Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 GT mı Civic vtec II ES mi ?
Noushzad
01-11-2013, 13:22
Öncelikle iyi günler iyi forumlar arkadaslar. 30.000 tl civarında bir araç almayı düşünüyorum çevremden aklıma takılan iki araç var basliktada belirttiğim gibi. Bunları konforuna performansına ve yakıtına gore kıyaslayıp bi fikir verebilirmisiniz. Demek istediğim herkes fikrini ve nedenini söylerse sevinirim iki aracında klasman farkı var biliyorum ama bu fiyat aralığında hoşuma giden iki model bu. Düşüncelerinizi bekliyorum. Tekrardan iyi forumlar ,teşekkürler. :soru:
abdullahçöllü
01-11-2013, 13:54
genç bekar birisin anladığım kadarıyla.. 207 gt ile vtec II kıyaslanacak şartlarda araçlar degıl bencede.. ben senin yerinde olsam tereddütsüz 207 gt alırım.. vtec II yi sırf piyasada çok var diye ve piyasası iyi diye alma bence gençlik bi kere gelir..:)
Bulut Y.
01-11-2013, 13:58
Bir kaç sene sonra 207gt de 206 gti gibi yüzüne bakılmayan bir araç olacak bence ama vtec II Es her daim alınır satılır
Noushzad
01-11-2013, 14:00
Aynen dedigini.z gibi genc ve bekarım. Fikrinizi belirttiğiniz icin teşekkürler. Bende onceleri oyle düşünüyodum ama yok yakıtiydi yok Fransız arabaymis binilmezmis gibi yorumlar aldim kafam karıştı danışmak istedim. bilen birileri vardır beni aydınlatırlar diye umuyorum :):)
gokcell13
01-11-2013, 14:02
2 aracıda bilen birisi olarak sana şöyle soyleyim. Vtec II uzun yıllardır kullanıyorum.1 deger kaybetmedi. 2 az yakar.3 masrafsızdır.
207 GT 1 deger kaybeder.2 ş.içi 9 ile 13 lt arası yakar. 3 Uzun donemde masraf cıkarabilir. Biri 4 diger 2 kapı spor bir arabadır.Vtec 2 den fazla fonksiyonu vardır.
Noushzad
01-11-2013, 14:03
Bir kaç sene sonra 207gt de 206 gti gibi yüzüne bakılmayan bir araç olacak bence ama vtec II Es her daim alınır satılır
O konuda haklisin evet ama zaten birkaç sene kullanıp satarım sonucta keyif vermesi icin kullanıcam bi araç istiyorum
corsa da sport kullanıyorum tavsiye ederim dizel chip falan devam edersiniz :)
esmerhan
01-11-2013, 14:06
sonucta genc adamsın her ıkı aracıda alsan ıllakı rahat durmayıp modifiye yapıcaksın netıcesındede 2 aracda tıp ve performance konusundada aralarında oyle ucurumlar yok. ama satmaya gelınce vtec2 den zarar etmezsın ıstedıgın anda satabılırsınde oyuzden bence honda bır adım onde ..
Noushzad
01-11-2013, 14:08
2 aracıda bilen birisi olarak sana şöyle soyleyim. Vtec II uzun yıllardır kullanıyorum.1 deger kaybetmedi. 2 az yakar.3 masrafsızdır.
207 GT 1 deger kaybeder.2 ş.içi 9 ile 13 lt arası yakar. 3 Uzun donemde masraf cıkarabilir. Biri 4 diger 2 kapı spor bir arabadır.Vtec 2 den fazla fonksiyonu vardır.
Yakıtları arasında fark oldugunu biliyordum ama iki uç katı olucagini tahmin etmemiştim :) honda olursa zaten gaz taktirmayi düşünmüyorum ona rağmen en az 3 kat farkediyo. Arabayi pek sakın kullanan biride olmadığımı göz önüne alırsak :)
Noushzad
01-11-2013, 14:10
corsa da sport kullanıyorum tavsiye ederim dizel chip falan devam edersiniz :)
Teşekkürler fikrin icin ama corsalarin dış görünümünü beğenmiyorum tabiki şahsi fikrim. Tekrar teşekkürler :)
Noushzad
01-11-2013, 14:12
sonucta genc adamsın her ıkı aracıda alsan ıllakı rahat durmayıp modifiye yapıcaksın netıcesındede 2 aracda tıp ve performance konusundada aralarında oyle ucurumlar yok. ama satmaya gelınce vtec2 den zarar etmezsın ıstedıgın anda satabılırsınde oyuzden bence honda bır adım onde ..
Birde 207 nin yakıtını düşününce iyice zararlı cikiyorum anlaşılan :) yorumun icin teşekkürler bu arada.
vtec2 şuanda altın :D albin primle satt
Noushzad
01-11-2013, 14:46
vtec2 şuanda altın :D albin primle satt
Prim yapmasın ya onemli degil :) teşekkürler :)
Prim yapmasın ya onemli degil :) teşekkürler :)
o zaman sana swap rexs verelim madem spor araç istiyon al sana en hart spor araç :D
Noushzad
01-11-2013, 14:55
o zaman sana swap rexs verelim madem spor araç istiyon al sana en hart spor araç :D
:D yok teşekkürler :)
:D yok teşekkürler :)
nolduu :D hani primi düşünmüyodun yaa tırsstın mı :D
Noushzad
01-11-2013, 15:22
nolduu :D hani primi düşünmüyodun yaa tırsstın mı :D
:D gerek yok ondan :D
Noushzad
01-11-2013, 15:55
Düşüncelerinizi, fikirlerinizi esirgemeyin arkadaslar bekliyorum...
rebeloghy
01-11-2013, 16:04
Merhabalar , size bu konuda yardımcı olabilcek kişilerden biri olarak gördüm kendimi zira 2 sene üstünden inmeden vtec2 kullandım. Şimdi 307 var 2005 model. Ben size 2005 model 307den yola çıkarak üstünlüklerini anlatacağım oradan da 207 gtye geçeriz. :)
Hondacıydım hem de 30 bine vtec2 ilanı açanından. :D Fakat 2004civicten 2005 307ye geçtim. Far sensörü, yagmur sensörü, park sensörü,direksiyondan kumanda vs geldi.
Direksiyon hissi,tepkileri açık ara önde 307de. Koltukları sadece zaten alma sebebi. Her türlü virajda tutuyor. Fren konusunda arada gerçekten dağlar yok denir ya burada fark dağ tepe bayır :) Yol tutuşta civic gerçekten çok geride. Üstelik bu kıyaslamada civicte 0 aldığım michelinler vardı , şuan 40 binde michelinlerim var. Yeni lastik alsam bi daha civicin yüzüne bakmam o derece.
Özlediğim tek ama gerçekten tek artısı Vtec2 nin 0-100 0-130 hızlanması bambaşka bir keyif. Ne arabalarla denk geldim kaç yüz kere insanların yüzlerindeki ifadeyi izlemek çok tatlı bir histi :)
Uzun oldu ama işin özü vtec2den 307ye geçmek sınıf atlamak oldu. Bu arada araç 1.6 hdi 110luk.
Gel gelelim 207 gt kıyasına. Bi kere 150 hp turbolu aracın olcak performansta daglar yok demek espri olur. Alt devirlerin dolu dolu gezmek çok daha keyifli. Bir yazılım eksoz dp yaparsın , yani 1000 lira masrafı iki araca yap , vtec2 anca 125 hp falan olur o da işte belli devirde. Fakat 207 gt ile 180 civarı olursun. Arada Toroslar olur..
Yakıt denmiş ben izmire göre konuşayım sakinde 7-8 litrelerde dolaşan arkadaşlarım var izmirde. Vtec2 de ölü ötesi kullanınca 6 litre civarında dolaşıyordu trafiksiz. Trafiğe gir o da 8 9. Yani arada 2 3 kat değil alakası yok. Şehir dışı yakıtında hele şu var ki vtec2 nin en kötü yanı 120 ile giderken 3800 devirde seyir ediyorsunuz. Hem gürültü hem güzel bir yakıt içişi oluyor uzun yollar. Not: az yakması 80 i hiç geçmeden 30 lira benzin ile 165 km de yaptım. yolda sollamayan ağaç kalmadı artık :)
Özetle ; 207 gt yerine 207 rc ye bakın farka değer. Yok bulamadınız 207 gt alın düşünmeyin bile. 30 lira 207 gt ise , vtec2 20 22dir. Aradaki bunca farka göre, arada böyle bir oran olmalı.
Günlük sakin kullanıp 35 kuruş civarı yakmak , canınız istediğinde 180 hp civarında tatlı tatlı gazlamak için 207 gt-rc alınır. Yol tutuşu frenleri donanımı model yılı hepsi avantaj. 35 kuruşu göze alsam yarın satıp alırdım :)
Noushzad
01-11-2013, 16:26
Merhabalar , size bu konuda yardımcı olabilcek kişilerden biri olarak gördüm kendimi zira 2 sene üstünden inmeden vtec2 kullandım. Şimdi 307 var 2005 model. Ben size 2005 model 307den yola çıkarak üstünlüklerini anlatacağım oradan da 207 gtye geçeriz. :)
Hondacıydım hem de 30 bine vtec2 ilanı açanından. :D Fakat 2004civicten 2005 307ye geçtim. Far sensörü, yagmur sensörü, park sensörü,direksiyondan kumanda vs geldi.
Direksiyon hissi,tepkileri açık ara önde 307de. Koltukları sadece zaten alma sebebi. Her türlü virajda tutuyor. Fren konusunda arada gerçekten dağlar yok denir ya burada fark dağ tepe bayır :) Yol tutuşta civic gerçekten çok geride. Üstelik bu kıyaslamada civicte 0 aldığım michelinler vardı , şuan 40 binde michelinlerim var. Yeni lastik alsam bi daha civicin yüzüne bakmam o derece.
Özlediğim tek ama gerçekten tek artısı Vtec2 nin 0-100 0-130 hızlanması bambaşka bir keyif. Ne arabalarla denk geldim kaç yüz kere insanların yüzlerindeki ifadeyi izlemek çok tatlı bir histi :)
Uzun oldu ama işin özü vtec2den 307ye geçmek sınıf atlamak oldu. Bu arada araç 1.6 hdi 110luk.
Gel gelelim 207 gt kıyasına. Bi kere 150 hp turbolu aracın olcak performansta daglar yok demek espri olur. Alt devirlerin dolu dolu gezmek çok daha keyifli. Bir yazılım eksoz dp yaparsın , yani 1000 lira masrafı iki araca yap , vtec2 anca 125 hp falan olur o da işte belli devirde. Fakat 207 gt ile 180 civarı olursun. Arada Toroslar olur..
Yakıt denmiş ben izmire göre konuşayım sakinde 7-8 litrelerde dolaşan arkadaşlarım var izmirde. Vtec2 de ölü ötesi kullanınca 6 litre civarında dolaşıyordu trafiksiz. Trafiğe gir o da 8 9. Yani arada 2 3 kat değil alakası yok. Şehir dışı yakıtında hele şu var ki vtec2 nin en kötü yanı 120 ile giderken 3800 devirde seyir ediyorsunuz. Hem gürültü hem güzel bir yakıt içişi oluyor uzun yollar. Not: az yakması 80 i hiç geçmeden 30 lira benzin ile 165 km de yaptım. yolda sollamayan ağaç kalmadı artık :)
Özetle ; 207 gt yerine 207 rc ye bakın farka değer. Yok bulamadınız 207 gt alın düşünmeyin bile. 30 lira 207 gt ise , vtec2 20 22dir. Aradaki bunca farka göre, arada böyle bir oran olmalı.
Günlük sakin kullanıp 35 kuruş civarı yakmak , canınız istediğinde 180 hp civarında tatlı tatlı gazlamak için 207 gt-rc alınır. Yol tutuşu frenleri donanımı model yılı hepsi avantaj. 35 kuruşu göze alsam yarın satıp alırdım :)
Cok tesekkurler öncelikle elinize saglık. Dediğiniz gibi model ve fonksiyon acısından 207 üstün ben hondanin yakıtını 4.5 5 lt olarak okumuştum bikac yerde o yüzden iki uç kat gibi bisi soyledim. Ve benim dediğim es modeli yani 207 ile aynı fiyattalar 30k civarında ikisininde fiyatları sizinde söylediklerinize gore suan 207 ağır basiyo ama yakıtlar konusunda daha sağlıklı bi bilgi alırsam cok iyi olucak benim icin daglar var cunku 207 ye 13 lt yazmışlardi. Tekrardan tesekkurler :)
elindeki parayla gt degil rc alıyosun .bence esamesi okunmaz vtec 2 nin rc yanında git istanbul parka geniş geniş gazla istersen
aradaki 2-3 litre icin karartırm gozümü valla 20 km az yaparım rc alırım
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-model-peugeot-207-rc-servis-bakimli-cok-temiz-113320850/detay)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-207-rc-thp-turbo-high-pressure-full-64676362/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-207-rc-le-mans-137273756/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-207-rc-lemans-133202660/detay
Noushzad
01-11-2013, 16:59
elindeki parayla gt degil rc alıyosun .bence esamesi okunmaz vtec 2 nin rc yanında git istanbul parka geniş geniş gazla istersen
aradaki 2-3 litre icin karartırm gozümü valla 20 km az yaparım rc alırım
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-model-peugeot-207-rc-servis-bakimli-cok-temiz-113320850/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-207-rc-thp-turbo-high-pressure-full-64676362/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-207-rc-le-mans-137273756/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-207-rc-lemans-133202660/detay)
Tesekkurler yorumun icin :) iste aradaki yakıt farkında uçurum mu var yoksa dedin gibi sadece 2 litremi biri honda 4 5 litre diyo digeri gt 9 13 arası diyo iyice kafam karıştı ama dediğin gibi yakıtta uçurum yoksa rc iyi bi alternatif oldu cok iyi hemde :):icon_tup:
Tesekkurler yorumun icin :) iste aradaki yakıt farkında uçurum mu var yoksa dedin gibi sadece 2 litremi biri honda 4 5 litre diyo digeri gt 9 13 arası diyo iyice kafam karıştı ama dediğin gibi yakıtta uçurum yoksa rc iyi bi alternatif oldu cok iyi hemde :):icon_tup:
Peugeot 207 GTI ( RC ) Fuel consumption - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ixh7ePZTLbk)
ixh7ePZTLbk
En kral GT'nin edecegi para 30 lira bence.
Ama daha 2-3 gun once 29 liraya hala VTi satilabildigini gorunce insafsizlik ettigimi dusunmuyor degilim :D
Aracin servis kayitlarina bakin, elektronik sorunlarla alakali falan gitmis gelmis mi. Basit gecici sorunlar cikarabiliyor
Ayrica takir tukur olmasi ihtimali cok yuksek, deneyip alin derim veya simdiden bi cozum yolu gelistirmeye bakin izolasyon vs.
Yakit da maksimumda 10-11 litreyi gecmez. Tapagaz 13 yakiyor rollingte zaten, daha yukarisini ben beceremedim :)
Normal karisik kullanimda 9 litre falan.
2007lerde sente atlama sorunu vardi garantiden yapildi hepsinde, 2008ler temiz.
Kronik sorun yok ama ufak tefek gecici sorunlar olur illa ki, kiminle konustuysam bu konuda 'Klasik Peugeot' deyip geciyor, ben de cok kafayi takmadim kullandigim donemde.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/120532-207-gt-16-thp-nasil-aractir.html
edit: tarıktaki Gt di buarada
Noushzad
01-11-2013, 17:45
Peugeot 207 GTI ( RC ) Fuel consumption - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ixh7ePZTLbk)
ixh7ePZTLbk
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/120532-207-gt-16-thp-nasil-aractir.html
edit: tarıktaki Gt di buarada
Çok teşekkür ederim ilgine. Çok yararlı bilgiler oldu ve aydınlatıcı :) :D tekrardan çok teşekkür ederim sanırım şuan gt mi rc mi diye düşünmem gerekicek vtec çok çok zayıf kaldı gözümde performans, yakıt, konfor ve fonksiyonlar bakımından :)
Kimin vtec2si 4.5-5 yakıyomuş :) şehir içi trafikli kullanımda 8-8.5 litreden başlıyor benim arabamın yakıt değerleri. 9-10a kadar yolu var kullanım şekli ve trafiğine göre.
Bence ilk önce arabadan ne beklediğinizi belirleyin çünkü arada kaldığınız 2 arabanın arasında dağlar kadar fark var.
207 GT spor tek kapı performans arabası,Vtec2 4 kapı sedan aile arabası.
Peugeot 207 GT: Bu araba performans için yapılan bi araba,1.6 150hp motor var.
Yanılmıyorsam bu motor Citroen DS3'de de kullanılıyor ki keyifli atik bi motor.
207 RC ile yürüyende fark olmadığını görüyorum yani bu demektir ki yol tutuşu gerçekten iyi bir araba.
Filtre,downpipe ve yazılım ile çok zevkli araba olur. Yani demek istediğim düşük maliyetle gerek pist gerek roll gerek keyif için gayet hızlı yapabilirsiniz.
GT'nin frenleri ve yol tutuşu kesinlikle vasat değil iyi biliyorum.
Vtec2 modeli: Bu arabayı düşünmenizi anlamadım. Sporluktan,performanstan tamamen uzak bildiğiniz aile arabasıdır.
İç-dış-performans-tasarım ve kullanım amacı olarak çok farklı 2 araba.
Sahibinden.com'dan şimdi baktım biraz,60 yaşında birisi kullansa şaşırmassınız.
Yaşınızın 22 olduğunu görüyorum,bu 2 araç arasında kalmanız beni şaşırttı açıkcası.
ANIL ERCAN
01-11-2013, 19:10
30 milyarım gider Direk Megane RS'e basarım.
poşetçay
01-11-2013, 19:52
her iki aracıda iyi bilen bilen birisi olarak kıyaslanıcak araçlar değiller biriisi spor diğeri daha ekonomik bi araç rc gt arıza ve sorunlu fln deniliyor hangisi çıkartmıyor ki kesinlikle rcyi bir dene derim tabii vtec2 ye göre daha masraflı yakıt vs donalım olarak oldukça fazla illa vtec2 diyorsa ikibin tl fln harcarsın 15 hp fln alırsın rc de bu bi yazılıma bakar
Noushzad
02-11-2013, 12:00
Hepinize cok teşekkür ederim fikirleriniz, yorumlarınız icin gt de karar kıldım. Temiz sorunsuz bisi bulunca alicaz artık hayirlisiyla.
esmerhan
02-11-2013, 13:01
bır vti ısını cozer ıster sakın kullanımda ekonomı yap ,ıster vtec aç pug ların ıcınden gec :D
rebeloghy
02-11-2013, 13:03
Hepinize cok teşekkür ederim fikirleriniz, yorumlarınız icin gt de karar kıldım. Temiz sorunsuz bisi bulunca alicaz artık hayirlisiyla.
Vazgeçirmek isteyen arkadaşlara kulak asmayın :) azcık arabadan anlayan bir arkadaşınız pejocu ustası olsun yeter. Temiz bir 207 gt-rc bulursunuz temiz temiz binersiniz. Sırf düz boru yaptırdıktan sonraki eksozdan gelen çatır çatır seslere bile değer :icon_tup: Hayırlısı olsun şimdiden
dızel mı bu 4.5 5 lıtre yakıcak o cok ıyımser. Ha yakar yakmaz mı 60 70 le bombos yolda gıdersın yakar. 2000 model b5 passat (1.8 atmosferık 1450 kg) ızmır sahıl yolunda 5.vıtes 70 le 4/4.5 lıtre sureklı goruyorum . ama bu değil olay. ortalama 8 ltre yakıyor sakınde basınca 11 12 lt oluyor . gozunuzu karartcak bısey yok rc basmadıgında emın ol cıvıcten az bıle yakabılır . turbo aracla atmosferıği karsılastırmak saçma . pejoyu sevmem ama tip olarak donanım olarak motor olarak her acıdan vtec 2 yı ezıyor . nasıl kararsız kaldınız anlamadım
alıp satmak için civic, kullanmak için 207 diyorum ki gt'de karar kılmışsınız. hayırlısı olsun. ;)