PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25]

Gko
24-08-2018, 17:51
Bir sorum olacak. Öğle yemeklerinden sonra aşırı derecede tatlı ihtiyacı hissediyorum.

Buna engel olamadığım için bisküvi yiyorum kremalı yada çikolatalı bu seferde yaptığım her şey boşa gidiyor.

Bunun için ara öğünler de bana tatlı tavsiyesi olan var mı ?

evde kendin protein, fıstık&fındık ezmesi ile kurabiye vb bişeyler hazırlayıp öğlen atıştırabilirsin

-Murat Özcan-
24-08-2018, 18:02
evde kendin protein, fıstık&fındık ezmesi ile kurabiye vb bişeyler hazırlayıp öğlen atıştırabilirsin

Geçen bir karışım yaparak atıştırdım güzel oldu.

Belki daha güzel bir şeyler tavsiye edenler olursa diye buradan sormak istedim.

Gko
24-08-2018, 19:42
Geçen bir karışım yaparak atıştırdım güzel oldu.

Belki daha güzel bir şeyler tavsiye edenler olursa diye buradan sormak istedim.

musclechef'in güzel atıştırmalıkları var onlardan bulabilirsen onlardan da tüketebilirsin, onun dışında protein bar'lar da güzel alternatif.

OnurJDM
24-08-2018, 19:44
Bir sorum olacak. Öğle yemeklerinden sonra aşırı derecede tatlı ihtiyacı hissediyorum.

Buna engel olamadığım için bisküvi yiyorum kremalı yada çikolatalı bu seferde yaptığım her şey boşa gidiyor.

şekersiz tatlandırıcılı sakızlar azda olsa şeker ihtiyacını bastırır bir sonraki öğününe kadar idare edebilir.

-Murat Özcan-
25-08-2018, 07:21
musclechef'in güzel atıştırmalıkları var onlardan bulabilirsen onlardan da tüketebilirsin, onun dışında protein bar'lar da güzel alternatif.

Teşekkür ederim hocam. Musclechef diye ürün mü satılıyor yoksa videoları izleyerek kendimiz mi yapıyoruz ?

şekersiz tatlandırıcılı sakızlar azda olsa şeker ihtiyacını bastırır bir sonraki öğününe kadar idare edebilir.

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim..

Gko
25-08-2018, 16:41
Teşekkür ederim hocam. Musclechef diye ürün mü satılıyor yoksa videoları izleyerek kendimiz mi yapıyoruz ?

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim..
Kendi ürünleri var direk. Vanilyalı kurabiyeleri falan vardı ben alıyordum arada.

-Murat Özcan-
27-08-2018, 11:22
Kendi ürünleri var direk. Vanilyalı kurabiyeleri falan vardı ben alıyordum arada.

Nereden temin edebiliriz peki onları ?

tequila818
27-08-2018, 12:28

evde bol tarçınlı fıstık ezmesi yapıyorum kendim. Spordan 2 saat önce önce tam buğday lavaşın içine fıstık ezmesi yarım muz güzel oluyor. aldığın karbonhidratı da sporda kullanmış oluyorsun. Tatlı ihtiyacı da kalmıyor.

Anıl E.
27-08-2018, 12:34
Sporu bırakalı aylar oldu,kilo falan almadım ama sporun vermiş olduğu alışkanlıkla az gıda tüketiyorum zaten.

spor yaparken çok az besinlerle saatlerce tokluk hissiyatı yaşıyordum. Sporu bıraktıktan sonra hemen acıkmaya başladım,ekmeği az tüketiyorum ama bu sefer de doymuyorum.

sanırım tekrardan spora başlamam gerekiyor.

Gko
27-08-2018, 12:50
Nereden temin edebiliriz peki onları ?

valla benim salonda satıyolardı o ürünlerden ordan alıyodum ben. Kendi sitelerinden de alışveriş yapılıyor sanırım ordan da alabilrsin.

Vanilla Protein Cookies - MuscleCheff (https://musclecheff.com/product/vanilla-protein-cookies/)

ama yanlış hatırlamıyosam ben 8 yada 10 liraya alıyodum salonda :) belki zam gelmiştir bayadır almadım

mcanx
28-08-2018, 06:49
selamlar,

birkaç hafta önce mülakat için hazırlandığımı belirtmiştim. bununla beraber diyetisyen e gidip profesyonel yardımda alıyorum, malesef kurban bayramı tatilini aslında sonuçlarımın normalde çok iyi olmasına rağmen şu aşamada beni mutlu etmedi. çünkü doktorun dediğine göre sporu abartmamdan dolayı 10 günlük süreçte 3kg kas alıp 2,5kg yağ kaybetmişim. nitekim bu değerler şu an için benim işime yaramıyor.

gelelim fazla spor kısmına salonda 20 dk uzay yürüyüşü + 20 dk koşu bandında yürüyüş + 20 dk bisiklet, spora gitmediğim günlerde ise 10km tempolu yürüyüş yapıyordum aslına bakarsanız ama bu sanırım biraz fazla geldi, doktorun önerisi haftada üç gün salonda yaptığım spor ve diyete devam etmek başarı sağlayacağı yönünde. On günde vücut yaşım 28den 20ye düştü, vücut yağ oranım yüzde 17ye geriledi ama dediğim gibi mülakat için totale baktıklarından bu değerler hiç ilgilendirmiyor onları

sizin öneriniz nedir, kas yapmada kilo vermek adına?

4 ağustostan bugüne toplam 6kg yağ kaybı, total kilo olarakta 103,5kg dan - 99,6kg a gerilemiş.

tequila818
28-08-2018, 11:45
selamlar,

birkaç hafta önce mülakat için hazırlandığımı belirtmiştim. bununla beraber diyetisyen e gidip profesyonel yardımda alıyorum, malesef kurban bayramı tatilini aslında sonuçlarımın normalde çok iyi olmasına rağmen şu aşamada beni mutlu etmedi. çünkü doktorun dediğine göre sporu abartmamdan dolayı 10 günlük süreçte 3kg kas alıp 2,5kg yağ kaybetmişim. nitekim bu değerler şu an için benim işime yaramıyor.

gelelim fazla spor kısmına salonda 20 dk uzay yürüyüşü + 20 dk koşu bandında yürüyüş + 20 dk bisiklet, spora gitmediğim günlerde ise 10km tempolu yürüyüş yapıyordum aslına bakarsanız ama bu sanırım biraz fazla geldi, doktorun önerisi haftada üç gün salonda yaptığım spor ve diyete devam etmek başarı sağlayacağı yönünde. On günde vücut yaşım 28den 20ye düştü, vücut yağ oranım yüzde 17ye geriledi ama dediğim gibi mülakat için totale baktıklarından bu değerler hiç ilgilendirmiyor onları

4 ağustostan bugüne toplam 6kg yağ kaybı, total kilo olarakta 103,5kg dan - 99,6kg a gerilemiş.

hocam 10 günde 3 kilo kas aldığınızı makinede mi hesapladı? 1 günde 300 gr kas yapıyor ki bildiğim kadarıyla bu pek mümkün görünmüyor. Bir yanlışlık olabilir. Aynaya baktığınızda gelişimi görüyorsanız o daha doğru olacaktır. Ben rakamlara bakmayı bıraktım en güzel ölçü ayna.

alp1903
28-08-2018, 12:36
selamlar,

Doktor dimi arkadaş :)

mcanx
28-08-2018, 13:24
hocam 10 günde 3 kilo kas aldığınızı makinede mi hesapladı? 1 günde 300 gr kas yapıyor ki bildiğim kadarıyla bu pek mümkün görünmüyor. Bir yanlışlık olabilir. Aynaya baktığınızda gelişimi görüyorsanız o daha doğru olacaktır. Ben rakamlara bakmayı bıraktım en güzel ölçü ayna.

evet hep aynı cihazda tartılıyorum, tanita marka. bencede aynada ki görüntü tabiki önemli ama dediğim gibi mülakatta toplam kiloya bakıyorlar malesef. şirkette foto yükleyemiyorum, akşam atabilirim cihazın verdiği analizi
dediğiniz gibi bende şaştım kaldım, sadece sıkı yürüyüşle nasıl böyle kas alabilirim diye

Otto_Skorzeny
28-08-2018, 17:16
evet hep aynı cihazda tartılıyorum, tanita marka. bencede aynada ki görüntü tabiki önemli ama dediğim gibi mülakatta toplam kiloya bakıyorlar malesef. şirkette foto yükleyemiyorum, akşam atabilirim cihazın verdiği analizi
dediğiniz gibi bende şaştım kaldım, sadece sıkı yürüyüşle nasıl böyle kas alabilirim diye

İğne ve sağlam programsız imkansız bu kadar kas kazanımı. Alette bi sıkıntı var

OnurJDM
28-08-2018, 17:20
o tür makinalara inanmayın

-Murat Özcan-
28-08-2018, 20:58
valla benim salonda satıyolardı o ürünlerden ordan alıyodum ben. Kendi sitelerinden de alışveriş yapılıyor sanırım ordan da alabilrsin.

Vanilla Protein Cookies - MuscleCheff (https://musclecheff.com/product/vanilla-protein-cookies/)

ama yanlış hatırlamıyosam ben 8 yada 10 liraya alıyodum salonda :) belki zam gelmiştir bayadır almadım

Evet baktım şimdi 12 lira olmuş.

Bunların hangileri güzel tavsiye edeceğin bir tat varmı ?

-Murat Özcan-
28-08-2018, 21:00

Bende iğne olmadan o kadar kas olacağını sanmıyorum.

Bakıyorum spor yapanlara da streoid olmadan çok zor diyorlar.

Tabi ki bazı yapan arkadaşlar yıllarını vermiş emek harcamıştır onlara saygım sonsuz ama kısa zamanda kas yığını olmak isteyenler kesinlikle iğneli balon gibi şişiyorlar.

Gko
28-08-2018, 21:41
Evet baktım şimdi 12 lira olmuş.

Bunların hangileri güzel tavsiye edeceğin bir tat varmı ?

valla ben vanilyalı yedim sadece o yüzden diğerleri nasıldır bilemicem :) ama kötü dğeil kesinlikle

mcanx
29-08-2018, 06:38

salonda aynı marka tanita cihaz var onda da gramına kadar aynı değeri verdi, var bir bit yeniği ama çözemedim neyse makinenin kalibrasyonu bozuk olduğunu varsayalım.

asıl önemli konu, kas kaybetmeden ama aynı zamanda kas kütlesi de mümkün olduğu kadar kazanmadan kilo vermek yağ ve ödem kaybetmek için ne tür ve ne sıklıkla kardiyo lazım? :soru:

Anıl E.
29-08-2018, 08:20

Murat arkadaşların önerdikleri şeylerin içinde de zararlı besinler var . Yani çok çok iyi diyemem

benim sana önerim migros'larda gördüğüm ve araştırdığım bir ürün

Migros Sanal Market (https://www.sanalmarket.com.tr/kurme-coconut-bar-30-g-p-6c115c)

çeşitleri mevcut,ben hemen hemen hepsini denedim tadı çok güzel. Tavsiye ederim şeker ihtiyacını karşılıyor

b.arica
29-08-2018, 10:55
2 ay falan oldu bende fitness'a başlayalı, tartıldığımda yağ oranım %13.5'ten %11'e düştü 600 gramda bir kas kaybım var. Muhtemelen yeterli beslenemiyorum. Whey protein almayı düşünüyorum kullananlar hangi markaları kullanıyor? Optimum gold ya da hardline 3matrixx arasındayım bütçeme uygun olan bu ikisi var.

GÖKTÜRK
29-08-2018, 12:13
2 ay falan oldu bende fitness'a başlayalı, tartıldığımda yağ oranım %13.5'ten %11'e düştü 600 gramda bir kas kaybım var. Muhtemelen yeterli beslenemiyorum. Whey protein almayı düşünüyorum kullananlar hangi markaları kullanıyor? Optimum gold ya da hardline 3matrixx arasındayım bütçeme uygun olan bu ikisi var.

günlük kilo başı 1,6 gram protein alırsanız kas kütlenizi korur ve kas kütleside kazanırsınız , onun dşında kesinlikle optimum gold whey çikolata tavsiye ederim hardline ürünlerini kullandım fayda göremedim açıkcası

b.arica
29-08-2018, 12:21
günlük kilo başı 1,6 gram protein alırsanız kas kütlenizi korur ve kas kütleside kazanırsınız , onun dşında kesinlikle optimum gold whey çikolata tavsiye ederim hardline ürünlerini kullandım fayda göremedim açıkcası

Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum fakat iş yerinde çıkan yemeklerin menüsü benim programıma uyum sağlamıyor. Akşamları ve kahvaltıda yediklerimle denge tutturmaya çalışıyorum. Muhtemelen bu yüzden de kayıplar yaşıyorum. Optimum gold benimde listemin ilk sırasında aslında teşekkür ederim bilgi ve öneri için.

GÖKTÜRK
29-08-2018, 12:35
Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum fakat iş yerinde çıkan yemeklerin menüsü benim programıma uyum sağlamıyor. Akşamları ve kahvaltıda yediklerimle denge tutturmaya çalışıyorum. Muhtemelen bu yüzden de kayıplar yaşıyorum. Optimum gold benimde listemin ilk sırasında aslında teşekkür ederim bilgi ve öneri için.

yemekleri yanında taşıyabilirsin abi , günde 300gr tavuk göğsü ve 3-4 yumurta yersen ihtiyacının 3/'2sini karşılamış olursun , 1 ölçekte whey içersin her gün

b.arica
29-08-2018, 12:53
yemekleri yanında taşıyabilirsin abi , günde 300gr tavuk göğsü ve 3-4 yumurta yersen ihtiyacının 3/'2sini karşılamış olursun , 1 ölçekte whey içersin her gün

Doğru söylüyorsun aslında neden öyle yapmıyorum ki :) Peki beslenme için senin programın ne ? Yani kahvaltıda öğle yemeğinde neler yiyorsun ? akşam spordan sonra neler yiyorsun ?

GÖKTÜRK
29-08-2018, 13:06
Doğru söylüyorsun aslında neden öyle yapmıyorum ki :) Peki beslenme için senin programın ne ? Yani kahvaltıda öğle yemeğinde neler yiyorsun ? akşam spordan sonra neler yiyorsun ?

Ben şuan definasyondayım ondan düşük kalori besleniyorum yaz başında 94 kiloydum 1,85e yakın boyum var , 88 kiloya düştüm 2 ayda 6 kilo verdim çoğunluğu yağ ve su olsada kas kütleside kaybediliyor beslenme iyi olmasına rağmen. Ortalama olarak 24 saat içinde 500gr tavuk göğsü (alternatif olarak balık ve kırmızı ette tüketiyorum örnek olarak tavuk göğüsü yzdım) 6 yumurta beyazı , yeşil sebzeleri tüketmeye çalışıyorum bamya taze fasulye vb , zaman zaman antrenman şiddetime göre pirinç pilavı ve yulaf , yatmadan önce karnım aç ise 5 tüm yumurtayıda omlet şeklinde tüketiyorum günde minimum 160-170 gr protein almaya özen gösteriyorum 4 litrede su içiyorum. Bazı günlerde iş yoğunluğundan ötürü düzgün beslenemediğim oluyor o günler 2 ölçek whey içerek tamamlamaya çalışıyorum. İyi beslenildiği taktirde whey protein sadece antrenman sonu kullanılırsa uzun süre gidiyor 2.5kilo olanlar.Siz kaç kilosunuz boyunuz kaç cm

TaGo
29-08-2018, 14:01

Yalnız fittnes yapıyorsunuz ok. Tamamda ne yapıyorsunuz, örneğin uzun süreli kardiyo, yada kısa süreli ama interval kardiyo içeren fazlalıkta bir programınız var ise kas kütlesi yine alamazsınız. Yağ kaybetmeye devam edersiniz. Ortada ağırlık programınız olacakki, kasın protein açığı oluşsun sizde bu takviyeyi bir tuğla koymak tarzında yapabilin

GÖKTÜRK
29-08-2018, 14:31
Yalnız fittnes yapıyorsunuz ok. Tamamda ne yapıyorsunuz, örneğin uzun süreli kardiyo, yada kısa süreli ama interval kardiyo içeren fazlalıkta bir programınız var ise kas kütlesi yine alamazsınız. Yağ kaybetmeye devam edersiniz. Ortada ağırlık programınız olacakki, kasın protein açığı oluşsun sizde bu takviyeyi bir tuğla koymak tarzında yapabilin

ben kardiyo yapmıyorum abi , yorumunu neye istinaden söylediğini anlamadım açıkcası , ben ağırlık ve karma dövüş sanatları üzerine antrenman yapıyorum

TaGo
29-08-2018, 14:33
ben kardiyo yapmıyorum abi , yorumunu neye istinaden söylediğini anlamadım açıkcası , ben ağırlık ve karma dövüş sanatları üzerine antrenman yapıyorum

Yanlış alıntı yapmışım ben ya :D

whey kullanıcam fittnesw yapıyorum yağ oranım 13 den 11 e düştü diyen arkadaş için yazmıştım. :D

b.arica
29-08-2018, 14:33
Ben şuan definasyondayım ondan düşük kalori besleniyorum yaz başında 94 kiloydum 1,85e yakın boyum var , 88 kiloya düştüm 2 ayda 6 kilo verdim çoğunluğu yağ ve su olsada kas kütleside kaybediliyor beslenme iyi olmasına rağmen. Ortalama olarak 24 saat içinde 500gr tavuk göğsü (alternatif olarak balık ve kırmızı ette tüketiyorum örnek olarak tavuk göğüsü yzdım) 6 yumurta beyazı , yeşil sebzeleri tüketmeye çalışıyorum bamya taze fasulye vb , zaman zaman antrenman şiddetime göre pirinç pilavı ve yulaf , yatmadan önce karnım aç ise 5 tüm yumurtayıda omlet şeklinde tüketiyorum günde minimum 160-170 gr protein almaya özen gösteriyorum 4 litrede su içiyorum. Bazı günlerde iş yoğunluğundan ötürü düzgün beslenemediğim oluyor o günler 2 ölçek whey içerek tamamlamaya çalışıyorum. İyi beslenildiği taktirde whey protein sadece antrenman sonu kullanılırsa uzun süre gidiyor 2.5kilo olanlar.Siz kaç kilosunuz boyunuz kaç cm

Boy 1,70 kilo 64,9

Sabah kahvaltı da bende 3 yumurta beyazı 1 tane de sarı yiyorum bol lor peyniri süt ton balığı bol yeşil ve siyah zeytin. Öğlen genelde bizde de sebze yemeği çıkıyor bazen tavuk falan geliyor tabi ben hep haşlama yiyorum bunlar kızartıyor fırında. Pilav falan tüketiyorum gerektiğince var ise menüde bulgur pilavı yoksa mecburen makarna ya da pirinç pilavı. Akşamları haşlama tavuk göğsü yiyorum garamaj olarak tahminen 300 350 gram falan salata yapıyorum kendime bol yeşillikli marul maydonoz biber salatalık nane gramaj olarak hiç ölçmedim ama orta boy salata tabağı kadar.

İdman olarakta kardiyo sadece ısınma sürecinde yapıyorum 15 dk kadar onun dışında sürekli ağırlık kaldırıyorum. 1 gün idman 1 gün dinlenme şeklinde bir tek cuma ve cumartesi günü ard arda idman yapıyorum onda da pazar günü izin vermek için kendime.

b.arica
29-08-2018, 14:34
Yanlış alıntı yapmışım ben ya :D

whey kullanıcam fittnesw yapıyorum yağ oranım 13 den 11 e düştü diyen arkadaş için yazmıştım. :D

Benim o :D Bir önceki yorumumda size de cevap yazdım :D

Anıl E.
29-08-2018, 14:39
Ben de her şeye sağlıksız diyorum ama pirinç pilavı sağlıklı bir besin değil :D bulgur yoksa yemeyebilirsiniz :) dedi ve öğlen yemeğinde yedi :)

Otto_Skorzeny
29-08-2018, 14:51
salonda aynı marka tanita cihaz var onda da gramına kadar aynı değeri verdi, var bir bit yeniği ama çözemedim neyse makinenin kalibrasyonu bozuk olduğunu varsayalım.

asıl önemli konu, kas kaybetmeden ama aynı zamanda kas kütlesi de mümkün olduğu kadar kazanmadan kilo vermek yağ ve ödem kaybetmek için ne tür ve ne sıklıkla kardiyo lazım? :soru:

Ödem atmak için bolca su içmek şart, sabahları kahvaltıda yeşil çay içerseniz iyi olur. Hiit kardiyo diye bi muhabbet var ona bi bakın bence. Yağlı yiyeceklerden ve şekerden de uzak durmak lazım tabii

İzzet Göçmen
29-08-2018, 20:55
Hangi protein tavsiye ediyorsunuz, kas icin degildr kilo icin ufak capli basladim kilo almam gerekiyor

1-75, 61 kiloyum

OnurJDM
30-08-2018, 10:05
Hangi protein tavsiye ediyorsunuz, kas icin degildr kilo icin ufak capli basladim kilo almam gerekiyor

1-75, 61 kiloyum

whey protein tavsiye ederim , kilo almanız için öğünlerde tükettiğiniz karbonhidrat miktarını arttırın

Karakuş
30-08-2018, 16:50

1-75, 61 kiloyum

Kilo almak istiyorsanız whey yerine Gainer tercih etmelisiniz. Spor sonrası yada kahvaltı da tüketilebilir. ON Serious Mass f/p tercihen iyidir.

1998corsa
27-09-2018, 09:47
Merhabalar herkese,

Benim bir kaç sorum olacak tekrardan spora başlıyorum bugün, 9 round a üye oldum. Beslenme ve besin takviyeleri hakkında yardımınızı rica edeceğim. Sabahları işe giderken vakit olmamasından dolayı kahvaltı edemiyorum, sabah en azından ögünü geçiştirecek çikolata yada ne tavsiye edersiniz öğlenleri şirket'te ne çıkarsa genellikle sebze ve et tavuk ağırlıklı yemekler çıkıyor öğlen yemeğini 13:00-14:00 gibi yiyorum, öğlen yemeğinden yana sıkıntı yok fakat akşam için bir tavisye ye ihtiyacım var işten genelde 18:30 gibi çıkıyorum ve yol 1 saat sürüyor sonrasında üstümü değiştirip spora gideceğim tahminen 20:00 civarı sporda olacağım bu sebeple spor öncesi nasıl besinler almalıyım gene sabah ki gibi muz ve protein li çikolata kullansam yeterli olur mu akşam idman sonrası normal yemek yiyeceğim birtek spor öncesi çok aç kalmamak için nasıl bir yöntem bulabilirim yardımınızı bekliyorum.

emreogut
27-09-2018, 09:56
Merhabalar herkese,

Benim bir kaç sorum olacak tekrardan spora başlıyorum bugün, 9 round a üye oldum. Beslenme ve besin takviyeleri hakkında yardımınızı rica edeceğim. Sabahları işe giderken vakit olmamasından dolayı kahvaltı edemiyorum, sabah en azından ögünü geçiştirecek çikolata yada ne tavsiye edersiniz öğlenleri şirket'te ne çıkarsa genellikle sebze ve et tavuk ağırlıklı yemekler çıkıyor öğlen yemeğini 13:00-14:00 gibi yiyorum, öğlen yemeğinden yana sıkıntı yok fakat akşam için bir tavisye ye ihtiyacım var işten genelde 18:30 gibi çıkıyorum ve yol 1 saat sürüyor sonrasında üstümü değiştirip spora gideceğim tahminen 20:00 civarı sporda olacağım bu sebeple spor öncesi nasıl besinler almalıyım gene sabah ki gibi muz ve protein li çikolata kullansam yeterli olur mu akşam idman sonrası normal yemek yiyeceğim birtek spor öncesi çok aç kalmamak için nasıl bir yöntem bulabilirim yardımınızı bekliyorum.

bende spora gidiyorum ama çok anlamamakla birlikte size şunu söylemeliyim bu tarzda beslenme şekli ile beklentinizi yüksek tutmayın.
ben beslenmeme fazla dikkat etmiyorum amacım öyle vücut yapmak değil vücudu güçlendirip gün içerisinde daha çok zinde kalabilmek.
ama amaç vücut geliştirme ise çok imtina göstermek gerek çikolata yerine cornfleks miydi neydi adı sütlü yenilenlerden en azından onu yiyebilirsiniz. akşam yemeği yedikten sonrada en az 30 dk beklemek gerek en az :)
ama tecrübe sahibi arkadaşlar daha net ve doğru cevaplar verecektir

Emirhancakir
27-09-2018, 11:32
Hepinize selam. Bu konuyu gündem de görmem iyi oldu. Sizlere bir kaç bir şey danışacağım.

Tahmini 17 yaşlarımda iken 106 kilo idim. 3 buçuk ayda 56 kiloya indim sadece yürüyüş yaparak. Ama şöyle bir sorun oluşmuştu, yağlarımdan verdim evet ama anladığım kadarıyla ciddi oranda kas da erittim.

Şu an 83 kiloyum ve boyum 1.83. Yaş 24.

Vücudum o zamandan beri hala komple yağ. Sanki 106 kilodan daha fazlayım gibi dış görüntü. Göğüsler deseniz A Cup gibi. Göbek zaten felaket şekilde yağ.

Sabah kahvaltım;
1 Adet kaşarlı poğaça

Öğle yemeğim;
1 Porsiyon ana öğün(Ispanak, sulu köfte, yeşil mercimek vs..)
1 Porsiyon (Bulgur ya da pirinç)
2 Kase yoğurt

Akşam yemeği genelde yok.
Buna rağmen hala kilo alıyorum?
Lazer sac kesim ve büküm işi yapıyorum, yani ağır ve yorucu.

Ben bu lanet yağlardan nasıl kurtulurum? Kas falan istemiyorum ya şu yağlar gitsin de kası yaparız. Kaç kere salona gittim deli gibi her gün 2 saat kardiyo yapıyordum sadece bantta. Bisikletler falan çılgın kardiyo yapıyordum ama 1 kilo bile veremiyordum ya da yağ.

Hemen peşlerine ağırlık çalışıyordum.

Bana şu göğüslerden, göbekten ve bel üstü yağlardan kurtulmak için bir şeyler önerin arkadaşlar artık kafayı yemek üzereyim..

OnurJDM
27-09-2018, 11:59
Hepinize selam. Bu konuyu gündem de görmem iyi oldu. Sizlere bir kaç bir şey danışacağım.

Tahmini 17 yaşlarımda iken 106 kilo idim. 3 buçuk ayda 56 kiloya indim sadece yürüyüş yaparak. Ama şöyle bir sorun oluşmuştu, yağlarımdan verdim evet ama anladığım kadarıyla ciddi oranda kas da erittim.

Vücudum o zamandan beri hala komple yağ. Sanki 106 kilodan daha fazlayım gibi dış görüntü. Göğüsler deseniz A Cup gibi. Göbek zaten felaket şekilde yağ.

Sabah kahvaltım;
1 Adet kaşarlı poğaça

Öğle yemeğim;
2 Kase yoğurt

Ben bu lanet yağlardan nasıl kurtulurum? Kas falan istemiyorum ya şu yağlar gitsin de kası yaparız. Kaç kere salona gittim deli gibi her gün 2 saat kardiyo yapıyordum sadece bantta. Bisikletler falan çılgın kardiyo yapıyordum ama 1 kilo bile veremiyordum ya da yağ.

Bana şu göğüslerden, göbekten ve bel üstü yağlardan kurtulmak için bir şeyler önerin arkadaşlar artık kafayı yemek üzereyim..

Günde 2 öğünle kilo almanız çok normal , kahvaltıda poğaca yerine haşlanmış yumurta+yulaf ikilisini yiyebilirsiniz. Öğle yemeğiniz biraz haşlanmış tavuk göğüs bolca yeşillik olabilir , öğle yemeğinden bir kaç saat sonra bir avuç fıstık,kuru üzüm , kuru kayısı vb tüketebilirsiniz son olarakta saat 4-5 gibide haşlanmış tavuk ve sebzeli bir öğün yiyebilirsiniz. Bu şekilde azar azar yiyerek metabolizmanızı sürekli çalıştırabilirsiniz hem açlık hissiniz biraz daha az olur hemde daha temiz beslenmiş olursunuz

i-vtec07
27-09-2018, 12:04

Sabah kahvaltım;
1 Adet kaşarlı poğaça

Öğle yemeğim;
2 Kase yoğurt

Kardiodoyu sabah aç karınla yap. Kardiyodan yarım saat önce asprin at. Üzerinede şekersiz kahve iç.

Poğaça yeme. Princ pilavı yeme. Şeker kesinlikle yok. Canın çok çekerse bihter çikolata yiyebilirsin az miktarda.

Yeşil çay iç. Mesela bir günün kardiyo olsun . Sıradaki gün de ise mutlaka kas çalış ve protein almayı ihmal etme.

Kardiyo 45 dk 1 saat civarı ideal diye biliyorum.

Ve en önemlisi aç sakın kalma vücut kendini korumaya alıyo sen bi yerlerde bi hata yapiyosun. Muhtemelen sabah kahvaltın yanlış. Sabah biraz protein almaya çalış . Süt falan iç bari. Tek pogaca ile geçiştiririsen kilo alırsın.

Octane
27-09-2018, 12:17
Bir yere kadar iyi geldim. Beslenmeye çok dikkat ediyorum. Fakat son 1 aydır bir gram artı koyamadım antrenmanlarımın üstüne. 2 günde bir gittiğimde antrenmanım:
Leg extension/press/vs vs bacakla ısınma.
Core/Abdominal workout detaylara gerek yok
Triceps press
shoulder press
100kg x 10 bir set bench
90kg x 10 bir set bench
..
..
..
60kg x 10 bir set bench

sonrasında
80kgx10 iki set incline bench
70kgx10 iki set incline bench
60kgx10 bir set incline bench
sonrasında 60 kg halter.
Sonrasında incline dumbbell press totalde 50 tane
sonrasında dumbbell press totalde 50 tane
sonra iki tane bi hareket var antrenör gösterdi adlarını bilmiyorum 20 şer kez onlarla göğüs
en son fly x 50 tane maksimum kaçla yapıyosam.
Bu göğüs.
Sonra lat. pulldown ve rowing.
Sonrasında çeşitli şekillerde 300 kol antrenmanı. Biceps rope curller Z barlar dumbbellar vs vs.
Sonrasında eğer gücüm kalırsa finisher olarak 50 kiloyla falan hafif bench, incline bench, ne canım çekerse. Arada barfiks falan attırdığım oluyor.
En son 20dk eliptik ya da koşu bandı. Sonra da whey.

Ama benim sorunum şu ki, bu kilolar artık artmıyor. Son 1 aydır üstüne hiç koyamadım. Buraya geldim takıldım. Z barla mesela 15 15 takıyorum ama 17.5 denediğim anda iki tane yapabildim.
Benchte mesela 110 kilo oldu mu bir kere yapabiliyorum. Kalanı diye bir şey yok ikinciyi denesem ağzıma girecek bar belli.

Sanırım şimdi supplement zamanı. Ben aylardır sadece antrenman sonrası whey içiom bi bardak. O gün güzel et yiyorum kiloyla. Antrenman öncesi de kepekli makarna, cicibebe ve süt asteriks iksiri gibi oluyor.

Supplement ne kullanacaz agalar?

mikelazi
27-09-2018, 13:04
1.69
75kg dim
ramazanda 70e düştüm.
ramazan sonrası 72 oldum tekrardan
3 haftadır akşamları 10km.tempolu yürüyüş yapıyorum.halen 72kg yim.
uyuz oluyorum.
hedefim 67-69 sadece fazladan göbeğim var.eritemedim gitti.

bunu 3 ağustosta yazmışım.
20 ağustosa kadar 70kg ye düştüm.
tabi bayramdı-herşey dahil tatildi derken tekrar 73 oldum.
havalar soğudu,işler yoğunlaştı yürüyüş yapamıyorum.
yediğime içtiğime dikkat ediyorum sadece 73 sabit kalıyor bu şekilde.

akşamlarıda çok ağır olmamak koşuluyla dambıl çalışıyorum.

sahnnn
27-11-2018, 10:10
Merhabalar bende yaklaşık 3 aydır bu spor ile uğraşıyorum başlangıçta 176 cm boy 90 kg ile başladım şu anda 79 kilo civarındayım. Sorum şu ek besin takviyesi ile hacim kazanmak istiyorum önerileriniz neler olur.

rebelh
27-11-2018, 10:20
bunu 3 ağustosta yazmışım.
20 ağustosa kadar 70kg ye düştüm.
tabi bayramdı-herşey dahil tatildi derken tekrar 73 oldum.
havalar soğudu,işler yoğunlaştı yürüyüş yapamıyorum.
yediğime içtiğime dikkat ediyorum sadece 73 sabit kalıyor bu şekilde.

akşamlarıda çok ağır olmamak koşuluyla dambıl çalışıyorum.

günde 2 öğün yiyin
sabah kahvaltısını kaldırın
akşam 8den öğlen 12ye kadar hiç bir şey yemeyin
2 öğününüzü de hayvansal protein-yağ ağırlıklı yapın
karbonhidrat ve şekeri tamamen kesin
koşu yerine dambıl çalışmaya devam edin
2 ay deneyin farkı göreceksiniz

drago
27-11-2018, 10:27
Sabah kahvaltısını kaldırın nasıl bir tavsiyedir?

Sağlıklı bir kahvaltı önerirsiniz anlarım da sabah kahvaltısını kaldırmak?

rebelh
27-11-2018, 10:31
çok mantıklı bir tavsiye
sabah kahvaltıya ihtiyacınız yok
üstüne birde vücut bütün enerjinizi yağlardan karşılayacakken siz kahvaltı yapıp kendinizi karbonhidrata boğup hem yağ yakımını engelliyorsunuz hemde insülin direncini yükseltiyorsunuz

rebelh
27-11-2018, 10:32
çok mantıklı bir tavsiye
sabah kahvaltıya ihtiyacınız yok
üstüne birde vücut bütün enerjinizi yağlardan karşılayacakken siz kahvaltı yapıp kendinizi karbonhidrata boğup hem yağ yakımını engelliyorsunuz hemde insülin direncini yükseltiyorsunuz

A Whole-Body Model for Glycogen Regulation Reveals a Critical Role for Substrate Cycling in Maintaining Blood Glucose Homeostasis (https://journals.plos.org/ploscompbiol/article?id=10.1371/journal.pcbi.1002272)

rebelh
27-11-2018, 10:42
hepimiz yıllarca genel kabul görmüş şeyleri öğrendik ve uyguladık
hepimiz hala yağlıyız
selim hocayı takibe alın ben hiç spor yapmadan 20li yaşlarımdan sonraki en az yağa sahibim şu an
ve sürekli oturarak çalışıyorum ama kemerlerime yeni delikler açtırmak zorunda kaldım
bilimin köpeğiyiz: Selim Bilgin MD auf Twitter: "33 saat ac kalan deneklerin aclık hormonu (Ghrelin) duzeylerine bakılmış.En duşuk sabah 8-9 gibi.Duşunsenize ortalama 8 saattir bir şey yemediniz cunku uyuyordunuz ve aclık hormonu en dip seviyede. Garip değil mi? E şimdi kahvaltı niye lazım? Ac da değilsin. Olur musun yemesen?… https://t.co/DnFKgOiJmt" (https://twitter.com/thy5656/status/1055036804200628224)
Selim Bilgin MD auf Twitter: "İnsulin ortada yokken yağ yakımı olur(lipoliz).Yani bir anlamda yağ yakma moduna gecilir.O yuzden kahvaltı gunun en kotu oğunu. Sabah kalktığımızda tam yağ yakma modundayız. Tam gobeğimiz hic bir şey yapmadan incelecek iken hop kahvaltı. Olay bitti. Beden kahvaltıyı tercih eder.… https://t.co/TJbqdUPEPk" (https://twitter.com/thy5656/status/1052605803482345473)

By CrAzY
27-11-2018, 11:29
hepimiz yıllarca genel kabul görmüş şeyleri öğrendik ve uyguladık
hepimiz hala yağlıyız
selim hocayı takibe alın ben hiç spor yapmadan 20li yaşlarımdan sonraki en az yağa sahibim şu an
ve sürekli oturarak çalışıyorum ama kemerlerime yeni delikler açtırmak zorunda kaldım
bilimin köpeğiyiz: Selim Bilgin MD auf Twitter: "33 saat ac kalan deneklerin aclık hormonu (Ghrelin) duzeylerine bakılmış.En duşuk sabah 8-9 gibi.Duşunsenize ortalama 8 saattir bir şey yemediniz cunku uyuyordunuz ve aclık hormonu en dip seviyede. Garip değil mi? E şimdi kahvaltı niye lazım? Ac da değilsin. Olur musun yemesen?… https://t.co/DnFKgOiJmt" (https://twitter.com/thy5656/status/1055036804200628224)
Selim Bilgin MD auf Twitter: "İnsulin ortada yokken yağ yakımı olur(lipoliz).Yani bir anlamda yağ yakma moduna gecilir.O yuzden kahvaltı gunun en kotu oğunu. Sabah kalktığımızda tam yağ yakma modundayız. Tam gobeğimiz hic bir şey yapmadan incelecek iken hop kahvaltı. Olay bitti. Beden kahvaltıyı tercih eder.… https://t.co/TJbqdUPEPk" (https://twitter.com/thy5656/status/1052605803482345473)

Abi selam özellikle senin tavsiyelerini takip eden ve güvenen biriyim fakat yemeden nasıl büyüme olabilir ki ? Sabah kahvaltısı vg de önemli bir yere sahip ama bilimsel olarak bilemiyorum bir parti deneme yapabilirim.

rebelh
27-11-2018, 11:35
Abi selam özellikle senin tavsiyelerini takip eden ve güvenen biriyim fakat yemeden nasıl büyüme olabilir ki ? Sabah kahvaltısı vg de önemli bir yere sahip ama bilimsel olarak bilemiyorum bir parti deneme yapabilirim.

hocam bu benim bilgim olan bir konu değil
yazdıklarım da şahsi görüşüm değil yanlış anlaşılmasın diye bir kaç bilimsel çalışmanın linkini koydum oraya
selim hocayı ben 3 ay önce keşfettim ve yazdıklarını çok garipsedim
ama ben sayılara verilere hayranlık duyan bir adamım
baktım işin içinde kahvaltı yok benimde kahvaltı yapmaya vaktim yok deniyim dedim
3 ayda kemerlerimi 1 derece incelttim yanlardaki yağlarım gitti göbek yağım bariz bir şekilde azaldı
ama tabi ben test yaptırmadım öncesi ve sonrası olarak görsel olarak hissettim bunları
3 ay denemenizi ve selim hocayı takibe almanızı tavsiye ederim

yemeden gelişme olmaz zaten hoca de yemeyin demiyor "sürekli bir şey yerseniz vücut insülin salgılar ve insülinde yağ yakımını durdurur" diyor
"karbonhidrat ve şeker kesinlikle yemeyin bol bol protein ve hayvansal yağ tüketin" diyor ve hayvansal yağların kalp rahatsızlığına yol açmadığıyla ilgili çalışmaları da referans olarak ekliyor

b.arica
27-11-2018, 11:39
Sadece yağ yakımı için bunu söylemiş. Amaç kütle oluşturmak ise kahvaltı şart ama onu da seçerek yemelisiniz. İdman sonraların da var ise whey protein yok ise bol tavuk, et ya da ton balığı yiyebilirsiniz. Kaslar protein ile beslenir. İnternet üzerinde beslenme programları mevcut size ve bütçenize en uygun olanı seçip deneyebilirsiniz.

mikelazi
27-11-2018, 13:41
günde 2 öğün yiyin

şeker uzun süredir yok hayatımda
karbonhidrat %50 diyim.
kahvaltı yapmadan duramam.esasında işim yoğun olursa 11-11:30 gibi yapıyorum kahvaltıyı.bazen akşama kadar tutuyor beni.

buarada ufak bir grubumuz var.pazar sabahları erkenden aydost,kayışdağı veya bostancı sahil düşük tempo 10km. altı olmamak şartıyla koşuyoruz.

halen 73kg yim :)

söylediklerini dikkate alıcam.

rebelh
27-11-2018, 14:00
yağ yakımı için deneyin hocam
linklere de bir göz atın derim :icon_tup:

_Emre_
27-11-2018, 18:47
günde 2 öğün yiyin

Şeker ok,
Ama karbonhidratın sıfır olması bence mantıklı değil. Sonuçta karbonun insanlar için önemi belli.
Az da olsa kahvaltı veya öğle öğününde olmalı. Yoksa bırakın idman atmayı, günlük aktivitelerinizi yaparken bile zorlanmanız gerekiyor.
Günlük kalori hesabını yapıp; ilk öğünde çok, son öğünde az kalori olarak bölüştürdüğünüzde ve güzel de bir idmanla her türlü yağ yakılabiliyor.

stan
27-11-2018, 23:42
Karbonhidrat insan vücudun da oranı %1 miş.O kadar önemli değil aslında.

berkaym
28-11-2018, 01:44
3 ay önce spora başladım. Bende artk bir bilenlere fikir danışmak istiyorum. 1.79 boy 75 kiloyum. 1 ay önce son ölçümde %20 yağ oranı çıktı. Spor haftada 3-4 gidiyorum sporla düzenimi oturttum. Artık güzel bir program ve takviye zamanı geldi sanırım. Güzel bir spor programı tavsiyesine ihtiyacım var.

En önemli fikir gereken sorum ise beyaz et hiç tüketmiyorum. Sürekli kırmızı ette sıkıyo. Ek olarak protein tarzı ne alıp etin yerine yemekten sıkıldığım zamanlarda tüketebilirim?

b.arica
28-11-2018, 08:49
3 ay önce spora başladım. Bende artk bir bilenlere fikir danışmak istiyorum. 1.79 boy 75 kiloyum. 1 ay önce son ölçümde %20 yağ oranı çıktı. Spor haftada 3-4 gidiyorum sporla düzenimi oturttum. Artık güzel bir program ve takviye zamanı geldi sanırım. Güzel bir spor programı tavsiyesine ihtiyacım var.

En önemli fikir gereken sorum ise beyaz et hiç tüketmiyorum. Sürekli kırmızı ette sıkıyo. Ek olarak protein tarzı ne alıp etin yerine yemekten sıkıldığım zamanlarda tüketebilirim?

Whey protein almanız lazım, optimum gold bu konu da iyi. Beyaz et neden yemiyorsunuz bilmiyorum ama yağ bakımından kırmızı ete göre daha az yağlı bu da yağsız bir şekilde protein almanız açısından yararlı. Program için bir şey söyleyemem fakat fikir olarak instagram'da güzel programlar gösteriyorlar. Ben sadece trapez odaklı program buldum oradan ve faydalarını görüyorum. Salondaki hocalarla da konuş sen araştırarak ve hedeflerini anlatarak git onlarla beraber standart herkese verdikleri program dışında bir program yazın.

emrhn28
28-11-2018, 08:59
Daha öncede post yazanlardanım. Yine hızlı bir kilo verme dönemine girdim. 18 EKim'de başladım ve şuan 40 gün oldu tam 10 kg verdim. Diet ve haftada 5 kere 10 km koşu ile yaptım bunu. Şeker ve un tamamen yok hayatımda. rebelh abi paylaşım çok mantıklı duruyor ama kahvaltı yapmadn gün içinde dayanamam galiba çünkü hep ayaktayım? Zaten mevcut kahvaltım domates salatalık yumurta beyazı ve peynirden oluşmakta? Kalan sürem 1 ay ve 5 -6 kilo bandında vermem lazım. Salona üyeliğim var ama gidemiyorum bir türlü biraz soğudum galiba fitnessdan...

mrh77
28-11-2018, 09:33
hacim kasmayanlar için karbo çokta önemli değil fakat hiç olmadanda olmaz özellikle antrenman öncesi.
kırmızı et sıkıyor yemek bıyerden sonra kıyma olarak tüketmek daha iyi alternatif olabilir.
whey protein günlük protein ihtiyacına göre beslenen insan için gereksiz. kullanılması daha önemli olan başka suplementler mevcut bana göre.

rebelh
28-11-2018, 09:49
Daha öncede post yazanlardanım. Yine hızlı bir kilo verme dönemine girdim. 18 EKim'de başladım ve şuan 40 gün oldu tam 10 kg verdim. Diet ve haftada 5 kere 10 km koşu ile yaptım bunu. Şeker ve un tamamen yok hayatımda. rebelh abi paylaşım çok mantıklı duruyor ama kahvaltı yapmadn gün içinde dayanamam galiba çünkü hep ayaktayım? Zaten mevcut kahvaltım domates salatalık yumurta beyazı ve peynirden oluşmakta? Kalan sürem 1 ay ve 5 -6 kilo bandında vermem lazım. Salona üyeliğim var ama gidemiyorum bir türlü biraz soğudum galiba fitnessdan...

benim verdiğim veriler yağ yakımını ve bel çevresinin daralmasını kapsıyor
ve tabiki de sağlıklı beslenme..
vücut geliştirmeciler karıştırmasın ama selim hoca onlar için de öneriler paylaşıyor
şunu tekrar atayım kahvaltı için :Selim Bilgin MD auf Twitter: "İnsulin ortada yokken yağ yakımı olur(lipoliz).Yani bir anlamda yağ yakma moduna gecilir.O yuzden kahvaltı gunun en kotu oğunu. Sabah kalktığımızda tam yağ yakma modundayız. Tam gobeğimiz hic bir şey yapmadan incelecek iken hop kahvaltı. Olay bitti. Beden kahvaltıyı tercih eder.… https://t.co/TJbqdUPEPk" (https://twitter.com/thy5656/status/1052605803482345473)
kaldıki kahvaltı kültürü 20. yüzyılın başlarında oluşmuş bir kültür : Kahvaltı alışkanlığının 20. yuzyılda başladığı doğru mu? - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/kahvalti-aliskanliginin-20-yuzyilda-basladigi-dogru-mu-40049461)
20. yüzyıl ise insanların obezite, yağlanma ve kalp rahatsızlıklarının en yüksek oranda arttığı yıl
hatta bu yüzyılda açlıktan ölenlerin sayısı obeziteden ölenlerin sayısından az : Obezite aclıktan cok olume yol acıyor - BBC Turkce - Haberler (https://www.bbc.com/turkce/haberler/2012/12/121214_health_obesity)
bende kahvaltının en önemli öğün olduğunu düşünenlerdendim yapmazsam aç kalırım diye düşünüyordum
ama deneyince ihtiyacınız olmadığını anlıyorsunuz
hele birde az az sık sık beslenme "safsatası"
hiç bir anlamı yok bilimsel veriler ne kadar çok insülin salgılarsanız o kadar az yağ yakarsınız diyor
sen ise uyandığın andan itibaren 5 öğün yemek yemeğe çalışıyorsun
ve bunun max sadece 1 öğünü protein geri kalanı yağsız karbonhidrat ve şeker(meyve) dolu
bence denemekte fayda var
bira kaç veri daha paylaşayım kolaylık olsun göz atmak isteyenlere
spora tok/aç gitmek:Selim Bilgin MD auf Twitter: "Enfes bir calışma.Spora ac mı yoksa tok mu gidelim?
Kas biopsisi yapıp ,hucre icindeki yağları olmuşler. Ac gidenlerde spor sonrası tip1 ve tip2 kas hucrelerinde yağ belirgin olarak duşmuş.
YANİ YAĞ YAKMIŞLAR.
Tok gidenler de havanda su dovmuşler.
https://t.co/I9hCkP9rRW… (https://twitter.com/thy5656/status/1043853691168657408) https://t.co/imoFVlQisw"
sık sık yemek metabolizma hızını düşürüyor :Selim Bilgin MD auf Twitter: "Sık oğun ve kalori kısıtlaması taraftarları (diyetisyenler) gunde 1 veya 2 oğun taraftarlarına bunun vucud metabolizma hızını duşurduğunu soylerler. E ben de tersini iddia ediyorum. Bak grafikte kırmızı cizgi basal metabolizma hızı. Ac kalınca artmış. Ac yayını oku.… https://t.co/sWQnPZbz2B" (https://twitter.com/thy5656/status/1023883532811350016)
yağ yerine karbonhidrat tercihi kas kütlesini zayıflatıyor: https://twitter.com/thy5656/status/1065580302729428992
cardio çalışmak mı kas çalışmak mı? :https://twitter.com/thy5656/status/1064243446087585798

bunlar bir kaç bilimsel araştırma katılıp/katılmamak sizin elinizde ama en azından artık sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız bir süre deneyin yönteminizi değiştirin derim

ikuybu
28-11-2018, 09:50
Arkadaşlar neyi ne zaman yediğinizin hiç bir önemi yok.
Yatmadan önce bile yiyebilirsiniz.
Önemli olan hedefinize göre vücudunuzun ihtiyacı olan makroları bilinçli bir şekilde günlük almak.
Kas kütlesi kazanmak veya yağ oranını düşürmek için karbonhidrat,yağ ve proteine ihtiyacımız var.
Bazı katı diyetler var karbonhidratı 0 olarak uygulayan sonuç alırsınız ama pek sağlıklı değil.
Günlük ihtiyacın olan kaloriden belli miktarda fazlasını alırsan kas kütlesi kazanırsın.(clean bulk)
Yağ yakmak istiyorsanda ihtiyacın olan kaloriden belli miktarda eksik alacaksın.formul basit.
Kalori hesapları yapılırken herkes kendi vücudunu dinlemeli extra 500 kalori beni yağlandırmıyorken başkasını yağlandırabilir.
Tabi burda en önemli nokta yediklerini doğru seçebilmen lazım mesela yağ için zeytinyağı,omega3,badem,ceviz vs protein için et,tavuk,hindi,balık,lor vs karbonhidrat için yulaf,esmer pirinç,bezelye,elma vs
Bu beslenme şekline haftada 3 gün ağırlık antrenmanı,1 veya 2 gün kardiyo eklediğinizde sonuç almamanız imkansız.
Bu arada kas kütlesi kazanmak isteyen bir kişi kahvaltı yapmazsa diğer öğünlerde ihtiyaçlarını karşılaması çok zor olur kahvaltı çok önemli.

emrhn28
28-11-2018, 10:04
benim verdiğim veriler yağ yakımını ve bel çevresinin daralmasını kapsıyor
ve tabiki de sağlıklı beslenme..
vücut geliştirmeciler karıştırmasın ama selim hoca onlar için de öneriler paylaşıyor
şunu tekrar atayım kahvaltı için :Selim Bilgin MD auf Twitter: "İnsulin ortada yokken yağ yakımı olur(lipoliz).Yani bir anlamda yağ yakma moduna gecilir.O yuzden kahvaltı gunun en kotu oğunu. Sabah kalktığımızda tam yağ yakma modundayız. Tam gobeğimiz hic bir şey yapmadan incelecek iken hop kahvaltı. Olay bitti. Beden kahvaltıyı tercih eder.… https://t.co/TJbqdUPEPk" (https://twitter.com/thy5656/status/1052605803482345473)
kaldıki kahvaltı kültürü 20. yüzyılın başlarında oluşmuş bir kültür : Kahvaltı alışkanlığının 20. yuzyılda başladığı doğru mu? - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/kahvalti-aliskanliginin-20-yuzyilda-basladigi-dogru-mu-40049461)
20. yüzyıl ise insanların obezite, yağlanma ve kalp rahatsızlıklarının en yüksek oranda arttığı yıl
hatta bu yüzyılda açlıktan ölenlerin sayısı obeziteden ölenlerin sayısından az : Obezite aclıktan cok olume yol acıyor - BBC Turkce - Haberler (https://www.bbc.com/turkce/haberler/2012/12/121214_health_obesity)
bende kahvaltının en önemli öğün olduğunu düşünenlerdendim yapmazsam aç kalırım diye düşünüyordum
ama deneyince ihtiyacınız olmadığını anlıyorsunuz
hele birde az az sık sık beslenme "safsatası"
hiç bir anlamı yok bilimsel veriler ne kadar çok insülin salgılarsanız o kadar az yağ yakarsınız diyor
sen ise uyandığın andan itibaren 5 öğün yemek yemeğe çalışıyorsun
ve bunun max sadece 1 öğünü protein geri kalanı yağsız karbonhidrat ve şeker(meyve) dolu
bence denemekte fayda var
bira kaç veri daha paylaşayım kolaylık olsun göz atmak isteyenlere
spora tok/aç gitmek:Selim Bilgin MD auf Twitter: "Enfes bir calışma.Spora ac mı yoksa tok mu gidelim?
Kas biopsisi yapıp ,hucre icindeki yağları olmuşler. Ac gidenlerde spor sonrası tip1 ve tip2 kas hucrelerinde yağ belirgin olarak duşmuş.
YANİ YAĞ YAKMIŞLAR.
Tok gidenler de havanda su dovmuşler.
https://t.co/I9hCkP9rRW… (https://twitter.com/thy5656/status/1043853691168657408) https://t.co/imoFVlQisw"
sık sık yemek metabolizma hızını düşürüyor :Selim Bilgin MD auf Twitter: "Sık oğun ve kalori kısıtlaması taraftarları (diyetisyenler) gunde 1 veya 2 oğun taraftarlarına bunun vucud metabolizma hızını duşurduğunu soylerler. E ben de tersini iddia ediyorum. Bak grafikte kırmızı cizgi basal metabolizma hızı. Ac kalınca artmış. Ac yayını oku.… https://t.co/sWQnPZbz2B" (https://twitter.com/thy5656/status/1023883532811350016)
yağ yerine karbonhidrat tercihi kas kütlesini zayıflatıyor: https://twitter.com/thy5656/status/1065580302729428992
cardio çalışmak mı kas çalışmak mı? :https://twitter.com/thy5656/status/1064243446087585798

bunlar bir kaç bilimsel araştırma katılıp/katılmamak sizin elinizde ama en azından artık sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız bir süre deneyin yönteminizi değiştirin derim

Güzel bilgiler abi, inceleyeceğim bende. Teşekkürler

kurtbil
28-11-2018, 11:19
günde 2 öğün yiyin

Katılıyorum kesinlikle. Sabah kahvatısını yapmama kısmını uyguladım, extra olarak her gün tempolu yürüyüş yapıyorum. Günde yaklaşık 8-9km arası yürüyüşüm var. Haftasonları yemek konusunda aşırıya kaçmadan yedim içtim. Temmuzdan bugüne kadar 98 kilodan 84 kiloya düştüm. Daha dikkatli beslenme ile daha da fazla zayıflayabilirdim.

rebelh
28-11-2018, 11:25
Katılıyorum kesinlikle. Sabah kahvatısını yapmama kısmını uyguladım, extra olarak her gün tempolu yürüyüş yapıyorum. Günde yaklaşık 8-9km arası yürüyüşüm var. Haftasonları yemek konusunda aşırıya kaçmadan yedim içtim. Temmuzdan bugüne kadar 98 kilodan 84 kiloya düştüm. Daha dikkatli beslenme ile daha da fazla zayıflayabilirdim.

yürüyüş yerine de sınav-barfiks vs çalışın
sonuçta ne kadar çok kas kütlesi o kadar çok yağ yakımı
şimdi bulamadım ama yanlış hatırmalıyorsam bi kaç dakika barfiks ve şınav 1 saat yürüyüşten daha çok kalori yakıyor

makif84
28-11-2018, 11:27
Barfiksin faydaları nelerdir?

Sırt ve kol kaslarını güçlendirerek birçok hareketi kolay yapmayı sağlar.
Sırt kasları çalıştığı için duruş bozuklukları düzelir.
Yüksek kalori yakmaya yardımcı olur.
Kalıcı ve güçlü karın kaslarının oluşumuna yardımcı olur.
Üst vücutta bulunan –neredeyse- tüm kasları çalıştırmaya yardımcı olur.
Kardiyovasküler sistemi güçlendirir; bunun doğrultusunda kan dolaşımını iyileştirir, kalp sağlığını korur.

kurtbil
28-11-2018, 11:56
yürüyüş yerine de sınav-barfiks vs çalışın
sonuçta ne kadar çok kas kütlesi o kadar çok yağ yakımı
şimdi bulamadım ama yanlış hatırmalıyorsam bi kaç dakika barfiks ve şınav 1 saat yürüyüşten daha çok kalori yakıyor

Teşekkürler, onları da eklerim. Ben yürüyüşü özellikle alt bedenim için de yapıyorum. Bacaklar ve totoda bayağı bir fark oldu. Bel bölgesi de inceldi fazlasıyla ama daha fazlası için dediklerini de eklicem listeye.

makif84
28-11-2018, 13:10
Hareketlerinize kesinlikle plank hareketini eklemenizi tavsiye ederim.
http://http://yogaveyasam.com/egzersizler/plank-nedir-evde-plank-nasil-yapilir/

34btr1907
23-12-2018, 18:32
soruldumu bılmıyorum ancak bu sıteden alısverıs yapan varmı ? fıyatlar çok uygun bı garıp geldi bana ne iş anlamadım

Kategoriler (https://www.sporcubesinleri.com.tr/Protein-Tozu,LA_21-2.html#labels=23-2&stockOnly=&searchalpha=&searchprice=&tp=2)

34btr1907
23-12-2018, 18:34
sporcubesinleri.com.tr - sayfa 2 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/sporcubesinleri-com-tr--5522732?p=2)

tamam çözdük :D

emrhn28
23-12-2018, 19:29
Bir güncel çekeuim tam 2 ayda 15 kg verdim. Ve şuan kahvaltı öğünüm yok! Gayette iyi gidiyor. Öğlen 11 den sonra muz yada protein sütü ile öğün yapıyorum. Akşamları da çok hafif yiyorum ve koşmayı bırakmadım. Günlük şınav çekerekte kas kütlemi dik tutuyorum.

GÖKTÜRK
23-12-2018, 19:38
Bir güncel çekeuim tam 2 ayda 15 kg verdim. Ve şuan kahvaltı öğünüm yok! Gayette iyi gidiyor. Öğlen 11 den sonra muz yada protein sütü ile öğün yapıyorum. Akşamları da çok hafif yiyorum ve koşmayı bırakmadım. Günlük şınav çekerekte kas kütlemi dik tutuyorum.

kas kütlenizi ayakta tutan egzersizden ziyade beslenme programınızdır , vücut uyanır uyanmaz proteine ihtiyaç duyar gece uykuda geçirdiğiniz zamanda katabolik olduğu için güne başlarken yumurta gibi protein içeren besinler tüketmenizi tavsiye ederim , aksi taktirde güne hiçbişey yemeden başlayıp 3-4 saat sonra ilk öğününüzü yediğinizde kas kütlenizden kayıp olacaktır ben hayvan gibi yiyerek 6 kilo verdim yaz ayında ve 1 kere bile cardio yapmadan 94 kiloydum 185 boy 88e düştüm 3-4 ay öyle gezdim şuan gene 93.5 kiloyum ama 1.5 senedir düzenli olarak spor yapıyorum yağ oranım %15 civarında

emrhn28
24-12-2018, 05:29
kas kütlenizi ayakta tutan egzersizden ziyade beslenme programınızdır , vücut uyanır uyanmaz proteine ihtiyaç duyar gece uykuda geçirdiğiniz zamanda katabolik olduğu için güne başlarken yumurta gibi protein içeren besinler tüketmenizi tavsiye ederim , aksi taktirde güne hiçbişey yemeden başlayıp 3-4 saat sonra ilk öğününüzü yediğinizde kas kütlenizden kayıp olacaktır ben hayvan gibi yiyerek 6 kilo verdim yaz ayında ve 1 kere bile cardio yapmadan 94 kiloydum 185 boy 88e düştüm 3-4 ay öyle gezdim şuan gene 93.5 kiloyum ama 1.5 senedir düzenli olarak spor yapıyorum yağ oranım %15 civarında

Bende kahvaltısız asla diyenlerdenim normalde, ama üst postlsrda rebelh abi ile konuşmuştuk onun tavsiyesi üzerine denedim ve işe yaradı, güzel yağ kaybettim. Yabi hızlı bir diet olunca kas kütlemde gitti biraz. Ama sistemi oturttum gün içinde ve akşamları sebze ve protein ağırlıklı besleniyorum zaten. Boy 190 kalıpta geniş 111 kilo idim şuan 95 e düştüm. Hedef 90 kg ama acelem yok yavaş yavaş. Spor dalonu çok para istedi şuan bütçem yok, çok çekicide gelmiyor. Koşu ve evde basit hareketlerle devam.

painkller
25-12-2018, 23:55
soruldumu bılmıyorum ancak bu sıteden alısverıs yapan varmı ? fıyatlar çok uygun bı garıp geldi bana ne iş anlamadım

Kategoriler (https://www.sporcubesinleri.com.tr/Protein-Tozu,LA_21-2.html#labels=23-2&stockOnly=&searchalpha=&searchprice=&tp=2)

ilk dolandırılanlardanım. Tüketici hakemle iade alıp üstüne birde hediye çanta almıştım. Ama güzel ülkemiz kaç sene oldu hala bu şekilde devam ediyor. maço life siteside aynı bokun laciverti benim için.

SK10
10-03-2019, 18:38
konuya bir hortingen çekelim
istanbul avrupa yakası spor salonu önerisi olan var mıdır
göktürk eyüp alibeyköy gop gibi ilçelerde olsa tadından yenmez

muratburunce
16-03-2019, 15:55
arananlar kısmına konu açtım ama burda işin ehli insanlar daha fazla ankara içi elinde ev içinde katlanır sehpa olan varmı satmayı düşünen uygun fiyatlı?

sevo16
17-07-2019, 02:24
Konuyu hortlatma zamanı

25 yaş 183 boy 107 kg daha öncesinde spor geçmişim var üniversite, hayat koşturmacası derken saldık iyice şimdi düzene girme zamanı diyetisyen eşliğinde spora başlıyacağım ancak spor salonuna kayıt olmak ile bisiklet almak arasında kararsızım

sizce spor salonuna kayıt olup sıradan cardio + ağırlık programları mı ? yoksa bisiklet alıp düzenli olarak bisiklet ile cardio yapmak mı ?

evimin çevresi düz bolca park ve koşu yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu var düzenli olarak 5-10 km arası bisiklet sürme şansım var salona kapanıp spor yapmaktan daha cazip geliyor ama amaca ne kadar hizmet eder yorumlarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

CenKeR
17-07-2019, 07:48
yıllar önce 2.5 ay gibi bir sürede 24 kg vermiştim ama tabi iş yok okuyordum spor yürüyüş vs ama şimdi verdiğim kiloadan 10 kg aldım sadece göbek oldu yumuşacık keşkül kıvamında göbeğim var :D işten yorgunluktan spora gitmeye zaman kalmıyor açıkcası varmıdır önerisi olan göbek bölgesi incelse yeter hepsi gitsin demiyorum yarısı gitse bana yeterde artar :D

b.arica
17-07-2019, 08:50
yıllar önce 2.5 ay gibi bir sürede 24 kg vermiştim ama tabi iş yok okuyordum spor yürüyüş vs ama şimdi verdiğim kiloadan 10 kg aldım sadece göbek oldu yumuşacık keşkül kıvamında göbeğim var :D işten yorgunluktan spora gitmeye zaman kalmıyor açıkcası varmıdır önerisi olan göbek bölgesi incelse yeter hepsi gitsin demiyorum yarısı gitse bana yeterde artar :D

Wp'dan link atarım sana ama öyle kolay değil göbeği eritmek.

fussy
17-07-2019, 09:07

Göbek yüzünden spora gideyim diyordum 10.aya doğru zor mu eritmek :D

b.arica
17-07-2019, 10:44
Göbek yüzünden spora gideyim diyordum 10.aya doğru zor mu eritmek :D

Fazlasıyla zor göbek bölümünü eritmek :) İstikrarlı çalışma ve uzun bir süreç gerekiyor. Şuan adonis, sixpack herşey mevcut bende fakat göbek bölgesinde ki yağları eritemediğimden sanki göbeğim varmış gibi duruyor. :)

Wromm
17-07-2019, 14:20
Konuyu hortlatma zamanı

25 yaş 183 boy 107 kg daha öncesinde spor geçmişim var üniversite, hayat koşturmacası derken saldık iyice şimdi düzene girme zamanı diyetisyen eşliğinde spora başlıyacağım ancak spor salonuna kayıt olmak ile bisiklet almak arasında kararsızım

sizce spor salonuna kayıt olup sıradan cardio + ağırlık programları mı ? yoksa bisiklet alıp düzenli olarak bisiklet ile cardio yapmak mı ?

evimin çevresi düz bolca park ve koşu yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu var düzenli olarak 5-10 km arası bisiklet sürme şansım var salona kapanıp spor yapmaktan daha cazip geliyor ama amaca ne kadar hizmet eder yorumlarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

yaşımın 33 olması haricinde tüm veriler aynı idi ay başında:) 5 yıl önce evlenirken 90 kilonun altını görmüştüm yine 100 üstü kilolardan gelip.

15 gündür diyet, yürüyüş ve indirdiğim bir appteki antreman programı 3-4 kilo verdim. ( Kilo Verme Egzersizleri - 30 Gunde Kilo Ver Erkek - Google Play'de Uygulamalar (https://play.google.com/store/apps/details?id=menloseweight.loseweightappformen.weigh tlossformen&hl=tr) ) Şu an 103 kiloyum ay sonuna kadar hedef 100 ün altını görmek aslında.

3-4 gündür dumbell ile çalışmalara da başladım. Umarım düşüş hızım azalmadan ilerleriz. Tatlısız yaşam çok zor :( Haftada 1 dondurma ile yaşamamı sürdürmeye çalışıyoum.

Kahvaltısız metodu bende deneyeceğim. önümüzdeki hafta bir hafta deneyip aradaki farkı yazarım.

CenKeR
18-07-2019, 08:08

şu keşkül jel yapısının yarısı gitsin yeter abi mutlaka at bana

rebelh
18-07-2019, 08:51
daha önce bahsetmiştim bence en iyi yağ yakımı sabah kahvaltısını kesmek;
bunu referans aldığım doktor twitter hesabını kapatmış maalesef ki veri sunamayacağım ama işin mantığı şu; bir şeyler yediğimiz zaman sindirim için pankreas sürekli insülin salgılıyor
vücutta insülin salgılandığı zaman leptin(yağ yakan hormon) salgılanımı duruyor
ve bir şey yediğiniz zaman vücut 7-8 saat boyunca insülin salgılayıp leptin salgılamasını kesiyor dolayısıyla yağ yakımınız duruyor
yattığınız yerden yağ yakmak istiyorsanız sabah kahvaltısını kesin öğlen başlayın ilk öğününüze akşam da 7 den sonra şekersiz sıvılar hariç hiç bir şey tüketmeyin
akşam 7den ertesi gün öğlen 12ye kadar hiç bir şey tüketmeyince vücut otamatikmen sabah uyandıktan sonraki enerjinizi yağlardan karşılıyor

şimdi buna bir çok itiraz gelecek daha öncede geldi ama ben aylardır bu şekilde besleniyorum 5 kilo verdim büyük kısmı gözle görülür yağ, 10 sene sonra ilk defa göbeğim neredeyse düz yağ gitti de kalın deri kaldı gibi bir şey
hatta işin enteresan kısmı adonisler, karın kasları falan hiç kas çalışmadığım halde daha belirginleşti
tabi bu beslenme düzenini hafif bi kas geliştirme programıyla beraber uygularsanız ne ala
işin bir püf noktası da karbonhidratı kesip protein ve yağ ağırlıklı beslenmek ama hayvansal yağ ağırlıklı
2 ay deneyin farkı göreceksiniz eminim

Mehmetmert
18-07-2019, 09:20
Vallaha ben cok kilo aldim, yani tam 6 kilo ve artik kiyafetlerim olmuyor.4 ayda gerceklesti bu.Sabah 06:30 da kalkip aksam isten gelisim 20:00’i buluyor ve yemekti falan salona cok fazla vakit kalmiyor(22:30’da kapaniyor cogu).Neyse askerdenyken o kadar az kahvalti verirlerdi ki, peynir ve zeytin falan ben yemedim cok fazla.Sonrasinda hayvan gibi kalorili yememize ve cok fazla hareket etmememize ragmen kilo vermistim.Kahvalti yapmayinca bayilacak gibi oluyordum ama oglene dogru :) Neyse simdi bunu deneyecegim , eve bir tane mat aldim(15mm alin bence ses gitmiyor asagiya) disarida biraz yuruyus, ustune biraz kosu, sonra hafif yuruyus ile bitirp eve gelince hareket yapacagim.Umarim faydali olur, hocanin twitter kapanmasa iyiydi cok merak ettim :)

Evde de asagidaki videoya basladim, zaten hepsini yapamiyorum 11. Dkde falan iptal oluyorum, kas kutlesi kazanmak degilde olanida kaybetmemek icin umarim yararlidir.Baska oneriniz var mi acaba,

YouTube (https://youtu.be/UBMk30rjy0o)

https://youtu.be/UBMk30rjy0o

M U R A T
18-07-2019, 09:30
daha önce bahsetmiştim bence en iyi yağ yakımı sabah kahvaltısını kesmek;
bunu referans aldığım doktor twitter hesabını kapatmış maalesef ki veri sunamayacağım ama işin mantığı şu; bir şeyler yediğimiz zaman sindirim için pankreas sürekli insülin salgılıyor
vücutta insülin salgılandığı zaman leptin(yağ yakan hormon) salgılanımı duruyor
ve bir şey yediğiniz zaman vücut 7-8 saat boyunca insülin salgılayıp leptin salgılamasını kesiyor dolayısıyla yağ yakımınız duruyor
yattığınız yerden yağ yakmak istiyorsanız sabah kahvaltısını kesin öğlen başlayın ilk öğününüze akşam da 7 den sonra şekersiz sıvılar hariç hiç bir şey tüketmeyin
akşam 7den ertesi gün öğlen 12ye kadar hiç bir şey tüketmeyince vücut otamatikmen sabah uyandıktan sonraki enerjinizi yağlardan karşılıyor

şimdi buna bir çok itiraz gelecek daha öncede geldi ama ben aylardır bu şekilde besleniyorum 5 kilo verdim büyük kısmı gözle görülür yağ, 10 sene sonra ilk defa göbeğim neredeyse düz yağ gitti de kalın deri kaldı gibi bir şey
hatta işin enteresan kısmı adonisler, karın kasları falan hiç kas çalışmadığım halde daha belirginleşti
tabi bu beslenme düzenini hafif bi kas geliştirme programıyla beraber uygularsanız ne ala
işin bir püf noktası da karbonhidratı kesip protein ve yağ ağırlıklı beslenmek ama hayvansal yağ ağırlıklı
2 ay deneyin farkı göreceksiniz eminim

amaç sadece kilo vermekse sağlıksız olmasına rağmen kahvaltıyı kesebilirsiniz metabolizma da yavaşlayacaktır ama amaç vücut geliştirme ise kimseye katabolik kalmasını önermem

rebelh
18-07-2019, 09:33
amaç sadece kilo vermekse sağlıksız olmasına rağmen kahvaltıyı kesebilirsiniz metabolizma da yavaşlayacaktır ama amaç vücut geliştirme ise kimseye katabolik kalmasını önermem

kahvaltının sağlıklı bir öğün olduğu tamamen safsata
insanoğlu şurda 1--150 yıldır kahvaltı yapıyor
ve kahvaltının sağlıklı olduğuna dair hiç bir bilimsel veri yok ama cornflakesin reklamları var "güne sağlıklı başlayın" :)

M U R A T
18-07-2019, 09:38
kahvaltının sağlıklı bir öğün olduğu tamamen safsata
insanoğlu şurda 1--150 yıldır kahvaltı yapıyor
ve kahvaltının sağlıklı olduğuna dair hiç bir bilimsel veri yok ama cornflakesin reklamları var "güne sağlıklı başlayın" :)

cornflakes yiyin demedim kahvaltının sağlıklı bir öğün olduğu tamamen safsata diyelim hangi öğün daha makbul aynı mantıkla hareket edersek hiç yemek yememeliyiz mi :)

rebelh
18-07-2019, 09:49
cornflakes yiyin demedim kahvaltının sağlıklı bir öğün olduğu tamamen safsata diyelim hangi öğün daha makbul aynı mantıkla hareket edersek hiç yemek yememeliyiz mi :)

insanların neler tükettiğini bir gözünüzün önüne getirin
birde sanayi devriminden önce neler tüketebildiklerini
sonrasında insanların obezite kaynaklı hastalık oranlarına bakmalıyız
eski istanbul fotoları paylaşan bir hesap var twitterda denk gelirseniz 60lı 50li yıllardaki insanlara bir bakın hepsi fit
bir deşimdi bakalım herkes göbekli yaplı sağlıksız ve obez ama eminim şu anda fitnes centerlar paraya para demiyor her sokak başında 1 tane mutlaka var

yanlış olan bir şeyler var ve bunun da ilk adımı beslenme düzeni; ihtiyacımız olmayanı bize pazarlıyorlar ucuza üretip reklama boğduklarını pazarladıklarını yiyoruz sonra kanser-obezite-kalp krizi vs tarihinin en yüksek seviyelerinde geziyor
biraz bize pazarlananın dışına gitmeliyiz beslenme düzenimiz ztn kötü buna birde ülkeye giren -diğer ülkelere göre- daha kalitesiz malzemeler var onlarıda bol bol tüketiyoruz
ben hayvansal beslenmeye ve insülin-leptin mücadelesine inanıyorum
geçen sene 1 sene spor yaptım vücut gelişti kilom aynı kaldı yağlar bana mısın demedi
bu sene hiç spor yapmadım vücut normal yağların büyük kısmı gitti 5 kilo verdim
alkolü falan da kesmedim hatta arttırdım diyebilirim bu süreçte ama yanında bir şey tüketmemeye dikkat ediyorum onunda denklemi farklı..

rebelh
18-07-2019, 09:54
dünyanın büyük kısmının kapitalizmle yaşadığını biliyoruz ve bu sistemin tek bir derdi var: bir şeyler satmak
yani sana satabileceği her şeyi pazarlayıp sen ölmeden önce tükettirebildiği kadar tükettirme peşinde
sağlıksız beslen spora git alışveriş yap hasta ol ilaca para ver kanser ol hastaneye para ver ama ölmeden önce mutlaka bütün paranı sistemin çarklarına aktar
70li yıllarda zeytin yağı içn sağlıksız ve kanserojen diye propaganda yapıldı sonra da hayvansal yağlar için ama kimse konsantre yağlara ses çıkarmadı çünkü ucuza mal edip pahalıya satıyorlar..

bir de şey var sık sık az az ye :) günde 6 öğün bir sürü şey yiceksin ama göbek gidecek öylemi? var mı hiç böyle yapıp yağ yakan metabolizmasını kontrol edebilen birisi?

M U R A T
18-07-2019, 10:05
ben son 1 yıl haricinde 15 yıl vücut geliştirme yaptım türlü diyetlerde denedim çok okudum takip ettiğim sporcularda var bahsettiğin yöntem ile kilo verilebilir fakat metabolizman yavaşlar ve kasta kaybedersin.
akşam 18-19dan sonra bir şey yememe konusuna katılıyorum fakat sabah kalktığında vücut katobolik halde kaslar yıkıma geçer yağ depoları en son yakılır. şu an günde kaç kalori aldığını hesapla bazal metabolizma hızına bak aldığın kalori az ise hangi öğünde yersen ye kilo vermeye bir süre daha devam edebilirsin bu matematik değişmez. benim önerim akşam yatmadan önce en son yaptığım şey su içmek sabahta ilk yaptığım şey su içmek ardından bir süre sonra kahvaltı yapmak. bende çok sık yemek yemeye karşıyım sürekli insülin salgılamak doğru değil zaten hormonlar aynı anda çalışmaz spordan çıktığın büyüme hormonu salgılıyorsun hop şekerli bir şey yiyip insülin salgıladın büyüme hormonunu bitirdin yanlış ama bu kahvaltı yapmayın demek değil zaten gün sonunda insülin salgılamazsak kas büyütemeyiz.
sonuç olarak sağlıklı olmamakla birlikte kahvaltı yapmayarak kilo bir süre daha verebilirsin ama uzun vadede sağlığın bozulabilir

M U R A T
18-07-2019, 10:07
dünyanın büyük kısmının kapitalizmle yaşadığını biliyoruz ve bu sistemin tek bir derdi var: bir şeyler satmak
yani sana satabileceği her şeyi pazarlayıp sen ölmeden önce tükettirebildiği kadar tükettirme peşinde
sağlıksız beslen spora git alışveriş yap hasta ol ilaca para ver kanser ol hastaneye para ver ama ölmeden önce mutlaka bütün paranı sistemin çarklarına aktar
70li yıllarda zeytin yağı içn sağlıksız ve kanserojen diye propaganda yapıldı sonra da hayvansal yağlar için ama kimse konsantre yağlara ses çıkarmadı çünkü ucuza mal edip pahalıya satıyorlar..

bir de şey var sık sık az az ye :) günde 6 öğün bir sürü şey yiceksin ama göbek gidecek öylemi? var mı hiç böyle yapıp yağ yakan metabolizmasını kontrol edebilen birisi?

günde 8 öğün yiyip 107 kg olup %8,5 yağ oranına sahip olabilmiştim

rebelh
18-07-2019, 10:14
ben son 1 yıl haricinde 15 yıl vücut geliştirme yaptım türlü diyetlerde denedim çok okudum takip ettiğim sporcularda var bahsettiğin yöntem ile kilo verilebilir fakat metabolizman yavaşlar ve kasta kaybedersin.
akşam 18-19dan sonra bir şey yememe konusuna katılıyorum fakat sabah kalktığında vücut katobolik halde kaslar yıkıma geçer yağ depoları en son yakılır. şu an günde kaç kalori aldığını hesapla bazal metabolizma hızına bak aldığın kalori az ise hangi öğünde yersen ye kilo vermeye bir süre daha devam edebilirsin bu matematik değişmez. benim önerim akşam yatmadan önce en son yaptığım şey su içmek sabahta ilk yaptığım şey su içmek ardından bir süre sonra kahvaltı yapmak. bende çok sık yemek yemeye karşıyım sürekli insülin salgılamak doğru değil zaten hormonlar aynı anda çalışmaz spordan çıktığın büyüme hormonu salgılıyorsun hop şekerli bir şey yiyip insülin salgıladın büyüme hormonunu bitirdin yanlış ama bu kahvaltı yapmayın demek değil zaten gün sonunda insülin salgılamazsak kas büyütemeyiz.
sonuç olarak sağlıklı olmamakla birlikte kahvaltı yapmayarak kilo bir süre daha verebilirsin ama uzun vadede sağlığın bozulabilir

hocam bu noktada benim söylemlerim aynı kalıyor size bununla ilgili veri sunmam lazım ki tartışma daha sağlıklı ilerlesin ama gelin görün ki verilere ulaşamıyorum işte :)
insülin ztn salgılıyorsunuz sadece sabah kahvaltıyı atlayarak insülin salgılamasını biraz daha erteleyip o sırada leptin salgılamaya sabahki enerjinizi yağdan almaya devam ediyorsunuz ama gün içinde insülin salgılamanız sürekli devam ediyor
evet bu şekilde kas kaybı da yaşanıyor ama normalde de spor yapmadığımız zaman kas kaybı yaşanıyor bu beslenme düzenine vücut geliştirmeyi ekleyebilirsek bence hem daha kaslı hem daha yağsız olabiliriz
ben kas çalışmadığım için kaslarım zayıf ama yağlanmam da yok
bu daha çok göbeği keşkül gibi olan arkadaşların zahmetsizce uygulayabilecekleri bir yöntem
bu arada sabahları şekersiz duble türk kahvesi içiyorum metabolizmaya yardımcı olması için

M U R A T
18-07-2019, 10:18
hocam bu noktada benim söylemlerim aynı kalıyor size bununla ilgili veri sunmam lazım ki tartışma daha sağlıklı ilerlesin ama gelin görün ki verilere ulaşamıyorum işte :)
insülin ztn salgılıyorsunuz sadece sabah kahvaltıyı atlayarak insülin salgılamasını biraz daha erteleyip o sırada leptin salgılamaya sabahki enerjinizi yağdan almaya devam ediyorsunuz ama gün içinde insülin salgılamanız sürekli devam ediyor
evet bu şekilde kas kaybı da yaşanıyor ama normalde de spor yapmadığımız zaman kas kaybı yaşanıyor bu beslenme düzenine vücut geliştirmeyi ekleyebilirsek bence hem daha kaslı hem daha yağsız olabiliriz
ben kas çalışmadığım için kaslarım zayıf ama yağlanmam da yok
bu daha çok göbeği keşkül gibi olan arkadaşların zahmetsizce uygulayabilecekleri bir yöntem
bu arada sabahları şekersiz duble türk kahvesi içiyorum metabolizmaya yardımcı olması için

gün içinde insülin salgılamamız neden sürekli devam ediyor ki :)

lütfen kapitalizmden bahsetme :) bilgilerinde eksikler var bence daha da araştırma yap

ayrıca türk kahvesine ilave olarak yeşil çayda gün içinde içebilirsin

rebelh
18-07-2019, 10:20
gün içinde insülin salgılamamız neden sürekli devam ediyor ki :)

lütfen kapitalizmden bahsetme :) bilgilerinde eksikler var bence daha da araştırma yap

ayrıca türk kahvesine ilave olarak yeşil çayda gün içinde içebilirsin

bir şeyler tükettiğimiz zaman pankreasın insülin salgılaması 7-8 saati bulabiliyor
hangi bilgilerimde eksiklik var kapitalizmle ilgili olanlar da mı?

M U R A T
18-07-2019, 10:29
bir şeyler tükettiğimiz zaman pankreasın insülin salgılaması 7-8 saati bulabiliyor
hangi bilgilerimde eksiklik var kapitalizmle ilgili olanlar da mı?

vücut herşeyin stabil olmasını ister yemek yediğinde kan şekerin yükselir fakat hemen müdahale edilir ve dengeye getirilir
insülin ne amaçla salgılanır besinlerin kan akımı ile vücudun heryerine taşınması için
arabaya yakıt koymadan beni öğlene kadar gezdirsin diyemeyeceğimiz gibi kahvaltı yapmadanda vücut sağlıklı olamayacaktır

rebelh
18-07-2019, 10:33
vücut herşeyin stabil olmasını ister yemek yediğinde kan şekerin yükselir fakat hemen müdahale edilir ve dengeye getirilir
insülin ne amaçla salgılanır besinlerin kan akımı ile vücudun heryerine taşınması için
arabaya yakıt koymadan beni öğlene kadar gezdirsin diyemeyeceğimiz gibi kahvaltı yapmadanda vücut sağlıklı olamayacaktır

karşılıklı iddaalaşarak sürer bu konu :)
ben vücudun kahvaltıya ihtiyacı olmadığını savunuyorum siz önemli buluyorsunuz yapacak bir şey yok
saygılar..

M U R A T
18-07-2019, 10:34
karşılıklı iddaalaşarak sürer bu konu :)
ben vücudun kahvaltıya ihtiyacı olmadığını savunuyorum siz önemli buluyorsunuz yapacak bir şey yok
saygılar..

yani senin yada benim ne dediğim çok önemli değil bence herkes doğru bilgiye araştırarak ulaşabilir :)

mikelazi
18-07-2019, 10:44
ramazanda 5kg verdim(sadece iftarda yiyordum).2hafta sonra 3kg geri aldım.

haftada 1-2 gece yürüş , koşu ,dambıl çalıştım.biraz daha toparlamıştım.2 haftadır onuda bıraktım göbek yine geri geldi.uyuz oluyorum bu duruma.

şu kahvaltı işini beceremedim.esnaf olmak ciddi zor(bakkalım)
arkadaşım araç alım-satım yapıyor.vakti bol, 2 senedir salonada gidiyor bady yapıyor.vücudu gelişsede,kilo versede adamın göbek duruyor :) kesip atasım geliyor şu göbeği

Oznsrl
18-07-2019, 17:46
ramazanda 5kg verdim(sadece iftarda yiyordum).2hafta sonra 3kg geri aldım.

haftada 1-2 gece yürüş , koşu ,dambıl çalıştım.biraz daha toparlamıştım.2 haftadır onuda bıraktım göbek yine geri geldi.uyuz oluyorum bu duruma.

şu kahvaltı işini beceremedim.esnaf olmak ciddi zor(bakkalım)
arkadaşım araç alım-satım yapıyor.vakti bol, 2 senedir salonada gidiyor bady yapıyor.vücudu gelişsede,kilo versede adamın göbek duruyor :) kesip atasım geliyor şu göbeği

Abi göbek işi pis sıkıntı takviye almadan tamamen gitmesi çok zor. Ben göbeği hep bira dan sanıyordum askere gittim 78 kiloya kadar düştüm ama göbek hala duruyordu he askerdede içtik haftada 1 2 haftada 1 ama o o kadar etkilemez :D

Sonra geldik askerden 80 kilo 3 ay sonra baktım 94 olmuşum aman tanrım dedim :D
Spora başladım ağırlık arada cardio 91 e düştüm anca 80 lere düşmek istiyorum geri ama zor görünüyor yaz bitmeden zayıfladım zayıfladım kışa böyle girersem 100 kilo çıkarım diye korkuyorum :D

mikelazi
19-07-2019, 09:45
Abi göbek işi pis sıkıntı takviye almadan tamamen gitmesi çok zor. Ben göbeği hep bira dan sanıyordum askere gittim 78 kiloya kadar düştüm ama göbek hala duruyordu he askerdede içtik haftada 1 2 haftada 1 ama o o kadar etkilemez :D

Sonra geldik askerden 80 kilo 3 ay sonra baktım 94 olmuşum aman tanrım dedim :D
Spora başladım ağırlık arada cardio 91 e düştüm anca 80 lere düşmek istiyorum geri ama zor görünüyor yaz bitmeden zayıfladım zayıfladım kışa böyle girersem 100 kilo çıkarım diye korkuyorum :D

ok alkol etkiliyor olabilir ama haftada 2 biradanda bişey olmaz bence.

geçen sene badye başlıyan bir kardeşim,öküz gibi beslenip 65ten 90na çıktı.şimdi kilo vermeye uğraşıyor.benim vücut yapma derdimde yok,şu göbek gitse yeter bana.sigaraya başla diyen bile var :)))))

-Murat Özcan-
02-11-2019, 11:08
Merhaba arkadaşlar konuyu bir kaç soru ile güncel çekelim.

Fitness yapıyorum fakat bir türlü tatlı ihtiyacına dur diyemiyorum bununda çözümünü burada uzun yıllardır spor yapan arkadaşlara sormak istedim.

Tatlı dediğim gün arasında muhakak çayın yanına bisküvi ihtiyacı hissediyorum kremalı fıstık ezmeli olanları bilirsiniz onları yemeden bir eksiklik hissediyorum vücudumda.

Geceleri de yemekten sonra illa ki bir şeyler atıştırmak istiyorum meyve suyu yanında tv izlerken vs vs bunlardan nasıl uzaklaşabilirim.

Çok tarifler denedim ama sonuca varamıyorum benim bisküvi ye altarnatif bir şeyler bulmam lazım önerileriniz nedir ne yapmam gerekiyor ?

stlegal
02-11-2019, 15:34

Fitness yapıyorum fakat bir türlü tatlı ihtiyacına dur diyemiyorum bununda çözümünü burada uzun yıllardır spor yapan arkadaşlara sormak istedim.

Tatlı dediğim gün arasında muhakak çayın yanına bisküvi ihtiyacı hissediyorum kremalı fıstık ezmeli olanları bilirsiniz onları yemeden bir eksiklik hissediyorum vücudumda.

Geceleri de yemekten sonra illa ki bir şeyler atıştırmak istiyorum meyve suyu yanında tv izlerken vs vs bunlardan nasıl uzaklaşabilirim.

Çok tarifler denedim ama sonuca varamıyorum benim bisküvi ye altarnatif bir şeyler bulmam lazım önerileriniz nedir ne yapmam gerekiyor ?
şekerine baktır eğer hemen yemekten sonra oluyorsa hemen baktır.Eğer bir sıkıntı yoksa şekerinde iradeni güçlendir.

Oznsrl
02-11-2019, 20:49

Normalde hiç tatlı aramam ama ne zaman rejim yapsam canım aşırı tatlı çekiyor benimde ama 1 hafta dişimi sıkarsam atlatıyorum bu durumu 94 kiloya kadar çıkmıştım geçen hafta rejime başladım bende bakalım ne olucak :)

-Murat Özcan-
05-11-2019, 11:54
şekerine baktır eğer hemen yemekten sonra oluyorsa hemen baktır.Eğer bir sıkıntı yoksa şekerinde iradeni güçlendir.

Önerin için teşekkür ederim ağabey, gereken tahlilleri yaptıracağım umarım tek sorun irademle alakalı çıkar..

Normalde hiç tatlı aramam ama ne zaman rejim yapsam canım aşırı tatlı çekiyor benimde ama 1 hafta dişimi sıkarsam atlatıyorum bu durumu 94 kiloya kadar çıkmıştım geçen hafta rejime başladım bende bakalım ne olucak :)

Deneyerek görelim hocam :)

Oznsrl
05-11-2019, 12:27
Deneyerek görelim hocam :)

Az önce tartıldım 89.9 olmuşum mutlu oldum valla :) Aklıma gelmişken beyaz leblebiye sardım akşamları karnım acıkınca bir avuç leblebi sade nescafe üstüne bide sigara yakıyorum 2 saat atıyor beni :D uyumaya yakında zorluyorum kendimi çok dayanamazsam bikaç leblebi atıyorum yine işine yarar belki söylemek istedim

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2019, 08:44
2013 ten bu yana yazmışım ara ara bişeyler , şu an spora başlamayı ciddi istiyorum ama neyle nasıl başlayacağımla alakalı ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var , işten anlayan arkadaşlar boş geçmesin lütfen.

2012 lerde 123 kiloydum , geçen zaman ve ara ara gaza gelip yaptığım zayıflama çabalarıyla şu an 75 kiloya kadar düştüm.Bol su , dönen dönem yürüyüş , ve dietle.Yaklaşık 48 kilo gitti.Ciddi farkedilir şekilde zayıfladım.Fakat adam akıllı hiç spor yapmadığım için kastan da kaybettim ve göbek çevresi duruyor.Kilom çok olmamasına ramen kollar zayıfladığı için de başlangıçta yapılabilecek mekik , şınav vs. hareketleri de dahil baya zor geliyor.

Askerden yeni geldim , sabah erken kalkma disiplinine alıştım ve bozmadan devam edebilirim , sporu sabah saatleri yapmayı düşünüyorum.6:30 7 de kalksam 10 11 arası ofise gidebileceğim bi işim ve ev iş arası 5 dk mesafem var.Yani sabahları herşeyi yapmaya yeterli vaktim var.

Oturduğum sitenin spor salonu var ama ne alet var , ne ne işe yarar bilmiyorum.Oraya ilerleyen zamanda girip önce evde kendi imkalarımla kendimi güçlendirmek istiyorum.10 arlık iki dambıl aldım , biraz çalıştım ettim ama neyi nasıl yaparım , önce ne ile başlamalıyım , beslenme ile akalalı nasıl bi yol izlemeliyim konularında desteğe ihtiyacım var.Az kalorili beslenmeye alışkuınım.Şeker tüketimi , ekmek tüketimi vs gibi problemlerim yok , yıllarca yemesem aramam.Hatta kalori arttırımı bile gerekebilir belki antrenmanla , ama ne yiyip ne içilir vs onlar içinde tavsiye gerekiyor.İlk hedefim başlangıç antrenmanlarını yapabilmek adına güçlenmek.

max buydu

https://i.hizliresim.com/4pXP2Q.jpg

boydan adam akıllı fotom yok ama şu an hemen hemen böyleyim

https://i.hizliresim.com/GZaBQ7.jpg

https://i.hizliresim.com/yGgE8a.jpg

orkuteren
31-12-2019, 13:27
evrim geçirmişsin resmen

Oznsrl
21-01-2020, 23:15
95 kiloya kadar çıkınca önce biraz zayıfladım şuan 88 kiloyum incedende ağırlık çalışmaya başliyim dedim de aklımda hiçbirşey kalmamış elinde hali hazırda program olan arkadaşlar paylaşabilirmi acaba :)

fasterhan
21-01-2020, 23:48
göbek göbek göbek lanet olsun kurtulamıyorum illet şeyden... Spora ayıracak vaktim yok , iş çıkışı ***** yorgun argın eve zor atıyoz kendimizi , yazın desen iş çıkışı yorgunda olsak araba yıkama sohbet muhabbet derken zaman kalmıyor... Netde yazılan o göbek eritme egzersizlerinin hemen hemen hepsini denedim ama pek etki yapmadı bende yada eksik bişey var yapmadığım anlamadım... Diyet olarak profesyonel birinden tavsiye almadım ama kendimce abur cuburu azalttım.. nedir çiğköfte , gece yenilen adana dürümler , yemeğin yanında ekmeği azaltmak gibi ama ne hikmetse göbekten kurtulamıyorum... Ufukta evlilik görünüyor ve beni damatlık vs için bir korku sardı nasıl gidecek bu göbek diye... Bu işin profu olmuş abilerden , kardeşlerden ve arkadaşlardan kısa vadede ciddi etki edecek , gerekirse sosyallikten bile feragat edecek bütün tavsiyelerinize açığım... ***** yumurta kapıya iyice dayanmadan bişeyler yapmak lazım :D

FaBeRgE
22-01-2020, 00:30
Göbek malesef o kadar hızlı gitmiyor :) bende yaklaşık 3 aydır spora başladım, diyet ve takviye alıyorum. Başladığımda 92,2kg idim, şu anda 84kg'yum. Bu süreçte yağ vererek kas kütlesi aldığımı düşünüyorum ama ne kadar aldım ne kadar verdim bilemiyorum. Herkesin bir buluştuğu ortak nokta var o da diyet, diyet olmadan spor da takviye de bir işe yaramıyor. Klasiğe çok yakın bir diyet programı uyguluyorum. Sadece idmanlar ve takviyeler biraz farklı. Eğer simidin varsa göbekle beraber tahmini 5-6 ay sürer diye düşünüyorum gitmesi. Tabi bu süre sağlıktan ödün verilerek ve kas kaybederek daha da kısaltılabilir. Eğer gerçekten bu işi istiyorsan bence kendine bir PT bul :) ben çok defa denedim ama becerememiştim bu sefer buranın en iyi PT'sini bulup başladım, sanırım bu sefer olacak :)

rebelh
22-01-2020, 08:59
göbek göbek göbek lanet olsun kurtulamıyorum illet şeyden... Spora ayıracak vaktim yok , iş çıkışı ***** yorgun argın eve zor atıyoz kendimizi , yazın desen iş çıkışı yorgunda olsak araba yıkama sohbet muhabbet derken zaman kalmıyor... Netde yazılan o göbek eritme egzersizlerinin hemen hemen hepsini denedim ama pek etki yapmadı bende yada eksik bişey var yapmadığım anlamadım... Diyet olarak profesyonel birinden tavsiye almadım ama kendimce abur cuburu azalttım.. nedir çiğköfte , gece yenilen adana dürümler , yemeğin yanında ekmeği azaltmak gibi ama ne hikmetse göbekten kurtulamıyorum... Ufukta evlilik görünüyor ve beni damatlık vs için bir korku sardı nasıl gidecek bu göbek diye... Bu işin profu olmuş abilerden , kardeşlerden ve arkadaşlardan kısa vadede ciddi etki edecek , gerekirse sosyallikten bile feragat edecek bütün tavsiyelerinize açığım... ***** yumurta kapıya iyice dayanmadan bişeyler yapmak lazım :D

hocam akşam 7 de akşam yemeğini ye
sonra bir daha ertesi gün öğlene kadar hiç bir şey yeme
karbonhidratı azalt protein ağırlıklı beslen
inan yağlardan kurtulman için spor yapmana gerek yok 2 ay bunu yap sonra tekrar konuşalım
çünkü forumun çoğunluğu yeni fikirlere açık değil denemeden itiraz edecekler falan olacak
ama sen 2 ay bu dediğimi yap sonra tekrar yaz bakalım göbek yağların ne olmuş
mekikle desteklersen tabi 10 numara olur o ayrı

rebelh
22-01-2020, 09:00
inan yağlardan kurtulman için spor yapmana gerek yok 2 ay bunu yap sonra tekrar konuşalım
çünkü forumun çoğunluğu yeni fikirlere açık değil denemeden itiraz edecekler falan olacak

şu cümleyi yazmışım ya şimdi ne itirazlar gelecek :D
ama benim gibi masa başı çalışan bir adamın göbeğinde yağ kalmadı 1 senede spor yapmadan hemde
gelde anlat anlatabiliosan

Runo
22-01-2020, 09:08

Bir zamanlar bunu denemeye çalıştım ama 4.-5. günden sonra insülin direnci artık zorla yemek yediriyodu istemesemde. Şu insülin direnci olayını atlatmadan o fazlalık 7-8kg gitmeyecek sanırım. Tokken bile beyinde sürekli bir şeyler yeme isteği, engel olamıyorum :D

rebelh
22-01-2020, 09:12
Bir zamanlar bunu denemeye çalıştım ama 4.-5. günden sonra insülin direnci artık zorla yemek yediriyodu istemesemde. Şu insülin direnci olayını atlatmadan o fazlalık 7-8kg gitmeyecek sanırım. Tokken bile beyinde sürekli bir şeyler yeme isteği, engel olamıyorum :D

zaten döngü şöyle işliyor;
*karbonhidratlı yiyecekleri sindirirken son yemekten sonra 7 saat civarı insülün salgılanıyor
*insülin salgılanması yağ yakan hormon lepitemin salgılanmasını engelliyor
*lepitem salgılanamayınca yağ yakımı duruyor
benim dediğim beslenme biçiminde vücut yaklaşık 17 saat karbonhidrat almadığı için otomatikmen 7. saatten sonra kalan 10 saat lepitem salgılamaya devam ediyor ve enerjisini yağdan karşılıyor
ve evet kahvaltı saçma sapan gereksiz absürt bir öğün
kimse uyandığında aç uyanmıyor alışkanlıklarınızı değiştirmeyi deneyin derim

bason
22-01-2020, 09:12
Bende son 6-7 ayda 10 kilodan fazla aldım. Hiç bu kadar yukarı çıkmamıştım, bist gibi rekor üstüne rekor kırdım. Vücut hantallaştı, yoruluyorum. Geceleri hanım nefes nefese kaldığımı söylüyor. Aile de tepki çektim. Spor yapacak vakitte yok, hafta 1 halısaha o da sosyalleşmek için. Başka bir nanemiz yok. Alkol yok , sigara yok, ama yemeği çok seviyorum... Başımda bir bela ki ne bela...

rebelh
22-01-2020, 09:15
Bende son 6-7 ayda 10 kilodan fazla aldım. Hiç bu kadar yukarı çıkmamıştım, bist gibi rekor üstüne rekor kırdım. Vücut hantallaştı, yoruluyorum. Geceleri hanım nefes nefese kaldığımı söylüyor. Aile de tepki çektim. Spor yapacak vakitte yok, hafta 1 halısaha o da sosyalleşmek için. Başka bir nanemiz yok. Alkol yok , sigara yok, ama yemeği çok seviyorum... Başımda bir bela ki ne bela...

wallaha ben alkole bu 1 senede hiç ara vermedim üstüne arttırdım bile
alkol ile ilgili de şöyle bir sonuç var; vücut alkolü sindirip yağa çevirmeden atabiliyor aslında ama yanında bir şeyler tükettiğimiz zaman vücut alkolü değil diğer şeyleri sindirip alkoldeki şekeri yağa çeviriyor
meze tüketmeden alkol alabilirsiniz yağlanma olmayacaktır

Runo
22-01-2020, 09:30
zaten döngü şöyle işliyor;
*karbonhidratlı yiyecekleri sindirirken son yemekten sonra 7 saat civarı insülün salgılanıyor
*insülin salgılanması yağ yakan hormon lepitemin salgılanmasını engelliyor
*lepitem salgılanamayınca yağ yakımı duruyor
benim dediğim beslenme biçiminde vücut yaklaşık 17 saat karbonhidrat almadığı için otomatikmen 7. saatten sonra kalan 10 saat lepitem salgılamaya devam ediyor ve enerjisini yağdan karşılıyor
ve evet kahvaltı saçma sapan gereksiz absürt bir öğün
kimse uyandığında aç uyanmıyor alışkanlıklarınızı değiştirmeyi deneyin derim

Evet çok doğru insülin hakkında yazılanlar. Geçen hafta perşembeden beri bende gece çalışmıyorsam çok zorladığı halde akşam saat 7'den sonra bir şey yememeye gayret ediyorum. Biraz iradeye sahip çıkabilirsem hallolur bu iş.
Bunun yanında aşırı derecede çikolata tüketme gereksinimi duyuyorum, onuda yukarıda yazılan gibi ufak tefek kuruyemiş takviyesiyle kurtarıyorum şimdilik.

fasterhan
22-01-2020, 11:37

kesinlikle deneyecem bunu... ama kafama takılan tek şey acaba aç kalmak sinir yapar mı ? Hani böyle çok aç kalınca başımız ağrır millete sararız ya , öyle birşey olur mu acaba bende... Yoksa bu işin heralde tamamen anafikri bişey yememekten geçiyor.. (göbeğin gitmesi için)

rebelh
22-01-2020, 12:00
kesinlikle deneyecem bunu... ama kafama takılan tek şey acaba aç kalmak sinir yapar mı ? Hani böyle çok aç kalınca başımız ağrır millete sararız ya , öyle birşey olur mu acaba bende... Yoksa bu işin heralde tamamen anafikri bişey yememekten geçiyor.. (göbeğin gitmesi için)

aç bırakma hocam kendini, herhangi bir kalori sınırlaması yapma ama kaliteli beslenmeye çalış aburcuburu kes
10 gün içinde alışıyorsun ztn kahvaltı ihtiyacı duymuyor vücudun
canın tatlı istiyorsa yemekten sonra ye, öğlen yemeğinden sonra ye sıkma kendini

ÖmerF.Bayar
25-02-2020, 13:52
Kilo vermek için mide balonu kullanan yada tanıdıgı olan varmı aramızda ?
Efsane kilo alıyorum duramıyorum, spora yazıldım gidemiyorum vs o yüzden balon mantıklı gibi geldi

tool
01-03-2020, 09:18
Kilo vermek için mide balonu kullanan yada tanıdıgı olan varmı aramızda ?
Efsane kilo alıyorum duramıyorum, spora yazıldım gidemiyorum vs o yüzden balon mantıklı gibi geldi

balon komplike bir islem, öncelik olarak mide botoksunu arastirmalisiniz

ES353
02-03-2020, 09:05
benim boy 1.76 kilo 78. sadece göbeği eritip, biraz omuz ve göğüs yapmak istiyorum ama öyle çok bişey değil. biraz fit olsun yeter. bunun için ne yapmam lazım ?

Abacus
02-03-2020, 12:18
benim boy 1.76 kilo 78. sadece göbeği eritip, biraz omuz ve göğüs yapmak istiyorum ama öyle çok bişey değil. biraz fit olsun yeter. bunun için ne yapmam lazım ?

Crossfit yapabilirsiniz yüksek kalori harcarsınız kondisyonunuz artar vucudunuzda istediğiniz türde gelişir.Yok ben bb ile devam etmek istiyorum diyorsanız ilk önce kardio yapıp yağlarınızı eritin sonra vg ye başlarsınız istediğiniz forma ulaşınca onu korumak için düşük kg yüksek tekrar yaparak güç antremanlarıyla korumaya yardımcı olabilirsiniz bir yandan da güç kazanmış olursunuz

yilmazcatalbas
02-03-2020, 12:29
Boy, kilo, yaş olarak aynıyız. Aynı beklentilerden dolayı spora başladım, şu an 1 yıl oldu ilk 3 ayda sıkı bir çalışmayla hedefime ulaştım hatta farklılığın en hızlı ve en hissedilir olduğu süreydi ama yetmedi devam ettim hayatım değişti diyebilirim. Artık spor günlük hayatımın bir parçası oldu. Ütopik hedeflerim yok middleweight clean bulk şeklinde devam ediyorum.

TarikS
02-03-2020, 12:33

Crossfit yapabilirsiniz yüksek kalori harcarsınız kondisyonunuz artar vucudunuzda istediğiniz türde gelişir.Yok ben bb ile devam etmek istiyorum diyorsanız ilk önce kardio yapıp yağlarınızı eritin sonra vg ye başlarsınız istediğiniz forma ulaşınca onu korumak için düşük kg yüksek tekrar yaparak güç antremanlarıyla korumaya yardımcı olabilirsiniz bir yandan da güç kazanmış olursunuz

Aynen benim de 1.73 - 76 specler. Hem eğlenelim hem kısa sürede maksimum verim alalım derken Studio Camp diye bir yere başladım ben, genelde düzenli haftada 2 gitmeye çalışıyorum ama abonelik yok, pistten seans alır gibi ders aldıkça ödüyorsunuz veya paket halinde alıp diledikçe rez yaparak bitiriyorsunuz dersleri

Studio Camp - Spor Salonu, Grup Bootcamp Dersi -
www.studiocamp.com (https://www.studiocamp.com/) - Anasayfa

İnceleyebilirsiniz. Yeri uygun değilse de Maslak'a açacaklar bu aralar yeni şube, veya bu konseptte başka bir salon bakabilirsiniz.

Akıllı saatinden takip edenlerden gördüğüm kadarıyla 1 saatlik aktivitede 1000 kaloriyi bulup hatta geçenler var

ES353
02-03-2020, 14:51

'BB' ve 'VG' nin ne demek ? :D

Evimin yakınlarında Macfit var. Tavsiye eder misiniz ? Geçenlerde gidip görüştüm, fakat benimle ilgilenen kişi pek bilgi vermeyip, beni oraya kayıt ettirmenin peşindeymiş gibiydi. o yüzden Macfit e karşı biraz olumsuz gibiyim.

Ayrıca dövüş sporlarıyla bu istediğimi yapabilir miyim ? Birde ben kilo vermeden yapmak istiyorum :D

stlegal
02-03-2020, 16:39

Evimin yakınlarında Macfit var. Tavsiye eder misiniz ? Geçenlerde gidip görüştüm, fakat benimle ilgilenen kişi pek bilgi vermeyip, beni oraya kayıt ettirmenin peşindeymiş gibiydi. o yüzden Macfit e karşı biraz olumsuz gibiyim.

Ayrıca dövüş sporlarıyla bu istediğimi yapabilir miyim ? Birde ben kilo vermeden yapmak istiyorum :D

hangi macfit

ES353
03-03-2020, 06:07
hangi macfit

İstanbul Maltepe

Akizilkaya
03-03-2020, 14:11
Eğer kilo vermek veya vucud geliştirmek istiyorsanız mutlaka profesyonel destek alın. Yoksa bir süre sonra bi *** olmuyor diyip umudunuzu kaybediyorsunuz.
Eğer sağlam bir geçmişiniz yoksa3-6 ayda evrim geçirmeyi beklemeyin.

Bu arada Maltepe macfit cok kötü gitmeyin:)

ES353
03-03-2020, 14:24
Eğer kilo vermek veya vucud geliştirmek istiyorsanız mutlaka profesyonel destek alın. Yoksa bir süre sonra bi *** olmuyor diyip umudunuzu kaybediyorsunuz.
Eğer sağlam bir geçmişiniz yoksa3-6 ayda evrim geçirmeyi beklemeyin.

Bu arada Maltepe macfit cok kötü gitmeyin:)

Ben kilo vermek yada vücudu geliştirmek istemiyorum. sadece göbek gitsin, hafif omuz ve göğüs gelişsin yeter.

ne gibi kötülüğü var maltepedeki macfit in ?

TarikS
03-03-2020, 14:37
Ben kilo vermek yada vücudu geliştirmek istemiyorum. sadece göbek gitsin, hafif omuz ve göğüs gelişsin yeter.

studiocamp app'ini indir bak ordan derslere ilk ders ücretsiz zaten, gel bir gör :) bu akşam 18:00'e gideceğim muhtemelen, olmadı perşembe 20:00. beklerim :)

Küçükyalı'dan işten çıkışta gidiyorum ben de, sana da çok uzak sayılmaz. arada kampanya denk getirince epey indirimli paket de alınabiliyor. ilkinde 10 dersi tanesi 33 liraya şimdiki 14 dersimi tanesi 40'a aldım ben

ES353
03-03-2020, 14:47
studiocamp app'ini indir bak ordan derslere ilk ders ücretsiz zaten, gel bir gör :) bu akşam 18:00'e gideceğim muhtemelen, olmadı perşembe 20:00. beklerim :)

Küçükyalı'dan işten çıkışta gidiyorum ben de, sana da çok uzak sayılmaz. arada kampanya denk getirince epey indirimli paket de alınabiliyor. ilkinde 10 dersi tanesi 33 liraya şimdiki 14 dersimi tanesi 40'a aldım ben

bu studio camp zayıflama odaklı anladığım kadarıyla. yoksa ben mi yanlış anladım ? pm'den bana nasıl olduğunu anlatabilir misin?

TarikS
03-03-2020, 14:55
bu studio camp zayıflama odaklı anladığım kadarıyla. yoksa ben mi yanlış anladım ? pm'den bana nasıl olduğunu anlatabilir misin?

Web sitesini inceleyip instagram hesabını takip etmenizi tavsiye ederim. Zayıflama değil güçlenme vaadediyor

İlk dersimle 10 ders sonrası arası kondisyonumda çok fark görüyorum. Artık 3-4 hafta ara verip dönsem de pert olmuyorum. İlk ders yerlerde sürünmek garanti. :D

Ben de seninle aynı amaçla gidiyorum, faydasını gördüm o yüzden tavsiye ediyorum. Beldeki simit gitsin, vücudum, oturuşum, duruşum düzelsin diye.

Reklam gibi algılanmasın bu konseptte bildiğim tek yer bu, aynı mantıkta daha uygun fiyatlı yer varsa o da faydalı olur muhakkak.

ES353
03-03-2020, 15:14
web sitesini incelediğim için bana zayıflama odaklı gelmişti :)

siz ne kadar süredir gidiyorsunuz ve ne kadar bir değişim oldu vücudunuzda ?

yeri aslında iş yerime yakın. küçükbakkalköyde çalışıyorum bende. ama işten sonra çıkıp ordanda eve toplu taşımayla dönmek zulüm olur gibi :)

ayrıca şuan tek ders 60 tl. 5 ders 290 tl. acaba indirim yapıyorlar mı ?

TarikS
03-03-2020, 15:16
web sitesini incelediğim için bana zayıflama odaklı gelmişti :)

siz ne kadar süredir gidiyorsunuz ve ne kadar bir değişim oldu vücudunuzda ?

yeri aslında iş yerime yakın. küçükbakkalköyde çalışıyorum bende. ama işten sonra çıkıp ordanda eve toplu taşımayla dönmek zulüm olur gibi :)

ayrıca şuan tek ders 60 tl. 5 ders 290 tl. acaba indirim yapıyorlar mı ?

Hee arabasız zulüm olur abi o net :)

Ben yememden çok kısmam o yüzden daha önce söylediğim gibi beldeki simitten kurtulma ve vücutta sıkılaşma şeklinde gelişmeler var. Ben sadece lower focus derslerine gidiyorum göğüs ve kol odaklı çalışmalara katılmadım ancak ister istemez oralar da gelişiyor hareketler esnasında.

İndirim yok, dönemlik kampanyalar oluyor Black Friday, sevgililer günü vs bi bahane buluyorlar :)

ES353
03-03-2020, 15:29
Hee arabasız zulüm olur abi o net :)

Ben yememden çok kısmam o yüzden daha önce söylediğim gibi beldeki simitten kurtulma ve vücutta sıkılaşma şeklinde gelişmeler var. Ben sadece lower focus derslerine gidiyorum göğüs ve kol odaklı çalışmalara katılmadım ancak ister istemez oralar da gelişiyor hareketler esnasında.

İndirim yok, dönemlik kampanyalar oluyor Black Friday, sevgililer günü vs bi bahane buluyorlar :)

valla bende yemeden kısmadığım için, diyetle falan olacak iş değil :) biraz takip ediyim orayı indirim yakalarsam denerim. teşekkürler.

Akizilkaya
03-03-2020, 23:17

Azıcık göbek gitmesi, omuz ve göğüs çıkarması epey zamanını alır 😂

Maltepe macfit aşırı kalabalık, hocalar karı kız peşinde.

delta0o
04-03-2020, 07:31
hem kilo vermek hemde vücut geliştirme için crossfiti öneririm.tüm kas gruplarını hedef aldığı ve dengeli çalıştırdığı için bence avantajlı.

ilk zamanlar g.tten solduruyor ama zamanla alışıyorsun.

tabi bu isteklere sadece spor yaparakta ulaşılamaz.bunun yanında en önemlisi beslenme,uyku ve bir düzen kurmanızda lazım.

320Si
05-03-2020, 22:02
Big Joy Bcaa Pro 4:1:1 Ripped kullanan var mı ?

stlegal
07-03-2020, 13:20

kilo vermek istemiyorsun vucut geliştirmek istemiyorsun.sadece göbek gitsin omuz göğüs gelişşsin olur ya :)) sen hiç bulaşma yemeye devammm..

OnurJDM
07-03-2020, 14:41
Big Joy Bcaa Pro 4:1:1 Ripped kullanan var mı ?

Öyle aman aman bi etkisi yok , normal yaptığın antremandan bi tık fazla terletiyo

Abacus
07-03-2020, 18:36

Vg vücut geliştirmenin kısaltması bb de ingilizcesinin ikisi de aynı şey benim hatam :D

hem yağ kaybedip aynı anda kas kazanmak malesef biolojik olarak mümkün değil

dövüş sporlarıyla da yapabilirsiniz yüzmeyle veya koşuyla şöyle düşünün vucut geliştirmek için daha iyi bir spor olsaydı kimse ağırlık kaldırmazdı ama hafif vucut istediğiniz için vg yerine bu sporlara yönelebilirsiniz

hızlı koştuğunuzda nabzınızın hızlandığını hissedersiniz ne kadar yüksek nabız o kadar hızlı yağ yakmak demek sizi nefes nefese bırakan her spor yağ yakmanızı kondisyonunuzu arttırmanızı sağlar

Oznsrl
09-03-2020, 17:56
Şu spor işinde istikrarlı olmak lazım 86 ya kadar düşmüştüm yine patladı hayvan gibi yiyorum 10 gündür kesin 3 kilo almışımdır :D Yarın tekrar yürüyüş bisiklet günlerine geri dönücem bi 82 lere atsam kendimi rahatlıcam hatta 80 olsa tadından yenmez :)

+soner
24-04-2020, 15:09
Günlük 10 bin adımdan 500 e düştüm bu korona belası yüzünden. Evde bir şey yapayım dedim squat yaparken dizlerde felaket bir kütürtü oldu. Esnemeyi tam yaptım. Harekete hafif hafif devam etsem geçer mi zamanla ?

stlegal
24-04-2020, 15:41
Günlük 10 bin adımdan 500 e düştüm bu korona belası yüzünden. Evde bir şey yapayım dedim squat yaparken dizlerde felaket bir kütürtü oldu. Esnemeyi tam yaptım. Harekete hafif hafif devam etsem geçer mi zamanla ?

herkese söylüyorum ama kimse dinlemiyor evde antreman olmaz en fazla esneme yapabilirsiniz.Üzerine gitme sıcak kompres dene baktın olmuyor soğuk kompres dene..

+soner
24-04-2020, 18:49
herkese söylüyorum ama kimse dinlemiyor evde antreman olmaz en fazla esneme yapabilirsiniz.Üzerine gitme sıcak kompres dene baktın olmuyor soğuk kompres dene..

Bence de evde spor verimsiz ama çıkamıyoruz... Sıcak-soğuk kompres derken ? Düzenli olarak mı ? antreman öncesi mi sonrası mı ?

207_TR
24-04-2020, 19:25
Evde spor verimsiz bu doğru, ama olmaz demek yanlış.

Evdeki imkanlar dahilinde ve vücut ağırlığı ile hafif düzeyde yapılabilir.

Emre-Dylan
19-05-2020, 04:59

Selam abi, müsait bir zamanda şu programı inceler misin rica etsem? Bütün kas gruplarını çalıştırıyor diye biliyorum. Az tekrar yüksek ağırlık girmeyi düşünüyorum, ektomorf bir yapıya sahibim. Seninde görüşünü alabilirsem çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

https://i.hizliresim.com/TPSMnA.jpg

34btr1907
19-05-2020, 11:09
cocukluk arkadasım hayatında 1 gun vg sporu yapmadı salona falan gıtmedı,bısıklet kullanıyor her fırsatta hıc usenmez, ve yazları yuzmeye calısıyor,yurume mesafesı olan yerlere yuruyerek gıtmeye dıkkat edıyor,araba en son care ,gram yag,gobek sımıt vs yok 10 numarada fit vucut,şu yaz dönemi 3-4 ay bunu deneyın sonra hayatınızın bı parcası olucak zaten bu duzen.

+soner
21-05-2020, 00:32
cocukluk arkadasım hayatında 1 gun vg sporu yapmadı salona falan gıtmedı,bısıklet kullanıyor her fırsatta hıc usenmez, ve yazları yuzmeye calısıyor,yurume mesafesı olan yerlere yuruyerek gıtmeye dıkkat edıyor,araba en son care ,gram yag,gobek sımıt vs yok 10 numarada fit vucut,şu yaz dönemi 3-4 ay bunu deneyın sonra hayatınızın bı parcası olucak zaten bu duzen.

Buna kesinlikle katılıyorum. Bisikleti hayatımıza katsak o bile yeter.

xcel
01-06-2020, 00:30
Merhaba,
Konuya hakim arkadaşlarla Yeşil Marka'nın çıkarttığı whey protein ürününü irdeleyebilir miyiz? Ürünlerinin kesinlikle katkısız ve olabilecek en saf halde olduğunu iddia ediyorlar. Bu ürünü beğenmez iseniz tavsiyede bulunabilir misiniz? Teşekkürler.

Doğal Protein Tozu-Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu-Yerli Uretim (https://www.yesilmarka.com/saf-aromasiz-katkisiz-tatlandiricisiz-whey-protein-tozu/)

stlegal
01-06-2020, 06:35
Merhaba,
Konuya hakim arkadaşlarla Yeşil Marka'nın çıkarttığı whey protein ürününü irdeleyebilir miyiz? Ürünlerinin kesinlikle katkısız ve olabilecek en saf halde olduğunu iddia ediyorlar. Bu ürünü beğenmez iseniz tavsiyede bulunabilir misiniz? Teşekkürler.

Doğal Protein Tozu-Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu-Yerli Uretim (https://www.yesilmarka.com/saf-aromasiz-katkisiz-tatlandiricisiz-whey-protein-tozu/)

hpsi çinden ham madde geliyor burada kutulanıyor.senin amacın ne kardeşim?

tequila818
01-06-2020, 09:36

Aynı şeyleri yazmak için girdim konuya. Hayatım boyunca spor salonuna gittim spor yaparken çok iyi ancak pandemi döneminde her şey alt üst oldu. Salona verdiğim ücret, salona gitmek için harcadığım vakit, beslenme için harcadığım takviye gıda ücretleri bunları düşündüğümde üyeliğimi artık yenilememeye karar verdim. Sabahları 1 saat erken uyanıp köpeği uzun yürütüyorum, yediklerime dikkat etmeye devam ediyorum, haftada 3 gün youtube dan izleyerek egzersiz yapıyorum. Şimdilik 3 haftada 1 kilo verdim ancak amacım sağlıklı bir şekilde devam etmek zaten.

Bir adet kamyonet alıp kamp, bisiklet işlerine de önümüzdeki sene girişebilirsem bu iş tamamdır.

xcel
01-06-2020, 09:59
hpsi çinden ham madde geliyor burada kutulanıyor.senin amacın ne kardeşim?

Eşim spor yapıyor evde ufak ufak. Virüs döneminde hırslandı biraz. Arttırdı tempoyu. Kettlebell, direnç lastikleri falan aldık. Kilo problemi yok. Protein tozu istiyor. İş bana düştü. Güvenilir bir ürün almak istiyorum. Bir çok ürünün Çin menşeli olduğunu duydum. Bir sürüde katkı maddesi var içlerinde. Yeşil marka hammaddeyi Kaanlar'dan aldığını iddia ediyor. Güvenmek istiyorum ama emin olamıyorum.

KAANLAR | Sevgi Dolu Kahvaltılar (https://kaanlar.com.tr/)

Oznsrl
01-06-2020, 15:08
Şu spor işinde istikrarlı olmak lazım 86 ya kadar düşmüştüm yine patladı hayvan gibi yiyorum 10 gündür kesin 3 kilo almışımdır :D Yarın tekrar yürüyüş bisiklet günlerine geri dönücem bi 82 lere atsam kendimi rahatlıcam hatta 80 olsa tadından yenmez :)

kendime bir güncel çekiyim corona morona derken spor yalan oldu eve kapandık 91.7 ye kadar çıktım moralim bozuldu tekrar dikkat etmeye ve evde ufak tefek hareketlere başladım bakalım neler yapabilcez 1 ay süre verdim kendime :D haziran sonu bi güncel daha çekerim

stlegal
01-06-2020, 15:38
Eşim spor yapıyor evde ufak ufak. Virüs döneminde hırslandı biraz. Arttırdı tempoyu. Kettlebell, direnç lastikleri falan aldık. Kilo problemi yok. Protein tozu istiyor. İş bana düştü. Güvenilir bir ürün almak istiyorum. Bir çok ürünün Çin menşeli olduğunu duydum. Bir sürüde katkı maddesi var içlerinde. Yeşil marka hammaddeyi Kaanlar'dan aldığını iddia ediyor. Güvenmek istiyorum ama emin olamıyorum.

dostum ben uzun uzadıy yazmıyım 05428327574 sorularını cevaplarım

Akizilkaya
04-06-2020, 14:17

Whey proteinlerin bir çoğu peyniraltı suyundan üretilir. protein tozundan beklentiniz nedir bilmiyorum ancak hedefinize göre daha etkili ürünler kullanabilrsiniz. hatta protein tozunun size faydası %1-2 den fazla olmayacaktır. Dengeli ve temiz beslenerek de protein ihtiyacınızı karşılayabilrsiniz.Kısacası Supplement kullanmanıza gerek yok zaten supplementler olarak satılan ürünlerin büyük coğunluğunu vucudunuz üretiyor.

Yiğit G.
04-06-2020, 20:28

ben yıllardır Supplementler.com - Turkiye'nin Fitness Mağazası (http://www.supplementler.com) u kullanırım, hiç sorun yaşamadım bence şu an en güvenilir site bu... protein tozu istiyorsanız benim kullandığım ve önereceğim ürün budur

Optimum Gold Standard Whey Protein Tozu 2273 Gr | Supplementler (https://www.supplementler.com/urun/optimum-gold-standard-whey-2273-gr-608)

Vtec
04-06-2020, 23:19
Bursa/Görüklede kurumsal diyebileceğimiz spor salonu zoraki üyeliği devam ettiriyor. Bahaneleri; oluşturdukları sistem..Spordan soğutuyorlar insanı..
Üyelik dondurma yok,salon ayın 3'ünde açılmasına rağmen ayın 2'sinde otomatik karttan ücret çekimi ve iade yapılmaması.Mart ayından da 15 gün alacaklı tüm üyeler.
Yani kısacası 1,5 aylık ücretler cepte, ister gelin ister gelmeyin durumu..
Bu süreçte üyelik dondurma ve iptal için fazlasıyla talep var.Zaruret halinde en azından 1 ay istisna olabilirdi. Bilmiyorum farklı salonlarda durumlar nasıl ?

Oznsrl
05-06-2020, 00:17
ben yıllardır Supplementler.com - Turkiye'nin Fitness Mağazası (http://www.supplementler.com) u kullanırım, hiç sorun yaşamadım bence şu an en güvenilir site bu... protein tozu istiyorsanız benim kullandığım ve önereceğim ürün budur

Optimum Gold Standard Whey Protein Tozu 2273 Gr | Supplementler (https://www.supplementler.com/urun/optimum-gold-standard-whey-2273-gr-608)

Katılıyorum en kaliteli markalardan ve en düzgün sitelerden :) son aldığımda 250 tl idi abi ama 400 olmuş vay canına :D

hondaa
05-06-2020, 10:01
40 tl daha ustune verın weıder alın

Respect
30-06-2020, 13:22
Yok arkadaş evde her şey oluyorda sırt çalışılmıyor...

Makine ile çekiş ve barfiks şart...

Salon yolları taştan gibi gözüküyor...

Oznsrl
07-07-2020, 22:18
kendime bir güncel çekiyim corona morona derken spor yalan oldu eve kapandık 91.7 ye kadar çıktım moralim bozuldu tekrar dikkat etmeye ve evde ufak tefek hareketlere başladım bakalım neler yapabilcez 1 ay süre verdim kendime :D haziran sonu bi güncel daha çekerim

bir güncel çekiyim not defteri gibi kullanıyorum kusura bakmayın :) 85 kiloya kadar düştüm sıcakların etkisi oldu heralde. Zayıfladım ama olan 1 parça kas ımda gitmeye başladı haliyle dün evdeki ufak kilolarda ağırlıklara başladım en azından sıcak kalsın kendimce program yaptım her gün biyerleri çalışcam :D

207_TR
07-07-2020, 22:40
Pandemi döneminde 102-103 kg ya kadara çıktım 1.82 boy ile. Sonra biraz dikkat ile 90 kg ya kadar düştüm.

Akşamları evde 5x2 dambell ile hafif çalışarak biraz kol yaptım. Ama son 1 aydır spor yapmayı bıraktım. Kg sabit kaldı inemedim 90kg altına. Ama kollarım hacmini hafif saldı.

Bu akşam tekrar başladım hafif spor a . Hedefim 85 kg ve biraz daha hacimli bir kol.

Respect
29-12-2022, 09:17
Ulan herkesmi obez oldu be bu başlığa en son 2 sene once yazılmış :)

CenkB
29-12-2022, 09:30
Ulan herkesmi obez oldu be bu başlığa en son 2 sene once yazılmış :)

Pandemi başlamadan önce diyetisyen eşliğinde 120 kilodan 84 e düştüm. Tam koruma programına geçelim dedik pandemi çıktı. Şuan 108 kilodayım ve tekrar vermeye çalışıyorum.
Valla tekrar obez oldum. :D

gökan
29-12-2022, 11:45
Eski günleri özledim :) buraya resim çok attık ��

Cimmeria
30-12-2022, 14:12
kolestrol derdim olmasa anavar aticam ufaktan da yemiyor :)

gökan
30-12-2022, 14:26
https://i.hizliresim.com/e208n6j.jpeg (https://www.hizliresim.com/e208n6j)

1.5 yıl omuz sakatlandı bırakmak zorunda kaldım

onat
07-01-2023, 12:53
bi bakayım dedim eski mabede :D

S-works
07-01-2023, 13:07
Pandemi öncesi bisikleti bıraktım. Düğün dernek işleri derken vakit olmadı. çok dikkat etmesem de Glutensiz beslenmeye özen gösterirdim. Pandemi öncesi 68 kilo idim. Güncel en son 89 u görünce tekrar glutensiz beslenme moduna girdim.Dükkanda eğilip kalkmak inceden sıkıntı olmaya başladı . Şuan 85 kg'a indim. Yaza doğru başlayabilirsem tekrar bisiklete başlamak istiyorum. Bakalım nasıl olacak.

Spor salonu daha önce denedim. Zevk vermiyor. Gidilmiyor her zaman. Tek antrenman da güzel olmuyor. Evde antrenman yapmaya hem enerjim hemde vaktim olmuyor. Bakalım nasıl olacak :) Yemegi düzelterek tahmini 75 lere gelirim. Sonrası antrenman ister.

207_TR
09-01-2023, 22:12
Pandemi öncesi bisikleti bıraktım. Düğün dernek işleri derken vakit olmadı. çok dikkat etmesem de Glutensiz beslenmeye özen gösterirdim. Pandemi öncesi 68 kilo idim. Güncel en son 89 u görünce tekrar glutensiz beslenme moduna girdim.Dükkanda eğilip kalkmak inceden sıkıntı olmaya başladı . Şuan 85 kg'a indim. Yaza doğru başlayabilirsem tekrar bisiklete başlamak istiyorum. Bakalım nasıl olacak.

Spor salonu daha önce denedim. Zevk vermiyor. Gidilmiyor her zaman. Tek antrenman da güzel olmuyor. Evde antrenman yapmaya hem enerjim hemde vaktim olmuyor. Bakalım nasıl olacak :) Yemegi düzelterek tahmini 75 lere gelirim. Sonrası antrenman ister.

Spor salonuna 1 yıldır haftada 1 ile 3 gün arası düzensiz bir periyotta gidiyorum. Ama her hafta en az 1 gün gidiyorum. İşlerimin yoğunluğuna göre haftada 3 e çıkartıyorum.

Spor salonunda 1.5 saat kalabiliyorum, saatlerim ancak uyuyor.

Yemek yeme alışkanlıklarımı hafif değiştirdim.7 kilo verdim 97 den 89-90 a düştüm. Hafif bir kas gelişimi yaptım,

Spor salonunu hayatımdan hiç çıkarmamayı düşünüyorum, haftada 1 de olsa gitmeyi düşünüyorum.

Zinde kalmaya çok etken bir durum bence...

Tabi ben gibi plazada çalışanlar için neredeyse tek çözüm bu spor için.

gökan
25-02-2024, 07:00
Herkese merhaba arkadaşlar lisede kız takımım var bilek güreşi ğzerine gönüllü olarak çocukları çalıştırıyorum akşamları Türkiye derecesi vs aldık …evinde kullanmadığı fitness aleti olan varsa bize kullanma amaçlı verebilirmi dumbell ,bar ,ağırlık plaka ve sehpa gibi imkanlar zor okulda bir prefabrik içinde yer yaptım orada kullanacagız ödünçte alabiliriz bir süre herkese tesekkur ederim ❤️

Ozan Özer
25-02-2024, 11:17
Yaklaşık 1.5 senedir PT ile Crossfit yapıyorum..Keşke daha önce başlasaymışım diyorum.Normal şartlarda kendi başınızayken,hareketi yada tekrarı bırakacağınız yerde gazıyla vs. devam ediyorsunuz :) Ki salon denize karşı olunca daha da zevkli bir hal alıyor. Yazın spor sonrasında denizin durumuna göre direk serinliyoruz,güzel oluyor. Yeme içmenize de dikkat ederseniz etkisini direk olarak görüyorsunuz zaten.

Kahn23
26-02-2024, 08:13

Bu işin vakkosu hala supplementler. Seneler geçse de hala 1 numaralar

207_TR
26-02-2024, 08:22
Pandemi döneminde 102-103 kg ya kadara çıktım 1.82 boy ile. Sonra biraz dikkat ile 90 kg ya kadar düştüm.

Akşamları evde 5x2 dambell ile hafif çalışarak biraz kol yaptım. Ama son 1 aydır spor yapmayı bıraktım. Kg sabit kaldı inemedim 90kg altına. Ama kollarım hacmini hafif saldı.

Bu akşam tekrar başladım hafif spor a . Hedefim 85 kg ve biraz daha hacimli bir kol.

Spor salonuna 1 yıldır haftada 1 ile 3 gün arası düzensiz bir periyotta gidiyorum. Ama her hafta en az 1 gün gidiyorum. İşlerimin yoğunluğuna göre haftada 3 e çıkartıyorum.

Spor salonunda 1.5 saat kalabiliyorum, saatlerim ancak uyuyor.

Yemek yeme alışkanlıklarımı hafif değiştirdim.7 kilo verdim 97 den 89-90 a düştüm. Hafif bir kas gelişimi yaptım,

Spor salonunu hayatımdan hiç çıkarmamayı düşünüyorum, haftada 1 de olsa gitmeyi düşünüyorum.

Zinde kalmaya çok etken bir durum bence...

Tabi ben gibi plazada çalışanlar için neredeyse tek çözüm bu spor için.

Bende ufak bir güncelleme yapayım. Baya zaman geçmiş üstünden.

100 Kg ya kadar çıkıp başladığım artık dikkat edeceğim spor yapacağım operasyonuyla bugün 78 kg ya kadar gelmiş bulunuyorum :)

İlk hedef 80 di, şuanki hedef 75 ve stop.

kelalper
26-02-2024, 09:44
bu işin başı gıda arkadaşlar. 1 senede sonunda 70kg verdim ve son 6 aydır idmanlara başladım. Mide amelyatından sonra yeterli gıda alamadığım için hiç bir şekilde gelişme göremiyorum. Hem şekil hem de performans anlamında. Şu anda çalıştığım ağırlıklarla ortaokulda falan çalışıyordum heralde.

makif84
26-02-2024, 10:40
bu işin başı gıda arkadaşlar. 1 senede sonunda 70kg verdim ve son 6 aydır idmanlara başladım. Mide amelyatından sonra yeterli gıda alamadığım için hiç bir şekilde gelişme göremiyorum. Hem şekil hem de performans anlamında. Şu anda çalıştığım ağırlıklarla ortaokulda falan çalışıyordum heralde.

Geçmiş olsun öncelikle, ameliyattan önce kaç kiloydunuz acaba? Benim kuzenimde oldu oda 176 boy 138 kiloydu.1 seneden fazla oldu hiç gücüm dermanım yok diyor.Sizde de durum aynı mı?

kelalper
26-02-2024, 11:49
teşekkür ederim. 187cm 173kg dım ameliyata girerken şu an 103kg ım. Boyum 189 a geldi. Kilo yüzünden 2cm kısalmışım. Günü çıkaracak enerjim var. İlk başlarda enerjim yetmiyordu öğlen 3 de pilim bitiyordu ve 1. haftadan itibaren inanılmaz üşüyordum. Kilo verdikçe enerji yetmeye başladı. Haziranda da idmanlara başladım ama güç hiç yok. Çalıştığım ağırlıkları arttıramıyorum Haftada 4 gün idman yapıyorum. 6 ayda gelişme şöyle bench pressde 4 set 10 tekrar 18kg bar+10kg koyuyordum ilk başta şu anda piramid e başladım. bar a 15 kg koyduğum zaman son set zor bitiyor 6 tekrarla. Eskiden 10 sene önce 80 kg ile ısınıp 120 kg ile bitiriyordum bench i. 20 kg dumbell curl yapıyordum. Nerelerden nerelere geldim.

gökan
28-02-2024, 16:43
Öğrencim milli takım seçmelerinde 3. Oldu..spor 5 ay önce seçmiştim kendisini azminden ötürü kutlarım..okulda bir konteynır içinde onca imkansızlığa ragmen buralara kadar geldik

https://i.hizliresim.com/q9qyt7c.jpeg (https://hizliresim.com/q9qyt7c)

makif84
28-02-2024, 17:05
Öğrencim milli takım seçmelerinde 3. Oldu..spor 5 ay önce seçmiştim kendisini azminden ötürü kutlarım..okulda bir konteynır içinde onca imkansızlığa ragmen buralara kadar geldik

https://i.hizliresim.com/q9qyt7c.jpeg (https://hizliresim.com/q9qyt7c)

Gökhan Maşallah gittiğin her okula mutlaka bir başarı getirip,çocukları spora teşvik ediyorsun.Gerçekten Helal olsun Emeğine sağlık...

gökan
28-02-2024, 17:56
Gökhan Maşallah gittiğin her okula mutlaka bir başarı getirip,çocukları spora teşvik ediyorsun.Gerçekten Helal olsun Emeğine sağlık...

Saol kardeşim amacımız kalplerine dokunabilmek elimden geldiğince onlara gönüllü hiç bir maddi ihtşyaç duymadan vakit ayırıyorum teşekkür ederim

gökan
03-03-2024, 19:24
Elinde z bar yada döküm agırlık plakası olup kullanmayan varsa ödünç
Verebilirmi 5-10 kg civarı ��

gökan
07-03-2024, 17:47
Z bar bulundu teşekkür ederim.agırlık plakaları kaldı 🙏👍

gökan
28-03-2024, 10:59
Ağırlık plakası olup kullanmayan günceli:) z bar bulundu …

gökan
02-05-2025, 09:09
Arkadaşlar milli takıma gidecek bir öğrencim için kullanmadıgınız bar halter döküm ağırlık dumbell gibi ürünlere ihtiyaç var geçici olarak bile alabiliriz …elimden geldiğince almaya çalışıyorum ama scott curl makinesi ve agırlık en çok ihtiyacımız olan kıyıda köşede olan varsa yardımcı olabilirmi…resmi yerlerden hiç destek yok aksine çocugu görmezden geliyorlar buda beni sinir ediyor kendi yagımızda kavruluyoruz tesekkurler iyi çalışmalar

207_TR
04-05-2025, 07:56
Arkadaşlar milli takıma gidecek bir öğrencim için kullanmadıgınız bar halter döküm ağırlık dumbell gibi ürünlere ihtiyaç var geçici olarak bile alabiliriz …elimden geldiğince almaya çalışıyorum ama scott curl makinesi ve agırlık en çok ihtiyacımız olan kıyıda köşede olan varsa yardımcı olabilirmi…resmi yerlerden hiç destek yok aksine çocugu görmezden geliyorlar buda beni sinir ediyor kendi yagımızda kavruluyoruz tesekkurler iyi çalışmalar

Balıkesir e yolu düşen olursa 15 yada 17.5 emin değilim ucuz yollu aldığım dambıl var. Yarışmalardan sonra bir ara geri alırım. Fiziken teslim etmek en güzeli kargo olmaz.

gökan
06-05-2025, 20:32
Balıkesir e yolu düşen olursa 15 yada 17.5 emin değilim ucuz yollu aldığım dambıl var. Yarışmalardan sonra bir ara geri alırım. Fiziken teslim etmek en güzeli kargo olmaz.

Teşekkürler hocam yolum düşerse haber vericem 🙏