ile amino asit kullanıyorum bcaa da kullanmalımıyım sizce
ferhatcam
09-01-2015, 14:32
ve şuanda sadece protein tozu ile amino asit kullanıyorum bcaa da kullanmalımıyım sizce
bcaa ve glutamin kombini ciddi anlamda işe yarıyor. Göğüs antrenmanında haftadan haftaya bazı hareketlerin yerleri değişebilir, bench ve üst göğüs gibi ve 3 haftada bir süperset yapabilirsin.
üst göğüs machine-üst göğüs açış(dumbell)
bench press- benc fly
cable cross-pullover seklinde.
mide içinse bacak antrenmanından sonra sağlam bi kardio ciddi anlamda yağ yakımı sağlıyor
oğuzhan aynı sorun bende de var. kollar ve omuz çok iyi gelişirken, göğüsler gelişmiyor. bunun sebebi hem genetik hemde beslenme şekli. genetiğe çözüm yok ama beslenme şeklini değiştirirsen göğüsler değişmeye başlıyor. özellikle yağlıysa göğüs bölgen ki fotodan az çok yağlı duruyor gelişmesi mümkün değil. bende de yağ var ve geliştiremiyorum. sana tavsiyem şekeri tamamen kesmen. furuktoz dahil almaman. bu sayede göğüslerde ilerleme kaydedersin.
nakayama
09-01-2015, 15:29
merhaba arkadaşlar spora başlıyalı 50 gun oldu başlamadan once 81 kg %20 yağ oranım vardı şuanda 76kg %14 yağ oranım
http://www.bodyforumtr.com/attachments/ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-1-jpg.35379/http://www.bodyforumtr.com/attachments/ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-2-jpg.35380/
free-hifi
09-01-2015, 15:35
havalar soğuk diye 2 haftadır salladım bugün gideyim artık en uyuz olduğum kg düşmesi
Yiğit Ş.
09-01-2015, 15:41
göğüs benimde sıkıntılı. ama yağsız bende. tam tersi için ne önerirsin? antrenman değiştirdim ben. göki saolsun daha memnunum şuan. gelişmeyi izliyorum.
yağsız karbo tüketmen sana da tavsiyem. lapa şeklinde.
cgnozdmr
09-01-2015, 19:03
aynı sıkıntı bende de var dostum.onatın dedıgı gıbı gogus gunlerı karboyu bıraz daha arttırıyorum.Normalde pırınc yemem bulgur yerım o gunler pirinc makarna falanda yıyorum.Hem antremanda güce etkisi oluyor hemde hacım olarak degısımı saglıyor.
Caner B.
09-01-2015, 19:13
Bulk diye bi kilo aldırıcı varmıs.Daha önce kullanan tecrube eden biri var mıdır ? İşe yarar birşey mi ?
Nissan Cefiro
09-01-2015, 19:34
Herkese merhabalar,
Forumda yeniyim de buradan başlıyayım dedim. Benim de biraz kilo fazlam var. Spora başlamayı düşünüyorum. 10 kg kadar fazlam var. Önceden spora başlamış ama bırakmak zorunda kalmıştım. Yağ yakıcı kullanmıştım ama 1 ay spora gidince pek faydasını göremedim. Spora başladıktan sonra yağ yakıcı önerir misiniz? Olursa hangi marka ? Biraz da göğüs çalışmak istiyorum. Hali hazırda göğüs ortaya çıktı ama bıraktıktan sonra hantal kaldım . ***** üniversite sınavı, ayrıca iş yerinde çalışmak filan biraz aksattık sporu. Nasıl bir tavsiye verirsiniz ? Haftada kaç gün, ne sıklıkla yapmalıyım?
Teşekkürler.
Beyler anadolu yakasında önerebileceğiniz iyi bir diyetisyen varmı ? veya sizin önerebileceğiniz faydalı olduğunu bildiğiniz bi liste varsa onu da kullanabilirim. 1,84 boy var 97 kiloyum kendimi bidon gibi hissetmeye başladım :D spora gidicek vaktim ve nakitmde yok evde kendi çapımda bazı hareketler yapıyorum onlarda düzensiz... *** göbek ve yüz bölgesi ufalsa yeter :D Tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum
Herkese merhabalar,
Forumda yeniyim de buradan başlıyayım dedim. Benim de biraz kilo fazlam var. Spora başlamayı düşünüyorum. 10 kg kadar fazlam var. Önceden spora başlamış ama bırakmak zorunda kalmıştım. Yağ yakıcı kullanmıştım ama 1 ay spora gidince pek faydasını göremedim. Spora başladıktan sonra yağ yakıcı önerir misiniz? Olursa hangi marka ? Biraz da göğüs çalışmak istiyorum. Hali hazırda göğüs ortaya çıktı ama bıraktıktan sonra hantal kaldım . ***** üniversite sınavı, ayrıca iş yerinde çalışmak filan biraz aksattık sporu. Nasıl bir tavsiye verirsiniz ? Haftada kaç gün, ne sıklıkla yapmalıyım?
Teşekkürler.
Duzenli beslenirsen yag yakiciya cidden gerek yok para israfi cok gidemiyorsan salona en az haftada 3 gun git ve istasyon seklinde tum bolgeleri calis hafif kilolarla super gelisim olmaz ama ciddi degisim.olur bacagi es gecme kilo vermek istiyorsan
Maddi durimun yoksa yuru en az 1 saat hizli tempo sekeri kes ve karboyu minimuma indir yeterli
Beyler anadolu yakasında önerebileceğiniz iyi bir diyetisyen varmı ? veya sizin önerebileceğiniz faydalı olduğunu bildiğiniz bi liste varsa onu da kullanabilirim. 1,84 boy var 97 kiloyum kendimi bidon gibi hissetmeye başladım :D spora gidicek vaktim ve nakitmde yok evde kendi çapımda bazı hareketler yapıyorum onlarda düzensiz... *** göbek ve yüz bölgesi ufalsa yeter :D Tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum bakirkoy Ahmet levent ozbay. Siddetle oneririm . Adanali Aykutun selami var derseniz her turlu yardimci olur.
cgnozdmr
10-01-2015, 16:27
Beyler bu gold's gym falan tarzı sırtı capraz koltuk altlarından bol atletlerden en uygun ve guvenılır nerden bulurum? Ornek vermek ıcın golds gym dedım illaa o marka yada o baskı olmasına gerek yok.
bugün itibari ile göbeği eritmek ve biraz form tutmak için kick boksa başlıyorum ilk ders bu akşam yaş 33 çoluk cocuk var dedim hoca sıkıntı yok gel ben seni forma sokarım dedi hadi hayırlısı bakalım Allah sonumuzu hayır etsin arada detayları yazacağım :)
bu akşam dayak yemeden geleyim de eve :)
ercan26esk
10-01-2015, 17:57
bugün itibari ile göbeği eritmek ve biraz form tutmak için kick boksa başlıyorum ilk ders bu akşam yaş 33 çoluk cocuk var dedim hoca sıkıntı yok gel ben seni forma sokarım dedi hadi hayırlısı bakalım Allah sonumuzu hayır etsin arada detayları yazacağım :)
bu akşam dayak yemeden geleyim de eve :)
beslenmeyi kontrol altına almadan kalori açığı yaratmadan vucuttaki yağı atman hayaldir ben seni forma sokarım demeyle olmaz bu işler...
acikcasi bogazimdan cok kesmeyi pek dusunmuyorum sadece kola cips cok yiyordum onlari kescem, yagsiz yemekler ve yatmadan 3 saat once yemek yemeyi kessem benim icin yeterli
Bu sporu lisedeyken 2 sene aralıksız yaptım.Tam düzgün bir fiziğe sahip oldum,üniversiteye gittim gerisi *****:D...düzen,disiplin kalmadı spora ara verdim baya bir süre.
Eskiden yaparken(2 senelik süreçte) diyet uygulamıyordum. Ekstra olarak sadece doğal yollardan proteine yükleniyordum.Güç konusunda verimsizlik olmuyordu.
Şimdi kaybolan fiziği eski yerine getirmeye çalışıyorum dolayısıyla diyet uyguluyorum fakat güçte düşmeler oluyor. Antreman verimli geçmiyor. Hem antremandaki güç eksikliğini gidermek hemde yağ yakmak için nasıl bir diyet uygulanmalı?
Nissan Cefiro
10-01-2015, 23:48
Duzenli beslenirsen yag yakiciya cidden gerek yok para israfi cok gidemiyorsan salona en az haftada 3 gun git ve istasyon seklinde tum bolgeleri calis hafif kilolarla super gelisim olmaz ama ciddi degisim.olur bacagi es gecme kilo vermek istiyorsan
Hocam peki göbek ve bacaklarda bulunan yağlar için nasıl bi program izlenmeli ?
schizophrenic
11-01-2015, 00:39
beslenmeyi kontrol altına almadan kalori açığı yaratmadan vucuttaki yağı atman hayaldir ben seni forma sokarım demeyle olmaz bu işler...
Kesinlikle katılıyorum zayıflamanın en iyi yöntemi şekeri ve abur cuburu kesip , komplex karbonhidrat tüketeceksin ve sabırlı olacaksın hafif kardiyo ve ağırlık idmanıyla desteklersen çok hızlı gözle görülür bi şekilde kilo veriliyo , çünkü kendimden biliyorum.
-
Ayni dediklerim gecerli bolgesel zayiflama olmaz ..
evet dün ilk defa kick boks antremanına çıktım hoca canımı aldı resmen bir ara ölecem sandım :) haftada 3 gün gidiliyor ilk gün kondisyon çalışmayla geçti, benden eski olanlar boks eldivenleriyle falan çalıştılar daha tecrübeli olanlarda vardı adamlar resmen havada uçuşuyor tekmeler :) aralıksız gitmeyi düşünüyorum pes etmek yok ama bu illet sigarayı bıraktıracak bana sanırım salonda koşarken vs salya sümük kaldım
yağsız yiyecekler yiyorum artık şekeri de baya azalttım bakalım ilerleyen günlerde tecrübelerimi paylaşacağım. bu arada gittiğim spor kick boksun bir değişiği muay thai olarak geçiyor ben düz anlaşılır olsun diye kick boks deyip geçiyorum :)
serkan6606
11-01-2015, 09:38
yeşil çayın yararı yada zararı varmıdır ? yada ona alternatif ne içilir ?
yeşil çayın yararı yada zararı varmıdır ? yada ona alternatif ne içilir ?
Bildiğim ve gözle görülür en düzgün yararı KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRMESİ.
ercan26esk
11-01-2015, 11:12
yeşil çay zararlı değildir ama gerçekte yeşil yapraklı olması gerekir kg da pahalıdır. termolojik bir etkisi vardır yağ yakımından ispatlanmıştır.insan vucudun da yaş ilerdikçe kg alımı dengesiz oldukça metabolizma hızı düşer bu da vucudu negatif yönden etkiler beslenmeyi kontrol altına almak demek günlük kalori ihtiyacınız fazlasını almamak demek eğer yağ yakımı olacak günlük kalorinin 300-400 kalori düşürmek demek bunu sporla desteklersen ağırlık idmanı vs. kaliteli protein ve karbonhidrat alırsan vucut arada ki 300-400 kaloriyi enerji açığını kısa süre sonra yağlardan karşılamaya başlayacaktır. yağ yakımı 3 gün 5 gün lük bir olay değildir arkadaşlar ideal yağımı haftalık 1 kg aylın 4-5 arasındadir 5 kg hafife almayın 5 kg yağ vucudu inanılmaz değiştirir 2 ay ve 3 ay sabrederseniz sonuç muhteşem olur disiplin düzenli beslenme sağlam idman şart eğer bunları yapamam derseniz boşuna hammalık etmeyin zamanınıza yazık...
serkan6606
11-01-2015, 14:17
spora yeni başladım 122 den 114 e düştüm 1 hafta oldu eve çantayı zor getiriyorum 15 20 dk 6 km sabit hızla koşu yürüme karısık 15 20 dk arası bisiklet 300 alt 300 üst twist kardio yapıyoum sonra body geçiyorum hoca kendisi gösteriyo yapıyorum belirli bi program yok simdilikde kollarım pert felaker agrıyor birde karnım agrımaya yanmaya basladı twistlerden sonra l- carnitine diyor herkez hocamda aşır kola içiyorsun kolayı kes yeşil çaya basla dedi bu l -carnitin kullanların yorunmuna baktım bu agrıları kesiyomuş antremanda hiç yorulmuyomuş dogrumudur ? yeni başladım alabilirmiyim
Hadi bakalım. Bende dünden itibaren spora başladım. Daha önce yemeği kesip sadce yürüyüşle 2buçuk ayda 17 kilo vermiştim. Sonrasında yürüyüşü bırakıp yemeğe geri dönünce 7sini geri aldım. Dün itibariyle spor salonuna yazıldım. İlk günüm koşu bisiklet vs geçti. Ekmek ağzıma girmeyecek bundan sonra. Etimek aldım öğün başına 2 dilim. 100 kilo diyebilirim şu an. Bakalım 80e düşmek için kaç ay çalışacağım.
Beyler bu gold's gym falan tarzı sırtı capraz koltuk altlarından bol atletlerden en uygun ve guvenılır nerden bulurum? Ornek vermek ıcın golds gym dedım illaa o marka yada o baskı olmasına gerek yok.
ne renk ne beden istiyosunuz ? Gold's gym venice'deyim. Subat ortasi gelicem getiririm gelirken sizede 1 adet sikinti degil :)
oguzhan999
12-01-2015, 09:21
bcaa ve glutamin kombini ciddi anlamda işe yarıyor. Göğüs antrenmanında haftadan haftaya bazı hareketlerin yerleri değişebilir, bench ve üst göğüs gibi ve 3 haftada bir süperset yapabilirsin.
üst göğüs machine-üst göğüs açış(dumbell)
bench press- benc fly
cable cross-pullover seklinde.
mide içinse bacak antrenmanından sonra sağlam bi kardio ciddi anlamda yağ yakımı sağlıyor
Çok teşekkür ediyorum yazdıklarını dikkate alıcam birde spordaki hoca yağlı olduğum için aminoyu kesmemin daha yararlı olacağını yerine bcaa ve glutamin almamı önerdi öyle yapıcam sanırım ,
yusuf yılmaz
12-01-2015, 09:35
çok sağlıksız ve yanlış bilgiler mevcut bu konuda
benden uyarması...
ercan26esk
12-01-2015, 10:21
çok sağlıksız ve yanlış bilgiler mevcut bu konuda
benden uyarması...
katılıyorum..
Uzun süre koşu bandı kullanıp da eklem rahatsızlığı yaşayan oldu mu? Bazı forumlarda eklem rahatsızlığına sebep olduğunu okudum
cgnozdmr
12-01-2015, 12:29
dostum cook mutlu edersın beni pm den yolluyorum :)
Bülent76
12-01-2015, 12:48
katılıyorum..
Ben de katılıyorum:)
dostum cook mutlu edersın beni pm den yolluyorum :)
Sikinti degl cevap verdim kardesm :)
40 yas ustunde hep boyle hayata karsi bi olumsuzluk var benden soylemesi hayaya pozitif bakin :)
Bülent76
12-01-2015, 13:23
40 yas ustunde hep boyle hayata karsi bi olumsuzluk var benden soylemesi hayaya pozitif bakin :)
Ahımız gitti vahımız kaldı mı demek istiyorsun üstat :)
Çok istekliyim aksine, bugun omuz, quadriceps var, şimdiden çok heyecanlıyım, ağlatıcam omuz ve ön bacakları, öyle vücuttan bedava beslenmek yok :)
Aman ustad omuz mafsal bolge en dikkat ettigumiz bolgedir kolay gelsin :)
ferhatcam
12-01-2015, 18:53
Çok teşekkür ediyorum yazdıklarını dikkate alıcam birde spordaki hoca yağlı olduğum için aminoyu kesmemin daha yararlı olacağını yerine bcaa ve glutamin almamı önerdi öyle yapıcam sanırım ,
Rica ederim, faydasını ben gördüm sizde görürsünüz umarım. Bende protein ve amino kullanıyodum. Artık güreşçi vücudu gibi hem yağ hem kaslı bi yapıdan kendimi arındırmak istediğimi hocayla paylaşınca o da bana bcaa glutamin kullanmamı önerdi. Yaklaşık 1 ay oldu. Kilom aynı, ölçüler de bi uçukluk yok 2-3 cm ama aynada bariz fark var.
Bülent76
12-01-2015, 20:33
Aman ustad omuz mafsal bolge en dikkat ettigumiz bolgedir kolay gelsin :)
Haklısın hocam, benim zaten sol omuz rotator cuff biraz sıkıntılı, bar ile hiç press hareketi yapmıyorum diyebilirim, çoğunlukla dumbel ile kollar yere 90 derece açı yapacak kadar indiriyorum. Omuzda özellikle süper set ve drop setlerin çok faydasını görüyorum, bu şekilde zaten ağır basılmıyor, sakatlık riski de minimuma iniyor :)
Benim de kısa bir sorum olucak şimdiden yardımınız için teşşekürler.Kendim 3 aydır crossfit sporuyla uğraşmaktayım iyi kötü 13 kg verebildim ancak kg sabit kaldı ve tekrar almaktan korktuğum için spor diyetisyeni(umarım doğru tabiridir) aramaktayım bölecelikle doğru beslenmeyle daha hızlı sonuç alıcağıma eminim...
Birisi bana bu crossfiti anlatabilirmi ? :)
cgnozdmr
14-01-2015, 09:23
Birisi bana bu crossfiti anlatabilirmi ? :)
yapılması için özel parkurlar ve aletler gerektiren genellikle vücüt ağırlığla yapılan böyle yüksek tavanlı halatlı ,elde taşınan kulplu ağırlıklı hoplamalı zıplamalı büyük traktör tekerlekleri falan gerektiren ankarada salonu olmadığı için yapamadığım istanbulda güzel bir salonunun olduğunu bildiğim spor Cem abi :D
https://www.youtube.com/watch?v=UR-hweIn4C8
Yok kardesim biliyorumda bizim salondada varlar calisiyolar her yerleri sakat amac nedir duzgun agirlik calismak varken buna gerek nedir cikis sebebi nedir ?
İnternette bakındım ettim ama hiç düzgün bir sonuca varamadım. 30-60 dakikalık band üzerinde tempolu bir yürüyüş için nike ve adidas kategorisinde ayakkabı önerileriniz var mı ?
cgnozdmr
14-01-2015, 19:46
Yok kardesim biliyorumda bizim salondada varlar calisiyolar her yerleri sakat amac nedir duzgun agirlik calismak varken buna gerek nedir cikis sebebi nedir ?
Abi aslında sporun amacı tamamen stamina arttırmak aslında tam tersi olması gerekıyor sakatlanmanın zor olması gerek bununla ugrasan ınsanlarda ama dediğin gibi bilinçsizce yapıldığı için sakatlık çok fazla aynen dedıgın gıbı bızım salonda da ufacık bir alanı var bi yığın sakatlanan insan var
schizophrenic
15-01-2015, 23:53
Bugün itibariyle tam 3 ayımı bitirdim , kaydımıda 3 aylık daha yeniledim . Bu süre içinde son 1 ayı sıkı bi diyetle toplamda 11 kg verdim . Kas gelişimi olarakda minikde olsa gözle görülür belirginlikler ve değişiklikler oldu omuz , sırt , kol bölgemde ama en çabuk gelişen ön kol oldu antreman sonrası pump halinde ölçtüğümde 36.5 cm çıktı :)
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10429449_10205388873832525_710937123775218215_n.jp g?oh=7d371485b3d0dcf630d9c50f4826c16a&oe=556DF259
Kilo vermeye kontrollü bi şekilde devam edicem , ama artık suplement kullanımınada başlıyacam öncelik olarak optimum gold whey , bcaa ve kreatin kullanacam aynı markanın , deneme yanılma yöntemiyle bana hitap eden ürünü bulana kadarda devam edicem :)
İnternette bakındım ettim ama hiç düzgün bir sonuca varamadım. 30-60 dakikalık band üzerinde tempolu bir yürüyüş için nike ve adidas kategorisinde ayakkabı önerileriniz var mı ?
Ben adidas run smart kullanıyorum, memnunum.
I ** NOT DONE by Rob Bailey & The Hustle Standard feat. Moxiie - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FviwAYUP0vw)
rob bailey zaten kral. bu şarkısıda roid rage yaşatıyor cidden. hard motivational :)
Motivasyon videolarıyla çoğu kişinin tanıdığı fitnes model greg plitt hayatını kaybetmiş daha 37 yaşında başarılı bir sporcunun ölümü üzücü oldu benim için üstelik klip veya reklam tarzı bir şey çekerken tren çarptığı söyleniyor pisi pisine ölüm bu olsa gerek
burakgunay
18-01-2015, 22:38
Tüm sporculara selam olsun, biraz uzun olacak ama durumumu tam anlatmam için yazmam gerekiyor.
Ben eski basketbolcuyum, boyum 1.98 kilom şu an 102 kg civarı. Basketbolu bıraktıktan sonra (öss sebebiyle bıraktım) biraz body building yapmak istedim. Antrenman sonlarında mekik çekerken farkettim ki, belimde ciddi ağrılar oluşuyor. 3 ay kadar mekik çekemeden devam ettim spora, daha sonra yoğunluk vs derken sporu bıraktım. Daha sonraları, önce sadece mekik çekerken ağrıyan belim günlük hayatımda da ağrımaya başladı, okulum aşırı yoğun olduğu için doktora vs gidemedim. Geçen hafta gittim ve bel düzleşmesi olduğunu ve yüzmem gerektiğini söyledi doktorum.
Şimdi benim sizlerden istediğim tavsiye şudur;
1- Belimdeki problemi bir an önce halledip, hard bir şekilde fitness yapmak istiyorum. Bu süreçte, hem cardio hem de bel tedavisi olacak şekilde, nasıl bir yüzme antrenmanı yapmam gerekli?
2- Yüzerek cardio mümkün müdür?
3- Bölgesel kilo verme / yağ yakmanın mümkün olmadığını biliyorum ama göbek bölgemdeki simit vari iğrenç durumdan nasıl kurtulmalıyım?
Yani kısacası; bel düzleşmem var, belim ağrıyor. Göbek yaptım, fitness öncesi cardio olarak ne şekilde yüzebilirim, yüzme bu işlevi görür mü?
Yardım edin abiler, aranıza katılmam lazım bir an önce :)
4 sene önce 40 cm kollarım yağ oranım en alt seviyede , 94 kilo bi gençtim :D yıllar sigaralar hatunlar beni mahvetti sporu bıraktım, 4 senenin ardından tekrar başladım hedefim yine yağ yakıp kaslar yağlara dönüşmüştü :D 95 kiodan 86 ya düştüm daha çok zaman var tekrar eski halime gelmem için
şuan 1 ay 20 gün falan oldu , ağır bi şekilde çalışıyorum , kol sıcak durumda iken 39 fakat tabiki istenilen bi yapısı yok yalan 39 diyelim
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10924775_1163494237041696_6789344260921340242_n.jp g?oh=3951dd87a9b84811ed5eaf6eefd30ac8&oe=556D74CF
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10882290_1158376790886774_116091172612627321_n.jpg ?oh=7f3e9c6c5820f55c600be09deabb4500&oe=55635437&__gda__=1428362886_2e02de6e7aab14e5761a33ca841d0ca c
malesef 3 haftaya askere gidiyorum , bakalım askerlik boyunca yağ yakıp asker dönüşü güzel planlarım var
+ olarak önemli olan noktayı yazmayı unutmuşum :D :D
Göğüsün alt kısmı doğal olarak yağlanmış durumda alt göğüs çizgisini keskinleştirmek için özel antrenman tavsiyelerinz var mıdır
birde kalça bölgesini yakmak için neler yapmak lazım
Juggernaut
18-01-2015, 23:05
Greg Plitt kaza geçirip vefat etmiş.Yazık oldu bu sporda iyilerdendi.
http://www.fanatik.com.tr/2015/01/18/dunyaca-unlu-fitness-model-greg-plittin-talihsiz-olumu-409109
burakgunay
18-01-2015, 23:18
+ olarak önemli olan noktayı yazmayı unutmuşum :D :D
Göğüsün alt kısmı doğal olarak yağlanmış durumda alt göğüs çizgisini keskinleştirmek için özel antrenman tavsiyelerinz var mıdır
birde kalça bölgesini yakmak için neler yapmak lazım
gögüs alt çizgisi için eğik bench press yapardım ben
gögüs alt çizgisi için eğik bench press yapardım ben
Bas egik bacaklar yukarda ters aci yani alt gogus cizgisinde kldirip indirme bn oyle htirliyorum dogru tespit bncede faydali
Gogus alt ciZgisi gorunmeme sebebi yagdir :) yag oranin dusmeden orasi cikmaz.
Üstadlar resimdeki ürünü kullanıp artı veya eksi yorum yapabilecek var mı?Yada aynı özellikte başka ürün tavsiyesi verebilecek olan?
http://img499.yukle.tc/thumbs/7707IMG_4319.JPG (http://img499.yukle.tc/image.php?id=7707IMG_4319.JPG)
burakgunay
19-01-2015, 08:25
Bir önceki sayfada yazdığım derdime çare abilerrr arada kaynamasın
Üstadlar resimdeki ürünü kullanıp artı veya eksi yorum yapabilecek var mı?Yada aynı özellikte başka ürün tavsiyesi verebilecek olan?
http://img499.yukle.tc/thumbs/7707IMG_4319.JPG (http://img499.yukle.tc/image.php?id=7707IMG_4319.JPG)
Benim kullandıklarım arasında en etkili olan şuan piyasada bulunanlar arasında. bu tarz preworkout larda etki her markada kişiden kişiye değişir ama ben genede kendi adıma ;
+antremanlarda güzel enerji ve pump hissi, kilolarda artış
+giderken isteksizlik varsa ona çare olur motive şeklilde gidersiniz
- geç saatte alınırsa gece uykusuzluk yapar
- boş mideye alınması gerekiyor yemek-antrenman aralarınız ucu ucuna darsa saat aralığı zorlayabilir
- bende uzun süreli kullanımda kalp ağrısı yapmıştı bir süre kullanıp ara vermek gerek çünkü devam ettikçe vücut alışıyor bu sefer etki etmesi için ölçek arttırmak gerekiyor belli bi yerden sonra sıkıntı olabiliyor bu durum.
Benim kullandıklarım arasında en etkili olan şuan piyasada bulunanlar arasında. bu tarz preworkout larda etki her markada kişiden kişiye değişir ama ben genede kendi adıma ;
+antremanlarda güzel enerji ve pump hissi, kilolarda artış
+giderken isteksizlik varsa ona çare olur motive şeklilde gidersiniz
- geç saatte alınırsa gece uykusuzluk yapar
- boş mideye alınması gerekiyor yemek-antrenman aralarınız ucu ucuna darsa saat aralığı zorlayabilir
- bende uzun süreli kullanımda kalp ağrısı yapmıştı bir süre kullanıp ara vermek gerek çünkü devam ettikçe vücut alışıyor bu sefer etki etmesi için ölçek arttırmak gerekiyor belli bi yerden sonra sıkıntı olabiliyor bu durum.
Peki hocam ürün bittikten sonra herhangi bir performans düşüklüü oluyormu?
Oluyor biraz ama hem psikolojik olarak daha ağırda olsa ben bunu artık kaldırabiliyorum hissi hem de bitene kadar iyi antrenman yaptığınız takdirde daha kuvvetlenmenizle gene çok yakın kilolara girersiniz. ufak bir not antrenmanlardan önce muhakkak güzelce ısının esneme hareketlerinizi yapın ki istenmeyen sakatlıklar olmasın bende hızlı ağırlık artışlarında kaslardan ziyade eklemlerde sorunlar olmuştu :)
Oluyor biraz ama hem psikolojik olarak daha ağırda olsa ben bunu artık kaldırabiliyorum hissi hem de bitene kadar iyi antrenman yaptığınız takdirde daha kuvvetlenmenizle gene çok yakın kilolara girersiniz. ufak bir not antrenmanlardan önce muhakkak güzelce ısının esneme hareketlerinizi yapın ki istenmeyen sakatlıklar olmasın bende hızlı ağırlık artışlarında kaslardan ziyade eklemlerde sorunlar olmuştu :)
Bilgilendirme için teşekkürler hocam
Black_Eagle
19-01-2015, 10:20
Arkadaşlar rica etsem banada bir yardımcı olun takviyeler aldım ama internette olsun salonda olsun her kafadan bir ses çıkıyor kafam iyicene karıştı. Bende şimdi lecarnitin, glutamin, kreatin, bcaa, aminoliqid var. Ben sabah ve akşam çift idman yapmaya başladım. Sabahları aç karnına gidiyorum. Şimdi bu ürünleri ne zaman almam gerekiyor hangileri idmandan önce hangileri sonra hangileri yatarken ve atıyorum shakerin içinde bcaa ve glutamini karıştırıp içsem falan sıkıntı olurmu cevaplar için teşekkürler şimdiden
Ahmet Bby
19-01-2015, 10:34
Sarkık vucut fitness'da kaç ayda kendini toplayabilir sıkı bir çalışma ile 6ay'da iyi sonuclar alabilirmiym ? Boy : 1,78 , Kilo : 86 .. ( Boy kilo oranına göre fazlam var 78'e kadar düşmem gerekiyor )
burakgunay
19-01-2015, 10:40
Sarkık vucut fitness'da kaç ayda kendini toplayabilir sıkı bir çalışma ile 6ay'da iyi sonuclar alabilirmiym ? Boy : 1,78 , Kilo : 86 .. ( Boy kilo oranına göre fazlam var 78'e kadar düşmem gerekiyor )
Üstad kilo verdiğin zaman her şey bitmiş olmuyor, Bence kilon normal bu şekilde kalmalı fakat yağ yakıp kas kütleni artırmak olmalı amacın.
Yan, 1.78 boy 78 kg herkes süper fizikte değil, vücüdun duruşu, nereden yağ yakıp neredeki kas kütleni artırman çok önemli. 6 ay güzel süre, 6 ay boyunca sıkı çalışıp ve en önemlisi beslenmeye özen göstererek epey yola gelir her şey.
S.a Arkadaşlar bende 1 hafta önce bi salona yazıldım haftada 5 gün gibi bi program hazırladım kendime vucut çalışıyorum doğal besinleri araştırdım yemeye gayret gösteriyorum kilomla ilgili sıkıntım yok kilom az da değil çok ta değil biraz göbeğim var ama vucudumu tanıdığım için istediğim zaman yok edebiliyorum size sormak ve danışmak iatediğim bi husus var salonda çalışırken (hayatımda ilk kez salonda spora yapıyorum) herkesin ekstradan takviye olarak bişiler içtiğini gordum her tarafta rengarenk bişiler içiyolar ben elimde garibanım 0.5 lik suyla geziyorum ( ; bi kaç kişiyle sohpet sırasında sordum hepsi farklı ürünler kullanıyor bende güvenemedim.Sağlığımı tehlikeye sokmadan vucut gelıştirmede bana yardımcı olucak en iyi ürün hangisidir veyahutta böyle biseý kullanmak şartmıdır teşekkürler saygılaR.
arkadaşlar mekik çekmek yağ yakıyormu yakmıyormu ? kimisi yakar kimisi yakmaz boşa diyor kafam acayıp karıştı.
burakgunay
21-01-2015, 08:28
S.a Arkadaşlar bende 1 hafta önce bi salona yazıldım haftada 5 gün gibi bi program hazırladım kendime vucut çalışıyorum doğal besinleri araştırdım yemeye gayret gösteriyorum kilomla ilgili sıkıntım yok kilom az da değil çok ta değil biraz göbeğim var ama vucudumu tanıdığım için istediğim zaman yok edebiliyorum size sormak ve danışmak iatediğim bi husus var salonda çalışırken (hayatımda ilk kez salonda spora yapıyorum) herkesin ekstradan takviye olarak bişiler içtiğini gordum her tarafta rengarenk bişiler içiyolar ben elimde garibanım 0.5 lik suyla geziyorum ( ; bi kaç kişiyle sohpet sırasında sordum hepsi farklı ürünler kullanıyor bende güvenemedim.Sağlığımı tehlikeye sokmadan vucut gelıştirmede bana yardımcı olucak en iyi ürün hangisidir veyahutta böyle biseý kullanmak şartmıdır teşekkürler saygılaR.
Abi senin ek besin almadan önce zaten minimum 3-4 ay düzenli spor yapman lazım, artık doğal beslenmenin sana yetmemesi gerekli.
Şimdiden gerek yok, onların içtikleri muhtemelen protein tozu, amino ve ya lekarnitin falandır. Çok takılma ne olduğuna, sen spordan 2 saat önce güzel yemeğini ye yağsız, antrenman çıkışı da çak bi lapa+tavuk gayet yeter zaten. Sabahları da kahvaltı niyetine 4 yumurta beyazı + 1 tam yumurta iyidir ;)
arkadaşlar mekik çekmek yağ yakıyormu yakmıyormu ? kimisi yakar kimisi yakmaz boşa diyor kafam acayıp karıştı.
Kardiyo yapmadan yağ yakımı zor, mekik çekmek karın bölgesindeki kasları zorlar, bu da demek ki o bölgedeki kasları geliştirir. Yağ yakımı farklı bişey, sen koşup yorulup terledikçe bir yerlerden yağ eritir vücut ama bunu lokal olarak yapamaz.
Ben de kendi sorunumu güncelleyeyim, bel düzleşmesi için yüzme yapmam gerektiğini söyledi doktor, bunu kardiyo olarak da kullanmak istiyorum. Var mı bir önerisi olan, şu kadar yüz, gün içinde şunları ye vs vs
srkn.ylc
21-01-2015, 10:15
BurakGunay kardesımın dedıklerıne katılıyorum 1sene 2 ay vucut gelıstırme yaptım çektiğim mekiklerin hattı bi sette 60 70 tekrar yaptım dahada fazla bazen daha sonra blog ve internette araştırma yaptım neden hala daha erimedi bu göbek diye ve bunu ogrendım yaptığımız antrenman sonucunda kalori yakarız ve vücut yakılan kaloriyi telafi etmek için depoladığı yağları yakmaya başlar.Ve bu yağlar karın kasındaysa vücut o bolgedeki yağları yakar.Karın antrenmanında dahi enerji vücdumuzdaki yağlardan sağlanacaktır. O nedenle yağın nerde olduğu önemli değil yağ bölgesel olarak değil bütün vücuttan eşit olarak yakılır. Yağ varken karın antrenmanı sadece karın kaslarını sertlestırıyo buyuzden sağlam kardiyo yapılmalı.
Teşekkür ederim burak kardesim anlasılan dayancaz yumurtayla tavuğa ( ;
benımde bır sorunum var baya bır suredır evde calısmaktayım kendı ımkanlarımda hacım kazanmak ıstıyorum nasıl bır program onerırsınız kol 34-35 cm arasında gıdıp gelıyor bu normalmıdır sızce yasa gore teşekkürler
Tesekkürler arkadaslar. Gün içinde 10 km yürüme ve tempolu yürüyüş karışık şekilde kardiyo yapıyorum eksta olarak evdede dambılla bi kaç göğüs hareketi yapıyorum 10 km yeterli bi mesafemidir ? birde spordan sonra acıktığımı hissediyorum ve mecbur 1 tane elma yiyorum hatamı yapıyorum ? veya ne yemem gerekir
schizophrenic
21-01-2015, 22:49
benımde bır sorunum var baya bır suredır evde calısmaktayım kendı ımkanlarımda hacım kazanmak ıstıyorum nasıl bır program onerırsınız kol 34-35 cm arasında gıdıp gelıyor bu normalmıdır sızce yasa gore teşekkürler
Hacim kazanmak için öncelikle uygun beslenme koşullarını yerine getirmelisin , Evde tabiki çalışabilirsin ama yemek kepçesiyle kürek çekmeye benzer , yani ön kol arka kol çalışırsın hadi göğüsde çalışırsın ama sırt , bacak , omuz gibi bölgelerin için uygun ekipman gerekir.
Sana tavsiyem eğer bunu gerçekten spor olarak yapmak istiyosan , amatörde olsa bi salona yazılman hem daha iyi motive olursun hem daha iyi yol katedersin
cgnozdmr
23-01-2015, 08:57
Tesekkürler arkadaslar. Gün içinde 10 km yürüme ve tempolu yürüyüş karışık şekilde kardiyo yapıyorum eksta olarak evdede dambılla bi kaç göğüs hareketi yapıyorum 10 km yeterli bi mesafemidir ? birde spordan sonra acıktığımı hissediyorum ve mecbur 1 tane elma yiyorum hatamı yapıyorum ? veya ne yemem gerekir
vucudnzdaki yağ miktarını bilmiyorum ama 10 km bence gayet yeterli hatta fazla bile bir mesafe.Eğer bu mesafeyle verim alamadığınızı düşünüyorsanız temponuzu biraz arttırın derim.Spordan cıkınca acıkma hissetmeniz normal,spor sonrası glikojen depolarını hızlı bir şekilde doldurmak önemlidir bu yüzden basit şeker almanızda fayda var zengin potasyum içererek kas toparlanmasında yardımcı olması bir de içerisindeki basit şeker yapısı nedeniyle benim favorim olan ''muz'' tercih edebilirsiniz :)
vucudnzdaki yağ miktarını bilmiyorum ama 10 km bence gayet yeterli hatta fazla bile bir mesafe.Eğer bu mesafeyle verim alamadığınızı düşünüyorsanız temponuzu biraz arttırın derim.Spordan cıkınca acıkma hissetmeniz normal,spor sonrası glikojen depolarını hızlı bir şekilde doldurmak önemlidir bu yüzden basit şeker almanızda fayda var zengin potasyum içererek kas toparlanmasında yardımcı olması bir de içerisindeki basit şeker yapısı nedeniyle benim favorim olan ''muz'' tercih edebilirsiniz :)
Teşekkür ederim tavsiyeniz için . Muz önerinizi dikkate alacağım. 3. gün başlayalı 1,5 kg vermişim inşallah bu şekilde devam ederim.
buristyle
23-01-2015, 15:07
Selam Arkadaslar,
Benchpressde 3-4 aydir hep ayni yerdeyim 120kilodan fazla basamiyorum,
Beslenmeme cok dikkat ediyorum 3 senedir bodybuilding calisiyorum.
Sizce bu neden kaynaklana bilir? Suana kadar hic böyle birsey yasamamistim hedefim 160kilo yaza kadar, ama biraz zor gibi geliyo.
Ürünü temin ettim arkadaşlar,ilk kullanımda (yarım ölçek aldım) belki psikolojik ama kilolarda artış,motivasyona yardımcı oldu.Ürünü satan yer ve satış yapan bazı sitelerin açıkllamalarında 350 ml litre suda içmeyi ve açla tok arası kullanmamı tavsiye etmişti.kutu üzerinde 750 ml suya karıştırın diyor.Bende 500 ml suya karıştırıp içiyorum.Almak denemek isteyen arkadaşlara belki faydası olur.Herkese iyi sporlar
By CrAzY
23-01-2015, 22:14
Selam Arkadaslar,
Benchpressde 3-4 aydir hep ayni yerdeyim 120kilodan fazla basamiyorum,
Beslenmeme cok dikkat ediyorum 3 senedir bodybuilding calisiyorum.
Sizce bu neden kaynaklana bilir? Suana kadar hic böyle birsey yasamamistim hedefim 160kilo yaza kadar, ama biraz zor gibi geliyo.
Arkana partnerini koy 120 ile basla 125 ile bitir son set.
Bunu her antremanda 5 5 artır 1 ay geri döndüğünde 120 kg hafif geleceğini görceksin.
Benchte eger guc kazanmak istiyorsan son 2 set tekrari dusurecegin kilolara cik misal 130 kilo 4 tekrar 135 kilo 2 tekrar arkanda biri olsun seve seve gucun articak ama birde insanda limit vardir oraya geldikten sonra calisma teknigini degistirmen lazim 120 kg natural biri icin gayet guzel..
Arkadaşlar Merhabalar
Meslek gereği sürekli oturduğum için göbek artık otomatik açılan kapılarda tanınacak kadar büyük hale geldi spor salonuna kaydımı başlatıyorum daha öncede 6 ay kadar salonda calıstım .
Şimdi merak ettiğim karnitinleri en kalitelisi hangisidir bu göbek kısa sürede başka bir türlü erimez çünkü :)
buristyle
24-01-2015, 12:36
Benchte eger guc kazanmak istiyorsan son 2 set tekrari dusurecegin kilolara cik misal 130 kilo 4 tekrar 135 kilo 2 tekrar arkanda biri olsun seve seve gucun articak ama birde insanda limit vardir oraya geldikten sonra calisma teknigini degistirmen lazim 120 kg natural biri icin gayet guzel..
Tesekkür ederim abi,
Zaten 120kiloyu en fazla 5kere basa biliyorum, ilk önce 8-9a kadar cikardiktan sonrami 5er kilo arttirayim yoksa simdidenmi?
Zaten o limite geldikten sonra testosteron kürüne baslamak istiyorum, tanidigim profesyonel kisiler var avrupa sampiyon vs. onlarla konusmusdum onlar bana yardimci ola biliriz demislerdi. Sizce mantiklimi ? amacim yarismalara katilmak. Burdaki bütün natural bodybuilderim diyen hepsi testo kullaniyorlar. Ve o kürü baslamadan hayatta onlara karsi yarisamam.
buristyle
24-01-2015, 12:40
Arkadaşlar Merhabalar
Meslek gereği sürekli oturduğum için göbek artık otomatik açılan kapılarda tanınacak kadar büyük hale geldi spor salonuna kaydımı başlatıyorum daha öncede 6 ay kadar salonda calıstım .
Şimdi merak ettiğim karnitinleri en kalitelisi hangisidir bu göbek kısa sürede başka bir türlü erimez çünkü :)
merak etme abi carnitinlede biseye yaramaz beslenmeni degistirmedikten sürece. Inan bana 2bucuk ay icerisinde 7kilo vermisdim bu yaz. vücut yagimi 8in altina indirmek icin. Sabah 60% karbonhidrat ile 30% proteyin ve 10% yag yiceksin. Öglende tavuk ve sebze. Aksamda aynisini. Her ikinci günü kosmaya cik yarim saat 1 saat falan. Ozaman kendin görüceksin zaten nasil kilo verdigini...
merak etme abi carnitinlede biseye yaramaz beslenmeni degistirmedikten sürece. Inan bana 2bucuk ay icerisinde 7kilo vermisdim bu yaz. vücut yagimi 8in altina indirmek icin. Sabah 60% karbonhidrat ile 30% proteyin ve 10% yag yiceksin. Öglende tavuk ve sebze. Aksamda aynisini. Her ikinci günü kosmaya cik yarim saat 1 saat falan. Ozaman kendin görüceksin zaten nasil kilo verdigini...
karbonhidrat protein bunları biraz daha açsak :D bu oranları nasıl tutturacağız karbonhidrat deyince benim aklıma makarna geliyor sabah makarnamı yicez :D
burakgunay
24-01-2015, 19:40
Bu konuda ben de yardım istiyorum, cardio olarak yüzme yapıyorum (bel düzleşmem olduğu için yapmak zorundayım, kardiyo için de gayet yeterli faydalı olduğunu okudum) fakat asıl sormak istediğim şey beslenme düzeni. Abartı olmadan uyabileceğimiz bi diyet programı varsa, bilmek isterim.
sabah şunları akşam şunları yeme vs. tarzı ufak listeye razıyım :)
beyler ofis çalışanayım haftada en az 3 gün gidiyorum gym yapıyorum kas geliştirme bazlı çalışıyorum. ama kg vermede en ufak ilerleme yok neden acaba? şekeri filanda kestim ekmek hiç yok. buna rağmen sıkıntı var.
srkn.ylc
24-01-2015, 22:42
Arkadaşlar diyeT kilo verme göbekten kurtulma fit olma gibi baya bi yazı okudum ve kısaca bıseyler cıkardım. Sabah uyandığımızda ılık su içmemiz lazımmış iç organlarımız için. Daha sonra kahvaltı kahvaltıdan sonra işe giderken yada çalışmıyor isek yürüyüş, asansörü kullanmamak damlaya damlaya göl olur :D benim dahil bir çoğumuzun mide raporu şöyle %90 gıda %10 su sonuş doyum aşırı yüklenme rahatsızlık. Olması gereken %33 gıda %33 su %34 hava bu orantı araştırmalar sonucu çıkmış. Yemekleri yavaş yememiz lazım beyin 20 dk da bir açlık durumunu kontrol eder yani biz yemeğe başladığımız andan 20 dk içinde yemeğimizi bitiremeyiz büyük ihtimalle beynımız 20 dakıkanın sonunda aclık sınyalını kesecektır mesela cok ac sekılde oturdugumuz sofradan cok de yememıze ragmen kalktıktan sonra halen aclık hıssedebılırız fakat 5-10 dk sonra tokluk hissi gelir.Nedeni ise bahsettiğimiz sinyalin kesılmesınden.Yavas yemek yeme kılo alımını etkıler buyuzden yavas yavas sındıre sındıre yemegın keyfını cıkararak yemelıyız. Salonda 30-35 dk kardiyo yapmalıyız.Ve mutlaka bol bol su ıcmelıyız. Spor yapıyorsak yaptıgımız sporun bı ıse yaraması ıcın bunlarada dıkkat etmemız lazım.Arkadaşlar bu bılgılerı nette arastrırken beslenme uzmanı bırınden ogrendım bırımızın ısıne yarar dıye aklımda olacağına yazıda olsun ıstedım.
ers10weys91
27-01-2015, 14:57
Ürünü temin ettim arkadaşlar,ilk kullanımda (yarım ölçek aldım) belki psikolojik ama kilolarda artış,motivasyona yardımcı oldu.Ürünü satan yer ve satış yapan bazı sitelerin açıkllamalarında 350 ml litre suda içmeyi ve açla tok arası kullanmamı tavsiye etmişti.kutu üzerinde 750 ml suya karıştırın diyor.Bende 500 ml suya karıştırıp içiyorum.Almak denemek isteyen arkadaşlara belki faydası olur.Herkese iyi sporlar
250 ml su yeterli olur 500 ml ye koyup karnını şişirme derim aç karnına içmen etkisini dahada artıracaktır.idmandan 30 dk önce son yemeğinden 2 saat sonra (protein tozu içtiysen 1 saat sonra) alman uygundur bide yanına cellmass ve protein tozu temin edersen güzel sonuçlar alırsın
ers10weys91
27-01-2015, 15:02
sabah şunları akşam şunları yeme vs. tarzı ufak listeye razıyım :)
lapa tavuk yumurta ye sadece 1 ayda farkı göreceksin :icon_tup:
babam biyerde buymuş sabahlari kalkığı gibi ilk iş ılık suyun içine yarım limonu sıkıp içiyor.=)
yağ yakiyomuş diyor , kahvaltida her sabah bir demet maydonoz yiyor.
warmi asli astari beyler?
250 ml su yeterli olur 500 ml ye koyup karnını şişirme derim aç karnına içmen etkisini dahada artıracaktır.idmandan 30 dk önce son yemeğinden 2 saat sonra (protein tozu içtiysen 1 saat sonra) alman uygundur bide yanına cellmass ve protein tozu temin edersen güzel sonuçlar alırsın
Hocam öneri için teşekkürler.Atreman sonrası GNC nin whey proteinini alıyorum.;)
lapa tavuk yumurta ye sadece 1 ayda farkı göreceksin :icon_tup:
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Fazla proteinden sıkıntı olmaz dimi :D
Forumdan antalyadaki sport clup limitlesse spor salonuna giden varmi ?
burakgunay
27-01-2015, 16:42
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Fazla proteinden sıkıntı olmaz dimi :D
Basketbol oynarken koç söylemişti, direk aktarıyorum
"Çok protein alırsanız, gece tavana adınızı yazarsınız. Başka da zararı olmaz. "
:)
Mutlu Değerli
27-01-2015, 16:43
Askerden sonra düzenli olarak başlayacağım bende... Boy +1.90, vücut fena degil ama ne bilim ince sap gibi hissediyorum :D Allah herkese sağlık kuvvet versin
ferhatcam
27-01-2015, 17:00
1 ayı geçti yağı şekeri tuzu kestim. Hocanın verdiği diyet programına arada bozsamda( bir öğün, bir çikolata vs.) elimden geldiğince uydum. Hemen hemen hergün mide çalıştım. Kilomda bir azalma da yok artmada yok. Ölçülerde milim milim gidiyo 2 cm 3 cm. ( aydan aya ) bunu hocaya sordum vücudundan su gitti, giden yağların yerinede kas geldi diyor. Tartıda vs bu farkı anlamazsın diyor. Benimde biraz kafam karıştı. Sizce ne denli doğru, aynada bariz fark olmasada hiç fark yok diyemem. Mide ölçüsüde 2 3 cm düştü ama görüntü olarak farklı duruyor. Kafamda deli sorular..
Shadow_Dancer
27-01-2015, 18:41
Resim atsana varsa..
Abi sen bi foto atsana ya motivasyon olsun..