Orijinalini görmek için tıklayınız : 354.Dönem Şubat 2014 Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları
Emre Abdik
31-10-2013, 12:18
Şubat Celp Döneminde kimler asker yolcusu ? :)
2014 yılının Şubat ayında Kısa Dönem Er veya Yedek Subay olarak askere gidecek arkadaşlarımız bu konuda toplanalım... :) Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...
Askeri Hastane sevk durumum oldu 15 Ağustos'a yetişemedim.. 1 günle Kasım Celp dönemini kaçırdım kısmet değilmiş... Kasımda giden arkadaşlar şimdiden hayırlı tezkereler... :)
25 Ocak 2014 Cumartesi dağıtım yerleri açıklanıyor.
1.Dönem : 6-12 Şubat
2.Dönem : 21-26 Mart
Buarada Şubat Celp Dönemi için son başvuru tarihi : 15 Kasım 2013
vay mehmetçik oluyosun demek :D
I ıh cık.Mehmet bey oluyormusuz biz :)
İlk sayfada yerimizi alalım Şubat celbinde ben askerim.
353.ün torunu mu oluyorsunuz şimdi? yok bilmediğimden soruyorum. hakim değilim bu şeylere. :)
erturul çiçek
31-10-2013, 12:57
5 kez şansımı deniyecem alırlarsa gidiyorum bu sefer :)
Emre Abdik
31-10-2013, 13:15
vay mehmetçik oluyosun demek :D
Aynen kanka... Ben kaçtım sende gel arkamdan :D
Aynen kanka... Ben kaçtım sende gel arkamdan :D
8 aya düşmesini bekliyorum hayırlısıyla :D:D
Emre Abdik
31-10-2013, 13:16
353.ün torunu mu oluyorsunuz şimdi? yok bilmediğimden soruyorum. hakim değilim bu şeylere. :)
Valla torun torba olaylarını bende fazla bilmem gidince öğretirler nasılsa :o :D
Emre Abdik
31-10-2013, 13:17
Ölü dip rakam kovalıyosun hala :D
kısmetse bende şubatta gidiyorum.
bende aynı şekilde askeri hastane sevkinden dolayı şubata kaldım. kasımın son başvurusu 15 ağustostu. 14 Ağustosta başvuru yaptım, askeri hastaneye yönlendirdiler iki bacağımda da dizden kalçaya kadar platin olduğundan ve 1 hafta sonrasına randevu verdi. Doktora çıkana kadar herkes (tecrübeli olanlar,askeri personel,hastane personeli vs.) askere göndermezler seni dediler ama doktor gidebilirsin dedi. Bende en başından beri hayırlısı olsun diodum hayırlısı böyleymiş :)
Emre Abdik
31-10-2013, 17:18
kısmetse bende şubatta gidiyorum.
bende aynı şekilde askeri hastane sevkinden dolayı şubata kaldım. kasımın son başvurusu 15 ağustostu. 14 Ağustosta başvuru yaptım, askeri hastaneye yönlendirdiler iki bacağımda da dizden kalçaya kadar platin olduğundan ve 1 hafta sonrasına randevu verdi. Doktora çıkana kadar herkes (tecrübeli olanlar,askeri personel,hastane personeli vs.) askere göndermezler seni dediler ama doktor gidebilirsin dedi. Bende en başından beri hayırlısı olsun diodum hayırlısı böyleymiş :)
Ben 13 Ağustos'da gittim.Sevk aldım. 14 Ağustos Perşembeye denk geldi, Perşembe ameliyat günüymüş doktorlar yokmuş vs vs :D :D Bende düz tabanım kemik açısı 10 derecenin altında olanları almıyolar normalde benm biri 8 biri 9 derece normalde almamaları gerekiyordu. Kemiklerde eğilme ve kireçlenme olmadığı için elverişli verdi fakat komando olamaz raporu verdi.
kardeşim durun biz gitmedik daha aceleniz ne :D :D
İbrahim33
31-10-2013, 18:28
bende şubatta gidiyorum ama uzun dönem.
cagri-35
31-10-2013, 18:45
Siz 355 olmayacakmısınız benım bıldıgım 2 ser 2 ser atar dönemler yanı kısa bir süre önceye kadar bu sekıldeydı.
Cıft donem olanlar yanı 354 mesela hekım vs yetıstıren celpler oluyor olmalı.
Emre Abdik
31-10-2013, 18:49
Valla facebook sayfası var Şubat Celp döneminin orda 354 yazıyordu. Yanlışlık varsa düzeltiriz :)
cagri-35
31-10-2013, 19:33
Bi öğrenmekte fayda var benım bıldıgım sekılde olması lazım cunku ben mısal 347 gittim benden sonra 349 ve 351 şimdi ise 353 gidiyor. Siz 355 olucaksınız muhtemelen.
Biz daha gitmeden yeni konu gelmis :)
Simdiden hayirli teskereler herkese :)
Mantıklı:)
Ben 18i 15e düşsün diye bekledim. Düştü. Sonra beklemeye devam ettim 12 olur mu diye... Olmadı geldim teskere almadan 12 oldu.. 6 ay cepte:D
Artik cifterli degil de tekerli artacak diye okumustum bir yerde 351. Donemden itibaren.
Gerci su an 353 gidecek Kasim celbinde.
Belki 353'ten sonra 354 olarak devam edebilir.
Ama sanirim bu konuya yazip gidecekler bizim; yani 351'in torunu.. :D
Hakkinizda hayirlisi olsun beyler cumleten.
(Atarsa 120. Diyarbakır. :) )
Bu ekibe bende katılacağım galiba, kasımda gidenlere, askerde olanlara ve gideceklere hayırlı teskereler.
19gokhan90
31-10-2013, 21:22
konumuz açılmış hayırlı olsun :D 2 dir gidiyorum şubeye sıra gelmedi kasımda gidenlerden
Ben 13 Ağustos'da gittim.Sevk aldım. 14 Ağustos Perşembeye denk geldi, Perşembe ameliyat günüymüş doktorlar yokmuş vs vs :D :D Bende düz tabanım kemik açısı 10 derecenin altında olanları almıyolar normalde benm biri 8 biri 9 derece normalde almamaları gerekiyordu. Kemiklerde eğilme ve kireçlenme olmadığı için elverişli verdi fakat komando olamaz raporu verdi.
vardır her işte bi hayır demek lazım :D aynen banada komanda olamaz raporu verdiler bakalım ne olucaz :)
Emre Abdik
12-11-2013, 08:34
Ters bi dönemde gidiyoruz heralde gelen kimse yok :D
Allah izin verirse +1 ekleyin :D
yalnız bırakmayın bizi oralarda :D
Burak Demirci
13-11-2013, 04:42
üniv bitti bir senede yattık artık yettı muayenemızıde olduk subatta gidiyorum bende umarım güzel yerlere düşerizde rahat ederiz. herkes yerlerini açıklasın öğrendiğinde burada aynı yere denk gelen olursa bölükde landlarla rool yparık :D
ozgurluk
13-11-2013, 09:14
Şubat celbi için evrakları bugün teslim ettim.
Aralık ayı içerisinde bir de transkript istediler, başka bir şey demediler.
Beni de yazın listeye :)
erturul çiçek
13-11-2013, 11:42
Şubat celbi için evrakları bugün teslim ettim.
Aralık ayı içerisinde bir de transkript istediler, başka bir şey demediler.
Beni de yazın listeye :)
Evraklar neler yazar mısın ?
ozgurluk
13-11-2013, 12:29
Evraklar neler yazar mısın ?
Öncelikle şunu belirtiyim, şubat celbine yetişmek için en son bu ayın 15 ine kadar başvuruda bulunman gerekiyor. (öyle dedi memur)
diploma aslı ve fotokopisi 2-3 adet
kimlik aslı ve fotokopisi 2-3 adet ( kimliğinin güncel olması lazım yoksa kabul etmiyorlar)
3 veya 4 tane fotoğraf
ehliyet aslı ve fotokopisi 2-3 adet
ilk etapta bunları vericeksin. Onlarda sana yoklama belgesi gibi bir belge verecekler o belgeyle birlikte bağlı bulunduğun aile hekimliğine gidip , imzalatıp geri askeriyeye vereceksin.
ilk etap bu kadar.
Bu evrakları onaylatıp teslim ettikten sonra aralık ayı içerisinde senden transkriptini isteyecekler.
işleyiş bu şekilde .
eğer şubata yetişmek istiyosan (kısa dönem için) şu 2 gün içerisinde işlemlerini halletmen gerekiyor.
erturul çiçek
13-11-2013, 12:49
Teşekkür ederim :)
Emre Abdik
22-11-2013, 12:52
Şubat yaklaşıyo başvurusu olan yok mu?
Şubat yaklaşıyo başvurusu olan yok mu?
Kasımda forumdan baya kişi gitti.. Bizim celp az olacak gibi forumdan giden olarak.
gidin gelin hiç uğraşmayın stres sıkıntıyla valla
çalışma var kaçak olan yakalndıktan sonra 24 saat içinde birliiğe teslim edilmesi üzerine. gerek yok sıkıntıya:)
hayırlı teskereler şimdiden
Emre Abdik
22-11-2013, 14:18
baya az giden var Şubatta...
Kasım full çekti maşallah :D
Zamanı gelince uzatmaya gerek yok valla
Emre Abdik
03-12-2013, 18:17
Şubat Celbi için kayıt işlemlerini halleden arkadaşlar;
Aralık ayı içinde Transkriptinizi askeri şubeye götürmeniz gerekiyor. Hatırlatma olsun :)
erturul çiçek
03-12-2013, 18:28
Ben mayıs ayına kaldım kapandı dedi oradaki memur
Şubat Celbi için kayıt işlemlerini halleden arkadaşlar;
Aralık ayı içinde Transkriptinizi askeri şubeye götürmeniz gerekiyor. Hatırlatma olsun :)
ayın başı ve sonunda yoğunluk olurmuş ortalarında gelin demişlerdi bana :)
Transkript işinide hallettik artık 25 ocağı beklemeye geçtim ben ;)
vay be torunlarımın torunu:D gıdıyor
KGüneyli
03-12-2013, 22:51
Kısmetse bende Subatta gidicem bakalım.
şubatta bende uzun dönemciyim :)
Burak Demirci
10-01-2014, 18:39
subatta bende gıdıyorum bakalım herkes ocak 25 de acıklancakmıs sanrım nere düştüğünü yazsın buraya
kütahyayı bize sorun seve seve anlatırım yürek burkarım :D
erdiyuce
10-01-2014, 18:50
Bu yedek subay olma işlemleri ya da belgeleri farklı mı ?
kasımda gidenlerin haddi hesabı yoktu walla=))
subatta bende gıdıyorum bakalım herkes ocak 25 de acıklancakmıs sanrım nere düştüğünü yazsın buraya
24 ocakta açıklanıyor saat 11.00de
Herkese simdiden hayirli teskereler.353-1 olarak batman da devam ediyorum gorevime.safak 97
353 kd olarak sökedeyim buraya gelen olursa yardımcı olurum :)
aLperTunga
11-01-2014, 12:23
Allah senın yardımcın olsun.ara beni :)
Cliosportve
11-01-2014, 12:47
Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulunda Yedek Subayım
Buraya düşecek olan arkadaşlara duyurulur :)
Şimdiden hayırlısı olsun hepinize
Bu yedek subay olma işlemleri ya da belgeleri farklı mı ?
Yedek subaylar normal er veya kısa dönem erlerden farklı olarak okul diplomasını orjinalini ve 2-3 tane fotokopisini götürüyor
Draniela
14-01-2014, 17:49
Bende gidiciyim ocak 25 gelsin ne olacaksa olsun ya :D görelim uzun mu çıkıyor kısa mı :D
Draniela
14-01-2014, 17:49
inş gittiğimizde yerde olmayan arabaları basar roll leriz yoksa zaman geçmez :D
İbrahim33
14-01-2014, 18:04
foruma takılmasaydım ve bu konuyu görmeseydim aklımın ucundan bile geçmeyecekti askerlik ?
şimdi düşünceler bastı :D
galatasarayın maçlarını nasıl izleyeceğim ? her zamanki gibi sabah 11 de kalkıp nasıl kaçak çay keyfi yapıp foruma sözlüğe takılabileceğim ? arkadaşlarla pes çevirip taktik savaşı yapabilecek miyim ? akşama doğru 3 tane kırmızı tuborg alıp neşet ertaşı , kazancı bedihi nasıl dinleyeceğim askerde ? tantuni yiyebilecek miyim (ki zor gözüküyor :) ) ? vs. vs. kafamda bi ton deli sorular
Draniela
14-01-2014, 18:57
foruma takılmasaydım ve bu konuyu görmeseydim aklımın ucundan bile geçmeyecekti askerlik ?
galatasarayın maçlarını nasıl izleyeceğim ? her zamanki gibi sabah 11 de kalkıp nasıl kaçak çay keyfi yapıp foruma sözlüğe takılabileceğim ? arkadaşlarla pes çevirip taktik savaşı yapabilecek miyim ? akşama doğru 3 tane kırmızı tuborg alıp neşet ertaşı , kazancı bedihi nasıl dinleyeceğim askerde ? tantuni yiyebilecek miyim (ki zor gözüküyor :) ) ? vs. vs. kafamda bi ton deli sorular
:D Karadayı'yı nasıl izleyeceğim Medcezir'i nasıl izleyeceğim :D O değil ben gürültü varken birşey izlemekten nefret ederim açsalar bile izlemem :D
Dizi konusu zaten dizimag patlayınca bitmiştir torrent olarak devam onda sıkıntı yok :D
Çok büyük sıkıntılar var 6 ay o kadar adamla aynı çatı altında :D hadi hayırlısı sağ salim gelelim gerisi mühim değil.
Not: uzun kısa belli değil gerçi :D
Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulunda Yedek Subayım
Buraya düşecek olan arkadaşlara duyurulur :)
Şimdiden hayırlısı olsun hepinize
Oo. Benim acemilik yaptigim yer. 351. Donemim ben de su an safak 45. :)
Polatli guzeldir. Koguslar 12 kisiliktir. Devamli sicak su vardir. Yemekler disarda yemek sirketinde yapilir gelir ve 10 nunaradir. Ayrica karavana tepsisi, demir bardak yoktur. Cay porselen fincanda icilir, yemekler porselen tabaklarda servis edilir.
Komutanlar seker gibiydi. Ustegmen soyadi Şahin, kel bir komutanimiz vardi basimizda cok iyi birisiydi. Belki yuzbasi oomustur simdi. Adini hatirlamiyorum kendisinin ama soyadi Şahin'di dedigim gibi.
Bu arada ben meslekci astegmen grubundaydim. Yani 18 gun acemilik yaptim. 2.aydan itibaren maas almaya basladim. Son 3 ay kala tegmen oldum.
Umarim meslekci olursunuz siz de. Yoksa 90 gun bildigin suruneceksiniz Polatlı'da. 90'liklar yani usta birliginde takim-tim komutani vs olacak astegmenler daha fazla zorlaniyordu bize gore.
Biz 18 gun sadece yuruduk. Onlar 10. Gun silahi astilar basladilar silahli egitime, yat kalk surune..:) Bi de normal astegmenler yani meslekci olmayanlar 4.aydan itibaren maas aliyorlar. Tezkereye son 1 hafta kala tegmen oluyor yanlis bilmiyorsam.
Giderken fazla para goturmeye gerek yok. Para ile alisveris yapiliyor orada. Kisla icinde ptt ve teb subesi var. Size teb'de hesap acacaklar ve yol harcirahinizi oraya yatiracaklar acemilik bittiginde.
Hakkinizda hayirlisi olsun. 12 ay nasil gecer diyordum son 45 gunu sayiyorum simdi. Ama Polatlı baska guzeldi. :)
Cliosportve
14-01-2014, 19:59
Oo. Benim acemilik yaptigim yer. 351. Donemim ben de su an safak 45. :)
Polatli guzeldir. Koguslar 12 kisiliktir. Devamli sicak su vardir. Yemekler disarda yemek sirketinde yapilir gelir ve 10 nunaradir. Ayrica karavana tepsisi, demir bardak yoktur. Cay porselen fincanda icilir, yemekler porselen tabaklarda servis edilir.
Komutanlar seker gibiydi. Ustegmen soyadi Şahin, kel bir komutanimiz vardi basimizda cok iyi birisiydi. Belki yuzbasi oomustur simdi. Adini hatirlamiyorum kendisinin ama soyadi Şahin'di dedigim gibi.
Bu arada ben meslekci astegmen grubundaydim. Yani 18 gun acemilik yaptim. 2.aydan itibaren maas almaya basladim. Son 3 ay kala tegmen oldum.
Umarim meslekci olursunuz siz de. Yoksa 90 gun bildigin suruneceksiniz Polatlı'da. 90'liklar yani usta birliginde takim-tim komutani vs olacak astegmenler daha fazla zorlaniyordu bize gore.
Biz 18 gun sadece yuruduk. Onlar 10. Gun silahi astilar basladilar silahli egitime, yat kalk surune..:) Bi de normal astegmenler yani meslekci olmayanlar 4.aydan itibaren maas aliyorlar. Tezkereye son 1 hafta kala tegmen oluyor yanlis bilmiyorsam.
Giderken fazla para goturmeye gerek yok. Para ile alisveris yapiliyor orada. Kisla icinde ptt ve teb subesi var. Size teb'de hesap acacaklar ve yol harcirahinizi oraya yatiracaklar acemilik bittiginde.
Hakkinizda hayirlisi olsun. 12 ay nasil gecer diyordum son 45 gunu sayiyorum simdi. Ama Polatlı baska guzeldi. :)
Geldigimde 12 kişiydi koguslar
20 gün sonra bu sayi 8 kisiye düştü (meslekciler gittigi icin )
Yemeklerlen ilgili dedigin gibi demir tablot ve demir bardak yerine porselen tabaklar ve cam bardaklar ile yiyoruz
Şahin ustegmen ile hic karsilasmadim veya denklesmedik ...
Ben normal Astegmen olarak Ateş İdare Subayiligi bransinda burda egitimlerimi aliyorum
31 Ocakta acemiligim bitiyor ...24 Ocakta kuramiz var ...25-26 'Ocak gibi yeni körpe meslekciler gelmeye basliycak :)
Acikcasi meslekcilere göre baya zorladilar fakat bunlari icra ederken kesinlikle ahhh vahhh etmedim hatta bilakis cokta mutlu oldum...
1.boluk ve 2.boluk var su an
1boluk biraz sikintili komutanlari var
Ben 2.bolukteyim komutanlarimizdan cok memnunum
Maaslari 3.ay almaya basliyoruz ...Bu zamana kadarda ogrenci maasi aldik...
Son 1ay teğmen olarak bitircez ...
Burasi genel itibari ile cok iyi bir yer
Kesinlikle iyiki buraya düşmüşüm diyorum...
:)
Su an nerede gorevlisin ?
Geldigimde 12 kişiydi koguslar
20 gün sonra bu sayi 8 kisiye düştü (meslekciler gittigi icin )
Yemeklerlen ilgili dedigin gibi demir tablot ve demir bardak yerine porselen tabaklar ve cam bardaklar ile yiyoruz
Şahin ustegmen ile hic karsilasmadim veya denklesmedik ...
Ben normal Astegmen olarak Ateş İdare Subayiligi bransinda burda egitimlerimi aliyorum
31 Ocakta acemiligim bitiyor ...24 Ocakta kuramiz var ...25-26 'Ocak gibi yeni körpe meslekciler gelmeye basliycak :)
Acikcasi meslekcilere göre baya zorladilar fakat bunlari icra ederken kesinlikle ahhh vahhh etmedim hatta bilakis cokta mutlu oldum...
1.boluk ve 2.boluk var su an
1boluk biraz sikintili komutanlari var
Ben 2.bolukteyim komutanlarimizdan cok memnunum
Maaslari 3.ay almaya basliyoruz ...Bu zamana kadarda ogrenci maasi aldik...
Son 1ay teğmen olarak bitircez ...
Burasi genel itibari ile cok iyi bir yer
Kesinlikle iyiki buraya düşmüşüm diyorum...
:)
Su an nerede gorevlisin ?
Ben de yeni gideceksiniz sandim megersem gitmissiniz bile. :)
Kura cekildi ve Diyarbakır cikti bana. Ranzada ustumde yatan adama Kıbrıs, yanimda yatan adama Istanbul karsimda yatana da Hakkari Yüksekova cikti.. :D
Polatli her bakımdan iyiydi buraya gore.
Vakit gecmiyor gibi oluyor ama geciyor. Hele calisirken is yaparken vakit daha guzel geciyor.
Insallah hakkinizda hayirlisi olur ve iyi bir yere gidersiniz.
Cliosportve
14-01-2014, 20:14
Ben de yeni gideceksiniz sandim megersem gitmissiniz bile. :)
Kura cekildi ve Diyarbakır cikti bana. Ranzada ustumde yatan adama Kıbrıs, yanimda yatan adama Istanbul karsimda yatana da Hakkari Yüksekova cikti.. :D
Polatli her bakımdan iyiydi buraya gore.
Vakit gecmiyor gibi oluyor ama geciyor. Hele calisirken is yaparken vakit daha guzel geciyor.
Insallah hakkinizda hayirlisi olur ve iyi bir yere gidersiniz.
:) Kismet dogu bati farketmez yeterki üstüm / komutanlarim iyi kişiler olsun mantigini guduyorum
Torbaciya genelde iyi cikiyor diyorlar sizdede aynisi yasandi mi :)??
Dereceye girme ihtimalim var... Diyarbakiri seçebilirim ...Nasil oralar kisaca bilgilendirme rica etsem ?:)
:) Kismet dogu bati farketmez yeterki üstüm / komutanlarim iyi kişiler olsun mantigini guduyorum
Torbaciya genelde iyi cikiyor diyorlar sizdede aynisi yasandi mi :)??
Dereceye girme ihtimalim var... Diyarbakiri seçebilirim ...Nasil oralar kisaca bilgilendirme rica etsem ?:)
Kesinlikle calisma arkadaslarinin iyi olmasi, cins olmamasi gerekiyor.
Derece olayi bizde nerdeyse herkes derecedeydi. 0,00xx kusurat puanlar vardi 1. Ile 40. Arasinda. Ilk 40 kisi tercih yapiyordu.
Sinava calismadigima pisman oldum 44. olduktan sonra. O derece kolay ama birazcik calisma isteyen bir sinavdi girdigim.
Nitekim benim torbada en son Maslak'taki Itu'nun yanındaki 3.ordu mi neydi bir de burasi kalmisti. Ilk D.bakir'i cektim, sonra İstanbul'u aldim elime ama yine ilk cektigimi aldim. Yani D.bakir'i. Tum bunlar 7-8 sn. Icinde oldu. :)
Ama gercekten de rahatim cok iyi. Komutanim arkadaşım gibi. Hani İstanbul'u ceksem belki bu kadar rahat etmezdim.
Diyarbakır'da gayet iyi. Ben 16.mknz piyade tugayindayim. Burasi merkezdeki Kolordu'ya nispeten daha rahat. Ama Kolordu'da da calisan Polatlı'dan karsi kogustan arkadaşlarım var ve hallerinden sikayetci degiller. Benim nobetim olmadigi ve dedigim gibi kendi komutanimla arkadas gibi olmam sebebiyle onlara gore 1 tik daha rahatim.
Sehir ise guzel. Bir sikinti vs yok. Gayet rahat.
Ama su var torbacilarin biri haric hepsi de kibris, istanbul, ankara, izmir, antalya, bursa gibi yerlere gittiler. Birisi Şırnak Uludere'ye gitmisti sadece bizde.
Nasip kismet isi.
Ama sinava calisin derim imkan varsa. Hani 1 soru yapsam belki 20. Filan olurdum 44. Olmak yerine. O derece puan farklari azdi 1. Ile 40. Arasinda. Dogal olarak herkes asagi yukari ayni seyleri yapti minicik farklar belirledi tercih yapacaklarla kura cekecekleri.
Valla ilce jandarma karakolundayken LigTv vardi butun maclari izliyorduk,simdi cezaevi jandarmasiyim birak ligTv yi haberleri bile izleyemiyorum:)
Kacak cay olur da , cok da keyifli olmaz:)
Tuborg falan zaten hikaye
Kazanci Bedihi dinleyemezsin ama kazanci askere her gun kufredersin sicak su yoklugundan:)
Tantunici varsa siparis verip catir catir yersin :)
Buğra A.
14-01-2014, 21:04
vay torunlarıma bak be :)
nereye geldim ben diyeceksiniz ilk gün =) zurna ve davul seslerine pek güvenmeyin. içeride güzel bir karşılama olacak ;) Allah yardımcınız olsun.
askere gidecek kısa dönem arkadaşlara bir kaç öneri de benden olsun;
* az ve öz konuşun.
* üst rütbelilerinizle iyi geçinin.
* yavşak olmayın.
* banyo yapmak nimet, iyi değerlendirin.
* giderken yüklü bir bavul ile gitmeyin. mümkünse alabileceğiniz kadar en az eşyayı alın (bir kaç don, atlet ve çorap. zaten her şeyi orada verecekler.)
* uzun dönem asker kardeşlerinizle iyi geçinin fakat yüz vermeyin ve kesinlikle alışveriş yapmayın.
* façalı tiplerden korkmayın, aksine üzerlerine gidin.
* dışarıdan yemek söylerken dikkatli olun. yemek söylediğiniz kişinin güvenilir birisi olmasına dikkat edin. zira zehirlenmeniz söz konusu olabilir. üst rütbeliler tarafından da yakalanırsanız, başınız derde girebilir.
* içtimalardan kaçmayın (zaten kaçma gibi bir şansınız pek olmayacak)
* istanbul'dan olan arkadaşlar her zaman 1 adım öndedir.
* ben üniversite mezunuyum, kaliteliyim modunda olan varsa vay haline. havasının nasıl indiğini anlayacak vakti bile olmayacak.
* onbaşı ve çavuşlarla iyi geçinmek zorunda değilsiniz. siz zaten hukuki olarak çavuşsunuz. hukuki şartlarınız subay statüsünde. bir problem yaşadığınız zaman bunu her daim dile getirin.
* hiçbir alt rütbeliden ve er/erbaştan çekinmeyin. saygısızlık yapmadığınız sürece kimse size durup dururken bir şey yapamaz.
* kimsenin ayak işlerini yapmayın fakat güzellik baabında sevdiğiniz kişilere hizmet etmeyi unutmayın.
* size iş itelemelerine izin vermeyin. uyanık çok, dikkat edin.
* hiçbir kısa dönem bulaşık yıkamaz ve mıntıka temizliği yapmaz. aklınızı kullanın. (eğer rütbeli birisi emir verirse tabi ki yapmak zorundasınız ama ben verdiklerini duymadım.)
* yatak ve dolap temizliğinize önem gösterin.
* cep telefonunu alenen kullanmayın. acemi birliğine de cep telefonu götürmekten çekinmeyin. sizden cep telefonunuzu isteyecekler, vermeyin, getirmedim diyin. 5000 kişiyi kimse tek tek aramaz. usta birliğine de geçerken cep telefonunuzu götürmeyi unutmayın ama ilk 2 hafta mümkünse emanetçide tutun, öyle alın. nabzı ve havayı koklayın. eğer olurda cep telefonunuzu yakalatırsanız korkmayın. cep telefonundan ötürü kimse size dava açamaz. çünkü böyle bir yönetmelik ve hukuki işlem yok!
* ıslak mendil, kolonya gibi ürünleri askeriyeye sokmaya çalışmayın. girerken el koyuyorlar.
* sakın kavga etmeyin ve disiplin suçu işlemeyin.
* esrar, alkol vb. tarzı işlerden içeride uzak durun. ne bunları içen insanlarla konuşun ne de görüşün. ne demek istediğimi orada anlayacaksınız.
* acemi birliğinde ve usta birliğinde çarşı izninden dönerken cep telefonunuzu çıkartın, korkmayın. dönerken bir kuruyemişçiye uğrayın ve cep telefonunuzu büyük bir çekirdek torbasının içerisine dahil etmesini isteyin. kuruyemişçi alışkın olduğu için nasıl yapılacağını anlatacak ve rahatlıkla askeriyeye cep telefonunuzu sokabileceksiniz.
* uzun dönem asker arkadaşlarınızı küçümsemeyin ve hor görmeyin. mümkünse arada sırada yardım edin, saygınlık kazanırsınız.
* her şeyden önce KSD demek ABİ demek. orada abilik yapın, kurabiye olmayın.
* hiç kimseye söz veremeyeceğiniz bir işin garantisini vermeyin. sivil hayatta başınız ağrıyabilir (susmayan telefonlar).
* orada tanıştığınız insanlarla görüşmüyorsunuz, görüşmekte istemeyeceksiniz.
* acemi birliğinde kalmanızı isterlerse kalın, sakın dağıtıma gitmeyin.
* askeri eşofmanları ve askeri pijamaları kullanmayacaksınız. bavulda ve dolaplarda yer kaplamasına izin vermeyin.
* ortopedik terlik ve ortopedik bot kullanın. ayrıca ortopedik tabanlıklarıda unutmayın.
* boş beleş tiplere selam dahi vermeyin.
* sizin devreniz yok, bu yüzden kimse size devrecilik yapamaz. bunu unutmayın.
* hazır çorba, kahve ve hazır çay gibi karnınızı doyuracak, açlığınızı yatıştıracak malzemeleri şimdiden stoklayın ve çantanıza dahil edin. hatta 5-6 kupa koyun, orada para kazanırsınız =)
* askeri shoplardan kontörlü kart alın.
* acemi birliğinde her zaman yemekler kötüdür. her asker (ksd), acemi birliği süresince 1 defa gün boyunca bulaşık yıkayabilir. uyanık olan yıkamaz, biraz aklınızı kullanın.
* revire gidip rapor alma derdine girmeyin. eğer illa rapor alacaksanız cinsel sebepleri dile getirin (penisimde problem var, ağrım var, götüm yanıyor vs..)
* acemi birliklerinin çoğunda radyo çekmiyor, bilginiz olsun. ya mp3 playerınızı şimdiden düzenleyin ya da huzura erin =)
* uyku nimet. boşa gezmeyin.
* her sabah kahve için.
* askerde 10 kilo vermiştim, sizde vereceksiniz. bence yiyebildiğiniz kadar yiyeceği şu an yemelisiniz. çok özleyeceksiniz.
* bazen soğuk su ile duş alın. vücudunuz dinçleşir, gününüz hit geçer.
* içtima alanında sakın gülmeyin. ağır başlı olun.
* bütün askerliğiniz süresince abi gibi davranın ve saygınlığınızı yitirmeyin.
* ortopedik botu yineliyorum. mümkünse fermuarlı. şükrediceksiniz =)
Bu askerlik çok acaip bir şey. Herkes bir şeyler söyler, atar ve tutar. En iyisi beklemek, görmek ve yaşamak. Bu arada sürgün yerlerine düşen olursa da Allah yardım etsin, bol bol dua edin. Evet, sürgün yeri diye bir olay maalesef ki var. Şans işi biraz. Ben cezaevindeydim. Cezaevlerinin tek güzelliği, mangalar kalabalık fakat odalarda az yatak oluyor ve temizlik üst noktada.
Ayrıca; Jandarma olmak kötüdür. Çok yorulursunuz. Umarım piyade gidersiniz.
Not : Eğer ki şu kısacık dönem içerisinde askerde çok bunaldıysanız ve izin kullanmak istiyorsanız size şöyle bir önerim olacak; GATA sevki alın. biraz çeneniz kuvvetliyse ve yalan söyleme kabiliyetine sahipseniz devlet hastanesinden bu kağıdı almak kadar kolay bir şey yok. eğer kağıdı başhekime imzalatırsanız 15 günlük bedava tatiliniz hayırlı olsun =)
Not-2 : Yedek Subay olmanın sınav ile bir alakası yok. 1 soruda yapsanız, 100 soruda yapsanız ihtiyaca göre seçiyorlar. Eğer ön elemede kriterlere uygunsanız yedek subay olmanızı öneririm. 1 sene rütbeli askerlik, 6 aylık erlikten kat ve kat iyidir.
Not-3 : Her şeyden önce siz şubat ayından itibaren T.C. askerisiniz. Size 1 sene boyunca bir Allah'ın kulu dokunamaz.
Not-4 : 6 ay dediğiniz askerlik göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Eğer çok takarsanız, gün geçmez, belirteyim.
Unutmadan; "Buğra Akpınar - Ankara" EMRET KOMUTANIM! :)
Draniela
14-01-2014, 23:08
Bu bilgiler sanırım baya işimize yarayacak, çok teşekkürler :) Şu sunumdan sonra benim sormak istediğim şeyler var bari bazı şeyleri netleştirelim ona göre bilelim ne yapacağımızı :)
Emre Abdik
15-01-2014, 08:42
Buğra üşenmeyip bizimle bunları yazdığın bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim... Allah razı olsun :)
24 Ocak'ta yerler belli olucak... Allah hepimizin yardımcısı olsun
DoDo_hamann
15-01-2014, 09:06
Hayırlısı ile sayılı günler kaldı bir an önce gidip geliriz inşallah. :)
İbrahim33
15-01-2014, 09:29
trt duyurusu için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/SUBAT2014%20TRT%20DUYURUSU.doc
paulharris
15-01-2014, 10:14
arkadaslar yaş oldu 28..askere agustosta gidecegim...bana ne gibi önerileriniz olabilir :)
Tecrübeli arkadaşlar, askere giderken bavulumuzda nelerden kaçar adet, ne tip, ne renk, ne boyutta olması gerekli?
Tecrübeli arkadaşlar, askere giderken bavulumuzda nelerden kaçar adet, ne tip, ne renk, ne boyutta olması gerekli?
Aynen benimde sorum bu olucaktı en gereklileri nelerdir?
paulharris
15-01-2014, 11:24
jem ve umut01 arkadaslar sizdemi yapmadınız... bende yaşlı asker bi tek ben olacagım askere gidince sanıyordum :)
jem ve umut01 arkadaslar sizdemi yapmadınız... bende yaşlı asker bi tek ben olacagım askere gidince sanıyordum :)
Şubatta askeriz işte nasipse bu yaşta giden kasımda çok arkadaş vardı buarada :)
paulharris
15-01-2014, 11:42
Şubatta askeriz işte nasipse bu yaşta giden kasımda çok arkadaş vardı buarada :)
valla bende agustosda gidecegim...gittimmi 93 lu 94 lu cocuklara hic takılmam valla :) ...nerde yasıtım gorsem gidip asker arkadaslıgı baglarını guclendiririm :)
saclar bile kalmadı kel olduk yaw :)
valla bende agustosda gidecegim...gittimmi 93 lu 94 lu cocuklara hic takılmam valla :) ...nerde yasıtım gorsem gidip asker arkadaslıgı baglarını guclendiririm :)
saclar bile kalmadı kel olduk yaw :)
Daha var senin askerliğe sıkıntı yaratma anı yaşa keyfini çıkar :)
Biz 24 ocağı beklemedeyiz şubat askerleri olarak..
İbrahim33
15-01-2014, 11:50
353.dönemlerin konusunu bir karıştırın isterseniz , onlar liste yapmışlardı.
buğra lam olmmmmm yazdıklarının hepsini notepad e kaydetttim bunlar bana lazım olur :D :D inat ettim hala gitmiyorum :D kafama ne zaman eserse o zaman tecili bozucam gideceklere allah sabır versin şimdiden hayırlı teskereler :D
353.dönemlerin konusunu bir karıştırın isterseniz , onlar liste yapmışlardı.
353 KD konusunda sadece acemi birlikleri ile usta birlikleri kaldı post olarak malzeme vs kalmadı silindi o mesajlar.
O yüzden giden tecrübeli arkadaşlar paylaşırlar zaten görürlerse :)
Beyler 1 onceki sayfada yazilmis kimse size cep telefonundan dava acamaz yakalatirsaniz diye, boyle birsey yok.
Ben Disiplin Subayi olarak gorev yapiyorum su an burada ve kisa donem de dahil olmak uzere geldigim mayis ayindam beri yuzlerce adama ceza verdim.
Ilk dosyaniz geldiginde 7 gun, ikinci ve ucuncu dosya geldiginde ise 15'er gun askerlik uzuyor.
Kisa donemin birisine cep telefonu yuzunden ilkinden 7, ikinci dosyasindan 15 gun ceza verdim, totalde 22 gun askerligi uzadi.
1 gun 1 gundur burda.
Goturmek isteyen yine gotursun ama yakalatinca hakkinizda arkadasin yazdigi gibi dava acilmayacak diye birsey yok. Disiplin Kuruluna sevk ediliyorsunuz ve akabinde askerliginiz uzuyor aldiginiz ceza yuzunden.
Benden de tavsiye, bi telefon icin uzatmasin kimse askerligini. Gercekten de kotu bir durum. Kontorlu telefonda varsin 10 dk daha bekleyin siranin size gelmesi için.
Ama goturmek isteyen olur da yakalatir ve dosyasi hazırlanıp Disiplin Kurulu'na sevk edilirse en az 1 hafta daha eklesin şafak kartına.
Ayrica her turlu elektronik cihaz, usb, mp3 calar, radyo, su isiticisi vs. Kullanmak yasaktir. Bunlarin da yakalanmasi durumunda yine ilk yakalanis 7 gun, akabindeki yakalanislarda da 15'er gun uzamali olarak devam eder. Bilginiz olsun.
ozgurluk
15-01-2014, 13:19
kısa mı çıkacaaak yedek subaylık mı çıkacaak ne çıkacaksa bi an evvel çıksın artık merak etmekten sıkıldım :)
vatan sana canım feda vatan sana canım feda sol sol sol sağ sol
paulharris
15-01-2014, 13:31
kısa mı çıkacaaak yedek subaylık mı çıkacaak ne çıkacaksa bi an evvel çıksın artık merak etmekten sıkıldım :)
hocam yedek subaylık hala varmı...ben kalktı diye biliyordum..tüm unv mezunları artık 6 ay kısa donem gitmiyormu....
sınav kalktı...yedek subay alıyorlarsa artık rasgelemi alınıyor... 12 aymı suresi gene..yoksa 15 aymı...
ozgurluk
15-01-2014, 13:39
hocam yedek subaylık hala varmı...ben kalktı diye biliyordum..tüm unv mezunları artık 6 ay kısa donem gitmiyormu....
sınav kalktı...yedek subay alıyorlarsa artık rasgelemi alınıyor... 12 aymı suresi gene..yoksa 15 aymı...
ihtiyaca göre alıyorlarmış. sınav falan yok. biraz not ortalaman iyiyse zannediyorum o etkiliyordur.
ya kısa çıkacak işte 6 ay yapacaz yada yedek subay olarak 12 ay. artık yedek subay mı oluyo ast.teğmen mi oluyo ne oluyosa. oldum olası bu rütbe mevzuunu çözemedim :)
paulharris
15-01-2014, 13:42
ihtiyaca göre alıyorlarmış. sınav falan yok. biraz not ortalaman iyiyse zannediyorum o etkiliyordur.
ya kısa çıkacak işte 6 ay yapacaz yada yedek subay olarak 12 ay. artık yedek subay mı oluyo ast.teğmen mi oluyo ne oluyosa. oldum olası bu rütbe mevzuunu çözemedim :)
valla ben 2002 girişliyim universiteye...taa bu donem bitecek :) bi darbede uzun yapmasınlar bana...temmuzda kpss ye girip ondan sonra askere gitmek istiyorum... bakalım nasıl olacak 28 yasında askerlik :)
ozgurluk
15-01-2014, 13:59
valla ben 2002 girişliyim universiteye...taa bu donem bitecek :) bi darbede uzun yapmasınlar bana...temmuzda kpss ye girip ondan sonra askere gitmek istiyorum... bakalım nasıl olacak 28 yasında askerlik :)
valla hocam 12 yıllık uzun bir eğitimin hatrına sana bi güzellik yapmaları lazım :)
Draniela
15-01-2014, 19:44
kime sorsam birşey götürme iç çamaşırları dışında diyor herşeyi veriyorlar diyor.
öyle olacaksa ve hırsızlık olmuyorsa ben ipod alırım yanıma telefon alırım iç çamaşırları alırım ingilizce kitapta götürdüm mü tamamdır :D sırt çantası gibi birşeyle gidilecek gibi :) ya da biraz büyük omuzda taşımalık spor çanta
Draniela
15-01-2014, 19:56
arkadaş yasak dedi mp3 player vs. hapı yuttuk o zaman 6 ay
Buğra A.
15-01-2014, 20:03
Bana göre er/erbaş telefon kullanamazsa, rütbelide telefon kullanamaz. Disiplin kanunun 14.maddesinde bu belirtilmiş.
Gerçi komutanına göre değişir. Benim aram iyiydi, nasıl davranılması gerektiğini biliyordum, sorun yapmıyorlardı. Zaten hiçbir komutanda; gel burada telefon kullan, bende göreyim demiyor. Alenen kullanmayında, napıyorsanız yapın.
Alo Mehmetçik Hattı ve BİMER 150 üzerinden askeriye ile ilgili şikayetlerinizi de belirtebilirsiniz. Özellikle BİMER, 2 gün içerisinde müfettiş gönderiyor.
Bu arada belirtmekte fayda var; bütün komutanlar hemen hemen otomobil aşığıdır :) Bu şekilde sohbet edip, yardımcı olursanız işiniz orada dahada kolaylaşır.
Bu kadar büyütülecek bir şey değil KSD askerliği, boşuna korkmayın. Ortama alıştığınız zaman her şey kolay gelecek. Sivil kadar rahat edemeyeceksiniz, orası ayrı bir konu :)
Ayrıca geç gitmeye çalışan arkadaşlar çok büyük yanlış içerisindeler. Ne kadar geç, o kadar güç demektir. Bazen dayanamıyorsunuz ve sinir krizi geçirme noktasına kadar geliyorsunuz. Zira ben ilk 2 ay psikolojimi alıştırana kadar çok uğraşmıştım.
Arkadaşlar 24'ünde ne zaman nereye gideceğimiz belli oluyor. Gitmeden ne zaman döneceğiz onu da sorayım :)
ozgurluk
16-01-2014, 13:38
dün ve bugün şubatta gidecek olan uzun dönemleri açıklandı e-devlette. belki bizimkilerde yakın zamanda açıklanır.
onlarda aynı bizler gibi 25 inde sülüs alacaklar.
Burak Demirci
16-01-2014, 13:40
sayfalar çoğaldıkça kimin gitceği subatta karışıyor bence liste yapalım herkes adını yazsın sıralamada kım nereye çıkarsa 24unden sonra karşısına yazar adının aynı yere düşenler birbirini kollasın en azından :)
başlıyorum
1. burak demirci
2.
1. burak demirci
2. s.mert
3.
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
ozgurluk
16-01-2014, 17:13
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
Draniela
16-01-2014, 21:20
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
Draniela
17-01-2014, 16:46
Yedek subaylık açıklandı diye bir şeyler duydum az önce gittim şifre alıp girdim ama hakkınızda herhangi bir sınıflandırma bulunmamaktadır diyor. Acaba o da mı 24ünde açıklanacak yoksa kısa dönem askerlik yapacağım demek mi bu :)
hayır hocam, direk olarak uzun dönem gidenlerinki açıklandı. yedek subay veya kısa dönem gidecek olanlar 24'ünde açıklanacak.
Draniela
17-01-2014, 16:59
hayır hocam, direk olarak uzun dönem gidenlerinki açıklandı. yedek subay veya kısa dönem gidecek olanlar 24'ünde açıklanacak.
tamamdır o zaman meraklı bekleyiş devam ediyor :) teşekkür ederim
İbrahim33
17-01-2014, 17:01
1.grup , hadımköy/sancaktepe , istanbula düşmüşüm...
bu arada
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
herkese hayırlı teskereler şimdiden.
Burak Demirci
17-01-2014, 17:02
liste güncelleyelim bkalım yokmu gidecek :)
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
evt arkadaşlar kısa dönem uzun dönem ne olmasını istiyorsunuz artık daraldım yaklaştıkça stres artıyo son 6 gün 16 saat 30 dakika :D
İbrahim33
17-01-2014, 17:32
dedeler , hadımköy sancaktepe nasıldır ? :)
edit : dh'den buldum şimdi dişe dokunur birşey.
Arkadaşlar şimdi Tugay kışlalardan oluşuyor demiştim. Sancaktepe Akpınar Dumlupınar ana kışlalar oluyor. Sancaktepede acemilik yapcaksınız. Tugay merkez kışlalara göre daha düzenli tertipli olmak zorunda komutan makamının orada bulunduğu için. O yüzden tahsil durumu olarak lise, yüksek okul mezunu uzun dönemler görev yapıyor. Kışlalarda daha çok okuma yazma bilmeyen, tahsil durumu tugaydan daha az askerler bulunuyor. Sancaktepede 1 ay kadar acemiliğimizde bir sürü askerle tanıştık. Ama zararlı olacak herhangi bir durum olmuyor. Tabi istisnalar olabilir herzaman, laf dalaşına girebilirsiniz vs.. Ama siz daha makul olun. Usta birliğinde orada bulunan kısa dönem (323) arkadaşlar var şuan. Okuma yazma bilmeyen uzun dönemlere okuma yazma öğretiyorlardı. Çavuş olduktan sonra ictima alırsınız bölüğün cavuşu yada takım çavuşu olursunuz. Şimdilik bunları söyleyebilirim. Sıkıntı yapmayın, rahat olun derim. Acemilik keyifli geçecektir umarım. Bizim öyle olmuştu. Acemilikte birçok şeyi öğreneceksiniz, öğrendikten sonrada askerlik bitecek zaten Hadi hayırlı teskereler şimdiden...
ozgurluk
17-01-2014, 17:35
dedeler , hadımköy sancaktepe nasıldır ? :)
bilmiyorum ama pek ismi hoş değilmiş hadım madım hayırdır :D
liste güncelleyelim bkalım yokmu gidecek :)
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
Bende gidiyorum allahın izniyle
Draniela
17-01-2014, 20:44
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
9. kv661
4TheReveNqe
17-01-2014, 21:56
e devlet sıfremı unuttugum ıcın askerlık yerımı ögrenemedım hala.. yarında haftasonu ptt kapalı :) başkasının e devlet şifresiyle girip öğrenebiliyormu nereye çıktığı ?
evt arkadaşlar kısa dönem uzun dönem ne olmasını istiyorsunuz artık daraldım yaklaştıkça stres artıyo son 6 gün 16 saat 30 dakika :D
Kısa uzun farketmezde artık 6 günde geçsinde gidelim bir an önce :)
Draniela
17-01-2014, 22:52
Kısa uzun farketmezde artık 6 günde geçsinde gidelim bir an önce :)
zaten bu başlığı her açtığımda ısı transferi finaline giriyor gibi oluyorum :D dişlerim kamaşıyor böyle :D
zaten bu başlığı her açtığımda ısı transferi finaline giriyor gibi oluyorum :D dişlerim kamaşıyor böyle :D
Az kaldı az sık dişini :)
Burak Demirci
18-01-2014, 02:28
daha s2000 almadık almadan gitmem ben gözüm açık gider :D
353-1 ordu persembeden torunlara selam :)))
Az kaldı az sık dişini :)
Ya boşa stres oluyosunuz rahat olun :)
Ya boşa stres oluyosunuz rahat olun :)
Stres yok zaman gelsin gidelim işimize gücümüze bakalımdayım ben :)
Draniela
19-01-2014, 10:41
Rahat bir yerde uzun dönem çıksa çok güzel olur aslında :D
Rahat bir yerde uzun dönem çıksa çok güzel olur aslında :D
+1 benide yaz :D
Draniela
19-01-2014, 22:40
+1 benide yaz :D
Ben şimdiden uzun dönem çıkarsa maaşlı hayalleri kurdum valla :)
Sende de var mı planlar :)
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
9. kv661
+
10. dr059
116.jandarma alay komutanlığı çanakkale
İbrahim33
20-01-2014, 14:03
hadımköy çıktı sanıyorduk hepimiz , meğerse değilmiş , kütahyaymış.
dh'de bir konu var , e-devlette hadımköy-istanbul yazanlara , kodlama hatası olmuş , kütahyaya çıktı diyorlarmış şubede.
ozgurluk
20-01-2014, 14:32
116.jandarma alay komutanlığı çanakkale
benım acıklanmadı daha senın nasıl acıklandı yav :S
arkadaşlar 353/1 jandarma olarak görevdeyim. Acemilik kastamonu usta birliği batman jandarma olan arkadaşlar özelden msj atsın
benım acıklanmadı daha senın nasıl acıklandı yav :S
bugün şubeden öğrendim ben
uzun dönem er gidiyorsun sanırım?
ozgurluk
20-01-2014, 18:05
bana 25inde gel dediler..
tanıdık falan mı vardı senin ?
biraz bilgi verirsen sevinirim
uzun dönem er gidiyorsun sanırım?
bana 25inde gel dediler..
tanıdık falan mı vardı senin ?
biraz bilgi verirsen sevinirim
evet uzun dönem gidiyorum şubede tanıdık var ama yarın gel sülüsü al dediler banda
Burak Demirci
20-01-2014, 22:15
uzunu öğrenirler kısayı oğrendım diyıden varmı surda 4 gün 45 dk 16 sanıye kaldı
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
şubeden verilen kağıtta 25 ocakta açıklanıcak diyo başka bi arkadaşımda da 27 ocak yazıyo ben çözemedim bu işi
Bendeki kağıtta da 25 ocak yazıyor diğer arkadaşlarımda da 25 ocak olarak gördüm.
ozgurluk
21-01-2014, 07:45
Bendeki kağıtta da 25 ocak yazıyor diğer arkadaşlarımda da 25 ocak olarak gördüm.
sülüsler 25 ocak.
uzun dönem gideceklerinde sülüs alma tarihleri 25 ocak.
uzun dönemlerin açıklandı ama ksd ve astek durumu olanların hala açıklanmadı. 4 gün kaldı niye açıklanmadı bende anlamıyorum.
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
12.umut01
sülüsler 25 ocak.
uzun dönem gideceklerinde sülüs alma tarihleri 25 ocak.
uzun dönemlerin açıklandı ama ksd ve astek durumu olanların hala açıklanmadı. 4 gün kaldı niye açıklanmadı bende anlamıyorum.
bugün dağıtılmaya başladı sülüsler ben aldım
paulharris
21-01-2014, 13:44
arkadaşlar bende ağustosta askere gitmek istiyorum.... bugun askerlik subeme belgemi yolladım..aralık 2014 e kadar erteleyecekler askerligimi...
simdi agustosda gitmem icin ne yapmam gerekli... yapılacak işleri ve zamanını kacırmak istemiyorum..kesinlikle agustosda gitmem lazım..ne once ne sonra olmaz :)
tek dersim kaldı... 2-3 haftaya onuda verecegim insallah.lisans mezunu olarak gidecegim yani..
benide yazın şubatta teslimiz nasipse
izmir gaziemir, 3üncü kara havacılıktayım, meydan palasta askerlik yapıyoruz :D
şafak 92 sanırım, bu arada dikkatimi çekti, en sönük askerlik konusu olmuş. Diğer konular sanki daha canlıydı, TT'deki herkes askere gitti sanırım, daha da giden yok :)
+1 yazın 25 ini beklemedeyim.
paulharris
21-01-2014, 15:06
izmir gaziemir, 3üncü kara havacılıktayım, meydan palasta askerlik yapıyoruz :D
şafak 92 sanırım, bu arada dikkatimi çekti, en sönük askerlik konusu olmuş. Diğer konular sanki daha canlıydı, TT'deki herkes askere gitti sanırım, daha da giden yok :)
hocam yaşlı asker durumu nasıl :) bende askere gidince hep etrafımda 20 yasında cocuklar olacak bi tek ben yaslı olacagım gibime geliyor.... 28 yasındayız ama 33-34 gosteriyoruz zaten :)
beyler beni yazın diyeceğinize listenin sonuna isminizi ekleyebilirsiniz
aynen başkan, yanlız bu iyiyemi delalet kötüye mi bilmiyorum :D
ozgurluk
21-01-2014, 16:04
bugün dağıtılmaya başladı sülüsler ben aldım
yarım saat önce askerlik şubeye uğradım. sadece uzun dönemlerin sülüslerini alabileklerini, ksd ve astek olarak yapacakların henüz belli olmadığını söylediler.
zaten e-devlettende görünmüyor. adamlar da aynı şeyi söylüyor.
senin e devlet varsa bi ekran görüntüsü atsana. merak ettim
Draniela
21-01-2014, 17:21
Kaldı 3 gün içimden bir ses İskenderun diyor uzun diyor ama bakalım :D
ozgurluk
21-01-2014, 18:07
Kaldı 3 gün içimden bir ses İskenderun diyor uzun diyor ama bakalım :D
not ortalaman kaç ? bir de uzun dönem sorusuna evet dedin mi ?
Draniela
21-01-2014, 19:44
not ortalaman kaç ? bir de uzun dönem sorusuna evet dedin mi ?
not ortalamam 2.36 makina mühendisliği mezunuyum yedek subay olmak istemiyorum dedim ama herkes sana uzun dönem çıkar diyor artık bende inandım :)
Draniela (ismini bilmiyorum :) ) iskenderun da uzun dönem yok benim bildiğim. Uzun Dönem Asteğmen Eğitim yerleri örnek olarak Tuzla İstanbul, Ankara gibi kesin ve net biliyorum, net bilenler ekleme yapar. Sonra kura ile gidiyorsun. Kafadan İskenderun yok.
Bu arada İskenderun'a niye taktın onu da ayrıca merak ettim :) gayet güzel biryer yerleşim olarak, yiyecek içecek olacak. Kışlayı bilmem, sıcağı sana dokunur mu evet dokunur Bursa yazıyor profilde :)
arkadaşlar bende ağustosta askere gitmek istiyorum.... bugun askerlik subeme belgemi yolladım..aralık 2014 e kadar erteleyecekler askerligimi...
simdi agustosda gitmem icin ne yapmam gerekli... yapılacak işleri ve zamanını kacırmak istemiyorum..kesinlikle agustosda gitmem lazım..ne once ne sonra olmaz :)
tek dersim kaldı... 2-3 haftaya onuda verecegim insallah.lisans mezunu olarak gidecegim yani..
mezun olunca askerlik şubesine 15 gün içinde mecbur gideceksin. Derdini söylersin, oradaki görevliler yardımcı oluyor, onlar sana derman olur, yol gösterir. belli bir başvuru zamanı var, onu internetten araştır, şubeden öğren. Nüfus cüzdanı, diplomanı ve transkript'ini götürmeyi unutma.
Draniela
21-01-2014, 21:12
Draniela (ismini bilmiyorum :) ) iskenderun da uzun dönem yok benim bildiğim. Uzun Dönem Asteğmen Eğitim yerleri örnek olarak Tuzla İstanbul, Ankara gibi kesin ve net biliyorum, net bilenler ekleme yapar. Sonra kura ile gidiyorsun. Kafadan İskenderun yok.
Bu arada İskenderun'a niye taktın onu da ayrıca merak ettim :) gayet güzel biryer yerleşim olarak, yiyecek içecek olacak. Kışlayı bilmem, sıcağı sana dokunur mu evet dokunur Bursa yazıyor profilde :)
Üniversitedeki ev arkadaşım ayrıca Bursa'dan da arkadaşım iskenderun + sonrasında Marmaris'te yaptı askerliğini ve o gün bugündür içimde kaldı o nedense acemilik orada olacak gibi gelip duruyor :)
İşin şakası bir yana denizci olmayı çok istiyorum. Bakalım hayırlısı ne gösterecek cuma günü öğreneceğiz :D yine heyecan bastı :D
Sıcağına dayanırım herhalde gerçi o taraflara gitmedim ama Bodrum sıcağı hiç koymuyor bana.
Not: Aman Yozgat'ta okudum ben oranın soğuğundan sonra az kemiklerim ısınsın ya hiç problem değil :D
Bu arada Semih ben
yarım saat önce askerlik şubeye uğradım. sadece uzun dönemlerin sülüslerini alabileklerini, ksd ve astek olarak yapacakların henüz belli olmadığını söylediler.
zaten e-devlettende görünmüyor. adamlar da aynı şeyi söylüyor.
senin e devlet varsa bi ekran görüntüsü atsana. merak ettim
ben zaten uzun dönem gidiyorum
ozgurluk
22-01-2014, 08:33
ben zaten uzun dönem gidiyorum
yav birader beni tribe soktun 2 gündür. ben seni ksd sanıyorum :)
daha dün gün sayıyordum açıklanması için.bugn şafak sayıyoruz.hayırlı teskereler herkese
gideceğimiz yere herhangi bir evrak götürüyor muyuz arkadaşlar? Ayın 25'i oldu. sabah baktık internete X ili Y birliği. kaç gün sonra en geç teslim olacağız?
ozgurluk
22-01-2014, 12:20
gideceğimiz yere herhangi bir evrak götürüyor muyuz arkadaşlar? Ayın 25'i oldu. sabah baktık internete X ili Y birliği. kaç gün sonra en geç teslim olacağız?
teslim tarihi sülüste yazar sanıyorum.
sonra yol parası falan filan veriyorlar. 25inde belli olur yani
KGüneyli
22-01-2014, 12:52
Bende onumuzdeki hafta pazartesi subeye gidicem. Beni acaba subat'taki tertiple gönderme ihtimalleri varmı. Yoksa Mart'a mı kalırım? tecil biteli 1 ay oluyor :)
Bende onumuzdeki hafta pazartesi subeye gidicem. Beni acaba subat'taki tertiple gönderme ihtimalleri varmı. Yoksa Mart'a mı kalırım? tecil biteli 1 ay oluyor :)
Subattakı celble gıdemessınız.bır sonrakı celb dönemine kaldınız oda yanlısı bilmiyorsam Mayıs ayı olucak kısa dönemleri için
KGüneyli
23-01-2014, 00:26
- Bugun gittim görüstüm, Kacak olarak görünüyorum resmen. Teslim oldugum anda, 2 Gun içinde teslim olmam gerekiyormus birliğe. Aysonu gidicem teslim olucam. Tertipcilik yokmuş bana:) Basıma gelenlere bakın.
- Bugun gittim görüstüm, Kacak olarak görünüyorum resmen. Teslim oldugum anda, 2 Gun içinde teslim olmam gerekiyormus birliğe. Aysonu gidicem teslim olucam. Tertipcilik yokmuş bana:) Basıma gelenlere bakın.
Hayirlisi olsun ozaman simdiden hayirli tezkereler:))
354. dönem yazıp aratarak facebook sayfalarınıda beğendim ben.önemli bilgiler yer alabilir
Draniela
23-01-2014, 14:38
Heyecan dorukta :D
Şimdi tam kaçta açıklanıyor ?
https://docs.google.com/file/d/0B3Nhg_LQOZDXX1B6cC1Vem5Fc3M/edit
bu yazıda şöyle bir bölüm var;
SINIFLANDIRMA SONUÇLARI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞINCA 24 OCAK 2014 SAAT:11.00’DEN İTİBAREN E-DEVLET ÜZERİNDEN YÜKÜMLÜLERE DUYURULACAKTIR.
ozgurluk
23-01-2014, 15:13
https://docs.google.com/file/d/0B3Nhg_LQOZDXX1B6cC1Vem5Fc3M/edit
bu yazıda şöyle bir bölüm var;
SINIFLANDIRMA SONUÇLARI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞINCA 24 OCAK 2014 SAAT:11.00’DEN İTİBAREN E-DEVLET ÜZERİNDEN YÜKÜMLÜLERE DUYURULACAKTIR.
yarın 11 de kitleniyoruz :)
yarın 11 de kitleniyoruz :)
Aynen 11 de kitleniyoruz buradan gene herkes çıktığı yerleri paylaşır aynı yere düşen olursa konuşulur ;)
ozgurluk
23-01-2014, 16:16
Aynen 11 de kitleniyoruz buradan gene herkes çıktığı yerleri paylaşır aynı yere düşen olursa konuşulur ;)
aynen aynen, 353 lerde biçok kişiye yardımı oldu o şeh,rlede yaşayanların. mutlaka faydalı olacaktır.
Draniela
23-01-2014, 16:33
Herkes 11den önce yıkansın öyle tıklasın :D
Şaka maka inşallah aynı yerlere denk geliriz araba muhabbeti de olmazsa askerde zaman hiç geçmez
DoDo_hamann
24-01-2014, 01:18
Hepimizin hakkında en hayırlısı olsun inşallah.
Beyler günaydın Andorid APP'de acıklanmıstır.
Girip bakın
Eğitim Diyarbakır merkez
Usta birliği Diyarbakır Ergani
Beyler günaydın Andorid APP'de acıklanmıstır.
Girip bakın
Eğitim Diyarbakır merkez
Usta birliği Diyarbakır Ergani
Edit: Onumuz Subat, Subat'ta gideceklerin aciklanmis.
Hayirli tezkereler simdiden. Ne zaman teslim olacaksiniz kismetse?
Aynen android de gözüküyor sadece . Kısa istemiştim uzun çıktı ya :/ ankara polatlı eğitim birliğim. 27.01.2014 - 31.01.2014 sevk. Herkese hayırlı olsun.
Draniela
24-01-2014, 09:22
vay arkadaş android telefonumun olmamasının zararları :D çatlarım şimdi ben
hiç kahvaltı yapasım gelmiyor ya benim gibi adamın iştahı kaçsın olacak iş değil.
neresi çıktı acaba bana
Eğitim Birliği16 NCI MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / DİYARBAKIR MERKEZ / DİYARBAKIR
Esas BirliğiK.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 2 NCİ MÜHT.BLG.K.LIĞI 24 ÜNCÜ MÜHT.BL. / DİYARBAKIR ERGANİ / DİYARBAKIR
Beyler e-devlette acıklandı
arkadaşlar açıklanmış e devletten baktım.
TOP. VE FÜZE OKL.KH. / ANKARA POLATLI / ANKARA
ankaraya düştük:)
arkadaşlar açıklanmış e devletten baktım.
TOP. VE FÜZE OKL.KH. / ANKARA POLATLI / ANKARA
ankaraya düştük:)
Kütük nereydi?
Kütük nereydi?
kartal/istanbul
ozgurluk
24-01-2014, 09:44
ACEMİLİK AMASYA / MERKEZ 15. PİYADE EĞİTİM TUGAYI
USTA BİRLİĞİ AĞRI / MERKEZ 12. MKNZ P. TUGAYI
SINIF TOPÇU
HADİ HAYIRLISI BAKALIM
arka planda ,ağrı dağın eteğinde uçan güvercin olsam şarkısı eşliğinde :)
Eğitim Birliği
KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU
Esas Birliği
İL J.K.LIĞI/MUĞLA / MUĞLA / MUĞLA
Sevk Başlangıç
19/03/2014
hayırlı uğurlu olsun :)
DoDo_hamann
24-01-2014, 09:52
Kastamonu 5.j.eĞt.a.k.liĞi/kastamonu / kastamonu / kastamonu
İl j.k.liĞi/malatya / malatya / malatya
03/02/2014
Jandarma olanlara kolay gelsin simdiden, degisik degisik olaylar gorursunuz,farklilik olur :)
Hangi linkten bakıyoruz beyler?
Draniela
24-01-2014, 10:02
Eğitim birliği: KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU
Esas Birliği: İL J.K.LIĞI/TUNCELİ / TUNCELİ / TUNCELİ
kısa dönem er jandarma
harbi moralim bozuldu
Eğitim BirliğiKASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONUCelp Grubu1Esas BirliğiİL J.K.LIĞI/DİYARBAKIR / DİYARBAKIR / DİYARBAKIRKuvvetJANDARMA GENEL KOMUTANLIĞIStatüKISA_DÖNEM ERSınıfJANDARMA
Yav şimdi bende branş 64 yazıyor. (elektrik mühendisi) Benim acemilik kaç gün sürecek ?
Kastamonu'da toplanıyoruz galiba arkadaşlar :)
İbrahim33
24-01-2014, 10:09
Hangi linkten bakıyoruz beyler?
e-devletten bakıyorsunuz ama yanlış olma ihtimali var :) ben e-devlet'ten baktım istanbul yazıyordu , şubeye gittim kütahya dediler :)
evet beyler şu kastamonucular bi liste yapalım bence benimle birlikte 5 kişi aynı yerdeyiz kastamonuda:)
http://i.hizliresim.com/Klr7ob.jpg
e- devlet şifremizde yokki :)) tc versem birine bakabilirmi? bakılıyor mu daha doğrusu bir başkasının ki.
Eğitim Birliği:HV.ER EĞT.TUG.K.LIĞI /HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI MERKEZ / KÜTAHYA Celp Grubu:2
Draniela
24-01-2014, 10:17
tunceli çok rahat yan gelip yatarsın diyorlar merkez ama o değil harbiden moralim bozuldu
Draniela
24-01-2014, 10:18
e-devletten bakıyorsunuz ama yanlış olma ihtimali var :) ben e-devlet'ten baktım istanbul yazıyordu , şubeye gittim kütahya dediler :)
ben gideyim şubeye ayar oldum bu işe :D fakirin umudu hesabı bakarsın başka yer çıkar :D
Draniela
24-01-2014, 10:19
Beyler kastamonu olanlar şöyle bir yazsın isimlerini
KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI
1. Semih Kurtulmuş (Draniela)
gungorulas
24-01-2014, 10:21
Acemİ: 4 ÜncÜ mot.p.tug. Kh. Ve kh.bl. / trabzon merkez / trabzon
usta: 4 ÜncÜ mot.p.tug.k.yrd.liĞi loj.des.k.liĞi bkm.bl. / bayburt merkez / bayburt
e- devlet şifremizde yokki :)) tc versem birine bakabilirmi? bakılıyor mu daha doğrusu bir başkasının ki.
başkası bakamıo maalesef giriş yaptığın kimliğin bilgileri gözüküo sadece
2. Burak Aktaş (Aktaş)
19gokhan90
24-01-2014, 10:26
acemilik ankara mamak ustalık ankara çankaya varmı başka ankara
herkese kastamonu çıkmış :D
Draniela
24-01-2014, 10:30
Tunceli'yi bilen var mıdır ? Yahu rahat yer diyorlar ama bilemedim harbiden
03/02/2014
super yer yasadın:D:D:D
kastamonuya gıdenler soguga hazırlıklı olsun gunes gormezsınız:D baska bılgı ıstersenız cok rahat etceksınız 5 .böluktesınız sanırım oh mis:D
2. Burak Aktaş (Aktaş)
3. Umut Ercan(umut01) 2.grup :(
Draniela
24-01-2014, 10:33
kastamonuya gıdenler soguga hazırlıklı olsun gunes gormezsınız:D baska bılgı ıstersenız cok rahat etceksınız 5 .böluktesınız sanırım oh mis:D
tunceli'yi biliyor musun :D hahaha
2. Burak Aktaş (Aktaş)
3. Emre Doğan (emre|)
Draniela
24-01-2014, 10:38
Kır pidesi yeriz artık Kastamonu'da :D
Tunceli merkezini biliyorum ama turist olarak :) ırmak kenarında güzel mekanlar var, gözün korkmasın, normal bir memleket.
Draniela
24-01-2014, 10:42
2. Burak Aktaş (Aktaş)
3. Emre Doğan (emre|)
4. Umut Ercan(umut01) 2.grup
Liste karışmış :)
Draniela
24-01-2014, 10:43
Tunceli merkezini biliyorum ama turist olarak :) ırmak kenarında güzel mekanlar var, gözün korkmasın, normal bir memleket.
Dur bakalım gidince göreceğiz ama ekranı açınca şok oldum :D
Üniversite sınavında Yozgat'ı kazandığımı duyunca da aynı böyle olmuştum :D
İbrahim33
24-01-2014, 10:44
öyle olmaz , postaneye gidip şifre alman lazım.ama istersen şubeni bi ara telefonla , tc nonu söyle , yardımcı olurlar belki.
kastamonuda guzel bı menemencı var carsıda sıkılır gerı askerıyeye donersınız acemıde orda oldugunuz ıcın kıs sartları agırdır fazla egıtım yapmazsınız ınternet cafe felan var özledım valla oraları :) ben usta bırlıgınıde cunku orda yapmıstm
Draniela
24-01-2014, 10:50
kastamonu +1 :D
Ekle usta ismini sende :)
ozgurluk
24-01-2014, 10:50
2. Burak Aktaş (Aktaş)
agam herkes mi kastamonu çıkar :)) varmı amasya ağrı dolaylarına çıkan :))
acemilik ankara mamak ustalık ankara çankaya varmı başka ankara
herkese kastamonu çıkmış :D
Eğitim Birliği: 28inci Mknz. P. Tug. (Barış Gücü) Kh. ve Kh. Bl. / Ankara Mamak / Ankara
Esas Birliği: 28inci Mknz. P. Tug. (Barış Gücü) 3üncü Mknz. P. Tb. 1inci Mknz. P. Bl. / Ankara Mamak / Ankara
1. Celp Grubu, Kısa Dönem Er
DH'da yorumlar pek iç açıcı olmasa da hepimiz için hayırlı olur inşallah.
kütahya ile ilgili yorumları alabilir miyim :)
kastamonuda guzel bı menemencı var carsıda sıkılır gerı askerıyeye donersınız acemıde orda oldugunuz ıcın kıs sartları agırdır fazla egıtım yapmazsınız ınternet cafe felan var özledım valla oraları :) ben usta bırlıgınıde cunku orda yapmıstm
içerde ligtv falanda varmış galiba
ben karargah böluguydum 7o askerdk bıze ayrı bakarlardı lıg tv ve plazmamız vardı bızım yemek yerımızde ayrı ama dıyorum ya usta olarakta ordaydım ben sız sadece acemlık yapcaksınız yararlanamazsınız gıbı :)
Emre Abdik
24-01-2014, 11:00
Acemi Kastamonu
Usta Van jandarma
Acemi Kastamonu
Usta Van jandarma
koçum benım be :D
kütahya ile ilgili yorumları alabilir miyim :)
Havacı ise aynı yerdeyiz.
havacılar nerede torunlarımı göreyim tuttunuz olm :D :D
şaka bi yana
hiç görmediğiniz soğuğa ve mideniz mahvedicek g.tünüzden işeticek ishal yapan yemeklere hazır olun. 1.eraşa düşenlere geçmiş olsun şimdiden. en eski bina odur koğuşlarda 20 kişilik. eğitim filan yok. ama saçma sapan slaytları izlemeye çok yol yürütürler çemente.
Eğitim Birliği16 NCI MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / DİYARBAKIR MERKEZ / DİYARBAKIR
Esas BirliğiK.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 2 NCİ MÜHT.BLG.K.LIĞI 24 ÜNCÜ MÜHT.BL. / DİYARBAKIR ERGANİ / DİYARBAKIR
Beyler e-devlette acıklandı
Acemilik benim calistigim birlige geliyorsunuz.(16'nci Mknz.P.Tug. / Devegecidi/D.bakir) Kisa donemler rahat burda ama kafama takilan buraya acemiler gelmiyor. Acemi egitimi verilmiyor ki. Usta birliginiz burasi diyecegim ama degil.
Her neyse. 28 Şubat'a kadar buradayim ben. Geldiginizde bir sikintiniz vs olursa Disiplin Subayligindayim. Gelirsiniz yardimci olmaya calisirim her zaman. :)
Ergani'de kotu degildir ayrica.
Edit: Simdi sordum da 354 donem ile birlikte bizim burasi acemi egitimi verecekmis.
Edit2: Ergani Muhimmat bolugu icin paso yatis diyor komutan arkadaşlar. :)
Edit3: Aklınıza takılan husus olursa pm atin. Ayrica gelmeden evvel size yine birtakim bilgi veririm.
Havacı ise aynı yerdeyiz.
aynen havacı :) muhafız diyor o ne acaba
havacılar nerede torunlarımı göreyim tuttunuz olm :D :D
şaka bi yana
hiç görmediğiniz soğuğa ve mideniz mahvedicek g.tünüzden işeticek ishal yapan yemeklere hazır olun. 1.eraşa düşenlere geçmiş olsun şimdiden. en eski bina odur koğuşlarda 20 kişilik. eğitim filan yok. ama saçma sapan slaytları izlemeye çok yol yürütürler çemente.
Havacılar burda kardeşim bahset bakalım biraz Kütahyadan :)
aynen havacı :) muhafız diyor o ne acaba
Güzel benimde Muhafız giderken konuşalım edelim burda :)
Havacılar burda kardeşim bahset bakalım biraz Kütahyadan :)
eğitim yok rahat hazır ol esas duruş tüfekle nişan alma tiplerini göreceksiniz o kadar 0 spor. ama çok soğuk -5 de iştima alacaksınız saah 5 de iki tane içlik giyin i faydası olmayacak pek çoğunuz bronşit başlıngını ya da zaatüre başlangıcı olacak. hepinize aynı antibiyotik ve noc 600 balgam çıkartıcı tablet verecekler viziteye çıkınca. vizite:hastaneye gidiyorsun yani. gidince kartı alınca bisküvi stoğu yapın dolaba çok lazım olur şansınız varsa sıra gelirse tost alıp çocuk gibi sevineilirsinizde. aklıma gelenler bunlar. birde okumuş adamın aslında adam değil madam hiç değil tam mal olduğunuda canlı örnekler ile göreceksiniz. aklıma gelenler şuanda bunlar. :)
12 tane mermi atacaksınız 3 tane sesi 9 tane gerçek mermi. ve yılların yalanı g3 o kadarda geri tepen omuz kıran inciten bir silah değil.
bursa ışıklardan selamlar.:heyoo:
İbrahim33
24-01-2014, 11:14
bende havacıyım :) bu arada uçak biletleri ne kadar pahalı bee , mecbur otobüsle gidicez :)
eğitim yok rahat hazır ol esas duruş tüfekle nişan alma tiplerini göreceksiniz o kadar 0 spor. ama çok soğuk -5 de iştima alacaksınız saah 5 de iki tane içlik giyin i faydası olmayacak pek çoğunuz bronşit başlıngını ya da zaatüre başlangıcı olacak. hepinize aynı antibiyotik ve noc 600 balgam çıkartıcı tablet verecekler viziteye çıkınca. vizite:hastaneye gidiyorsun yani. gidince kartı alınca bisküvi stoğu yapın dolaba çok lazım olur şansınız varsa sıra gelirse tost alıp çocuk gibi sevineilirsinizde. aklıma gelenler bunlar. birde okumuş adamın aslında adam değil madam hiç değil tam mal olduğunuda canlı örnekler ile göreceksiniz. aklıma gelenler şuanda bunlar. :)
12 tane mermi atacaksınız 3 tane sesi 9 tane gerçek mermi. ve yılların yalanı g3 o kadarda geri tepen omuz kıran inciten bir silah değil.
bursa ışıklardan selamlar.:heyoo:
Bilgiler için sağol Usta birliğin orda mı açıklandı senin?
Güzel benimde Muhafız giderken konuşalım edelim burda :)
tamamdır :) bu arada usta birliğim yazmıyor benim orada mı açıklanacak acaba
tamamdır :) bu arada usta birliğim yazmıyor benim orada mı açıklanacak acaba
Bende de yazmıyor devrem :)
Bilgiler için sağol Usta birliğin orda mı açıklandı senin?
usta birliği: Bursa Işıklar Hava Lisesi Komutanlığı Teleferik/Bursa. ama Yunuseli'de ki yere de geçme ihtimalim de var ama şu önümdeki 10 günlük adresim budur.
Astımım'dan dolayı sevk aldım şuan çarşı sipek :)
ama şunuda belirteyim 1.Tabur 1.Erbaş olursanız çavuşlarınız çok kafa elemanlar olacak çok geyik yaparsınız. Fazlı,Aydın ve Bahadır Asteğmenler anlayışlı,askeri seven insanlardır.
usta birliği: Bursa Işıklar Hava Lisesi Komutanlığı Teleferik/Bursa. ama Yunuseli'de ki yere de geçme ihtimalim de var ama şu önümdeki 10 günlük adresim budur.
Astımım'dan dolayı sevk aldım şuan çarşı sipek :)
Anladım usta birliği yazmıyor bizde ordamı belirleniyor veya kura vs mi var bazı yerler çünkü o şekildeymiş bilgin var mı?
Ha buarada geçmiş olsun..
Anladım usta birliği yazmıyor bizde ordamı belirleniyor veya kura vs mi var bazı yerler çünkü o şekildeymiş bilgin var mı?
Ha buarada geçmiş olsun..
yemine 1 hafta konferans salonunda okunacak tamamiyle rastgele sistem atıyor sizi.
O konuda ilgi verirsek Eskişehir 1.Ana jet çok disiplinli yerdir. Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı imkanları iyidir ama çarşın yoktur. Bursa'da rütbeli çok ışıklar teleferikde ağaca bile selam verirsin ama çoğu anlayışlı iyi insanlar tabii gıcık olanıda sana çarşı yüzü göstertmez.
yemine 1 hafta konferans salonunda okunacak tamamiyle rastgele sistem atıyor sizi.
O konuda ilgi verirsek Eskişehir 1.Ana jet çok disiplinli yerdir. Diyarbakır 2.anajet imkanları iyidir ama çarşın yoktur. Bursa'da rütbeli çok ışıklar teleferikde ağaca bile selam verirsin ama çoğu anlayışlı iyi insanlar tabii gıcık olanıda sana çarşı yüzü göstertmez.
Tamam bu usta birliği bilgileri lazımda saolasın bilgiler için ;)
Emre Abdik
24-01-2014, 11:28
03/02/2014
Çok yakın bi arkdaşım da Kastamonu Malatya bende Kastamonu Van orda buluşursak tanıştırırım istersen bi şekilde tanıdık bulmak iyidir.
Tamam bu usta birliği bilgileri lazımda saolasın bilgiler için ;)
rica ederim. yine sorun olursa özelden yazabilirsin ***** her zaman online değiliz. :)
rica ederim. yine sorun olursa özelden yazabilirsin ***** her zaman online değiliz. :)
Çok saol kardeşim ;)
Eğitim Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
Esas Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 4 ÜNCÜ 203/37 MM.LİK K/M.OB.BT. / SAKARYA ADAPAZARI / SAKARYA
kısa dönem topçu
Draniela
24-01-2014, 11:37
Ne çok cenderme var yahu :D
Yemin ederim içim çok rahatladı. Tunceli diye korkmuştum ama korkulacak yanı yokmuş sevinecek tarafı çokmuş :D
https://eksisozluk.com/tunceli-il-jandarma-komutanligi--1993468
İbrahim33
24-01-2014, 11:43
Kütahya'ya düşen arkadaşlar son ve sondan 4. posta baksınlar , epey detaylı yazmışlar , faydası olur illa ki.
HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - KÜTAHYA (http://forum.donanimhaber.com/m_17872294/mpage_25/tm.htm)
Burak Demirci
24-01-2014, 12:16
boıyle yine karıştı arkadaşlar liste yaptık karsısına kısaca yeri bölüğü yazın
65 İNCİ MKNZ.P.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 1 İNCİ MKNZ.P.BL. (ZMA) / KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ / KIRKLARELİ
1. burak demirci = 65.pıyada tugayı kırklarelı luleburgaz ustada acemıde aynı yer
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
12.umut01
İbrahim33
24-01-2014, 12:30
1. burak demirci = 65.pıyada tugayı kırklarelı luleburgaz ustada acemıde aynı yer
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
8. İbrahim33 = kütahya hava er tugay eğitim kmt.
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
12.umut01
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem = Kütahya Hava Er Tugay Eğitim Kmt.
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
12.umut01
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem= Kütahya Hava Er Tugay Eğitim Kmt.
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
9. kv661
10. dr059
11.frdayd
12.umut01 = kastamonu 5.J.EĞT / Muğla il jandarma kmt.
Acemilik benim calistigim birlige geliyorsunuz.(16'nci Mknz.P.Tug. / Devegecidi/D.bakir) Kisa donemler rahat burda ama kafama takilan buraya acemiler gelmiyor. Acemi egitimi verilmiyor ki. Usta birliginiz burasi diyecegim ama degil.
Her neyse. 28 Şubat'a kadar buradayim ben. Geldiginizde bir sikintiniz vs olursa Disiplin Subayligindayim. Gelirsiniz yardimci olmaya calisirim her zaman. :)
Ergani'de kotu degildir ayrica.
Edit: Simdi sordum da 354 donem ile birlikte bizim burasi acemi egitimi verecekmis.
Edit2: Ergani Muhimmat bolugu icin paso yatis diyor komutan arkadaşlar. :)
Edit3: Aklınıza takılan husus olursa pm atin. Ayrica gelmeden evvel size yine birtakim bilgi veririm.
Cok teşekkür ederim. Valla en son 89-91 yılları arasından babamın askerliği sebebiyle Diyarbakır'daydım. Kısmet bizimde askerlik Diyarbakır'da olacakmış.
2. s.mert
3. Aktaş
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
9. kv661 = Diyarbakır 16 NCI MKNZ.P.TUG. , Usta birlik'te Ergani/D.bakır
10. dr059
11.frdayd
2. s.mert
3. Aktaş
4.Jem = Kütahya Hava Er Tugay Eğitim Kmt.
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
9. kv661
10. dr059
11.frdayd-ankara polatli topcu ve fuze okulu
12.umut01
2. s.mert
3. Aktaş = KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI // İL J.K.LIĞI KONYA sevk başlangıç 19.03.2014
5.Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
10. dr059
11.frdayd = ankara polatli topcu ve fuze okulu
arkadaşlar sevk tarihlerimizide eklersek hangi tarihlerde kimlerle aynı birlikte oluruz daha rahat anlaşılır
2. s.mert = kastamonu jandarma - kütahya jandarma 19.03.2014
3. Aktaş = KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI // İL J.K.LIĞI KONYA sevk başlangıç 19.03.2014
4. Jem= Kütahya Hava Er Tugay Eğitim Kmt.
5. Can08
6. ozgurluk
7. Draniela
10. dr059
aktaş biz seninle aynı tarihte aynı yerdeyiz galiba :D
Cevap verebilecek birisi var mi acaba? Yeriniz belli olduktan sonra ne zaman gidiyorsunuz? Bugun yerleri belli olan subatin ortasinda mi gidecekler?
ozgurluk
24-01-2014, 14:00
5. Can08
6. ozgurluk acemilik = amasya/merkez ,, usta birliği = ağrı / merkez topçu bitli piyade
7. Draniela
10. dr059
Burak Demirci
24-01-2014, 14:06
sevk bşlangıc 3 bitiş tarihi 7 subat diyo kısa donem er işte benımde Kırklareli Lüleburgaz dütüğüm yer nasıldr bilen varmı
Buğra A.
24-01-2014, 15:28
Aynen android de gözüküyor sadece . Kısa istemiştim uzun çıktı ya :/ ankara polatlı eğitim birliğim. 27.01.2014 - 31.01.2014 sevk. Herkese hayırlı olsun.
Hayırlı olsun, uzun dönem güzeldir, merak etme :) Parada kazanacaksın ve ayrıca itibarlı olacaksın.
Eğitim Birliği
KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU
Esas Birliği
İL J.K.LIĞI/MUĞLA / MUĞLA / MUĞLA
Sevk Başlangıç
19/03/2014
hayırlı uğurlu olsun :)
03/02/2014
Eğitim birliği: KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU
Esas Birliği: İL J.K.LIĞI/TUNCELİ / TUNCELİ / TUNCELİ
kısa dönem er jandarma
harbi moralim bozuldu
Eğitim BirliğiKASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONUCelp Grubu1Esas BirliğiİL J.K.LIĞI/DİYARBAKIR / DİYARBAKIR / DİYARBAKIRKuvvetJANDARMA GENEL KOMUTANLIĞIStatüKISA_DÖNEM ERSınıfJANDARMA
Acemi Kastamonu
Usta Van jandarma
Jandarma olacaklara Allah yardım etsin. İlla benim eski bölüğüme düşecekler olacaktır. Yardımcı olabilirim isteyene, komutanlarla hala aram iyi.
Kastamonu yaz-kış serindir, bilginiz olsun. Çarşısı kötü ama bölükte çok eğlenirsiniz, çok eğlenceli bir yerdir. Birbirinizle görüşün bölük içerisinde ve dost olmaya bakın.
Yemekler kötüdür ve herkes acemiliği boyunca en az 3 defa bulaşık yıkar, 3 defa da mıntıka yapar.
Çarşıya indiğinizde her yerde yemek yemeyin, lüks gözüken yerlere girin mutlaka. Ayrıca aileleriniz sizi ziyarete geldiğinde mutlaka Öğretmen Evi'nde konaklasınlar. Hem uygun fiyatlı, hem de konforlu.
Ayrıca en güzeli, cep telefonunun en kolay kullanıldığı yer Kastamonu'dur :) Ne demek istediğimi girdiğiniz zaman anlayacaksınız. Davullarla ve zurnalarla karşılanmaya hazır olun :)
yilmazcatalbas
24-01-2014, 16:01
Eğitim Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / SAKARYA MERKEZ / SAKARYA
Esas Birliği1 İNCİ MOT.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 4 ÜNCÜ 203/37 MM.LİK K/M.OB.BT. / SAKARYA ADAPAZARI / SAKARYA
kısa dönem topçu
şanslısın vesselam burada çarşının göbeğinde askerlik yapacaksın herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa özelden ulaşabilirsin
aktaş biz seninle aynı tarihte aynı yerdeyiz galiba :D
aynen mert pm atıyorum:)
Draniela
24-01-2014, 16:33
5. Can08
6. ozgurluk acemilik = amasya/merkez ,, usta birliği = ağrı / merkez topçu bitli piyade
7. Draniela = KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI / TUNCELİ İL J.K.LIĞI jandarma
10. dr059
352ler hafta içi terhis olmaya başlıyor. biz(353) de salı-çarşamba gibi plakalara düşüyoruz ve 354leri bekliyoruz artık. m.a.l.tepe as.keri lisesine gelecek olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum