Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay açtırma
yagizgokmen
01-11-2013, 10:14
Merhaba arkadaşlar
Zamanın da esti kafamıza bir hata yaptık presletim yayları şimdi bu yayları geri açtırmam gerekiyor ama açtıktan sonra orjinaline göre 1 veya 2 cm kısa kalır diyorlar bu konu hakında bilgisi olan lar yardımcı olursa çok sevinirim :)
ANIL ERCAN
01-11-2013, 10:18
Yay presletirken Presleyen dallamalar eskiye döndürürz abi istediginiz zaman yaparız abi ederiz abi diyolar, Presten sonra eskiye döndür diyince döndürmüyorlar Cevremde ne kadar yay presletip sonradan eski haline çevirmek isteyen kişi varsa hepsi gitti Orjinal yaylarını aldı yetkili servislerinden hiç biride eskiye çevirtemedi.
yagizgokmen
01-11-2013, 10:25
Yay presletirken Presleyen dallamalar eskiye döndürürz abi istediginiz zaman yaparız abi ederiz abi diyolar, Presten sonra eskiye döndür diyince döndürmüyorlar Cevremde ne kadar yay presletip sonradan eski haline çevirmek isteyen kişi varsa hepsi gitti Orjinal yaylarını aldı yetkili servislerinden hiç biride eskiye çevirtemedi.
bizimde sonumuz öyle gözüküyor o zaman yetklili servise merak tan sordum tanesi 467 tl + kdv diyince kapadım araç clio bu arada :)
bi arkadaşım aynı yayı 2 kere presletip geri açtırdı şuan kullanıyor sıkıntısız maslak nam da yaptırdı.
bizimde sonumuz öyle gözüküyor o zaman yetklili servise merak tan sordum tanesi 467 tl + kdv diyince kapadım araç clio bu arada :)
hangi kasa :O
yagizgokmen
01-11-2013, 10:34
bi arkadaşım aynı yayı 2 kere presletip geri açtırdı şuan kullanıyor sıkıntısız maslak nam da yaptırdı.
hangi kasa :O
ben açtırıyım presletmem daha TUV engeli var önümde clio faz 2 1.5 peki birde şöyle soruyım açtırdık diyelim dendiği gibi 1 veya 2 cm basık kaldı TUV de sorun çıkarmı bu farktan
Yay pressletmek ne kadar yanlışsa preslenmiş yayı tekrar açtırmakta daha fazla yanlıştır. Yeniden yükseltecekseniz Oem yada aftermarket yay almanız güvenliğinize olacaktır.
ben açtırıyım presletmem daha TUV engeli var önümde clio faz 2 1.5 peki birde şöyle soruyım açtırdık diyelim dendiği gibi 1 veya 2 cm basık kaldı TUV de sorun çıkarmı bu farktan
faz 2 derken clio 3 faz 2 mi yoksa clio 2 mi
1-2 cmden bişey olmaz hatta ben geçen yaz 7.5 cm basıkken geçmiştim :)
yagizgokmen
01-11-2013, 10:42
faz 2 derken clio 3 faz 2 mi yoksa clio 2 mi
1-2 cmden bişey olmaz hatta ben geçen yaz 7.5 cm basıkken geçmiştim :)
bende eksik yazmışım aynen clio 3 faz 2 2011 2 . yarı üretim ***** spor yay yok bastık o şekilde umut verdiniz bana :) ilk çıkma veya sanayide yay bulursam onu taktırırım ikinci ihtimal ise açtırırım o zaman
bende eksik yazmışım aynen clio 3 faz 2 2011 2 . yarı üretim ***** spor yay yok bastık o şekilde umut verdiniz bana :) ilk çıkma veya sanayide yay bulursam onu taktırırım ikinci ihtimal ise açtırırım o zaman
bi ara satıldı ama çok az ithal edilmişti heralde bayadır piyasada yok :) ama aklnda olsn arka yaylar aynı arkaya çıkma yay alıp önleri açtırabilirsin ilerde basmak istersen tekrar kolay olur
biz 2011 mondeo nunkileri presslettik (namış :) )satarkende galerici abi kaldır getir dedi gitti kalkdırdıkda aracı gecenlerde gordum sansa bildigin hala alcak
buna istaneden dogrudur diyorm dedigin
yagizgokmen
01-11-2013, 10:53
bi ara satıldı ama çok az ithal edilmişti heralde bayadır piyasada yok ama aklnda olsn arka yaylar aynı arkaya çıkma yay alıp önleri açtırabilirsin ilerde basmak istersen tekrar kolay oluryok yok :D bundan sonra param varsa marka coil yoksa leylek spec o zaman nam a gidip bir fiyat alıp yayları açtıralım birde o plastik takozlardan almak lazım kesmiştik yardımınız için çok teşekkür ederim :)
yok yok :D bundan sonra param varsa marka coil yoksa leylek spec o zaman nam a gidip bir fiyat alıp yayları açtıralım birde o plastik takozlardan almak lazım kesmiştik yardımınız için çok teşekkür ederim :)
en temizi o aslında ama ben daha clio 3 için coil satan henüz görmedim kmse getirmior ama 700 civarı koni satan vardı bi ara onların tablaları bizim arabalarla aynıdır mhtemelen yay bulmakta sorun olmaz :) rica ederim :)
bugra1945
01-11-2013, 16:18
bence çok tehlikeli ya. tamam yay presletme kestirme olayları normal de bence. ama tekrar açtırmak çok riskli.. Allah korusun takla sebebi.
Presletmekten daha tehlikeli açtırmak. Çıkmacıdan alırsınız yayları çok ucuza. Yada arabasını basmak isteyen varsa takaslayın yayları.