Orijinalini görmek için tıklayınız : Evli Öğrencinin Kredi Borcu Silinecek
cabrioleter
01-11-2013, 14:30
Evli öğrencinin kredi borcu silinecek
Üniversite öğrencilerine verilen öğrenim kredisi ve yurt ücretleri üniversitede okurken evlenen öğrencilerden alınmayacak. Evlenen ve kredi borcu bulunan öğrencilerin de geçmişe dönük borçları silinecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni evlenen gençlere 10 bin liraya kadar kredi verme kararının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da evli üniversite öğrencileri için harekete geçti.
Habertürk gazetesinin haberine göre; Bakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği aylık 280 TL öğrenim kredisi ve yurt ücretlerini, üniversite okurken evlenen öğrencilerden almayacak. Evlenen ve kredi borcu bulunan öğrencilerin de geçmişe dönük borçları silinecek. Öğrenciler böylece kişi başına 13 bin TL borçtan kurtulmuş olacak.
Uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerin evlilik cüzdan ile bakanlığa başvurması yeterli olacak. Bakanlığın belirlemelerine göre, yeni uygulamadan yaklaşık 3 bin üniversite öğrencisi yararlanacak.
Evliliği teşvik amacı taşıyan uygulama, üniversite öğrenimi devam ederken evlenen çiftlere önemli bir destek sağlayacak.
Öğrencilerin, üniversite yaşamları boyunca aldıkları öğrenim ve katkı kredisi bursa çevrilecek, ayrıca geçmişe dönük kredi borçları sıfırlanacak. Öğrenim hayatı bitene kadar evli öğrencilere burs verilecek. Evli öğrenciler, yurtlarda kalmaya devam etmek istemeleri durumunda eski sistemde olduğu gibi kız ve erkek ayrı olmak şartıyla devlet yurtlarından yararlanabilecek. Evli üniversite öğrencisine yurt da ücretsiz olacak.
kaynak: Evli öğrencinin kredi borcu silinecek - Genel Bakış- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25476240)
Su an universitede 7. Yilimdayim ve ilk dort yil boyunca ogrenim kredisi aldim, okul bitmeden evlenirsem bundan faydalanabiliyormuyum?
Su an universitede 7. Yilimdayim ve ilk dort yil boyunca ogrenim kredisi aldim, okul bitmeden evlenirsem bundan faydalanabiliyormuyum?
aynen bendede durum böyle olmadı şöle yalandan bi evlilik kurtarırmı 3-5 aylık
İbrahim Erdem
01-11-2013, 14:48
yalandan evliliklerde patlama olur artık. borç evliliği diye :)
ne iyi olur be :D
Almışlardır onun önlemini, yoksa herkes evlenir mokunu çıkarır :D
Hahahah valla ben ciddi evlencem :)
SekoLive
01-11-2013, 14:50
yalandan evliliklerde patlama olur artık. borç evliliği diye :)
tramerde boşanmış yazarsa sorana borç için desin keyfe keder evlendik :D
evlilikte patlama olur :D
valla kız arkadaşımın son senesi onuda kandırırım 30k kara geçeriz
gokhan035
01-11-2013, 14:52
Anlasmali yalan evlilikler baslasin tabi..
Bizde mal gibi odedik ne aldiysak.
GuneyOnur
01-11-2013, 14:52
Önüne geçebilmek için kesinlikle min. 3-5 sene arası boşanamama olayı koymuşlardır bence.
İbrahim Erdem
01-11-2013, 14:53
tramerde boşanmış yazarsa sorana borç için desin keyfe keder evlendik :D
valla devlete taklalı 106gti parası kadar borcum var. Everin beni :D
şaka bir yana öğrenciliği bırak 27-28 den önce evlenmek bile akıl karı bir iş değil aslında. (kişisel görüştür 4-5 senedir çıkıp da evlenen arkadaşları tenzih ediyorum :)
detaylar belli olsunda hertürlü evlenirim düğünü filan 3-5 sene sora yaparım artık :D
zaten 4 senelik sevgilim tam fake evlilik sayılmaz
geçmiş dönemden borcu olanı kapsamayacak yeni uygulama.Tweet attı KYK.
bu sene bitti benim kredi ödemesi 2 sene sonra belki yararlanırım :D
süper haber bu cidden. benim 2014 kasımda ödemem başlıyordu. evlilikte düşünüyorduk zaten. muazzam zamanlama :D
ersandeniz
01-11-2013, 15:10
bir de 10 000 liralık kredi var gençler, 1 yıl ödemesiz :)
üniversite mezunları için 26 yaşına kadarmış..
Evlen boşan olmuyor mu ? Acaba ciddi para yaparız :)
volume81
01-11-2013, 15:38
yakında boşbakan'ın lafına bakıp 3 çocuk yapana ev araba vergiden muaf felan gibisinden yasa çıkarırlarsa şaşırmam
Milleti evliliğe teşvik etmek için borçları sileceğine iş imkanı sağla,işsizlik oranını min. seviyeye indir ki kimse evlilikten çekinmesin...
ozgurluk
01-11-2013, 15:51
valla şu an 7.500 tl öğrenim kredi borcum duruyor. Benim öğrenciliğim zamanında olsaydı evlenirdim :))
SekoLive
01-11-2013, 15:54
bizim millet evlenir boşanırkende hatun bi tazminat gömer bu sefer kyk nin sınırlı borcu döner sınırsız tazminata :D
131mirafiori
01-11-2013, 15:54
son sınıfta evleneyim o zaman ben düğün masraflarını karşılıcaklarmı ki? :D
Onurkk06
01-11-2013, 15:55
11 bin tl kredi borcum var ben de bi an önce evleneyim :)
gökh@n_gr
01-11-2013, 15:55
Ödeyenler mal benim gibi.. Yaptığınız işe sizin adam gibi icraat yok sonra vergiler artar tabi
Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Evli öğrencilerin kredi borcu silinecek" haberi gerçeği yansıtmamaktadir.Evli öğrencilerimize burs verilmesi ve ö.kredisi alan öğrencilerimizin ö.kredilerinin burs'a çevrilmesiyle alakalı bir çalışma yapılmaktadır Bu çalışma ise kesinlikle geriye dönük olarak,geçmişte ö.kredisi alanların borcuna yönelik değildir.Bu yönde bir ifade açıkça çarpıtmadır.
şeklinde twit atılmış
birbiriyle evlenen kankalar görüyorum sonu hiç hayırlı değil :D:D:D:D
BurakCengizhanoğlu
01-11-2013, 16:48
birbiriyle evlenen kankalar görüyorum sonu hiç hayırlı değil :D:D:D:D
haha hep söylemişimdir kanka ayağı ..
mezun olmayaydık iyiydi :) mezun olduktan sonra 2ncı unıv. okurken evlensem borcu silerlermi acaba :))
bakanlığın sitesinde de açıklama mevcut. şuan üniversitede okuyan ve evli 3000 kadar kişi saptanmış. verilen öğrenim kredileri bursa çevrilecekmiş, yurttan vs para alınmayacakmış. yani atılan tweetteki gibi üniversiteyi bitirip evlenen ve şuan geri ödeyenleri kapsamıyor
MatraX_07
01-11-2013, 17:09
hatunla ne yapıp ne edip aramı düzelteyım evleneyım yeter artık tak ettı bu bekarlık :D
Hersey bir ayip duzeni olusturmak icin; sirf ogrenciler dost hayati yasanmasin, gelecek nesillere (lise, orta okul cagindaki ogrencilere) ornek olsun diye, muhafazakar davranalim LOBISI!!!
ozgurluk
01-11-2013, 17:34
bir de çocuk yapma şartı koysunlar da tam olsun. evli mutlu çocuklu ..
Evlendirmek için iyi numara valla. Bana sgk'dan ayda 106 TL kitlemeyi biliyorlar ama...
darkmoon
01-11-2013, 18:09
göç etmek için doğdular...
ya göç edecekler ya da ölecekler.
korkunç tehlikelere rağmen ilerliyorlar.
yaşlılar bunu defalarca yaşadı, gençler sürüden ayrılmama gereğini biliyorlar.
büyük tehlikelere rağmen ilerliyorlar. yollarına devam etmeliler.
dünya onlara fısıldadı;
harekete geç,
harekete geç
ve
yaşa.
Kolpaçino Bomba Hapishane Sahnesi :)) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=dT1qYr0B5yQ)
bana tamamen bu abiler ablalar olan şakirt kesimi ilgilendiriyor gibi geliyor. yada ben çok fesat düşünüyorum. adamlar okurken zaten abi-abla eşler bulunuyor, yani cemaat değil kendi içinde devlet gibi birşey :D böylelikle onlara hiç yoktan 30bin evlilik yardımı yapılmış oluyor. zaten şuan orta direk bir çiftin düğün masrafları takı hariç 30bin lira :D
3bin tl peşinatla evlenilir borç sildirilir :D:D
benim hanımın kyk ya borcu war biz yararlanamıyomuyuz ya:) benimki öğrenci değil öğretmen :)
adayda bulacakları günler uzak değil gibi geldi bana :D
gokhan035
01-11-2013, 21:41
Universitede okuyup 4 bayanla evlenenlere de extra bonus lari olacak mi acaba?
Ahmet Saraçoğlu
01-11-2013, 22:02
Halen yüksek lisans öğrencisiyim , bir senelik evliyim ve kyk taksitlendirmem eve geldi.varmı bi yırtarımız???
cabrioleter
01-11-2013, 23:13
bana tamamen bu abiler ablalar olan şakirt kesimi ilgilendiriyor gibi geliyor. yada ben çok fesat düşünüyorum. adamlar okurken zaten abi-abla eşler bulunuyor, yani cemaat değil kendi içinde devlet gibi birşey :D böylelikle onlara hiç yoktan 30bin evlilik yardımı yapılmış oluyor. zaten şuan orta direk bir çiftin düğün masrafları takı hariç 30bin lira :D
aa olur mu öyle şey ? onlara zaten burs çıkıyor kredi çıktığı nerde görülmüş :eek:
HondatugraL
01-11-2013, 23:27
yalandan evlılıkler artar kredıler odemez devlet para kaybeder para kaybeden devlet benzını 7 tl yaparak borcunu geri alır. Kısır döngü :D